„Dragii mei…”

Am ascultat astazi (o parte din) discursul lui Klaus Iohannis in fata primarilor PNL Devine tot mai obositor. Formula parinteasca „dragii mei” este chiar enervanta.

Iesind joi de la Facultate, am intalnit un grup de tineri care faceau campanie pentru Iohannis. Am stat putin de vorba cu ei si am facut si cateva poze. Erau tonici si plini de viata. Mi-au dat un pliant din cele 2 milioane cu „Romania normala”. Ajungand acasa, l-am rasfoit. M-am intrebat daca tinerii respectivi l-au citit si daca au aflat cum mai are nevoie de inca cinci ani presedintele actual sa faca Romania normala.

Brosura explica de fapt ura viscerala a lui Iohannis fata de PSD, felul in care Iohasnnis „a aparat” tara impotriva partidului care a contribuit decisiv la elaborarea constitutiilor democratice  post-revolutionare, care a realizat cele mai dinamice etape de crestere economica, a eliminat vizele pentru cetatenii romani, a dus la indeplinire proiectele NATO sau UE.

Pot fi comparate rezultatele economice si sociale ale guvernelor PSD cu cele ale guvernelor CDR sau ale  guvernului Ciolos – emanatia lui Iohannis? Nu cred.

Care este insa sensul sloganului plagiat de Iohannis dupa sloganul meu din 2004, „spre normalitate”?l La finalul unui mandat prezidential de cinci ani, Iohannis ar fi trebuit sa ne prezinte actiunile lui care sa fi adus normalitatea in societatea romaneasca. In realitate, el a adancit dezbinarea in tara, fiind incapabil sa realizeze un singur proiect politic consensual.

Concluzia, „dragii mei”? Ati luat-o in barba o data, votandu-l de doua ori pe Basescu. Nu v-a ajuns experienta aceea? Mai vretí inca o data?

33 de gânduri despre “„Dragii mei…”

  1. BUN ARTICOL,,,BRAVOOOOOOOO…SARACUL DECIT SA SE PLIMBE SA RANJEASCA SI SA ARATE CU DEGETUL CATRE PSD A MAI FACUT CEVA?  ACESTI TINERI PT BANI FAC ORICE,  VAI DE ROMANIA DACA RANJILA MAI OBTINE UN MANDAT,  MI SA FACUT  SCARBA NUMAI CIND II VAD FATA SI RANJETUL DE OM NEEDIUCAT.

  2. Draga Ghita Bizonu’, iti inteleg perfect substratul moderarii, care este bine venita. Dar, (1) am in vedere PSD si electoratul de stanga, care, dupa 15 ani de persecutii si marginalizari, au atat dreptul cat si nevoia unei reprezentari din randurile lor la Cotroceni. Stii cum se spune, ce avem, acum, cu aia defilam.

    Dar, (2) iau in consideratie si relatia dintre lider, partid si mase, care este una dintre cele mai importante. Ma refer la (2.1.) rolul potentiator al liderului, in castigarea unui “razboi” politic si electoral, cum s-au pozitionat candidatul Iohannis si sustinatorul sau PNL Orban fata de PSD, in confruntarile de luna viitoare. Cat si, ceea ce este cel putin la fel de important, (2.2.) la pastrarea si gestionarea amplificatoare a victoriei, post-alegerile prezidentiale.

    Chestiunea pastrarii unei pozitii poate fi uneori mai sensibila si mai dificila decat cucerirea ei. Cu atat mai mult in geopolitica europeana si globala, actuala, imediata si urmatoare, care se anunta destul de competitiva si plina de neprevazut. Mai mult ca niciodata, in redesenarile geopolitice, de ordine mondiala, care vor aseza secolul XXI pe noi baze, este nevoie stringenta de lideri experimentati, capabili de performanta in mediul international. Vom vedea, cu cine si in ce masura vom putea sa ne facem auzita vocea si sa ne aparam interesele in campaniile urmatoare.

    Deocamdata, n-a fost sa fie, dar conjunctura se poate schimba. Trebuie nu numai sa fim atenti, atentia in sine este necesara dar nu suficienta pentru schimbare, e nevoie de actiune, prin care sa modelam, pe cat posibil, mediul si conjuncturile.

    Asa ca (3) tactica de campanie trebuie sa fie apararea sanselor PSD si ale stangii pentru un candidat victorios la Cotroceni. Dar pe aceasta tactica avem nevoie (4) si de o tactica “plus”, de a fi deschisi spre orice posibilitate care poate mari capacitatea liderologica de performanta a reprezentarii PSD la Cotroceni si, implicit, a Romaniei internationale.

