„Intelectualii lui emag” in campania electorală

Stiam că Mihai Sora este un om in vârstă dar nu intr-atât incât să-i fi fost model lui Toulouse-Lautrec pentru un celebru afis.

IMG_5744.jpg

Am fost impresionat de aceste afise  din oras, la concurentă (sau poate un supliment alimentar subliminal) in campania electorală din aceste zile…

Tema este relevantă. „Libertatea nu trebuie doar căstigată. Trebuie păstrată”. Afisul  se adresează deci freedom fighters-ilor. O trimitere suavă si la intâlnirile de socializare din Piata Victoriei.

Dar de ce a simtit oare emag nevoia ACUM să iasă cu această publicitate? Oare proprietarul majoritar al magazinului on-line – Fondul de investitii Naspers din Africa de Sud – să fi simtit o dorintă arzătoare de a propovădui libertatea in intreaga lume? Si, in definitiv, nu se mai vindeau televizoarele sau prezervativele de pe site-ul emag fără a li se oferi cumpărătorilor si o „portie de libertate”?

IMG_5745.jpg

25 de gânduri despre “„Intelectualii lui emag” in campania electorală

  1. EMAG vinde preservative? Fac pariu ca este in ilegalitate.Are aprobare de la ANMDMR ? Pentru fiecare punct de lucru?Nu cred.Chiar cei care vind online detin aceste aprobari?
    Conform legii,prezervativul este considerat dispozitiv medical si necesita aprobare pentru comercializare de la ANMDMR. Aberatie,dar asta se cere.

    • Reclama nu e pentru eMAG, pentru ca, dacă urmăriți cu atenție, eMAG e menționat vreo 5 secunde la sfârșitul reclamei. Nu. Asta e un clip electoral de propaganda și indoctrinare,in care sistemul securist își promovează valorile și încearca sa scrie și sa rescrie istoria. Și au șanse mari, pentru ca știți cum se spune, istoria o scriu învingătorii.

  2. Vreau să rămân la ideea de a ne recăpăta humorul ce-l practicam până în 1989.
    Etapele de luptă pentru democrație și pentru libertate, au fost precedate de etapa de luptă pentru drepturile omului, care, dacă nu mă înșel, a fost lansată în Chile (Salvador Alende) – toate după o rețetă CIA.
    Lupta pentru drepturile omului și-a pierdut suflul, când, după 1989, Capitalismul Paternalist, un miraj gen Fata Morgana, născocit pentru a stimula populațiile est-europene, a fost abandonat și traseul a fost reluat de la modelul Capitalismului din sec.XIX, rapace și odios, după cum l-au declarat socialiștii europeni, în frunte cu francezii.
    Chinezii, care au trecut prin tragedia Tienanmen, n-au cum să repete drama lui Li Peng, care, precum un septuagenar normal, a plâns – probabil și pentru a-și arăta compasiunea.
    Oricum sunt șanse extrem de mici ca lupta din Hong Kong să aibă cine știe ce finalitate favorabilă cererilor vehiculate de masa demonstranților, care nu vor putea fi ținuți prea multă vreme rupți de evoluția comportamentului normal în această epocă, așa că de așteptat este ca lupta să se încheie, apoteotic, în concordanță cu tendințele moderne de transformare a masculinității:
    https://www.activenews.ro/externe/O-cunoscuta-revista-pentru-barbati-spune-ca-%E2%80%9Enoua-masculinitate-arata-asa-barbati-cu-cercei-care-plang-imbracati-in-rochii-158334
    P.S. Tot mai mult capăt convingerea că Germania, prin PPE la guvernare în toate țările din UE, vrea să experimenteze un alt gen de URSS.
    Problema este ROMÂNIA, ca și pentru ruși! Adică au trecut la PPE 3 partide din România, l-au tocmit pe dragnea să distrugă PSD și … sau lasă.
    P.S.2. Sper că toată „adunarea” a aflat că, dintr-odată și concomitent, dragnea a demarat DOUĂ acțiuni în justiție, respectiv recursul în anulare pentru condamnarea ce o efectuează și cererea de DESFIINȚARE A PSD!
    P.S.3. hans klemm nu pleacă nici după alegerea Președintelui României, luna viitoare. Cei ce s-au săturat de el să-I țină pumnii lui Trump, la viitoarele alegeri!

