Va rog sa votati si in contul meu

Asa cum stiti, Livia Stanciu si Ionut Matei au hotarat ca nu am voie sa aleg si sa fiu ales timp de cinci ani dupa executarea pedepsei cu inchisoarea. O dovada in plus ca s-a urmarit eliminarea mea din viata politica.

De aceea, astazi nu voi putea merge sa votez.

Va rog insa sa mergeti voi sa votati si in contul meu.

Si sa votati cum as fi votat si eu.

54 de gânduri despre “Va rog sa votati si in contul meu

  1. Dacă legal s-ar putea aș vota în locul celor ce au plecat în „diapora” . Multora nu le pasă de România, oricum nu se mai întorc!
    Reaua cea mai mică!

    • Bunã ziua,

      Cred cu tãrie în libertatea de opinie!
      Asadar, da, am votat; dar nu în contul altcuiva nici în urma vreunei “sugestii“ din partea unei terte.
      Multumesc, Domnule Adrian Nastase!

      Iulian Andone

  2. M-am obișnuit atât de mult să votez „și pentru” dumneavoastră încât, dacă voi fi sănătoasă, cred că o voi face și după 2022, când, socotesc eu, interdicția va expira. Zece ani răi.

    Din păcate, cred că nici România care merge astăzi la vot în țară și cu atât mai puțin acea Românie care joacă hore săltărețe în jurul urnelor de vot din afara granițelor, nu citesc, în apele tulburi ale viitorului, ce le așteaptă. În 2016, „sistemul” a avut un moment de slăbiciune. Și a ieșit din urne altceva decât se aștepta. Dar acum s-a făcut „băiat mare” și nu se va mai repeta.

    Niciodată „democrația” nu mi-a părut, mai mult ca acum, o ficțiune.

  3. Vot pentru V.V. Dancila.D-voastra ați fi fost perfect. Din păcate n-a fost să fie. Aștept ziua în care veți reveni.
    Cu infinită considerație

  4. Bine ca poate vota “Petrov”ca vorba aia el e “tatăl anticorupției”și exponentul principal al anticomunismului ,nu-i așa?E adevărat ca in tinerețe a fost un turnător de ultima speța ceea ce l-a ajutat mai târziu sa ajungă unul din primii bișnițari ai țării reușind sa-și procure și o casa și vreo 200 ha teren agricol in timp ce ocupa funcții in care cei care l-au ales ne dau astăzi lecții de integritate făcându-ne ciumați și mai toate cele ce le vine la gura ca doar nu-i așa au avut un bun profesor in individul vaporeano-bișnițar mai sus amintit(am spus individ pt ca “persoana” presupune și ceva uman).

  5. Ba da, puteți reproduce parțial un text, pentru a susține coerent o idee.
    Noi cei de aici putem separa bobul de neghină, dar sunteți convins că cititorii o pot face în integrum ? Eu nu, mai mult, răuvoitorii se pot folosi de asta și ar putea să spună (ipotetic):
    ,, Iată, timpul, marginalizarea și suferința l-au făcut pe domnul Năstase mai înțelept”.
    Orice este posibil în această lume falsă, în care libertatea este o iluzie, inclusiv libertatea de exprimare a făcătorilor de presă. Aceștia sunt plătiți să renunțe benevol la această libertate de conștiință.
    … În fine, n-am votat la Europarlamentare, n-am votat în primul tur, dar voi merge acum să votez, inclusiv în numele dvs.
    Deși sunt conștient că românii nu sunt pregătiți să-si asume libertatea ca indivizi și ca nație, presupunând ca au făcut-o vreodată în istorie, unanim și până la capăt.

