Declaratie de presă

Astăzi, citind stirile, am văzut un Breaking news – „Reprezentantii Diasporei ii cer lui Iohannis să retragă ordinul Steaua României lui Adrian Năstase”. Prima dată, m-am gândit că toti reprezentantii Diasporei s-au intâlnit intr-un for mondial si i-au scris presedintelui României o scrisoare care incepe cu „Domnule Fanfaron” (un mod inadmisibil de adresare, fie vorba intre noi…) prin care ii cereau să fiu sanctionat cu retragerea decoratiei amintite pentru un comentariu  făcut in urmă cu trei ani, si care i-ar fi jignit pe membrii diasporei.

M-am mai calmat când am văzut că este vorba doar de o scrisoare a organizatorului mitingului Diasporei din 10 august 2018, – Tommy Iuliu Joul Tomescu, un dentist din Londra care s-a stabilit in Marea Britanie in 2010, probabil ca si in baza eliminării vizelor din 2001 si a negocierilor purtate de mine cu Uniunea Europeană pentru Capitolul JAI. Tot in baza acelor negocieri, distinsul organizator va putea rămâne in Marea Britanie si după Brexit. Si, desigur, va putea veni vara pentru a organiza intâlniri publice.

In ceea ce priveste formula de acum trei ani, cred că cel mai bun lucru este să reiau un comentariu pe care l-am scris pe blog in 25 iulie 2016, stiind totusi că testul PISA a revelat o situatie ingrijorătoare:

„Niște indivizi care nu au văzut emisiunea mea de la Antena 3, au făcut diverse afirmatii stupide, anunțând ca eu as fi jignit „milioane de romani din diasporă”, numindu-i „indieni”, ceea ce evident ca ei nu sunt. Bineînțeles ca nu sunt indieni. Sunt români.
In realitate, problema nu este de etnicitate ci de coeficient de inteligenta. Ma refer la cei care au făcut interpretarea respectiva. Eu am analizat spectrul politic românesc si, in legătura cu USB – in condițiile unei eventuale coalizari a mai multor organizații civice – am folosit o metafora (sa explic ce înseamnă asta?), întrebându-ma dacă nu cumva vor fi mai mulți „generali” (șefi ai organizatiilor afiliate) decât „indieni” (membri, „soldați”). Este o metafora comuna, cunoscuta celor care au absolvit liceul. In acest context, m-am referit si la votantii din diasporă, pornind de la faptul ca numărul celor înscrisi pe listele de vot prin corespondenta, pana acum (era vorba de anul 2016, n.b.), este de doar 3000, fapt pentru care eu nu am nicio responsabilitate.
Le reamintesc celor care ma critica pentru metafora respectiva ca multi dintre cei care formează astăzi diaspora românească au putut călători si munci in Europa datorită eliminării vizelor, realizată de guvernul meu in 2001 si datorită finalizării negocierilor cu Uniunea Europeana, in 2004, ceea ce a permis obținerea unor joburi in străinătate.
In ceea ce privește votul din 2014, înțeleg ca el a fost ok si ca a produs efectele așteptate”.

Din elegantă, nu am reluat si titlul postării de atunci.

PS 1 Eu ii inteleg pe „intelectualii lui Băsescu”, rămasi fără sinecuri, pe talibanii politici – in curs de afirmare, care vor să-mi ia bicicleta sau ceva de genul ăsta pentru că nu am sapcă, dar nu prea inteleg ce legătură are distinsul dentist de la Londra, căruia nu-i răspunde Iohannis, cu participarea mea la receptia natională. Participând acolo, am crezut că, după alegerile prezidentiale, după 15 ani de ură si discordie, poate incepe un capitol nou. Se pare că sansele sunt mici.

Si dacă mai era necesar, repet  pentru cei cu un coeficient mic de inteligentă că formula cu „indieni” era o metaforă si nu avea nicio conotatie jignitoare.

PS 2 Sper că agentiile de stiri care au preluat scrisoarea lui Tommy Tomescu, vor prelua si declaratia mea, ca drept la replică.

