Participarea mea la Receptia de la Cotroceni

Am fost invitat, aseară, si am participat la Receptia oferită de presedintele Iohannis, cu prilejul Zilei nationale a României, la Palatul Cotroceni.

După recentele alegeri, vor urma cinci ani cu Iohannis – presedinte la Cotroceni. România va avea nevoie de intelepciune si de liniste pentru a construi. „Coabitarea” nu inseamnă doar relatia dintre presedinte si premier, de culori diferite. Ea poate inseamna si o relatie civilizată între presedinte si principalul partid de opozitie. Cu conditia ca Iohannis să renunte la retorica din campanie privitoare la PSD.

Discursul său, de aseară, a fost unul „normal” pentru  o astfel de ceremonie, organizată cu ocazia Zilei nationale.

Vom vedea mai departe…

20 de gânduri despre “Participarea mea la Receptia de la Cotroceni

  1. Ma bucur ca ai fost invitat,dar sunt oarecum si mirat.Oricum,sincere felicitari si mult succes in ceea ce faci.Tara mai are nevoie de OAMENI ca si tine !

    • … ca tine, dacă nu cumva ” ca dumneavoastră” !
      Poate că şi un ” ca şi dv.” ar fi fost mai acceptabil ….

  2. Amalia
    Trebuie să admit că aveți mare dreptate.
    Totuși, ceva trebuie făcut, din moment ce cu Ponta, Dragnea și (mai ales) cu Dancila nu a mers. PSD, de la Ion Iliescu încoace, nu a mai avut Președinte.
    Un lucru e sigur: Boborul vrea o pauză de PSD. În perioada care urmează, oamenii cu multă minte, școală și experiență (în primul rând Adrian Năstase) ar trebui, după părerea mea, să propună niște soluții.
    Știți care este de fapt problema ? PSD ar trebui, poate, să capituleze în fața intereselor și ,, valorilor” occidentale. Dar merită făcut acest sacrificiu ? Sau să așteptăm ca popoarele europene (INCLUSIV) poporul român să se deștepte și să se scuture de jugul globalist ?
    Oricum, în PSD, încă este loc de restructurare, începând cu punerea oamenilor potriviți în funcțiile potrivite, capabili să navigheze printre ghețari, până când aceștia se vor topi în mod natural. Nu e puțin lucru.

  3. Chiar ca intram in normalitate.Daca ati fost invitat,inseamna ca mergem pe drumul cel bun.Am fost suspicios vizavi de Klaus Iohanis,dar aceasta invitatie ma face sa fiu mai cumpatat fata de el.

  4. ” Ea poate inseamna si o relatie civilizată între presedinte si principalul partid de opozitie. Cu conditia ca Iohannis să renunte la retorica din campanie privitoare la PSD.” Domnia sa este chiar acum in parlament si cere desfiintarea PSD. Asta ma indoiesc ca se poate numi relatie civilizata. 🙂

  5. trexsr
    ,,Dar as vrea sa vad tehnica militara la parada, cu rachete, inclusiv cu focoase nucleare, care sa puna orice alta tara care ne uraste sa reconsidere orice atac asupra Romaniei. ,,

    Ăsta e mecanismul de gândire inoculat de unchiul Sam: Ne ,,apărăm,, pe aliniamente avansate, iar pionilor le transmitem: Dumnezeu cu mila… (Z)
    Revenind la un registru de mai multă seriozitate, dă-mi voie să te întreb: Odată cu rachetele nucleare ale ,, partenerului” de același sex primim, la pachet, și funia și săpunul ? (Z)
    Pe de altă parte, vorbind și mai serios, îți spun că și acum sistemul antirachetă de la Deveselu poate fi transformat rapid (printr-o înlocuire de soft) în sistem ofensiv cu rază scurtă de acțiune. Este exact motivul pentru care rușii amplasează rachete în Crimeea, având în vedere că SUA au făcut tot posibilul, prin amplasarea scuturilor antirachetă, să torpileze tratatul INF. Din fericire, Franța și Germania sunt mai circumspecte și vor discuta, probabil, cu Moscova pentru oprirea escaladării nucleare în Europa.
    Eu doresc succes oamenilor responsabili de pe bătrânul continent și cred că și dumneata ar trebui să-ti dorești asta. Nu de alta, dar deși (se vede și de pe lună) că te doare fix în pix de românii din România, ai fi și d-ta în siguranță, acolo unde trăiești. Doar nu-ți imaginezi că un război total între SUA și Rusia ( declanșat, in extremis, exclusiv de expansiunea și agresiunea NATO) ar putea fi limitat la continentul european.
    Chiar îți imaginezi că Rusia stă cu tancurile pe Prut să atace o bază militară NATO ce poartă, încă, numele de România ? (Z)
    ….Bun, propun să închidem fereastra către SF și îți propun să mai turnăm o porție de whisky, la distanță, că tot vin sărbătorile păcii și reconcilierii, începând cu familia tradițională, fie ea mică sau mare cât națiunea.
    Dar fă ca mine, nu ca Băsescu:
    Cu șase cuburi de gheață, nu patru. (Z)

