Dragi compatrioti, a venit timpul să alegeti Reaua cea mai mică!

Dragi compatrioti, de-a lungul ultimilor decenii, s-a spus că ati ales  Răul cel mai mic. Băsescu in loc de Năstase, Băsescu in loc de Geoană, Iohannis in loc de Ponta.

A venit timpul acum să alegeti Reaua cea mai mică.

Votati Viorica Dăncilă!

 

55 de gânduri despre “Dragi compatrioti, a venit timpul să alegeti Reaua cea mai mică!

  1. Domnule Nastase,
    Va rog frumos sa va reabilitati pana la alegerile viitoare si sa treceti la treaba caci m-am saturat sa aleg dintre doua rele.
    Cu stima

    • Nimeni nu vă poate acuza că vă pierdeți vremea urmărind evenimentele politice zi de zi!
      Au cam trecut zilele de interzicere de a alege și a fi ales și amfitrionul nostru a dat destule semnale, dar …. chiar voiați să primească și domnul Adrian Năstase același tratament ca domnul Victor Ponta (care acum este numit trădător!)
      De fapt, la vreo 2 sau 3 luni după ce „a dispărut” dragnea, domia sa , alăturin de domnul Octav Cozmâncă s-a oferit să ajute la reorganizarea PSD, a și făcut o vizită la Palatul Victoria, dar …..
      Cam asta-i situația reală.
      Poate este mai bine că nu urmăriți atent toate evenimentele, așa vă mențineți convingerile politice de stânga!!!

  2. De ce nu vă reactivati în PSD, d-le Năstase?
    Ați fi un câștig, ptr poporul român și sunt sigur că partidul vă dorește!
    Treceți la cârmă, d-le președinte!

  3. răul cel mai mic convenabil este à mon avis MIRCEA DIACONU….Doamna Dancila a acumulat o seamă de frustrări ce nu vor da bine la public: se vede ostentatia….

  4. Normal ca e cea mai buna si de departe candidata .
    Cine de la PNL vine cu ” TGV-ul Bucuresti – Viena ” ?
    Care va fi , bineinteles , Budapesta – Oradea – Cluj .
    Aducem aproape de Cluj si Oradea nu Bucurestiul , ci Budapesta .
    Refacem Imperiul gratioasei sale Majestati chezaro-craiesti .
    Asta cand avem alocate de la UE , gratie Corinei Cretu , un miliarde si trei sute de milioane de euro pentru inlocuirea ( sine , poduri , tuneluri ) caii ferate Curtici – Simeria – Sighisoara – Brasov cu segmente care se suprapun pe ” TGV-ul Viena Bucuresti ” si cand doua loturi de pe traiect sunt blocate in deciziile demente ale zisei Justitii romanesti .
    Orice om normal nu ar termina mai intai acest mare santier ?
    Si cand Romania are pregatit in domeniul feroviar alt mare program , inlocuirea caii ferate Arad – Timisoara – Caransebes ( la fel , peste un miliard de euro ) care se va continua dupa aceea spre Craiova .
    Si cand traficul feroviar spre Giurgiu este deviat la Videle pentru ca podul peste Neajlov este inca prabusit , de peste cinci ani …
    Oamenii astia sunt normali ?

    • Am avut ocazia, in cadrul unei conferinte pe teme de infrastructura inclusiv cea feroviara, sa asist la unele dezbateri, iar acolo specialistii au argumentat pe buna dreptate greutatea construirii si a eficientei unei linii ferate de mare viteza. Acestia au opinat pentru realizarea unei cai ferate moderne pentru viteze de 120-max. 200 km/h, care dupa parerea multora ar fi una extrem de benefica pentru relieful extrem de variat al Romaniei. Din pacate la ora la care vorbim nici astazi nu este gata podul prabusit de pe linia ferata Bucuresti-Giurgiu. Se pare ca acest sistem de licitatii este unul greoi si contraproductiv pentru marile investii si altele.

  5. Aduceti-l pe Ponta inapoi, acasa! In politica, nimic nu este ireversibil, chiar fara sa renunti la principii si credinta.

    • Domnule Serban

      Eu as zice ca Tontelu este unde a dorit si, sper, ca avunge unde merita : la groapa de gunoi a istoriei poiltice!!

      Si mi se pare de neintels asa zisa intoarcere a „fiului risipitor” Guse .

      SUnt oameni nefiabili care s=-au facut de ras ….

