Indemn pentru primarii PSD

Un partid are mai multe „motoare” in campaniile electorale. Unul dintre ele – extrem de important – il reprezintă alesii locali, in special primarii. Prezidentialele sunt doar o etapă inaintea alegerilor ce vor urma in primăvară si a celor ce vor urma in toamnă.

Pare  că unii dintre primarii PSD nu au accelerat suficient in primul tur. Cred că la turul al doilea este esential să facă efortul de a câstiga in localitatea lor. Miza nu este doar alegerea presedintelui ci si re-mobilizarea membrilor si simpatizantilor PSD după scorul nemultumitor de la euro-parlamentare.

Un vot peste 40% (sau peste 50% ?!)ar fi si o incurajare pentru partid de a gandi, in liniste, cele mai bune formule de organizare in perspectiva viitoarelor confruntări electorale. Ar fi si o platformă mai bună de pe care să fie atacate alegerile locale.

Succes!

20 de gânduri despre “Indemn pentru primarii PSD

  1. Daca si cu parca …..

    Oricum de ieri mai am un motiv sa doresc sa asist la infaptuirea unei minuni (adica Veorica sa fie doamna Presedinta .. sau poa dupa model militar fracez „domnul Presedinte”?*) si sa auz pe Werner and comp cum zboara ca de fapt presu e pe post de stampila notariala nu cap de executiv …..

    * cu promovarea femeii in armata au aprut incurcaturi. Ca unele femei erau maritate cu ofiteri , si in md normal erau doamna capitan, maior , colonel dupa gradul sotului. Da ce te faci cand doamna are grad propriu si te adresezi nu domanei ci funtiei militare?Simplu. Cand te adrsezi functiei doamna este Domnul Gradul. Adfica la petrecere o cpmplimentezi ptr nu stoiu ce „mai vos est ravisante madame colonel” si peste cateva ore lipesti copita zbierand ‘tels s’traiti mon general!! .

    Nu e gluma .. este cazul primei femei general francez.

  2. In zonele rurale primarii sunt oarecum descurajati de zvonuri cum ca s-a ordonat „de afara” ca PSD sa piarda si sa sa fie divizat pana la disparitie. In zonele rurale de sud si sud-vest trebuie facuta o schimbare de mentalitate si fizic de inlocuire a edililor slab pregatiti . Locuitorii au discernamant dar nu au „portdrapel” . Mergeti prin primarii si observati nivelul de pregatire al conducatorilor si alesilor locaii, ai functionarilor din primarii si „viteza de reactie” la problemele comunitatii . in afara de impartirea ajutoarelor sociale si cateva contracte dijmuite nu fac mai nimic. Canalizare oha, apa curenta oha , reabilitari de podete scurgeri pluviale oha, colaborare cu politia oha , interese personale cat se poate de maximal. Cresc vilele si loturile primarilor mai ceva ca Fat Frumos . Domnule Nastase , va felicit pentru bunavointa de a mobiliza , da n-ai cu cine n-ai cu ce ….Va spune un cetatean care mai bate satele pe jos cand are timp si mai ia pulsul carciumilor satesti. Dealtfel sa deie Domnul sa pice naparca si sa scapam de el ! La mai mare si sanatate la trup si la minte tuturor!

  3. Declarația membrilor LGBT
    Președintele-i sfidat
    Moda-i modă și e justă,
    Dacă vrea un nou mandat
    Trebuie să poarte… fustă!

  4. Ma apuca asa o senzatie sartriana in varianta emilconstantinesciana ca cand auz pareri despre duminca asta..

    Cica Dancila „recupereaza” voturi, In ce ma priveste „recupereaza” pe naiba ! O sa votez cu ea .. ca nu iesi Diaconu!
    De ce Diaconu? Ca in definitiv pare a fi un om decent d’aia! Si ca fiind actor speram sa joace roul de Presedinte fara excese cabotine!!!

    De ce nu Dancila? Fiindca „nu trece de sticla”! Ca e cam de „post” . Ca are o carisma nula . Ca nu poa sa atraga voturi din alea „libere” (adica insi fara un atasament politic) .N-am nimic cu Dancila insa e cam nepotrivita….Dna Dancila imi aduce aminte de Gerald Ford. Si imi aduc aminte de ce zicea un republican mai important in 1976 „este adevarat ca magarul este simbolul democratilor. Din pacate este candidatul nostru!” Si a iesit Jimmy Carter..;…

  5. AUTOCONFERINȚĂ DE LEAGĂN ȘI CONFERINȚĂ DE TREZIRE

    Nu m-am obosit să ascult autoconferința lui Klaus și nu am greșit, pentru că dânsul e atât de monumental de previzibil încât împâslește ecranul televizorului cu o mâzgă bâzâitoare și în scurt timp aerul din jur devine lipicios. Așa că am evitat „noua senzație de catifelare”… Înțeleg că s-au microfonizat și sertarizat băieții între ei, timp de vreo două ore și ceva.
    Nimic nou sub soare, și nimic memorabil cu excepția faptului că Radu Tudor și-a arătat încă o dată mușchii bombați euroatlantic, lamentându-se cât timp a pierdut el pe șoselele patriei, ca să ajungă la autoconferința prezidențială -un fel de selfie prelungit, cu figuri, făcut în silabe- de la… ei bine, de unde ziceți că venea Răducu? N-o să vă vină a crede… de la DEVESELU!