  6. Am văzut azi
    Prea mulți parlamentari și primari psd
    Nici nu ma asteptam la altceva
    Din rău în mai rău
    Constituția nu a contat , de acum încolo nici atît
    🙁
    😡
    Ba a mai băgat bățul prin gard invitîndu-va , să nu mai aibă încredere nici cei din psd în sfaturile dvs

    Păcat

  7. AAAAAAAAAAAAA NUUUUUUUUUUUUUUUU EL NU-SI POATE SCHIMBA NARAVUL PT CA  DECIT ASTA STIE SA DENIGREZE SI SA RADAAAAAAAAAAA

  8. Invitarea de catre presedintele Klaus Iohannis a lui Adrian Nastase, fost premier al Romaniei si fost presedinte al PSD, la Receptia de la Cotroceni, cu prilejul Zilei Nationale, a fost un act salutar, de normalitate politica. Sper sa nu ramana un act izolat, o exceptie, ci sa fie un semnal de bun augur, sa devina o regula pentru integralitatea celui de-al doilea mandat al sau, de cinci ani, ca presedinte al Romaniei. In acelasi timp, imi pun si o intrebare, pe care unii o pot lua ca anecdotica politica, altii, connaisseurs, ca realitate a practicilor globaliste de control mental. Sa fi inceput, oare, sa slabeasca influenta manipulativa, prin tehnici psihologice si psihiatrice, de control al mintii asupra sugestionabilului nostru presedinte, o data cu apropierea plecarii maleficului ambasador al Globalismului? Cei drept, nu am observant niciunul din cele doua indicii majore de control mental, “ochi morti” si “ochi luciferici”. Despre ce inseamna primul indiciu exista multe referiri documentare despre un presedinte controlat, semnatar al acordurilor de la Malta, despre care, si mai probat, se spune ca ar fi fost si pedofil. Despre cel de-al doilea, nu este nevoie sa se spuna, pentru ca se vede in lumina reflectoarelor de pe scena mondiala, priviri intense, sfredelitoare parca spre subconstient, saluturi prin prinderea cu ambele maini si scuturari al bratului tintei, punerea picioarelor pe masa etc., cu sensuri de supraordonare si luare in posesie. De fapt, primul semnal de normalitate nu a fost la Receptie, ci la conferirea, joi, a unor medalii comemorative si aniversare ale Eroilor si Centenarului. Cu acel prilej, presedintele Klaus Iohannis a rostit o fraza memorabilia, demna de onoarea de a fi efigiata in cele doua tipuri de medalii : “Noi, uniti, suntem capabili de a ne croi o alta soarta, demna si binemeritata in Europa si in Lume.” Intr-adevar, cu conditia sa avem un presedinte al tuturor romanilor, un lider national unificator si mobilizator, care, odata Ales, sa iasa din partizanardul scizoid partidist, care shingiueste tara in “Doua Romanii”. Sa ne reamintim ce spuneau latinii despre forta unitatii, a Multiplului transfigurat in Unu: “Ex pluribus unum” (latina clasica, citata in preluari si ca “E pluribus unum”) / “Din Multi, Unul”. Daca suntem uniti, ne ridicam, daca suntem dezbinati, ne prabusim. Altii, nelatini, au plagiat-o si o folosesc ca deviza, noi, ca latini, am uitat-o!

