„Normalitatea” lui Iohannis nu a durat nici 24 de ore

Adeseori mi s-a reprosat o anumită naivitate. E posibil. Poate si pentru că nu imi plac conflictele si nu mă hrănesc din ură sau din răzbunări. Am mers aseară la Cotroceni sperând că Iohannis a incheiat retorica de război impotriva a 3 milioane de români (poate si a altora)  care au votat candidatul PSD. Se pare că discursul său a fost, de fapt, un discurs pentru corpul diplomatic aflat acolo. Prezent insă la o intâlnire cu parlamentarii liberali (in ce calitate? presedinte al TUTUROR românilor?), Iohannis a declarat că se va implica pentru a realiza, intr-un an de zile, „o Românie fără PSD”.

„Adversarul nostru din ultima vreme a fost PSD (poate vorbi presedintele României despre „adversarul nostru”? – n.b.). Un PSD care a încasat-o (oare presedintele României poate folosi un astfel de limbaj? n.b.) de trei ori în acest an, dar cred că este bine să vă spun că PSD nu a fost înlăturat de la putere decât parțial. PSD are un număr imens de parlamentari, are un număr imens de primari, de președinți de CJ și ca atare ne bucurăm de această victorie, dar autosuficiența după această victorie ar fi cea mai mare greșeală pentru PNL („ne bucurăm de victorie” – această formulare putea fi folosită de presedintele PNL. Iohannis arată, in continuare, că nu poate fi presedintele tuturor romanilor, maghiarilor, sasilor, secuilor etc. n.b.). Avem în continuare alegeri și aștept de la PNL și de la noul guvern Ludovic Orban, care face o treabă foarte bună, la o implicare totală în așa fel încât la sfârșitul anului 2020 să putem să oferim românilor ceea ce își doresc: o Românie fără PSD”.

Acest indemn al lui Iohannis este o declaratie de război impotriva Partidului Social Democrat, a Constutiei României si a regimului democratic din tara noastră. El este incalificabil si el trebuie tratat cu toată seriozitatea de către conducerea PSD, de către parlamentarii,  primarii, consilierii, presedintii de consilii desemnati democratic de către alegătorii români.

Mi se pare inadmisibilă această conduită si cred că ea va trebui sanctionată atât in tară cât si la institutiile europene.

La PSD, ar trebui lăsate deoparte orgoliile si ar trebui strânse rândurile pentru a găsi cele mai bune formule de a răspunde acestui atac „mârsav” la adresa fundamentului statului de drept din România.

 

 

 

 

50 de gânduri despre “„Normalitatea” lui Iohannis nu a durat nici 24 de ore

  1. PAI CE NORMALITATE SA AIBA SARACUL DE EL CIND EL NU ESTE NORMAL PT CA UNA SPUNE SI ALTA FACE…VAI DE NOI ROMANII CU UN HOT RANJIT IN FRUNTEA TARII

  2. Domnule Nastase, citesc articolele dumneavoastra, facebook imi notifica saptamanal ca am fost ales cel mai activ fan al dumneavoastra desi demult am invatat sa nu mai cred in americani, va consider cel mai bun prim ministru pe care l-a avut Romania, un foarte bun politician, dar nu neg ca am fost contrariat de prezenta dumneavoastra la receptie. Ati facut aceeasi greseala pe care a facut-o Chamberlain cu Hitler. Prin acceptarea invitatiei ati girat iesirile fasciste ale lui Klaun ( n-ul nu este intamplator). Stiu ca ati sperat ceva dar genele nu se modifica in doua generatii.

  3. Aveti dreptate! Atunci, de ce PSD-ul nu reacționează? Ce așteaptă? Sa ajunga sub 5% la alergi? De ce se mai prezintă în plenul Parlamentului fara nico atitudine? De exemplu, astăzi la sedinta festivă post 1 Decembrie trebuiau să nu participe începând cu Marcel Colaci.

    • Am crezut ca Marcel Ciolacu , a trecut la PNL. Cum poti sa-ti tradezi colegii ,sa iei decizi de unul singur in privinta moțiuni de cenzură!!! Afara !!!.Marcel Ciolacu nu-mi miroase a bine ??? Rusine !!!

  4. In afara de dl Plesoianu si de domnul Manole nu mai gasesti la psd vreo persoana de la care sa poti avea asteptari.

  5. Implicarea dvs in traiectoria PSD este absolut necesara.
    Nu vad pe altcineva la ora asta mai bine conectat in realitatea partidului si care ofera si are solutii.
    Romania de 15 ani este pe un drum total gresit, privind reprezentarea la varf.
    Asa se intampla cind tara este condusa pe pilot automat cu ajutorul ” entitatilor”.

  6. Păduchele Iohanis este o marionetă a grupului infracțional(mafiot) Statul paralel. A considera că el gândește ceea ce spune, în discursul lui circular papagalicesc, ar fi o mare eroare. Asadar pericolul despre care vorbiți este mult mai mare, propriu-zis, o mână de natarai cu bani, evazioniști sub forma de exponenți ai inteligente-ului românesc, și ei macovisti semidocți, se folosesc de resursele serviciilor pentru a complota împotriva celor care-i deranjează sau le-ar putea tulbura apele. Propunerea și chiar rugămintea mea pentru membrii Cex-ului și PSD-iști, în ansamblul lor, este să acționeze imediat, să îl aleagă pe Liviu Plesoianu președinte al partidului sau(dacă nu) să își pregătească valizele cum le aveau foștii deținuți politici…actualii securiști sunt niște infecți, psihopați și o să regretați dacă nu vă mobilizați ACUM.

  7. …acest discurs rasist persista si putini au dat un semnal de alarma…ori ,omul e bolnav si asta are un nume ori, e un agitator fascist….am obosit enervandu-ma ,parca i-a prostit pe toti,i-a infricosat ,incat nu mai pot scoate un sunet….nu e gluma , omul este total deplasat …si trebuie oprit de oameni responasabili…!