    Adicătelea, mă-nțelegi pe undeva… în ajunul unei atât de importante interacțiuni cu Klaus, el a dat o fugă la partenerul strategic să-l întrebe ce mai face și cum se mai simte și, cu ocazia asta, i-a mai pus o prișniță pe șale. Cu alte cuvinte, ne-a spus explicit că dânșii -el și licuriciul strategic- sunt, cum s-ar spune, „fesă și izmană”, sintagmă în care dumneavoastră, cetățeni, veți aprecia singuri care-i fesa și care-i izmana…

    Puteți să vă dați seama că, în aceste condiții, ocuparea postului de director general adjunct al Departamentului Afaceri Strategice din cadrul Ministerului Afacerilor Externe de către consoarta lui Radu Tudor, este perfect justificată. Și că, mai mult decât atât, o posibilă promovare a acesteia în funcția de director plin ar fi, de asemenea, absolut legitimă.

    Deci, introspecția de pe sofaua BCU nu m-a interesat.

    În schimb, am urmărit evoluția Veoricăi, la Palatul Parlamentului, care a fost cu mult mai vioaie. Dar am constatat că n-are echipă de campanie. Că dac-ar fi avut, imposibil să nu fi observat echipa că Vio prezintă o vulnerabilitate clară la întrebările despre Dragnea Liviu și despre legile Justiției. Dacă am observat eu, din sufrageria de-acasă, cum se fâstâcește de fiecare dată când întrebările ating aceste subiecte, de ce nimeni altcineva n-a observat și n-a antrenat-o cum să facă?

    A fost întrebată dacă-l va grația, în calitate de președinte, pe Liviu Dragnea… Nu este pentru prima oară când i se pune această întrebare, la care Vio răspunde cu un ezitant echilibru între capră și varză, așa cum răspunde la toate întrebările care-l privesc pe fostul președinte al Partidului Social Democrat.

    Eu nu pot înțelege cum un GEST DE GRAȚIE stârnește atât de multe patimi și o DECIZIE OMENEASCĂ, pe care un președinte nu trebuie să o explice nimănui, a ajuns să fie privită ca o șmecherie ieftină. Cinicul jurnalist care pune astfel de întrebări oare știe ce înseamnă GRAȚIERE? Știe că e nevoie de o CERERE pentru așa ceva? Că președintelui i se fac „recomandări” atunci când primește astfel de cereri, dar OPȚIUNEA este, exclusiv, a lui? Că nu trebuie nici să o motiveze, nici să se scuze pentru o hotărâre UMANĂ? În locul doamnei Dăncilă aș fi răspuns la această întrebare astfel:

    „În 2018 un judecător, condamnat pentru o faptă de corupție, într-un proces cu destule zone de nebulozitate, a murit în condiții atroce, în penitenciar. Avea cancer într-un stadiu avansat, dublat de multiple alte probleme de sănătate. Dacă aș fi primit o cerere de GRAȚIERE de la acest om, aș fi aprobat-o, cu siguranță. Judecătorul, odihnească-se-n pace, putea să moară acasă, în mijlocul celor care-l iubeau. A făcut vreun bine României moartea, în condiții de privare de libertate, a acestui om? A oferit vreo satisfacție cuiva? A pus mai multă pâine pe masa altcuiva? A rezolvat vreo problemă?” și apoi m-aș fi adresat direct celui care a pus întrebarea: „Dumneavoastră cum ați fi făcut?”

    Sunt sigură că un astfel de răspuns ar fi „încins” NET-ul dar ar fi fost un răspuns corect, potrivit „profilului” de candidat al doamnei Dăncilă. Nu există „…nu voi grația niciodată un condamnat pentru corupție sau pentru fapte comise cu violență…” decât pentru un ticălos alcoolizat ca Băsescu sau pentru un robot cu circuitele în devălmășie ca Iohannis. Pentru OAMENI ca OAMENII nu există așa ceva…

    Pentru că în privința GRAȚIERII sunt nuanțe, nenumărate nuanțe.

    Poate că n-aș spune mai mult. Dar mi-aș aminti, cu neplăcere, că pe acel document celebru, cunoscut sub numele de TO DO LIST, BY BARROSO, cu care s-a întors Ponta Victor de la Bruxelles, unul dintre puncte cerea ca, pe când era Băsescu Traian suspendat și făcea strategii prin garaje, în perioada de președinție a lui Crin Antonescu, din 2012, acesta din urmă SĂ NU FACĂ GRAȚIERI. Fraza era cu dedicație și reprezenta un neverosimil zgrepțănat cu unghiile murdare în treburile interne ale României, care Românie avea, din 20 iunie 2012 un fost prim-ministru în închisoare, în urma unei condamnări fără probe, într-un proces pe care, sunt convinsă, istoria îl va socoti rușinos.

    Oricum, precauțiile lui Barroso erau inutile, căci acel prim-ministru nu a făcut și nici n-a avut de gând să facă o astfel de cerere…

  6. „Duminică merg și votez

    După cum poate știți, am anunțat public că la primul tur de scrutin al alegerilor prezidențiale nu m-am dus: eram sigur că lucrurile erau aranjate pentru a fi o bătălie între Iohannis și Barna și nu am vrut să iau parte la așa ceva.

    Dar acum că situația este alta, nu mai pot sta acasă. Dragii mei, nu mai putem sta cu mâinile-n sân.

    Știu că multora dintre voi le este teamă să nu fie catalogați în fel și chip, dar iată argumentele mele pentru care voi merge duminică la vot și voi vota împotriva lui Iohannis. Și asta v-o spune unul care n-a votat PSD în viața lui. Dumnezeu mi-e martor și toți cei care mă cunosc.

    Dar prin tot ce-a făcut și spus, Iohannis a demonstrat că disprețuiește tot ce este românesc și normal. Și nu numai că ne disprețuiește, dar a ținut să o și arate public.

    S-o iau cu începutul. În 2018 a fost Anul Centenarului Marii Uniri. În afară de Mărășești, Iohannis nu s-a dus la nicio altă festivitate organizată pe locul unei mari bătălii: nici la Mărăști, nici la Oituz, nicăieri.