  3. […] Dar de ce a simtit oare emag nevoia ACUM să iasă cu această publicitate? Oare proprietarul majoritar al magazinului on-line – Fondul de investitii Naspers din Africa de Sud – să fi simtit o dorintă arzătoare de a propovădui libertatea in intreaga lume? Si, in definitiv, nu se mai vindeau televizoarele sau prezervativele de pe site-ul emag fără a li se oferi cumpărătorilor si o „portie de libertate”?”, arată Adrian Năstase, pe blog. […]

  4. Nu ai pic de rusine! Esti platit de Moscova nesimtitule! Meritati, toti din neamul tau, sa infundati puscaria!
    In curand vor aparea si dovezile teatrului ieftin cu asa zisa ta sinucidere!

      • Asta nu-i anticomunist, este de-a dreptul fascist. Foarte, foarte multi sunt frustrati, au frustrari periculoase din diferite motive in principal din cauza unei educatii precare, minti bolnave si a unei democratii prost intelese incurajate in anii de trecuti de unul Petrov, care a nenorocit tara, oameni si destine pentru 50 de ani de acum incolo.

      • Cred că acest anticomunist este doar un neofascist dereglat psihic, aidoma idolului său, torționarul comunist reșapat, Mihai Șora (despre care cred că este amnezic…. îmi amintesc de un film în care un fost comandant de lagăr nazist, internat într-un ospiciu, convins că este fost deținut evreu, pleacă într-o călătorie cu scopul de a-și găsi călăul….. în cele din urmă află că el este cel pe care îl căuta și, evident, finalul este unul tragic).
        Bine ați făcut că i-ați publicat dejecția, să nu se înece, bietul de el în propriul venin…care nu este întâmplător verde.

  5. Preşedintele Klaus Iohannis, la ceremonia de urcare a Împăratului Naruhito pe tronul Japoniei: Lecţiile tradiţionalismului, comori pierdute de europeni, şi refondarea sistemelor politice, în România şi Europa

    Va invata, oare, ceva presedintele Klaus Iohannis din lectiile Japoniei, cu prilejul vizitei sale de luni si marti la Tokio, cand si unde a fost intronizat Imparatul Naruhito? Chiar daca s-ar putea ca pentru Klaus Iohannis sa fie prea tarziu, daca nu va mai avea posibilitatea, foarte probabila, sa le aplice de la Cotroceni, lectiile japoneze i-ar putea fi utile in scrierea critica si educativa a memoriilor, pentru uzul generatiilor viitoare. Poate si intr-o proiectie contrafactuala “Cum ar fi aratat Romania daca nu ar fi pierdut 15 ani?”, cu presedintii Basescu si Iohannis.
    Multa lume s-a intrebat care a fost secretul “miracolului” Japoniei, care desi a fost tinta unei crime genocidare prin doua bombardamente atomice, primele din istorie, ramase inca nejudecate si nepedepsite de dreptul international, a reusit sa-si pastreze intact traditionalul sistem politic monarhic. Este adevarat, dupa Al Doilea Razboi Mondial, Japoniei i-au trebuit vreo 30 de ani sa se refaca economic si sa revina in topul celor mai performante economii ale Lumii. Cu 10 ani mai mult decat Germania post-Hitler, al carei sistem politic a fost practic ras de pe fata Pamantului. Raspunsul si explicatia trebuie cautate in diferentele dintre simbolistica formala a reprezentarii statului japonez, prin Imparatul neimplicat politic, care putea fi un imuabil punct fix, de sprijin in situatiile fluide de criza, si reprezentarea executiva si totala a statului german de catre globalistul Hitler. Un rol de sef executiv unic, absolut, dictatorial, expune Statul si Natiunea pericolului de a fi absorbite de o furtuna politica devastatoare si indelungata. Imparatul nu a fost un Fuhrer executiv, ci un Simbol reprezentativ.

