Cadoul lui Kelemen Hunor pentru Bogdan Aurescu

După declaratia de astăzi a lui Kelemen Hunor, cred că Bogdan Aurescu va obtine un vot masiv de sustinere in comisiile parlamentare. Sunt convins că, după această  afirmatie, si parlamentarii PSD ii vor da un vot pozitiv, chiar daca acceptarea de către el de a face parte din guvernul Orban este discutabilă.

Kelemen Hunor ii reprosează lui Aurescu nu faptul că face parte din „scoala Năstase” ci, in realitate, faptul ca a mers pe linia unor mari diplomati români, respingând excesele promovate de Ungaria sau de lideri UDMR, in afara standardelor europene, in materia drepturilor pentru minorităti (drepturi „colective”, „legitimatia pentru ungurii din afara granitelor”, etc).  Contributia lui in dosarul delimitării maritime cu Ucraina, proiect pornit in 2004 de guvernul pe care l-am condus,  a  fost esentială. Iar calitatea sa actuală de membru al Comisiei de drept international a Natiunilor Unite nu mai are nevoie de  comentarii. Sper, oricum, ca guvernul României – indiferent care va fi el – să nu uite că anul viitor se implinesc 100 de ani de la semnarea Tratatului de la Trianon!

„Liderul UDMR Kelemen Hunor a declarat luni, la Parlament, dupa ce a semnat un acord politic pentru sprijinirea guvernului Ludovic Orban, ca nu este de acord cu ministrii propusi la Externe (Bogdan Aurescu) si Aparare (Nicolae Ciuca) si ca maghiarii au si alte ministri in vizor, dar nu i-a numit si pe aceia:

  • „I-am spus si dlui Orban, sa readuci intr-un guvern liberal un om din scoala lui Nastase nu inseamna o prea mare intelegere a ce are nevoie Romania astazi. Dar este treaba lor, nu este treaba noastra, eu voi fi maine in campanie, deci nu pot vota nici pentru nici impotriva dlui Aurescu. Din punctul meu de vedere este o greseala, PNL are foarte multi oameni din partid sau apropiati de centru-dreapta, puteai sa aduci un diplomat la fel de bun dar cu vederi mult mai deschise.

 

Probabil că liderul UDMR ar fi preferat, la externe, pe cineva din „scoala lui Viktor Orban”?!

 

24 de gânduri despre “Cadoul lui Kelemen Hunor pentru Bogdan Aurescu

  1. UDMR ESTE-O ORGANIZAȚIE ȘI NU PARTID ȘI AR TREBUI CA SA FIE DESFIINȚATĂ!!
    Tot ne flutura ungurii pe la nas ca vezi doamne nu se respecta statutul minorităților! Da ? Sa-i spunem domnului Kelemen Hunor ca in perioada cât a fost Președintele SUA , in vizita la UNIVERSITATEA HISPANICĂ dinSan DIEGO a întrebat de ce este hispanică și nu americană pentru ca suntem in America , unde toate Minoritățile au aceleasi drepturi ca americanii. A hotărât pe loc ca sa se transforme in UNIVERSITATEA AMERICANĂ UNDE TOȚI VOR ÎNVAȚA IN ENGLEZA -AMERICANĂ!!!
    Nu ca la noi ,unde UDMR-isti erau foarte gălăgiosi ca nu au o Universitate a lor cu predare in lumba maghiara!!!! Bai nu va este rusine? Nu va convine, plecați și vedeți-va de drum!!!!!

    • Pentru conformitate trebuie sa se stie ca si inainte de ’89 in cadrul unor universitati transilvane existau sectii cu predare in limba maghiara, asa ca mai „usor cu pianul pe scari”, mai suntem inca.

  2. N-ar fi o solutie mai „normala” ca domnul Aurescu sa fie Premier in locul desemnatului.

    Adicatelea se respinge explicit Orban, si dupa turul doi se face un guvern de uniune nationala, condus de domnul Aurescu, cu ministri de toate culorile politice.