    • Domnule georgeserban, dimpotriva eu i-am propus d-lui Nastase sa se dezica de tradatorul Ponta. Ponta are toate ” calitatile ” necesare pentru a fi declarat persoananongrata printre social – democrati. Plagiator, tradator, fara experienta in profesie sau merite deosebite. , joaca la fel ca Basescu, nu munceste, hot nu ma pronunt eu, nerecunoscator ca discipol, nu stie sa-si formeze discipoli si sa-i creasca ( pentru asta trebuie munca) , ipocrit, fricos, incoerent in decizii ( una zice azi alta maine) , oportunist, demagog, ….. Dl Nastase mi-a ascultat ruga si nu-l mai pomeneste. Nu uitati ca in 2012 Ponta si Antonescu puteau foarte usor sa-l gratieze pe dl Nastase. Indiferent care ar fi fost criticile la aceasta gratiere , fie din afara fie din interior, dl . Nastase trebuia gratiat. A fost scos din politica pentru fapte pentru care altii nici macar nu sunt cercetati. I-a intors spatele lui Dragnea, tocmai acela care l-a sustinut cel mai mult cat a fost in fruntea partidului si primministru,El dimpotriva a actionat in fronda si cu false frustrari.Mai vreti , mai am , dar Ponta nu merita nici critici, Este o plaga in politica Romaneasca si un virus social. Un parazit le contine pe toate.

  6. Ma corectez dar corectarea nu este de nici o lauda pentru noi – referitor la celea ferata Giurgiu Bucuresti podul prabusit este la Gradiste , peste Arges , prabusit de … 14 ANI si … nerefacut de atunci .
    Si cum nici un constructor nu s-a prezentat la licitatia CFR de refacere , aceasta a fost ANULATA IN OCTOMBRIE !
    E vorba de calea ferata care uneste Capitala de Giurgiu , Dunare , un port si de Bulgaria si de Turcia .
    Pe scurt , o cale ferata strategica .
    Calea ferata nu polueaza si ucide mult mai putin decat automobilul .
    In plus Giurgiul putea descongestiona , avand o cale ferata rapida , Capitala , preluand activitati din tertiar si o parte din populatie s-ar fi mutat aici contribuind la dezvoltarea regiunii .
    Nu putea- nu poate Statul sa construiasca acest pod in 14 ani prin resurse proprii , delegand lucrarea unei intreprinderi de constructii , fara intermediul ” licitatiilor ” ?

  7. Da ! Se pare că Viorica Dăncilă este cea mai apropiată de cerinţele şi aşteptările românilor ! Că doar nu alegem preşedintele Germaniei, SUA sau Franţei !

    Președinte Român!
    Oricine-ar fi ales dintre români, oricât de puțin, ne rămânem stăpâni..
    Pentru că ce-avem acumnu numai că este departe de astfel de idealuri, dar s-a dovedit un duşman pe faţă a tot ce-i românesc !
    „Tresaltă-n el nemăsurată ura față de tot ce este românesc,
    Pe viața noastră a-ncercat măsura a tot ce e mai rău și nebunesc
    Ne-am săturat de ura apatridă și-amenințări la fiecare pas,
    De-un killer instruit să ne ucidă din tot ce-a fost și ce ne-a mai rămas !
    Vrem Președinte – să fie aproape de brazdă, de leagăn , de nevoi,
    Nu unul care de vii să ne-ngroape sub zvastici ca-n timp de război
    Să simtă-n suflet durerea țării lui, strămoșii să-i murmure în sânge,
    Să știe că-n lume mai scump nimica nu-i ca mama singură, când plânge
    Să simtă oful istoriei noastre, în ea să-și afle, de are, trecut,
    Să creadă că și după ajungeri în astre, Eminescu-i Românul Absolut
    Să-l doară suferința Țării sale,să știe când i-e bine, dar și greu
    Nu să-și afunde poftele în case şi parale, precum pichamărul în minereu
    Țara să-i fie nesomn și ispravă, unire și grijă, dor și avânt,
    Nu dezbinare, ură și otravă în fiece privire și cuvânt !
    Să punem în jilț Președinte Român,oricine-ar fi, nu e străin de Neam,
    Va fi cârmuitor și nicidecum stăpân,ca-n vremea când,,prin lider, ne uneam.
    S-avem stindard un om din legea Țării, nu mercenar câinit de pe-aiurea,
    Să știm oricând că Basta rostul Ţării nu-l decapitează cu securea !
    Şi-n regăsirea vrerii țărănești,să ne debarasăm de orişice hapsân,
    Pentru ca din vârful Puterii Românești,
    Lumii să îi vorbească un Român !
    ( sau o Româncă , s.m.)

