31 de gânduri despre “Guest post: Bogdan Tiberiu Iacob/ Inpolitics

  1. Dupa cum deja am constatat, imbecilii mereu au impresia ca daca le creste salariul si pensia, comunistii sunt de vina. O tara de imbecili ca Romania chiar nu cred ca mai exista. Slugarnicia si tradarea sunt singurele calitati ale romanilor, nu degeaba ne compara aia civilizati cu tiganii. Ne meritam soarta, nu ne mai vindecam de atata prostie si de securism in vecii vecilor.
    Vina este in mare masura si a PSD-ului, un partid care a incurajat si chiar racolat tradatorii, care a ezitat de foarte multe ori, un partid care a ajuns sa fie de rasul curcilor – este a doua oara cand dupa ce a castigat alegerile a ajuns in opozitie – legitim ! Nu mai e nimic de facut, din pacate a pierit orice speranta.

      • Foarte simplu, tradatorii sunt traseisti, isi urmaresc srict propriul interes, dupa cum am vazut sunt destui in PSD. Sa accepti un traseist in partid si pe urma sa te miri ca ala te-a tradat, e cel putin amuzant. PSD-ul la fel ca si restul partidelor a incurajat traseismul politic, a preferat sa racoleze de la consilieri de primarie la parlamentari atunci cand a avut interesul. Doar ca s-a vazut ce incredere poti avea in genul asta de persoane, zero ! Interesul poarta fesul la romani, slugarnicia si lingerea de clante a devenit principala virtute a traseistilor, … istoria noastra e plina de exemple in acest sens. In concluzie, nu poti sa te scuzi ca nu ai stiut …

      • Lăsași-l doamnă. Individul crede că el și cei apropiați lui sunt reprezentativi pentru toată România.
        Dacă așa se simnte el …….

  2. Nu e de mirare ca se folosesc tot felul de manipulari prostesti si pentru ceimulti si needucati, ca fantoma comunismului. Interesant ca securismul nici macar nu are pretentia sa fie o fantoma; el exista trup si suflet in inima tuturor partidelor, caci securismul azi e plin de bani si are putere netarmuita. E un giuvaer de mare pret in politica romaneasca, mai ales aia de dreapta, unde roiesc banii multi si multe tentacule ce se tin bine de cine are puterea in UE.

    Din nefericire insa, nu comunismul, coruptia sau statul de drept sunt problemele de esenta ale Romaniei. Putini pricep. Va intrebati de ce are Ungaria excedent comercial de 2 miliarde EUR cu Romania. Sau Polonia fata de Romania? De ce nu suntem primiti in Shengen? De ce suntem tinuti in lesa cu MCV? De ce soferii romani stau ore intregi la control cu TIR-urile cind trec in Ungaria? De ce fluxurile de capital merg incolo si nu incoace? Si de ce tac barosanii de la UE, sau soptesc dar nu iau masuri?

    Pai ordinea asta in UE este evident folositoare unora si nu altora. Putini inteleg ca e in UE exista un razboi economic extrem care se deruleaza de mult, cu „armate” si tehnici de lupta dovedite. Ca unii sa cistige altii trebuie sa piarda. UE nu e un paradis al justitiei morale in economie. In UE competitia, desi cu anumite reguli, avantajeaza pe cei mai puternici, iar cei slabi trebuie sa ramina slabi. Altfel cum sa mai aiba Ungaria asa un excedent comercial? De ce sa produca Romania produse complexe, finite, cind rolul ei in UE este exact ca in planul acela sovietic, in care Romania (si Bulgaria) erau vazuta doar ca furnizoare de produse de baza alimentare (cereale, legume si fructe). Si cam asa stau lucrurile azi, in ne-comunism. Romania si Bulgaria – atentie, tari ortodoxe – sunt tinute la periferie in mod constient si programatic de cei care vor sa suga tot ce pot din aceste tari. Sa mai amintesc de prea-elitista Olanda si interesele ei, nationale, in zona Marii Negre?

    Din pacate nici unul din politicienii romani pe care ii vad la TV – in afara de Diaconu si Plesoianu – nu discuta despre asta. Mai are sens sa vorbim de Iohannis, Barna, Ludovici si securistii lui Basescu de la PNL, PMP si USR? Nimeni nu te asteapta pina cind vii tu cu un Guvern care sa aibe grija de interesele nationale ale tarii aleia. Cei care trag aceste avantaje – inclusiv toate lichelele de romani care servesc interesele strainilor – evident ca nu vor ca tu sa devii mai puternic si sa iti schimbi pozitia de sluga. Despre asta vorbim. Iar noua putere din Romania este aliata perfecta a acestor interese ce vor tine in continuare Romania la periferie, saraca, umila, grav dezbinata si fara puterea de a isi promova interese nationale. Mai grav e ca „organili” par oarbe si surde la intersul national, dar bine infiltrate peste tot in politica, si in media.

    Hai, sa te tii cite comisii de ancheta, citi PSDisti vor fi aruncati la beci, cit va urla media pe toate durata mandatului, ca sa acopere tacerea asurzitore a celor care au puterea, dar mai usor cu sapa.

    „Ca urmare a creşterii cu 4,0% a exporturilor şi a creşterii cu
    2,4% a importurilor, Ungaria a realizat un excedent şi în comerţul
    exterior în relaţia cu România. Valoarea acestuia a fost cu mult
    peste de 2 miliarde de euro, adică 2,641 miliarde de euro.”

    https://hirado.hu/2019/03/04/ungaria-anunta-ca-excedentul-balantei-comerciale-pentru-2018-aramas-la-peste-55-miliarde-de-euro/

    • Deja a oinceput ..