  6. IN PRIMUL RAND , DOMNULE EX.PRIMINISTRU, ADRIAN NASTASE, ATI FOST SI RAMANETI ,AUTENTICUL POLITICIAN SI NU NUMAI , CARE SA DORIT A FI ( ASA CUM A TI SPECIFICAT CANDVA …) SCOS DE PE STADION , DAR ,NU AU REUSIT SI NU VOR REUSI ,SA VA ELIMINE IN AFARA” STADIONULUI „( SPECIFIC EU…) POLITIC, DATORITA VALORI UMANE CE VA APARTINE. FARA INDOIALA VOM VOTA , VIORICA DANCILA , ASTEPTAND REANTOARCEREA DUMNEAVOASTRA PE TERENUL POLITIC.PSD.ARE MARE NEVOIE DE O REVENIRE IN FORTA ( POZITIV , SA NU FIU INTELES GRESIT …)PENTRU AUTENTICITATEA PARTIDULUI. SUNTETI UN OM INCA PREZENTABIL , O FORTA PSIHICA DE INVIDIAT ( DE CEI GURALIVI SI NESEMNIFICATIVI IN VIATA POLITICA…) CE VA OFERA SANSA DE A REVENI. PENTRU CEI CARE V AU CREEAT OPSTACOLE NEDORITE SI NEREALE , EI NU CONSTIENTIZEAZA CA TIMPUL CE SE SCURGE, ESTE SI VA FI IN DEFAVOAREA LOR , OFERINDU VA A DOUA SANSA ( INTR UN TIMP SCURT…) DE A REVENI SI A RESTABILI , ECHILIBRUL IN SISTEMUL ROMANESC. VA INTELEG , ATAT TIMP CAT DESTINUL DUMNEAVOASTRA , ESTE DE A TRAI IN VIATA POLITICA , AUTENTICA SI NU IN SISTEMUL , FORMAT DE CIOLANARII CE S AU ALATURAT UNU I SAS , CE NU REALIZEAZA CA FUNCTIA DE PRESEDINTE AL ROMANIEI , ESTE PENTRU POPORUL CE TE A ALES, ( IN REALITATE , NU…!) DE A DEZVOLTA SI A INDEPLINI CERINTELE SALE. VOTAM VIORICA DANCILA ,VOTAM PSD ( ASTEPT CU NERABDARE, ALEGERILE PREZIDENTIALE , CE SE VOR DESFASURA IN SUA SI NU NUMAI! MULTA SANATATE DOMNULE PRIM MINISTRU, ADRIAN NASTASE, SI O REVENIRE IN POLITICA… BENEFICA PENTRU TARA SI PENTRU ROMANI !

  7. IN PRIMUL RAND , DOMNULE EX.PRIMINISTRU, ADRIAN NASTASE, ATI FOST SI RAMANETI ,AUTENTICUL POLITICIAN SI NU NUMAI , CARE SA DORIT A FI ( ASA CUM A TI SPECIFICAT CANDVA …) SCOS DE PE STADION , DAR ,NU AU REUSIT SI NU VOR REUSI ,SA VA ELIMINE IN AFARA” STADIONULUI „( SPECIFIC EU…) POLITIC, DATORITA VALORI UMANE CE VA APARTINE. FARA INDOIALA VOM VOTA , VIORICA DANCILA , ASTEPTAND REANTOARCEREA DUMNEAVOASTRA PE TERENUL POLITIC.PSD.ARE MARE NEVOIE DE O REVENIRE IN FORTA ( POZITIV , SA NU FIU INTELES GRESIT …)PENTRU AUTENTICITATEA PARTIDULUI. SUNTETI UN OM INCA PREZENTABIL , O FORTA PSIHICA DE INVIDIAT ( DE CEI GURALIVI SI NESEMNIFICATIVI IN VIATA POLITICA…) CE VA OFERA SANSA DE A REVENI. PENTRU CEI CARE V AU CREEAT OPSTACOLE NEDORITE SI NEREALE , EI NU CONSTIENTIZEAZA CA TIMPUL CE SE SCURGE, ESTE SI VA FI IN DEFAVOAREA LOR , OFERINDU VA A DOUA SANSA ( INTR UN TIMP SCURT…) DE A REVENI SI A RESTABILI , ECHILIBRUL IN SISTEMUL ROMANESC. VA INTELEG , ATAT TIMP CAT DESTINUL DUMNEAVOASTRA , ESTE DE A TRAI IN VIATA POLITICA , AUTENTICA SI NU IN SISTEMUL , FORMAT DE CIOLANARII CE S AU ALATURAT UNU I SAS , CE NU REALIZEAZA CA FUNCTIA DE PRESEDINTE AL ROMANIEI , ESTE PENTRU POPORUL CE TE A ALES, ( IN REALITATE , NU…!) DE A DEZVOLTA SI A INDEPLINI CERINTELE SALE. VOTAM VIORICA DANCILA ,VOTAM PSD ( ASTEPT CU NERABDARE, ALEGERILE PREZIDENTIALE , CE SE VOR DESFASURA IN SUA SI NU NUMAI! MULTA SANATATE DOMNULE PRIM MINISTRU, ADRIAN NASTASE, SI O REVENIRE IN POLITICA… BENEFICA PENTRU TARA SI PENTRU ROMANI ! (AUTENTICA, FOTOGRAFIE PE CARE O EXPUNETI , DOVEDESTE , VALOAREA SI TRASATURA UMANA CU CARE AT I FOST DESTINAT . FELICITARI!)