 

32 de gânduri despre “Declaratie de presă

  1. Bine ca nu s-a simtit deranjat cand iohannis ne-a facut „muie PSD ” pe o parte importanta a societatii romanesti – cam 40% .Mirel Barna 

    • Da, opoziția cumpără și plătește injurii ! Eu nu folosesc injurii din bun simț și așa cum am fost crescut de ai mei. Dacă mă apucă, presupun acum, damblaua și încep să înjur pe stradă să vezi ce amendă îmi iau. Democrația presupune și respect față de celălalt. Nu rânjet fals de porțelan până la urechi … mai îi lipsea acelui musiu” țopăiala dementului din ” 33 dacă nu mă înșel.

  2. D-LE NASTAASE CHIAR NU VEDETI CA VOTI SUNT PUSI DE IOHANIS SI OAMENII LUI SA DENIGREZE OAMENI CA DVS ?  EI SUNT NISTE ADUNATURI,HOTI DE CASE ETC, CARORA NU LE PLACE SA VADA UN OM CA DVS, PAI SI CU TRIMISUL DVS LA PUSCARIE NU A FOST TOT POLITIC PT CA LE ERA FRICA DE INTELIGENTA DVS?  AM AJUNS O TARA DE MINA A 5-A CU UN ASEMENEA GUVERN  CONDUS DE INCAPABILI SI CARE I-SI DAU CU STINGUL IN DREPTUL MINUT DE MINUT?HABAR NU AU CE SA FACA LA GUVERN SI MAI NOU VOR SI ANTICIPATE. CU ASA GUVERN,CU ASA PRESEDINTE MIESTE RUSINEEEEEEEEEEE AM AJUNS DE SCHIMB POSTUL CIND APAR ACESTI IMPOSTORI PT CA MIESTE SCARBAAAAAAAAAAA,    UN OM CA DVS SE NASTE O DATA LA 100 DE ANI,  MULT SUCCES PE MAI DEPARTE CU MULTAAA SANATATE VA DORESC, NICI  NU TREBUIE SA VA EXPLICATR IN FATA ACESTOR INCOMPETENTI  

  3. Stie cineva care este costul unui an de invatamant in Romania pentru un elev?Mi se pare ca risipa mai mare, decit sa formam forta de munca pentru intreaga lume gratis,nu avem. Eu am facut un calcul si rezultatul unui an este de 7000 euro.Daca inmultim cu 12 ani si cu cele 4 milioane de expati,veti vedea o suma ametitoare.

  4. Doare, desigur când rămâi fără „obiectul muncii”! Așa că nemaifiind #rezis-enți de „serviciu” drebuie să mai pună dn când în când un vreasc pre foc să mai țină…„ciorba

  5. „…caldă” (mi-a fugit comentariul fără să vreau!). Ori …„vrescariul de ”serviciu fu lăsat acest Tommy Iuliu. Rămas probabil fără pacienți, trebuie să-și umple și el timpul cu ceva, ceva ce poate gâdila în mod plăcut auzul și văzul „stăpânilor” lui. Nu trebuie nici măcar să i se amintească numele dar mi-te să i analizezi acțiunile. O „mână” care-i tot pusă ba să pună vreascuri pe foc, ba să ia castanele coapte. Lehamite pentru acest om (o, am greșit, nu-i om, individ, un banal individ se spune unora ca el!), repulsie și indiferență. Nu trebuie măcar luat în seamă. Altfel, i se va urca în mod sigur la cap.

    • Greață asta-i primul cuvânt ce-mi vine in minte din păcate sunt destui care sa dea ascultare unor astfel de propagandisti staliniști.Dar totuși eu cred ca singura lor frica era defapt ca nu cumva sa primiți ceva mai multă atenție decât Johannis laevenimentul respectiv.Exista acest pericol pt ca in momentul in care in astfel de recepții apar și persoane care dau dovada evidentă de o fina percepere a fenomenelor politice putând argumenta acest lucru prin discuții elegante purtate chiar și in limbi străine ceea ce le da frisoane propagandistilor de trei surcele,trei lulele.