      Preşedintele PNL, premierul desemnat Ludovic Orban, a declarat că liberalii preiau România într-un moment extrem de dificil, susţinând că dezastrul este mult mai mare decât pare la prima vedere şi că aproape în fiecare sector „există cel puţin două, trei bombe care vor exploda în viitorul apropiat”, pe care PSD le-a pregătit „cu premeditare”

      Vreau să ştiţi clar: preluăm ţara într-un moment extrem de dificil, deficitul bugetar, conform execuţiei oficiale, la 9 luni de zile este 2,6%, în condiţiile în care angajamentul de deficit este de 3%. Anul trecut, conform execuţiei bugetare, deficitul era de 1,6% şi bugetul s-a închis pe 3%. Gândiţi-vă la cât va ajunge deficitul bugetar şi asta în ce condiţii, în condiţiile în care nu s-a rambursat TVA-ul de trei luni de zile, rambursările de TVA pe lună fiind de aproximativ 2 miliarde de lei pe lună, în condiţiile în care nu s-au făcut plăţi pe PNDL în valoare de miliarde, în condiţiile în care nu s-au făcut plăţi pe o mulţime de angajamente pe care ar fi trebuit să se facă plăţi, iar ei le-au amânat în mod intenţionat ca să nu apară în execuţia bugetară la 9 luni”, a afirmat Orban, la Adunarea Regională a organizaţiilor PNL Sud Muntenia de la Piteşti.

      https://www.capital.ro/dezastrul-este-mult-mai-mare-decat-pare-ludovic-orban-a-anuntat-ce-ne-asteapta.html?utm_source=capital&utm_medium=recomandari_AI

      Ca cica au fo0ts niste ani „cranceni” (Moise Guran) si „dezastroasi” – PeNaLii

    • Se pare că acest „securism” atât de des ivocat este exact metoda în oglindă a „comunismului” , două entităţi folosite în exces, greţos şi mincinos pentru a ascunde o realitate cu mult mai dură şi nedreaptă : aceste două sperietori reprezintă „bau-baul” perfid ce are rolul de a ascunde adevărata stare de fapt a unei realităţi cu mult mai dezastruoase, cu efecte mult mai nocive decât cele două la un loc :
      globalismul sorosist care s-a insinuat sub diverse forme, dar în special sub ultimele două ( comunismul şi securismul) , în realitate cea mai hidoasă şi mai democratică formă de exploatere a celor slabi de către nişte entităţi din umbră ce dictează după bunul plac şi după nevoi nebuneşti mersul politic, dar mai ales economic al Lumii !
      Faptul că în vizor , adică în prim plan de distrugere se află toate ţările creştin-ortodoxe nu este deloc întâmplător şi are substrat religios pe lângă cel economic ! Au observat că un creştin este mai uşor de manipulat dată fiind înclinaţia lui creştină şi natura lui mai blândă, dar şi speranţa că Dumnezeu le aranjează pe toate ! Unii ies cu milioanele în stradă pentru că se scumpeşte biletul de metrou cu 14 cenţi, românii tac şi înghit nu doar măririle insuportabile de preţuri şi tarife, dar şi bătaia de joc a rezultatelor voturilor trucate , cu câştigători dinainte impuşi de nişte eminenţe obscure ajutate de trădători de neam ţi Ţară autohtoni !
      Faptul că de la lovitura de stat din *89 avem la conducere , în cele mai înalte funcţii în proporţie de 90 % doar alogeni explică în mare starea dezastruoasă în care am ajuns !
      Facem afaceri profitabile doar străinilor şi distrugem sistematic orice iniţiative de succes ce ar putea avea efect benefic asupra nivelului de trai al românilor, astfel că în 39 de ani de capitalism am pierdut mai mult decât în cele două războaie şi în cei 40 de ani de comunism !

      Vinovaţi ? Binenţeles că doar comunismul şi mai nou securismul ! :

  3. Frapeaza lipsa oricarei referinte la vechea/noua securitate atunci cand se infiereaza cu ura de clasa comunismul. Cinismul manipulatorilor de opinie nu este depasit decat de prostia celor ce se lasa influentati de aceasta campanie ieftina. Ori, tocmai noua securitate este elefantul din sufrageria politicii romanesti. Oare se mai face bine/vreodata/ Romania?

  4. Excelent articol. Rămân la ideea că, drumul e lung, că mintea românului e scurtă și așa cum spunea un om deosebit, „repetabila povară ” va avea mereu adepți.

  5. Interesant articolul d-lui Bogdan Tiberiu Iacob de la Inpolitics. Ma jenez, insa trebuie s-o spun, daca prostia ar durea extrem de multi ar urla. Sa fiu mai bland, proasta pregatire, instruire, cunoastere a realitatii, naste monstri. Sunt unul care a „prins” ceva vreme comunismul si as fi indreptatit sa comentez si sa am pareri despre aceasta oranduire. Din pacate lipsa argumentelor celor de azi face ca multi sa pronunte acest cuvant in mare necunotinta de cauza. Cand nu ai realizari, nu lasi ceva in urma sau nu poti sa-ti pui in aplicare toate gandurile pline de ura si meschinarie, atunci hop etichetezi orice si pe oricine cu acest cuvant „comunis(t)m”. Constat cu mare ingrijorare anumite declaratii si apucaturi periculoase de-a dreptul fascistoide, iar daca ma uit la „varful” statului mai ca-mi vine sa spun altceva. Ne place nu ne place, in „comunism” exista o Autoritate, iar institutiile de forta, nicio institutie, nu puteau zburda dupa bunul plac.
    Realitatea este, ca tradarea la romani a devenit un modus vivendi, vezi parlamentul Romaniei si al UE.

  6. Discursurile lui Orban și Barna au fost pline de minciuni și manipulatoare. Poporul român ar trebui să se întrebe, cum un Guvern incompetent a determinat creșterea economică a României, aducând-o la locul II, în U.E.? Dar poporul român, care nu mai este demult națiune, nu vrea să înțeleagă și să învețe din greșeli! O parte din acest popor hulește pe cei care au făcut ceva pentru această țară și pentru cetățenii ei, cărora le flutură cătușele, pe la demonstrații, prin caricaturi sau prin cântecele, iar cealaltă parte asistă, unii revoltându-se în sine, alții amuzându-se.