    Costinel Petrache – Soldat Român București, 6 octombrie
    P.S.
    Am reluat această postare pentru că se potriveşte cel mai bine nu doar stării de spirit din preajma alegerilor prezidenţiale, ci şi situaţiei actuale sociale , economice şi politice a României încăpută din ce în ce mai mult pe mâini străine !
    Pot şi alogenii ajunge în înalte funcţii ale Statului Român , dar cu condiţia să dovedească……multe ar fi de enumerat, dar mai pe scurt,să nu fie unul sau una ca Johanus, Maior, Kovesi şi alţii ca ei strecuraţi până-n vârful puterii , atât cu ajutor malefic străin , dar şi cu lipsa de vigilenţă a noastră, sau cu proverbiala noastră bunătate .
    Unora ca aceştia,care te-au lovit necruţător odată nu trebuie să le mai întorci creştineşte
    şi al doilea obraz ci, cel mult – spatele, ca să nu zic direct vorba aia care-i excită atât de mult pe unii în ultima vreme încât şi-n politică intră pe uşa din spate a serviciilor, ba maui mult ajung şi să judece cu coorul când e vorba de nevoile românilor ! ! :mrgreen:

  8. În fine, v-ați deșteptat după un con de timp în umbră. Sincer, ați fost cel mai bun prim-ministru al României, iar privind cultura, dialogul și eleganța diplomatică … nota zece !

  9. Nici chiar asa d-le Nastase. Romania are nevoie de un CAP. Acel CAP va trebui sa fie o persoana cu studii universitare, daca se poate doctorale, culta, educata, patrioata si cu vaste cunostinte privind politicile externe si economice. D-na Dancila esle pe alaturi, nu corespunde pentru inalta functie ce se scoate la vot. Sincera sa fiu, niciun candidat nu-mi este pe plac dar, in niciun caz, d-na Dancila.

    • Din pacate Lucius Sergius Catilina nu mai este .. disponobil.
      Si din cate tin minte si Caius Iulius Caesar e cam mort de+ 2.000 ani

      PS .. azi npapte pe la 4 AM erau 6 grade celsiusi. Unde naoiba e incalzirea aia ?!

    • După informațiile mele, Viorica Dăncilă a fost șefă de promoție și nu este deloc proastă. Probabil, preferați un elitist de tipul Paleologul, care a reușit să-i facă pe diasporeni să voteze fiecare într-o secundă! M-ați convins că doamnele sunt mai misogine decât bărbații!
      Vi se pare că Băsescu sau Iohannis sunt oameni de cultură?

    • @ Dora
      Dacă diplome, titluri și zeci de biblioteci citite vreți, aveți: Theodor Paleologu. Nici ăsta nu vă e pe plac?
      Știți ce? Eu cred că sunteți o snoabă, și habar n-aveți ce-i aia politică.
      S-au tot schimbat guverne, partide, președinți, numai electoratul nu s-a schimbat…

    • Din informațiile mele, Viorica Dăncilă a fost șefă de promoție. Și nu e deloc proastă. Dacă vreți un Președinte elitist , votați-l pe Paleologul, care a reușit să 0bțină de diasporeni, câte un vot pe secundă!
      M-ați convins că doamnele sunt mai misogine decât bărbații!

  10. INSHR: Etatizarea memoriei, dirijism, indoctrinare

    Nu ma indoiesc ca autorul nu ar sti ca unilateralismul avariaza credibilitatea sau ca un adevar spus pe jumatate este o manipulare sau o minciuna prin omisiune. Cu toate acestea, directorul Institutului “Elie Wiesel”, Alexandru Florian, nu da nicio sansa cititorilor sa afle continuturile interviului si comunicatului la care acesta se refera in articol. Deontologic si metodologic, cerinte obligatorii pentru un cercetator istoric si autor media, cum este si Alexandru Florian care a studiat Holocaustul din Romania, sper cu echidistanta si nepartinire, ar fi fost indicarea surselor de lectura. Acestea sunt un fundament regular pe care un autor isi construieste un text, dar si o posibilitate pentru cititorii interesati sa afle contextul integral si/sau sa puna in balanta argumentele partilor aflate in controversa. Abaterea arata o problema. Autorul e probabil constrans de un conflict ideologic, de “corectitudine” politica.