  6. Acesta este un alt episod al luptei cu psd-ul. Tare as fi curios daca n-ar mai exista psd cu cine s-ar mai lupta astia. Ma gandesc ca poate nu este intamplator cand Presedintele Republicii a decretat in strada lupta anti psd, imediat cei din strada au strigat jos „ciuma rosie”.

    • Bună dimineața. ….Citesc cu stupoare despre așa zisa, ,Diaspora” care mă lasă rece (suntem în luna decembrie) e plină de inteligență… dar mă consolez când știu că datorită lor România merge pe un drum greșit ! ! !
      Din necunostință de cauză ! ! ! Apelativul popular îl voi folosi. …sună urât. …dar este la modă totuși. ..
      .FĂ DIASPORA și eu sunt de vreo 20 ani plecat din România, am dorit să mă întorc după câțiva ani. ….dar nu a fost cale….vina nu o poartă nimeni ! ! ! La putere a venit un chi○r….Acum alți 10 ani..un mamut.

      Și uite așa România te iubesc ! ! !

  7. Oamenii ăștia sunt exemple vii ale analfabetismului funcțional. Ei nu înțeleg ce scrie sau spune cineva. Cum a zis ministreasa Educației (prefer Învățământului) mai ieri: ei știu să citească, dar nu ajung la nivelul trei, acela al interpretării textului. Eu am mari îndoieli că ei ajung la nivelul doi, nu-mi mai pun problema nivelului trei…

  8. CITIND , REMARC O VORBA DIN BATRANI SI CARE VA RAMANE ETERNA SI IN VIITOR , DIN PACATE…( CU I FACI BINE…NU TE LASA SA TRAIESTI , REFORMULAND , IN PRIVINTA DOMNULUI PRIM MINISTRU ADRIAN NASTASE , CARE LE A OFERIT SANSA DE A CALATORI DE A MUNCI SI NU NUMAI… CU AL SAU GUVERN DIN AN UL 2001 SI DATORITA FINALIZARII NEGOCIERILOR CU UNIUNEA EUROPEANA DIN 2004 , CAND DAI DOVADA DE UN AUTENTIC PRIM MINISTRU , ESTI INDEPARTAT DIN SISTEMUL POLITIC TOCMAI DE CEI CARE LE AI OFERIT SANSA… ) ( PE CINE NU LASI SA MOARA IN SARACIE…NU TE LASA SA CONTINUI : RESPECTIVII ” ROMANI ” SI NU NUMAI EI… PREFERA MOCIRLA VIETII DECAT SA PROSPERE .) BASESCU , IOHANNIS SUNT PERSONAJELE PRINCIPALE ,CARE AU CREEAT SI CREEAZA IN CONTINUARE UN ” VIITOR ” MERITAT PENTRU CEI CARE INDIFERENT DE CATE ORI SE LOVESC CU „CAPUL” DE BARNA DE SUS , RAMAN IDIFERENTI … INDIFERENTA , INDIVIDULUI UMAN , ESTE INLOCUITA DE INCONSTIENTA , INCONSTIENTA , CREEAZA IREPARABILUL…DIN PACATE PENTRU CEI CARE , SI AU DORIT , DORESC SA SI INDEPLINEASCA IDEALUL , (POZITIV)VIETII PENTRU CARE SAU NASCUT … IL SUSTIN PE DOMNUL PRIM MINISTRU ADRIAN NASTASE , SA REVINA IN SISTEMUL POLITIC ROMANESC , CAND TIMPUL II VA OFERI SANSA , PENTRU A RECLADI SISTEMUL, FAVORABIL PENTRU VIITOR. ( SUGEREZ , ROMANILOR AUTENTICI , SA REALIZEZE O NOUA UNIRE…PENTRU A PREVENI CE VA URMA …! ) ( NU MAI VIZIONEZ POSTURILE DE TV. ROMANESTI SUNT SCARBIT DE NONVALORILE NUMITE VEDETE …SI NU NUMAI , PRIVESC IMAGINILE UNOR POSTURI STRAINE ( LA LIBER) ( MAI ALES STIIRILE RESPECTIVELOR SISTEME POLITICE..)SI REALIZEZ CE VA URMA PENTRU ROMANIA CARE NU MAI EXZISTA ,SAU CARE SE VA DEZINTEGRA , DIN PACATE ) MULT SUCCES DOMNULE PRIM MINISTRU ADRIAN NASTASE , ATI RAMAS OMUL , POLITICIANUL, ROMANUL CU A SA DEMNITATE DE ROMAN, VA MULTUMIM!