  8. Nu avem altceva de făcut decât să strângem din dinți și să mergem înainte.
    A venit timpul ca PSD să se pregătească de război și să înceapă prin a-și alege lideri de forță, capabili să facă auzită vocea celor trei milioane de români în toate cancelariile străine, în toate colțurile lumii.
    În ceea ce privește derapajele intolerabile ale nazistului de la Cotroceni, demersul de suspendare nu mai poate întârzia. PSD are nevoie de un Congres, nu în februarie 2020, ci chiar în cursul acestei an, dacă este posibil, sau cel târziu până la jumătatea lui ianuarie.
    Defensiva împăciuitoristă a liderilor, dărâmarea propriilor guverne, încrâncenarea lui Dragnea de a monopoliza puterea în PSD, (deși toată lumea știa că fostul pedist este vulnerabilitatea principală), lipsa de tact și inteligență în promovarea reformei (imperios necesare) în Justiție și Servicii, au făcut un rău imens atât partidului cât și României.
    Și mai e ceva….. cât timp PSD nu va spune, cu curaj, partenerilor că nu tot ce fac și spun ei este bine pentru români și pentru țară, România nu va avea o voce precum cea a lui Victor Orban, nu va avea nicio șansă să-si valorifice potențialul și interesele.
    Dacă există un președinte acuzabil pe drept pentru înaltă trădare și genocid împotriva poporului român, acesta nu este Ion Iliescu.
    Totuși, într-o țară normală, un individ dezaxat precum Klaus Werner Iohannis ar ,, scăpa” cu izolarea pe viață într-un ospiciu de maximă securitate

  9. Cred că acest nebun nu mai poate fi lecuit decât cu alte mijloace mai barbare.Comportamentul este hitlerist prin excelență.

  10. Recomand un film care a marcat o epocă, la noi inca vie: „Moscow Does Not Believe in Tears” – Un film adevarat despre vise, dorinte, iubire si deziluzii.
    Cîţi am prins vremurile de atunci ne aducem aminte că filmul respectiv, prin anii ’80, a fost un boom de casă. Nu valoarea artistică a producţiei este, aici, obiect de interes. Ci semnele unei lumi pe care am trăit-o, parţial, şi care încă nu a dispărut, cel puţin în manifestările ei exterioare.
    Cele mai „tari” scene din film sînt cele în care Liudmila, prietena snoabă a Katiei, de fapt muncitoare la o fabrică de pîine, se travesteşte în studentă (bluze primenite, fuste mai sobre şi inevitabila mapă) şi merge să agaţe intelectuali la bibliotecă. Impostura se pedepseşte, în final prietena Katiei fiind sancţionată printr-o căsnicie nefericită, în timp ce eroina însăşi, respectînd toate standardele morale şi intelectuale, „se realizează”, atît profesional, cît şi sentimental.

  11. Adică lui johannis ÎI ESTE FRICĂ de PSD. Și, probabil nu numai lui ci, mai ales, păpușarilor ce l-au dresat pe dragnea. Cu toate „realizările” cârtiței nu sunt și au șanse mici să fie atotputernici vreodată în România!

  12. Am scris acest text dimineață, dar, probabil că deși l-am pregătit pentru blogul dumneavoastră, am uitat să-l și lipesc. Îl lipesc acum, cu o oarecare întârziere. Ca întotdeauna, scriu ceea ce cred și le spun, mai ales celor de care mă leagă o mare prietenie, ceea ce cred.

    DESPRE CIUMA ROȘIE, CU DRAGOSTE ȘI RECONCILIERE NAȚIONALĂ

    MOTTO: „1. Sintagma, deși a fost folosită în războiul propagandistic generat de tensiunile dintre totalitarismele istorice ale secolului XX, nu aparține în exclusivitate nazismului; faptul că a fost folosită și de propaganda nazistă nu înseamnă că semnificațiile ei sunt contestabile în totalitate;

    2. Așa cum vedem din exemplul poemului Ciuma Roșie, sintagma (prin semnificațiile cuvântului ciumă) e o metaforă a pericolului și a morții și nu are o singură culoare. Orice pulsiune totalitară e ca o ciumă.(…) Și, cu siguranță, protestatarii au simțit acest pericol în momentul în care au scandat această sintagmă.”( Dumitru Tucan „Despre CIUMA ROȘIE, cu pedanterie”, CONTRIBUTORS.ro, 16 februarie 2017)
    ………………………………………………………………………………
    Păi, și unde-mi vine-un damf de „pupat toți Piața endependenței” în societatea românească matură și responsabilă, de mi se-ntorce stomacul pe dos ca o sacoșă din PVC pusă la uscat! Deci, gata! S-a ales președintele care trebuie și care e Goe al luʹ mamițica Europa și-acum hai cu „momentul T0”, că „și uitarea e scrisă-n legile-omenești” deci putem șterge cu buretele plăcuțele suedeze despre care Klaus ne spunea, cu sinceritate, că sunt simple opinii politice, scoatem din mitingeala revoluționară sloganul CIUMA ROȘIE, că e urât deoarece l-a folosit și Goebbels, nu mai urlă Marian Tivilic Ceaușescu: „Hoții! Huo! Nesimțiților!” și nu mai transmite Mălin Bot din diaspora reportaje incendiare având pe fundal niște cetățeni care au scris M**E PSD pe tricolor, ca să învioreze puțin cele trei culori. Iar președintele nu mai gândește despre pesediști că spun „…lucruri foarte ciudate, cum că mi-aș dori să-i adun undeva pentru reeducare. Bun, acuma… una la mână, nu este treaba mea, n-am de gând s-o fac. Doi, ca să reeduci pe cineva, prima dată trebuia să fie educat.” ( discurs de campanie, 18 noiembrie 2019 Ploiești) Deci, acum că a trecut campania electorală, dânsul nu mai crede că pesediștii sunt needucați și, ca urmare, nereeducabili… nu, nu, acum sunt băieți buni, frăgeziți corespunzător, numai potriviți să se alinieze la un T0 convenabil și civilizat.

