Conferintă FET la Buzău

Fundația Europeană Titulescu împreună cu Primăria Municipiului Buzău vă invită miercuri, 23 octombrie 2019, ora 11.00 la conferința „Politica externă a României de ieri și de azi – direcții fundamentale”.
Conferențiază:
Prof. univ. dr. Adrian NĂSTASE
Dr. Alin SPÂNU
Dr. Liviu ȚĂRANU
 
Evenimentul va avea loc în sala „Nicu I. Constantinescu” din Palatul Comunal al Primăriei din Buzău.
Ca motto al conferinței consemnăm un fragment de mare actualitate din, poate, cel mai important discurs al lui Nicolae Titulescu, rostit în anul 1937, la Universitatea din Bratislava, în care marele diplomat român pledează pentru Ordinea în gândire:

„Trăim într-o epocă tulbure fără precedent în istorie. Se spune că voim să evităm războiul şi totuşi el este foarte aproape, dar ochii noştri refuză să-l vadă. Se spune că lumii îi lipseşte o doctrină care să constituie firul ei conducător, şi totuşi există, sub ochii noştri, două doctrine: una, mai restrânsă, care luptă pentru realizarea unităţii Europei pe baza ideologiei sale şi alta, mai generală, dar care nu şi-a dat încă seama de ameninţarea care o pândeşte şi care nu numai că nu a început lupta pentru legitima ei apărare, dar nici nu s-a gândit încă la asocierea intereselor, care trebuie să preceadă această luptă. Se spune că voim să trăim sub domnia legii internaţionale şi totuşi lumea asistă impasibilă la violarea ei repetată şi la zeificarea celor care o realizează, fericită dacă aceştia din urmă consimt să accepte o convorbire, faptele împlinite nefiind niciodată repuse în cauză. Lumea resimte azi o nevoie care primează asupra tuturor celorlalte: Ordinea în gândire”.

Evenimentul face parte din proiectul „Conferințele Fundației Europene Titulescu”. Prin acesta, dorim să oferim tuturor celor interesați de activitățile noastre oportunitatea de se întâlni cu membrii și experții Fundației, dar și de a participa la dezbateri/conferințe/prelegeri pe teme care preocupă societatea românească. Astfel, vom fi prezenți în diferite orașe din țară și ne vom bucura să îi întâlnim, la rândul nostru, pe toți aceia care ne împărtășesc priuncipiile și valorile căci ”FET este locul unde temele care contează în viaţa prezentă şi viitoare a neamului romanesc sunt dezbătute, este locul care oferă soluţii şi argumente.”

Vă așteptăm!

5 gânduri despre “Conferintă FET la Buzău

 1. Off topic (dar nu prea)
  Colegul simpatic Fragmentarism face o predicție:
  ,,Care este prognoza pentru ultima treime a toamnei politice? „Storm!”, ne spune Vanessa Mae to …”
  E nostim, dacă privim totul mai de la distanță…..ce ,, văd” eu, de exemplu:
  Un glob de sticlă, din acelea care se vând de sărbători, care simulează, prin agitare, un mirific crâmpei de iarnă cu ninsoare și decor în miniatură. Cine este agitatorul, în cazul ,,globului” mioritic ? Un moș uriaș cu barbă falsă care nu-și poate ascunde identitatea, dacă îi privești ochii….nu mă credeți ? Căutați o imagine cu George Soros pe Google.
  (Z)
  Ei, de aici decurge o întrebare tulburătoare:
  Câți dintre români sunt închiși ermetic în interiorul globului, convinși că iluzia libertății este libertatea însăși, și câți au reușit să rămână in afară .. ?

  Apreciat de 1 persoană

 2. ANDREI CARAMITRU – DELIRUL MERGE MAI DEPARTE

  Trăim într-un teatru politic al tuturor posibilităților din moment ce până și Andrei Caramitru a fost POSIBIL. Iar de la POSIBILITATE la REALITATE, după cum știm, nu e decât un pas. Pasul s-a numit, în cazul de față, USR.

  Aș vrea să nu uităm că într-un ideal „guvernul meu de dreapta” juniorul Caramitru ar fi putut fi ministru de Finanțe! Că dânsul era „pe listă”. Postările lui infantile, exprimarea lui gângavă, ideile lui fascistoide, toate ar fi putut căpăta o binemeritată răsplată într-un fotoliu ministerial adecvat ilustrului fund al celui educat la „Business Administration, MSc in Mathematical Finance”, Universitatea din Geneva. Uimirea mea însă nu este legată de faptul că Andrei al nostru a absolvit o școală de învățământ superior la Geneva ci de cum naiba a reușit să treacă de liceu, la Colegiul Național Sf. Sava? Asta e o enigmă la a cărei descifrare va trebui să mă gândesc…

  De când pe deasupra chipului angelic, de copilaș fericit, al lui Dan Barna au început să se adune norii negri ai furtunii RISE PROJECT, Andrei Caramitru se luptă ca un leu cu nedreptatea și cu nenorocitul ăla de „DNA SĂ VINĂ SĂ VĂ IA” care nu mai este „mami” ci e „maștera” fără scrupule, ridicând cetățeni cinstiți de pe la sediile lor de partid și plimbându-i cu cătușe, în ciripitul vesel al reporterilor de teren, strânși ciopor în fața edificiului cu copertină de policarbonat din Știrbei Vodă. Ia uitați-vă aici:

  „Atacul ăsta a venit imediat după ce 50 din 53 din comitetul politic al USR au votat contra participării la guvern. Adică nu au vrut sa fie cireșica de pe tortul USL care să justifice în ochii # rezist dezastrul care va veni. Atunci au înțeles că «nu se poate negocia cu USR». Deloc. Și atunci au lansat jihadul total.
  Eu mă aștept – să știți – la vizite pe la DNA, cătușe și de-astea dure rău de tot. Înainte de turul 1. Sper să nu am dreptate dar la cât de violenți sunt – nu m-ar mira. Modelul LCK.”(Andrei Caramitru, pagina proprie de FACEBOOK, 21 octombrie 2019)

  După ce toată lumea (cu excepția acelui fragment de omenire care-l iubește pe ideologul userist și care fragment nu excelează prin numărul neuroni și, mai ales, de sinapse) a înțeles că e un atac direct la Codruța, prin invocarea metodelor ei de lucru, Caramitru-mititel, speriat de porumbelul care i-a ieșit în postare, a revenit cu precizările necesare: el vorbea despre ceea ce A PĂȚIT Codruța, nu despre modul său de lucru, consacrat. Adică:

  „…Am spus ca așa i-au făcut și lui LCK. Cu secția specială și alte aberații. Trebuie chiar să ai rea-voință sau să fii prost grămadă să înțelegi altceva din textul ăla…”

  Adică au plimbat-o și pe Codruța pe la DNA, cu cătușe și de-astea dure de tot, nenorociții, înainte de „turul 1” și eu n-am văzut scena? Să-i fi făcut „violenții” una ca asta fără știrea mea? Sunt mâhnită… Dar cred că am fost ori neatentă, ori doar rău-voitoare … că la proști (făcuți) grămadă nu m-am regăsit. În schimb, pe pagina lui micul Cara, era plin…

  Aceste precizări fiind făcute, raționamentul fermecător al lui Andrei Caramitru, din ziua de 21 octombrie 2019, continuă neabătut:

  „Nebunie maximă. Le e frică de leșină. Și de ce le e frică nu o să scape. Dacă până acum nu eram deloc sigur – acum știu că vom câștiga alegerile. Veo pleacă înapoi în Teleorman. Klaus înapoi la Sibiu să scrie cărți și să schieze («Pas cu Pas înapoi Acas»)”. (Andrei Caramitru, pagina proprie de FACEBOOK, 21 octombrie 2019)

  Înțelegeți, cetățeni, deranjul e mare în USR de câteva zile. Dar eu îi ofer soluția lui Caramitru-mititel: dragă, tăiați de pe listă pretenția de desființare a Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție. Ca să aveți și voi, micuțule, unde să reclamați abuzul.

  În acest fel, pe ticăloșii violenți de la DNA care vor îndrăzni să se atingă de delicatele încheieturi ale lui Dan Barna, va avea cine să-i ancheteze și să-i bage, definitiv, la zdup!

  P.S. Nici cu Moise Guran nu mai e IN LOVE micul Cara… nici cu haștagii tradiționali… ce ne facem, soro?

  Apreciază

 3. Ma bucura faptul ca autoritatile buzoiene, dau o atentie deosebita Conferintelor Fundatiei Europene Titulescu si s-au gandit sa gazduiasca evenimentul in cochetul Palat Comunal, care cu certitudine are o sala „Nicu I. Constantinescu” pe masura palatului. Indraznesc sa anticipez ca aceasta conferinta/prelegere va fi urmarita cu mare interes de numerosi invitati interesati de subiect si sa aiba placerea dezbaterilor sub inaltul patronaj al Presedintelui FET.

  Apreciază

 4. ADEVARATUL MOTIV AL DECLANSARII RAZBOIULUI IN SIRIA
  Deschideți-vă mintea!

  1- în Siria, nu există nicio bancă centrală Rothschild.
  2- Siria a interzis produsele alimentare modificate genetic, precum și cultivarea și importul acestora.
  3- Siria este singura țară arabă care nu are datorii la Fondul Monetar Internațional, nici la Banca Mondială, nici la altcineva.
  4- familia lui Assad face parte din orientarea (religioasă) alawită; acesta este un curent minoritar şiit al islamului tolerant; a fost combătută de la moartea lui Mohamed de majoritatea sunnită.
  5- femeile din Siria au aceleași drepturi ca și bărbații în privința studiilor, sănătății și educației.
  6- femeile siriene nu sunt obligate să poarte vălul. Legea Sharia (Legea islamică) este neconstituţională în Siria.
  7- Siria este singura țară arabă cu o constituție seculară și nu tolerează mișcările extremiste islamice, care sunt combătute puternic (chiar și cu metode extreme).
  8- aproximativ 10 % din populația siriană aparține uneia dintre multele ramuri creștine, prezente întotdeauna în viața politică și socială.
  9- în alte țări arabe populația creștină nu ajunge la 1 % din cauza tratamentului prost.
  10- Siria este singura țară mediteraneană în întregime proprietară petrolului său (aproximativ 500.000 barili / zi) și nu și-a privatizate companiile de stat.
  11- Siria are o largă deschidere spre cultura și societățile occidentale, cum numai Libanul o mai are în lumea arabă.
  12- Siria a fost singura țară pașnică din zonă, fără războaie sau conflicte interne.
  13- Siria este singura țară din lume care a primit refugiații irakieni, fără nicio discriminare socială, politică sau religioasă.
  14- Bashar al-Assad are o susținere populară foarte mare.
  15- Siria dispune de rezerve de petrol exploatabile (aproximativ 2,5 miliarde de barili), care este rezervată întreprinderilor de stat!

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.