  9. Și dacă i-ați fi numit indieni, în adevăratul sens al cuvântului, cu ce i-ați fi jignit? Cei din cele două Americi sunt amerindieni, cei din India sunt indieni, creatori de mari civilizații! Dentistul sau medicul stomatolog sau cu ce s-ar ocupa el prin țări străine dar școlit în România, ar fi trebuit să stea în țara lui, dacă îl doare atât de mult sufletul pentru semenii săi rămași acasă , nu să organizeze mitinguri, din afara țării. Ne agităm prea mult cu diasporenii. Nimeni nu i-a alungat din țară! Dacă au ales să plece , este treaba lor, după cum este treaba noastră, a celor care am rămas acasă și muncim aici. PSD-ul le-a creat facilități, ca să se întoarcă acasă. Să văd ce facilități le vor crea liberalii. Deocamdată, ei sunt interesați să vândă ce a mai rămas de vândut, iar Președintele rânjește și-și continuă discursurile antidemocratice, pline de ură, pregătindu-și terenul pentru instalarea proprii dictaturi.
    Am văzut multe comentarii pe acest blog, referitoare la participarea dumneavoastră la sărbătorirea Zilei Naționale de la Cotroceni. Bine ați făcut că ați participat, bine ați făcut că ați apreciat pozitiv invitația Președintelui, care se înscria în normalitatea promisă electoratului naiv, pentru că i-ați stârnit pe iohanniști. Aceștia, mai mult ca sigur, au comentat , reproșându-i Președintelui normalitatea, iar acesta a revenit la vechea lui meteahnă. Cu alte cuvinte, meșteșugit l-ați deconspirat, făcându-l să-și arate adevărata față, ca nimeni să nu mai creadă în normalitatea mult vânturată, în campania sa.

  10. Toți politicienii români și-au dat mâna în Parlament, la presiunea opiniei publice și…a propriilor promisiuni de campanie, și au abrogat Recursul Compensatoriu, promovat (ca urmare a condamnărilor României la CEDO) de guvernul Ciolos, preluat de guvernul Grindeanu și aprobat, cu amendamente, de legiuitor în 2017.
    Foarte bine, dar ce urmează și, mai ales, cine plătește ? Evident tot noi, contribuabilii, încrezători până la naivitate că infracționalitatea va fi eliminată în România. Măcar de ar fi așa.
    Totuși, nu îmi pot reprima două întrebări (probabil retorice):
    1. Câți dintre făptuitorii de infracțiuni în anii 2018 și 2019, care au pus în pericol siguranța cetățeanului, sunt dintre cei eliberați condiționat ? Nu am văzut/citit astfel de statistici.
    Din câte știu, Gheorghe Dincă NU este recidivist ( adică nu are antecedente penale).
    2. Oare pușcăriașul român va ieși, la termen, ,,mai curat și mai uscat”, din pușcăriile românești devenite ținte ale acuzațiilor la CEDO ? Sau se va comporta exact la fel, poate chiar mai rău, după o perioadă mai lungă de…înrăire în petitenciar (nemaifiind cointeresat în procesul de reabilitare) ?
    Iată o temă de dezbatere, dar pentru ca generațiile mai tinere de români să ia în serios o temă, în general, ar trebui, în prealabil, să treacă testul PISA. Sper ca cititorii mai tineri să înțeleagă textul pe care îl scriu chiar în aceste momente.
    PS
    Sper să înțeleagă chiar și organizatorul mitingului din 10 august 1018, despre care nu am auzit în acea perioadă că își asumă responsabilitatea măsurilor de auto protecție a mitingiștilor față de infiltrarea grupurilor provocatoare.
    De fapt nici acum nu știu cu precizie dacă diasporenii au participat în proporție mai mare de 1-2% și nu știu nici adresa cabinetului stomatologic al domnului Tomescu de la Londra, în eventualitatea că mă apucă vreo nevralgie taman în timpul unei posibile vizite turistice viitoare.