    Care au fost lectiile japoneze, respectate cu sfintenie la intronarea Imparatului Naruhito, la care toti ar trebui sa luam aminte, comori pierdute de europeni, care ar trebui regasite si reindigenizate, in Romania si in Europa? Prima comoara este cea a traditionalismului, de sute de ani, de care nimeni nu ar indrazni sa se atinga, fara riscul unui sacrilegiu, care ar fi condamnat si respins cu fermitate de catre poporul japonez, pentru ca traditionalismul ii conserva identitatea, aceasta fiind ca aerul pe care il respira. Nici macar globalistii americani nu au indraznit sa se atinga de Imparat, dupa Capitulare, desi cand a anuntat-o, pentru a-si proteja de la extinctie poporul, multi japonezi i-au auzit pentru prima data vocea, dar politic si militar s-au supus cu religiozitate Imparatului, care era Simbolul Neamului Nippon. Cred ca si noi putem utiliza aceasta sacrosanctie, pe care sa o aparam prin lege de murdaria politica.
    “Ascensiunea” Imparatul Naruhito pe tronul Japoniei s-a facut potrivit unei ceremonii denumite “Sokui no Re”, cu ritualuri vechi de secole. Naruhito a urcat pe tronul “Takamikura”, înalt de 6,5 m, îmbrăcat în straie galben-portocalii, destinate doar pentru astfel de ceremonii. El si-a legat numele de “Imparat Naruhito” de “Era Reiwa” (“De aleasa Armonie”), numele perioadei sale de domnie. Impreuna cu obiecte considerate sacre de ritual si proclamatia oficiala de ascensiune in fata stramosilor imperiali si a poporului japonez, Naruhito o dobandit o legitimitate inimitabila, cu profund ecou, cvasidivinatoriu, in mentalul colectiv japonez. Naruhito i-a succedat lui Akihito, Imparat Emerit. Este necesar ca, recompensativ si ierarhizator, sa introducem si noi distinctia de “Presedinte Emerit”. Un presedinte emerit de facto este Ion Iliescu, parintele incontestabil al Opozitiei fata de regimul nedemocratic trecut si al Reformei privind economia de piata si pluralismul politic. De asemenea, fiecare candidat la presedintie ar trebui sa-si puna campania sub semnul unei valori, ori sa-si denumeasca mandatul cu un nume-obiectiv, care sa fie un fel de obiectiv de tara. Este evident ca Viorica Dancila are ca obiectiv de campanie si mandat „Armonia si Unitatea”.