    În 2018, am inaugurat Catedrala Mântuirii Neamului sau a Eroilor. Președintele a ținut explicit să se știe că nu se va duce. De ce s-ar fi dus? Oare pentru că la baza altarului stau strămoșii noștri, morți în bătălia cu strămoșii lui? E de înțeles, omenește, dar nu ai ce căuta ca reprezentant al acestui popor.

    Tot în 2018 am avut Referendumul pentru Familie. Și l-am avut în acel an tot din cauza domnului președinte: a făcut tot ce-a fost omenește posibil să-l întârzie. Să-l conteste. Și când nu a mai putut, l-a boicotat. Ne-a făcut „fanatici religioși”, intoleranți și în final infatuați.

    Nu doar atât: deși nu l-a obligat nimeni, a ținut să facă declarații explicite în favoarea legalizării deviațiilor sexuale. A ținut el: ca să arate în ce tabără este. Tot el a ținut să specifice că este minoritar etnic și religios și că „nu suntem toți la fel”. Adică, vezi-Doamne, el nu este ca majoritatea. Adică, precum noi. Dar noi ce-avem? Suntem ciumați? Untermenschen?

    Apoi, felul disprețuitori în care a pronunțat numele de Vasilica. Am și eu neamuri cu acest nume. Poate și voi. Dacă ar fi trăit Vasile Pârvan cum s-ar fi simțit? Dar Vasile Alecsandri?

    KI a fost singurul președinte european care a spus public că țara sa nu poate gestiona președinția rotativă a UE. O formalitate, între noi fie vorba. Vă dați seama?

    Și acum, colac peste pupăză, disprețul arătat prin fuga de confruntare cu doamna Dăncilă. Și știți de ce a făcut-o? Pentru că nu poate vorbi românește coerent: limba lui maternă este germana și deci gândește într-un fel, fiind nevoit să se exprime altfel. Este greu, știți toți cei care uzitați curent o limbă străină.

    Dacă s-ar fi confruntat cu VD, ar fi văzut o țară întreagă că nu se poate exprima în limba noastră.

    Dacă aș fi scris toate astea în 2014, ați fi zis că-s xenofob și că nu-i dau nicio șansă. Dar le scriu după 5 ani în care le-a făcut deja.

    Suntem singurul popor din Europa care și-a votat ca reprezentant suprem un minoritar etnic. Dacă nu ar conta etnia, așa cum susțin unii, atunci presa internațională nu ar remarca mereu chestia asta despre el. Și știți de ce o remarcă? Pentru că este neobișnuit, ireal, ieșit din orice normalitate ca un președinte să fie de altă naționalitate decât majoritatea.

    Suntem noi mai deștepți ca toți europenii sau suntem doar cei mai complexați? Eu nu sunt complexat și nici rușinat de etnia mea, de faptul că sunt părinte sau că sunt creștin. În toți anii ăștia, Iohannis nu a făcut decât propaganda neagră: asimilarea majorității românilor cu PSD-ul și prin demonizarea acestui partid, a vrut să ne rușineze, să ne scoată în afara arenei ca să rămână el.

    Știu că mulți dintre voi ar vrea să voteze cu VD, dar le este rușine de „opinia publică”. Vă spun atât: în 2021 se vor împlini 200 de ani de la revoluția lui Tudor Vladimirescu. Știți pentru ce a făcut-o? Pentru ca țara să fie condusă de domni pământeni. Adică români. De neam și de cuget. Nu pentru domni pământeni competenți, ci pentru domni pământeni. Dacă a vota ca reprezentant al țării un semen de-al tău este o rușine, de ce mai învățăm la școală de Tudor Vladimirescu? Să scriem că s-a revoltat pentru drepturile minorităților sexuale, nu pentru domni pământeni. Dacă elitele noastre așteptau să găsească oamenii perfecți, nu mai făceam nici Regatul, nici România Mare. Important a fost ca prima și cea mai importantă condiție să fie îndeplinită: liderul să fie român, să fie în duhul poporului. Cuza n-a fost un sfânt, dar a făcut România. Dacă așteptau un sfânt, trecea momentul prielnic și pierdea țara.

    Cu toate imperfecțiunile ei, Viorica Dăncilă este umană. Azi am urmărit-o pentru prima oară în direct, mai mult de 5 minute: băi, e om! E coerentă. Lucidă. Luptătoare. E român. E mamă. Apropo: în aceeași situație ca Iohannis, ea a adoptat un copil, neamțul nu a făcut-o. El a participat la vânzarea lor. Și-mi asum asta. Vreau un președinte care e părinte, care are neamuri afectate de cursul pe care-l ia țara. Iohannis nu are nici copii, iar părinții sunt în țara lor, Germania. Vreau pe cineva care să știe ce înseamnă să răspunzi de soarta cuiva, nu pe unul care nu-l interesează ce vine după el.

    De cadavrele de la Colectiv pe care s-a urcat Iohannis am uitat? Poate Iohannis să știe cum se simte un părinte care-și pierde un copil, dacă nu are niciunul?

    Dăncilă e acuzată că e proastă. Vă spun: nu este. E un om obișnuit care nu știe să vorbească public. Nu e orator. Asta nu e semn de prostie. În lumea în care președintele SUA e unul care a participat la wrestling, chiar mă rușinez cu doamna Dăncilă?!

    Măcar ea vorbește liber: a fost umilită și atacată și continuă să vorbească liber. Cum poate fi asta mai rău decât unul care nu vorbește cu noi? Care se ascunde? Un copil care încearcă să meargă pe propriile picioare, dar mai cade, e de preferat unuia care nu se dă jos din căruciorul mamei? Vă plac luptătorii, cei care se ridică după ce cad sau lașii? Eu prefer luptătorii.

    Mi se va răspunde că Dăncilă nu este creștină pentru că a votat două rezoluții în Parlamentul European. După cum spuneam acum câteva luni, PE este neimportant. Este un simulacru. Nu dă legi. Nu obligă la nimic. Doamna Dăncilă a votat precum grupul parlamentar din care a făcut parte.