    Și pentru ce? Care este finalitatea acestui demers? Înțeleg că președintele a ținut cu prilejul Recepției oferite de Ziua națională a României, la Palatul Cotroceni, un „discurs echilibrat” (probabil că a schimbat consilierul rău care-i scria discursurile de campanie, cu consilierul bun care-i scrie discursurile de învingător). Înțeleg, de asemenea, că nu mai are nici o problemă cu „niște penali” care, la un moment dat „s-au cocoțat taman în vârful statului” și, ca dovadă, domnul Adrian Năstase, fost premier, cu două condamnări la închisoare cu executare la activ, oferite mărinimos de „statul de de drept” -varianta slăvită de Iohnnis- care „stat de drept” a dat sentințe „la tot cartierul” pesedist, a primit invitație la recepție. O mână întinsă? Nu cred așa ceva. E mai curând o semnalare arogantă și grosieră a realității că „dușmanul” a fost învins și că, de-acolo de unde l-a lăsat Klaus grămadă, nu mai are cum să se ridice. Așa că devine lipsită de importanță manipularea cu „fără penali…” care a produs deja efecte și nu mai este folositoare. Administrația prezidențială a dat și o explicație: Adrian Năstase a fost invitat „conform legii” în „calitate de decorat cu Ordinul Național Steaua României în grad de Mare Cruce”. Sigur, e o explicație interesantă, dacă avem în vedere faptul că fostul premier a primit decorația în anul 2002… și că Administrația Prezidențială abia acum a observat „amănuntul”. „Conform legii” funcționează așadar, pentru Klaus, din an în Paști, când are el chef sau un interes ocult… Sau poate că domnul Adrian Năstase a fost invitat, an de an, la recepția președintelui Iohannis și nu a onorat invitația? Nu știu dacă au mai fost invitați și alți social-democrați, căci nu am găsit și alte nume în relatările din presă despre recepție.

    Domnul Adrian Năstase a scris pe 2 decembrie 2019, după recepție, pe blogul personal:

    „Vor urma cinci ani cu Iohannis – președinte la Cotroceni. România va avea nevoie de înțelepciune și de liniște pentru a construi. «Coabitarea» nu înseamnă doar relația dintre președinte și premier, de culori diferite. Ea poate înseamna și o relație civilizată între președinte și principalul partid de opoziție. Cu condiția ca Iohannis SĂ RENUNȚE LA RETORICA DIN CAMPANIE PRIVITOARE LA PSD. Discursul său, de aseară, a fost unul «normal» pentru o astfel de ceremonie, organizată cu ocazia Zilei naționale. Vom vedea mai departe…”

    Semnul de întrebare din textul fostului premier al României nu a rămas însă nici măcar câteva ore fără răspuns, căci Werner Klaus citește blogul domnului Adrian Năstase și s-a grăbit să spulbere ambiguitatea, în aceeași zi, la ședința Biroului executiv al PNL, unde nu se știe ce naiba căuta președintele în capul mesei:

    „Vreau să ofer cetățenilor ceea ce își doresc: o Românie fără PSD.(…) Să nu așteptați de la mine o schimbare de atitudine în această privință.”

    Asta pentru ca lucrurile să fie clare. Adică, prietenii mei, așa cum știm deja din înțelepciunea populară, ficusul consacrat își schimbă discursul, daʹ năravul , ba!

  13. Fiecare cu normalitatea sa.
    Era normal sa se întâmple ceea ce s-a întâmplat azi la întâlnirea penelista.
    Anomalia a devenit oricum normala in toate domeniile.

  14. Sincer, nu înțeleg de ce ați pus ”mârșav” între ghilimele? Chiar este un ”atac mârsav la adresa fundamentului statului de drept din România”. Și trebuie tratat ca atare, tot fără ghlimele.

  15. PSD trebuie sa inceteze sa se autodistrugă. Daca ar fi fost mai ferm, inca din 2016, dupa experienta cu tirania lui băsescu si ar fi acționat ca sa anihileze abuzurile si derapajele lui johannis, poate nu s-ar fi ajuns aici. Asa, ne mai asteaptă un cincinal cu periculosul ăsta! Nu cred ca există ceva – lege, instituție, Constituția ce sa mai sper, doar am văzut – care il poate opri pe johannis din impetuozitatea asta agresiva impotriva unui partid rival si a electoratului acestuia totodată. Insa el vorbeste si dupa cum i se dictează, pt ca PPE este de asemenea de aceeasi factură. Asa ca PSD trebuie sa se mobilizeze, sa lase ura individuală la o parte si sa se gandeasca la interesul sau si la electorat. Altfel, nu va fi deloc greu pentru ăsta sa facă ceea ce si-a propus.

  16. Nu are ce face PSD-ul în acest caz. Dacă organizează referendum, nu va trece. Dacă anunță organismele internaționale, nimeni nu va ridica un deget, pentru ca actuala putere, inclusiv președintele, sunt slujitorii puterilor vestice, iar acestea nu au nici o problema în a susține regimuri autoritare. Avem numeroase exemple în istorie. În acest caz special, serviciile secrete romane ar trebui sa ia atitudine și sa protejeze constituția țării și sa vegheze la apărarea ei, serviciile sunt singurele care pot face ceva, atunci când politicienii nu pot. Din păcate, serviciile servesc și ele aceeași stăpâni din afara granițelor României. Nu exista soluții pentru PSD, domnule Năstase, cel puțin nu acum. Oportunitatea a existat, dar nu a fost fermitate. Dumnezeu îți dă, dar nu îți baga și-n gură.

