Despre ipocrizie: Cazul Iohannis

 As vrea sa intelegeti de ce il acuz pe Iohannis de ipocrizie atunci cand afirma ca, de 30 de ani, PSD a fost o catastrofa si, de aceea, el cere disparitia „PSD-ului”. Dincolo de faptul ca el nu participa la o campanie parlamentara, cu o competitie a partidelor, ci la o campanie prezidentiala, in care cei ce concureaza trebuie sa dovedeasca, in mod esential, tocmai capacitatea de a lasa deoparte haina de partid, in timpul mandatului. Daca Iohannis are ceva de criticat, el ar trebui sa critice programul Vioricai Dancila, nu guvernarea (guvernarile) PSD sau programele acestui partid. 

Imi este greu sa inteleg insa, mai ales, inversunarea, ura  sa impotriva PSD, a membrilor, liderilor si simpatizantilor sai, in conditiile in care, in perioada in care era primar, „a  supt” serios de la acest partid pe care acum il demonizeaza.

Ma intorc la felul in care a functionat  colaborarea, la nivelul municipiului si al judetului Sibiu, dintre PSD si FDGR, condus de Iohannis, in perioada 2001-2004. Colaborarea s-a realizat conform punctului IV din protocolul national intre PSD/FDGR, protocol realizat la dorinta expresa a primarului Iohannis care, in Consiliul municipal Sibiu, nu avea majoritatea si dorea ca majoritatea formata din consilierii PSD sa-i sustina anumite proiecte  !! Lucru care s-a si intamplat ! 

        S-au realizat, in parteneriat, proiecte importante care au pus in mod hotarator bazele dezvoltarii remarcabile a Sibiului in perioada urmatoare! Proiectele mai importante nu l-au avut pe Iohannis ca autor !!! Ele s-au nascut din colaborarea activa cu mediul economic, cultural, universitar al Sibiului. In baza protocolului, aceste proiecte au devenit o componenta de baza a STRATEGIEI DE DEZVOLTARE a municipiului si a judetului Sibiu. Prezentate si sustinute de PSD la Bucuresti, aceste proiecte au fost sustinute de Guvernul PSD/Nastase !! Fara aceasta sutinere financiara ele nu puteau fi realizate pentru ca depaseau cu mult posibilitatile financiare locale !

Cele mai importante PROIECTE SUSTINUTE DE GUVERN SI IMPLICIT DE PSD au fost :

 1- SIBIU CAPITALA CULTURALA 2007 – este un proiect al Guvernului Romaniei, negociat de mine cu premierul Luxembourgului, cu ajutorul ambasadorului Postolache si in care Primaria si consiliul  Sibiu au fost parteneri locali ! Guvernul Romaniei, prin Ministerul Culturii, a promovat acest proiect ! In prima faza, Iohannis a privit cu scepticism proiectul … La inceput, la intalnirile care aveau loc in fiecate zi de luni la Ministerul Culturii, cu ministrul Razvan Theodorescu, primarul Sibiului nu a dorit sa participe! Era total dezinteresat de acest proiect … interesul a aparut cand a inteles ca e un proiect realizabil si foarte important! In final si l-a insusit dar, in 2007, el nu a mai invitat pe nici unul din cei care l-au sustinut si realizat.

2 – In vederea realizarii Proiectului SIBIU CAPITALA CULTURALA, prin GUVERNUL ROMANIEI au fost sutinute financiar o serie de proiecte de infrastructura pentru municipiul Sibiu, absolut necesare , printre care :

  • REABILITAREA CENTRULUI ISTORIC AL SIBIULUI – cu finantare de la Guvernul Romaniei, direct si prin Ministerul Culturii. 
  • Finantarea reabilitarii salii de spectacole THALIA – finantare de la Guvernul Romaniei, prin Consiliul judetean Sibiu.
  • MODERNIZAREA STATIEI DE CALE FARATA SIBIU –  finantare prin Ministerul transporturilor.

3 – Pentru a asigura  dezvoltarea economica durabila a municipiului si a  judetului Sibiu, s-a sustinut de catre Guvernul Romaniei  constructia si finantarea ZONEI INDUSTRIALE VEST CA  PARC INDUSTRIAL ( langa Aeroportul Sibiu ). Este unul din primele parcuri industriale din Romania, realizat in parteneriat de catre Guvernul Romaniei si autoritatile locale! Parcul a asigurat dezvoltarea puternica a Sibiului in deceniile urmatoare. Guvernul Romaniei a asigurat prin ministerele de resort si companiile nationale si locale fondurile necesare pentru alimentarea cu energie electrica, gaze naturale, alimentarea cu apa, canalizare si drumuri .

4  – In baza protocolului PSD/FDGR, Guvernul Romaniei a inceput, in 2003, CENTURA OCOLITOARE A MUNICIPIULUI SIBIU IN REGIM DE AUTOSTRADA –  componenta a autostrazii A1- un obiectiv extrem de important ca  element de infrastructura pentru atragerea  investitorilor in ZONA INDUSTRIALA VEST !!!

5 – In perioada 2001-2004 s-au realizat in Sibiu 2260 locuinte sociale de catre Guvernul Romaniei prin Ministerul Transporturilor ( locul 2 pe tara la nivel de judete).  A fost o contributie extrem de importanta la rezolvatea crizei locuintelor, generata de amplul proces de retrocedare a locuintelor solicitate in special de etnicii germani plecati din Sibiu si  care au solicitat retrocedarea locuintelor pierdute abuziv in perioada comunista. 

6 – Reconstructia VIADUCTULUI GARA MARE care, din cauza gradului mare de uzura si risc s-a inchis circulatiei si ingreuna accesul spre cartiere mari ale Sibiului –  proiect la care Guvernul Romaniei a finantat 50% din valoarea investitiei, restul de 50 %  revenind in parti egale Primariei Sibiu si Consiluilui Judetean Sibiu ! 

7 – Finantarea de catre Guvernul Romaniei a celui mai mare COMPLEX FINANCIAR BANCAR din tara care asigura sediile unor institutii extrem de importante pentru cetatenii judetului Sibiu ! In aceea perioada era o criza acuta de spatii pentru functionarea unor institutii vitale judetului si municipiului. Spre exemplu, CASA DE PENSII A JUDETULUI SIBIU , INSPECTORATUL JUDETAN DE MUNCA , AGENTIA JUDETEANA DE PRESTATII SOCIALE , DIRETIA JUDETEANA A FINANTELOR PUBLICE, CEC , DIRECTIA JUDETEANA DE TELEFOANE , FACULTATEA DE STIINTE ECONOMICE DIN UNIVERSITATEA LUCIAN BLAGA – SIBIU. 