  9. DESPRE CIUMA ROȘIE, CU DRAGOSTE ȘI RECONCILIERE NAȚIONALĂ

    MOTTO: „1. Sintagma, deși a fost folosită în războiul propagandistic generat de tensiunile dintre totalitarismele istorice ale secolului XX, nu aparține în exclusivitate nazismului; faptul că a fost folosită și de propaganda nazistă nu înseamnă că semnificațiile ei sunt contestabile în totalitate;

    2. Așa cum vedem din exemplul poemului Ciuma Roșie, sintagma (prin semnificațiile cuvântului ciumă) e o metaforă a pericolului și a morții și nu are o singură culoare. Orice pulsiune totalitară e ca o ciumă.(…) Și, cu siguranță, protestatarii au simțit acest pericol în momentul în care au scandat această sintagmă.”( Dumitru Tucan „Despre CIUMA ROȘIE, cu pedanterie”, CONTRIBUTORS.ro, 16 februarie 2017)
    ……………………………………………………………………………………………………………………
    Păi, și unde-mi vine-un damf de „pupat toți Piața endependenței” în societatea românească matură și responsabilă, de mi se-ntorce stomacul pe dos ca o sacoșă din PVC pusă la uscat! Deci, gata! S-a ales președintele care trebuie și care e Goe al luʹ mamițica Europa și-acum hai cu „momentul T0”, că „și uitarea e scrisă-n legile-omenești” deci putem șterge cu buretele plăcuțele suedeze despre care Klaus ne spunea, cu sinceritate, că sunt simple opinii politice, scoatem din mitingeala revoluționară sloganul CIUMA ROȘIE, că e urât deoarece l-a folosit și Goebbels, nu mai urlă Marian Tivilic Ceaușescu: „Hoții! Huo! Nesimțiților!” și nu mai transmite Mălin Bot din diaspora reportaje incendiare având pe fundal niște cetățeni care au scris M**E PSD pe tricolor, ca să învioreze puțin cele trei culori. Iar președintele nu mai gândește despre pesediști că spun „…lucruri foarte ciudate, cum că mi-aș dori să-i adun undeva pentru reeducare. Bun, acuma… una la mână, nu este treaba mea, n-am de gând s-o fac. Doi, ca să reeduci pe cineva, prima dată trebuia să fie educat.” ( discurs de campanie, 18 noiembrie 2019 Ploiești) Deci, acum că a trecut campania electorală, dânsul nu mai crede că pesediștii sunt needucați și, ca urmare, nereeducabili… nu, nu, acum sunt băieți buni, frăgeziți corespunzător, numai potriviți să se alinieze la un T0 convenabil și civilizat.

    Și pentru ce? Care este finalitatea acestui demers? Înțeleg că președintele a ținut cu prilejul Recepției oferite de Ziua națională a României, la Palatul Cotroceni, un „discurs echilibrat” (probabil că a schimbat consilierul rău care-i scria discursurile de campanie cu consilierul bun care-i scrie discursurile de învingător). Înțeleg, de asemenea, că nu mai are nici o problemă cu „niște penali” care, la un moment dat „s-au cocoțat taman în vârful statului” și, ca dovadă, domnul Adrian Năstase, fost premier, cu două condamnări la închisoare cu executare la activ, oferite mărinimos de „statul de de drept” -varianta slăvită de Iohnnis- care „stat de drept” a dat sentințe „la tot cartierul” pesedist, a primit invitație la recepție. O mână întinsă? Nu cred așa ceva. E mai curând o semnalare arogantă și grosieră a realității că „dușmanul” a fost învins și că, de-acolo de unde l-a lăsat Klaus grămadă, nu mai are cum să se ridice. Așa că devine lipsită de importanță manipularea cu „fără penali…” care a produs deja efecte și nu mai este folositoare. Administrația prezidențială a dat și o explicație: Adrian Năstase a fost invitat „conform legii” în „calitate de decorat cu Ordinul Național Steaua României în grad de Mare Cruce”. Sigur, e o explicație interesantă, dacă avem în vedere faptul că fostul premier a primit decorația în anul 2002… și că Administrația Prezidențială abia acum a observat „amănuntul”. „Conform legii” funcționează așadar, pentru Klaus, din an în Paști, când are el chef sau un interes ocult… Sau poate că domnul Adrian Năstase a fost invitat, an de an, și nu a onorat invitația? Nu știu dacă au mai fost invitați și alți social-democrați, căci nu am găsit și alte nume în relatările din presă despre recepție.