  17. Si ce va impiedica sa PROPUNETI SUSPENDAREA PRESEDINTELUI si SA DEPUNETI MOTIUNI (dese si repetate) de cenzura pentru ORBAN SI „GUVERNUL LUI (practic NELEGAL ) ???

    • Ar cam fi timpul ca El Condor să coboare pe pământ.
      Cine NU încă n-are voie să facă politică, poate oferii consiliere. În vară a fost refuzat.

    • Suspendarea trebuie aprobată de majoritatea parlamentară. Apoi, admițând că trece suspendarea, credeți că referendumul popular de demitere ar trece?
      E voie numai o moțiune de cenzură pe sesiunea parlamentară. Doar moțiunile simple pot fi mai multe, cum e cea pe Finanțe, de acum.
      De ce-l îndemnați pe domnul Năstase? Domnia sa nu e membru PSD.

      • „Ciolacu, Tudose, și prietenii din servicii, privesc cu maximă detașare mafia judiciară basista deoarece… FAC PARTE FIN EA, sigur sunt locotenenți, sigur au ei propriile veleități (de lideri politici), doar că nu au minte aproape de loc. Sunt infiltrati pe față în PSD ca și cum PSD-ul ar putea fi preluat precum PNL-PDL-ul, ori ce fac acești domni este cât se poate de ilegal, se numește trădare de țară. Serviciile nu fac politica și nici nu sunt mafia țării, precum în Rusia. Așadar Ciolacu și compania sunteți doar niște infractori în libertate, precum grupul infracțional din care faceți parte „Statul paralel”. De sub mocirla acestor descompusi sunt chemați să răsară noua generație de lideri PSD, cu LIVIU PLESOIANU în frunte, iar deținutul politic Liviu Dragnea: ELIBERAT IMEDIAT, și reinstaorata democrația și alegerile libere.

  18. Suspendarea si motiunile sunt contraindicate total in aceasta etapa. Ele se vor afla in marja inca proaspata a victoriilor PNL si infrangerilor PSD. Pe de alta parte, suspendarea si motiunile nu vor substitui reforma de leadership a PSD. Nici Congresul PSD de alegere a unei noi conduceri si de recalibrare pe noile obiective electorale din 2020. Nici uriasa munca organizatorica si de remobilizare. Toate acestea necesita timp, militantism vocational si perseverenta. Cu atat mai mult cu cat managementul politic va fi atat unul intern, organizational, cat si unul extern, de contracarare.

  19. Domnule Prim ministru nu trebuie sa va intristati sau sa va reprosati o oarecare naivitate. Contrar discursului in aparenta dur presarat cu ironii fine, personalitatea Dvs. este una sensibila, atent la amanunte greu sesizabile, apanajul unui diplomat de mare calibru, sunteti un bun negociator, stapanit, fara extremisme, un om al analizei profunde. Am mai amintit, nu putem avea asteptari de la un om incrancenat, revansard si cu un discurs vecin cu extremismul. Probabil ca a intrat in posesia unui „to do list” de la care nu trebuie sa se abata.
    Cu certitudine timpul ne va da raspunsurile.

  20. ASA CUM SPECIFICAM …SURPRINZATOARE INVITATIE…PE CARE DOMNUL PRIM MINISTRU ADRIAN NASTASE A ACCEPTAT O IN PRIMUL RAND ARATANDU I LUI IOHANNIS CUM TREBUIE SA GANDESTI SI SA TE COMPORTI . ( UN GEST NOBIL DIN PARTEA DOMNULUI PRIM MINISTRU ADRIAN NASTASE ) DIN PACATE ACEASTA INVITATIE , CE SE CEREA A FI CONSTRUCTIVA PENTRU POPORUL ROMAN , IN PRIMUL RAND, SA DOVEDIT A FI UN JOC MURDAR DIN PARTEA LUI IOHANNIS CEL SUSTINUT SI VOTAT DE MARILE PUTERI , CE SI AU TRIMES IN ROMANIA INANTE DE ALEGERILE ANTERIOARE , EXPERTII CE FRAUDEAZA ALEGERILE IN FAVOAREA OMULUI CE IL POT DIRIJA PRECUM O MARIONETA. ( STIU BINE CE SPUN , DEOARECE AM VIZIONAT CU ATENTIE UN DOCUMENTAR REFERITOR LA ALEGERILE PREZINDENTIALE , DINTRE GORBACIOV SI CONTRA CANDIDATUL SAU UN CANDIDAT CE REPREZENTA PARTIDUL COMUNIST SI CARE SANSELE EREAU DE PARTEA LOR … ACESTI EXSPERTI, AU DIRIJAT PE DIVERSE CAI ALEGEREA LUI GORBACIOV . )(SPER SA NU MA INSEL DACA EREA VORBA DE GORBACIOV SAU ELTAN, DOMNUL ADRIAN NASTASE STIE SA NE OFERE RASPUNSUL CORECT ..) REALITATEA ESTE CA IOHANIS A FOST REALES DE EXPERTII RESPECTIVI CE AU PUS IN APLICARE DIVERSELE CAI DE MANIPULARE ,RESPECTIV ,FRAUDAREA ALEGERILOR … CRED , FARA A AVEA DUBII …DOMNUL ADRIAN NASTASE NU ESTE NAIV …DACA AR FI FOST NAR FI AVUT NICI O SANSA SA DEVINA OMUL.POLITIC SI NU NUMAI , UN POLITICIAN AUTENTIC … REFERITOR LA EVENIMENTELE CE VOR URMA.. VOR FI DUREROASE: ESIRI IN SRADA ,NEMULTUMIRI JUSTIFICATE , SI O PLECARE MASIVA A TINERETJLUI IN EXTERIOR , UNU L DIN PUNCTELE PLANULUI ( SECRET) APARTINAND MARILOR PUTERI .SINGURA SANSA PE CARE O MAI VAD SI O DORESC PENTRU VIITORUL ACESTUI POPOR , MANIPULTAT IN MAJORITATE , ESTE DE A CONSTIENTIZA GREUTATILE VIETII CE VOR URMA, SA LE PARCURGA , GREUTATI CEI VOR DESTEPTA…,SPER, SA GANDEASCA POZITIV ,IN ULTIMUL CEAS , REFACAND, UNIREA ROMANILOR DE PRETUTINDENI, DE A SI RECASTIGA TERITORIUL TARII SI DEMNITATEA DE ROMAN .ASA CUM SPECIFICA ,CORECT, DOMNUL ADRIAN NASTASE…PSD INCA ARE SANSE …( UNEORI TRADAREA ESTE DIRIJATA DE INCONSTIENTA SI CARE ARE URMARI FAVORABILE PENTRU CEI INTERESATI , SI IREPARABILE PENTRU CEI CARE AU INFAPTUIT O…! ) AM VIZIONAT O POSTARE IN CARE UN DEPUTAT, ( IPERTINENT ) SE REFEREA LA TAIEREA AJUTOARELOR SOCIALE FIND MAI BRNEFICE INDIVIDULUI DE CAT CA ACESTA SA MUNCEASCA PENTRU A PRODUCE .) DR DOMNILOR , PUN O INTRBARE SINPLA: UNDE SA MAI MUNCEASCA ROMANUL , MAI ALES CEL CU O ANUMITA CULTURA , CAND TARA ESTE OCUPATA IN TOTALITATE DE FIRMELE OCCIDENTALE , MOLURI CU A LE LOR PRODUSE TOXICE PROVENITE DIN EXTERIOR SI CARE SUNT BRNEFICE ECONOMIEI EXTERIOARE , ROMANUL, PRODUCE PENTRU EXTERIOR SI NU PENTRU TARA SA SI CATE AR FI DE PUNCTAT …! INPERTINENTA, DEVINE IN TIMP, BOALA CARE STAPANESTE DEFINITIV GANDIREA SI COMPORTAMENTUL , INDIVIDULUI UMAN . ANUL CARE BATE LA USA FIECARUI ROMAN SI CARE NE OFERA SANSA
    DE A GANDI POZITIV… LA ALEGERILE RESPECTIVE… SA FIE ANUL UNIRII, ROMANILOR DE PRETUTINDENI! ( SUNTEM ALATURI DE DOMNUL ADRIAN NASTASE IN TOT CE VA REALIZA IN VIITOR ,PENTRU TARA PENTRU ROMANI, CU SINCERITATE MARIAN)