     Acestea sunt doar cateva dintre cele mai importante investitii sustinute de Guvernul Romaniei in perioada 2000-2004 ! Unele proiecte au continuat evident si in anii urmatori, dar cred ca este extrem de important ca acestea au inceput in  perioada guvernarii PSD ! Ele au pus bazele dezvoltarii durabile ulterioare a judetului si a municipiului Sibiu ! Cred ca sibienii sunt cei care au avut cel mai mult de castigat. Ei meritau aceste investitii. Iohannis a fost insa profitorul acestor realizari, obtinute cu sprijinul financiar, masiv, al PSD. Si este cel care acum considera ca PSD a fost „catastrofal” pentru Romania!

Imi mai aduc aminte ca l-am luat cu mine de vreo cinci ori in vizitele pe care le-am efectuat in Germania si l-am invitat in sedintele de guvern. De aceea, mi s-a parut incalificabil faptul ca iesind din sedinta de guvern unde obtinuse un nou sprijin financiar,  dupa ce isi rezolvase re-alegerea ca primaral Sibiului, in 2004, a anuntat, la emisiunea lui Marius Tuca, ca el il va vota pe Stolojan!!!

Sper ca intelegeti acum de ce il acuz pe Iohannis de ipocrizie atunci cand critica PSD si cere distrugerea sa. Si de ce va indemn sa votati Viorica Dancila!!

                                                Năstase-Iohannis.jpeg.jpg

60 de gânduri despre “Despre ipocrizie: Cazul Iohannis

  1. Excelenta , inca odata se confirma ca nici o fapta buna nu trebuie lasata nepedepsita sau altfel spus facerea de bine …..Oricum cea mai mare vina o poarta cei care l-au votat si care inca il voteaza .Cu deosebita stima V NegoitaPe 16 nov. 2019 08:30, ADRIAN NĂSTASE <comment-reply@wordpress.com> a scris:

    Adrian Năstase posted: " As vrea sa intelegeti de ce il acuz pe Iohannis de ipocrizie atunci cand afirma ca, de 30 de ani, PSD a fost o catastrofa si, de aceea, el cere disparitia "PSD-ului". Dincolo de faptul ca el nu participa la o campanie parlamentara, cu o competitie a part"

    • Domnule Năstase! Dvs vreți sa creați impresia ca dl Klaus Iohannis a supt de la PSD. Niște declarații false. Fake news. Ați dat dvs ceva din contul dvs sau al partidului? Eu cred ca a-ți vrut sa ziceți ca ati dat din contul statului roman care nu înseamnă PSD. Întâlnirea cu primarul de la acea vreme a fost instituțională, oficiala și nu la o cina de taina pe ascuns. Dvs ați dat curs la acea vreme la niște probleme reale ale orașului. Nu mai afirmați ca a-ți dat din bugetul PSDului. Dacă ați guvernat și ați gestonat resursele tarii, nu înseamnă că ați dat de la PSD. Faceți exact ca doamna Firea care se bate cu pumnii în piept ca a dat ea, ca a construit ea spitale. Ați dat ceva PENTRU CA ERA NORMAL. ERAU INVESTIȚII CU BANII ROMANILOR, NU CU BANII PSDului.
      Încercați cu 2-3 poze și alea făcute oficial sa dați impresii greșite publicului.

  2. Nu uitati Domnule Nastase sa spuneti si ca ajutorul mai mult decat binevoitor al liderului PSD, afost recunoscut FDGR-ului statutul de continuator al Grupului etnic german si apoi tot PSD-ul a sprijinit retrocedarea unui imens patrimoniu catre acelasi FDGR, condus la acea data de ipocritul despre care vorbiti acuma.

    • Oare de ce nu s-a dezvoltat și Iasi in mod similar, in aceeași perioada, unde ați avut tot timpul primar PSD ?
      Sau altfel spus, de ce sibienii au votat Iohannis și nu PSD la Sibiu?
      România s-a dezvoltat variabil in diferite perioade, era și culmea sa nu se întâmple nimic. Va lăudați cu o cale ferată, cu niște clădiri de birouri, cu reconstrucția unui pod și cu niște locuințe sociale, cu o autostrada centura care oricum se făcea, pentru ca zona și mersul istoriei pana la urma aveau sa o impună? Nu e cam puțin, domnule Nastase?

      • Pacat ca abia acum v-ati dat seama .
        V-ati batut joc de Moldova toti guvernantii ,asta si pentru ca am avut si avem parlamentari de doi bani ,niste „capre”
        Ati pompat in Ardeal tot cat ati putut doar , doar si pana la urma cu ce ati ramas.
        Daca nu ar fi vorba de tara as spune ca o meritati din plin . Se dovedeste inca odata ca cei care v-au sistinut mai mult , au ramas cu mana intinsa ,sperand ca veti intelege ceva. Asa va trebuie.

      • Si ceilalti ce au facut dupa aceea intre 2004 – 2012 ?
        ” Mersul istoriei ” n-a functionat intre 1997 – 2000 , 2004 – 2012 si 2015 – 2016 ?
        PS – economic Iasiul depaseste Sibiul , tataie .

  3. De ce ne povestiti asta asa tarzou dnule Nastase ?

    De ce s-a lasat PSD ul asa lovit pana la KO?
    Ce ce nu a stiut sa se pazeasca, sa anticipeze asta si de ce nu si-a luat masuri de precautie?
    De ce PSD a pierdut mediul online?
    De ce PSD nu e mers in emisuni sa turuie la nesfarsit realizarile?
    De ce dnule Nastase suntem atatia oameni ca ne simtim pierduti vazand democratia calcata in picioare fix despre cei care tipa continuu catre PSD-comuistii.

    Nu asta e democratia in care cresc copiii nostri. Si totusi noi ne-am incapatanat sa ramanem desi puteam pleca, am tras pt tarisoara
    Mai sunt ca noi…
    Nu ne lasati, continuati sa vorbiti !

    • Exact !
      Eu habar nu aveam ca centura Sibiu in regim de autostrada vine de la guvernul Nastase , credeam ca e o initiativa a PDL Basescu .
      De ce Dancila e incapabila sa explice moldovenilor ca autostrada Iasi Targu Neamt e lansata in PP de sapte luni , ca PSD a terminat centura Suceava , in ruina de 8 ani , ca PSD a facut in 5 luni 30 % din centura Bacau , 30 de km in regim de autostrada ?
      DE CE Dancila nu poate transmite oltenilor si argesenilor ca este un drum expres in lucru pe 60 de km la care nimeni nu visa in 2016 ?
      De ce PSD nu poate explica romanilor ca in 2017 valoarea productiei agricole a Romaniei a fost de 15 miliarde de euro iar cea a cifrei de afaceri in informatica de 6 miliarde de euro ?