    • Astazi, dupa un deceniu si jumatate de bajbaieli, confuzii si reculuri in politica externa si de reprezentare internationala a Romaniei, suntem mai in masura sa apreciem ca ceea ce ne-au lipsit la Cotroceni au fost lipsa de expertiza si experienta in drept international si relatii internationale. Aceste doua din urma abilitati sunt de fapt cele care dau specificul fisei de post prezidentiale si fac diferenta intre un presedinte si un premier.

      Un presedinte nu trebuie sa fie un jucator intern, cum a fost Basescu, ori sa lupte sa fie un presedinte-premier sau sa aiba “guvernul meu”, cum face Iohannis. Un presedinte trebuie sa fie un jucator extern rasat, in care DNA-ul si SRI-ul nu-i mai sunt de niciun folos, ca in jocul intern, de eliminare a adversarilor politici.

      Determinante pentru un presedinte motivat si de succes sunt abilitatile de diplomatie internationala, cunostintele si exercitiul in drept international, relatii internationale si istorie internationala. Pe acestea le ai sau nu le ai, dar cert este ca ele sunt sursa argumentatiei, convingerii si prestatiei eficiente de care trebuie sa dea dovada un presedinte.

      In fine, un adevar, cunoscut majoritatii tacute, este ca din actuala campanie pentru alegerile prezidentiale absenteaza neconventional si pe nedrept Adrian Nastase (PSD). Profilul politic si diplomatic al fostului premier si ministru de externe, de jucator extern performant, cu abilitati in drept international si relatii internationale, il situeaza cu mult inaintea intregului pluton de candidati.

      Daca ar fi fost candidat sau i s-ar fi permis sa candideze, la alegerile din noiembrie, Adrian Nastase ar fi castigat scrutinul prezidential din primul tur. Pe fisa postului si pe obiectivele etapei urmatoare si ale mandatului sau, nu pe aspecte colaterale, inventate de adversarii politici.

  3. Am auzit zilele trecute doi tineri, probabil liceeni, care vorbeau despre comunisti in autobuz.Am fost surprins ca nu vorbeau alte teme, ci politica.
    Azi la pnl se vorbea tot de comunisti.Hmm!

    Fixatia cu comunismul nu poate exista la un partid liberal european.N-are cum.

    Trumpistii au insa aceasta marota cu comunistii, si chiar si presa conservatoare din UK mai arunca in spatele lui Corbyn, un lider PRO-UE, cate-o formulare similara.
    De fapt in UK, laburistii ce sunt pro-UE, sunt jigniti cu aceasta formulare frecvent in media.

    Sa fi intrat si in PNL microbul EXITULUI si extremismului ?

    Mai marii UE or fi aflat de similaritatea atacurilor pnl, indreptate impotriva PSD, partid pro-european, cu cele practicate de conservatorii lui Boris, in UK, la adresa laburistilor pro Remain ?

    A devenit PNL partid Euro-Sceptic , avand in vedere ca ataca mediatic cu armele lui Trump si Boris, exact partidul care a facut posibila aderarea la UE?

    Mesajele aruncate de penelisti la adresa psd seamana atat de mult cu cele pe care le primesc laburistii lui Corbyn (pro-UE), de la conservatorii brexitari.

    Pe de alta parte, in alt plan, mai apare o intrebare legitima si corecta, avand in vedere ca despre „pesedisti” se spune ca-s si comunisti acum(pentru a da o nota suplimentara de rautate banuiesc, probabil apelativele de pesedisti si ciuma devenisera insuficient de penetrante) , sunt domne „comunisti” si in PNL ?
    Adicatelea daca luam conducerea PNL la puricat , gasim noi acolo oameni care au fost membri PCR, sau macar UTC, sau chiar oameni scoliti la Moscova? Macar analizand varsta lor ce ne putem inchipui ?
    Dar pionieri si soimi ai patriei or fi printre ei ?

    E important de stiut pentru ca e pacat ca un partid istoric, anti-pesedist la acest moment, sa fi fost preluat de comunisti.
    Ar trebui sa fie un partid „comunist” free.
    Doar n-o fi ca-n scrierile cu Pacala :”cine zice ala e” ?

    Pe de alta parte, abordand mai serios tema si analizand si componenta guvernului desemnat( exceptandu-l pe domnul Aurescu-despre care nu inteleg de ce a acceptat compania „selecta” a noilor propusi) ma indoiesc de faptul ca multi dintre penelisti (simpatizanti included) inteleg cu adevarat caracteristicile curentelor politice sau care e treaba cu doctrinele.Nu poti sa pui intr-un program de guvernare liberal „pârnaile ” ca si deziderat, daca esti liberal, poate doar daca esti bolșevic.