    Daca iese KWI cu 80-90%, sa fie domnul Aurescu premier, daca iese doamna Dancila, de asemenea, si cu asta basta.

      • @serbanfl
        Sa inteleg ca sunteti fan al guvernului Orban ?
        Il doriti si dumneavoastra învestit neaparat ? Adicatelea optati pentru „stabilitate” chiar cu o saptamana inainte de alegeri?
        Învestirea fix cu o saptamana inainte de alegeri aduce mai multi votanti la urne sau mai putini, odata ce deznodamantul s-a produs ?

  3. Un rasist de cea mai joasa speta .
    Sa-l citam acum trei ani ?
    Cine lansa sloganul UDMR la alegeri ” Clujul si Oradea inaintea Bucurestiului ” ?!
    Dar , acelasi intunecos si arogant personaj , acum un an : ” De ce se lauda Romania cu Centenarul ? Are cateva mii de km de autostrada construiti in acesti ani ? Trenurile merg mai incat ca in 1918 samd ” – sa-ti spun eu , Hunor bacsi – Transfagarasanul , Canalul Dunare – Marea Neagra , Metroul bucurestean , Centrala Nucleara , hai sa nu fim modesti nici cu ” autostrada ” – 345 km de la Nadlac la Sibiu nu sunt de scuipat , igasz ?
    In filigran , rasismul sovin anti-romanesc – romanii sunt inferiori .

  4. Citesc si ma crucesc cand iau la cunostinta de problema „scolilor” in politica actuala, in cadrul guvernului Orban (Ludovic). „Scoala Nastase” ramane una de referinta in politica ultimilor ani prin calitatea acesteia. In componenta viitorului guvern sunt mai multi ministri „de rasa” care daca ar fi lasati ar depune o activitate buna pentru Romania si cetatenii acesteia. Sa nu uite niciun politician ca natiunea este compusa din cetateni majoritari si din politicieni minoritari ca numar. Politicienii in afara de morbul puterii si realizarii de sine, trebuie prin increderea acordata de cetateni sa serveasca si interesul acestora, nu numai al lor si al grupului din care fac parte.
    Daca liderul udmr-ist nu este de acord cu unii membri ai guvernului in devenire poate face un singur gest, sa nu-si dea girul.

  5. Eu cred ca Orban a vrut un om de valoare și mai ales de valoare recunoscuta și n ar fi de neglijat orgoliul PSD istilor și prin urmare niște voturi. Kelemen are probabil ceva cu dumneavoastra. Eu nu cred ca ungurii sunt o amenințare pentru Transilvania ci chiar romanii din Transilvania. Chiar dacă nu s asa multi.

  6. Tenis : Simona Halep a invins-o pe Bianca Andreescu la turneul campioanelor. Eram sigur ca asa va fi , pentru ca Simona Halep e mai buna. Scuze pentru off-topic.

  7.     AUUUUUU  CE BOU ESTE KELEMENNNNNNNN,,,,PAI NASTASE NU-L P[UNE NICI LA DEGETUL MIC DE LA PICIOR PE ACESTV TRADATORRRRRRRRRRR…O SA TRACA FFF MULTI SA SE MAI NASACA UN OM DE TALIA LUI NASTASE,,,CE IDIOTI ARE [PARLAMENTUL ROMANIEIIIIIIIIIIII

  8. Am si eu niste intrebari retorice.

    Si totusi de ce a intrat domnul Gusa in PSD tocmai acum?
    De ce chiar acum?
    De ce n-a intrat imediat dupa europarlamentare, cand scorul era mititel?
    Cred ca sunt ani buni da zile in care n-am putut sa ma uit pe realtv nici macar 10 secunde, ca „pesedist”ciumat ce sunt.
    Postul era vizionat insa de USR-isti si PNL-isti inraiti.