    Mai mult, autorul nu pomeneste nici macar o singura data numele presedintelui executiv al IICCMER, Radu Preda. Memorie selectiva sau cu lacune? Autorul omite si ca “Fii lui Avram Iancu” este o organizatie a exilului romanesc. In fine, nu vad nicio legatura cauzala sau comparabila cu cazul jurnalistului francez inchis in Turcia pentru asa-zis terorism. E doar o manevra de transfer disproportionat si nemotivat de emotie. Operand insa cu aceeasi “masura” minimalizatoare din titlu, intreb: Doar pentru un articol se vrea reetatizarea paukerista a memoriei, reintroducand in pluralismul ideilor forta statului, cu rol de indoctrinare?!

    Iata ce spune Alexandru Florian concluziv, ca un finit coronat opus (redau integral alineatul final din articol, cu segmentare si numerotare doar pentru discutia mea si reflectia generala): 1. “Eu însă știu că astfel de încercări fac parte din falsa competiție memorială pentru a câștiga spațiul public.” N.B.1: De acord, dar a aborda “memoria” de pe pozitie de “competitie” in “spatiul public” spune multe despre gandirea autorului si interventiile sale intruzive in memoria istoriei romanesti.

    2. “O realitate inerentă a tranziției înspre mentalitatea civică democrată, plurală și deschisă.” N.B.2: Expertiza in sisteme politice de “tranzitie” este de interes politologic, dar opinia de inapoiere civica pe care o induceti este nepermis insultatoare si culpabilizatoare. In plus, in mod surprinzator, este si contradictorie, deoarece polemica de idei in jurul interviului si comunicatului se incadreaza total in democratia plurala si deschisa. SUA nu l-au exclus din istorie pe criminalul de razboi atomic Harry S. Truman sau pe criminalul de razboi preventiv George W. Bush, dimpotriva, pozeaza cu ei.

    3. “Iar instituțiile publice ar trebui să dirijeze acest proces educațional civic.” N.B.3: Aceasta idee etatist-dirijista privind memoria este profund nociva si de trista amintire. Reetatizarea memoriei, prin reatribuirea unui rol ideologic statului si recursul la forta statului in educatie si cultura, care redeschide calea reindoctrinarii, este in stilul cel mai propriu al globalismului comunist din Europa de Est, cu al sau varf dirijist paukerist in Romania (v. Ana Pauker, născută Hana Rabinsohn). Pe de alta parte, si Miscarea Legionara trebuie abordata diferentiat, cum a si fost istoric, cu o etapa nationala (Corneliu Zelea Codreanu) si o etapa globalista (Horia Sima). O intrebare inca fara raspuns politic oficial, desi istoric a fost deja documentat, este cum de succesor al globalismului hitlerist a fost globalismul paukerist?! Si cum de vanatorii de hitleristi nu l-au deranjat pe Horia Sima, care a dat unda verde pogromurilor antievreiesti, ci acesta a trait netulburat pana la adanca batranete (d. 1993), in Spania? In timp ce in Portugalia vecina si-au dus veacul protectorii sai, Carol al II-lea (d. 1953) si Elena Lupescu (d. 1977)?

    http://www.contributors.ro/editorial/totul-a-pornit-de-la-un-interviu/

    • Această pertinentă întrebare -„Operand insa cu aceeasi “masura” minimalizatoare din titlu, intreb: Doar pentru un articol se vrea reetatizarea paukerista a memoriei, reintroducand in pluralismul ideilor forta statului, cu rol de indoctrinare?!” își are, de fapt, originea în faptul că România a acceptat ca Elie Wiesel să devină numele Institutul pentru Studierea Holocaustului din România după numele unuei victime a UNGURILOR, care au făcut un prăpăd, cel puțin egal numeric,și printre români.