    Probabil liberalii ar fi surprinsi de raspunsurile simpatizantilor proprii la un test cu intrebari care sa clarifice orientarea doctrinara, mai ales in relatie cu munca: conditiile de munca, durata contractului, asigurarile medicale, plata orelor suplimentare sau concedii – ca sa enumeram doar cateva elemente unde se face diferenta intre sclavagismul de dreapta capitalist si „normalitatea” statului social, introdus in Europa de mai mult de 100 de ani.

    Spitalele de stat si clasele subventionate la facultatile de stat, unde invata si „liberali”, culmea, nu intra tot in categoria „comunism”?

    Nu ar spune un liberal adevarat ca invatamantul privat ar trebui sa fie cheia de bolta a unui invatamant de dreapta liberal ?
    Nu ar cauta oare liberalii adevarati sa se fereasca de stat si sa faca autostrazi sau spitale cu propriile puteri, fara sa ceara de la stat ?

    Oare Horea o fi fost tot comunist ?

    Odata ce psd a generat o Constitutie in care se spune negru pe alb ca resursele naturale se concesioneaza iar proprietatea privata e garantata, de unde poate veni aceasta idee tâmpă cu comunismul ?
    Si de ce se pleaca de la ideea ca e ceva jignitor.Sa nu fie un boomerang in contextul mondial actual, cand foamea de resurse este generalizata.

    O fi avand legatura tot cu ideile generate de diversi insi, cu origini in URSS, prin unele emisiuni, in care se spune explicit ca se doreste scoaterea in afara legii a psd, contrar unor articole de constitutie care valomrizeaza si garanteaza pluralismul politic ?

    Partidele liberale nu vin totusi cu campanii media de tip bolșevic.Refuz sa cred ca Bratienii erau bolșevici.

    Cata vreme in Romania va fi saracie va exista si necesitatea naturala a unui partid de stanga.
    Si PSD e tot partid istoric.

    Asadar dragii mei liberali, va spun in calitate de pieton votant, faceti guverne si programe de guvernare care sa creasca bunastarea si nu saracia, sa educe si nu sa bage in puscarii, sa construiasca si nu sa darame, sa uneasca si nu sa dezbine, mai ales daca partidele de stanga nu-s bune si nu va plac.

    Cum istoria ne arata ca satulul nu-i crede flamandului, banuiesc ca aceasta impartire intre bogati si saraci, fiecare cu necesitati proprii, va continua, iar prapastia intre liberalii bogati si ceilalti va creste.

    Nu mai vorbesc de pericolul ascuns si latent, al extremismului nazist, care se poate nasta cand folosesti lozinci din „crezuri” extremiste in campanii electorale, banale pana la urma.

    Sper ca n-or fi consiliati in campanie ca aia din Austria, de-au picat de la guvernare, dupa „filmari video” , in legatura cu Putin.

    • „Oare Horea o fi fost tot comunist ?” – SUPERB !!!
      Eu am constatat că ideea cu rușii…rușii sau comuniștii sau ciuma roșie aparține grupării Clinton – Soros, adică democraților și nu republicanilor și lui Trump. Sigur că împrejurările au impus și lui Trump folosirea acestei exprimări, dar nu-i obsesia lui.

    • @ Cetatzean
      Mă întreb câți dintre cei care flutură cuvântul comunism știu ce e comunismul, prin ce se caracterizează acesta, care e ideologia lui, care sunt politicile de bază care îl definesc. Cred că știu răspunsul: foarte puțini.
      Mai mult decât atât, unii dintre ei vor măsuri/politici comuniste fără să știe că acestea sunt comuniste, agitând în același timp pancarte anticomuniste. E de râs.

    • @Cetatzean:” A devenit PNL partid Euro-Sceptic …?”

      Nu știu de unde este expresia „euro-sceptic”, când de fapt se subînțelege „UE-sceptic”.
      Deja pretenția UE=Europa este cam mult.
      În fine, până una alta, PNL se manifestă ca un partid ne-national, sau parafrazând, „româno-sceptic”.
      Într-adevăr, după ce a manipulat politic, prin cuvântul „diasporă” , sentimentele românilor, prima măsură anunțată a viitorului guvern este debarasarea ca de o măsea stricată tocmai a Ministerului pt. Românii de Pretutindeni. Și aici este vorba nu doar de diasporă, ci și de românii din jurul granițelor, unii fiind supuși unui proces intensiv de deznaționalizare.
      Iar ca tacâmul să fie complet, premierul liberal numit respinge cererea PMP de înființare a unui Minister pt. Relația cu Basarabia.

