Motiunea de cenzura

Sper ca motiunea de cenzura sa nu fie votata. Acceptarea ei ar crea si mai mult haos, in conditiile in care, in apropierea noastra dar si peste ocean, sunt tot mai multe probleme.

Daca nu va trece motiunea, va fi nevoie de angajarea raspunderii guvernului care sa propuna in parlament si o restructurare dar si o modificare a programului de guvernare – ceea ce se putea face, in opinia mea – si inainte de motiunea de cenzura.

Daca va trece motiunea, acest lucru va fi benefic doar pentru Iohannis, care va putea sa conduca jocul politic pana la alegerile prezidentiale dar si in prima parte a anului viitor.

Vom vedea…

36 de gânduri despre “Motiunea de cenzura

  1. Chiar daca motinunea nu trece, va fi foarte difici ca guvernul sa obtina, ulteriro numirii interimarilor (conform deciziei CCR), votul de sustinere in Parlament.
    In cazul motiunii, cei din PSD pot sa stea la restaurantul din incinta Casei Poporului, opozitia fiind cea preocupata de obtinerea majoritaii de 233 voturi.
    La restructurare se schimba lucrurile, aceeasi majoritate trebuie coagulata de PSD. Va fi foarte dificil.
    Se poate sa nu treaca nici motiunea si nici, mai apoi, restructurarea. Deci, un haos total, demn de aceasta colonie jalnica numita, prea frumos, Gradina Maicii Domnului.

  2. off topic
    trexsr spune:
    OCTOMBRIE 8, 2019 LA 1:54 PM

    Nu exista inteligenta artificiala, ci mecanisme sofisticate care executa , sub forma de linii de cod, vointa programatorilor umani care, astfel, au acces mult mai rapid la constiintele indivizilor.
    AI este un mit inventat de Hollywood si de autorii de SF, in credinta lor fantezista ca omul se poate reproduce pe sine din sarme si impulsuri electrice. Nu cred asa ceva, dovada consta in faptul ca omul nu a reusit sa creeze nici macar o banala celula si un cod genetic care sa permite celulei sa evolueze, pornind de la ingredientele pasive din tabelul lui Mendeleev. De fapt, savantii nu stiu nici acum cum a aparut viata pe aceasta planeta si cauta cu disperare explicatii in….spatiu. O noua dovada ca omul detine (si) un instinct religios, adanc inseminat in codul sa genetic, chiar daca unii nu recunosc asta nici in ruptul capului. (Z)
    La urma urmei, au ajuns la aceeasi concluzie ca Universul a aparut din nimic printr-o explozie initiala. Nimeni nu stie, pentru ca nici nu-si poate imagina, ce a fost, cum a fost, sau cum este inca, inainte de Big Bang. Asta ne spune si Biblia, de 2000 si ceva de ani, cand vorbeste de Facere si lumina necreata….

    • Cu mica diferenta ca Facerea mip0a solicita mai putin putina mea credinta decat mi-a solicitat cartea Primele trei minute ale Universului -Steven Weinberg.

      Adica faceea mi se pare muultm da mult mai stiintifica!@!

  3. Ok,să nu fie votată.
    In Italia s-a votat reducerea numărului de parlamentari și senatori, la noi de ce nu se poate?Sa fie oare mafia noastră mai mare decat a lor?

    • Să se reducă, în mod natural, numărul de partide, asta e de fapt problema.
      Prag electoral de 10%.
      De asemeni, trebuie delimitate cu precizie atribuțiile premierului de prerogativele președintelui.

    • Propunerea de reducere e a partidului populist Movimento 5 Stelle care a făcut pe naiba la guvernare. Pun pariu că italienii vor fi la fel de nemulțumiți și după reducerea numărului de parlamentari cu 250. Mai vorbim.

    • Cati vrei omule, 100 de parlamentari ?
      Hai mai bine sa-l desfiintam, oricum vor sa-l dizolve neo-bolsevicii/marxistii cu staif european.
      Sunt doar 400 si ceva, dintre care vreo 40 cred, reprezinta minoritatile.
      Democratia e cu Parlament si Constitutie.