  7. V-a plăcut, prieteni, noua democrație, cu parfum pepe-european, instituționalizată în incinta Parlamentului României ?
    Discursuri patetice și incendiare, negocieri până în ultima clipă prin toate metodele posibilele, trădări conjuncturale, intempestive și greu previzibile din partea unor oameni care au revărsat peste noi, an după an, torente ditirambice de principii, ideologii și mai ales vorbe grele împotriva abuzurilor comise de justițiabili aserviți politicului.
    Se pare că cetățenii sunt, totuși, de acord cu definiția independenței Justiției drept o formă de aservire față de cei buni: dreptaci politici, securiști, diriguitori suprastatali, corporații și oengeuri cu finanțări obscure. Ca și ,,colesterolul bun”, corupția noastră, bazată pe trafic de influență, presiuni ilegitime și compromisuri utile, este benefică, pentru a putea stârpi corupția lor.
    Toți ceilalți sunt infractori potențiali, iar orice partid neagreat de sistem este musai grup infracțional organizat. Doar n-o să lăsăm cetățenii neinstruiți să decidă, prin vot, destinul unei națiuni. Această este adevărata democrație modernă, care păstrează din trecutul perimat doar sloganul nevinovat ,,Cine nu este cu noi este impotriva noastră”.
    Dacă românii asta cred și asta își doresc, atunci vom asista la o Restaurație accelerată la epoca Băsescu-Macovei (binomul originar al securocrației), în consonanță cu ,, recomandările” din raportul MCV întocmit în România și validat de stăpânirea Înaltei Porți.
    În fine, unii vor spune că nu e bine ce se întâmplă. Și ? Cine aude din afara globului ermetic de sticlă ? Majoritatea se simte foarte confortabil în interior, deși, dacă ar vrea, ar putea sparge sticla pentru a se reîntâlni cu ea însăși, cu istoria și cu viitorul.
    …. Tocmai a sunat telefonul și m-am scuturat de visele naive care tindeau să mă acapareze.
    Nu avem altceva de făcut decât să mergem înainte, prieteni, cu capul sus, pentru că valorile în care credem, mai presus de emoțiile negative induse de artizanii urii, nu pot fi arestate și condamnate penal.
    Oamenii, da, pot fi extrem de ușor transformați în infractori, dar din fericire nu vor putea construi suficiente pușcării (din cauza obligativității încadrării în deficitul bugetar și în angajamentul de 2% pentru tinichele costisitoare) în care să încapă toți oamenii cu mintea liberă și limpede din România, cu respectarea condițiilor minimale de detenție impuse de directivele europene. Totuși, deși România este un experiment al Occidentului în estul Europei, nu cred că își doresc un Guantanamo în spațiul comunitar. Nu de alta, dar ar șifona cam prea mult imaginea birocraților autiști cu capete de lemn din cauza cărora a fost creat precedentul numit Brexit.

    • Am văzut și am mai văzut cum Iohannis s-a plimbat pe la ministere, criticând peste tot PSD-ul. Am mai văzut cât era de fericită Birchall, că Iofannis a felicitat-o! Am constatat că Orban va deveni navetist între Cotroceni și Victoria și că se apucă greu de treabă: deocamdată va organiza ministerele, va face un audit ( mă întreb:înainte sau după reorganizare?), după care se va pune pe treabă serioasă! El crede că la Guvern e ca la Parlament: vii la muncă, când te trezești, te plimbi pe acolo, te joci cu telefonul, mai caști din când în când etc., în concluzie, muncă grea. Iohannis și-a pus Guvernul lui și omul după asemănarea sa.
      L-am văzut și pe nenea ălă de la Focșani, care a mințit cu noșalanță, luându-ne de proști, spunându-ne că a plătit impozitul la zi pentru casa imensă, depunând 51.000 de lei, el plătind, doar o datorie de vreo 600 de lei, pentru o casă pe care a demolat-o, bineînțeles, fără autorizație. Ce s-ar fi întâmplat, dacă într-un Guvern PSD, un ministru ar fi înșelat Finanțele, după care ar fi turnat minciună, după minciună! DNA, ce faci? Taci ca și în cazul caselor lui Iohannis? Iar cele 7 partide politice și minoritățile au votat acest Guvern, din care face parte și personajul.

  8. Nu mai tin minte cine era la guvermn in 2011 ….

    Lukoil are un parteneriat cu compania de stat Romgaz în perimetrul Trident în Marea Neagră românească. La finele săptămânii trecute, Romgaz și Grup Servicii Petroliere au anunţat demararea operaţiunilor din cadrul proiectului Trinity – 1X, în perimetrul Trident. Resursa de gaze naturale este estimată la aproximativ 30 miliarde de metri cubi, iar cei doi parteneri, Lukoil şi Romgaz (care are o participaţie de 12,2% în proiect) vor opera sonda, cu ajutorul GSP şi al italienilor de la Saipem. (https://www.cotidianul.ro/cum-poate-ajunge-romania-principalul-producator-de-gaze-din-ue/)

    De altfel, Romgaz, care este una din cele mai profitabile companii de stat din România, participase şi ea la licitaţia organizată anul trecut de Agenţia Naţională a Resurselor Minerale din România (ANRM), pentru concesionarea unor perimetre, dar nu a câştigat.

    La rândul său, directorul general adjunct al Romgaz, Lucian Stancu, a declarat miercuri pentru NewsIn că există discuţii în acest sens, dar că detalii mai multe vor fi stabilite după ce acordul semnat de LukOil cu ANRM va fi aprobat de Guvern.

    LukOil a semnat încă din luna februarie un acord de concesiune cu Agenţia Naţională a Resurselor Minerale din România (ANRM), pentru explorarea şi dezvoltarea a două perimetre din sectorul românesc al Mării Negre, Rapsodia Est şi Trident. Acest acord trebuie avizat şi de Ministerele de Economie, Mediu, Justiţie şi Finanţe şi ulterior aprobat în Guvern.