  8. Buna ziua , ma gandesc cum ar fi aratat Romania daca Adrian Nastase ar fi fost presedinte…..Pe 24 nov. 2019 09:51, ADRIAN NĂSTASE <comment-reply@wordpress.com> a scris:

    Adrian Năstase posted: "Asa cum stiti, Livia Stanciu si Ionut Matei au hotarat ca nu am voie sa aleg si sa fiu ales timp de cinci ani dupa executarea pedepsei cu inchisoarea. O davada in plus ca s-a urmarit eliminarea mea din viata politica.

    De aceea, astazi nu voi putea merge "

  9. Intre timp, primarii din zonele de deal si de munte, actuali psd cu promisiuni de la pnl, au scos microbuzele care faceau legatura intre satele de peste paduri si centrul comunei. Socrii mei trebuie sa coboare in zona Vulcanilor Noroiosi cca 10km pe jos pana la sectia de vot, dintre care 7 sunt de padure deasa cu ursi, iar ei au 75-80 ani… sa le fie rusine tuturor celor care ingradesc dreptul la vot, sub diferitele lui forme….

  10. Deci, nu se calculează de la data eliberării efective?!
    Textul de lege nu precizează că perioada de reducerea a pedepsei se exclude din calcul.

  11. Am votat și în contul dumneavoastră, domnule Năstase, deși aș fi preferat să vă pot vota pe dumneavoastră.

  12. Este condamnabil si rusinos ca in democratie, care inseamna pluralism de opinii politice si de partide, sa mai existe sentinte juridice prin care sa se interzica dreptul la vot. Aceasta justitie politica aminteste dureros de detinutii politici de pana in 1965. Nicolae Ceausescu desfiintase categoria detinutilor politici.

    Se pare insa ca statul „liberal”, „democrat-liberal” sau de „democratie liberala”, cum le place neo/liberalilor sa-si ingroase sorcovesc caracteristicile sistemului lor politic, este un stat uni-partinic, potrivit unor analize si literaturi politice foarte avizate despre Globalism. Mimarea „Opozitiei” este o alta mare inselaciune a Globalismului, care vrea pretutindeni in lume politici si societati divizate. Globalismului ii este o frica viscerala de unitataea politica si sociala a Natiunilor. Faptul ca Globalismul isi mimeaza „Opozitia” pune intr-o lumina extrem de nefavorabila, condimentata din plin cu ridicol si penibil, reideologizare de catre secretarul de stat american Mike Pompeo a discursului sau AntiComunist, la adresa monopartidismului chinez. Insa statul uni-partinic al Globalismului este cam acelasi lucru cu sistemul mono-partid al Comunismului. Deosebirea e ca SUA si-l ascund inselator, in timp ce China si-l asuma in mod cinstit. De ce aceasta diferenta? Deoarece uni-partidismul Globalismului e in slujba Elitei, pe cand mono-partidismul Comunismului serveste interesele Natiunii.

    Cred ca dupa eliberarea din Jilava politica a liderului social-democrat Adrian Nastase, a expirat sau expira in 2019 pedeapsa zisa „complementara” prin care i s-a suspendat pe cinci ani dreptul de a alege si a fi ales. Am o vaga impresie ca s-a ratat o oportunitate electorala. Inca nu am votat, o voi face dupa ora 14:00, cand imi voi da votul candidatei PSD, Viorica Dancila. Dupa analizele proprii, ar trebui sa fie o victorie meritata a PSD. Votati Viorica Dancila!