      Aflând asta, PMP renunță voios la cererea formulată, doar, doar o intra în grațiile viitorilor guvernanți.
      Atâta doar că PMP nu a avut alt rol în politica românească decât de a fi o voce pentru Basarabia. Datorită acestui fapt a primit voturile basarabenilor care l-au ținut în viață.
      Prin această capitulare rușinoasă nu-și mai justifică existența.

  4. Fiecare zi in care guvernul PSD Dancila ramane INCA in functie valoreaza aur .
    Deja , cand ma gandesc ca sambata viitoare , pe timpul asta , il vom avea prim ministru pe intelectualul Orban , mi se strange inima .
    De ce , ma intrebati ?
    Sa luam doar ultimele saptamani in care este guvernul PSD este inca activ :
    – 4 octombrie – se semneaza contractul pentru marele laser de la Magurele
    – 12 octombrie – sunt accelerate finantarile pentru aductiuni de apa si dotari urbane pentru mai multe comune din tara
    – 15 octombrie – sunt actualizati , prin hotarare de guvern , parametrii autostrazii Bors Brasov , asa incat proiectul sa poata fi continuat de la Targu Mures spre Sighisoara ( mica Elvetie sighisoreana este azi macelarita de traficul greu ) – Fagaras – Brasov
    – 25 octombrie -( ieri ) este trimisa la Bruxelles cererea de finantare pentru sectoarele Pitesti – Curtea de Arges – Tigveni si Sibiu – Boita ale autostrazii Sibiu – Pitesti , 1,3 miliarde de euro
    Guvernele PSD au reusit , prin actiunea lor de ieri , sa depuna cereri de finantare europeana pentru trei foarte mari proiecte in doar doi ani – podul Braila ( 500 milioane de euro ) – autostrada de centura Sud ( 550 milioane de euro ) si , acum , trei sectoare din cinci ale autostrazii Sibiu Pitesti – 1,3 miliarde de euro – in total investitii enorme de 2,4 miliarde de euro , cam 2,8 miliarde de dolari
    Ca sa apreciem mai bine valoarea actiunilor , sa ne amintim ca in 1984 Ceausescu epuiza Romania prin cele doua miliarde de dolari necesari Canalului Dunare – Marea Neagra .
    Ca tot vorbesc de sute de milioane de euro , cine responsabilizeaza sinistrii judecatori bucuresteni care , aproband contestatii dupa contestatii si cerand reluari de evaluari dupa reluari de evaluari , fac ca tara noastra sa piarda 800 MILIOANE DE EURO , finantare europeana pentru doua sectoare de cale ferata intre Brasov si Sighisoara ?
    Iohannis ?
    Hellwig ? ( mi-a placut poza pe care ofiterii dv i-au facut-o in 8 octombrie ministrului Cuc , vazand-o pe Madalina Mezei in fata domiciliului ei , seara , pe strada , poza transmisa , legal si normal , unitatilor militare ale dv din presa Internet )

  5. Domnule profesor, oare studentii stiau cu cine stau de vorba si-si fac poze ?
    Nu e foarte sigur ca ei faceau campanie pentru Iohannnis in mod constient, e posibil ca ei sa-si fi rotunjit „bugetul” in acest mod.
    Bietul candidat, la care faceti referire, s-a trezit peste noapte vreun mare imparat, de aici si modul de a se comporta si adresa celor care au rabdarea sa-l asculte.
    Trebuie sa fac cunoscut faptul ca una este sa asculti conferentiind un profesor universitar, un stralucit ministru de externe si Premier, plin de verva, subtil si presarat cu fine ironii si una e sa asculti conferinta altui profesor, una fara fond si forma, plina de ura, enervant si plictisitor.
    Sunt extrem de curios ce vor vota concetatenii mei, ura, scrasnetul din dinti si lipsa de perspectiva sau echilibrul, dialogul, constructia si speranta ?