    În plus, ruşii de la LukOil poartă discuţii de principiu şi cu compania Grup Servicii Petroliere (GSP), care face parte din Grupul Upetrom, controlat de omul de afaceri Gabriel Comănescu, pentru a le oferi logistica necesară viitoarelor explorări din Marea Neagră. ( https://e-nergia.ro/romgaz-intra-in-parteneriat-cu-lukoil-pentru-resursele-din-marea-neagra/ din 29 iunie 2011 )

    Zau asa cine era la guvern? {Parcqa nu amabila gazda , desi reputata ca „om al rusilor” SI parca Gabriel Comănescu nu era amic cu PSDistii ….

    Dar stiti ce imi place enorm ? Ca Romgaz, companie de stat din România, participase şi ea la licitaţie, pentru concesionarea unor perimetre, dar nu a câştigat. A csstigat insa Lukoil!!!
    Mda asa o sa ajungem mare furnzior de gaze in Europa ..

    A! Si zicea careva de Ungaroa? Pai da Este doar primul pas într-un proiect mai mare din chimie și petrochimie al ungurilor care presupune investiții de 4,5 miliarde de euro până în 2030 și care va face din țara vecină principala putere industrială a regiunii. Petrolul pentru proiect este, iată, asigurat deja, mai rămâne ca Ungaria să facă rost de gaz. Care ar putea să vină tot din Rusia, având în vedere relațiile bune pe care Vladimir Putin le are cu Viktor Orban, sau…din Marea Neagră, vecinii precizând, în repetate rânduri, căunt dipsuși să cumpere tot gazul care urmează să fie extras de la noi(inclusiv de Lukpoil!). Mai mult, au făcut presiuni până la Bruxelles și Washington ca decidenții români să facă cât mai prietenoase condițiile ca petroliștii care au concesiuni în Marea Neagră să poată începe cât mai repede extracția. (https://www.cotidianul.ro/ungaria-isi-asigura-resursa-pentru-reindustrializare/)

    Si noi? Noi suntem frericiti (nu toti, unii f activi pana la agitatie (https://adevarul.ro/locale/braila/braila-echipa-campanie-psd-fugarita-maceta-1_5dc072755163ec4271b072f0/index.html) ca Dragnea e la puscarie si ca Orban isi va asculota seful si va anula OUG 114 caci prioritatea Guvernului este repararea răului produs de guvernarea social-democrată , prin combaterea sărăciei energetice.

    Da …. da .. si din cate stim chimoa si polimerii erau asa prostia Lenutei CoDoi ….

    • Știți prea bine că era Guvernul Boc 2, care a guvernat împreună cu UDMR și UNPR, celebrul Guvern al austerității. Știm prea bine că istoria se repetă, atunci când suntem atenți sau o ignorăm.

  9. Cât de bine este scris!Sunt româncă și mă dor cuvintele dure,dar sunt adevărate și dacă nu recunoaștem,nici nu nu ne îndreptăm!Mai sper!Îmi dau lacrimile,gândindu-mă la viața strămoșilor mei și nemernicia unora dintre tinerii(mulți) și mai puțin tineri de azi,care sunt în stare de orice(să-și vândă și țara) să ajungă la putere!Retrăim epoca fanariotă,când trădarea era o virtute!🤔😢

  10. Ce va urma sub guvernarea Iohannis-Orban: Un film pe care l-am mai vazut: “Basescu-Boc”, in reluare. Doar scrutinul prezidential le-ar putea rupe filmul

    Presedintele Klaus Iohannis si-a atins, “pas cu pas”, obiectivul de instalare a unui guvern PNL. Culoarea politica galbena a liberalilor flutura, incepand de luni, la ambele palate ale puterilor executive. Ceea ce ne apare, acum, ca o “performanta” politica liberala, pare sa fie cu atat mai mare cu cat a fost atinsa in chiar saptamana primului tur al alegerilor prezidentiale. Iohannis probabil gandeste, jubilator, ca obtinerea celui de-al doilea mandat la Cotroceni va fi o bagatela cu premierul Ludovic Orban si “Guvernul meu” la Victoria.

    Ce va urma sub guvernarea Iohannis –Orban e un film deja vazut, o reluare a peliculei politice horror “Basescu-Boc”. Cred ca, deocamdata, liberalii vor incerca sa fie prudenti, pe cat le vor ingadui umorile lacomiilor private si de grup. Vor astepta, probabil, trei saptamani, pana vor trece prezidentialele. Dar nu e nicio indoiala in privinta devalizarii statului si economiei pe care o vor declansa, este in gena lor neo/liberala, nu e ceva care sa poata fi schimbat. Iohannis a dat semnalul tacticii, de final de campanie si pe timpul guvernarii, privind exploatarea propagandistica la maxim a stereotipului politicianist al “grelei mosteniri”. “Va spun sincer, ma tem de ce vor gasi noii ministri in ministere”, a declarat presedintele cvasiexpirat la depunerea juramantului de catre Guvernul Orban. Manipularea este dusa mai departe de premierul novice Orban, “creativ” insa cu amorsari si fumigene in ale vorbariei, care isi “scuza” de pe acum masurile nepopulare si nenationale prin a pune pe frontispiciul de la Victoria semnele de “mandat limitat”, “constrangere” de catre timpul scurt, de maxim un an, si al “urgentei”. Ca si cum Lumea ar incepe si s-ar termina cu Guvernul Orban. Confirmand, parca, zicala ca fiecare duce dorul la ce-i lipseste, Orban isi insoseaza insistent si abundent Guvernul in sosul “Guvern legitim”.