    • De ce?Pai sa iti raspunz IO (autoasumat scarba blogului!) pen ce PSD istii e oameni cumsecade.
      Asa ca ei zic mersi ptr orice sut in dos ca cica orice sut e un pas inainte! Chiar daca te primite in rapa!!!Procum ei zic multumesc ptr fiecare sut!

      Pen’ ce PSD istii se vrea intelectuali. De aici conscinte :
      – cel mai inteligent cedeaza primujl! Ghici cine conduce atunci?
      – le este rusine sa exercite putoarea . Le dai voturi , au o pozitie zdrobitoare si si ? Ei in 2012 aveau „legitimitatea” , PNL ul era in parlament pe post de purice al PSD (purice .. cf bancului doi pureci „nu ar fi mai bine sa luam un caine sa ajungem mai usor?”) oar PDL ul ocupa strapontine .. SI ? Si ? termina predand puterea lu Julien Ciolos (ma amuza julien ” se taie ceapa Julien”. ) repromesc putoare ptyr ce?

      Pen’ ce PSD istii se vrea modesti si astepata sa li se recuboasca meritele!!! Ete scartz!

      Pen’ ce PSD istii nu cunosc artimetica si d’aia ii apuca ideea ca sa prezinte catindat proproi. Hai9 pe bune nu era mai bine cu Crin Adormitu’ la 3 Coceni??!

      Pen’ ce amabila gazda are sau avea idei gresite si imi raspundea „eu nu procedez asa” Domnia sa preferand intorsu obrazului ….

  4. Dumneavoastra cei din PSD i-ati permis acestui NE -PRESEDINTE sa faca ce a facut .Ati stiut de implicatiile in traficul de copii ,de un anumit tip de retrocedari suspecte in Sibiu ,etc si cu toate astea l-ati tolerat.Cum sa renunti la datoria istorica a Germaniei catre Romania ?….Sunt de stanga ,voi iubi mereu aceasta tara in care traiesc si muncesc .Dar acum imi dau seama ,din pacate ,ca Ceausescu a fost patriot …macar atat …Nici un presedinte nu a fost patriot .Avem oameni de incontestabila valoare ,de ce nu sunt solicitati,ne-ati vandut tara ,ati distrus-o in totalitate .Pur si simplu EPURARE din toate punctele de vefere.Iar Moldova ,orasul Iasi le-ati lasat de izbeliste.In cine sa mai ai incredere?EU ,IN NIMENI!!Ati permis distrugerea tarii cu buna stiinta ,absolut toti care v-ati perindat pe la conducerea acestei tari .

    • Mi se pare ca Iasiul a semnat acum zece zile cumpararea a 16 tramvaie ” dernier cri ” si ca sunt lucrari de modernizare de liniei de tramvai pe 7 km , amandoua actiunile destul de sunatoare in sume de lei .
      Si ca acelasi Iasi este unul din cele trei orase din Romania in care tehnologia 5 G este accesibila .
      Nu ca mi-as pune mari sperante in ei dar este si un tronson de 8 km din centura Iasi in licitatie ( Trei Fantani – Selgros ) in valoare de 26 milioane de euro .

  5. Din păcate, el este președinte și va fi. Dvs ați făcut multe și ați plătit. În țara aceasta, dacă faci ceva pentru ea, plătești. Dacă nu faci nimic, poți să fii președinte 10 ani…..

      • Mai presus de partide , doctrine , principii , educatie , etc , este omul . Cel ce le inventează , le implementează , le aplica . In mod unitar , egal , punctual . Eu cred ca mai există OAMENI . Cred și in povestea cu borcanul cu miere . In același timp trebuie sa recunosc faptul ca
        doar unii pot . Si
        nu toți cei intrați in politica postdecembristă au fost sărăntoci . Sau fară o minimă educație . Dar câți ? Povestea cu șansa egală rămâne poveste . O zi bună !j

  6. Am parasit tara acum 5 ani exact din acest motiv, nu am mai rezistat dupa 10 ani cu Basescu si politia lui politica, care a distrus toate institutiile si legile bune care s-au creat in tara. Nu mi-am imaginat ca poporul roman poate fi atat de superficial, sa-si aleaga mereu in fruntea tarii astfel de presedinti, care i-au provocat doar rau, care in loc sa uneasca i-au dezbinat pe romani, care au adus o ura viscerala in societatea romaneasca, care au incalcat constitutia fara sa fie sanctionati. Basescu a creat acest precedent al nerespectarii constitutiei arogandu-si puteri in plus, Johanis a scuipat pur si simplu pe ea, ignorand-o complet, doar ca asa avea el chef. Asa ceva este de neimaginat intr-o tara democrata. Dar din pacate toate acestea s-au intamplat cu acordul UE, fiindca doar Romaniei i s-au impus tot felul de conditii aberant, mereu tot altele la nesfarsit, dorind doar ca Romania sa fie o piata de desfacere pt companiile lor. Asadar, din moment ce Basescu a fost reales dupa 10 ani de dezastru economic, financiar, moral, institutional, dupa ce a distrus vieti cu DNA, ICCJ, SRI, etc…, tot asa poporul il va realege pe faraonul Johanis, cum ii place lui sa se creada (faza cu aruncatul paltonului pe masina ii arata adevarata fire). Pacat ca PSD-ul a pierdut lupta si majoritatea avuta candva datorita tradarilor interne, a statului subteran care functioneaza f bine in continuare si poate elimina din viata politica pe oricine, oricand, fara nici o proba, asta multumita onoratilor judecatori, pusi de Basescu in functiile cheie.

    • @Călin Tudorache: ”Am parasit tara acum 5 ani exact din acest motiv, nu am mai rezistat …”

      Oare de ce se folosește permanent marota: ”Am părăsit țara deoarece n-am mai putut să rezist?”.
      Dacă ați fi părăsit o țara comunistă de dinnainte de ’89, ar mai fi de înțeles
      Astăzi, după un sfert de veac de la acele evenimente, probabil, ați plecat deoarece ați găsit, o situație economică mai bună.
      Astăzi, într-o Europă integrată, cu legi impuse în tot spațiul UE, nu se mai părăsește o Țară. Fiecare se mută oriunde după cum găsește un loc mai bun de muncă deoarece Piața Muncii este deschisă.
      Și peste ocean, în SUA, oricine se poate muta dintr-un stat în altul, dacă are o oportunitate mai bună de muncă sau de trai. Dar nimeni nu invocă faptul că ”nu mai rezistă din cauza regimului/situației”.

