„Se rupe” statul de drept?

„Fără mine, statul de drept din România s-ar fi rupt”. Fraza aceasta a candidatului Iohannis va rămâne peste ani. Parcă il vedem pe Iohannis lipind o scândură sub statul de drept ca acesta să nu se rupă. El sugerează, de altfel, că PSD-ului „i se rupe” de statul de drept. Ceea ce e exgerat.

Eu cred că PSD si guvernele sale nu au explicat suficient de clar ce trebuie să se inteleagă prin „stat de drept” in România. Spre exemplu „statul de drept” este compatibil cu incălcarea deciziilor Curtii Constitutionale, de care lui Iohannis „i se …”? Eu cred că nu.

Pe de altă parte, „statul de drept”  presupune condamnarea abuzurilor privitoare la drepturile si libertătile românilor. Independenta justitiei nu inseamnă doar să lauzi DNA, Diicot, parchete. Ca presedinte, ai datoria – atunci când una din puterile statului o ia razna – să intervii, să critici. Ar fi amestec dacă te-ai amesteca in anumite dosare concrete  – cele cu casele de la Sibiu, de exemplu. „Republica procurorilor” nu e prevăzută in constitutie. De aceea, republica prevăzută in Constitutie trebuie apărată impotriva oricăror deformări.

In plus, Constitutia noastră nu a fost amendată pentru a incorpora „to-do-listurile” lui Barroso sau Nuland. Acceptarea „fezandării” României in numele „statului de drept” nu intră in fisa postului de la Cotroceni. Nici acceptarea unui statut de semi-colonie (stat de mâna a doua, ca să fiu mai elegant) nu este compatibilă cu textul Constitutiei noastre.

Conform Constitutiei, „România este stat de drept, democratic si social, in care demnitatea omului…si PLURALISMUL POLITIC reprezintă valori supreme…” (art.1). Oare in numele acestui text din Constitutie, cerea Iohannis desfiintarea PSD?

Eu cred că Iohannis ar fi trebuit să primească, gratuit, meditatii in legătură cu ceea ce inseamnă „statul de drept” potrivit Constitutiei României. Este clar că alte tări, promovându-si interesele in Europa post-comunistă folosesc diferite „mantre”. După „drepturile omului” a venit vremea „statului de drept”. Fraierii „muscă”. Uneori si liderii lor.

In opinia mea, noi trebuie să ne respectăm Constitutia si să ne apărăm interesele, inclusiv capitalul national. Si, desigur, să nu ascultăm „cântecele de sirenă” nici chiar atunci când vin de la un candidat la prezidentiale.

Intre „statul de drept” al lui Iohannis si „respectarea Constitutiei României” a lui Dăncilă, aleg varianta natională.

Sper ca si voi să o votati pe Viorica Dăncilă!

18 gânduri despre “„Se rupe” statul de drept?

  1. Mesajul este simplu si pe intelesul tuturor, doar daca nu vrei sau ai o idee fixa nu intelegi….Pe 21 nov. 2019 13:36, ADRIAN NĂSTASE <comment-reply@wordpress.com> a scris:

    Adrian Năstase posted: ""Fără mine, statul de drept din România s-ar fi rupt". Fraza aceasta a candidatului Iohannis va rămâne peste ani. Parcă il vedem pe Iohannis lipind o scândură sub statul de drept ca acesta să nu se rupă. El sugerează, de altfel, că PSD-ului "i se rupe" de"

  2. Nu.mi sau seama cum de votează atâția romani, „dreapta”. Eu nu mai cred in numararea corecta a voturilor. Acum au dat la tv nr de voturi din Spania, Italia, Anglia. Sunt cam putine