    Slabirea guvernului, prin desfiintari si comasari de ministere, va face ca statul sa devina in scurt timp ca o gloaba costeliva, care se prabuseste sub biciul lui Iohannis si povara pe care Orban i-o va pune in carca. Exact cand se intremase dupa excesele de privatizari frauduloase si concesionari perdante din vremea “Deceniului Negru” al regimului Basescu, Economia va redeveni o rana deschisa, din care de vor infrupta sacalii neo/liberali si globalisti. Pietele productiei si resurselor vor fi din nou inaccesibile capitalului romanesc, piata muncii va fi din nou indecent de ieftina, romanii isi vor lua iar lumea in cap, in cautarea dupa un salariu competitiv si un trai mai bun. Noul ministru liberal al Muncii a dat “asigurari”, din “sursa sigura”, ca pensile si salariile nu vor fi taiate, lasand in acelasi timp o portita de intoarcere, prin anuntarea unei verificari “serioase” a bugetului de pensii. Asa a facut si Basescu si a urmat ce a urmat. Stratagema nu mai tine, opinia publica nu are memoria atat de scurta pe cat se spune sau mizeaza. Trecut in opozitie, PSD, care ramane cel mai mare partid al stangii si de pe esichier, in ciuda unei mici fragmentari, posibil reversibile, va avea grija sa nu se intoarca totalitarismul de Dreapta, ca un Monolit sau Moloch, unic stapanitor al unei puteri executive duale, care constitutional a fost proiectata sa se imparta. Razboiul declarat al lui Iohannis nu e impotriva PSD, ci contra electoratului de stanga, a majoritatii populatiei. Daca-i razboi, razboi sa fie! Bataliile electorale din aceasta saptamana si din urmatoarele doua saptamani pot impiedica monopolul si unilateralismul Dreptei, surse absolute ale abuzurilor de putere. Visul dictatorial al lui Klaus Iohannis poate fi oprit de votul majoritatii, la scrutinul prezidential.

  11. Prostia asta cu comunismul merge pentru că mulți habar n-au ce e comunismul.
    Comunismul e definit de proprietatea comună de fapt de stat, de existența unui singur partid, de lipsa libertăților cetățenești deci și a libertății de exprimare, de cenzură, de o economie planificată și centralizată, de instituții de forță (Securitatea, Armata, Justiția…) care înăbușă orice critică la adresa partidului și a guvernului prin inducerea fricii…
    Păi, asta a făcut PSD în guvernările sale? A naționalizat proprietatea privată? a trecut-o în proprietate de stat? a interzis publicații, întruniri, asociații? a planificat și centralizat economia? a cenzurat articole? a interzis celelalte partide ca să rămână numai el?
    A fost România în timpul guvernărilor PSD precum Coreea de Nord?
    Răspunsul e unul singur: NU. Căderea comunismului ca sistem social s-a petrecut treptat în primii zece ani, prin trecerea proprietații comune în proprietate privată.
    Între cei care vântură prostia cu „ne-am despărțit de comunism prin înlăturarea PSD de la guvernare”, există oameni care nu știu nimic despre comunism și nici nu vor să afle, și oameni care știu ce e comunismul, dar profită de ignoranța altora și îi manipulează.

    • Un amendament – ați descris comunismul de tip rusesc. Mai există castrismul, preluat de Venezuela și, mai ales, TITOISMUL, preluat și dezvoltat de China – CU MULT SUCCES!
      De fapt Gorbaciov și-a dat seama că nu se poate bate cu chinezii cum se bătea cu americanii și europenii!

  12. Absolut remarcabil !

    În interviul acordat în seara aceasta postului tv. Antena 3, Viorica Dăncilă a făcut dovada – în mod surprinzător – a unor incontestabile calităţi de om de stat.

    S-a descurcat magistral, răspunzând fără aroganţă şi fără să cadă în ridicol la toate întrebările. A subliniat în permanenţă că scopul guvernării PSD a fost bunăstarea românilor, iar dacă nu a reuşit să facă mai mult în sensul îmbunătăţirii profesionalismului membrilor guvernului, acest lucru s-a datorat şi piedicilor puse de Iohannis care, încălcând permanent Constituţia, i-a zădărnicit constant încercările.

    Prin felul cum a abordat problemele şi prin logica gândirii sale, Viorica Dăncilă s-a manifestat ca o personalitate puternică, raţională şi echilibrată, dedicată ţării sale. După ani buni de cosmopolitism prost înţeles, România are în sfârşit nevoie de un preşedinte patriot !

    • Corect, are, dar nu va avea.
      Sa nu uitam ca pe romani i-a durut fix in pix de familia traditionala.
      In egala masura, romani-barbati si romani-femei.
      …Are cu prefectura, atata timp ca Romania a rezistat in timp datorita generatiilor de romani nascuti si crescuti in familii normale. Deci nu se poate vorbi de patriotism in post-modernism.

      • 1.Patriotismul nu se naste si cultiva neaparat numai in familie, ci si la scoala.
        Iar pentru reusita, si invatatorul, si profesorii de Istorie si Limba Romana sunt de maxima importanta.In trecut era important si preotul, privit mai ales din postura de invatator.

        Si poate ca si stagiul militar are si el rolul lui.Israel e un model cred in aceasta privinta.

        Constatarea preferintelor pentru familie traditionala rezulta din ceea ce se intampla in cadrul societatii si nu dintr-un referendum politic pana la urma.Nuntile la romani sunt spectaculoase.
        Numarul mare de divorturi are legatura directa si cu conditiile economice din Romania.

        2.Pe de alta parte romanii au carente in intelegerea doctrinelor politice, si cred ca asta tine tot de scoli/educatie.

        Pe asta mizeaza si astia care imprastie marota comunismului in media.