      Tocmai pentru că se dorește crearea Statelor Unite ale Europei, se implementează exemplul Statelor Unite ale Americii, deoarece nu cred că cineva dorește să reinventeze roata.

      O Țară nu se părășește. Dacă ai o Țară. Permanent ai ceva de dat sau de făcut pentru Țara ta.

      Ca să mă înțelegeți. Și eu, am plecat din România, acum 28 de ani, dar n-am părăsit-o și dacă am avut ceva de spus, am găsit mijloacele să spun sau să fac ceva pentru Țară, la orice nivel și în orice guvern indiferent de culoare. Și voi continua s-o fac fără să mă plâng sau să mă dau bătut la cei 74 de ani.
      Sunteți, probabil, mult mai tânăr și aveți atâtea de dat și de spus pentru Țară. Vă sugerez, chiar vă rog, să ieșiți din cercul ăsta vicios al lamentărilor nesfârșite.
      Așa cum ați avut curajul să plecați în lume pentru a lua viața în piept, așa cred că trebuie să aveți curajul să puneți umărul, cum zicea colegul @trexsr, la construcția națională.

      Luni, noapte voi pleca la înmormântarea unui adevărat român, Nicu Popa (https://mipopescu.wordpress.com/03-documente-cmr/nicu-popa/) care până la cei 88 de ani, nu a încetat o clipă să se gândească la România, să facă ceva pentru România, să construiască ceva pentru România, inclusiv pentru acea parte din România de dincolo de granițele actuale. Basarabia și teritoriile românești aflate în Ucraina. Chiar dacă România pare să-l fi uitat.

      Exemplul lui ar putea să dea curaj celor care folosesc ”am părăsit țara deoarece n-am putut rezista”.

      • Anii 1945-1989 au fost ani grei in care era de plecat si totusi multi au ales in ciuda sacrificiilor imense sa traiasca si sa se realizeze in Romania. In aceasta perioada grea au fost realizari pe care Romania cu greu le va putea egala in urmatorii 50-100 de ani. Cel mai important lucru este ca toate aceste realizari au fost duse la bun sfarsit cu „materie cenusie” si forta de munca autohtona, scolita in cea mai mare masura numai in Romania.
        Asta doream sa subliniez, au fost ani extraordinar de grei si totusi nu a fost exod. E drept datele problemei au fost schimbate si nu judec pe nimeni ca pleaca unde situatia este mult mai asezata.

      • Popescule, din păcate ce faci tu pentru ţară nu prea-i este folositor. Iar dacă ne gândim că faci ce te pun alţii este şi mai dezgustător !

      • @Radu Humor: ”Popescule … dacă ne gândim că faci ce te pun alţii este şi mai dezgustător !”

        ”PSD, dacă ne gândim că ești un partid comunist și că faci ce te pune Rusia să faci este și mai dezgustător.”
        =============================
        Replici ale unor oameni care repetă papagalicește ce le este indus în subconștient.
        Neputând gândi singuri și nici elabora vreo idee, se consideră inteligenți și importanți dacă preiau ce li se pare că ar fi chintesența unei gândiri și analize profunde a altora.

  7. Si in 5 ani de mandat nu a pus odata piciorul pe traseele propuse pentru autostrada Sibiu – Pitesti , la el , la Sibiu , la Vestem , Selimbar sau Talmaciu , nu a vizitat in scarba santierele grele de autostrada aproape de Sibiu , la Sebes , Lancram sau Deva si are tupeul sa castige voturile moldovenilor promitand , ca si cum ar construi-o el maine cu roaba , ” autostrada Iasi – Targu Mures ” care nu are nici un studiu pe traseul Targu Mures Targu Neamt ( jumatatea Iasi Targu Neamt are studiu si este lansata in PP de guvernul … Dancila ) –
    dar cine sa explice asta iesenilor , nemtenilor si celor de la Pascani ?
    In alta ordine de idei , merita Romania lui Contra sa fie intre primele 16 din Europa ?
    Sportiv – victorii doar cu Feroe si Malta si un joc foarte sarac , initiative individuale si pase in adancime spre varfuri ,
    cultural – barbarii care aprind torte si fumigene ( cum de intra cu ele cand bietilor copii la meciul cu Norvegia ” stewarzii ” le confiscau sandviciurile si merele ? ) si insulta grosolan adversarul – Spania ? barbarii din Colentina , Berceni si Clinceni insulta Spania ?! – am vazut ca barbarii ” patrioti ” care racnesc din toti bojocii ” Desteapta-te romane ” dar scuipa pe tara lor un minut mai tarziu in discutii si pe Facebook vin cu afise enorme la meciurile cu Ungaria cu mazgaleli ” 1918 ” pe fond tricolor – daca altii ar face la fel cu ” 26 iunie 1940 ” sau ” 30 august 1940 ” ?

  8. Klaus Ciolanis va pleca cu case si bagaje la loc racoros, imediat dupa alegeri. Serviciile l-au lasat din mana, Koldea si Kovesi sunt suparati pe el, a deranjat multa lume, anarhistii vor boicota alegerile, prin urmare are motive sa fie disperatus maximus !
    Singura normalitate adevarata este sa votam omul Viorica Dancila, are calitatile necesare sa asigure unificarea acestui popor divizat de ura si interesele meschine ale clanului Ciolanis !

  9. Autocrat sau Dictator ?

    Trăim în epoca imaginii. Dar ce prestigiu poate să aibă Iohannis care refuză să participe la o dezbatere publică cu contra-candidata sa Viorica Dăncilă, conştient că la trei vorbe pe care le gângăveşte, două sunt bădărănii monstruoase la adresa PSD, iar a treia, o gafă de proporţii ? Şi totuşi, mass-media – controlată de patronii trusturilor de presă – îl susţine necondiţionat, escamotându-i toate erorile.

    Iată deci că se poate guverna şi fără prestigiu cu condiţia să stăpâneşti discreţionar mass-media. Sub bombardamentul informatic la care sunt supuşi, oamenii nu mai judecă, ci calchiază sloganele propagandistice ce le sunt inoculate. Aşa s-a ajuns la un electorat de dreapta fanatizat în ura sa dementă faţă de „ciuma roşie”, un electorat astupat în urechi la glasul raţiunii şi care votează împotriva ridicării nivelului său de trai doar fiindcă aceasta a fost făcută de un guvern de stânga pentru a stopa emoragia umană ce pustieşte România şi datorită căreia locurile de muncă rămase libere sunt ocupate de imigranţi asiatici.