    Când a fost de capul ei, a dat OUG ca referendumul pentru familie să se desfășoare în două zile. A votat. PUBLIC. A fost la Sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului și a declarat că este o mândrie pentru români.

    Nu știm dacă era sinceră, dar măcar A FOST. A arătat un respect minim pentru valorile noastre, ale majorității. Ale lui Vasile Alecsandri și Vasile Pârvan, ale lui Constantin Brâncuși și Gheorghe Zamfir și Gheorghe Hagi, ale lui Mircea cel Bătrân și Mihai Eminescu.

    Sigur că ea nu este idealul, dar este suficient. În plus, pragmatic vorbind, e nevoie de o contrapondere la polul format din PNL și USR/PLUS. Cam în câte luni s-ar legaliza parteneriatele civile, s-ar introduce vaccinarea obligatorie, 5G-ul și educația sexuală obligatorie dacă n-ar exista o contrapondere la ei?

    Un mesaj pentru prietenii mei ardeleni: știu că vă înțelegeți bine cu vecinii voștri minoritari. Dar rețineți o nuanță: vă înțelegeți bine ACUM. V-ați înțeles bine acum 20 de ani. Adică în vremea stăpânirii românești a țării. Cât de bine v-ați fi înțeles cu ei acum 120-150 de ani? Erați la fel de „egali” cu ei așa cum sunteți acum? Gândiți-vă la asta înainte de a vota.

    Nu e momentul să avem orgolii prostești: ați văzut în ultimii ani că multe dintre forțele care-l susțin pe Iohannis sunt în siajul secesioniștilor și „sătuilor” de România. Dar în ăștia 5 ani, a avut o contrapondere, atât cât a fost. Dacă în următorii 5 nu va mai avea? Vă va încălzi cu ceva faptul că „măcar nu zice lumea că-s pesedist”?

    Iertați-mă, dar eu duminică merg. Și votez. Votez cu singurul candidat român de pe buletinul de vot. Atât.”

    Şi eu !

  7. Normal , cine alta decat Securitatea Baneasa promotiile 1995 – 2015 este in spatele anodinului titlu lansat la vedere pe toate zisele canale de stiri Internet ( controlate , bineinteles , de ea ) , citez ” dupa prezentarea candidatei Dancila , cel mai cautat subiect pe Google a fost ” care este aria cercului ” – cine stie cine ce cauta pe Google si cine are timp sa faca statistici , cine a cautat ” aria cercului ” pe Google – nea Timofte de la Bolintin , informaticianul din Pipera sau Vasalie de la Torino ? Motoarele de cautare sunt diferite , cine sa le compare ?
    Este o stire falsa , evident .
    Eu am vazut oameni cu functii inalte in Stat , afirmand neadevaruri , cand regimentele de la Ulianovsk si Tula ocupau Crimeea , afirmand ca armata tarii lor nu are nici un amestec in actiune , dar omul o facea cu priceperea unui diplomat al scolilor de unde iesea .
    Nu e cazul lui Ludovic Orban .
    La el minciuna este triviala , agresiva , insultatoare , cu calitatea de a-si pierde orice credibilitate odata debitata de personaj .
    Ia sa-l auzim pe acest bufon astazi : ” nimic nu s-a facut pentru drumul expres Craiova – Pitesti . In 2008 , cand am plecat de la Ministerul Transporturilor , proiectul drumului expres Craiova – Pitesti era gata pregatit sa fie lansat . PSD nu a facut nimic pentru el. Nimic nu se face la Bals samd ” .
    Cum poate minti in acest mod obscen ?
    1 ) in 2016 tehnocratul Ciolos , curajos , lansa o licitatie pentru studiul de fezabilitate al AUTOSTRAZII Craiova – Pitesti
    2 ) in 2017 , sub imboldul cadrelor PSD din Dolj s-a venit , pentru a nu pierde lejer 10 ani cu fezabilitatea autostrazii , cu un proiect deja existent , cu studiu de fezabilitate facut , pentru drumul expres Craiova – Pitesti
    3 ) PSD nu a facut intr-atata nimic incat astazi se lucreaza la poduri pentru drumul expres care vor traversa drumurile nationale in cadrul proiectului si se lucreaza la structuri , pe 60 de km
    4 ) incalificabila noastra ” Justitie ” a anulat licitatiile pentru jumatatea de Est , lasandu-le , dementa si idioata cum e , sa continue pe sectoarele de Vest , cu aceeasi documentatie si cu acelasi reclamant – austriecii Strabag , pentru ambele jumatati
    5 ) in 2008 aventurile in infrastructura de transport ale regimului Basescu se limitau la o schita de santier pe autostrada Ploiesti Bucuresti ( abandonata apoi un timp pe teren de constructori ) si la epice batalii gen Louis de Funès jucand Monsieur Septime in ” Le grand restaurant ” intre oamenii de Stat Berceanu – Basescu – Dobre si functionarii americani de rangul 3 de la Departamentul de Stat privind autostrada Transilvania in jurul Clujului , cu americanii impingand din spate la lucru oamenii ” nostri ” de Stat

  8. Problema este ca pe foarte mulți primari PSD i-a demobilizat această candidatură. Câți dintre ei o Pot vedea pe această „nevinovată ” doamnă pe acelasi piedestal, spre care priveam cândva cu mândrie, piedestal pe care a stat Năstase, Geoană, Ponta. Parcă cineva ar vrea să îngroape acest partid după care să se inventeze un Mesia ( iertată-mi fie blasfemia) care să îl reclădească. Măcar de ar fi așa…

    • Măcar unul din cei enumerați (A.N.) vă poate servi ca exemplu de atitudine în această perioadă. Ceilalți doi s-au săpat între ei. Dvs. pare-se a fi fost unul din candidații la Parlament pe listele PSD și cu vreo trei mandate de primar (chiar și acum!) pe lista PSD!
      Orizontul pare „îngălbenit”!
      Să fie de prins „sufertaș” în curentul ce pleacă, sarcină de partid(ă), (in)consecvență sau altceva e problema Dvs. Responsabilitatea pt. candidata PSD este a tuturor „etajelor” acestuia; nu au putut promova altceva ori pe altcineva! Probabil „haita” așteaptă „hoitul”și „tortul”! Dar România unde e, pentru vânătorii doar de fotolii și birouri ?!?
      Acum aveți libertatea să alegeți doar dintre cei doi, fiecare cu meritele și defectele lui. Votul va exprima și capacitatea de evaluare a votantului!