    A doua comoara este simbolistica de reprezentare de catre Imparat a statului, golita de partizanat politic si atributii executive, de domnie care nu guverneaza. Simbolul de reprezentare confera o suveranitate intangibila si o autoritate morala suprema. Prevederea noastra constitutionala referitoare la presedinte ca “mediator” nu este adecvata, nu e sustinuta nici de partizanatul sau politic, ca apartenenta ex ante la un partid, nici de idéea ca ar media intre institutii, in caz de neintelegeri, lucruri pe care de fapt le judeca CCR. Deci, o formulare mai apropiata de realitate a rolului institutional al presedintelui ar fi cea de “simbol al statului”. A treia comoara este rolul sefului statului in a asigura “unitatea poporului”. Din cate am observat din mandatul presedintelui Klaus Iohannis, rolul acestuia in calitate de sef al statului a fost si este de dezbinator al poporului. Pentru aceasta “infractiune” constitutionala, deocamdata “virtuala” fara acoperire juridica, dar alegerile prezidentiale pot fi si un moment de sanctionare exemplara, Iohannis ar fi trebuit de mult suspendat si demis. Iata Juramantul Imparatului Naruhito, inspirator in opinia mea: “Jur ca voi actiona in conformitate cu Constitutia si ca imi voi indeplini responsabilitatile ca simbol al statului si al unitatii poporului”. Aflam, deci, aici, o simbolistica dubla si indestructibila, a unei responsabilitati privind reprezentarea Statului, dar si a unitatii Neamului. Am facut cunoscute cu alt prilej ideile de “Republica monarhica” sau de “Resarhie” si de “Resarh”, un Rege ales al unui nou sistem politic care sa le aiba in centrul sau, ca o imbinare intre semi-republica si semi-monarhie. Explicitez, acum, de ce nu putem sa revenim pur si simplu la monarhia cunoscuta si perimata, care ar fi un act retrograd. Istoria se repeta, dar niciodata identic. Evolutia este in spirala. Ea inseamna ca pe ceva vechi sa adaugi ceva nou. Noi am gustat si din fructul numit republica, si din cel numit monarhie, ambele sisteme avand unele virtuti, dar si servituti. Cel putin la republica, exista riscul ca prin manipularea mediatica a alegerilor acestea sa incapa pe maini extra-etnice, extra-nationale sau chiar extra-rasiale. Pare greu de crezut, dar este un obiectiv milenarist al globalistilor, al unei etno-rase autodefinite ca “aleasa”, care tinteste suprematia globala, distrugand in marsul ei catre scopul final identitatile si traditiile Neamurilor, pentru a le subjuga si conduce cu usurinta. De aceea cred ca fiecare Neam trebuie sa aiba un Conciliu al Identitatii si Traditiei, cu drept de veto asupra legilor neconforme si de denuntare sau demitere, pe toata verticala puterii, in cazuri de atacuri agitprop sau de exhibari publice ostile, necuviincioase sau stricatoare ale Identitatii, Credintei si Traditiei Neamului.

    • Am putea să începem cu reinstaurarea monarhiei… după aceea vom vedea cum și în ce ritm vom reconstrui partea bună a trecutului, singura trambulină spre un viitor ..

      • Of, Doamne! Tot respectul pentru Alteța Sa Margaretă, ca și pentru defunctul Mihai I, dar n-ai observat kixul luat de familia regală?!
        l-au pregătit pe Nicolae, corect vorbitor de limbă română(!), dar gafa, similară cu a străbunicului Carol II, a dres-o prin căsătoria cu fosta țiitoare a fiului lui blaga! Chiar îți dorești să te adresezi individei cu „Alteță” !?!
        Pe de altă parte nu uita că-n Muntenia și Moldova singura condiție era să fie „os domnesc”, partidele boierești nu susțineau orice nevolnic. Am înțeles că domiciliezi în Iași, adică este ușor de aflat că degeaba Ștefan cel Mare l-a uns Domn pe Bogdan și l-a păzit 2 ani.
        Pe de altă parte Voievodul Transilvaniei era ales de Dietă.
        Adică n-a prea existat monarhie ereditară, ci, mai curând, alegeri cvasi democratice!!!

  6. Offtopic

    1.Putem citi pe Foxnews.com , in cadrul seriei „Trump Impeachment Inquiery” articolul:

    „Diplomat Bill Taylor testifies two channels were created for Ukraine policy, ‘one regular, one irregular’

    Din articol :”Describing administration policy-making in Ukraine, Taylor said the „regular” channel would be through State Department channels, acording to sources.The „irregular channel”, he told lawmakers, was through European Union Ambassador Gordon Sondland, former special envoy Kurt Volker, Trump’s lawyer Rudy Giuliani and outgoing Energy Secretary Rick Perry.”