  3. Nu e departe afirmatia unui domn din Braila , Mihai Tudose, mare europarlamentar , „…’Eu cred că nu este vorba despre ‘un vot cu inima’, cum tot am auzit, ci despre un vot cu capul..” , afirmatie care naste intrebare retorica: N are inima si are cap , sau vrea sa ma convinga pe mine ca are cap si n-are inima? Acest hidos pina in maruntaiele neuronice , cu lipsa de legaturi sinaptice, si cu o retea neuronica mai rarefiata decat plasa de pescuit hamsii , un fonfait cu nasul infundat , a devenit mare oracaitor de dincolo de granita .Daca nu-l propunea Dragnea primministru traia in obscuritate . A nimerit orbul Braila dar el vroia sa intre in Galati. Cat despre Klaus , multe despre relele si ineptiile sale si nimic despre bine. Auzi afirmatie la TUTA Klaus despre SIIJ ! ” „Evident: decizia nu o iau eu. Eu am o opinie (politica). Decizia se va lua in Parlamentul Romaniei”. Pai domnule Tuta Klaus , parlamentul a decis cand a infiintat-o !! ( sectia) . A fost o lege 207 de aprobare OUG . Parlamentul a decis , a aprobat o sectie de investigatii care nu -si suprapune competentele cu PICCJ . Ce tot o intorci si-o mesteci ?? Mai bine aprobai legea de repatriere a aurului, care CCR a declarat-o constitutionala si nici n-avea cum sa fie altfel. Tocmai acum Brutus , cand urla presa internationala ca monezile nationale se vor intoarce la valoarea etalon in aur si cand dorim sa adoptam Euro , sa ne prinda reforma cu chilotii in vine? Pai asta vrei mata , Ispravescu Mugurescu si Ludovic Orbete, sa treaca timpul ca la tezaur si sa ne uitam in stratosfera dupa pulberi cosmice?? Hai jet!!!

  4. “Dezbaterea” electorala fara contracandidat si austeritatea Guvernului PNL Orban il trag in jos in cursa prezidentiala: Klaus Iohannis pierde grosul voturilor bugetarilor, pensionarilor si intelectualilor

    Avantajul electoral dobandit de Klaus Iohannis in turul intai a inceput sa se risipeasca simtitor in perioada intertururi, amenintand ca pentru turul doi candidatul liberal sa piarda majoritatea voturilor alegatorilor. Doi factori sunt in curs sa incline balanta catre acest posibil deznodamant, neluat in calcul de PNL.

    In primul rand, candidatul Klaus Iohannis s-ar putea sa piarda alegerile pe mana lui, dupa scandalosul refuz de a participa la o dezbatere televizata cu contracandidatul PSD, Viorica Dancila. Asa-zisa “dezbatere” cu politologi si jurnalisti a fost o mascarada, inacceptabila chiar pentru multi intelectuali de dreapta, pentru ca a aratat frica si lipsa de argumente a lui Iohannis in fata unei confruntari “unu la unu” cu Viorica Dancila.

    Intelectualii lui Iohannis au avut revelatia unui candidat mediocru, necompetitiv. A concura de unul singur cu pretentia de a castiga s-ar putea transforma intr-o culme a paradoxului si ironiei de a concura de unul singur si sa iesi pe locul doi. Pe de alta parte, un proiect de dezbatere televizata intre candidatii la presedintie nu poate fi comparabil cu cele americane, cum a pretins si s-a laudat premierul liberal Orban.

    In SUA, presedintele este si seful guvenului, deci ceea ce sustine in campanie si dezbateri este proiectul propriului guvern. In sistemul nostru biexecutiv, in care presedintele nu e si seful guvernului, un prezidentiabil nu poate prezenta in campanie si dezbateri decat un proiect al partidului si/sau guvernului care il sustine. Coabitarea este insa o situatie de exceptie care strica teoria “guvernului meu”, ideologic vorbind. Tot “guvernul meu” este si un guvern de alta culoare politica, pe care tot presedintele si-l asuma. A reiesit astfel si cauza pentru care Iohannis a fugit de dezbateri cu Dancila, nu se putea lauda cu realizarile Guvenului PSD sau, cu atat mai putin, cu programul contradictoriu al noului Guvern PNL. Probabil ca viitorul va exclude ideile de „Guvernul meu” sau „Presedintele meu”. Am in vedere segmentarile de pe ambele laturi ale esichierului si posibilitatea de a avea coalitii de guvernare mai compozite, care sa faca imposibil un guvern cu un premier sau partid dominant, cu majoritate absoluta in parlament. In aceasta situatie, premierul, dat de un partid, ar fi la randul lui „controlat” de celelalte partide din coalitia de guvernare.