    Acest electorat susţine în schimb guvernul Orban care – dacă nu are curajul să scadă salariile şi pensiile – a dat de înţeles că nu le va mai mări semnificativ în timpul mandatului său şi a anunţat deja creşteri de beneficii pentru armată, urmând probabil şi alte instituţii de forţă, ceea ce reprezintă în mod clar politica unei guvernări cu veleităţi dictatoriale. Acelaşi electorat votează masiv şi cu Iohannis care, la rândul său, pentru a-l mobiliza, recurge din ce în ce mai des la un limbaj al forţei incredibil de grosolan, menit să-i intimideze pe adversarii politici şi, în special, pe conducătorii PSD. Ne aflăm în faţa unui abuz de putere dar şi de impunitate pentru că asemenea slogane totalitare – cum ar fi acela de desfiinţare a celui mai mare partid politic din România – nu au fost penalizate în nici un fel până acum.

    Şi nu e vorba numai de lozinci ce amintesc de trista perioadă a dictaturii comuniste. Printr-o ciudată coincidenţă – cu excepţia lui Mircea Geoană, devenit secretar adjunct NATO – toţi liderii PSD au avut dosare penale de care a scăpat doar Victor Ponta în momentul când a abandonat PSD-ul şi a devenit brusc deplin „frecventabil”.

    Utilizarea justiţiei în lupta politică este condamnată de Europa zilelor noastre, propaganda ce asmuţeşte la anihilarea adversarilor politici, deasemenea, şi totuşi Klaus Werner Iohannis este candidatul preferat al Bruxelles-ului pentru alegerile prezidenţiale. Să conteze atitudinea lui vădit cosmopolită ?

    • Exact. „Atitudinea vădit cosmopolită ” adica abandonarea intreselor nationale!
      Dpmana … desi suntem membrii UE samd modelul pe care il urmama este cel latino-american.

  10. MOMENTE ISTORICE CU VASILE FLORIN CÎȚU, MINISTRU AL FINANȚELOR (PRIETENII ȘI PARTENERII EXTERNI ȘTIU DE CE)

    MOTTO: DIGI 24: „Domnule Cîţu, aveţi gaura aia, cu ce bani o să faceţi investiţii în autostrăzi şi spitale?”

    Vasile Florin Câţu: „Nu e treaba guvernului să facă investiţii, noi suntem guvern liberal, încurajăm sectorul privat să facă investiţii. Autostrăzile nu se fac cu bani de la buget.” (în atenția domnului Radu Tudor, DIGI 24, interviu cu ministrul de Finanțe, 15 noiembrie 2019)
    ………………………………………………………………………………….
    „Așa cum v-am an’țat vom vorbi despre situația reală din economie, nu doar de la finanțe, ci din economie în general, ăăă… și-am avut o săptămână în care am stat și m-am uitat să văd care este de fapt situația datelor reale… ăăă… în ace’st’ săptămână am avut cât’va discuții și cu part’nerii noștri internaționali, Comisia Europeană (face cercuri cu mâna dreaptă, n.n.) financiari internaționali… și ca o primă concluzie cam tot ce am găsit aici a depășit cele mai triste așteptări ale mele. Mai mult (face o față veselă, n.n.) am aflat că situația reală nu era cunoscută și nu era anticipată nici de part’nerii noștri internaționali, deci informațiile care circulau… ăăă… nu erau cele reale. (gest larg cu mâna în care ține un pix, cred… sau un creion chimic, scos de după ureche, n.n.) Concluzia este că România în ultimii trei ani de zile (mută pixul în cealaltă mână, ca să poată face cu mâna dreaptă un gest de lehamite, n.n.) …PESEDE… Eugen Teodorovici… a fost condusă sau economia României a fost condusă după două bugete și aici… vă spun foarte responsabil … a fost un buget, cel prez’ntat în Parlament, pe care-l știți toți… cu toții și acela nu a fost (cercuri mici cu mâna dreaptă în care pixul s-a întors, n.n.) asumat nici de premier nici de min’stru Finanțelor Publice, dar a ex’tat un al doilea buget… al doilea buget care avea de fapt toate informațiile reale (pixul bate sacadat aerul, de parcă-ar vrea să-l porționeze pe Teodorovici Orlando, n.n.), un buget folosit pentru finanțarea baron’lor locali și așa mai departe. Este exact metoda, nu am găsit altă comparație, exact metoda folosită de Al Capon… Al Capone… de a avea două registre -un registru pentru Fisc (gest cu stânga, n.n.) și un registru pentru el (gest cu dreapta, n.n.).

    Aceasta este situația și aici, astăzi. Șiiii… eu sunt mai nou în politică, știți foarte bine, apar două întrebări aici: ce facem cu acest jaf (privire aproape melancolică, ușor narcotizată, n.n.) … pentru că rămânem cu toții cu întrebarea dacă cei nevinovați și care nu au participat la acest jaf trebuie și ei să plătească, sau plătesc numai cei care au beneficiat de pe urma acestui jaf din banii publici. Ăăăă… asta est ‘ o ‘ntrebare la care trebuie să răspundem cu toții, eu voi ajuta sesizând organele competente (vesel, dintr-o dată n.n.) și o să vă spună cazul… știți foarte bine că acești ani de zile PESEDE a promovat o serie de măsuri economice și la fiecare măsură economică prom’vată vi s-a spus că va curge lapte și MERE… și miere… poate și MERE, dar MIERE! … dar nu a fost așa și eu sunt azi aici să vă arăt că situația reală este mult mai gravă (adică, înțeleg eu, situația e numai MERE fără LAPTE, fără MIERE, n.n.).

    O altă concluzie care iese din această analiză (a! e o ANALIZĂ, cetățeni! n.n.) este că totul a fost premʹditat. Tot ce s-a-ntâmplat în acești trei ani de zile a fost prem’ditat. (se uită în hârtii… și acolo scrie tot așa, că a fost „prem’ditat”, n.n.)… azi avem certitudinea privind la evoluția sau cum au fost folosiți banii în buget. Dar lucrul foarte grav și asta o spun nu ca min’stru al Finanțelor ci ca economist, este că-n ultimii trei ani de zile au fost afectate fundamentele economiei românești. A spus-o și guvernatorul… că economia nu este sustenabilă… asta înseamnă, când fundamentele sunt afectate. În economie, o decizie luată astăzi îi vom vedea efectele în viitor (dar, desigur, cetățeni, numai Veorica e analfabetă și orice om îi e frică de efectele care îi vom vedea în viitor… n.n.) În ceea ce mă privește în acest moment studiem posibilitatea ses’zării legale a organelor de competență penală pentru… în legătură cu organizarea sau constituirea unui grup infracțional organizat în domeniul financiar… în ceea ce privește bugetul…

    În domeniul fiscal (devine visător…, n.n.) cel mai grav lucru pe care l-am văzut în ultimii ani e această derogare de la responsabilitate. Era un semnal clar că ceva se va întâmpla, că lucrurile nu sunt OK. Revoluția fiscală care trebuia să acopere… și să nu mai avem probleme… avem o gaură de două miliarde… și n-am auzit-o niciodată pe Olguța guraliva… care vine azi și ne dă lecții, n-a zis nimic de aceste două miliarde și de ce nu le-a colectat.