    2.In alte medii , la a3 , doamna Zamfir se chinuia de zor sa-i explice unei doamne de la alde cum e cu sectia speciala, adicatelea sa nu voteze inainte, ci dupa.In acelasi timp doamna cealalta, dintr-un partid ce avusese vreo 4 ministere si sefia Senatului de la psd, raspundea despre ce rau a facut pesedeul pe vremea guvernului zero.O alta doamna blonda, de la ProRomania, se razboia cu domnul Corlatean pe teme de justitie, fara rost in opinia mea.La tvr Tericeanu vorbea de presedintia Senatului (iar ?), iar in acelasi timp domnul Cristoiu scria pe evz un articol in care România era scris cu ” î „din „i”.Pe dcnews aveam o poza cu doamna Dancila, bine incadrata, sa apara doar seniori alaturi.Culmea e ca doamna Dancila are fani chiar si din zona de varsta 30 plus, cine are familie nu va vota nebuneste garantat, magia a cam disparut.Zilele trecute am auzit cu urechile mele chiar doi pensionari vorbind de Barna cu parere de rau. Prea multe prejudecati si tipare, prea mult cambridge analitica.E posibil sa fie mari surprize pe categoriile de varsta la alegerile astea, dar in fine.Am vazut chiar sociologi suparati din cauza lui Barna.Nu e bai
    In seara asta si 3-csterul de la miezul noptii era fericit, „vin meseriasii”.

  7. Kitsch Man: Filosoful polit-agit-prop Mihai Sora, un hedonist hot de idei

    Majoritatea covarsitoare, incluzand, evident, poporul, dar si spiritele sale autentice de mare altitudine morala, cunoastem lectia de viata care cere “Sa imbatranim frumos” si ne straduim sa o respectam cu scrupulozitate, ca pilda pentru generatia tanara si cele care vor veni. Insa cei care au fost o viata sarlatani, vor sfarsi ca sarlatani.

    Marturisesc ca nu m-am asteptat ca, la cei 102 ani ai sai, polit-agit-prop-ul Mihai Sora sa nu iubeasca intelepciunea, la care cel putin l-ar fi obligat fosta sa profesiune, de filosof. Stiam de mult ca globalistii sunt spirite goale pe care incearca sa le umple cu ceea ce fura de la altii, in scopul, tot atat de meschin, de a epata, de a-si impune atractia si influenta pe care in mod real nu le au si nu le merita.

    Plagiind ideea afisista a pictorului francez Henri de Toulouse-Lautrec, din secolul al XIX-lea, Mihai Sora a ales sa lase in urma sa amintirea nonlongeviva de „Kitsch-Man”. Cine pune afisul emag in acest context si-l priveste isi da seama cu usurinta ca Mihai Sora este nu numai un kitsch-man, ci si un hedonist, care si-a facut un idol, chiar daca fals, din propriul chip, dovedindu-si, inaintea caderii cortinei, ineptitudinea morala.

    Pentru a-l intelege mai bine pe kitsch-man-ul Mihai Sora reamintesc doua caracteristici ale kisch-ului, care din punct de vedere etic este definit ca minciuna, lene mentala, prin lipsa de originalitate, iar in abordarile estetico-sociologice kitsch-ul este categorisit, tintuitor, ca falsa arta, productie de minciuni estetice.

    PS/NB: Este remarcabila dezvaluirea de catre Adrian Nastase a sursei folosite de „Intelectualii lui emag” in campania electorala. Ea putea veni numai din partea unui cunoscator, iubitor si colectionar de arta, in semn de respect pentru memoria unui celebru si neobisnuit autor de arta frumoasa, un slujitor cinstit al originalitatii, care spunea despre sine: „Nu aparțin nici unei școli. Lucrez singur în ungherul meu”. Redau link-ul catre articolul din Wikipedia despre pictorul Henri de Toulouse-Lautrec (1864-1901), din perioada postimpresionista, de la care Mihai Sora a furat ideea de afis, cu care se impauneaza, voit politic, in reclama emag: https://ro.wikipedia.org/wiki/Henri_de_Toulouse-Lautrec

  8. Circula, inca, un slogan uzat si practic un fake news, intre „mesenii” cu experienta, de prin carciumi:”PSD a scos din puscarii infractorii”
    E cu atat mai surprinzator avand in vedere ca legea amnistiei si gratierii nu a fost data, codurile nu au fost modificate, iar recursul compensatoriu s-a dat tocmai la initiativa celorlalti , pe vremea guvernului zero.Deci desi PSD din 2016 incoace, nu a dat practic nimic pe zona legislativa, privitor la liberari, amnistii sau gratieri pe asa zisa justitie, tema pare foarte actuala in popor.