    Intreb pentru ca vad ca imediat ce a intrat in lot, a imbracat tricoul rosu si a inceput sa mearga sa disemineze prin presa idei.

    Da senzatia de comunicator.

    Vrea sa reduca numarul de votanti ai doamnei Dancila prin afisari?

    Sa inteleg ca doamna Dancila a inceputa sa devina relevanta in ciuda tratamentului aplicat de realtv „pesedistilor” timp de 3 ani de zile ?Hmm!

    Mie personal mi se pare foarte suspect si aberant ce se intampla, avand in vedere activitatea psotului de tv unde a lucrat.

    Pare un „cal troian”.

    Parca in 2005, dupa alegeri, a plecat imediat la Petrov in barca.

    Am inteles ca vrea sa ajute psd sa lupte cu Barna :).Cred ca, avand in vedere sondajele, nu mai e cazul.

    Ar putea lupta cu PNL insa, cu conducerea PNL nu, cu candidatul PNL ?As vrea s-o vad si p-asta.

  9. Președinte Român!
    oricine-ar fi ales dintre români, oricât de puțin, ne rămânem stăpâni..
    tresaltă-n el nemăsurată urafață de tot ce este românesc,
    pe viața noastră a-ncercat măsura a tot ce e mai rău și nebunesc
    ne-am săturat de ura apatridă și-amenințări la fiecare pas,
    de-un killer instruit să ne ucidă din tot ce-a fost și ce ne-a mai rămas
    vrem Președinte – să fie aproape de brazdă, de leagăn și de nevoi,
    nu unul care de vii să ne-ngroape sub zvastici dansând ca-n timp de război
    să simtă-n suflet durerea țării lui, strămoșii să-i murmure în sânge,
    să știe că-n lume mai scump nimica nu-i ca mama singură, când plânge
    să simtă oful istoriei noastre, în ea să-și afle, de are, trecut,
    să creadă că și-n ajungeri de astre Eminescu-i Românul Absolut
    să-l doară suferința Țării sale,să știe când i-e bine, dar și greu
    ,nu să-și afunde poftele-n parale precum pichamărul în minereu
    Țara să-i fie nesomn și ispravă, unire și grijă, dor și avânt,
    nu dezbinare, ură și otravă în fiece privire și cuvânt
    să punem în jilț Președinte Român,oricine-ar fi, nu e străin de Neam,
    va fi cârmuitor și nicidecum stăpân,ca-n vremea când,,
    prin lider, ne uneam
    s-avem stindard un om din legea Țării, nu mercenar câinit de pe-aiurea,
    să știm oricând că Basta-n rostul stăriin-o decapitează cu securea
    și, în regăsirea vrerii țărănești,să ne debarasăm de un hapsân, astfel,
    din vârful Puterii Românești Lumii să îi vorbească un Român

    Costinel Petrache – Soldat Român București, 6 octombri

  10. Kelemen Hunor /vs/ „Şcoala lui Năstase”

    Dacă – după ce au dărâmat guvernul PSD care le-a permis să deţină o mulţime de poziţii în administraţia locală şi chiar centrală – Kelemen Hunor şi partidul său emit obiecţii faţă de un ministru desemnat sau altul (fost cirac la „Şcoala lui Năstase”, etc.) şi nu vor vota nici pentru, nici împotriva noului guvern, motivul este că la cererea lor imperativă ca alegerea primarilor să se facă într-un singur tur, au primit un răspuns favorabil. Însă şi USR – avantajat de două tururi de scrutin – a primit tot un răspuns favorabil de la Orban. Şi întrucât în programul PNL există prevederea cu două tururi, este evident că promisiunea dată UDMR-ului a fost de formă.