  13. DA EU AM VOTAT SI IN CONTUL DVS. UN MARE SI FF BUN PARLAMENTAR PE CARE FRICOSII SI NEICA NIMENI VA CONDAMNAT PE NEDREPT…A FOST UN VOT POLITIC . TOTI AU AVUT TEAMA DE DVS CA SUNTETI F BUN SI F BINE PREGATIT.  AM VOTAT O ADEVARATA ROMANCA PE VIORICA DANCILA.

  14. Votez pentru ca Romania sa fie o tara libera si condusa de un roman in primul rand. Astept revenirea dumneavoastra in clasa politica romaneasca.

  15. Am făcut o cu gândul ca veți reuși sa ii convingeți pe ai noștri (PSD) ca pentru a convinge și a învinge avem nevoie de profesioniști in funcții de demnitate publica. PSD are nevoie de un nou Cozmanca ca un garant al promovării acestora conform cu pregătirea siexpertiza necesară postului

    Trimis de pe iPhone‑ul meu

    Pe 24 nov. 2019, la 09:51, ADRIAN NĂSTASE a scris:

    > >

  16. Nu am votat cum ati fi votat domnia voastra.Am votat asa cum ar fi votat tata. Din pacate, el nu mai poate vota. S-a imbolnavit chiar cand Iohannis, aflat in campanie electorala de cam 2 ani, bloca bugetul pesede. Stiu, ghinion! Nici macar acest raspuns nu l-am mai primit in 2019, pentru ca romanii nu au nevoie de explicatii din partea presedintelui lor.

  17. D-le A.Năstase,
    Atunci, dar și în timp, a devenit mai mult decât evident că ținta a fost „calitatea trofeului” și nu „trofeul calității” ! „Calitatea” a rămas! Chiar s-a consolidat! Fără reclame ori … batistuțe! Deoarece „calitatea” trece peste vremuri …
    Aș fi deosebit de încântat de o (re)întâlnire cu Dvs! Întâmplarea, destinul sau … voința părților o pot face posibilă! Ar fi … un arc peste timp!
    Cu considerație,

  18. Dl Iohannis a fost tare suparat ca Dancila a vrut sa mute Ambasada Romaniei la Ierusalim, invocind drepturile sale de Presedinte in domeniul relatiilor externe. Dl. Iohannis ori nu a citit, ori a interpretat cum vrea, dar gresit, textul din Consitutie care spune:

    „ARTICOLUL 91
    …(2) Preşedintele, la propunerea Guvernului, acreditează şi recheamă reprezentanţii diplomatici ai României şi aprobă înfiinţarea, desfiinţarea sau schimbarea rangului misiunilor diplomatice..”

    Deci, Presedintele nu poate sa ia decizii despre MUTAREA unei ambasade, ci doar sa aprobe desfiintarea, infiintarea sau schimbarea rangului misiunilor diplomatice. Nu situ daca Guvernul are atributii care sa umple golul referitor la MUTAREA unei ambasade intr-un alt oras al tarii respective.

    Dar se dovedeste, a cita oara, ca acest Presedinte nu are nici o problema sa minta natiunea (plina de fraieri).

    http://www.cdep.ro/pls/dic/site2015.page?den=act2_1&par1=3#t3c2s0sba91

  19. @Nastase, din pacate Romania e plina de mirlani si fascistoizi, usor de manipulat si manevrat. Se vede si aici cu unele comentarii care doar vor sa insulte. De ce ar discuta cu argumente, cind asta presupune educatie si civilitate? Pina la urma, desi vorbeste intens de reforma in educatie, Iohannis beneficiaza enorm de pe urma acestei largi categorii de indivizi care par slab educati si fara caracter. Daca ar fi educati, foarte multi cred ca ar capata discernamint, si nu cred ca l-ar mai vota.

  20. Iohannis ne propune un stat al sau, personal, in care a captat toata puterea si in care opozitia e slaba si trebuie sa stea linistita pe margine ca sa poata el sa glasuiasca in numele tuturor, inclusiv a Guvernului si ministrilor. De justitie va continua sa se ocupe securistii pe rit nou. Doar media agreata si aleasa pe sprinceana va avea voie sa puna intrebari, prealabil selectionate si aprobate de biroul sau de presa de la Cotroceni.