  6. Fabrica Volkswagen de un miliard de dolari la Arad ?
    Visam .
    Cand a facut ceva BUN Germania pentru Romania ?
    Un al treilea constructor de automobile in Romania ar creste nu doar economic , ci si politic , tara noastra .
    Vrea Germania asa ceva ?
    Ne iubeste atat de mult Germania ?
    In iulie au ales Izmirul din Turcia lui Erdogan , democratul expansionist si islamist , la presiunea curatului Qatar , finantatorul ucigasilor Statului Islamic si actionar al Volkswagen .
    Nu au renuntat la Turcia , au doar ” amanat ” ( ” postponed ” , ” delayed ” ) investitia lor acolo unde foarte probabil vor reveni .
    In cel mai rau caz , vor alege Bulgaria , aliatul credincios din primul razboi mondial si pro-germanul din al doilea , nu vor veni la Arad , unde au , de departe , cea mai buna pozitie .
    Investitiile lor la noi – Continental la Timisoara , Bosch la Sebes , Leoni la Bistrita – sunt relativ mici si mai importante pentru firmele in cauza decat pentru noi .
    PS – teribil ” programul de guvernare ” al PNL – se ” concentreaza ” pe programe sau aproape gata , sau lansate de PSD ” lotul 1 al autostrazii Sebes Alba ” ( 70 % terminat , 17 km ) si ” podul Braila ” .
    Uita complet de cea mai ieftina si rentabila legare a Moldovei de Europa de Vest prin autostrada , autostrada Brasov Bacau , cu o licitatie pentru proiect de fezabilitate ( adica stabilirea traseului ) in curs , uita complet si de calea rapida Ploiesti – Buzau – Focsani – Bacau – Suceava – Siret , cu proiectele de studiu in curs de finalizare acest an . Micuta autostrada a lui Cuc de la Cristian la Rasnov este uitata , ca si drumul expres Craiova Pitesti sau autostrada Transilvania in Salaj ( culmea , zisul lor specialist in Transporturi , Bode , Ministrul Economiei in guvernele Basescu si mandrul titular al unei diplome de inginer de la Oradea , este din Salaj ! )
    Vorbesc in schimb de o ” centura feroviara in jurul Bucurestiului ” si de ” autostrada Targu Mures Iasi ” ( mult succes la Cheile Bicazului , lacul Bicaz , rezervatia Vanatorii Neamtului sau cele doua lanturi muntoase din Harghita )
    Ufff …

  7. Toţi alogenii folosesc acest „dragii mei”, în loc de „dragi români ” , ca să evite a spune o minciună sfruntată !
    Priviţi, dragi români, zic eu, clipul acela cu senilul cameleonic Mihai Şora într-o panaramă de clip aniversar dedicat celor 30 de ani în care România a încăput pe mâna lor !
    Un comunist sadea, mâna dreaptă a Anei Pauker, dă lecţii de democraţie românilor de care şi-a bătut joc în ultimul hal, umilindu-i, sărăcindu-i, arestîndu-i şi ucigându-i în lagărele morţii !
    Un criminal, cel puţin ideologic, acuză !
    Aşa ne trebuie !?
    P.S.
    Cui credeţi că se datorează denumirea nemţească ( Hermannstadt) a echipei de fotbal a Sibiului lui Johanuus ? Şi când spun asta nu-i o figură de stil, ci una de plâns pentru că afirmaţia este în mare parte adevărată : Pe lângă cele 7 case, sasul dovedit agent, deocamdată imobiliar, deţine părţi din numeroase clădiri, unele de patrimoniu acordate unor cetăţeni străini sau diverse asociaţii şi confesiuni străine, pentru folosirea cărora de către cetăţenii români plătim chirii şi taxe ce intră în buzunarul unor acoliţi ai lui Klaus , nu în visteria Statului Român. Care vai de el nu poate scoate de la Werner nici măcar cei 320.000 încasaţi ilegal pe nişte chirii frauduloase ! Ei, dar vă asigur eu,că el nu-i atât de prost încât să nu primească ceva parandărăt după toate retrocedările făcute !
    Şi ăsta vorbeşte de corupţie, cu fălcile încleştate şi gura plină de rahat săsesc, că turcescu-i e asociat ! , Un cetăţean care-şi bate joc săptămânal de mii de români, încurcând circulaţia pentru a ajunge la una din casele lui, după ce a cheltuit vreo câteva sute de milioane, din banii noştri, fireşte, pentru transformarea reşedinţei , un cetăţean care încalcă Constituţia cu eleganţa unui elefant, că doar e-a României, nu-i a UE, a Germaniei, sau a mai ştiu cui, are tupeul să acuze zilnic o guvrernare pe care românii cu siguranţă o vor aprecia şi mai mult dacă robotul prezidenţial îşi va instaura guvernul lui cu alde Sică şi Raluca lui stolo la vârf !
    Treziţi-vă dragi români, pentru că altfel, dragii lui ne vin de hac !

    • S-a întrebat cineva cum de s-a putut înfiinţa în România un partid care mai întâi să salveze Bucureştiul, ( USB)iar apoi, după ce l-a pierdut pe acesta, să treacă direct la salvarea României ( USR) ajuns acum chiar pe PLUS ?!
      De unde aceste denumiri pompoase, complet mincinoase în denumirea unui partid care nu poate salva nici măcar Vasluiul de violatori, sau CFR -ul de întârzieri ?!
      În schimb îl poate alunga pe cel care a fost un politician cît de cît frecventabil (Nicuşor Dan), cu unul ca Dan Barna !