    In al doilea rand, Klaus Iohannis este pe punctual de a pierde partida prezidentiala si pe mana premierului Ludovic Orban. “A doua austeritate”, dupa cea a tandemului Basescu-Boc, pe care Guvernul Orban isi propune, in tandem cu Iohannis, sa o reinstaureze a starnit deja valuri de nemultumiri sociale. Prin proiectul Guvernului Orban de austeritate si debilitare a statului, Iohannis i-a pierdut de musterii pe alegatorii din trei mari segmente sociale: (1) e bugetari, care vor fi dati afara pe capete, iar celor ramasi li se vor ingheta salariile, in cel mai “fericit” caz, (2) pe pensionari, care nu-si vor mai vedea pensiile marite sau indexate si, fapt neprevazut de liberali, (3) pe intelectuali, vorbesc de grosul celor din Educatie, Sanatate si Cultura, din sistemul Public, care tot de bugetul Statului sunt legati.

    Marota globalista cu “depasirea deficitului”, emanata de un machiavelism de duzina – ramas surprinzator inca neidentificat de cei mai multi, desi este atentatorul politicilor investitionale si sociale, pentru ca Globalismul sa prevaleze inselator in fata Natiunilor – a fost desfiintata recent de presedintele Frantei, Emmanuel Macron. ”Cred că această dezbatere privind (deficitul public de) 3% în bugetele naţionale şi 1% din bugetul european este o dezbatere dintr-un alt secol”, a evidentiat omul politic si de stat francez.

    In sfarsit, dar nu in ultimul rand sau de ignorat, este faptul ca gandirea, exprimarea si comportamentul, ca de sorginte totalitara, ale lui Klaus Iohannis il fac susceptibil de apartenenta la secta Globalismului, avid dupa puterea totala.

    O anumita sincronicitate cu Hitler a fost evidentiata, intr-un excelent articol, de proeminentului filosof si om de cultura Andrei Marga, care a avertizat ca demonizarea si excluziuniea competitorilor politici si aberantul razboi total impotriva PSD isi au radacini ideologice in perioada interbelica, de ascensiune a hitlerismului. Razboiul politic total nu vizeaza un om sau un partid, ci un popor, ori popoare in cazul lui Hitler. De fapt, competitorii politici, pluralismul si multipartidismul sunt cei care legitimeaza democratia. Respingand dialogul cu PSD si dezbaterea comuna cu Dancila, ori numirea de premieri social-democrati, Iohannis a delegitimat… democratia! Exista multe texte de satanism politic, care impreuna alcatuiesc un fel de “Biblie”, care inspira Globalismul, asa cum, de pilda Cartea Legii, scrisa de magicianul negru Aleister Crowley, ezoteric subversiv de gradul 33 si agent secret, care l-a influentat puternic pe Hitler si a fost consultant al colegului sau de loja, Winston Churchill. Redau un fragment din aceasta, care i-ar fi fost “dictata” din astral, in realitate un tertip cu dubla functionalitate, de a-i da autoritate manipulatoare si de a se deculpabiliza pe sine (omu’ doar era agent secret, lucra pentru Imperiu):