    În primul rând… adică vorbind despre economia românească nu putem să nu vorbim despre ce se-ntâmplă cu forța de muncă, și știți foarte bine că-n ultimii trei ani de zile forța de muncă deși li se spunea că este… li se spunea că o să fie mai bine, oamenii au ales să plece în cont’nuare din România. De ce contează asta pentru noi la Finanțe ? pentru că un PIB… și o să duc discuția mai departe… există un PIB care crește (face gestul creșterii cu ambele mâini, n.n.)… crește … e-adev’rat dar care se-mparte la mai puțini oameni, îți dă impresia de bunăstare, îți dă impresia că e mai bine… dar nu avem o creștere a acestui indicator pentru că econ’mia crește mai rapid, crește și populația… și e invers , pentru că populația pleacă.

    Și de aici această diferență între estimări și optimismul din România -între ghilimele- al PESEDE și al instituțiilor internaționale, pen’ că toate instituțiile internaționale știu foarte bine că pe termen lung economia crește doar atunci când crește și populația -n-ai cum să treci pe lângă acest adevăr, această fugă a românilor din propria țară (în acest timp face gestul clar ca și cum s-ar întoarce, nu ar fugi, n.n.) este normal ca toate instituțiile să fie mai pesimiste.

    Ca o concluzie aici: tot ce s-a întâmplat în ultimii trei ani de zile și de fapt se reduce la faptul de a lua banii de la investiții și a-i duce către proiecte electorale și baroni locali ai PESEDE, a fost premed’tat de PESEDE din prima clipă. Totul a fost ținut într-un buget paralel, și nu a fost prezentat românilor.”( Vasile Florin Cîțu, conferință de presă istorică, 14 noiembrie 2019)
    …………………………………………………………………………..
    Nu vă plictisesc mai mult decât v-am plictisit până acum… Ar mai fi de spus că deoarece domnul Cîțu spune în clar că în momentul de față, fiind așa un dezastru în țară, trebuie să redevenim prieteni cu instituțiile financiare internaționale și că A AVUT DEJA NIȘTE DISCUȚII cu ei, pe care, nu-i așa? îi cunoaște bine… eu cred că, mai mult ca sigur, Românie dragă: „…foaie verde de prin vii/ mi te paște-un FMI!!” Cică unii dintre prietenii ăștia externi, spune proaspătul ministru al Finanțelor, intuiau situația și Cîțu, ÎMPREUNĂ CU EI, desigur, va găsi niște soluții. „Soluția” va fi, bănuiesc, un împrumut luminos și euroatlantic, luat de la prietenul extern al domnului Cîțu, FMI.

    Vasile Florin Cîțu a zis, pe 9 octombrie 2019, la EUROPA FM că el deja a construit două bugete pe ultimii doi ani și e pregătit să-l construiască și pe-al treilea. Mă întreb: oare unde construiește Cîțu bugete și în ce scop? Și după ce le-a construit, unde le ține?

    Dincolo de conținutul absolut tulburător prin profunzime și coerență al confesiunilor lui Vasile Florin Cîțu, în final, încă o dată, indiferent ce ați citit în transcriptul de mai sus, afirm cu tărie, ca să nu uitați, cetățeni, că Veorica și doar Veorica este analfabetă și nu știe să se exprime liber!!!

  11. Imi place Mircea Diaconu. Cred ca fara el am ratat singura sansa sa iesim din aceasta paradigma distrugatoare intre doua partide mari. Ca independent si ca personalitate, avea capacitatea sa uneasca. Ca roman, il simt ca se lupta pentru Romania cu sinceritate si patriotism. Putea aduce oameni ca el la putere. Pacat…

  12. Domnule Adrian Nastase aveti mare dreptate, insa cei straini nu recunosc binele facut! Iohannis a ajuns presedinte prin cozile de topor romanesti, Crin Antonescu si o mare sleahta din jurul sau. Toti acesti distrugatori de tara trebuie sa plateasca, dar nu stim cand, poate in ceruri! Dumneavoastra, domnule Adrian Nastase ar trebui sa mergeti in fiecare seara la cate un post de televiziune si sa vorbiti raspicat poporului roman despre toate pe care le stiti si le-ati promovat si infaptuit, nu mai vrem golani la conducerea Romaniei . Mult Noroc!

  13. Se lauda PNListii ca au subtiat „statul gras”, si ca fac ei o reforma administrativa mama-mama, care sa re-aseze locul cetateanului vis-a-vis de birocratie. Cred ca toate guvernele trebuie sa se ocupe de asta in mod permenent. De exemplu, eu a trebuit sa merg la Admnistratia Financiara a Sect 3 ca sa recalculez un impozit pe casa. Acolo, o coada enorma si doi trei functionari. Am plecat si am lasat statul sa calculeze el cind si ce o vrea. Refuz sa platesc un stat incapabil unde care imi cere taxe dar nu stie sa mi le ia. Toti cetatenii ar trebui sa fie scutiti sa mearga fizic undeva pentru servicii publice. Totul se poate face pe internet, cel putin in marile orase. Asa se procedeaza oriunde in lumea dezvoltata.

    Asta ar trebui sa fie prioritatea, digitalizarea serviciilor publice, nu taieri cosmetice de personal de genul „pleaca ai vostri, vin ai nostri”. Da, cei neperformanti trebuie fie pusi sa invete, fie dati afara daca sunt incompetenti. Dar asta e chestie de leadership, de capacitatea liderilor la nivele administrative de a eficientiza activitatile lor. Restul, e vorba in final de educatie, inclusiv civica si patriotica.

    • Dragul meu ..

      la CNAS s-a informatizat … cam stii ce a iesit , nu?

      Si inca ceva .. nu stiu cine a fots primul insa sa stii ca nu se pot „digitaliza” serviciilor publice …. ci doar sa le digitizezi …

      Digitalizarea e un termen nitel mai vechi care inseamna saq bagi digitalina intr-un pacient cu probleme cardiace ….

      Ma rog stiu ca este o propblema ca aia de invata calculatoare nu se preocupa sa invete si lb romana si mai sunt si lenesi!!