    Intrebarea care se pune este de unde vine aceasta convingere intre bautorii cu experienta (care au bani de cheltuiala tot din cauza psd banuiesc), pentru ca nu cred ca au timp si de social media.

    Acest fake news nu cumva ar trebui demontat la nivel public ?
    Nu trebuie cumva explicat exact cetatenilor: ce s-a facut, cine a facut, cand a facut si cu ce rezultate ?
    Vedem ca e si element de negociere in noul guvern intre cei care au si initiat ei insisi proiectul in cauza.De ce sa nu se laude si sa-si asume chiar initiatorii ?

  9. ‘ndarat la clasici
    Traducere (cat de buna ma putut. Buna adica in lb romana nu prea modernista ca deh textul orijinel e de oe la 1830)
    –––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

    Doamna de Montcalm mi-a trimis un sac(1) de o mie două sute de franci ca sa impart intre Legitimisti pur-sange(2) : i-am trimis inapoi, negasind cui sa dau un scud(3). A fost legata o josnică frânghie de gâtul statuii din varful coloanei din Place Vendome; au fost atât de puțini regaliștilor pentru momnetul de glorie și pentru a trage funia, incăt insasi autoritățile, toate bonapartiste, au fost cele care au doborat imaginea stăpânului lor, cu ajutorul unei spanzuratori : colosul silnic si-a inclinat capul ; el a căzut la picioarele acestor suverani din Europa, care de atâtea ori s-au prosternat in fata lui. Oamenii Republicii si Imperiului au fots cei care care au salutat cu entuziasm Restauratia. Comportamentul și nerecunoștința personajelor ridictate de ridicate de Revoluție au fost abominabile fata de ce pretind astazi ca regreta și admira
    …………….

    În ceea ce pentru noi (4)nenorocitii de legitimiști, nu eram primiti pe nici unde; nu contam cu nimic. Uneori, ei ne spuneau în stradă sa mergem la culcare; alteori ni se recomanda să nu strigam prea tare „Trăiască regele!” altii luîndu-si aceasta sarcina…

    …………………………

    Contagiunea este de minunata in Franța, si am striga „taiati-mi capul”(5) daca ne-am auzi vecinul strigân-o. Imperialii au intrat pana si în casele noastre și ne sileau, pe noi bourbonistii, să punem ca steaguri imaculate resturile de albituri închise scrinurile(6) noastre- ceea ce sa întâmplat si la mine, dar doamna de Chateaubriand nu vrut sa auda și si-a apărat cu vitejie muselinele sale.
    **********************************************************************************

    1) punga poate era mai bine .. dar poate chiar era un sa nu prea mare 1200 franci riscau a fie destul de grei.
    2) „de pure race” – rasa pura .. pru sange mi s-aparut cmai bine
    3) piesa traditionala. In vreme a aia valora se pare 5 franci
    4)”pauvre diable” .. cred ca se raduce mai buine prin „nenorocit” in loc de sarac
    5) a bas la tete – jos capul! deci pe romneate taiati!
    6)”enfermés dans nos lingeries” Azi lingerie este lenmjerie. Insa e pare ca atunci erau dupalruri, sciimnuri speciale ion care erau tinute pazzele de in (lin) fine.

    Acu ia ziceti voi – nu este excat atnosfera roamneasca din 1990?! Varatan Arachelian trwecut de la te pup in cur conducator iubit la Majestate pupati-as talpile! Paller OPctavian „sper sa mor intr-un regt”

    SAMD etc ..

    hm.. in anii 88-91 inainte sa dorm citeam la intamplare cateva pagini dintr-o caertre, Mereu aceiasi. Memorile de dincolo de mormant . En francais s’ils vout plait!