  4. Trei Feţi-Frumoşi cu stea în frunte

    Prezenţa lui Oreste Teodorescu, Radu Banciu şi Monica Macovei pe post de consultanţi la campania prezidenţială a lui Kelemen Hunor nu-i va folosi la nimic politicianului ungur în relaţiile cu propriul electorat, însă aceste trei persoane pot mijloci negocierile pentru colaborare în viitoarea guvernare cu actuala opoziţie care speră să preia puterea după moţiunea de cenzură. Totodată, Oreste, Banciu şi Macovei sunt folosiţi ca figuri emblematice spre a prezenta PPE-ului internaţional o imagine modernă de dreapta şi neşovină a UDMR-ului.

  5. In urma aprecierilor Dvs. privind motiunea de cenzura sunt doua aspecte clare, ori trece, ori nu trece.
    Daca nu trece, se intarzie haosul, iar in antiteza cu cele din jurul nostru si peste ocean nu cred ca trebuie sa avem temeri, contam extrem de putin in “economia jocului” sau ce-i al nostru e pus deoparte.
    Daca nu trece motiunea, guvernul trebuie cum se spune in batrani “sa-si bage mintile-n cap” si sa faca ce trebuia sa faca de foarte mult timp, toate cele sugerate de Dvs. .
    Daca trece motiunea, marea masa a cetatenilor vor vedea ce inseamna raul, poate pentru ca si cu binele li s-a urat. Nu sunt sigur cat de benefic ii va fi d-lui K.W.I., cu certitudine “guvernul meu” isi va da cu stangul in dreptul. Din pacate si astazi se vede cine conduce jocul politic, s-a vazut extrem de clar la europarlamentare si referendum.

  6. ACEIA SI SPERANTA O PORT SI EU IN GANDIREA MEA , CA MOTIUNEA DE CENZURA SA NU TREACA . ANALIZAND GANDIREA FIECARUIA DINTRE POLITICIENI CE REPREZINTA PARLAMENTUL SI NU NUMAI, CONSTATAM O RETINERE IN A VOTA MOTIUNEA . ANUMITI PARLAMENTARI, POATE NU SE VOR HAZARDA SA VOTEZE, CONSTIENTIZAND CONSECINTELE PE CARE DOMNUL EX PRIM MINISTRU ADRIAN NASTASE NE ATENTIONEAZA CA AR URMA ,DACA MOTIUNEA DE CENZURA AR TRECE. SUSTIN ACEASTA REMARCA PE CARE DOMNUL ADRIAN NASTASE O FACE CUNOSCUND FOARTE BINE REALITATEA ATAT TIMP CAT DANSUL A DETINUT FUNTI INPORTANTE . EUROPA ,TARILE CARE DECID , NU VOR ACCEPTA VREODATA O STABILITATE POLITICA MAI ALES IN ROMANIA ,TARA IN CARE ISI POT INDEPLINI INTERESELE FARA A FI NEVOIE DE O INTERVENTIE MILITARA… SA SPERAM CA DEMNITATEA UMANA, A ALESILOR CE VOR VOTA PENTRU SCHIMBARE SAU NU , IN MARE MASURA SI O VOR PASTRA SI NU VOR SUSTINE MOTIUNEA DE CENZURA. MULTA SANATATE, ALTURI DE CEI DRAGI ,DOMNULE EX PRIM MINISTRU , ADRIAN NASTASE ,CU DRAG ,MARIAN

  7. D-NE AJUTA SA NU TREACA MOTIUNEA ….DACA TRECE II DAM APA LUI IOHANIS 6 CASE SA VOBEASCA CA SI CUM DOARME MULT TIMP DE ACUM IN COLO…SPER SA NU TREACAAAAAAAAA