  14. PSD are o problema istorica cu auto-flagelarea unor membri care au scos capul in scorbura gresita. Pe rind, toti liderii lor care au deviat de la linia partidului au fost exclusi, rasi cu executare. Unii, sigur, nu au deviat, pentru ca ei urmau ordinele venite de la Partidul Suprem, cel care se ocupa cu organizarea vietii politice in Romania. Imi amintesc punctual de dl. Zgonea, dar cred ca multi alti lideri PSD au dat cu sapca de pamint cind PSD le-a cerut ceva, si ei trebuiau sa execute altceva. Probabil si dl. Ponta, azi „re-evaluat” chiar de Dl. Iohannis. Probabil si dl. Tudose, si el executat dar cu gloante oarbe. Probabil si dl. Melescanu, acest mare Cavaler al vietii politice din Romania, care azi pune de o noua miscare, Forta Nationala. Deocamdata, „Forta” cita este, dar nu e (inca) de la natiune. Dar nu e rau nici asta. Doar ca incercam sa copiem de la altii. Fie, dar sa mearga bine!

    Sa revin. A venit rindul doamnei Birchall sa ramina fara brosa :). Eu nu sunt prieten cu doamna Birchall, nici cu doamna Dancila, deci nu pot fi acuzat de favoritism. Da, doamna Birchall a capatat in ultimul timp o perspectiva care poate o apropia de dl. Iohannis, si poate ca da si dinsa raportu la unitate, nu stiu. Si ce e cu asta? A facut foarte multe alte lucruri pentru Romania. In loc sa o excluzi, ia-o domne de unde este si pune-o in alta functie, de unde poate sa reflecteze si sa capete o perspectiva mai prietenoasa, daca asta este ce cauti.

    • Uneori este interesant să citești și ce au postat alți vizitatori ai acestui blog. Un fragnent din 27 mai a.c.:
      „dragnea a avut sarcina să distrugă PSD și a reușit maximum posibil.
      Nu-i de colo să izolezi foștii Președinți ai PSD: Ion Iliescu, Alexandru Athanasiu, Oliviu Gherman, Adrian Năstase, Mircea Geoană, Victor Ponta. Mai mult, cu excepția academicianului Oliviu Gherman, ceilalți au fost sau sunt anchetați.
      Nu-i de colo să excluzi din PSD foști șefi la TSD: Ponta, Bănicioiu, Sturzu (și Gabriel Petrea s-a pozat, în toamnă, alături de Gabriela Firea și alți contestatari ai lui dragnea!).
      Nu-i de colo să scoți din funcții și din partid trei Prim Miniștrii – Ponta, Grindeanu, Tudose.
      Nu-i de colo ca, după venirea lui dragnea de la PD la PSD, să fie marginalizați, anchetați sau băgați în pușcării oameni cu greutate în PSD: Adrian Năstase, Pendiuc, Mazăre, Nicușor Constantinescu, Hrebenciuc, Dan Ioan Popescu, A. Athanasiu, Mihai Tănăsescu, Ec.Andronescu, cei trei Cosma, Bădescu, Ponta, Nițu, Voicu, Ad.Severin, Sebastian Ghiță, ș.a.m.d.
      Nu-i de colo să decredibilizezi pe cei doi Primari ai Capitalei aleși cu girul PSD – Sorin Oprescu și Gabi Firea, mai ales că-i cazul funcției eligibile ce necesită cel mai mare număr de voturi, după funcția de Președinte al țării.”
      Ar mai fi de observat aportul lui hans klemm, care a manevrat puternic pentru ca kwi să nu-i iasă din cuvânt. Cred că așa a fost „convinsă” și Birchall.

  15. L-am ascultat pe dl Fenechiu pe TVR 1, evident, laudindu-si seful si incercind sa pareze acuzatiile despre ce minuni a realizat el in 5 ani de Presdentie. Dl. Fenechiu e citeodata simpatic, si ma face sa zimbesc cind il vad cum se agita pe scaun. E un tip inteligent si destul de bun comunicator, doar ca nu ne poate „vraji” pe toti cu cintecul sau de „siren” :). Seful sau nu a facut praf Romania, dar nici nu a miscat vreun deget. Daca l-a miscat, nu s-a vazut nici un efect miraculos pentru Romania. Doar colbul de pe ulitele tarii se vede foarte bine miscat de degetele dlui Iohannis.

    Dl. Iohannis este un sef foarte comod, foarte gomos, cu un ego iesit din comun, in sensul ca raportul dintre ego-ul si scoartza sinelui sau e net favorabil aruncarii cu sila a paltonului natiunii pe Mercedesul sau oficial.

    Ceea ce e realmente dureros pentru un roman este ca natiunea e pe marginea prapastiei, poate chiar in prag de disolutie, cu probleme gravisimme, iar dl. Iohannis are ca singura solutie doar plutonul de executie pentru pesedisti.

    Fara ca toti romanii sa puna umarul la constructia nationala, fie ei penelisti, pesedisti, useristi, diasporezi, securisti, tara va stagna, sau mai rau…Asta ar trebui sa fie tema principala de discutie intre toti, noi eu doar discut unde vreau si cu cine vreau.

  16. Nu i ipocrit d-le PM, este speriat.
    Ii e asta de frica încât o tine într una, ca o placa stricata, cu înjurături la adresa PSD. E singura lui șansă. E care pe care. Dacă câștiga dna Dancila nu ca dați seama că l așteaptă pușcăria. Nu a apucat în 5 ani sa se pună la adăpost. Mai are nevoie de încă 5 asa cum a avut și Băsescu. După 10 ani nu prea mai poți trimite un președinte la pușcărie, trebuie sa fie prea prost. Nu ca Iohanis ar fi prea deștept dar sunt și alții care mănâncă pe lângă el și au aia grija sa se protejeze.

  17. Tot ceea ce s-a intamplat si se intampla trebuia sa se fi intamplat si trebuie sa se intample. Altfel, nu am fi avut termeni de comparatie si contrast, asa cum s-a obtinut prin abandonarea sistemica din 1989, care a facut posibila devoalarea adevaratului Rau sau a adevaratului Imperiu al Raului. Dar singuri nu putem razbate. Ne pierdem pe drum. E nevoie de un Imperiu al Binelui, din care sa facem parte. Poate de un nou Bizant sau de o noua Roma, cu ale lor efecte culturale si civilizatoare, care pana azi au ramas inegalabile si inimitabile.