        Si in UK sau SUA exista exact aceeasi sperietoare, dar datorita internetului, in vest a aparut o schimbare de paradigma la tineri.Conform unor studii, milenialii din SUA, au 70% acceptabilitate pentru socialism si comunism.
        Liberalismul, neo-marxismul, comunismul, socialismul, social-democratia, conservatorismul, neo-conservatorismul, etc., nu pot fi intelese decat prin explicatii in relationare cu religia, forma de proprietate sau factorii de productie.
        Simpla etichetare fara continut in vest nu mai tine.
        Multi dau vina pe Soros, dar schimbarea are legatura si cu gradul mai mare de informare.

        Un roman se poate declara liberal, desi considera ca resursele trebuiesc exploatate exclusiv de stat sau chiar daca respinge conceptul de LGBT.
        Multi oameni nu stiu ce sunt ideologic pentru ca nimeni nu le explica.
        Multi inteleg liberalismul ca si libertinism, adicatelea in liberalism faci ce vrei, cum vrei si cui vrei, iar legea ti se aplica doar daca esti prins.Si cumva la noi se nimereste aceasta definitie simplista.

        Comparand cu vestul ,unde internetul e folosit pentru informare si educare, nu doar pentru selfiuri si enternteinment, suntem mult in urma.

        Patriotii nu pot fi liberali, iar liberalii nu cred ca pot patrioti, conform acceptiunilor actuale.

        Cum trendul in vest este de deschidere spre stanga nici la noi nu va mai merge mult sperietoarea cu comunismul, care, in opinia mea, nu a fost niciodata aplicat in Romania, pentru ca este un concept imposbil de aplicat.Nici „circurile foamei” nu ar fi obtinut acest deziderat in Romania.

        Se face confuzie intre concept in sine si formele absolute de putere care l-au afisat pe frunte multe zeci de ani.

        China de exemplu cum mai poate fi incadrata ideologic.E un stat comunist sau capitalist ?

        3.In Romania singurul om politic ce vorbeste (doar vorbeste) despre dreapta in mod real este domnul Catarama, desi cred ca face totusi o eroare cand isi denumeste partidul „liberal”, avand in vedere ca pare mai degraba neo-conservator ca orientare (Tea-Party in SUA ).
        Deci abia dupa 30 de ani a aparut in Romania primul partid cu doctrina de dreapta si cu un lider care vorbeste despre concept, pentru ca publicul sa inteleaga, si e de admirat, desi are foarte putini adepti.

        Iar cat priveste comunismul ca teorie, cele mai apropiate forme de expresie se puteau regasi in zicerile unor useristi, stim cu totii de cei cativa care nu mai doresc proprietate privata, dar doresc traiul in comun.

        Prin comparatie n-am auzit niciodata vreun om relevant din PSD care sa spuna ca proprietatea privata nu e buna.

        Asadar probabil ca in campaniile electorale in pliantele alea ar trebui puse si niste idei minimale in legatura cu forma de proprietate, libertatile sexuale, exploatarea resurselor subsolului si alte elemente ideologice.

        Eticheta de comunism aruncata la deruta in campanii electorale nu poate prinde decat la alegatorii neinformati, care pot deveni mai putini prin informare.

        4.Privind realitatea prin prisma articolului se poate spune ca:
        -scapam de comunism des, dar doar la alegeri, pentru ca nu l-am avut niciodata cu adevarat;
        -nu suntem o tara capitalista, chiar la 30 de ani de la Revolutie, pentru ca partidele de asa zisa dreapta, care arunca cu etichetele de comunism, inca nu au realizat ce este acesta, desi s-au rotit pe la putere de mai multe ori si au presedinti de 15 ani.Si cum nu au stiut ce e capitalismul, nu au putut nici sa-l implementeze, ca sa scape de „comunism”.
        Nu stim nici daca populatia si-ar mai fi dorit politici „de dreapta”, daca aveam conceptul deja implementat, pe de alta parte.

        5.La antena 3 lumea era surprinsa ca oamenii intetvievati, pusi in fata faptului implinit, vorbeau cumva cu speranta despre noul guvern „MEU”.
        Asta n-are absolut nicio legatura cu votul la prezidentiale.Lumea nu priveste neaparat apriori cu ura, dar asta nu vine din iubire neconditionata pentru nou.

        E posibil ca pentru prima data persoana impotriva careia se voteaza sa fie mai importanta decat partidul care-l sustine chiar si in primul tur.

        KWI , fost USL-ist, e privit abia acum in modul de electorat si sunt curios ce scoruri va avea.

        6.Pentru ca foametea a disparut si razboaiele s-au oprit in lume , se fac acum politici globale pentru salvarea Terei(trebuie salvata si ea) si mare galagie pentru stoparea incalzitii globale (unii cred in filmele SF probabil si cred ca natura poate fi controlata ca-n Geostorm), dar nimeni nu spune la nivel global o formula magica atat de simpla : „Stopati taierile de paduri si plantati altele noi pentru un aer mai curat”.
        Asta chiar se poate face.
        Am vazut ca se tot recurge si la o fetita lacrimogena, vedeta pentru sensibilizarea mai marilor lumii, dar cum se poate opri propriuzis topirea ghetarilor nu se spune.
        Se pare ca scopul e colectarea de bani intr-un fond ca sa ceva, nu stim ce.Pai si padurile, plamanul verde al planetei ?
        Sau trebuie stopate doar centralele nucleare si termocentralele, pentru ca smartfoanele realizate din materiale eco nepoluate sa fie fabricate in miliarde de exemplare, cu energie furnizata de rusi si centrale eoliene care nenorocesc populatiile de pasari calatoare.
        Deci globalismul urmeaza sa salveze Tera si umanitatea, cum altfel decat prin propaganda pe smarfonuri care se incarca din energia vantului si bani stransi intr-un fond.

        Daca tot vorbim in logica ECO pai smartfoanele si fermele de servere(care tin internetul ce nu exista cand globul nu se incalzea) nu sunt nenica tot tehnologii poluante si direct si indirect.