  8. Motiunea de cenzura: Statuia care va cadea

    Cu o zi inainte de motiunea de cenzura, sansele acesteia sunt mai mult sa cada decat sa treaca. Cel putin, pe acest trend descrescator de sanse o inscriu o serie de evenimente semnificative din ultimele zile. Alocarea de catre Guvernul PSD de fonduri mai mari, absolut necesare, pentru administratiile locale, revenirea in PSD a unor parlamentari plecati in opozitie (Pro Romania), indoieli ale lui Dan Barna, lider si prezidentiabil USR, privind succesul motiunii, sunt astfel de semnale de incertitudine, din ambele tabere. Remarcabile in acest sens sunt si atitudinile opuse ale PSD si PNL. PSD e sigur pe el, demn, fara emotii, pe cand PNL e extrem de agitat, cand amenintator, cand rugator pana la umilitor, in vanatoarea si contabilizarea voturilor. “Mai dati un vot, ca n-o fi foc”, se caciuleste Ludovic Orban pe la toate partidele parlamentare. PNL pare un fel de Pristanda care numara voturile. Impresia e ca voturile nu-i prea ies, ca PNL le scoate din burta, ca si Pristanda steagurile. Motiunea parca ar fi pentru PNL. In fapt, cam asta e realitatea, motiunea de cenzura va fi in egala masura pentru Dancila si PSD, de o parte, si Iohannis si PNL, de cealalta parte. Motiunea de cenzura este un fel de vot preliminar pentru alegerile prezidentiale de luna viitoare. E ca o hartie de turnesol privind increderea politica, dar si electorala, fata de polurile de putere PSD si PNL. Parlamentarii vor vota motiunea (si) in functie de pulsul pe care l-au luat alegatorilor in circumscriptiile lor electorale. Cine il va ignora, nu va mai pupa un alt mandat, in urmatorul ciclu electoral. Va fi o motiune pentru Iohannis si Dancila, cele doua statui cele mai impozante aflate pe soclul alegerilor, din care una va trebui sa cada. Totusi, din ratiuni de moderare simt nevoia sa adaug, cred ca dupa viitoarele alegeri parlamentare nu vom mai avea un partid dominant, ca PSD, acum. Dar, suntem totusi o tara de stanga, in care stanga va fi mereu dominanta. Ideea lui Oreste de fuziune intre PSD si Pro Romania este o aberatie sau o capcana, pentru a aplica o eticheta intregii stangi. Nu de unificare a stangii va trebui sa fie vorba, ci de unitate pe obiective a unei stangi diverse, pentru care alegerile prezidentiale sa fie obiectivul comun primordial. In privinta scadentei nu sunt sigur, ar putea fi scurta sau medie. Ultima, daca vom avea momente de culegere in loc de alegere, ca in zicala “A ales pana a cules”. In opinia mea, mai important va fi coltul ierbii, ca inceput si viitor, si ma gandesc la alegerile din primavara, decat caderea frunzei, ca sfarsit de ciclu.

    • PS/NB: “Caderea” Motiunii – se poate spune si asa, nu numai “Caderea Guvernului”, si am in vedere prabusirea increderii in Iohannis si PNL – ar putea sa atraga o demisie de partid si o retragere de candidat, pentru refaceri de credibilitate si sanse, in ambele pozitii. Daca Guvernul nu va pica, pentru PSD va fi un excelent inceput de campanie prezidentiala si o oportunitate de a-si calibra mai bine remanierea si programul pe care va cere increderea Parlamentului.

    • Cred că la următoarele parlamentare PSD nu va mai avea un scor uriaș, dar va avea un scor cu care să încurce socotelile celor aflați azi în opoziție, deci aceștia din urmă nu vor putea să facă chiar ce vor vrea ei.

  9. Domnule Nastase, unii s au dezis si /sau au condamnat comunismul fara macar sa spuna de ce a fost rau si ce a fost rau desi au trait ca in rai. Dumneavoastra nu aveti nevoie de niciun argument sa va deziceti de PONTA VICTOR VIOREL Faceti acest pas si eu personal va iert toate pacatele!

  10. După părerea mea PSD trebuia să iasă de la guvernare. Numai așa lumea vedea ce poate partidul lui Iohannis sau cum mai spun eu dl.si”laba”.

  11. Putin offtopic

    1.In Turcia avem, s-ar parea, opinie personala, un fel de Putin.Problema este ca Turcia este si membru NATO, iar membri acolo suntem si noi.

    Ma intreb care mai este de fapt rolul ONU (vad ca ocupatia principala e acum salvarea balenelor si ghetarilor), daca de ceva ani incoace, oricine trece peste granitele recunoscute planetar, si vaneaza himere dupa bunul plac, cu scop militar, nu primeste nicio sanctiune reala.