  9. De ce trebuie oprit Iohannis? Bilanț parțial al acțiunilor antinaționale
    Posted 2 weeks ago

    Bilanț Klaus Werner Iohannis după cinci ani de președinție antiromânescă:
    – Iohannis a sabotat în mod activ și continuu timp de aproape patru ani guvernarea legitimă a statului și interesele României.

    – S-a opus tuturor legilor inițiate de partidul câștigător al alegerilor, care puneau statul român în avantaj în relație cu corporatocrația suprastatală și transnațională și care aduceau un plus de beneficii pentru România și cetățenii săi.

    – A condus campania de demonizare pe model nazist a lui Liviu Dragnea, potențialul său rival direct la președinția României, pe care l-a eliminat băgându-l la pușcărie, spre a fi dat ca exemplu și ca represalii la comandă externă pentru politica pro-românească spre care acesta îndreptase partidul pe care l-a condus.

    – A instigat la dezordine socială și a îndemnat, în stradă, la răsturnarea in forță a guvernului legitim.

    – A suspendat Constituția de facto, prin încălcări repetate și refuzul să intre în limitele ei, sfidând deciziile CCR.

    – A blocat guvernarea prin refuzul semnării decretelor de numire a miniștrilor propuși de prim-ministrul în funcție.

    – A sabotat pentru interesele sale personale, de grup și ale altor state, interesele României în relațiile internaționale.

    – A umilit și insultat sentimentele profunde ale unui important segment din populația României, numindu-i „fanatici religioși” pe cei care au altă înțelegere despre orânduirea și rostul vieții și nu-i împărtășesc „viziunea” progresist-globalistă în a cărei cămașă de forță vrea să înghesuie o societate românească în general atașată valorilor tradiționale și național-conservatoare.

    – A sfidat în calitatea de președinte al statului, apreciind că ar fi o comemorare și nu celebrare, Centenarul Marii Uniri, lipsind de la ședința comună a Parlamentului, dar fiind prezent la Zilele Unității Germane.

    – În calitate de responsabil al politicii externe a României i-a ignorat constant pe românii aflați sub ocupație ucraineană.

    – A refuzat să participe la ceremonia din parlament care marca aniversarea a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu Țara.

    – A refuzat să se întâlnească cu reprezentanți ai tinerilor basarabeni veniți pe jos la București pentru a cere Unirea; ba mai mult, a spus că basarabenii și românii sunt două popoare diferite.

    – Este decorat, ca președinte al statului român, de reprezentanții altor state, printre care de cancelarul Germaniei, „pentru merite și servicii deosebite aduse statului german”.

    – Și-a asumat trecutul nazist al Grupului Etnic German în calitate de președinte al Forumului Democrat al Germanilor din România, căruia primarul Iohannis, aflat într-un uriaș conflict de interese i-a predat patrimoniul Grupului.

    – Are o agendă externă ascunsă, departe de interesele de suveranitate ale României, agendă pe care nu o supune dezbaterii publice și aprobării Parlamentului.

    – A susținut permanent interesele străinilor, ale multinaționalelor, refuzând să semneze pentru promulgare și întorcând în Parlament legi favorabile românilor, dar care afectau corporațiile străine, ca legea offshore, legea dării în plată sau Codul silvic.

    – A instigat și continuă să instige la război civil prin mesaje agresive de inspirație fascistă, prin care amenință și îndeamnă la dispariția unui partid politic românesc și implicit a celor cel puțin șase milioane de cetățeni care îl susțin și se regăsesc în politicile social-democraților.

    – S-a implicat în mod activ după trei ani de sabotaj a guvernării, încălcând Constituția, în răsturnarea guvernului legitim degajat de o majoritate rezultată din alegeri libere.

    – S-a implicat în mod activ după înlăturarea guvernului, la formarea unui alt guvern fără nici o legitimitate, susținut de partide minoritare politic și de politicieni care au trădat votul cetățenilor ce i-au trimis în Parlament și a unor formațiuni politice parlamentare care nu au trecut prin procesul electoral.

    – A readus la putere și guvernare politicieni și partide politice „băsiste” rejectate de societate în mai multe rânduri de alegeri.

    – A blocat continuu instigând grupuri de presiune împotriva reformelor din Justiție, care repuneau a treia putere în stat în drepturile sale de echilibru cu celelalte două și decongestionau aparatul de justiție de ingerințele ilegale și neconstituționale ale serviciilor secrete și scoaterea lor totală de sub influența politică.

    – A refuzat numirea de ambasadori în mai multe state, izolând astfel țara pe plan extern.

    – A refuzat numirea de șefi titulari, preferând interimate la instituții importante ale statului, inclusiv Armata.

    – A sabotat în interes personal (el însuși având dosare penale fiind dovedit ca infractor, unele închise convenabil de către ICCJ) sau al unor grupuri de interese interne și externe numirea șefilor de Parchete, în așteptarea înlăturării neconstituționale a guvernului legitim și plantarea la șefia Parchetelor a unor șefi loiali structurilor oculte ilegitime de putere care l-au cocoțat la Cotroceni printr-o fraudă electorală și îi sprijină toate abuzurile de putere și ilegalitățile.