  21. Eu unul m-am saturat sa vad o majoritate ostila mie aici in primul rind, si apoi una care o tine mortis cu „diaspora”, desi ar trebui sa ne referim la ea nuantat. Daca exista frustrari legitime, pesonale, ele trebuie cumva rezolvate, cu forta argumentelor. Dupa cite vad, majoritatea are alta viziune despre „diaspora” decit minoritatea reprezentata aici, desi, in cealalta „tabara” care iubeste „diaspora”, ea se vinde tot la en-gross.

    In ce priveste apararea, nu cred ca Rusia va putea oferi garantii de securitate pentru Romania in secolul asta. Nici China. Majoritatea romanilor doresc cu SUA, UE si lumea occidentala. Cei care au alte pareri, sa vina sa convinga majoritatea de contrariul cu forta argumentului, nu a insultei, si a sopirlei. Eu sunt pentru pace, si cit mai putine arme, dar vreau ca Romania sa se aibe capacitati militare suficiente. Nu trebuia sa spun „nucleare”, nu are sens pentur Romania sa aibe asemenea arme acum.

    ZeV imi transmite prietenos, si apoi dusmanos ca pe mine ma „doare in pix” de romani. Pe el nu, el ii iubeste si ii vrea pe toti la Moscova, sau in Siberia, acolo unde ii vede ZeV pe romani. Daragoi „priateli”, ti oshibaieshsia. Romania nu va fi niciodata prietena cu Rusia, la nivel oficial, cu adevarat, atita timp cit Rusia ignora dosarele nerezolvate cu Romania.

    Scuze celorlalti, iau o pauza pentru ca nu are sens atmosfera ortravita de aici pentru mine. Nu cistig nimic intelectual asistind la o parada a urii si intolerantei. Cine are nevoie si pot sa ajut, sa ma caute.

    Craciun Fericit dvs si familiei domnule Nastase. Sunteti un mare om de cultura in primul rind, si un politician cu experienta, care a lasat o mostenire istorica pozitiva Romaniei si romanilor. Pentru asta, si pentru stilul dvs, cind umoristic, cind cinic, dar intodeauna civilizat, cu respect pentru interlocutorii vazuti si nevazuti, va admir. Cred insa ca va pozitionati gresit daca deveniti porta vocea minoritatii „anti-diaspora” de aici.

    • As dori daca se poate cateva pareri despre cum vedeti situatia investitiilor din Marea Neagra a marilor concerne OMV si ExxonMobil care cer „ridicarea barierelor guvernamentale” si taierile masive de copaci si arbori seculari din padurile Romaniei ?

      • @Anonimul, nu stiu, asta e o intrebare serioasa, daca sunt de acord cu taierea arborilor seculari? Daca e la misto, iti raspund ca daca ati inceput, macar sa terminati cu totii. Daca e serioasa, atunci pot sa-ti spun ca am un arbore secular chiar in spatele casei si e protejat de primarie. E superb…Nu stiu daca m-ai citit pe aici mai demult, dar am spus ca eu am crescu in comunism, si acolo ne-au invata ca bogariile solului si subsolului sunt ale patriei, ale natiunii. Ce ti-e si ci comunistii aia…ne invatau prostii, doar ca pe vremea lui Ceasca, nu doar ca nu s-au facut taieri masive de paduri pentru straini care sa miste muntii peste sate, ci s-au facut si baraje si indiguiri, sa apere oamenii de inundatii. Plus vestitul canal Dunare Marea Neagra, care azi e nu doar mindria comunistilor, dar utila Romaniei, la export de cereale, de am ajuns Numero Uno across Europe la export pe anumite categorii de cereale. Asa ca mai usor cu timpenii de genul „Mai comunistule!”.