    “Noi nu avem nimic cu cei neadaptati si nepotriviti; acestia trebuie lasati sa moara in propria lor mizerie, caci sunt incapabili sa simta (rasism politic globalist, care se adreseaza unui asa-zis punct “G” din creier, al insensibilitatii si necompasiunii Globalistilor, n.m.). Calcati-i in picioare pe cei slabi si pe cei rai (“rai” sunt cei care se opun Globalistilor, n.m.); aceasta este legea celui puternic. Aceasta este legea noastra si bucuria lumii… Iubiti-va unii pe ceilalti cu inimi arzatoare (indoctrinare de secta, tagma sau gasca, n.m.), dar pe cei inferiori calcati-i in picioare, in ziua maniei (idee pregatitoare si motivatoare de masacru, vehiculata intr-o anumita secta/religie, n.m.). Nu va fie mila de cei cazuti! (…) Atacati! Retrageti-va! Pe ei! (v. “democratia liberala” a lui Ludovic Orban: “Puneti-va cu parul pe ei!”). Aceasta este legea luptei pentru cucerire. (…) Nu crutati pe nimeni. Controlati-i pe toti!” (subjugarea si intoleranta totale inseamna abolirea alternantei la putere, ignorarea voturilor alegatorilor, v. pe cele din 2016, fara PSD la Guvernare sau Presedintie, v. 2019). Etc., etc., etc. Cele mai oribile norme privind puterea totala si controlul global le-am exclus. Nu ne trebuie asa ceva, dar vom avea daca vom alege gresit.

  5. ,Sloganul reprezentat de ,,drepturile omului” este calul troian prin care Unele San încearcă să destabilizeze regimurile incomode. Asta până pune gheara pe țările țintă, după care începe etapa consolidării ocupației. Cum ? Prin promovarea statului de drept, care rolul principal de substituție a așa-ziseicorupții sistemice autohtone cu Bidenii și Gitensteinii noștri, care știu cel mai bine ce să facă cu banii și proprietățile băștinașilor.
    PS
    Felicit românii din Basarabia pentru că nu vor să fie și ei ,,Fraierii care ,, mușcă” „.
    Valorile europene sunt bune, în măsura în care respectă și integrează valorile naționale, iar basarabenii s-au prins ce urmăresc neo-coloniștii post-modernismului occidental.
    Să sperăm că și ucrainenii se vor dezmetici…ce vor de la țara lor nulanzii și bidenii, fie ei seniori sau juniori.

  6. Se vehiculeaza politic necesitatea aderarii Romaniei la UE fara sa se explice cine cistiga, de ce, si cine pierde si de ce. Putea fi un subiect de dezbatere in campania „selfie”.

    Cehii mai nou, dupa unguri, nu vor sa adere la EUR ci sa isi pastreze moneda nationala.

    Pe de alta parte, DNA anunta azi ca nu o interogheza pe Dancila. De ce ar face-o daca Iohannis e „setat” sa cistige?

  7. Cu ajutorul lui Iohannis, statul de drept s-a șubrezit în România, pentru că el s-a pus întotdeauna deasupra legii. Atunci când persoana care se află în fruntea statului nu respectă hotărârile judecătorești, ale Curții Constituționale, nu-l demite pe Procurorul General, la cererea motivată a Ministrului Justiție, care-și încalcă atribuțiile, în schimb nu și le îndeplinește pe ale sale, acea persoană este singura vinovată de toate fărădelegile din țara sa, pentru că reprezintă modelul negativ. Afirmația sa ne arată cât este de infatuat și îmi provoacă un sentiment de milă față de el și unul față de alegătorii săi, care se încăpățânează să creadă în dânsul și să-l admire, până la adulație!
    Da, o votez pe Viorica Dăncilă, din multe motive. Unul dintre motive este că e umană, la care mai adaug faptul că știe mai mult ca Iohannis, în toate domeniile societății românești, că învață în continuare și ca orice om normal este conștientă că nu poți să le știi pe toate, dar ai o datorie față de tine ca să înveți continuu.
    Îmi amintesc o lozincă de la mitingurile de pe vremea lui Boc: ,, Somnul rațiunii naște pedelism!”, pe care o transform în ,, Somnul rațiunii naște iohannism!”.
    Mă tem ca această țară să nu fie bântuită de iohannism, așa cum a fost cândva bântuită ceaușism. Diferența este că Ceaușescu a făcut ceva pentru această țară.