    Domnul Adrian Năstase a scris pe 2 decembrie 2019, după recepție, pe blogul personal:

    „Vor urma cinci ani cu Iohannis – președinte la Cotroceni. România va avea nevoie de înțelepciune și de liniște pentru a construi. «Coabitarea» nu înseamnă doar relația dintre președinte și premier, de culori diferite. Ea poate înseamna și o relație civilizată între președinte și principalul partid de opoziție. Cu condiția ca Iohannis SĂ RENUNȚE LA RETORICA DIN CAMPANIE PRIVITOARE LA PSD. Discursul său, de aseară, a fost unul «normal» pentru o astfel de ceremonie, organizată cu ocazia Zilei naționale. Vom vedea mai departe…”

    Semnul de întrebare din textul fostului premier al României nu a rămas însă nici măcar câteva ore fără răspuns, căci Werner Klaus citește blogul domnului Adrian Năstase și s-a grăbit să spulbere ambiguitatea, în aceeași zi, la ședința Biroului executiv al PNL, unde nu se știe ce naiba căuta președintele în capul mesei:

    „Vreau să ofer cetățenilor ceea ce își doresc: o Românie fără PSD.(…) Să nu așteptați de la mine o schimbare de atitudine în această privință.”

    Asta pentru ca lucrurile să fie clare. Adică, prietenii mei, așa cum știm deja din înțelepciunea populară, ficusul consacrat își schimbă discursul, daʹ năravul , ba!