  10. Mare suparare pentru „armaghedon”, la a3, din cauza faptului ca doamna Dancila ar putea( e o mare probabilitate- de ce nu) sa intre in turul doi, tur in care chipurile nu mai are sanse.
    Chiar asa sa fie?
    Se uita ca datele demografice pentru Romania sunt destul de interesante, ca turul unu nu seamana cu turul doi , dar, cel mai important, si ca EMOTIA e cea care face diferenta ? 🙂

    Acum inteleg si de ce domnul Constantinescu a renuntat la a mai candida.

  11. Recomandările din raportul MCV:

    Punerea în practică a unui sistem robust și independent de numire a procurorilor de rang înalt, pe baza unor criterii clare și transparente, cu sprijinul Comisiei de la Veneția.

    Vă mai amintiți de reforma Justiției din 2005? Atunci când legea ce prevedea ca propunerile pentru șefii parchetelor și ÎCCJ să fie făcute de CSM a fost modificată astfel încât propunerile să fie făcute de Ministrul Justiției, pe atunci Monica Macovei. Explicația dată de cuplul Băsescu-Macovei a fost că CSM este populat cu brontozaurii fostului regim. Și numai așa se poate face reformă…..

  12. Trădare în formă continuată

    .

    Cumpănașu declară că are dovezi prin care poate demonstra că Johannis a fost sponsorizat de un prezumtiv agent FSB, milionarul moldovean Renato Usatîi, acționar la Gazprom.

    Totuși, inclusiv în timpul alegerilor precedente s-a spus foarte clar că principalul finanțator al campaniei lui Klaus Johannis este un sas milionar, Michael Horst Schmidt, patronul Auto Bavaria, prieten cu Klaus dar – foarte important! – căsătorit cu SORA LUI USATÎI, frumoasa Veronica Schmidt Usatîi.

    Încă din 2014 conexiunile Johannis-Usatîi au creat suspiciuni că primarul Sibiului ar putea fi agentul unor interese străine şi nu al interesului naţional românesc, unul dintre jurnaliștii care au ridicat această problemă fiind Victor Roncea.

    Prin acțiunile de până acum, Michael Horst Schmidt poate fi asimilat unui agent acoperit al serviciilor germane.

    Iată cum Klaus Werner Johannis a devenit un soi de conductă Nord Stream pe teritoriu românesc, în care gazul ars de președinte vreme de 5 ani a avut un scop foarte precis: să încălzească o relație geostrategică ruso-germană într-un stat important pentru interesele americane în Europa. De asemenea, să fie un garant al tratatului Ribbentrop-Molotov, deci să împiedice, din vârful statului, orice demersuri care ar strânge relațiile între frații din Țară și cei din bucata de Moldovă ruptă de interesele imperiale rusești, Basarabia.

    În plus, prin sprijinul direct dat mișcărilor #rezist sprijinite de serviciile germane și ONG-urile Soros, dar și de trădătorii globaliști din Departamentul de Stat, rolul pseudo-președintelui a fost acela de a maidaniza România pe model ucrainean (acolo unde s-au conjugat cam aceleași forțe).

    Subminarea statului a avut un punct culminant la 10 august anul trecut, când lovitura de stat a fost dejucată de câțiva patrioți din servicii detașați la Jandarmerie și ofițerii din cadrul acestei arme.

    Însă începuturile demantelării suveranității țării sub Johannis (continuatorul lui Petrov) au fost tragice: 64 de victime tinere într-un incendiu care a durat 153 de secunde, ce a fost urmat imediat de geaca roșie în mijlocul mitingurilor neautorizate, atacul furibund împotriva Biserici Ortodoxe și instalarea „guvernului meu” (Cioloș), cel mai impotent din istoria recentă.