      • Foarte potrivit cu nickname-ul ce-l folosiți:
        „De unde aceste denumiri pompoase, complet mincinoase în denumirea unui partid care nu poate salva nici măcar Vasluiul de violatori, sau CFR -ul de întârzieri ?!”
        SUPERB, am râs cu lacrimi! Mulțumesc!

  8. Pentru Ciolanis, normalitate e si sa ai sase case si niciun copil, normalitate e si casatoria intre persoane de acelasi sex, normalitate e si ca campul tactic al securistilor sa fie activ in justitie, normalitate este si ca procurorii la comanda politica sa comita abuzuri de neimagiant … asta e normalitatea lui … normalitatea noastra e cu totul alta. Cred ca 15 ani de „normalitate” securista au fost suficienti sa dezvolte anticorpi chiar si in cel mai neinstruit om din Romania, este momentul sa ne facem analizele si sa vedem daca suntem apti pentru democratie.

    • „Cred ca 15 ani de „normalitate” securista au fost suficienti sa dezvolte anticorpi chiar si in cel mai neinstruit om din Romania, este momentul sa ne facem analizele si sa vedem daca suntem apti pentru democratie.” – Foarte bine punctat

  9. Dacă tot veni vorba, am o propunere pentru o eventuală confruntare a principalilor candidați. Mi-aș dori să aflu părerea candidaților, mai ales Iohannis, despre faptul că tot românul interesant cât de cât de politică a constatat că:
    – Ultimii trei ambasadori ai USA au origine evreiască și au susținut statul paralel, adică cuplul Coldea-Koveși, CHIAR CONTRAZICÂND CONSTATĂRILE REZIDENTULUI CIA, CĂ ÎN ROMÂNIA SE FACE POLIȚIE POLITICĂ!
    – Prima vizită a lui iohannis în USA a început la sediul CIA, unde încă era Mark Pompeo, însoțit de Klemm și Maior.
    – După întrevederea cu Trump, la întâlnirea lui iohannis cu diaspora au apărut ambasadorii Klemm și Gitenstein, situație total neprotocolară, cu mesaj clar de cenzură a comunicării.
    – La puțin timp după amintita vizită în USA, a avut loc o importantă Sesiune a Adunării Generale a ONU. Profitând de această ocazie 15 Asociații ale evreilor americani au cerut o întâlnire a reprezentanților lor cu iohannis.
    – Concomitent, conducerea Institutului Elie Wiesel a început o campanie de cuplabilizare a unor personalități ce au colaborat cu Antonescu. (Adică nu se știe că Antonescu nu avea un partid politic în spate și totuși trebuia să conducă țara?! Și chiar nu contează că Antonescu i-a anihilat pe legionari? Și chiar nu contează că pe vremea lui Antonescu evreii din jur migrau în România? Întotdeauna m-am întrebat de ce, după război, Șafran a fost rapid scos din România și instalat în Elveția, la Geneva ?!)
    – Orice încercare a Guvernului de la București de a avea o ședință comună cu cel israelian, a fost sabotată.
    Pe baza acestor constatări, precum și a acțiunilor desfășurate de monica macovei (școlită la Universitatea inventată de Soroș, la Budapesta) , se pune problema dacă celebrul grup Clinton-Soroș-Rothschild chiar are ca obiectiv distrugerea României!?!
    Candidații la Președinție trebuie să comenteze, argumentat. Lui iohannis să dezvăluie exact ce i s-a cerut la întâlnirea de după Sesiunea ONU, că prea a bătut la ochi.
    P.S. Domnule Năstase, las la aprecierea dumneavoastră dacă este cazul să dați B.T.
    Sunt conștient că ar fi mai bine dacă s-ar proceda la o luare prin surprindere, dar, oricum, ar fi util să se afle cam cum se poziționează fiecare candidat.

    • Oriunde pune piciorul Globalismul, imediat incepe sa creeze structuri de subversiune si sabotare, antistatale si antinationale, in vederea preluarii controlului asupra statului si teritoriului. Exista o subversiune Globalista ideologica, care circumscrie, de pilda, legebetismul – atacuri pe normalitate, credinta, traditie -, falsele victimizari, pe care si le clameaza diasporele Globaliste, urmarind scopuri de “imunitate” si “intangibilitate”, culpabilizari la adresa romanilor, cu rol de intimidare si inhibator, “rezistentii” fata de guvernarea in interes national, propaganda iudeo-masonica, mascata, de tipul globalistului Mihai Sora – fost comunist internationalist, reciclat in democrat si liberal -, sustinerea vanatorii de vrajitoare in stilul ambasadorului american Hans Klemm etc.