    Teritoriile Siriei si Irakului au devenit doar niste teatre de razboi experimental, pentru terti, si poligoane de antrenament pentru armament variat.

    In Orientul Mijlociu situatia se agraveaza si nu se calmeaza, odata cu trecerea timpului, iar retragerile americane fac mai mult rau decat bine, ceea ce ma face sa ma intreb de ce au mai descins acolo, daca nu urmaresc o finalitate reala.
    Granitele au devenit simple desene pe hartie pentru dictatorii ce pot alinia cateva sute de mii de soldati.

    Cu ce drept intra Erdogan in Siria ca sa „vaneze” kurzi „teroristi”?
    Cine i-a dat ok-ul sa faca asta si cine il crede pe cuvant ca nu are ca obiectiv real expansiunea si mutarea granitelor ?
    Nu-i mai ajunge teritoriul turc?
    E vreo diferenta intre incursiunile rusesti din Ucraina si „antiterorismul” lui Erdogan ?

    Care e garantia ca maine nu intra si-n Grecia, ca sa urmareasca cine stie ce pericole inchipuite ?

    Mi se pare total gresit ca statele civilizate sa tolereze avantul imperialist al Turciei in zona, care se manifesta de mult timp, in variate forme, si e scandalos ca America inchide ochii si intoarce privirea la ce fac aia acolo.Am inteles ca au fost bombardate localitati civile kurde din Siria.Senzatia de anii ’40 devine chiar acuta.Scopul actiunii militare pare sa fie practic eliminarea fizica a kurzilor, care nici macar nu se afla pe teritoriul Turciei.
    Difera asta cu ceva de operatiunile anti-armene de acum mult timp, era vorba de sute de mii de armeni care au cazut victime?

    Toate premisele arata ca in orice moment ne putem astepta la un conflict, la scara mare, care sa implice Turcia, Israel, Iran, Irak sau statele arabe, care ulterior sa implice si alte state, la doar o aruncatura de bat de noi.

    Pare practic o agresiune directa a Turciei asupra Siriei, sub protectia tacita oferita de vestul civilizat, fie, probabil, datorita numarului mare de migranti tinuti in Turcia, ce pot fi oricand „eliberati” catre Europa , fie datorita probabilitatii ca Turcia ar putea sa cumpere armament modern si de la americani.

    Retragerea trupelor americane din Siria e privita si de oameni din Israel, din ce-am vazut pe siturile de stiri, drept un motiv suficient ca Israelul sa mizeze, intr-un eventual conflict militar, pe propriile forte.

    Nu ma gandeam ca renasterea Otomana avea sa aibe loc intr-o lume marcata totusi de WWII, cu ok-ul tacit al vestului civilizat, care doar sta si priveste.

    2.Am inteles ca la o adunare penele „candidatul” a vorbit despre desfiintarea SIIJ.

    Dar daca, ne imaginam, un om de stanga, zicea ceva de desfiintarea unei sectii din justitie, cum e chiar SIIJ, iesea lumea la miting imediat, adicatelea de indata?Era isterie in social-media?

    Nu e asta atac la justitie si la independenta justitiei?

    Vor mai iesi tinerii, ca-n 2017, sa apere justitia de politic ?Unde e studentimea cea apriga si insetata de dreptate si cinste ?
    Bineinteles ca NU vor mai iesi la aceste atacuri politice impotriva justitiei, in 2017 totul a fost doar o regie externa si circ mediatic.

    Oare daca astazi e Sectia Speciala tinta politicienilor de dreapta, maine poate deveni si DNA tinta, locul unde probabil sunt inca multe dosare ale unor politicieni chiar de dreapta ?

    Adicatelea dupa ce ia dreapta toata puterea, dupa motiune si alegeri, ne putem astepta ca DNA-ul sa devina si el tinta, pentru ca unii dreptaci sa scape? Simple intrebari retorice.

    Daca tinerii frumosi si liberi erau interesati de corectitudine si principii in general, atunci in mod sigur incalcarile de Constitutie n-ar fi ramas nepunctate, chiar daca priveau un guvern psd.Decizia CCR este inca nepusa in aplicare, iar tinerilor frumosi si liberi nici ca le pasa.Cat civism.