    Pas cu pas, el doreste un alt tip de stat autoritarist, ne-democratic, unde toata lumea va deveni membru PNL si doar cei care sunt membri sunt catalogati ca fiind „educati” si „europeni”. „Diaspora” e doar PNLista, si orice alt cetatean roman cu resedinta in strainatate cu alte optiuni politice nu face parte din ce se numeste „diaspora”. „Astia” nu vor fi „astia.ro”.

    Romanii o sa aibe ce vor alege, si evident, eu nu pot decit sa respect decizia unei majoritati, daca va fi validat independent dupa aceia.

  21. Cartea Neagra a Voturilor Anti-Iohanni

    In ziua turului doi, s-au inregistrat cateva cazuri dramatice printre alegatorii veniti sa voteze cu orice pret impotriva candidatului PNL, Klaus Iohannis. Un bărbat de 80 de ani din comuna doljeană Amărăștii de Sus care aștepta să voteze a murit, duminică, în secția de votare, iar un al doilea, tot din Dolj, a murit lângă o stație de votare. De asemenea, un bărbat de 84 de ani din Prahova a alunecat la o secție de votare, pe scări, din cauza noroiului și s-a lovit la cap. Un alt bătrân a căzut lângă o secție de vot din Cluj, suferind o lovitură puternică la cap. https://www.hotnews.ro/stiri-esential-23510892-alegeri-prezidentiale-2019-incidente-sectiile-vot-doi-barbati-murit-dolj-iar-prahova-barbat-alunecat-noroi-lovit-cap.htm Un alt caz de a vota cu orice pret s-a inregistrat la Sibiu, unde un bărbat s-a târât singur pe trepte pentru a ajunge la vot. Secţia nu avea rampă pentru scaunul cu rotile. Și în primul tur a avut de pătimit. A fost nevoit să meargă la trei secţii până să își găsească numele pe listă, dar nu a renunțat. Acesti oameni, cu mari probleme de varsta si/sau sanatate nu au vrut sa stea acasa si sa voteze cu urna mobila. Inspaimantati de perspectiva realegerii pentru inca cinci ani a liberalului Klaus Iohannis, care este insensibil la problemele sociale, privind marimea sau cresterea salariilor, pensiilor, ajutoarelor sociale, compensatiilor pentru medicamente etc, au vrut sa-si depuna voturile in sectiile de votare, pentru a da si celorlalti alegatori un semnal de revolta electorala antiliberala.https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/alegeri-prezidentiale-2019/un-barbat-din-sibiu-s-a-tarat-singur-pe-trepte-pentru-a-ajunge-la-vot-sectia-nu-avea-rampa-pentru-scaunul-cu-rotile-1221479

  22. Mizerii electorale in ziua turului doi: PNL, care si-a abandonat misiunea istorica in serviciul Natiunii, abate atentia alegatorilor de la miza schimbarii cu diversiunea “matematica” a Globalistului Mihai Sora

    In chiar ziua votarii, cand este interzisa prin lege orice propaganda electorala, Partidul National Liberal (PNL), deci un partid, nu o persoana, recurge la diversiunea Globalistului Mihai Sora, care a postat miercuri seara pe Facebook un apel disperat de participare la vot, motivând că altfel ”ne vor scoate și din matematică, nu doar din Europa.” Distragerea atentiei publicului de la adevaratele probleme, catre subiecte lipsite de relevanta adevarata, este o tehnica globalista de manipulare.

    Evident, miza alegerilor nu e formula matematica privind aria cercului, catre care manipulatorii globali si nationali incearca sa abata atentia alegatorilor. Miza este schimbarea, cu un presedinte in slujba Natiunii, care sa lupte pentru fiecare roman. Iti trebuie foarte putini neuroni ca sa intelegi acest lucru. Dar PNL, inhaitat cu Fascismul Globalist, continua sa-i ia de prosti pe romani. El incearca sa masluiasca miza scrutinului, substituind miza politica cu una matematica, care se potriveste ca nuca-n perete.