  8. Am mai spus-o acum ceva timp si pe acest blog. In ,,democratia” pe care-o traim importane e ,,CINE NUMARA VOTURILE”. Si marea majoritate s-a cam prins ca socotitoarea nu mai e la noi. Ne-au luat-o si ne dau din cand in cand cu ea in cap. Ba c’a facut ,,psd”-ul cel mai mare scor dupa ,,revolutie” ba c’a devenit minoritarul nostru cel mai iubit de pe aceste meleaguri, ba ca ,,diaspora” a inclinat balanta. Sigur c’o sa-i dea peste cateva zile inca 5 ani ,,binemeritati”. Nu la racoare (cum zic unii c’ar merita) ci la executat ordine. Deja suntem la ultimul nivel. Se vorbeste’n targ ca o sa ne puna s-un guvernator. Cica’i minoritar (si el) evreu de-al nostru. Asa ca sa se prinda tot prostul cum sta treaba. A fost o faza-n fotbal (ca tot e vanzoleala si-n domeniul ala), de ceva vreme, cand intr-un meci, antrenorul echipei care a castigat autoritar, pe finalul meciului jucat in deplasare, le-a aratat spectatorilor prosopul, mesajul fiind ca-i momentul sa accepte infrangerea (KO) pentru a nu mai continua cu ridiculizarea jucatorilor gazda. Sigur ca noul guvernator va veni cu prosopul pentru a-l arata multimii (ca ,,elitele” de pe la noi l-au vazut in particular, de ceva vreme).

  9. RECTIFICAREA DE TOAMNĂ ( pamflețel, nu mă luați în serios, vă rog)

    Doamna Turcan Raluca, vicepremier în guvernul Orban, își cere scuze, într-o postare publică, pentru eroarea de a fi folosit cuvântul PROPAGHEAZĂ… era emoționată, că dânsa n-a mai fost vicepremier până acum. Turcan face și necesara rectificare: NU SE SPUNE „PROPAGHEAZĂ” , CI CORECT ESTE „PROPAGEȘTE”.

  10. MOTTO: CE AU CĂUTAT SIBIENII PE GOOGLE MARȚI SEARA: „Un vârf de interes a fost înregistrat la ora 21.00, la scurt timp după ce Viorica Dăncilă a fost întrebată de o jurnalistă «Care este aria cercului?». Cele mai multe căutări au fost înregistrate în Sibiu, București și Dolj.” ( ORA DE SIBIU, 20 noiembrie 2019)
    ……………………………………………………………………………………….

    Ei, vedeți că Werner Klaus a fost un meditator de toată jena? Așa mă și gândeam! Că dacă era un meditator bun nu cred că dădeau năvală sibienii, foștii lui elevi, să caute formula ariei cercului pe „goagăl”!

    Uite Veorica, de exemplu… și ea a dat meditații la matematică… dar ce diferență! A sărit Teleormanul să se informeze? Nicidecum! Pentru că foștii ei elevi ȘTIU ȘI AZI CUM SE CALCULEAZĂ ARIA CERCULUI! Asta înseamnă să fii un bun meditator, pe bani puțini sau pe gratis, că doar Vio nu și-a luat case din meditații! Bravo, Vio! Bravo, foști elevi din Teleorman! Trăiască meditația liberă!

    Și ăla să dea casele înapoi, că săracii elevii lui degeaba s-au meditat!