  11. REZULTATELE TESTULUI… „PISA MAMII EI DE VIAȚĂ”!

    MOTTO: „România are cele mai slabe rezultate din ultimii 9 ani la testele PISA 2018. Scorul obținut a este în scădere față de ultimele două testări la care România a participat (2012 și 2015) la toate cele trei domenii testate: citire, matematică și științe, potrivit rezultatelor PISA 2018 publicate de către directoratul pentru Educație al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD). Procentul de analfabetism funcțional este de 44%, în medie, în creștere față de 2015. Rezultatele PISA arată performanța sistemului de învățământ.” (EDUPEDU.ro, 3 decembrie 2019)
    ……………………………………………………………………………………
    De când cu testul PISA pentru evaluarea cunoștințelor puberilor de 15 ani, România a făcut saltul calitativ de la calculul suprafeței cercului la alinierea familiei în living-room după înălțime, măsurarea atentă a exemplarelor care o compun și notarea staturii fiecărui membru… după care iar s-a blocat NET-ul de-atâta căutare a formulei mediei aritmetice… drace! dacă îi dădeau lui Dăncilă problema asta cu „…Într-o clasă sunt 25 de fete. Înălţimea medie a acestor fete este de 130 cm. Explicaţi cum a fost calculată înălţimea medie…” ar fi știut oare să răspundă? Dar Klaus ar fi pufnit iar în râs când l-ar fi întrebat cu sfială Ion M. Ioniță, fără a aștepta, bineînțeles, vreun răspuns ?

    Așa că tot reporterul de teren nu mai este, de ieri, specialist în calculul ariilor, și nu mai face parte nici măcar din mass-media, ci a devenit, peste noapte, parte din mass-MEDIA-ARITMETICĂ!

    Doamna ministru de la Educație, Monica Anisie, a zis că nu trebuie să intrăm în palpitații: cu alte cuvinte, dacă la MCV suntem lamentabili (spre deosebire de Bulgaria care e așa de bună la anticorupție, de parcă ar fi avut-o pe Codruța în fruntea Parchetelor, nu alta!) la ce ne-ar folosi nouă să fim cei mai buni la învățătură? Adică, ne-am obișnuit să fim „prostul clasei”- ăla care ronțăie creta, care scrijelește #ȘÎEU pe bancă și nu vine la meditațiile colective… ăla de e chemat la cancelarie mai mereu… Ei, ce-i drept, prost-prost, dar dă bani la FONDUL CLASEI, vreo 2% din tot ce are prin buzunare, la CEC sau sub saltea… dă, săracu, ce să facă… doar așa mai pică o șapcă, un dineu, o felicitare de Crăciun… cu „Sărbători de iarnă fericite”, cum e corect din punct de vedere politic, ca să nu ofenseze cu creștinismul lui anacronic alte neamuri, mai evoluate.

    „Nu trebuie neapărat să ne îngrijorăm de această evaluare a testelor PISA, e o evaluare internaţională. Accentul la aceste evaluări internaţionale nu cade neapărat pe ce ştiu elevii, ci pe aplicarea cunoştinţelor în situaţii concrete de viaţă”, a zis Monica Anisie, la DIGI 24.ro, pe 3 decembrie 2019.

    Tocmai din această cauză, ca să „aplice în situații concrete de viață”, cetățeanul și-a aliniat familia, în ordinea înălțimii, și a măsurat… Au fost și probleme… în unele cazuri, ruda din mijloc, de-a naibii, nu măsura fix 130 cm, ca în problema din testul PISA, și atunci blocajul a fost total!