  10. https://suhovtl.blogspot.com/2019/11/fara-impostori.html?m=1

    PSD a câștigat cupa și campionatul în 2016.
    PSD a luat cartonaș galben în primăvară.
    PSD a luat cartonaș roșu acum, în toamnă.
    Cum am ajuns aici? De ce? Avem vreo șansă să nu retrogradăm la groapa de gunoi a istoriei? Haideți să o luăm sistematic. Stau și o vorbesc cu Vasilele ca întotdeauna și scriu aici să ne rămână scris.
    „Baroniada” – adică sistemul feudal de conducere al PSD în teritoriu. Indivizi puși pe funcții grele în funcție de cercul de amici sau de contul din bancă. Președinți de Consilii Județene și primari de nemișcat prin alegeri interne democratice. Noul Cod Administrativ le dă puteri aproape divine acestora.
    Sistemul tăcerii considerat ca tipic pesedist deși nu este: cine comentează despre un șef zboară din funcție sau/și din partid.
    Conducerea prin CEX. Sistem nedemocratic și infestat de relații, prietenii și cumetrii cu iz financiar. Sistem în care pesedistul de rând nu are nici măcar o reprezentare simbolică. Unde este organul statutar numit Birou Permanent Național?
    Încurajarea migrării electorale prin legi favorabile. Acapararea de primari, deputați și senatori prin oferirea de avantaje vremelnice. Aceștia sunt oameni fără onoare, demnitate și fără pic de loialitate. Cea mai slabă forță a partidului este reprezentată, în mod paradoxal, de primari, dispuși să-și vândă loialitatea pentru un stadion sau o sală de sport.
    Răsplătirea oamenilor loiali prin uitare. Răsplătirea lichelelor prin funcții grase. Câți dintre noi nu au văzut secretari de stat, directori și miniștri puși în funcție conform cine știe căror legături obscure? Concursurile sunt niște farse de care sunt conștiente TOATE partidele parlamentare. Sistemul nenorocit al „funcționarului public” ce a permis infiltrarea schemelor de personal de către persoane slab pregătite și fără moralitate.
    Lipsa de viziune, de doctrină și de direcție. Nu există o politică de cadre coerentă. Rezervorul de oameni pregătiți este foarte subțire generând ascensiunea unor oameni foarte puțin instruiți. De legendă sunt „domnișoarele” promovate în funcții grele ministeriale și nepoții favoriți puși cât mai sus posibil. Dar asta, așa cum deja s-a văzut, nu este doar un obicei al acestui partid.
    Lipsa de gândire strategică și de capacitate de abordare a problemelor de filosofie politică. Pregătirea teoretică este extrem de slabă, trecându-se de la lideri capabili și instruiți (Iliescu, Năstase, Geoană) la lideri care nu-și cunosc nici măcar statutul (Dragnea și circul care e azi). Primează interesele de moment și sentimentul de „las’ să trec eu hopul ăsta și mai vedem”. Lipsește viziunea, planul cu bătaie lungă, munca în interesul celorlalți.
    Lipsa oricărei viziuni moderne de comunicare. De PR și HR. Se insistă în continuare pe rolul activistului și a bătăii la ușă. Metode potrivite secolului trecut, înainte de apariția internetului și a televiziunii prin cablu. Inconștiența liderilor noștri a făcut să nu antamăm firme specializate în studii statistice, sociologice și psihologice. Nu dorim și nici nu reușim să aflăm ce vrea cetățeanul obișnuit, tratat ca simplu purtător de „vot”. S-a ajuns în situația penibilă ca mult necesara comunicare pe rețelele sociale să fie lăsată pe mâna amatorilor. Liderii noștri nu au știut să comunice eficient pur și simplu. Degeaba am avut o bună guvernare dacă contra-propaganda a fost mult mai instruită, pregătită și „pe fază” comparativ cu încercările noastre penibile de a transmite ceva.
    Sistemul unic prin care legi nefavorabile și în contra interesului cetățeanului au fost aprobate și promovate în Parlament. Deși s-au semnalizat legi și articole anacronice, tot ce a primat a fost interesul pentru legile justiției. Drumul normal prin Camere a fost șuntat prin ordonanțe de urgență ducând la problemele știute și la cele mai mari demonstrații din recenta vreme.
    Propunerea de premieri slabi și fără nici cea mai mică umbră de personalitate a distrus pur și simplu încrederea în seriozitate partidului. Impunerea unor iluștri necunoscuți a făcut praf tot câștigul din 2016.
    Și, nu în ultimul rând impunerea unui candidat extrem de slab. Cu tot respectul pentru ce a făcut, este cel mai slab și mai lipsit de carismă candidat dat vreodată de partidul nostru. Cu o etichetă lipită pe frunte de care nu va scăpa niciodată. Doamna a dorit musai să fie candidat. De ce nu-și asumă responsabilitatea și nu a demisionat din seara aflării rezultatelor?
    Ce putem face pentru a scăpa de dispariția în uitare? Păi am cam avea multe de făcut. Enumerăm aici și lăsăm lista deschisă. De această dată în ordinea importanței.
    Alegeri libere și secrete pentru fiecare funcție de partid, la toate nivelele. Impunerea votului secret ca regulă generală și fără excepții. Motivele cred că sunt evidente.
    Pedepsirea migrării politice cu pierderea mandatului. Trecerea alesului local, municipal, comunal sau județean, deputat sau senator la statutul de „independent” sau în alt partid va genera automat pierderea mandatului și accederea următorului de pe listă pe locul liber. Pierderea susținerii organizației unde a fost ales va genera automat pierderea mandatului.
    Schimbarea Legii astfel încât aleșii – indiferent de mandat – să fi avut obligatoriu domiciliul în orașul/județul respectiv de cel puțin 7 ani. Dispariția aleșilor „parașutați” de la centru.
    Parlament cu 300 de aleși conform Referendumului aprobat de cetățeni.
    Imunitatea aleșilor să se reducă doar la ceea ce îi implică declarațiile politice.
    Atragerea de oameni capabili și pregătiți către partidul nostru (care să lucreze în favoarea cetățeanului și nu în interesele superiorilor), respectiv găsirea unor mijloace de comunicare cât mai directe cu alegătorii (înțelegerea nevoilor acestora și înlesnirea unei comunicări eficiente bidirecționale).
    Regândirea Institutului pentru Studii Social-Democrate. Înființarea de comisii specializate pe domenii de referință. O opoziție activă și vehementă. Crearea unui „guvern din umbră” virulent și vocal.
    Și încheiem semnând aici cu speranța unui PSD așa cum ni-l dorim, un PSD ce înseamnă cu adevărat Prosperitate, Solidaritate, Demnitate,
    în speranța unui viitor fără impostori,

    Familia Suhov

  11. Slava Domnului ca a mai renuntat la atitudinea de fuhrer , probabil ( mai mult ca sigur ) si-a ascultat consilierii de data asta ! La primul 1 Decembrie a facut invitatii exact la ziua lui de nastere in sufrageria proprie , a invitat exclusiv pe cine a vrut , altora care s-au mai intamplat pe-acolo le-a intors spatele .. Parerea mea este ca Iohannis e un pacient in curs de ameliorare ! Cu conditia sa-si asculte doctorii ! 🤔🤗

  12. N-am sa comentez pe marginea gestului Presedintelui Republicii, numai ca ma bucura faptul ca ati fost invitat si ati participat la Receptia de la Cotroceni, cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei.
    Din punctul meu de vedere mai este cale lunga pana la normalitate.