    • Individul ăsta cu nume românizat dar cu apucături de telal este plătit cu bani grei de la Bugetul României 8(vreo 8.000 euro/lună) pentru a defăima, minţi şi insulta poporul român pentru o vină aparţinând Istoriei noastre comune cu o minoritate care îndrăznesc să spun s-a răzbunat înzecit pentru cele pătimite, inclusiv ca număr de morţi, prin crimele abominabile îndreptate împotriva elitelor româneşti pe care le-a distrus sistematic, ucigându-le în lagărele morţii infiinţate de cei veniţi pe tancurile sovietice, în frunte cu Ana Pauker, şi alde Bârlădeanu , Tismeneţchi, Patapievici sau Şora, , deposedându-le nu doar de averi, ci chiar şi de cele strict necesare vieţii !
      Ca să nu mai vorbim de golul lăsat de aceşti specialişti în toate sectoarele lor de activitate pornind de la cele economice, industriale, dar mai ales în cele ale ştiinţei şi ale culturii româneşti şi universale !
      Pe plan mondial s-a pornit de la cca 7 milioane de victime ale Holocaustului, pentru ca în prezent să fie luate în calcul doar vreo 1,8-2 milione, pentru care se negociază la sânge despăgubiri pe care le încasează nişte şmecheraşi ca acest Florian al lor, era să spun al nostru, adică o minciună !
      Deci noi plătim, inclusiv întreţinând acest institut ce poartă numele unuia care e acuzat că şi-a însuşit nu doar numele, dar şi încarcerarea în vreun lagăr nazist, dar se pricepe la stors bani de pe urma suferinţei altora ! Plătim , pe bună dreptate pentru răul făcut de nişte înaintaşi de-ai noştri, dar nu primim nimic pentru suferinţele şi pierderile noastre provocate de înaintaşii celor care se victimizează de zor, dar nu-şi asumă nici o vină pentru crimele lor !
      P.S.
      Acest Florian a împânzit gările CFR cu plăci memoriale cu conţinut viclean inducând false percepţii . De exemplu :
      De aici,în 194… din această gară au plecat la moartespre gulagurile sovietice peste 3000 de evrei..
      Aş vrea să văd o placă comemorativă în care să se spună că pe aici au sosit, sau au debarcat în Ţară, pe tancurile sovietice criminalii cominternişti, ce se fac vinovaţi de crime , jaf şi anarhie !
      Şi dacă plătim noi pentru victimele lor, să plătească şi ei pentru victimele noastre !
      Că tot le place lor negoţul şi nu pot trăi fără el !

    • @Valentin Neguleasa: „Raul cel mai mic este Iohannis…
      Votam Iohannis!”
      ====
      Nu v-aș contrazice dacă ați avea argumente.
      În primul rând, care-i etalonul de măsură?
      Oricum, ce a făcut doar unul, acesta fiind 5 ani președinte, s-a simțit. Respectiv, dezbinare, piedici actului de guvernare, blocaje instituționale, totală nepăsare față de români, mai ales față de cei din jurul României, inclusiv de soarta Basarabiei.
      Sigur dacă așa un președinte vă reprezintă, veți vota pentru el.

      Ceilalți candidați, cel puțin declarativ, pretind că vor încerca să stea mai aproape de speranțele oamenilor și să sprijine, acolo unde este cazul, o guvernare benefică.

      Deci, aceștia pleacă de la prezumția unei stabilități politice, nu de la formula „suntem în război cu” un anume partid, ceea ce înseamnă permanentizarea unei destabilizări a țării

    • De ce să nu fie publicată ? Ca să nu observăm şi noi cît de mare-i grădina lui Dumnezeu şi cât de mulţi îi sar gardul ? De protecţie ….
      C-aş-i la Zoo : chiar şi maimuţele nu sunt lăsate de capul lor, are cineva grijă de voi, să vă dreseze !
      În cazul de faţă folosind un exemplu cît mai apropiat, asemănător şi cunoscut lor !
      N-aveţi decât să-l votaţi pe mătăhălosul gorilos că doar ne aflăm în plin război, ca-n „Planeta maimuţelor”, nu-i aşa ?!

  11. Eu nu stiu ce voi face mai ales dupa ultimul circ de la (alegerile) europarlamentare, insa sper ca toti concetatenii sa voteze cu inima, bunul simt si multa judecata, este soarta lor si a tarii in joc. Sunt multi candidati care merita atentia si votul nostru, iar daca sufragiile se vor indrepta spre una dintre femeile candidat, este un semn de mare deschidere a cetatenilor. Am avut primul Premier femeie din istoria Romaniei si am avea sansa ca sa avem si prima femeie Presedinte din istorie.
    Doamne ajuta !