      Exista si o subversiune fizica, cuprinzand santajarea si hartuirea elitei, persecutarea si inactivarea prin condamnari politice la inchisoare a patriotilor, doborarea de guverne proromanesti etc. Elocventa in cel mai inalt grad pentru subversiunile Globalismului este Operatiunea Gladio.it, prin care Globalismul a creat “armate civile” secrete pe teritoriile aliatilor. Exista indicii temeinice ca o operatiune Gladio.ro este in curs de desfasurare, al carui prim varf vizibil a fost incendiul devastator si fulgurant, care s-a consumat foarte rapid, ca un fulger, de la clubul Colectiv, in care ne-au fost ucisi 64 de tineri si multe alte zeci mutilati. Acolo nu a fost un “accident”, ci un atac armat terorist, prin “modelarea” (ah!, ce la plac Globalistilor acest cuvant!) profesionista a mediului piromanesc, cu acceleratori de flacari si fum gros si ultra toxic, ca nimeni care il respire sa nu scape, in asa fel incat incendiul sa fie tert-declansat, de scanteile artificiilor, care au fost luate in calcul, din timpul spectacolului.

      Sunt multe sicronicitati si conexiuni, de care ne putem da seama facand un tur de orizont, in care aflam gazari si incendieri anonime in Orientul Mijlociu, tot acolo atacuri cu rachete asupra unor petroliere si rafinarii, pe care Globalistii tintesc sa le deconteze Iranului, pentru a instiga opinia publica internationala, sau in Europa incendierea Catedrale Notre Dame (Paris), ori in America Latina incendierea padurii amazoniene etc. Constatarea si corelarea acestor fapte abominabile, pe care Globalistii le pun sub steag strain, este prima etapa, deja lamuritoare de mult timp, dar urmatoarea etapa trebuie sa fie Actiunea Antiglobalista, prin Solidaritate a Multilateralismului impotriva Unilateralismului, a carei esenta nu trebuie sa fie “a face”, ci “a nu face”, de a nu avea niciun fel de relatii economice cu Unilateralismul, nici de vanzare, nici de cumparare.

      • Excelente observaţii !
        Pe ăştia-i mai ţine-n viaţă doar ura lor demonică pentru tot ce-i curat şi normal, dar mai ales greoaia trezire a celor mulţi din robia massmedia acaparată şi dirijată vizibil împotriva intereselor naţionale !
        Ar fi poate vorba şi de lipsa de organizare a forţelor naţionale paralizate prin accederea frauduloasă la putere a unor indivizi precum acest mutant dovedit, aflat deja de cinci ani la Cotroceni !
        Patrioţi în adevăratul sens al cuvântului nu se observă din păcate decât în PSD, dar şi aceştia destul de marginalizaţi în prezent !
        Restul – nişte mutanţi sorosişti şcoliţi doar în fărădelegi şi trădări !
        Faptul că o Ţară creştin -ortodoxă a întors spatele Rusiei şi linge din greu la licuricii lui Soroş , fără absolut nici un beneficiu naţional, ba mai mult, în 30 de ani,, după 1989, fără nici un război adevărat,ne-am pierdut sau amanetat tot ce am dobândit după secole de lupte şi agoniseli, ne-am trezit, e drept că doar unii dintre noi , că nu mai ştim cu adevărat ce suntem :
        colonie, sau kibutz ! :mrgreen:

  10. De ce sunt atat de putine voci pe tema articolului ,, Dragii mei..”?
    De ce oamenii cu viziune si credinta nu ies mai insistent in fata sa demonstreze ce s-a intamplat cu societatea romaneasca in ultimii 15 ani? Totul numai ura si presedinti care o intretin.Tara are nevoie de presedinti nepartinici si moderatori, nu ,,jucatori”

  11. Comuniștii români au fost puțini, extrem de puțini, chiar dacă mulți alții aveau carnet roșu. Ca să fi comunist trebuia să ști despre ce era vorba, să cunoști bazele marxism-leninismului și să te comporți ca atare.
    În România nu a fost comunism, a fost socialism, care este forma umană a comunismului. Poate, pentru cei cu educație mai precară, deranjantă a fost dictatura partidului unic. A fost rău? Știu și eu, dictatura a permis dezvoltarea accelerată a țării, sărăcită și înfometată după WWII, dezvoltare fără controverse și contestații politice, dezvoltare care a speriat țările din cealaltă parte a Cortinei de Fier.
    La ora actuală se folosește cuvântul „comunist” numai în mod peiorativ, un fel de înjurătură, cum era în socialism cuvântul „legionar”. Majoritatea nu știau decât ce văzuseră în filmele lui Sergiu Nicolaescu. Dar așa e neamul ăsta, în loc să se uite la prezent și viitor (și să se cultive în sensul ăsta), stă cu privirea spre trecut și visează să ajungă bugetar de dreapta!