    PNL a postat pe Facebook o problemă de matematică, sustinand ca ar fi valabilă pentru turul doi al alegerilor prezidențiale, ora 15.00: „Dacă românii care au votat până la ora 15.00 ar forma un cerc, aria lui ar fi de 19,49 ori mai mare decât suprafața României. Câți români au votat?”. PNL face aluzie la candidata PSD, Viorica Dăncilă, care a dat un răspuns incomplet când a fost întrebată care este aria cercului. Cat de destepti sunt Iohannis si Orban care nu se pricep de nicio culoare sa dezlege, in format National, problemele economice si sociale ale Romaniei, lasandu-i pe Globalisti sa le “rezolve”? Mars, mai, din Istorie, expiratilor, ca timpul vostru a trecut! A venit vremea Marii Schimbari.

    https://www.hotnews.ro/stiri-politic-23511017-problema-matematica-postata-pnl-facebook-ziua-alegerilor-daca-romanii-care-votat-pana-ora-15-00-forma-cerc-aria-lui.htm

  23. Uitasem ce inseamna un guvern Zero .
    Titlu atragator in 22 noiembrie pe siturile de Stiri Internet : ” la Dacia Pitesti ministrul Bode si prim ministrul Orban au propus solutii pentru problemele de infrastructura ale Dacia ” .
    Ca un prost ce sunt imi inchipuiam ca au spus ceva in genul ” evaluarea ofertelor pentru sectorul Pitesti Curtea de Arges se termina la 12 decembrie , nici vorba sa mai acordam amanare ” si ” vom numi constructor a doua zi ” . Sau ” studiile geologice intre Boita si Cornetu se termina la 1 ianuarie 2020 ”
    Nu .
    Bode vorbeste de ” zona de incarcare a masinilor Dacia in portul Constanta care era vecina cu o zona in care se incarcau pulberi ” ?! ?! si de ” CFR Marfa ” ?! ?!
    Sunt deja la guvernare de 3 saptamani si Ministrul lor al Transporturilor nu a pus piciorul pe un santier in lucru ( in afara de teatrala vizita cu Orban in galeriile noului metrou unde au acceptat amanarea deschiderii cu sase luni ) , nu a spus nimic concret de nici un proiect in curs iar prim ministrul care abia astepta miste muntii in infrastructura repeta moale la Bals ca pentru tronsoanele de Est ale drumului expres Craiova – Pitesti ” firmele cer clarificari ” ?! ?! ?!
    Ce proiecte noi cu astia ?
    Amuzante ipocrizia mass media tiparita , Internet si radio- TV ( din Salaj si Bihor inclusiv ) in posesia mogulilor SRI PDL USR , care nu a pus in tot acest timp o intrebare lui Bode despre centura Zalau si autostrada Transilvania in Salaj – Bihor cand aceeasi presa se jeluia amarnic cu aceleasi subiecte inainte .

  24. Continui să cred că varianta Tăriceanu – candidat comun ar fi fost mai bună, dar, dacă organele de conducere colectivă au hotărât altfel … Cred că, chiar dacă Tăriceanu n-ar fi câștigat, măcar diferența ar fi fost mult mai mică.

  25. „Romanii au ales”, au ales continuitatea, exista viata si dupa, insa mi-as dori ca romanii sa nu se mai lamenteze, mai ales cei din diaspora care au dorinta intoarcerii, poate peste alti 5 ani si sa dea Domnul sa ma fi inselat.

  26. Votarăm! Dar ce folos?! A ieșit cine trebuia! Johannis obținu mai multe voturi decat acum 5 ani cand era in vogă! Eu personal sant convinsă ca un numar mare de voturi au fost furate dupa aceleasi scheme folosite si de băsescu si despre care tot discutăm fără insă sa facem ceva concret! Nu imi place nici abordarea televiziunilor, in special cea a Antenei 3 care e foarte grăbită sa afle ce va face PSD, daca o va schimba din functie pe V. Dăncilă! Vreau sa spun, acum e momentul pentru asta?
    PS: Bine ca are băsescu toate drepturile neatinse, ba chiar mai mult! Hăhăie peste tot si se pare ca de la alegerile euro-parlamentare i s-a atribuit un nou rol, parcă a prins un suflu nou! Cred ca a fost trimis special in Parlamentul EU pentru a ingroșa rândurile trădătorilor de țară si al servitorilor unor interese oculte! Despre livia stanciu si ionuț matei, ce sa mai zic…atâtea abuzuri, vieți distruse iar ei nu plătesc, ba din contră, o duc bine!