  13. Dupa anunturile de azi se poate spune ca PSD e in continuare tinta.Salvarea in opinia mea este un reset al PSD care sa se bazeze pe relatii foarte bune intre PSD si SPD-ul german, care e in plina reforma.

    2.De asumările aguv Orban se poate scapa simplu, pentru evitare anticipate.
    PSD declanseaza parlamentar procedurile pentru:
    -desfiintarea SIIJ si daca ALDE a păcălit electoratul se va desfiinta
    -abrogarea recursului compensatoriu, si daca PNL minte ramane

    PSD iese intarit.

  14. Lumea se schimba , avem revolutii cu smartphoane peste tot, care schimba guverne si sisteme din radacini cu tot cu vot.
    Votul de fapt nici nu mai contează, e doar o victorie de etapa, de-o zi sau chiar un accident istoric.

    Vedem asta in Orientul Mijlociu, Africa, Europa, America de Sud sau Asia.

    Asa ca simpla castigare a unor alegeri e departe de a fi suficienta pentru a genera liniste, pentru simplul fapt ca de a doua zi dupa alegeri opozitia e datoare sa reinceapa lupta.

    Foarte interesant in context este Chile.

    Nu mai interesează pe nimeni constructia din nefericire.

  15. DECIZIA ,DOMNULUI IOHANNIS , DE AL INVITA PE DOMNUL PRIM MINISTRU ADRIAN NASTASE LA RECEPTIA OFERITA CU OCAZIA ZILEI NATIONALE A ROMANIEI , DIN PUNCTUL MEU DE VEDERE ESTE SURPRIMZATOARE , TINAND CONT DE DISCURSURILE PE CARE LE A AVUT SI LE ARE REFERITOR LA PSD , DISCURSURI NECONSTRUCTIVE …DACA ACEASTA INVITATIE, PE CARE DOMNUL ADRIAN NASTASE NU A REFUZAT O , (ARATAND UI LUI IOHANIS CUM TREBUIE SA GANDESTI SI SA TE COMPORTI …) ESTE CONSTRUCTIVA, DOMNUL IOHANNIS , NU DORESTE „DESFINTAREA” PDS DIN SISTEMUL POLITIC , ARATAND DE FAPT PRIN ACEST GEST , DORINTA DE REVENIRE IN PSD A POLITICIENILOR AUTENTICI , IN FRUNTE CU DOMNUL ADRIAN NASTASE . AR FI O GANDIRE POZITIVA , SA SPERAM …( AM MENTIONAT, NU CU MULT TIMP IN URMA , REVENIREA CELOR CARE AU CONTRIBUIT BENEFIC SI AU MENTINUT PSD UL PE PRIMA LINIE IN SISTEMUL POLITIC ROMANESC ) O REUNIRE , POZITIVA A CELOR AUTENTICI, RAMANE PE PRIMA PAGINA … ( MULT SUCCES DOMNULE PRIM MINISTRU ADRIAN NASTASE , VA SUSTINEM SI SUNTEM MEREU ALATURI DE DUMNEAVOASTRA CU SINCERITATE , MARIAN

  16. Toată construcția socialistă trebuie luată de la ZERO. Va trebui sa fie aleasă o conducere formată din oameni credibili, care înțeleg ideologia partidelor de stânga. Poate un pic de naționalism nu ar strica. Și trebuie admisă ca foarte relevantă sintagma de sorginte legionară „prin noi înșine”. Numai prin coeziune se mai poate realiza ceva durabil in România.

  17. Era de asteptat ca presedintele Johannis sa-si reia atacurile impotriva PSD, pentru ca, fara acest mod jenant de a face politica, nu ar ar exista.

Lasă un răspuns