    Acest guvern, ca și cel „condus” de Boc, a fost „specializat” strict în pauperizarea românilor (pentru menținerea unui bazin de mână de lucru ieftină pentru Vest) și susținerea profiturilor colosale făcute în colonie de marile corporații și bănci străine. Tot sistemul fiind securizat de arnăuții din servicii și procurorii DNA, cozile de topor globaliste, junta securistă cointeresată financiar.

    Dorința de a doborî guvernul Dăncilă, slăbit și devenit captiv oricum de încarcerarea lui Liviu Dragnea în urma unui proces fake, nu are absolut niciun alt scop decât continuarea destabilizării statului. De altfel, este evident disprețul față de Stat al acestui psihopat ajuns prin conlucrarea factorilor externi la cârmă, ce a fost dovedit chiar în aceste zile: prin decizia CCR nr. 504/2019, Johannis a fost obligat la revocarea de îndată a trei miniștri din cabinetul Dăncilă. Publicarea deciziei în Monitorul Oficial încă din data de 3.10 a.c. și refuzul aplicării Constituției, arată disprețul acestuia pentru lege și ordinea de stat.

    Însuși faptul că premierul desemnat din partea PNL, Ludovic Orban, nu are nicio idee asupra componenței cabinetului propriu la 12 zile de la demiterea guvernului Dăncilă, dovedește că singurul criteriu al acestei schimbări a fost subminarea statului în timpul alegerilor, tocmai pentru ca trădarea și inactivitatea acestei marionete desensibilizate să nu fie discutată în spațiul public.

  13. KWI este in cadere libera si e disperat. De unde simt acest fapt ? Scoaterea la rampa a „murdariilor” trecutului. A apelat la cele mai josnice metode, „intamplator” au iesit la rampa niste filmari „secrete” despre catastrofa de la Colectiv. Dupa cum ne-a obisnuit, KWI si-a cladit mandatul numai pe cadavre nevinovate, pe drama parintilor, manifestatii neautorizate, pe vrajba si ura romanilor contra romanilor. Nu este o simpla constatare, sunt fapte si declaratii ale lui KWI. Ce mai urmeaza oare in lupta oarba si disperata a acestuia de a mai castiga inca un mandat ? Un asemenea personaj iresponsabil nu are ce cauta in varful statului roman.

    • Sasul pute de lene şi indolenţă, inclusiv intelectuală, dar este şi îngâmfat conform zicalei că prostul dacă nu-i fudul, parcă nu e prost destul şi manifestă un dispreţ sfidător la tot ce-i românesc !
      Ăsta fără ajutor ocult nu poate conduce mai mult de o bicicletă, dar ni l-au trântit , prin cea mai grosolană fraudă, îb capul mesei de la Cotroceni !
      Dacă atunci au trebuit să fure vreo trei milioane de voturi pentru a-l impune la Cotroceni, acum nici dublul nu i-ar fi de folos !
      PSD-ul nu trebuie decât să intre în turul doi şi să verifice cu stricteţe voturile primite de acest sinistru duşman a al românilor încă din primul tur al alegerilor !
      O fi votul o găselniţă justificativă a numirilor din umbră, dar dacă un partid mare vrea să-şi facă datoria faţă de proprii cetăţeni, nu doar de proprii alegători are datoria de a veghea la bunul mers al numărării voturilor, care altfel va fi din nou aranjat din calculator !
      P.S.
      Unde în Lume un mutălău, la propriu şi la figurat mai poate ocoli din motive de lipsă de program şi evidentă inferioritate intelectuală, nişte dezbateri obligatorii într-o democraţie , pentru ca apoi să le râdă cu dispreţ în faţă celor care au de înfruntat un asemenea păpmpălău caraghios şi comic din dealul Cotrocenilor !?
      Că după câte bube-n cap are ăsta, parcă văd că-şi va da la turnat o coroană sub care să şi le ascundă imitându-l pe neamţul mai român decât tot neamul lui săsesc, ajuns Rege al tuturor românilor !
      Sau poate că-şi va trage pe cap o cască hitleristă care-i vine perfect şi-l reprezintă în tot ce face !

Lasă un răspuns