        Solutie? Una poate fi nationalizarea padurilor, formarea de corporatii de stat care sa le gestioneze, si vinzarea lemnului exclusiv producatrilor roani de mobila, sau hai, 90% si 10% strainilor.

        Cred ca guverne si parlamente succesive, la fel ca si presedintii de tara de pina acum poarta o vina, vecina cu tradarea, pentru ca nu au scos o legislatie care sa apere comorile natiunii de vulturii straini, dar si autohtoni. Si PSDul si PNLul si PDLul au mai corncanit dar nu au facut nimic. Nici BAsescu, nici Iohannis!

        Despre resursele energetice, treaba e mult complicata, si eu nu sunt expert. Dar stiu ca incomunism aveam o puternica industrie de petrol si gaze si chiar exportam mult echipament in toata lumea. Specialistii nostri, nu stiu citi mai sunt, dar am intilnit citiva in Calgary, lucreaza la companii de resurse petroliere in Canada. Eu as incerca refacerea acestei industrii distruse de „democrati”. Cum? Prin parteneriate la inceput cu alte companii straine. Prin investitii si ridicarea unei companii nationale romanesti, fie privata, fie publica, fie un mix privat-public. Nu as fora si extrage acele resurse din Marea Neagra, decit incepind si cu o companie romaneasca, pe o mica parcela. Apoi as extinde exploatarea avind know how si pricepere romaneasca, dar si cu cooperare cu altii, dar nu sa aiba ei decizia in mina pe resursele romanesti. Si nu as permite altor state sa creada ca resursele alea sunt „europene” nu „romanesti”. Nu as fi de acord ca o tara vecina sa devina „hub” de livrare de gaz romanesc. As fi eu, Romania, hubul.

    • ??!Eu unul m-am saturat sa vad o majoritate ostila mie aici in primul rind, si apoi una care o tine mortis cu „diaspora”, desi ar trebui sa ne referim la ea nuantat

      Adica io sunt ostil fata de tine? Fata de tine personal …..

      De acord ca ar trebui sa ne referim nunatat .. dar oare voi aveti grija la nuante?
      De ex cestia cu 10 august .. pezentata si azi ca „motingul disporei” desi diaspora era cam absenta de la mitingeala . Uite nu prea cred ca „eroul” din sec 25-28 ar fi fots diasporitan :
      https://www.youtube.com/watch?v=fuli92-zkmU
      nu de alta dar da dovada de niste „skiluri” antrenate .. care daca ar fi fost disaporitan ar fi atras expulazarea .. Ntz zic ca e aborigen din una din gastile zise de „suporteri”.
      Asa cum nu cred ca un functionar UE care este asistenetul unui europarlamentar roman ar fi chiar „diaspora” .
      Sau nu stiu ce fel de diaspora este asta

      În 2018, pe 10 august, la exact 100 de ani, românii din Londra, Roma, Torino, din Montreal, de pe toate continentele lumii, au pornit spre țară care cum au putut – unii cu trenul, cu avionul, cu mașina, în coloane, cu steaguri tricolore și cu pancarte pe care scrie mare orașul europen de unde se întorc. Spre deosebire de acum 100 de ani, nu sunt nici veseli, nici mândri că sunt români. Dar sunt determinați să dea o mână de ajutor țării în care nu mai trăiesc, dar pe care o iubesc și în care vor să se întoarcă la un moment dat.

      În lipsa altui proiect de țară pentru sărbătorirea Centenarului – un tren de mare viteză care să te ducă în două ore de la Tg Jiu la Iași, o autostradă care să lege țara de la sud la nord, sau orice altceva care să cinstescă memoria eroilor acestei țări – venirea românilor de la mii de km pentru a-și salva țara nu este doar o lecție de civism și patriotism, ci singurul proiect major la 100 de ani de la Marea Unire.

      https://www.stiridiaspora.ro/10-august-1-decembrie-diaspora-gest-similar-cu-cel-din-1918_7957.html

      Oricum te asigir ca cestii de genul „sac sac v-am tras-o!” din poartea unuia care a votat ptr ca eu sa am parte de austeritat5e pe cand el se bucura de avmatjele „populiste” daca nu „spcoaliste” ale uei tari apusene (de ex Canda. Ce auz mi se pare ca e comunismu asa cum era descris prin 1960!) Sau sa citesc ca eu sunt hot, puturos, analfabeti si asistat doar ptr ca nu am emigrat …..

      Si sa zicem ca as porceda crestineste (adica masochist) si as putea ierta .. insa cum este aia ca sa dfiu meeu acuzat ca vrau cu rusii, ca sunt tradator INSA aceiasi diaporezi care zic astea imi dau exemplu Ungaria ? Ungaria despre care Larics scie ca „Ungaria nu este ţinta propagandei ruse, este aliatul Rusiei“ Sa citesc avertsmente ca Romania tradeaza NATO .. asta in timp ce ungurul Sandor Laborc facea spionaj ptr Rusia?!!
      Bun iertatsa fie!
      Insa stii ce nu inghit?

      un timpul conflictului transnistrean „diaspora” vetejea nastionalismul romanesc … Si nu a zis nimic cand sgt mj Purice a fost crucificat . adica rastognit ca Iisus!
      Si Diaspora romneasca ce facea? cerea sanctiuni impotriva Romanie!!

      A u cautai despre rastignirea asta… Nu. A fost data destul de discret pri9n Romania in reviste „neconforme intelectual” (adica Romanul Timpul , Natiunea..) siuitata. Daca gasit ceva pe neti .. o sa fie o interventia a mea.