  12. D-le Prim Ministru, și nu pentru ca e reaua cea mai mica, ci pentru ca este cea mai buna din cei înscriși la prezidențiale. Dna Dancila a arătat ca este o alta persoana după plecarea lui Drag ea și sigur va fi o cu totul alta persoana după ceva ajunge Presedintele României. O persoana mult mai buna, mult, mult mai buna. Au fost destul bărbați dar se pare ca n au avut cohones. Și nici cei care candidează acum nu sunt fac excepție. Sunt sigur ca o femeie va reuși sa scoată tara la liman.
    Doamne ajuta!

  13. Deci, PPE a trimis o scrisoare in care dorea ca investitia VW sa se faca in Bulgaria, nu Romania. PNL, nu s-a disociat. Nici Dl. Iohannis. Nici un politician PNL, PMP, UDMR care sunt afiliati PPE nu a luat atitudine transanta fata de o atitudine anti-nationala a membrilor PNL, si a Presedintelui, care, tot vorbesc cite investitii straine in Romania n-a adus PSD, dar o sa aduca ei.

    Ori, daca esti roman, si ai scaun la cap, e total ilogic sa votezi pentru un Presedinte si un partid care lucreaza inpotriva intereselor nationale, si ma refer strict la „patriotismul economic”. Culmea, dl Iohannis e de etnie germana, dar nu resuseste sau nu vrea sa faca demersuri pentru investitii germane ca cele a VW in Romania. Sau daca le face, nu le comunica. Ce stim e ca nu a infirmat, nu s-a disociat, si nu a raspuns unor critici valide de la oponentii politici. De ce ar face-o? Dl. Iohannis are 45% in sondaje, asa ca poate sa reimparta Romania linistit in voievodate si sa fie reales la al 15lea Congres.

  14. Am si eu o pisica. Sa o alegem pe ea. E si mai putin rea decat oricine. Pe deasupra intelege si limba romana si cea engleza. Si sunt convins poate lua decizii politice si economice la fel cel putin cu cele ale doamnei mai putin rea.

  15. L-au văzut și ascultat în seara aceasta pe Președinte, care din fizician a devenit filosof al noțiunilor. A predicat despre normal și normalitate și a primit și o diplomă de la femeile liberale, pentru normalitate! Am văzut-o și am ascultat-o, de asemenea, pe Viorica Dăncilă, la ,,De-a viața ascunselea”. O cu totul altă abordare față de Klaus Iohannis! Și mi-au venit în minte cuvintele lui Iisus pe care le-a rostit, când poporul său nu vroia să vadă adevărul și se lăsa convins de farisei: ,, Tot nu pricepeți? Tot nu înțelegeți? Aveți inima împietrită?” Poporul român tot nu pricepe și nu înțelege, de aceea a votat ,,răul cel mai mic” , alegându-i pe Băsescu și Iohannis. Nu c-ar fi fost mai bun Ponta, dar măcar știe să te mintă frumos, nu brutal ca Iohannis, este mult mai activ și cum este ambițios, ar fi făcut ceva și pentru România!

  16. „În vara anului 2015, Sorin Frunzăverde a fost trimis în judecată de DNA, fiind acuzat că şi-ar fi folosit influenţa de preşedinte al forului judeţean pentru a aduce un număr mai mare de voturi pentru Klaus Iohannis în timpul campaniei prezidenţiale din 2014. În 2016, Sorin Frunzăverde a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu suspendare .”
    Pe ăsta, Dumnezeu să-l ierte ! , că a murit, dar pe beneficiarul furtului, pe numitul Johannus, autorul rul furtişagurilor de tot felul cine-l pedepseşte ?!
    Hai s-o facem noi, lăsându-l să-şi vadă de clasele şi de casele care i-au mai rămas şi să vedeţi ce bine o să ne meargă la toţi !
    Poate mai puţin lui, care s-a învăţat să tacă pe bani grei şi să insulte de zor, e drept că gratuit, tot ce nu i se pare lui că i-ar fi de folos în bătaia asta de joc vis-a-vis de un Popor şi aspiraţiile lui naţionale ! Klaus, raus !