    Asistam la metamorfoze politice si sistemice spectaculoase, la o noua Moscova, un nou Beijing, definibile prin autenticitatea reprezentarii nationale. Locul democratiei antice, speculativ vidate de demos si cetatean de catre postmodernistii globalisti, este luat in proportii crescande de Natiocratie, care e o sinteza intre Omul National si Natiune. Sa vorbim mai mult de Omul National, care se implineste numai in cadrul Natiunii. Omul e in primul rand national, inainte de a fi om actual, recent, istoric sau orice alt fel de om. Pe de alta parte, nici constructiile partidiste masive nu mai sunt la moda, nici guvernarile care se intemeiaza pe alcatuiri monocolore, ori binare, dar asimetrice. Probabil ca aliantele multipartid, fara un partid-fanion si un partid de buzunar, vor face mai dificila sarcina speculatorilor si manipulatorilor de a identifica un cal de bataie.

    Despre Klaus Iohannis, pot spune doar ca este mai mult decat un autocrat sau dictator, este un posedat demonic de ideologia ilegitima si criminala a Globalismului. Semnele acestei posedari globaliste sunt usor de recunoscut si comparat cu sincronicitati multiple. Ele sunt vizibile in demonizarile privind Siria Iranul, Afganistanul, Irakul, Bolivia, Venezuela s.a.m.d, pana la cele la adresa Rusiei si Chinei, ori poate incepand cu acestea. Se pare ca lui Iohannis i-au fost de ajuns cele doua sedinte de initieri demoniacale de peste balta. Intra usor in transa anti-PSD si anti-Stanga. Ori poate ca Expiratul care inca nu a plecat ii intretine vibratiile joase, de delir, care il schimonosesc si il fac sa silabiseasca. Pe candidatul Iohannis doar votul din turul doi il va putea “exorciza” de Globalism si scoate din pozitia de “spiritism” Unilateralist, pentru binele Romaniei si al romanilor, dar si al sau personal. Klaus Iohannis trebuie sa plece acasa. La Cotroceni avem nevoie de cineva care nu si-a vandut sufletul Globalismului, ci e dedicat Natiunii. Votati Viorica Dancila Presedinte!

    • PS/NB: Trebuie sa spunem lucrurilor pe nume. Klaus Iohannis nu este in razboi cu PSD, ci este in campanie contra Natiocratiei, Omului National si Natiunii. El se pozitioneaza, nedemocratic, pe contrasens, in contradictia antagonista dintre Globalism si Unilateralism, de o parte si ca agent al acesteia, si Natiune si Multilateralism, de cealalta parte.

  18. Domnule Nastase foarte bine ca ati adus in actualitate realizari si colaborari a carui beneficiar a fost dl. K.W.I.in calitatea sa de sef al FDGR (oare cati membri sunt ?) si primar al Sibiului .
    Ati fost bland cand ati spus ca este guvernat de ipocrizie, mai degraba este dominat de ura, infatuare, lipsa a dialogului si a iubirii de tara, iar nu in ultimul rand de extremism.

  19. „Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a făcut o propunere privind votul: statul să le permită oamenilor să aleagă între a primi o sumă de bani (să zicem 1.000 lei) sau să voteze. Cum vi se pare o astfel de propunere?” Sociologul spune că rezultatele sunt „îngrijorătoare”: 7 la sută dintre români au spus că ar accepta să își vândă votul pentru 1.000 de lei.”
    Ce ipocriţi sunteţi…
    Pariez că 90 % dintre români ar prefera mia de lei în loc să se ducă ca proştii la vot şi să-şi dea seama că una votează ei şi alta iese din pixul STS-ului ! Crede cineva că Mălai Mare de la Sibiu a avut, sau are în prezent mai mult de 20 % pe bune ?!
    P.S.
    Alde CTP sau Dâncu, fiindcă veni vorba de ei, dar sunt cu zecile în massmedia, se vând şi ei dar pentru sume de zeci, uneori sute mai mari !
    Vorba aia : R+V de lux !

  20. Cucul are pana verde
    Intră-n codru, nu se vede .
    Corbul are pene negre
    Intră-n codru şi se vede .

    Cântă cucul la fântână
    Vine corbul şi-l îngână
    -Corbule nu mă-ngâna
    Eşti străin de lumea mea !

    Din folclorul românesc….
    P.S.
    Oare unde a dispărut arhaica înţelepciune a acestui atât de încercat popor român, de-a ajuns să-şi bată joc de el un străin ?!

  21. Dle Nastase, vedeti ca va cearta Rares Goebbels pentru ca ati indraznit sa prezentati micimea Führerului sau. De asemenea, va cearta pt ca baietii dvs nu lucreaza in multinationale- probabil dumnealui crede ca asta e Graalul joburilor, Dar si pt a asigura voturi de la corporatisti.
    In alta ordine de idei, cand puneti online videoul conferintei de la Casa Titulescu cu Jean-Yves Conrad?

  22. Că el e ipocrit și mincinos, așa e omul, dar că miloane de oameni îl cred și-l susțin fără să se informeze corect, e o mizerie electorală infinită.
    Că nu o placi pe Viorica și consideri că nu e inteligentă și școlită, e dreptul tău, dar să-l consideri pe Maus inteligent și școlit e o dovadă că ești incapabil să fii obiectiv. Mai bine zici: îl prefer domnule, fiindcă e bărbat și e mai înalt…

  23. deci e ca in zicala aia cand sasu se vazu imparat dintai pe tac-su el l-a spanzurat!

    Oricum Dancila nu are „rezerve” .Daca nu o ajuta Zeii (cand zeii vor sa piarda un muritor dintai ii iau mintile! eci daca Fraus nu inebuneste.. ) … imi este frica ca va vizita niste insitutii ale Staului

  24. […] Acestea sunt doar câteva dintre cele mai importante investiții susținute de Guvernul României în perioada 2000-2004 ! Unele proiecte au continuat evident și în anii următori, dar cred că este extrem de important că acestea au început în perioada guvernării PSD! Ele au pus bazele dezvoltării durabile ulterioare a județului și a municipiului Sibiu! Cred că sibienii sunt cei care au avut cel mai mult de câștigat. Ei meritau aceste investiții. Iohannis a fost însă profitorul acestor realizări, obținute cu sprijinul financiar, masiv, al PSD. Și este cel care acum consideră că PSD a fost <<catastrofal>> pentru România!Îmi mai aduc aminte că l-am luat cu mine de vreo cinci ori în vizitele pe care le-am efectuat în Germania și l-am invitat în ședințele de guvern. De aceea, mi s-a părut incalificabil faptul că ieșind din ședința de guvern unde obținuse un nou sprijin financiar, după ce își rezolvase re-alegerea că primar al Sibiului, în 2004, a anunțat, la emisiunea lui Marius Tucă, că el îl va vota pe Stolojan!!!Sper că înțelegeți acum de ce îl acuz pe Iohannis de ipocrizie atunci când critică PSD și cere distrugerea sa. Și de ce vă îndemn să votați Viorica Dăncilă!”, scrie Năstase pe blogul personal. […]

Lasă un răspuns