    – A anunțat în repetate rânduri, pe ton amenințător, „resetarea statului”, fără dezbatere publică, fără să prezinte vreun proiect, fără ca nimeni să știe ce înseamnă asta, în condițiile în care singura posibilitate de a schimba structural organizarea statului este prin schimbarea Constituției, nu doar prin revizuirea ei. Ceea ce ar deschide periculos calea largă atât pentru eliminarea articolelor care prin conținutul lor securizează statul în forma sa de „stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil”, cât și pentru construirea unei republici prezidențiale croită după chipul său, dar după voința ocultei care l-a făcut președinte.

    – Și-a trădat în repetate rânduri jurământul de credință față de Popor, Țară și Constituție, depus la primirea mandatului de președinte.

    Bun… știm toate câte s-au intâmplat, dar mai ales câte vor urma să se intâmple dacă acest sinistru personaj, o fantoșă a unei oculte, își va continua președinția absolut dezastruoasă pentru statul român încă cinci ani de aici incolo, la Cotroceni.

    Ne place sau nu, la alegerile prezidențiale, strâmbatul din nas că… politica „ne pute” și neimplicarea in actul alegerii nu este o opțiune.

  10. În „cestiunea” cu aria cercului, doamna a „abordat” doar din formulă, motivată de aprecierea potrivit căreia se află la tabăra adversă …!
    P.S. 1. În cauza dată, r reprezintă un număr rațional, pe când „pi” este un număr irațional.
    2. Am scris (pi) deoarece nu am găsit semnul grecesc corespunzător).
    P.S. Din textul „restituit” mie lipsește și a doua oară „a abordat „; dacă și acum e omisă rog a fi inserată de Dvs.

    • La prima trimitere a comentariului am observat preluarea incompletă a textului iar re/retrimiterea a suferit de aceeași „boală” ! În forma cu omisiuni publicată, fiind neinteligibil, rog a fi ignorat!
      Cu mulțumiri, autorul

  11. I-am urmărit cu foarte mare atenție pe cei doi candidați la Președinția României. Președintele României, probabil sfătuit de consilierii săi, a vrut să fie altfel de cum este de obicei: adică se fie popular, relaxat. Așa că, a luat microfonul în mână și a fost amfitrionul scenei. Ca un profesor care se respectă, la sfârșitul dezbaterii, a apreciat activitatea, arătându-se mulțumit de profunzimea întrebărilor. Cum să nu fie mulțumit, dacă un ziarist, cum este Guran, i-a spus că el poate interveni în orice situație internă, pentru că ,, reprezintă statul”, conform Constituției. Numai că ziaristul respectiv a confundat sensul cuvântului ,,reprezintă”, din sintagma ,, reprezintă statul român”, care înseamnă ,, acționează” în numele statului în relațiile externe, cu sensul că este însuși statul, așa cum se considerau monarhii absolutiști ( Ludovic al XIV-lea :,, L’ Etat c’est moi”). Numai că Președintele nu poate decât să exercite ,,funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate”. Președintelui atâta i-a trebuit și s-a declanșat, arătându-se în toată splendoarea sa, spunându-ne că știe el cum să convingă pe parlamentari ca să încheie alianțe și că un oarecare ministru va fi convins să facă ce vrea măria sa. Întrebarea pe care i-o pun Președintelui este: prin ce mijloare și cum îi veți convinge? Cum l-am perceput eu pe Președinte, aseară? Un candidat care, ca orice dictator, nu este sigur pe el, care nu-și poate controla caracterul unui dictator plin de ură și de răutate. Însă acoliții lui l-au văzut ca un adevărat Președinte, iar Rareș Bogdan a spus că Viorica Dăncilă este ,, disperată” ( apropo de R.B., care o critică permament pe Viorica Dăncilă că face greșeli gramaticale, a inventat un verb nou al limbii române: a se penibiliza). În ceea ce o privește pe Viorica Dăncilă, am văzut o candidată rezistentă, care știe să răspundă la orice întrebare ( lăsând la o parte omiterea numărului π din formula ariei cercului,scăpare mai puțin importantă pentru un președinte, ca aceea a Președintelui, care nu știe câte articole are Constituția statului pe care-l ,,reprezintă” și care este conținutul primului articol din Capitolul Președintele). De asemenea, candidata Viorica Dăncilă a adresat invitație tuturor ziariștilor, aceasta dovedind că nu se teme de întrebări și că este conștientă că poate face față oricărei provocări.
    Am mai văzut la ,, serata iohanniană” niște ziariști timizi, chiar stresați, temători să nu-l deranjeze pe amfitrion, un Orban slugarnic și fricos ( cum să pună el mărie sale o întrebare incomodă!?) și niște ziariști relaxați, curajoși, unii chiar isterizați ( și nu știu de ce; probabil că nu au putut-o încurca pe Viorica Dăncilă), la conferința Vioricăi Dăncilă.
    Să vedem, dacă și cetățenii acestei țări au putut face diferența, dintre atitudinile celor doi!

  12. Ce mare deranj a iesit din subiectul ariei cercului. De aici ne dam seama de puzderia de intrebari tampe adresate d-nei Dancila. Poate-i punea vreo intrebatoare, intrebarea cruciala, care este, din ce se compune garderoba de lenjerie intima, nu m-ar fi mirat. Probabil daca ma intreba cineva de aria cercului in timp ce dicutam despre insamantarea artificiala, e posibil sa nu fi „percutat”. La intrebarea pusa d-lui KWI care ar fi aria cercului, domnia sa a ranjit superior. Am asistat ieri la zicerea catorva „perle literare” ale d-nei Turcan Raluca, asa ca „mai usor cu pianul pe scari”.
    Nu stiu care va fi rezultatul de diminica, insa m-am indarjit si negresit imi voi exercita dreptul cetatenesc de a vota.