    Numai că UDMR este un partid de dreapta, total ostil PSD-ului, şi întotdeauna când situaţia a fost pe muchie de cuţit a trecut de partea adversarilor PSD-ului cu diferite pretexte, neverosimile sau chiar ridicole. Totuşi, nu atât de ostil încât să nu făcă înţelegeri cu PSD când acesta se afla la guvernare. Desigur, nici PSD nu era naiv să nu-şi dea seama de jocul cinic al UDMR-ului, dar – chiar dacă nu avea nevoie de sprijinul său parlamentar – a acceptat în repetate rânduri un asemenea scenariu penibil din motive de politică externă, pentru a sublinia respectul partidului faţă de drepturile minorităţilor.

    Astăzi se repetă aceeaşi situaţie : Bogdan Aurescu, etc, etc, sunt detalii formale care îi permit UDMR-ului să afişeze în acelaşi timp două poziţii diferite. În primul rând, sprijinul său pentru un guvern de dreapta de la care cere din nou aceleaşi privilegii pe care le-a avut şi de la PSD. În al doilea rând, prin vocea lui Kelemen Hunor, UDMR dă un avertisment actualei guvernări pentru a obţine şi mai multe concesii, în special în domeniul restituirii proprietăţilor pe care maghiarii le-au avut în negura timpurilor, eventual de la venirea lui Arpad.

    În acest fel, UDMR îşi permanentizează poziţia de a fi mereu la putere !

  11. Campanie ticăloasă. Nomina odiosa: A doua exploatare emoţională a tragediei Colectiv. De la regresul cu Guvernul “Zero” spre căderea cu Guvernul “Minus” si “Presedintele lor”

    PNL a involuat de la un legendar partid national la un desuet partid proglobalist, actual. Deosebirea dintre globalisti si proglobalisti e cea dintre stapani si slugi. Ca fizionomie si tipologie, globalistii si proglobalistii si-ar afla ascendenta istorica, poate si genealogica, in nazism si pronazism. De aici, vehicularea expresiilor de naziglobalisti si pronaziglobalisti. Pentru neomisiune, PSD (Ro) este uneori asimilat cu fostul partid comunist si apelat cu “comunistii!”, insa acestia se bucura de o nota reabilitatoare specifica, pe nedrept uitata sau ignorata: evreii, tiganii si comunistii nationali au fost victimele atroce ale nazismului.

    Dreapta proglobalista PNL este incapabila de competitie politica si electorala cinstita. Ea nu poate castiga decat prin fake news-uri despre sine si competitori, hotie de idei electorale si programe de guvernare, inscenari si exploatari emotionale, manipulare publica. In acest sens, de prima si cea mai trista notorietate, in campania in curs, este cazul candidatului PNL, Klaus Iohannis, care si-a umplut gaunoasa campanie electorala cu miezul ideii de “Normalitate” a campaniei din 2004 a candidatului PSD, Adrian Nastase. La fel de fatarnic si sec pentru cineva care vrea dar nu poate, dar si comic prin senilitate, care isi lustruieste mandria cu idei furate, despre care a uitat ca nu-i apartin si cine e autorul, este filosoful de 102 ani Mihai Sora. “Intelectualul emag” si-a falsificat biografia cu imposturi in Rezistenta Franceza si Dizidenta Romaneasca, cu care s-a impaunat ca agent electoral al dreptei PNL, pozand machiat si “intinerit” intr-un afis, autoatribuit, al unui pictor faimos din secolul XIX.

    Insa cea mai ticaloasa uneltire a campaniei PNL este exploatarea emotionala pentru a doua oara, in scopuri politice si electorale, a tragediei incendiului-carnagiu, cu mari arsi, de la clubul “Colectiv”, din 30 octombrie 2015, soldat cu 64 de morti si zeci de mutilati. Atunci, exploatarea emotionala s-a facut in beneficiul Guvernului “Zero”, al premierului Dacian Ciolos, succesor, se poate spune asteptat si supralicitat, al Guvernului Ponta, care a demisionat, pe 4 noiembrie 2015. Acum, exploatarea emotionala se face in sprijinul investirii Guvernului “Minus” al premierului desemnat Ludovic Orban si realegerii “Presedintelui lor”, Klaus Iohannis, in sedinta parlamentara pentru votul de incredere si, respectiv, scrutinul la termen pentru alegerea presedintelui. Uriase valuri emotionale au fost restarnite printr-un filmulet de 20 de minute si 40 de secunde cu primele imagini din exteriorul clubului Colectiv, privind agitatia interventiilor de dupa anuntarea incendiului la telefonul de urgenta 112, si comentariile insotitoare extrem de tendentioase, publicate de ziarul “Libertatea”.

