La multi ani!

Astazi il sarbatorim pe Sfantul Apostol Andrei, patronul spiritual al romanilor si ocrotitorul Romaniei. Este o zi importanta in calendarul  nostru, zi asezata, in mod fericit, inaintea unei alte sarbatori de suflet – Ziua in care s-a implinit Marea Unire.

Aceasta sarbatoare ne aminteste  de sacrificiul celui care a fost ucenicul Sfantului Ioan Botezatorul si care a murit rastignit in timpul imparatului Nero.

Pentru mine, 30 Noiembrie este o zi specială pentru că il sărbătorim pe Andrei, fiul nostru, si-i dorim să fie sănătos, să-si trăiască viata linistit, alături de Bianca si de cei doi fii – Nicolas si Filip.

Va urez La multi ani si vouă, prieteni, celor care va sarbatoriti ziua numelui astazi si va doresc sa fiti puternici in fata vremurilor.

15 gânduri despre “La multi ani!

  1. La mulți ani! Pentru un părinte cea mai mare realizare este un copil reușit. Când sunt doi, bucuria se dublează. În privința vremurilor, se pare ca sunt mai puternice decât omul. Exact asa cum a spus Nicolae Iorga.

  2. La Multi Ani! Am si eu un Andrei. I-am pus numele asta dupa ce am gasit intr-o biblioteca un card cu „Sfantul Andrei, Ocrotitorul Romanilor”. Am zis ca e un semn de la Domnul, si asa l-am numit. Si l-am facut si cetatean roman, in speranta ca peste ani se va bucura de asta la un moment dat.

    • PS/NB: In profilul spiritualizat al nepotului Nicolas cred ca disting, cu un ajutor binecuvantat din astral, trasaturi ale bunicului Adrian. E un semn bun, pentru ducerea pe mai departe, prin a treia generatie, a unei linii genealogice romanesti de exceptie, scoboratoare din strabunicul Marin Nastase, patriot desavarsit si colonel doctor in fizica izotopilor radioactivi. Doamne ajuta, cu lumina si ocrotire pentru toti romani si un destin inaltator pentru Romaniai!

  3. CU ADEVARAT O ZI SFANTA , PENTRU CEI CARE SARBATORESC ZIUA NUMELUI, SI MAI ALES CUM MENTIONEAZA DOMNUL ADRIAN NASTASE , O ZI ASEZATA , IN MOD FERICIT, INAINTEA UMEI ALTE SARBATORI DE SUFLET – ZIUA IN CARE S A INPLINIT MAREA UNIRE ( DIN PACATE DE SCURTA DURATA) DATORITA TIMPULUI ACTOAL CARE NE ARATA CUM ROMANII ,IN MAJORITATE , SI AU PIRDUT SIMTUL DE A FI UNITI IN TOTALITATE PENTRU TARA LOR PENTRU EI INSA SI … NOILE GENERATII CE S AU NASCUT SI SE NASC , ELE SUNT SPERANTA UNEI NOI INPLINIRI , A UNEI NOI UNIRI , IN CARE ROMANII SA SI REGASEASCA DEMNITATEA DE ROMAN , RECLADIND DIN TEMELI O NOUA ROMANIE ,AUTENTICA CU ALE EI SARBATORI DE NEINLOCUIT …( LA MULTI ANI ! ANDREI SI SA AI O VIATA INPLINITA , ALATURI DE INTREAGA FAMILIE! ) ( MULTA SANATATE ,DOMNULE PRIM MINISTRU SI INPLINIREA DORINTELOR SUFLETESTI )

  4. Ooh, se drăgusi sunt…și ce repede cresc…! Să vă trăiască și să vă aducă bucurii!
    La mulți ani și Țării noastre! Să fie puternică și apărată! Și poporul să fie patriot!

  5. In mod normal , intr-o tara matura , decizii cu consecinte dramatice ca abandonarea proiectelor in curs pentru autostrazile Ploiesti – Brasov si Iasi – Pascani , prima cu un constructor chinez pe cale ( ezitanta , ca ne ia Securitatea daca semnam ) a doua cu patru oferte depuse , se face dupa reflexii si calcule fundamentate .
    Nu este cazul , bineinteles , la noi .
    Ploiesti – Brasov a fost stearsa de pe agenda in nici 72 de ore de catre ” guvernul ” Orban – ” intr-o luna vom hotari daca construim COMARNIC – Brasov , sau cu bani de la buget , sau printr-un amestec de fonduri Banca Mondiala – BERD – europene , dupa actualizarea studiului de fezabilitate si doar cu acordul Comisiei Europene ” – debiteaza Orban .
    Asteptati voi ” o luna ” , sa vedeti .
    Spera , evident , obstacole ecologice sau de alta natura ridicate de ” Comisia Europeana ” , sa inece totul .
    Cazul autostrazii Iasi – Pascani este inca si mai scandalos .
    Patru firme straine depusesera oferte , terenul este incomparabil mai usor si , cu costuri rezonabile pentru Stat ( firmele straine finanteaza ele o parte din cele 1,2 miliarde ) se puteau construi 74 de km de autostrada legand Iasiul de drumul national de dupa Pascani , cu legaturi spre Suceava si Bacau .
    Un stimulent enorm pentru economia Iasiului , comparabil cu existenta celor 61 de km de autostrada care inconjoara azi Clujul pentru economia clujeana .
    Altfel , drumul de azi Targu Frumos – Iasi este periculos , numit ” drumul mortii ” de catre utilizatori .
    La Iasi – Pascani se renunta nu dupa o analiza si o reflexie prelungita , ci dupa o reactie digestiva a doi – trei pedelisti de rangul 2 – un anume Boldea , iesean , parlamentar pedelist , ” ” noi moldovenii nu suntem cobaii tarii ” ?! ?! ( e acelasi demagog dodonist care zbiera ca Moldova nu are fonduri cand eu am aratat ca sunt alocate cel putin 320 milioane de euro provinciei ) .
    Stie Boldea ca in Franta TGV-urile Paris – Rennes si Paris – Bordeaux au fost construite in sistem parteneriat public – privat ?
    Stie Orban ca metroul in lucru care inconjoara Parisul – 30 miliarde de euro – este o investitie franceza la care Comisia Europeana nu are nimic de spus pentru ca nimeni nu a intrebat-o nimic , cu finantare franceza din imprumuturi externe ?
    Sunt legale aceste doua renuntari din pix la aceste doua mari proiecte , oricine poate decreta ” renunt ” din fundul fotoliului sau ?!

Lasă un răspuns