  12. „ÎNAINTE DE MOȚIUNE- MANEA DE OF ȘI DE AOLEU

    Cred că aţi mai văzut, prieteni, de trei ori deja ceea ce am să vă povestesc eu acum: în mandatul unui guvern social-democrat vigilenţa opiniei publice, a presei şi mai ales a binecuvântatei „societăţi civile”, formată din Cărtărești, Corni şi Liiceni, și mai nou, din Radu Vancu, este maximă, aşa că orice călcătură strâmbă, reală sau închipuită, cu sau fără entorsă, este sancţionată tunător: „…practici comuniste, reflexe totalitare, guvern toxic, Coreea de Nord, metode staliniste, bolșevici, iliberli” etc. În fine, a se înţelege că dacă mai stau ăştia mult la guvernare, o să murim, oprimaţi, cu toţii. Populaţia e isterizată pe bază de baroni locali, de „alungaţi lupii”, de CIUMA ROȘIE, de sloganuri idioate, pigmentate zglobiu, la sfârșit, cu M**E PSD! … şi ţara abia aşteaptă să scape de îmbuibaţii ăştia de social-democraţi!

    Pe urmă vine, în aplauzele cetăţenilor, care sunt toţi de dreapta, deoarece cei de stânga nu recunosc că sunt de stânga, pentru ca să nu-i considere Stelian Tănase proşti, beţivi şi fără meserie iar Liiceanu Gabriel să nu le facă radiografii dentare pe la mitinguri, vine, spun, o graţioasă guvernare de dreapta, sau, în unele cazuri , un „GUVERNUL MEU CEL TEHNOCRAT”, care execută întocmai şi la timp TOATE abuzurile pe care sfioasa guvernare social-democrată nici nu s-ar fi gândit CĂ AR FI POSIBIL să le pună în practică ! Aici intervine frumuseţea paradoxală a istoriei noastre recente: opinia publică nu numai că nu sare de posterior în sus, ci zice, cu capul vârât între umeri: …„ei, lasă, că ăştia sunt băieţi buni, nu-i adevărat ceea ce se vede cu ochiul liber…”, în timp ce presa bagă totul sub preş, folosindu-se de nişte măturoaie la purtător, apoi presează preşul, ca să nu se vadă umflătura, iar la sfârșit dă cu un pic de spray deasupra, împotriva damfului ucigător.

    În acest timp „Societatea civilă”, o! „Societatea civilă”… dânsa scrie editoriale-mamut în care explică pe larg, pentru vulgul greu de cap, care nu pricepe „măreție dreptului” și avantajul extraordinar al tăierii salariilor, că bine ne-au făcut ăia ceea ce ne-au făcut, deoarece în lumea civilizată cam aşa stă treaba! Pleșu Andrei ne lămurește că Băsescu e un tip jovial, cumsecade şi care spune nişte glumiţe bune, de te prăpădeşti de râs iar Lucian Boia e gata să afirme că Iohannis, care aduce binișor din profil cu regele Carol I (asta până să apară portretul lui Dincă din Caracal, cu care președintele nostru aduce, totuși, și mai binișor!!!) reprezintă „…mitul acesta al germanului, care înseamnă rigoare, disciplină, organizare, eficiență, exact ceea ce lipsește românului”. Deci, băiat bun și el, ce poți să zici!

    De trei ori am văzut, deci… în 1996, în 2004, în 2015… Cu toate că am văzut de trei ori, totuşi ne mirăm că ni se întâmplă…Tinerii frumoşi şi liberi sunt impulsionați în continuare de şmecheria cu CIUMA ROȘIE comunistă iar Stelian Tănase, transpirat, scrie editorial după editorial despre pericolul care ameninţă țara și cum musai liberalii trebuie să câștige alegerile. În acest timp liberalii… și useriștii… și pemepiștii… și proromâniștii… și udemeriștii… și aldiștii… hai că i-am spus pe toți, ce-ar trebui ăștia să facă, din moment ce toată țara e de dreapta și-i așteaptă-n cu flori în gară? Să-și suflece mânecile, zic! Iar Ludovic Orban, în triumf, după ce a jucat „mușamaua” moțiunii de cenzură să se proclame prim-ministru! Și să alcătuiască noul guvern din ingredientele de mai sus! Ce vă mirați? N-ați făcut niciodată o mâncare delicioasă din pui la oală, cu usturoi, tras în înghețată de vanilie, peste care puneți un pic de colivă tăvălită-n gulaș, totul pe un pat de macrou afumat pe care l-ați caramelizat? Ce-are, adică? Poporul vrea să mănânce chestia asta, evident ornată cu un ficus bine rumenit la rotisor, cam de doi metri înălțime, înfipt semeț și mut deasupra!