    Nimic nou informational sau esential nu a fost scos la iveala cu acel film si acele comentarii. Nici nu avea cum, evenimentul se consumase sau era aproape de sfarsit in interiorul acelui container, care devenise o capcana, cu o fulminatie si fumigatie iesite din comun, cat si cu iesirea de urgenta ferecata cu lanturi, doua indicii mari cat roata carului, pentru ancheta care avea sa urmeze, ca a existat o problema cauzala, inainte de declansarea incendiului. Dar episodul din Libertatea a cufundat totul intr-o baie de acuzatii si calomnii la adresa autoritatilor de sector, Guvernului PSD, secretarului de stat Raed Arafat, un om de o probitate si responsabilitate exceptionale, Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, insistand pe efecte si parca ocolind cauzele, care au ramas oculte pana in ziua de azi.

    Am analizat cuvintele-cheie ale comentariilor in care a fost ambalat filmuletul de la Colectiv. Este primul pas intr-o ancheta sociologica de continut a unui text, pentru a-ti da seama de gandirea celor care l-au conceput si de directia in care vor sa miste perceptiile publice. Ele sunt: “filmari secrete”, “ascundere de guvern si procurori”, “musamalizare”, “s-au speriat”, “l-au ascuns” (filmul) etc. Adevarul e ca nu este nimic din toate acestea. Ce s-a intamplat la “Colectiv” a facut obiectul unui amplu film documentar, in primul an de dupa incendiu, realizat de Alexander Nanau, care a cuprins 14 luni de filmari si 8 luni de montaj. Acest documentar, care nu a spus probabil totul, dar nu a ascuns nimic din ceea ce a fost explicit si relevant, a avut premiera la Festivalul de la Venetia, in afara competitiei, si a fost selectionat si la prestigiosul Toronto International Film, unul din cele mai importante evenimente de acest gen din America de Nord, care au avut loc in septembrie. Deci cele ce au fost etichetate ca “secret”, “ascuns”, “musamalizare” etc. au fost niste secrete ale lui Polichinele care au fost cunoscute pe doua continente (sic!). Se pare ca intrigantilor de campanie le-au scapat aceste aspecte documentare de mare scrupulozitate si anvergura, care arunca in derizoriu cele cateva cadre expozitive ale filmuletului si comentariile tendentioase pe marginea lor, dar cu ridicole pretentii de posesoare ale adevarului. Totusi, ceva tot a ramas, ideea de nefinalizare a anchetei. Unde s-au dus toate informatiile procurorilor si serviciilor secrete?! Evident, catre seful Statului, Klaus Iohannis, care are in subordine institutiile de forta, si catre seful Guvernului, care a fost Dacian Ciolos, in prima varianta, asa-zisa “tehnocrata”, a “Guvernului meu”. Daca a fost ceva de ascuns, cel mai probabil piste care duc in directii neconventionale, care nu se doresc sa fie aflate, atunci acest lucru a fost blocat de Iohannis si/sau Ciolos, in primul an de la producerea sinistrului, cand probele au fost cele mai proaspete si mai usor de colectat, analizat si clarificat. Guvernul Dacian Ciolos a functionat in perioada 17 noiembrie 2015-4 ianuarie 2017.