      Mde. AFceti si voi prp[angada macar cat fac ucrinienii ..

      • Bizonski 🙂 Intotdeauna mi-ai fost simpatic, nush de ce, chiar si atunci cind nu am fost de acord cu tine. Poate admiratia comuna pentru eternul, frumosul feminin si arta in general.

        Cu „diaspora” las-o mai incet, ca nu e toata la fel, ba din contra e facuta din multe coji de ceapa.

  22. „Nu aveți nicio coordonare în ceea ce privește luarea deciziilor strategice între Statele Unite și aliații săi NATO. Niciuna „, a declarat Macron pentru economist înainte de summit. „Aveți o acțiune agresivă necoordonată a unui alt aliat NATO, Turcia, într-o zonă în care interesele noastre sunt în joc.”
    „Aș argumenta că ar trebui să evaluăm realitatea a ceea ce NATO este în lumina angajamentului Statelor Unite”, a spus Macron în interviul său cu Economistul.

    Funcționarii, inclusiv secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, și ministrul german de externe, Heiko Maas, au semnalat sprijin pentru susținerea discuțiilor „brainstorming” cu privire la modul de supraviețuire în anii următori, ca răspuns la critici.

    Dar progresul ar putea fi lent: o sugestie este să creăm un „grup de experți” care să răspundă criticilor lui Macron; ei nu ar publica un raport decât după următoarele alegeri americane.

    https://currentnewsvista.news.blog/2019/12/02/what-to-know-about-the-2019-nato-summit/

  23. Intrand intr-o logica a absurdului, se poate obtine o tara fără PSD la „guvernare” foarte simplu.

    O greva a parlamentarilor PSD pentru un an de zile ar face pe plac omului, si romanii de care aminteste obsesiv ar fi si ei impliniti si satisfacuti.Ochii care nu se vad se uita pana la urma.

    Cei 6,3 milioane de romani ar scapa astfel de „pericolul” PSD, iar Guvernul PNL ar putea performa in sfarsit, ma gândesc la miile de km de autostrăzi ce ar putea rasari peste noapte pe aceste meleaguri.

    Daca ne amintim bine Petrov insusi motiva nerealizările de la Bucuresti intr-un mod similar.

  24. D-le Nastase , la razboi nu te duci cu femei si cu tradatori ! PSD-ul si liderii lui n-au invatat NIMIC din 2005 incoace , adica de cand se afla in razboi cu sistemul securist ! Au avut mai multe ocazii sa scape tara asta de Basescu , Iohannis si alti ticalosi dar nu au facut-o !
    In fruntea psd-ului este nevoie de oameni ca Liviu Plesoianu , Serban Nicolae si altii care au coaie !
    Nu de Ciolacu , Tudose , Kati Andronescu si alte mizerii de genul asta …

    Si sa citeasca toti Arta razboiului . Cand dai semne de slabiciune , iti sar toti in cap .
    E ca pe maidan … daca iei un pumn , dai cu parul , il bati pana nu mai misca , sa stie de frica …
    Scuze pentru limbaj dar eu chiar nu mai pot sa inghit tot acest noncombat si slabiciune a psd -ului

  25. As mai vrea sa adaug ceva … o premonitie sau ceva ce anticipez ca se va intampla .

    PNL-ul repeta GRESELILE ISTORIEI din perioada de inceput de secol 20 . Toti vorbesc de crimele comunismului dar nimeni nu pomeneste de crimele capitalismului , de crimele comise de PNL si PNT in perioada interbelica : inabusirea in sange a rascoalei de la 1907 , a grevelor de la Grivita , asuprirea taranilor si alte atrocitati .
    Cand s-a schimbat foaia , comunistii s-au RAZBUNAT pentru toti anii aceia de crime si asuprire si au umplut puscariile cu ei !

    Probabil ca istoria se va repeta si daca influenta ruseasca din Europa va creste , toti odiosii astia din PNL / USR vor impartasii soarta inaintasilor lor din PNL/PNT . Si pe buna dreptate !

    • Pentru mine nu mai exista penelisti, ci neo-comunisti (penelisti+useristi) . Nimic din comportamentul lor nu are legatura cu liberalismul, cu democratia . Vor puterea absoluta, un fel de ,,ciuma,, galbena si pentru asta vor disparitia celui mai mare partid politic , PSD . Asa cum comunistii au acaparat toata puterea politica , instaurand regimul totalitar, tot asa fac acum neo-comunistii care-si spun ,,liberali,, . Ramane sa vedem daca vor folosi si catusele pentru social-democrati, asa cum au folosit comunistii pentru liberali si taranisti .

    • Daca suntem acum intr-o logica a răzbunării asa se va întâmpla cu siguranta, roata istoriei se invarte, e o chestie de karma.

      Tot auzind declaratiile agresive la adresa PSD, care e stanga politica ma gândeam la om ca fiinta.

      Ce s-ar intampla daca omul nu ar mai avea: urechea stanga, ochiul stang, lobul stang al creierului, plămânul stang, cea mai mare parte a inimii caci e pe stanga, plămânul stang, rinichiul stang, suprarenala stanga, mana stanga si piciorul stang ?
      S-ar deplasa prin rostogolire ca o halca de carne nedefinita in bătaia vantului?

    • Citesc azi o stire pe dcews care spune ca cică PNL e in pericol electoral daca nu face anticipate cat mai repede.Siteul in cauza il asociez eu personal cu partenerul strategic.Sa inteleg ca acum aliatii strategici, dupa noile cumpărături militare, vor totusi si anticipate ? Nu le mai plac nici penelistii ?
      Pai asta ar face ca UDMR, Alde si pro-Romania sa dispară din Parlament.
      USR erau aia cu anticipatele.