  13. Interpretarea riguroasă a definiției cercului conduce la concluzia corectă științific că nu cercul are arie, ci discul circular!
    Cercul e „mulțimea tuturor punctelor din plan situate la distanța r față de un punct fix, numit centru” ! Deci, este o linie curbă oricât de subțire (punctul nu are dimensiune!). (Măcar în sport e clară distincția între cercul de la gimnastică și discul de la aruncări; nu vorbim de discul agricol că e prea … greu de recunoscut ! )”Întrebătoarea” voia rigoare doar pentru alții, dar în „știința” ei nu mai era la fel de riguroasă!
    Consider că, în contextul dat, întrebarea descalifică moral și pe „întrebătoare” (nu o pot numi „ziaristă”)!

  14. Cu trei zile pana la turul doi: Alerta filosofului centagenar Mihai Sora, un barometru electoral de incertitudine sporita pentru Klaus Iohannis

    Cu trei zile inaintea turului doi pentru alegerile prezidentiale, filosoful centenarian Mihai Sora a făcut, pe pagina personală de Facebook, un apel pentru prezență la vot, el spunând că altfel ”ne vor scoate și din matematică, nu doar din Europa.” Fostul agitator globalist-comunist face o aluzie antipolitica si hiperbolizanta la prerogativele prezidentiale, dovedind, o data in plus, ca ceasul mintii sale este intors cu o cheita globalista. Vremurile globaliste, hitleriste si comuniste, cand un om, fie el cancelar sau presedinte, putea sa decida pentru un popor, s-au dus o data pentru totdeauna. In acest sens, este de bun simt si democratica observatia, de ieri, a candidatei social-democrate Viorica Dancila, potrivit careia pozitiile Romaniei prezentate de presedinte la Consiliul European au nevoie sa fie mandatate de Parlament. Catarator si profitor politic si financiar la sange, nu intamplator a dus-o bine si in comunism si in liberalism, Mihai Sora a ales sa fie observator, în primul tur al prezidențialelor, intr-o ambianta arhitectonica si istorica extraordinara, la o secție de votare din Florența, unde va avea aceeași calitate și în turul doi. Alerta in online a lui Mihai Sora, facuta miercuri seara, e perceputa ca un barometru electoral de incertitudine sporita privind realegerea, duminica, a lui Klaus Iohannis. Considerat o relicva a trecutului politic si ideologic comunist, ca fost teoretician si practician marxizoid, Mihai Sora transmite, din postura de agent electoral al lui Klaus Iohannis, un prost semnal pentru imaginea si intentiile prezidentiale ale candidatului dreptei neo/liberale (PnL).

    • Ei, ăştia-s susţinătorii lui Jomannus : senilul Şora, tembelul Dide, schizofrenicul Ceauşescu şi pocnitoarea aia cu portavoce . A, era să-i uit pe Rareş soţul unei doamne, Ţurcana, , „soţia” unui domn cerbivor şi Orban cel fără de serviciu, dar nu şi fără de servicii ! Dacă-l punem pe săsăul în fruntea lor, poţi face ceva bani cu ăştia plimbându-i prin târg în lipsa urşilor de odinioară, care acum mor pe capete în accidente rutiere !
      Dovadă că s-a întors luimea cu susu-n jos şi Klaus cu o şapcă , tot de la americani …..

  15. CORECTA, AFIRMATIA DOMNULUI ADRIAN NASTASE , CARE RAMANE UN POLITICIAN ( SI NU NUMAI …) INEGALABIL. DIN PACATE PRIMARI RESPECTIVI , RAMAN UNEORI IN URMA , FARA A TINE PASUL CU CERINTELE PARTIDULUI CARE I A PROPUS… PENTRU FUCTIA RESPECTIVA . ACESTE PERSONAJE, PENTRU VIITOR , SA GANDEASCA CONSTRUCTIV , POZITIV, DACA MAI DORESC SA FACA PARTE DIN PSD. ( CAND FACI PARTE SI SUSTI UN PARTID CE TI A OFERIT SANSA DE A ESI IN EVIDENTA , ESTI DATOR SA DEVI MAI ACTIV PENTRU A SUSTINE INPLINIREA OBIECTIVULUI PE CARE PARTIDUL O CERE LA MOMENTUL RESPECTIV CAT SI PENTRU VIITOR. FUNCTIA DE PRESEDINTE AL ROMANIEI, ESTE INPORTANTA PENTRU PARTID DIN MULTE PUNCTE DE VEDERE , PUNCTE RATATE , PIERDUTE , DATORITA NEINTELEGERILOR CE S AU DESFASURAT , NEINTELEGERI CE S AU DOVEDIT A FI BENEFICE PENTRU ARVERSARI. DOAMNA VIORICA DANCILA, ESTE UN OM POLITIC CARE GANDESTE POZITIV SI CARE AR MERITA PE MOMENT , FUNCTIA DE PRESEDINTE AL ROMANIEI. CEI CARE DORESC ( FARA A GANDI CONSTRUCTIV…) SA DEVINA PENTRU A DOUA OARA PRESEDINTE , IOHANNIS , DIN PACATE AU DEVENIT MARIONETELE UNU I SISTEM ” POLITIC” CE NU ARE NIMIC IN COMUN CU CERINTELE POPORULUI ROMAN SI CARE DE FAPT TINTA , LOR ESTE DE A INDEPLINII ORDINELE PRIMITE DE LA CEI CARE DECID DIN EXSTERIOR SI CARE LA RANDUL LOR II PROTEJEAZA PE DIVERSE CAI , PENTRU VIITOR. ROMANIA LA TIMPUL ACTOAL , A DEVENIT UN TERITORIU , BENEFIC PENTRU AMERICANI, GERMANI SI NU NUMAI. ( ANALIZAND SITOATIA NEDORITA SI NEMERITATA …IN CAREAM AJUNS , SE DATOREAZA IN PRIMUL RAND ,” POLITICIENILOR ” CE AU AVUT SI AU INTERESE PROPRI , AJUGANDU SE LA TRADARI NEASTEPTATE … CAT SI UNOR ” ROMANI ” CE SI AU PIERDUT DEMNITATEA DE FIINTE UMANE , PENTRU ANUMITE SUME …CARE DE FAPT, IN TIMP S AU DOVEDIT NESEMNIFICATIVE , FIIND DAUNATOARE PENTRU VIITORUL LOR. SA SPERAM , IN ULTIMUL CEAS CAND ROMANUL SI NU NUMAI …VOR GANDII POZITIV , REALIZAND O UNITATE BENEFICA PENTRU VIITOR , IN MOMENTUL IN CARE VOR INPRIMA PE HARITIE , STAPILA ASUPRA CANDITATULUI CARE , IN PRIMUL ESTE ROMAN ( SI NU UN SAS, FARA CONSTIINTA …) AM VOTAT , VIORICA DANCILA SI AM SA AJUT PRIN VOTUL MEU , SA CASTIGE DOAMNA VIORICA DANCILA. ( STIU SI CONSTIENTIZEZ , IOHANNIS , ESTE SUSTINUT (NU DE ROMANII AUTENTICI) DE GRUPARILE ” POLITICE ” …CARE DECID, IN FAVOAREA LOR , FOLOSINDU SE DE „ROMANII” CE I SI DESFASOARA ACTIVITATEA IN DIVERSE DOMENII MAI ALES , IN FUNCTIILE INPORTANTE…