        Dar puterea bruta a soarelui, care probabil variaza si ea, cum poate fi controlata de salvatorii inter-planetari ? Are soarele un App prin care sa poata fi ” dimmed” cu un mic slider.
        Dar marii producatori de autoturisme, care dau PIB-uri consistente multor tari ce fac ? Se opresc si astia din grija pentru mediu ?

      • Nu i-a durut pe romani in pix de familia traditionala.
        Dar nu erau siguri ca au voie sa condamne pe cineva , fie ei si homosexuali.
        Eu am fost la referendum si am votat pentru familia traditionala.

    • O consecință pozitivă a prestației doamnei Viorica Dăncilă a fost că i-a ridicat tensiunea lui Răducu, căruia nu i-a ieșit emisiunea așa cum și-a dorit-o! . În rest, nu știu în ce măsură a putut să le schimbe părerea misoginilor sau a celor care urăsc fără motiv.
      Astăzi, am avut șansă să descopăr culmea tupeului: doamna Prună, la Realitatea Plus, a tras concluzia că :,, Viorica Dăncilă s-a remarcat prin gafe”.

  13. Virusul globalist ataca natiunile si credintele lor

    Malformarea centrului si extremelor din politica postmoderna se datoreaza manipularilor realizate de catre globalisti. In acceptiunea distorsionanta a globalismului, de “centru” ar fi orice politica si partid care nu i se opun, i se subordoneaza si-i deschid calea spre scopul sau final unilateralist. Globalismul se autoproiecteaza, utopic, intr-un centru politic global, din care sa-si exercite dominatia unipolara, prin intermediul unui tiranic “guvern mondial”, al unei obsolete “rase supreme”. In aceeasi modelare, lupta antiglobalista, cu mijloace democratice, pentru libertate, multilateralism si multipolarism este blamata ca “extremism”, alaturi de formatiuni si grupari care in mod real sunt extremiste, prin folosirea de mijloace violente sau a terorismului. Prin definitie, exprimata in scop si mijloace, globalismul este fara indoiala cea mai extremista ideologie si politica a timpului, un succesor de sinteza al hitlerismului si trotkismului. Inteligenta politica a civilizatiei va afla in cele din urma o solutie pentru a trimite in istorie primitivismul globalismului, caracterizat prin “razboiul permanent” si “terorismul permanent”. Felul cum s-a pus capat celui de-al doilea razboi mondial, prin multilateralism si solidaritate globale, si razboiului rece, prin “containment” si dizidenta, cauzatoare de implozie si abandonare, este si trebuie sa fie inspirator pentru miscarea antiglobalista. Adversarii naturali ai globalismului sunt natiunile si credintele lor, care prin solidaritate antiglobalista vor fi invincibile. Logic si legic, solidaritatea multilateralismului intensificat, a unui nou multilateralism, va fi „groparul” globalismului. In pofida sfarsitului inexorabil al oricarei utopii politice, am fost surprins sa citesc un text propagator de virusi ai utopiei globaliste, apartinand unui fost profitor etnicist-nomenclaturist de pe urma utopiei comuniste, care vrea din nou sa ne “lumineze” si “fericeasca”. Virusii globalisti sunt raspanditi de autorul raportului de condamnare a comunismului. Ei tintesc natiunile si credintele lor religioase. De aceea este nevoie de imunizare si tamaduire fata de virusii si boala globalismului. Abordarea sa fie dupa randuiala normala, cu antiglobalismul la centru si globalismul la extreme, cu toate mastile sale. Iata conglomeratul ideo-globalist al lui Vladimir Tismaneanu, din care retin atentia tupeul, in matrice orwelliana, adica, cu semnificatie inversa, privind “etno-clericalismul” biblic (nota bene: ideologul globalist in cauza confuzioneaza deliberat religia cu politica, cea din urma are legatura cu democratia, care e un raport intre cetatean si stat, religia autentica, pur spirituala are legatura cu credinta, crezi sau nu crezi; exista o exceptie, in care liderul religios si-a eliminat fizic opozitia, fiind simultan si lider politic si militar): “Am impresia ca dreapta radicala din Romania n-a aflat inca soarta guvernului colaborationist de la Vichy. Democratia crestina e un lucru, etno-clericalismul atavist e un altul. La fel, extrema stanga incearca sa stearga urmele dictaturilor de tip bolsevic. Ignoranta istorica se combina cu extazul colectivist. In toata aceasta incurcata poveste, esenta este asaltul extremelor, unite morbid la acest capitol, impotriva centrului democratic. Centru-stanga sau centru-dreapta, no problem, important este sa fim adversari ai extremismelor.”

  14. Bine ar fi ca noua putere sa poata sa rezolve chestiunele Shengen si MCV. Eu sunt sceptic, dar sa vedem…

    In ce priveste UE, de ce toate hotaririle trebuiesc luate cu unanimitate de voturi? De ce o tara, ca Olanda, poate sa blocheze o hotarire a UE despre intrarea Romaniei in Shengen, folosindu-se de un pretext ILEGAL, care nu are legatura cu Shengen? Prostesc lumea cu „democratia” in Romania, care ar fi bruneta si nu blonda. Dar, uite ca pot, desi regulile UE spun ca nu ar trebui sa poata in acest caz sa se foloseasca de asemnea trucuri. As aplica principiul reciprocitatii…

    Eu nu exclud posibilitatea ca, la un moment dat in viitor, daca lucrurile continue asa in UE, Romania sa o coteasca in alta parte.

  15. Țipa cederisti vestiti, chiar dintre aia care erau aproape sa ne bage in incetare de plati in ’99, ca nu mai e” bani de mariri la pensii.
    Premierul sperantei vorbeste de lipsa de bani si de concedieri de functionari sau tipa la prefecti pe teme de alegeri.Apropo par speriati de alegeri, li-i frică ?

    Inclusiv Guvernatorul (cel al BNR) priveste cu ingrijorare in public si el deficitul deja cunoscut.