      Se vorbeste de asumare pe OUG 114, ca sa se forteze anticipate, desi pot si demisiona la o adica, pentru a avea o alta repriza de circ politic.Foarte bine sa-si asume, dar PNL sa rămână la guvernare si cu ea abrogata si sa infrunte si urmarile.

      Mai multa guvernare cu mai putina campanie electorala mi-as dori eu.

      Anticipatele nu ar genera mai multa stabilitate decât e sau era si întrebarea este: daca aliatul nu indragea nici guvernul pesedist si acum nu-l mai place nici pe cel penelist, ce vor de fapt ? La ce foloseste anarhia continua din Romania, provocata in opinia mea, si cui? Rusii rad cu gura pana la urechi cred, când observa stupiditatea de prin ro.

  26. https://buchanan.org/blog/in-hong-kong-its-us-vs-china-now-137822

    În Hong Kong, este SUA vs. China

    Xi Jinping nu este Mikhail Gorbaciov. Nu va lăsa oamenii să plece. El nu va risca o revoluție care să răstoarne Revoluția maoistă, pentru care a servit întreaga sa viață.
    China tocmai a sărbătorit cea de-a 70-a aniversare a Revoluției, unde Mao a proclamat „China s-a ridicat!” După un secol de umilințe și ocupații străine.

    Poate Xi Jinping, deja obiectul unui cult maoist al personalității, să accepte intervenția SUA în afacerile interne ale țării sale sau a unui oraș care aparține Chinei? Probabil nu.
    Dacă poliția îi strivește sau dacă armata Chinei se mută și strivește manifestanții ale căror speranțe au fost ridicate de solidaritatea declarată a Americii, atunci ce suntem pregătiți să facem pentru cauza lor?

    • Majoritatea tăcută a acestui oraș susține apartenența la China și valorile acestei mari țări.
      Și în SUA au fost manifestații uriașe împotriva lui Donald Trump. Și ? Asta e democrația….mai puțin manifestațiile dirijate și încurajate din afară, care trebuie reprimate gradual.

  27. trexsr
    Am luat act de formularea:
    ,,Nu trebuia sa spun „nucleare”, nu are sens pentur Romania sa aibe asemenea arme acum.”
    Este un bun început pe calea autoresponsabilizării noastre, a tuturor românilor.
    PS
    Singura garanție reală de securitate a României este data de diplomație și de cooperare. În niciun caz de 2-4% din PIB, bani alocați pentru ,,apărarea avansată” a Statelor Unite, pe banii contribuabililor români rămași în țară, în plan secund pentru securitatea României – privită în centrele de comandă ale Vestului, nu ca un stat suveran, ci ca un portavion nescufundabil.
    Ca și Japonia, de altfel, căreia Trump îi cere imperativ să-și sporească de patru ori cheltuielile destinate întreținerii…. bazelor americane. Asta ne așteaptă și pe noi, stimate coleg, sub dictatura luminată a domnului Iohannis, votat cu ambele mâini de 95% din masa de conaționali diasporeni care s-au prezentat la vot.
    În atare condiții, nu văd de ce Diaspora ar reveni în România, având în vederea ca va fi aproape imposibil ca veniturile salariatului român din România să se apropie de cel din vest. Că să nu mai spun de Educație, Sănătate și Învestiții.

  28. Cred ca solutia pentru Romania este revenirea la monarhie . Nu am crezut vreodata ca voi sustine monarhia, dar…….decat totalitarismul neo-comunistilor care-si spun ,,liberali,, , mai bine rege si parlament . Aceeasi solutie si pentru revenirea PSD-ului . Sustinerea monarhiei si , pentru aceasta, strangerea de semnaturi pentru organizarea unui referendum odata cu alegerile parlamentare . Indiferent de rezultat, social-democratii nu vor mai fi perceputi ca fiind comunisti, iar noii comunisti , ,,ciuma,, galbena, vor fi pusi in situatia de a nu-I putea combate pe acest subiect .

  29. Aveti dreptate ! Atunci, de ce PSD-ul nu reacționează ? Ce așteaptă ? Pana acum s-au comportat ca niste iepuri speriati de santajul DNA … Ne aude oare cineva ?
    Astia va declara razboi pe fata si PSD-ul tace si se face ca nu intelege ?
    INADMISIBIL !

  30. Invitație
    Nu poți nicicum să nu te-nviorezi
    Văzând Guvernul cum le dă mesaj,
    Veniți în țară dragi diasporezi
    Să ridicăm procentul… la șomaj!

  31. S-au cam folosit toate epitetele la adresa lui Johannis și apartidului sau PNL,ceea ce denota mare frustrare din partea tuturor celor care au comentat pe baza textului publicat de dl Nastase.Aveti dreptate și pe mine ma ia cu amețeli când văd ca un partid care folosește metode pe care pana și Stalin ar fi invidios ,ne face comuniști și “ciume roșii”și care se mai și revendica a fi un partid european el defapt nedepășind stadiul de adunătura de oportuniști si profitori .Din aceleași motive (oportunism diletantism)a fost executat și PSD-ul.Ca atare dragi pesediști dacă nu ați tras învățăminte din ultimele evenimente electorale veți continua căderea liberă.Se impune deci sa”rupeți coada pisicii” dragi pesediști prin eliminarea tuturor elementelor care fragilizează partidul.Eu nu vreau sa dau lecții nici sa vin cu soluții minune care sa rezolve problemele de pe o zi pe alta,va rog numai sa va gândiți ca numai folosind tot ce ai mai valoros in partid și când ma refer la tot vreau sa înțelegeți ca desemnarea unui președinte chiar interimar fiind nu-i de-ajuns consider ca doar un colectiv de coordonare format din minim 8-10 membri care sa reprezinte toate fracțiunile partidului ar fi in stare sa readucă partidul înapoi in fruntea partidelor politice din România.

Lasă un răspuns