  16. Klaus Iohannis: „Am întâlnit un PSD puternic ostil. Un PSD care mai ales după decembrie 2016 a venit cu o abordare care ne-a aruncat pe toți în haos. A aruncat România în haos. Pentru ce? Pentru a salva câțiva penali…”

    OK, nu contest ca PSD a ps poate multi oameni de partid prin institutiile statului, dar asta epractica curenta peste tot in lume: cine cistiga, isi „insurubeaza gastile”, ca sa folosesc „surubelnita” lui Iohannis. Aucm au venit ei si isi vor „insuruba gastile”.

    Partea mai putin amuzanta e declaratia cu runcatul Romaniei in haos. Asta este chiar o dramatizare timpa, pentru daca era „haos” in Romania, nu mai exista crestere economica in toti acesti ani. Nu, a fost un tip de „ordine” pesedista.

    Klaus Iohannis:”Am avut realizări care vor influența parcursul României ani și ani. Acea înțelegere cu toate partidele pentru a aloca 2% din PIB pentru Apărare ne-a pus în situația unui partener apreciat în NATO și ne permite să oferim românilor o siguranță.”

    Ha! Cum, s-a inteles el cu PESEDEUL in ce priveste alocarea a 2% din PIB pentru NATO? Pentru stabilitate? Pai tocmai ne spusese cum arunca el PSDul Romania in haos, nu in stabilitate, securitate si prosperitate.

    Pe uma ne spune ca sucesele sale externe sunt tot „razboiul cu PSD”, si ca el a fost SALVATORUL Romaniei in UE. Cite investitii a atras? Cite joburi a adus? Stiu, nu putea din cauza „haosului” pesedist.

    Daca cititi pe linkul de mai jos raspounsul dat despe e va face el sa aduca bunastare si prosperitate o sa vedeti ca nu spune nimic concret. „O sa facem totu tovarashi”.

    Cristina Șincai: Ce garanții le dați românilor că o vor duce mai bine, dacă veți fi ales președinte? Sunt deja instituții financiare care vorbesc despre posibilitatea unei noi crize.

    Klaus Iohannis: Mă voi implica total pentru România normală, e mai mult decât un slogan, e o dorință. Ce înseamnă acest normal? Înseamnă prosperitate, creștere economică, locuri de muncă bine plătite, școli bune, pacientul în centrul sistemului de sănătate. Mă voi implica pentru a lucra împreună cu guvernul pentru prosperitatea economică.

    Lucrurile arată bine, avem soluții, este un guvern nou, care știe cum trebuie abordate lucrurile și vă garantez că vom merge spre mai bine. Acum suntem într-o situație care trebuie tratată cu mare atenție. Politica economică a guvernului eșuat a fost axată pe consum, a pus un accent prea mare pe consum și așa s-a ajuns să intrăm într-o zonă nesănătoasă, dar aceste lucruri pot fi corectate.

    Avem solutii, dar nu vi le spunem, e prea devreme si vreau i un guvern al meu inca 5 ani, deci nu vreau sa sperii alegatorii pesedisti care poate ma vor vota. Prea mult consum. Oricum, secretul care nu vi-l spun este ca trebuie sa taiem de acolo, sa ne insanatosim, pentru ca PSD ne-a imbolnavit marind salarii si pensii. Deci, sa luam de la saraci si sa dam la bogati, asa cum spune dogma dreptei.

    Interesant ca nimeni nu l-a intrebat de marirea sau scaderea taxelor, unde se situeaza si ce crede el, ca sef al sefului de Guvern, despre taxa unica vs. taxarea progresiva.

    In rest, a spus si treburi OK, ca de exemplu despre resursele din Marea Neagra, dar in rest, slaba, slaba reprezentare la nivel de Presedinte in toti acesti ani.

    https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/alegeri-prezidentiale-2019/dezbatere-klaus-iohannis-turul-doi-la-alegeri-prezidentiale-live-pe-www-digi24-ro-de-la-ora-1900-1218554

Lasă un răspuns