    Aud că „societatea civilă” hastagistă care a cam șomat din pricina schimbării intempestive de guvern, de-a trebuit să-și înghită cu noduri sloganul CIUMA ROȘIE care-i urca, într-o amplă regurgitație, pe esofag, gata-gata să dea pe-afară în mitinguri civilizate, asezonate cu cataroaie și cocteiluri Molotov, pregătește o ieșire în stradă împotriva ministresei de la Educație.

    „Elena Calistru, președintele organizației Funky Citizens, a rămas șocată de ce a putut să declare noul ministru al Educației. «Nu știu cât de bine o fi pregătită doamna ministră de la Educație, însă eu dacă aș fi în locul ei, m-aș feri de vorbit în public. Am auzit-o acum la Digi24, în dialog cu Roxana Lăzărescu, și am impresia că ar trebui să stea ascunsă în birou.(…) Întrebată de soluții, am auzit numai vorbe goale, aceleași clișee, bâiguieli. Corecte, dar insuficiente. Știu, nu se pot face miracole peste noapte. Dar zău dacă văd vreun rost în a ieși să vorbești dacă nu ai nimic de zis.» Pe Facebook, sibienii au anunțat că vor merge în fața sediului PNL Sibiu, condus de Raluca Turcan, cea care, din poziția de vicepremier, are în coordonare chiar Ministerul Educației, și vor cere demiterea lui Anisie.”(ȘTIRI PE SURSE.ro, 4 decembrie 2019)

    Dar de ce, dragilor? N-o fo’ bună doamna? Nu și-o făcut „treaba”? Eu zic s-o mai lăsăm până la primăvară, ca pe nevasta infidelă a ardeleanului, că poate se îndreaptă!

    Mă întrebați cine sunt Funky Citizens? Păi, sunt ăia cu anticorupția-n gură din sculare în culcare și care, pe această temă, au produs cele mai jalnice acțiuni, cam de nivelul băieților celor de la VĂ VEDEM DIN SIBIU, care stau cu ochii beliți în geamul PESEDEULUI din 11 decembrie 2017 și nu li se pare nimic plictisitor sau în neregulă în chestia asta. Nu mă întrebați din ce „programe trăiesc” Funky Citizens.

    Dar ce-i simpatic la ei e că sunt foarte hotărâți și consecvenți. Și că au principii! Ei sunt aceia care pe pagina de Facebook din 18 noiembrie 2019 publică următorul anunț tulburător:

    „Te-ai săturat de combinații și pomeni electorale? Fă-te observator la vot!”

    …îndemnând astfel cetățenii să repudieze clasica găleată a scrutinelor trecute și să treacă la pomeni mai serioase… așa că peste patru zile, pe 23 noiembrie 2019, publică senini, pe aceeași platformă :

    „Ecusoanele de observatori permit accesul în secție pe toată durata operațiunilor electorale, de la deschiderea secției și până la numărarea voturilor, inclusiv. Va fi deci o zi lungă pentru observatori, așa că McDonald’s Romania s-a gândit să le facă cinste cu un «meniu de observator». Tot ce trebuie să faceți e să arătați ecusonul de observator independent la unul din restaurante.”

    Adică în traducere, puișorilor, „pomenile” electorale recomandate de noi sunt mai sățioase ca pomenile lor! Iar „combinațiile” către care vă sfătuim să vă îndreptați atenția constau într-un Mc Toast sau un Mc Puișor, o porțioară de cartofiori și o cafeluță… deoarece combinațiile „funkiste” sunt totdeauna mai finuțe, mai „cool” și mai cu diminutive decât ale altora!