    • Alexandru Leitner-Moruzzi, înțeleg că dumneavoastră justificați „dictatura partidului unic” considerând că numai astfel România a progresat atât de accelerat încât a „speriat Vestul”.
      Mă întreb dacă dumneavoastră ați trăit în „raiul” anterior lui ’89 din România și dacă da, din ce parte a sistemului ați privit.
      Sau poate doar vă imaginați niște timpuri pe care nici nu le-ați trăit, dar faceți judecăți de valoare ca orice tinerel teribil căruia abia i-au dat tuleiele.
      Prin înrolare oportunistă în PCR s-a încurajat comunismul. Așa că n-o mai scăldați cu „fața umană a comunismului” din România.

      • Popescule, iar ai venit cu lecţia neînvăţată, sau, mă rog, prost învăţată ! Ţi-am mai spus că tu şi cei de peste baltă nu puteţi fi obiectivi, nici cu trecutul României, dar din păcate nici cu prezentul ! Acolo e o cenzură mai aprigă decât tot ce-a fost la noi în comunism , iar cei care au curajul să spună deschis ce gândesc sunt pedepsiţi exemplar, dar nu la vedere ! „Ciocul mic !”, vi se potriveşte de minune !
        P.S.
        Adevăraţii români din America, dar mai ales din Canada au plecat de mult la Domnul, voi aţi rămas la „domnii” lor !
        Şi nu le ieşiţi din directive !

  12. Nu! Doresc un presedinte român care să rezoneze cu românii. Din păcate în acest moment nu există acel român printre candidații la prezidențiale 2019. Trist.:((

  13. Aveti foarte mare dreptate. Ceea ce m-a uimit la alegerea lui Iohannis a fost ca multi oameni din tara asta au ales in continuare acest regim. Si deja nu va mai mira ca vor continua sa o faca. Privesc in jur ca intr-un vis urat din care nu te poti trezi: oameni inteligenti care cred orbeste in ce le spun altii, o tara de oameni spalati pe creier. Imi e rusine in acest ceas sa fiu roman.

    • @Gabriela: „Imi e rusine in acest ceas sa fiu roman.”

      Sunt dezamăgit de calitatea celor care reprezintă România, dar nu-mi este rușine să fiu român.
      Chiar dacă locuiesc în America, îmi afirm cu mândrie, de câte ori am ocazia, apartenența la poporul și spațiul românesc.

      • A fi român, Popescule nu înseamnă doar a te naşte din acest popor, ci a şi trăi toate bucuriile şi necazurile lui alături de ceilalţi, cu bune şi cu rele, dar şi cu buni şi cu rele !
        Voi vă trăiţi românismul în nişte colivii aurite, noi între Cer şi pământ şi cu tot ce-avem mai sfânt : Credinţa în cel de Sus şi nădejdea în cei de jos , pentru că sus, la noi au apărut , ca după orice revoluţie, toate gunoaiele !

      • @Radu Humor: ”Popescule”. Elegant mod de a te adresa. Desigur, ține de educație.

        ”A fi român … nu înseamnă doar a te naşte din acest popor, ci a şi trăi toate bucuriile şi necazurile lui alături de ceilalţi, cu bune şi cu rele, dar şi cu buni şi cu rele !
        Voi vă trăiţi românismul în nişte colivii aurite, noi între Cer şi pământ şi cu tot ce-avem mai sfânt : Credinţa în cel de Sus şi nădejdea în cei de jos , pentru că sus, la noi au apărut , ca după orice revoluţie, toate gunoaiele !”

        Zău? Care ”noi”, care ”voi”? Sunteți atât de român încât deja trageți linie între români în scopul dezbinării acestui popor.
        Ca să nu mai spun regretul pe care-l arătați după vremurile comunismului: ”…sus, la noi au apărut , ca după orice revoluţie, toate gunoaiele !”.
        Desigur, înainte de revoluție, SUS la noi erau doar oamenii curați care ne dictau destinele, ce să vedem la TV, ce și cât să mâncăm sănătos și economic, dacă și unde să avem dreptul să călătorim și, eventual, să muncim și mai ales cum să gândim.
        Ca să nu mai spun că din exprimarea dumneavoastră, prin plecarea românilor, s-ar fi produs o decantare, în țară rămânând gunoaiele. Asta ați vrut să spuneți?

        Și văd că așa cum am fost obligați să gândim, așa continuăm să o facem, românii trebuie să trăiască împărțiți în clase și de aici să fie ascuțită lupta de clasă.
        În mod normal, acum clasele sunt altele: clasa românilor rămași și clasa românilor plecați. La fel cum proceda securitatea.
        Sunteți un excelent exemplu, domnule Radu Humor.

Lasă un răspuns