  27. ARIA CERCULUI POLAR: DE CE ACOLO E ATÂT DE ÎNTUNERIC NOAPTEA?

    Când l-au întrebat cum se calculează aria cercului, Klaus a râs. A râs și nu a spus nimic. Doamna Dăncilă însă, după 250 de întrebări mitraliate, a răspuns. Greșit, incomplet, dar a răspuns.

    Și-acum, să vă spun ce cred eu despre aceste două întâmplări… Eu cred că amândoi erau capabili să calculeze aria cercului și mai cred că, în schimb, reporterii clonțoși, ca și telespectatorii tolăniți în fotolii, cu berea în față, și cu „…ni și la analfabeta asta, vrea să fie președinte… ” pe buze, habar n-aveau. Așa că ei au dat năvală și au căutat pe NET formula suprafeței cercului.

    Deci, sunt convinsă, cei doi candidați rămași în cursa pentru prezidențiale, absolvenți de facultăți tehnice și care s-au mai întâlnit nas în nas cu aria cercului, știau cum să o calculeze. Dar este o diferență esențială între ei. O diferență astronomică. Iar o diferență astronomică nu poate fi trecută cu vederea.

    În timp ce doamna Dăncilă a răspuns chestionarului „la prima vedere”, fără nici o șmecherie, Klaus a făcut din nou, cu o crasă lipsă de rușine, ceea ce probase și în 2014, în ultima confruntare cu Ponta Victor: a primit întrebările și a învățat răspunsurile. Fiind o punere în scenă atât de exactă, iar el fiind prototipul exasperant al unei rutine care ar putea purta numele de „moartea pasiunii”, dacă numele acesta atât de sugestiv nu ar fi fost atribuit deja budigăilor de damă, vătuiți și cu „cu picior”, Klaus a fost doborât de întrebare. N-a putut răspunde, nu pentru că n-ar fi știut, ci PENTRU CĂ ÎNTREBAREA NU ERA ÎN LISTA ARANJATĂ. Nu este, oare, o întâmplare suprarealistă, prieteni?

    Despre ceea ce s-a întâmplat în 2014 eu nu îmi amintesc să se fi vorbit. Nu știu dacă a observat cineva sau dacă, pur și simplu, în euforia succesului „minunii din noiembrie”, fractura logică a proaspătului președinte chiar nu a părut un lucru important. Dar eu nu am uitat.

    Iată cum a fost…

    Era previzibil ca, după ce fusese făcut tăiței cu magiun în prima confruntare, Werner Klaus să dorească să-și ia revanșa. Însuși Rareș Bogdan mărturisea cât de enervat a fost atunci de lipsa de reacție a candidatului lung… și-atât, la întrebările cu care dânsul încerca să-l ajute și cum l-a scos din sărite pasivitatea catastrofală a aceluia:

    ”I-am ridicat de trei ori mingea la fileu, îmi venea mie să sar. El se uita la ceas, fir-ar al dracului de ceas! Era interesul lui Iohannis să stea mai mult la emisiune, al lui şi al telespectatorilor, nu interesul meu. Nu poţi să te cerţi cu mine că de ce depăşesc cu două minute. Trebuia să stai aici şi să te baţi cu ăla” ( Rareș Bogdan despre dezbaterea electorală pe care a moderat-o, pe 11 noiembrie 2019, conform ȘTIRI DE CLUJ .ro)

    Nu același lucru s-a întâmplat în emisiunea din 12 noiembrie 2014, a Mădălinei Pușcalău, care era pe atunci redactor la B1 TV. Era vital pentru Klaus să se „descurce” la această a doua întâlnire, așa că staff-ul său de campanie a obținut întrebările și i-a pregătit răspunsurile… de aici și lipsa de crispare a candidatului Iohannis, care crispare e constantă în împrejurări spontane și îi desenează pe chip un rictus caracteristic, transformându-l dintr-un mecanism cu răspuns plictisitor și previzibil, într-un mecanism fără nici un răspuns.