  17. L-am văzut și l-am ascultat pe Președinte, care din fizician a devenit filosof al noțiunilor. Ne-a ,,predicat” despre normal și normalitate și a primit o diplomă de la femeile liberale, pentru normalitate! Normalitatea lui nu este aceea pe care a ,,predicat-o” împotriva comuniștilor, a desfințării unui partid politic, a dictaturii prezidențiale, a nerespectării Constituției și a principiilor obligatorii pe care Curtea Constituțională i le-a transmis pentru a le pune în practică, a nu informa poporul român cu ceea ce negociază el cu președinții altor state. Este o mormalitate imorală, împotriva principiilor etice ale normalității!
    De asemenea, am văzut-o și ascultat-o pe Viorica Dăncilă la emisiunea Florentinei Fântânaru. Cu totul altă abordare! Mi-au venit în minte cuvintele spuse de Iisus, atunci când poporul Său nu vedea adevărul și credea în minciunile fariseilor: ,, Tot nu pricepeți și tot nu înțelegeți?Aveți inima împietrită?” Poporul român nu pricepe și nu vrea să înțeleagă. La ultimele trei alegeri prezidențiale, majoritatea românilor ori nu au venit la vot ori s-au lăsat maniulați sau au votat din ură. Și așa ne-am pricopsit de două ori cu marinerul carismatic și cu sasul care trebuia să fie un german harnic.

    • Dupa ziua de azi astept debarcarea din Normandia. 🙂
      Desi nu cred ca va mai avea loc.

      Am vazut ca operatiunea de vot era urmarita atent de Zigfrid de la inaltime.

      Oare ce guverne vom avea in Romania dupa ce in Germania va veni la putere AfD-ul(care are deja vreo 30%) ?
      E o intrebare.

      Deci Germania 1, Romania 0 iar USA are un NULL Mare.

      Iankeii au disparut in ceață, probabil Polonia le e suficienta.Si totusi.

  18. 1.Mi s-a parut ca useristii au tipat, impreuna cu candidatul propriu, pentru jumatate de an, ca vor alegeri anticipate.Bine, ei mai ziceau ceva si de clasa politica veche, pe care astazi insa au aprobat-o, prin vot, din nou, fara ezitari.
    Cand au mai avut nițeluș sa-si atinga visul cu ochii s-au decis sa voteze pentru un guvern din care nu fac parte, spunand nu sansei de a face mult doritele alegeri anticipate.

    Si-au dorit ei vreodata cu adevarat alegeri anticipate, avand in vedere votul de azi ? 🙂 Sau chiar isi inchipuie ca vor mai avea vreodata sansa ?

    2.Domnul Mircea Diaconu va fi cumva cel care-l va inlocui pe KWI drept candidat liberal acum, odata cu investirea noului guvern ?

    3.E placut sa vezi cum DA-ul s-a reunit si e pregatit sa faca ce a mai facut, chiar dupa un vot ce are loc de ziua lui Petrov.

    4.E multumit domnul Ponta dupa investitura noului guvern ?
    Tentativa de a crea un partid tip „cea de-a treia cale” (in conformitate cu necesitatile liberale) a esuat oare ?

    Liberaloizii se pot unifica linistiti in cadrul neoliberalilor din penele?

    5.In contrxtul alegerilor mi-am adus aminte de unii care „mancau” dupa alegeri in 2009.Unii fiind dintre astia.

    6.Resetul statului s-a produs , ne-am intors la 2005.Adicatelea punct si de la capat.Sa vedem daca-si dau si amnistie si gratiere pentru un reset complet.

  19. S-ar parea ca astia vor sa puna mana pe toata puterea.
    Nu-i intereseaza chestia cu „share of power”, despre care ne vorbeau unii cu papion

    Vor sa aibe sefia si pe la camere, desi au doar 20-25%, conform ultimelor stiri.

    Romanii trebuie sa iasa la vot in numar mare pentru a impiedica liberalii sa puna mana pe toata puterea.E ultima sansa in a stopa concentrarea puterii absolute la o singura forta politica, fie ea si asa zis liberala.

    Cred cu tarie ca un alt presedinte e singura garantie in pastrarea democratiei in Romania, la 30 de ani dupa o Revolutie sangeroasa.Nu putem inlocui un regim absolut cu altul la fiecare 30 de ani.

    Vad ca guvernul nu le-a fost de ajuns vor si sefia camerelor, conform ultimelor informatii din presa.

    Cum votul pentru alegeri parlamentare e abia la anul gasesc informatiile foarte ingrijoratoare, mai ales in legatura cu statul de drept si democratia din Romania.

    Probabil ca in Romania democratia nu poate trai mai mult de 30 de ani si e nevoie de ajustari, de recalibrari.