    Eu vreau guvern PNL-USR-UDMR-PRO ROMÂNIA și altele cu Orban Ludovic premier, cu Câțu sau Andrei Caramitru la Finanțe, cu Gigel Știrbu la Cultură și Goțiu la Muncă (asta mi s-a părut cu adevărat genial, să-l propună băieții la Muncă pe unul care este cunoscut publicului mai ales prin hărnicia cu care doarme pe unde apucă), cu Chirilă Tudor ocupându-se de diaspora și Nini Săpunaru graseind la transporturi, în timp ce Raluca Turcan, cu noul său look, din ce în ce mai asemănător cu look-ul lui Gheorghe Falcă, nu știu de ce, va prelua- în sfârșit! – Învățământul pe care l-a ratat de atâtea ori până acum, asta sigur, dacă nu se va pune Chichirău în calea fericirii sale, cu Tudose la Externe și, mai ales, cu Barna la Justiție!

    O Românie de dreapta, fără penali în funcții publice dar și fără bugetari, cred, după cum se aude, este visul de aur al poporului! Și să se stabilizeze naibii odată prețul infernal al cartofilor, care a crescut abrupt, așa cum bine a subliniat și publicația online ZIARE.com, de nu mai poate lumea cu salariile, pensiile și alocațiile mărite, să se descurce!”

  13. Chiar daca va trece motiunea jaful din resursele naturale ale tarii precum si din alte domenii va trebui oprit. Avem nevoie de o justitie puternica si necrutatoare cu hotii.

  14. Guvernul PSD nu va cadea in primul rand datorita faptului ca nu exista o stare mentala colectiva care sa prevaleze in acest sens. Cred ca e cel mai important ingredient, care se adauga la cele deja enumerate, care pledeaza pentru stabilitate. Starea ideatica (clasicii o denumeau situatie revolutionara) este cea care intrupeaza orice forta faptica, materiala. Dimpotriva, ceea ce se intampla in social (si politicul stie acest lucru) e ilustrat de intrebarea ingrijoratoare: “Ce ne facem daca pica Guvernul PSD?”. Adica, ce se vor face salariatii, pensionarii, mamele, copiii si alte segmente neposesoare de proprietati productive de venituri, care impreuna constituie majoritatea covarsitoare a societatii, daca apocalipsa austeritatii (a curbelor de sacrificiu) va fi din nou abatuta asupra capetelor lor de catre dreapta politico-economica non-suveranista si supra-nationala???!!! Populatia s-a mai imunizat la zvonuri si scenarii heirupist-distructive, gen “Hai sa dam jos Guvernul!”. Sa fie dat jos, pentru ce? Ce sa se puna in loc? Aventurieri, speculatori, fara program, fara viziune, fara experti, fara buna credinta si buna simtire fata de omul social si pentru natia romana? Cazurile de impostura si speculatie GDS si Sora ne pun in garda ca mereu exista Brucani care nascocesc manipulari pentru “stupid people”, dupa care ne vor mai trebui alti „20 de ani” sa ne revenim. No thanks!

  15. Dupa votul de astazi Iohanis tocmai a pierdut alegerile prezidentiale, numai ca poate inca nu stie.Asta e o credinta a mea bineinteles.

    Cine va fi noul presedinte ramane de vazut.

    Cine isi inchipuie ca romanii vor accepta si vor vota sa dea toata puterea dreptei se inseala amarnic.

    In mod normal trebuie fortate alegeri anticipate, imediat dupa prezidentiale.
    Sper ca cei care si-au dat guvernul jos astazi nu vor mai aparea pe listele psd in viitor.