  11. De pe firul anterior:
    Exagerăm dacă le cerem primarilor…. să face ce ?
    Ședințe cu activul de partid ? Mitinguri publice ? Acestea puteau fi organizate în cadrul campaniei candidatului Dancila, dar cred că a trecut vremea acestor manifestări artificiale care încă merg în America, pentru că acolo paraii curg din surse private aproape fără nicio limită, bașca profesioniștii de campanie mâna în mână cu presa corporatistă și serviciile secrete, cele care dețin adevărata putere în statul de drept american.
    În România dominată de analiști-bufoni ai anticomunismului de paradă percepția publică poate fi cu ușurință modelată pe calapodul urii și disprețului față de istoria recentă și vecini, având câștig de cauză politicienii dezrădăcinați luați de curentul pro euro atlantist în care își pot dizolva, la hurtă cu valorile naționale, propriile mediocrități, frustrări, complicități secrete cu trecutul, interese financiare și compromisuri toxice.
    Mentalitatea fanariotă a intrat, pare-se, aproape ireversibil, în genele românilor, oricât de lungi le-ar fi CV-urile, mai importante în Imaginarium decât valoarea intrinsecă, educația și știința de carte.
    Aceasta este epoca cenușie în care trăim, șansa Renasterii fiind legată, după părerea mea, de un RoExit inteligent planificat, sincronizat cu revigorarea diplomației multi-azimutale. Fondurile europene ne-au făcut mai mult rău decât bine, așa cum un cerșetor rămâne cerșetor dacă primește în fiecare zi câte un bănuț, mai mult lucios decât valoros.

  12. Păcat ca sunt prea putini cei care vor citi aceste rânduri și vor fi și mai putini cei care le vor și înțelege.Eu unul nu pot înțelege cum pot fi unii atât de ușor de derutat ,și cum uita ca in 89 am ieșit împotriva unui om căruia i-a permis sistemul comunist sa conducă după bunul sau plac aceasta țara.In consecință comunismul a căzut in momentul când s-a adoptat constituția modificata mai apoi și adusă la zi ca sa putem intra in UE.Avem așadar o Constituție cât se poate de buna doar ca trebuie citită cu buna credință și sa înțeleagă odată pentru totdeauna toți ca e făcută in așa fel încât sa nu se mai ajungă niciodată la posibilitatea ca un singur om sa decidă pt țara,bă mai mult ne obliga sa colaboram și sa ne controlam reciproc pare cât se poate de banal și dealtfel firesc ceea ce am spus și totuși de ce e atât de greu sa acceptam firescul ?Ar fi mult mai simplu .Sa nu fiu înțeles greșit nu vreau o armonie și o atitudine unitara as vrea ca înainte sa ne scoatem rufele in Europa sa le spălam acasă.

  13. Textul e mai curând un mesaj programatic – unul chiar fulminant, o invitație la alinierea PSD nu doar la vot, ci în spatele ideii pe care o reprezintă acum Viorica Dăncilă și o poate apăra ”noul” PSD: ”Constituția noastră nu a fost amendată pentru a încorpora „to-do-listurile” lui Barroso sau Nuland (…) Nici acceptarea unui statut de semi-colonie nu este compatibilă cu textul Constituției noastre”. Felicitări, domnule președinte Adrian Năstase,

  14. Pe alte meridiane ale globului a inceput votul. Mi-as dori ca toti romanii, cat mai multi, sa-si exercite dreptul de a vota, sa voteze cu inima, cu mandria in suflet de a fi roman acolo departe de tara, sa voteze fara ura, chibzuit si cu speranta ca promisiunea, de a se intoarce intr-o tara in plina dezvoltare cu un ecart cat mai mic fata de tara de adoptie, se va infaptui.
    Am convingerea ca tinerii si nu numai vor vota echilibrul, non infatuarea, respectul fata de Lege si institutii, dialogul, respectul fata de calalalt si respectul fata de Romania.

Lasă un răspuns