    • Zilele trecute citeam cate ceva desprea actiunile „marelui conducator” de la Rasarit. Omu’ s-a gandit el ce s-a gandit si a decretat ca ong-urile si publicatii finantate din afara „habitatului marelui urs”, se constituie in vulnerabilitate la adresa mamei Rusia. In prima etapa mi-am zis ca n-a dormit bine noaptea si s-a trezit cu apucaturi dictatoriale, apoi mi-am reinterpretat ideile. Daca stau si judec drept la noi pe malurile Dambovitei sunt o puzderie de ong-uri care mai de care cu finantari dubioase. Una dintre cele multe care merita o atentie aparte este si aceasta organizatie Funky Citizens, ca tot s-a facut vorbire de ea pe aici.

  12. Orice ai spune, jignesti pe cineva. Dl. respectiv insa sa nu mai vorbeasca in numele meu! Nu l-am ales prin vot sa ma reprezinte ca „diaspora”!

    • Iar se azmut câinii pe diasporă pentru ca cei săraci cu duhul să mai aibă un loc unde să scuipe.
      Și Societatea Timișoara (cea aflată între granițe, deci autohtonă get- beget) cere același lucru.
      Cu alte cuvinte, dacă deschideți bine ochii și încercați, măcar puțintel, să gândiți de unii singuri, veți înțelege că este o acțiune coordonată din interior de anumite forțe. Aceleași care au coordonat „mitingul diasporei”.

      • @Adrian Năstase: ”Dar alături de „marea tăcută” din interior, avem si „marea tăcută” din diaspora.”

        Având în vedere masa compactă de români, în interior este o ”mare”
        În diasporă sunt doar niște ”eleștee”, românii trăind în mici comunități printre străini, păstrându-și în mod miraculos limba, tradițiile și dragostea nedisimulată pentru România.
        Dar ”desecarea”” acestor eleștee este dorită, paradoxal, nu de străini, ci chiar de proprii conaționali din țară.

  13. Chiar și cu nelămuritul aspect al datei de la care domnul Adrian Năstase are iar dreptul de a alege și a fi ales, tot le este FRICĂ de forța domniei sale!
    Sincer, nu m-ar mira să aflăm, cât de curând, că un dentist originar din România și-a deschis un cabinet dotat ultramodern, în Kensington sau în Chelsea.

  14. Dle Prim Ministru sa nu puneti la suflet toate aceste comentarii urate! Ele nu fac decat sa demonstreze uratenia individului care le-a formulat!

  15. In mod obisnuit ader la tinuta eleganta a discursului celor ce participa la acest blog. In cazul acestui maselar cu nume de sorcova, imi rezerv dreptul sa-l tratez cu tot sictirul din lume. Poate plateste studiile universitare facute in Romania pe banii fraierilor – ca asa este in vest/tenis, vorba marelui Caragiu. Daca tot suntem la topica asta, as vrea in sfarsit o lege prin care graduatii se obliga sa lucreze in Romania pentru cel putin 5 ani; cei care pleaca inainte sa-si plateasca studiile, ca asa te invata cei din vest, totul se plateste…

  16. Cu ocazia lui PISA (teste bineinteles) am descoperit si o folosim magistral, „analfabet functional”, iar pe marginea acestora mestecam subiectul de mai multe zile si nu cred ca vom avea o finalitate in viitorul apropiat, poate intr-o alta generatie.

  17. Despre testele PISA : eu nu inteleg cum poate sa puna cineva baza pe niste teste despre care nu stim in ce conditii au fost date in Franta, Spania ,Italia etc. tari cu care noi ne comparam.
    Ce garantie am eu , simplu cetatean roman , ca testele respective nu au fost rezolvate de profesorii lor mai intai , in Spania , Italia Franta etc. si apoi date elevilor „in plic” laolalta cu intrebarile ?
    Sau poate va bazati pe faptul ca numai „ai nostri sunt corupti” .
    Adica un francez, un spaniol , un italian nu ar putea sa masluiasca testele ?
    Ha, ha, ha.

  18. Omule, te rog, întoarce-te în politică ! Doi prim-minștri buni am avut după 89 … Văcăroiu și cronologic Dumneavoastră. Ce a fost s-a șters … cu toții greșim. Dar un om de calitate și intelectual rasat rar mai găsești !

    Sent from Mail for Windows 10

Lasă un răspuns