    Astia or fi constienti, ca , facand politica pe la tv , despre banii din buget, si daca ar fi macar o urna mica de adevar in vreo afirmatie, si nu e o pura campanie electorala psyops, isi cresc singuri dobanzile la care isi pun la dispozitie luchiditatile bancile si ca-si taie singuri cracile din primele zile de festivitati in pietele internationale, care sunt cu urechile sarma sa mai faca un banutz pe aci, ca doar jongleria cu valutele poate aduce si profit.

    Nu mai vorbesc ca unii dintre astia au ramas fara niste bani la criza trecuta dupa ce tipul care le plasa investitiile s-a carat peste hotare prin surprindere.
    Chiar si asta ne arata capacitatile si limitele unora.

    Daca ai vrut sa guvernezi guverneaza, nu mai tipa la TV, nu te mai vaicari, nu mai plange, nu-ti mai pune ofiterii de presa sa latre in prime time, rezolva problemele daca sunt, si nu te plange ca n-ai, cand de tine depinde sa faci totul ca sa ai.
    Daca nu poti demisionezi si lasi pe altii care stiu.

    Daca deficitul e sub 3%(se tot vorbeste de 11 mld de lei in draci) si e in limitele calculate care e defapt baiul?
    Deficitul e o „gaura” luata in calcul si e intotdeauna util cand cresti.
    Draga RT nu e ma „gaura” de care vorbessc aia la tine la emisiune, la care doar te uiti, chiar deficitul luat in calcul prin chiar proiectul de buget.De ce panicati pe la tv lumea ?

    Vaicareala zilnica ne arata ca astia habar n-au ce vor sa faca si de ce sunt acolo.Un guvern Ungureanu doi reloaded.Pana isi termina instalarea li se termina si mandatul.
    Noroc ca Romania mai merge si din inertie uneori.

    Cred ca trebuie insa maxima atentie la alegeri, nu aratau prea relaxati asta seara, li-i frică de vot oare ? Trebuie semnalata orice suspiciune de turism electoral duminica.

    Poate chiar trebuie aplicata preventiv tactica lu’ Petrov de la alegerile din 2004, avand in vedere intrunirile de asta seara.Chiar par disperati.N-ar fi rai niste observatori internationali.

  16. Am aflat din emisiunea lui Ciutacu o informatie care, daca e corecta, arunca in aer tot mitul despre „alegerile libere si democratice” din Romania. Serviciul secret STS, sub comanda unuia dintre candidati, are ca sarcina transmiterea datelor de la sectiile electorale, prin reteaua STS, la Comisia Electorala Centrala (sau birou nu stiu exact numele). Ori, nimeni nu stie daca undeva pe traseul bitilor criptati, nu da cineva un cep, si mai infumda niste alte date „electorale” care sa „intareasca’ pozitia unui anume candidat. Ghici ciuperca cine? Pai e candidatul care se umfla in fiecare clipa in sondaje precum crestea Vrejul de Fasole din poveste.

    • Am certitudinea ca si la ultimele alegeri, cele europarlamentare, s-a dat un „cep”, unde trebuie si cand trebuie, insa este ca si imposibil de dovedit. Totul a plecat de la „baiatul cu tableta”, ca sa nu mai amintesc de atmosfera de balci din sectiile de votare. Nimic nou sub soare.

  17. CTP a cam calcat pe bec in articolul rasist intitulat :”10 motive pe stampila pentru Dancila”.Cica aceasta mizerie de articol e chiar editorial.

    La TV nu se vorbeste de acest subiect, desi mi se pare ceva de o gravitate extrema, avand in vedere faima personajului si tv-urile pe unde e invitat uzual .
    Pentru asemenea aberatii rasistoide trebuie o pedeapsa, asa ceva nu poate fi tolerat in Romania, la un om cu o asemenea expunere media.
    Nici nu trebuie analizate spusele cretine in sine.E intolerabil pur si simplu.Posturile de tv si ziarele care mai preiau declaratiile acestui individ in legatura cu orice trebuie boicotate.

    Nu este insa ceva neaparat surprinzator, dupa campania electorala proferata de unii candidati la adresa „pesedistilor”, si confirma trendul catre extrema al unora de pe dreapta: politicieni sau formatori de opinie.

    Vad ca multi vorbesc de xenofobie, mie personal mi se pare mai degraba rasism.

    Dupa evolutiile ziaristice „memorabile” din campania electorala din 2004 Supra-Ziaristul s-a decis sa mai faca ceva si-n 2019, cu aceasta mizerie de articol.
    Daca aceste alegeri nu ar fi avut loc, eu ca cititor de preasa nu as fi aflat cine este acest individ de fapt.Noroc ca nu s-a mai putut abtine.

    Si noroc mare ca AIA de la combaterea discrimanarii DORM si cand „pesedistii” devin o categorie aparte din populatie, altfel ar fi zis vreunu’ de pe acolo ceva, cu voce tare si nu muta, in ultimul an de zile, si-n legatura cu politicieni atot puternici, dar si in legatura cu posturi tv disparute.

    Cati bani primesc salar ASTIA la consiliul (sau cum ii zice) antidiscriminare ca sa taca la atatea discursuri cretine de campanie care instiga fascistoid ?

    De ce mai exista aceasta institutie lipsita de substanta ?

    Cat trebuie sa mai jigneasca asa zisi ziaristi si politicieni oamenii care voteaza cu stanga, pentru ca astia din CNCD, sau cum dracu’ ii mai zice, sa iasa sa sanctioneze macar verbal spusele si scrierile unora PUBLIC in prime time.

    Daca esti votant de stanga automat esti catalogat :”incult”, „prost”,”corupt”, „hot”,”comunist”,”imbecil”,”analfabet” si mai nou esti plasat si in grupuri etnice.Chiar s-a ajuns prea departe cu etichetarile ca sa se forteze votul intr-o anumita directie.Macar ziaristii si politicienii pot fi sanctionati, macar cu o mustrare publica atunci cand spun aberatii.

Lasă un răspuns