    Oricum doamna Dancila tot acolo ramane, pentru luni bune, iar euforia unora nu va duce la nimic concret.

    Sper ca USR se tine de cuvant, si impreuna cu PSD genereaza acele alegeri anticipate, pentru ca unele accidente/rebuturi ale naturii politice sa nu mai reintre in Parlamentul Romaniei.
    Iarna votul trece prin buzunar si stomac.

    Din punctul meu de vedere Giuliani poate incepe dezvaluirile, nu de alta, dar probabil ne vom distra mai bine, decat cu acele asa zise consultari, din care vor rezulta premieri rebutati.

    Vor fi distractive si evolutiile cursurilor valutare.
    S-a confirmat inca o data ca ura intotdeauna invinge.
    Tradarea, de la Burebista incoace, e deja o constanta pe aceste meleaguri.
    Pacat de tot ce s-a facut bun pana acum.

    Ceea ce-am auzit in rata, despre Ponta si Tariceanu, nu poate fi reprodus aici.

    • Chiar daca nu-l apreciez 100% pe Iohannis pentru modul in care a condus Romania, dar in comparatie cu Dancila si mai ales Dragnea, pot sa va asigur ca s-a luptat din rasputeri sa se opuna distruerii Justitiri, obiectivul principal al PSD-ului, pentru salvarea delincventilor sai. Cat despre ambitiile lui Ponta n-am ce comenta. Este fals, mincinos si cauta sa-i aiureasca pe toti crezand intr-o revenire pe un post inalt.

  16. Marile probleme ale motiunii cu majoritate corupta

    Succesul cu majoritate corupta al motiunii de cenzura va crea probleme mai mari si mai multe decat s-au rezolvat prin caderea Guvernului Dancila. Intr-un fel, este si explicabil, Guvernul PSD nu a cazut cu o majoritate autentica, ci cu una corupta. “Negocierea” voturilor parlamentarilor a fost de fapt o corupere acoperita de PNL printr-un eufemism. “Negociere”.

    Marile probleme de abia de acum incolo vor incepe:

    1. Noul Guvern PNL va avea majoritate? Ma indoiesc, avand in vedere lipsa de viziune, de program si personalitati probate, dar si bataia pe functiile de premier si de ministri care se va duce in interiorul dreptei. Exista deja revendicari divergente.

    2. Daca Guvernul PNL nu va va fi agreat de o noua majoritate parlamentara, se va trece la nivelul urmator, alegerile anticipate? Acestea din urma sunt foarte probabile, mai probabila decat a fost caderea Guvernului Dancila, dar alegerile prezidentiale de luna viitoare vor fi un impediment.

    3. Este neobisnuit si de impact negativ sa se suprapuna campania pentru noul Guvern PNL cu campania pentru noul Presedinte al Romaniei. Ori cu campania pentru un nou Parlament. Va fi decalata agenda alegerilor prezidentiale?

    4. Vor fi comasate cele doua tipuri de alegeri de anul viitor, localele din primavara si parlamentarele din toamna, ori vor fi esalonate, incepand imediat dupa prezidentiale? Sau vor fi trei simultane, prin rectificarea agendei alegerilor prezidentiale?

    5. Se va alinia PSD la ideea de alegeri parlamentare anticipate? Daca pachetul majoritare de voturi va ramane pe esichierul stangii, vor fi conditionari, pe care sa le ceara dreptei? Se va schimba structura candidatilor pentru prezidentiale, avand in vedere esecul de amploare al candidatului PSD, de la motiune, care-l scoate automat din categoria celor competitivi, ducandu-l ex ante in esalonul celor cu sansa a doua, posibilitate cu care cu certitudine PSD nu va fi de acord? Va fi refacuta unitatea stangii diverse pe obiectivul operational al prezidentialelor?

    Imi imaginez disputa electorala dintre Stanga si Dreapta ca un meci tur-retur, in care prima a pierdut primul tur, dar in care turul al doilea va avea un castigator diferit.