    Așadar, sigur pe el, prezentând în permanență un zâmbet tâmp către cameră, căci i se sugerase să zâmbească pentru a părea mai uman, Klaus a răspuns „pas cu pas”, arătându-se din ce în ce mai încântat de propriile performanțe. Asta a mers așa până pe la mijlocul dezbaterii, când Ponta, fără să știe, a provocat o mică explozie în moțăiala neuronilor placizi ai viitorului președinte. Dialogul a fost acesta:

    Ponta:„Mă așteptam totuși să fiți fair-play, chiar dacă sunteți supărat de aseară…”
    Klaus: „Vă dau 20 de secunde…”
    Ponta: „Sunteți extrem de generos. Am încheiat acel acord de colaborare instituțională ( între Ponta și Băsescu, n.n.) pentru a nu ajunge din nou la suspendare, ca în 2012, când eu consider că l-am demis pe Traian Băsescu iar dumneavoastră nu aveți curaj să ziceți, cum nu ați zis nici ieri, dacă a fost lovitură de stat sau a fost o acțiune corectă? Eu îi dau 20 de secunde ca să răspundă”
    Klaus: (rânjet și atât)
    Ponta: „Nu vreți să răspundeți la întrebarea asta, că n-ați răspuns nici ieri… ieri a băgat domnul Rareș Bogdan publicitate, ca să nu răspundeți…”
    Klaus: „Răbdare, răbdare… un președinte trebuie să aibă răbdare…”
    Ponta: „Nu vreți să răspundeți?”
    Klaus: „Un pic de răbdare… SĂ AJUNGEM LA ÎNTREBAREA CU 2012 și puteți să ne explicați…” ( minutul 58 al dezbaterii dintre cei doi candidați la prezidențiale, B1 TV, cu Mădălina Pușcalău moderatoare, 12 noiembrie 2014)
    …………………………………………………………………………………
    Cred că e legitim să mă întreb: DE UNDE ȘTIA KLAUS CĂ EXISTĂ UN PUNCT PE LISTA LUI PUȘCALĂU DESPRE SUSPENDAREA DIN 2012 ȘI CĂ SE VA „AJUNGE” LA ACESTA? Păi, există o singură explicație: domnișoara Pușcalău -azi doamna Dobrovolschi, purtătoare de cuvânt a președintelui Iohannis- i-a furnizat întrebările, cineva i-a aranjat răspunsurile iar el le-a învățat pe de rost, în ordine… dar fiind atât de ager la minte cum îl știm, a atras atenția asupra faptului că a învățat răspunsurile într-o succesiune, iar din această succesiune era incapabil să iasă! În timp ce Pușcalău, fiind mai isteață decât el, nu a mai „ajuns” la întrebarea despre 2012, preferând să renunțe la ea.

    Ei bine, prieteni, România a ales astăzi, pentru încă cinci ani, această caricatură bosumflată, fără să ezite. România nu a vrut să știe nici că a luat case prin fraudă, nici că a retrocedat monstruos, nici că a traficat copii, nici că vrea să pună pielea democrației pe băț, instaurând o dictatură sinistră (căci asta spune el cu „…n-am să-i mai las pe liberali de capul lor”) și nici că a pus chiar capul ei tricolor și hirsut pe o tipsie pentru ca să-l poată oferi, ca pe-o delicatesă și ca pe-un semn de supunere, mai-marilor euroatlantici ai momentului.

    Pentru acest tip de președinte a optat România, astăzi, 24 noiembrie 2019.

    Iar pentru cetățeanul român, chipul acestuia a devenit… NORMALITATEA. Ceea ce înseamnă că amnezia României e totală și dânsa nu mai are nici cea mai vagă noțiune despre cum arăta, în vremurile ei mai fericite, NORMALITATEA!

    Cred că Vasile Florin Cîțu a avut dreptate, dragii mei simpatizanți de stânga: acum ei au toată puterea și, pregătiți-vă, căci NU VOR LUA PRIZONIERI!

  28. Am votat domnule Nastase ca orice alt cetatean onest al tarii, ar trebui sa fiti mai optimist, de fapt sunteti chiar norocos…titlul contine o oarecare doza de ipocrizie, si ironie fina, posibil nedetectata de pesedistii hardcore.
    Fiind interzis la vot (motivele le stim), Dvs., un intelectual fin, ati fost scutit de ciudata ipostaza de a alege o analfabeta maiestuos de incompetenta, pe care daca ati mai avea putere, probabil ati trimite-o inapoi la munca de agitatie din teritoriu.
    Cu simpatie, unul din „astia”, plecati aiurea prin lume.

Lasă un răspuns