    Daca se intampla asa ceva se poate lua in considerare o greva parlamentara pana la alegerile de la anul, pentru a atrage atentia mediilor internationale asupra derapajelor puterii care se doreste absolute ?

    • Transportul in comun e atat de util chiar si in context.Te ajuta sa realizezi daca esti paranoid sau daca lucrurile chiar curg catre un „point of no return”.

      Am auzit si astazi, involuntar, o discutie intre un om la vreo 45-50 de ani, imbracat mai ponosit, cu ceva deficiente de vedere si o doamna bine, frumos coafata, blonda, la vreo 65 de ani.La un moment dat omul suparat de un telefon al sefului (omul avea smartfon), care-l intreba pe unde e, ii spune partenerei de conversatie:”-Filiala din X (un cartier), nu prea merge, X, adicatelea cartierul, este pesefist ! ”
      WTF ? Deci omul dadea vina, probabil fiindu-i sugerat, pentru ca firma avea probleme, pe faptul ca despre cartierul respectiv se spunea ca e „pesedist”.In mod real cartierul respectiv , la ultimele alegeri, nu se deosebea cu nimic de celelalte conform proceselor verbale publicate.

      Deci oamenii au inceput sa aplice deja impartirea in „pesedisti” si non-pesedisti si numai cineva fara grija zilei de maine nu isi pune problema ce urmeaza, care este pasul urmator, odata ce inamicii” au fost identificati si clasificati.

      Deci domnul Chireac, care se incuraja ieri pe la o emisiune, sa se intrebe daca simpla apartenenta la un grup politic a unui partid, poate apara Romania de pericolul real al extremismului, pentru ca important e ceea ce se intampla in societate si nu ceea ce se spune ca s-ar intampla.

      Deci ziaristii de calibru trebuie sa se intrebe care vor fi pasii in urmatorii 5 ani, pentru ca procesul de „depesedizare” sa poata continua.

      Dupa spusele publice proiectul de „normalizare” pare sa fie „depesedizarea” orice ar insemna ea si oricare ar fi modurile de implementare.
      Vor fi sanctiuni pentru „pesedism” ?
      Adicatelea daca esti detectat ca „pesedist” esti pus la colț, nu mai primesti job, care sa fie pasii urmatori ? Care e planul ? O sa avem acces in autobuze pe locuri speciale ?

      Deci cine isi inchipuie ca procesul de preluare a guvernarii le va fi sificient anti-pesedistilor sa se gandeasca bine de tot la momentul utilizarii stampilei.Istoria se repeta, dupa cum stim cu totii.

      2.PSD ca partid poate sa recuperrze electoral prin activism in randurile milenialilor, statul in studiourile antenelor nu va fi suficient pentru viitorul ce va sa vina.
      O sa le fie frica oamenilor sa vorbeasca deschis despre politica oriunde , sa nu fie agresati sau umiliti. Iar lucrurile astea deja se intampla.
      Sa ne trezim pana nu e prea tarziu pentru ca nu e o gluma viitorul ce se prefigureaza.
      Antenele se descurca si singure cu liberalii din dotare.In mod sigur nu mor de grija „pesdistilor”.

  20. Nu ma asteptam ca un om de cultura ca dumneavoastra sa sustina o analfabeta!

    Mai degraba recomandati pe Mircea Diaconu.

    • @Razvan
      Ce inseamna analfabet pentru tine ?
      Un om care citeste pe silabe ce e ?
      Femeia pe care o insulti s-a descurcat excelent inclusiv in postura deosebita de la UE.

      2.De doua zile la tv e numai KWI care inaugueaza ministere.La orice ora zapezi sau asculti un radio omul e acolo.Pe Orban il marcheaza om la om, mai mai ca nu-l tine de mana.Tipul e omniprezent si nimeni nu-l contrazice.Tot ce vor gresi astia in guvern pesemne ca-si asuma 100%.

  21. Una dintre calitatile pe care vi le-am apreciat dintotdeauna a fost simtul umorului de buna calitate, dublat de o ironie subtila … Ca sa fiu in tonul dumneavoastra, decit sa tot aleg aiurea, de data asta am sa aleg sa stau acasa si sa ma delectez cu ” Eseul despre luciditate ” al lui Jose Saramago, asteptind vremuri mai bune … O saptamina linistita!

Lasă un răspuns