  12. Am citit ca UDMR conditioneaza sprijin pentru guvernu lu Orban daca acesta va elibera pe cei doi maghiari condamnati pentru terorism, pentru ca au incercat sa planteze niste bombe sa omoare romani. „Bun” UDMR, progresist…
    Nimic nu mai ma mira cind Romania e condusa de straini de interesele romanilor. Vedeti ce scrie acolo la Raportu MCV, ca DNA nu isi mai face planu la condamnari. Cum, nu mai are activitate? Ce buna era LCK…pentru ea un postuletz caldutz se aranjeaza de cei care o „detin”.
    Cine nu a vazut filmul „It’s kind of a funny story” cu Zack G. recomand. Pare ca lumea celor cu „probleme psihice” e mult mai normala decit lumea in care traim noi. Ergo, e mai bine sa fii cucu decit cetatzean „normal” la cap…dupa ce am vazut filmul am realizat ca azi tresar la muzica autentica romaneasca. Cind eram „normal” imi placea Led Zeppelin, AC-DC etc. Azi dansez singur pe muzica romaneasca de calitate. Avem aici o singura trupa de dansatoare de muzica populara romaneasca….care sunt din…. Basarabia!!!!

  13. Eu unul nu vad nimic „romanesc” in programul PNL, doar niste copiutze de la PPE. PPE continua sa serveasca interesele Germaniei , cu un Siegfried Muresan total cumparat la pachet cu LCK si PNL. Si nu as critica daca Iohannis ar fi reusit cu PNL sa faca ce a facut V. Orban in Ungaria, sa aduca investitii masive de la gigantii auto din Germania si sute de mii de joburi bine platite. Dar nu pot, nu stiu sau nu vor. Se vor doar lachei, executanti. Romania trebuie sa ramina austera, saraca, si la periferie, asta e comanda PPE pentru manechinele lor din Romania.

  14. @Nastase, spuneti intr-un articol mai jos:

    „Concluzia, „dragii mei”? Ati luat-o in barba o data, votandu-l de doua ori pe Basescu. Nu v-a ajuns experienta aceea? Mai vretí inca o data?”

    Fie au luat-o de doua ori in barba, fie au luat odata dar bine, adica a doua oara i-a facut KO pe „dragii mei” 🙂 Unii dragalashi insa au luat-o sub centura, nu neaparat in barba. Dragalashele au fost invitate pe masa sa invetze cum se face amor cu Presedintele. Chestie ce tine de de siguranta nationala. Sau, cu un ochi lacrimind, cu celalat nu e clar ce sugera ca se cam inchidea, li s-a facut cu mina: „Parasiti Romania dragilor! Nu avem joburi pentru voi toti”

    Am mai spus-o: diferenta e ca astia de la stinga mai trebuie sa le scape firimituri si la vislasi. Dreapta merge pe principiul: austeritate maxima la vislasi, minima pentru ei (adica cum sa stoarca averi cit mai mari doar pentru ei)

  15. Astazi , dupa audierea in Parlament, pentru propusul la Dezvoltare (zona pe care au activat pedisti vestiti), procedura la care am râs mult pe momentul difuzarii, desemnatul a iesit suparat si a declarat: „A fost un vot politic (…)”
    Tulai Doamne , putea fi un vot in Parlament altfel decat politic ?
    Sau guvernul propus este de facto un guvern de technocrati si noi nu ne-am prins ?

    Eu supțin si zic si eu ca Parlamentul trebuie imediat sa inceteze cu votul politic.Trebuie vot technocratic.

  16. De la revolutie incoace am privit siderata cum sunt tradate interesele acestei tari. M-am intrebat tot timpui daca pe aceste meleaguri nu se mai nasc barbati adevarati, oameni curajosi si instruiti care sa apere tara si oamenii ei. Cei care ar putea face aceste lucruri sunt putini la numar, caci putini din copiii acestei tari pot avea beneficiile unei educatii alese. Dar totusi, se mai nasc BARBATI in tara asta? Poate ca ar trebui, domnule Adrian Nastase sa continuati sa aveti o scoala ,, Adrian Nastase,, .Ar fi necesara.

Lasă un răspuns