  17. Cui a folosit agățarea de putere după alegerile din 26 mai ? PSD-ului, în niciun caz.
    Cel mult și pentru scurt timp, oprișanilor locali.
    Din păcate, după plecarea domnului Năstase, media IQ-lui în acest partid s-a diminuat cu 50%, numirile ulterioare în funcțiile de lideri politici și premieri situând această medie în marja de eroare.

    • Pai mai ZeVzecea noprnal ca s-a diminuta IQ …daca a trebuit sa se alinieze cu ala a lui Tonta!

      A! Am apreciat nespus prestatia de ieri a Tontului National .. msai alesa acjuza ca Dancila era la Strasburg asa ca nu ei i se taia din salariu. Pe4semne ca nu a aflat ca nevasta-sa tot pe la Strasburg ! Asa cum nu aflase )poa nici azi) ca in 2012 avea i majoritate parlamentara zdobitoare si „legitimitate” de 100 %.
      Sluga hoata si proasta asta este Viorel!

  18. Votanții noțiunii nu au ținut cont de sfaturile dumneavoastră și nici de înțelepciunea din Ecclesiasticul. Votanții moțiunii nu și-au putut depăși ura și frustările în beneficiul țării lor. Nu le pasă!
    Am văzut un Iohannis plin de ură, răutate și mincinos și un Ponta mizerabil sufletește și mai mârlănoi decât Băsescu.
    Am văzut o Dăncilă obosită dar optimistă, un Orlando sadic și zâmbitor la ziaristele, care nu au priceput cât sadism au ascuns farmecul șău și vorbele sale bine meșteșugite.
    Nu știu ce partid a pierdut, prin această moțiune, dar știu că a pierdut țară.
    Zilele aceste am mai văzut cât de ,,intelectual și de cult” este Barna, cât de învrăjbit este Gerea, cât de mult au fost fraiereți udemeriștii de Tăriceanu și cât de trădătoare este madame Birchall.
    De asemenea, am auzit niste diasporeni vorbind frumos despre România, exprimându-și susținerea lor pentru acest Guvern, care astăzi a pierdut în fața parlamentarilor fără conștiință!

  19. Daca maine PSD se pezinta cu o delegatie la KWI, la consultari, dupa ce acel om a incalcat Constitutia Romaniei, cu un dispret incredibil, nenumind niste interimari saptamani intregi, eu personal sunt decis sa nu mai merg la vot.

    Se valideaza incalcarea prin prezenta.

    Voi considera ca tot spectacolul premotiune a fost circ.

    Cat despre motivatiile unora, de a nu o sustine pe Dancila, din cauza a nu stiu caror sondaje, facute de anti-Romania, nu pot sa spun decat ca e o reteta deja uzata, liderul PSD e intotdeauna sacrificat politic cu o motivatie oarecare, cu rezultatul final al neobtinerii functiei prezidentiale.Sunt deja multi care au patit-o si au pierdut alegerile in ultimele ore.Nu pare sa fie un blestem, ci mai degraba un mod de lucru.

    Asta arata ca de fapt guvernul a picat din cauza fricii ca Dancila putea accede in turul doi, ceea ce este perfect plauzibil, mai ales acum.Era chiar un pericol pentru Barna si Diaconu.

    S-ar parea ca liderul partidului nu e niciodata porivit sa fie presedinte sau macar candidat la presedintie, desi este expresia partidului, si apar mereu unii care fac tot posibilul sa-l neutralizeze politic, chiar inainte de alegeri.Acest mod de a face politica interna, nu poate duce decat la disparitia acestui partid, s-a intamplat de prea multe ori ca sa nu mai para o reteta.E mai rau acum cand se face dinspre exterior din interior.

    Vad la a3 , la RT la emisiune, cum se discuta despre PSD ca despre un grup amorf , pregatit sa gireze orice idee rasarita dinspre gruparea alde si anti-Romania, care pare deja sa conduca psd de la tv.Se discuta despre PSD ca si cum partidul nu ar mai avea conducere, ca despre un breloc, ca despre un obiect numai bun de pus langa setul de chei.A fost doar o motiune de cenzura dupa o „tradare”, iar premierul psd, oricum, daca ajunge sa castige alegerile, trebuie sa cedeze pozitia, in 45 de zile.

    Daca PSD va fi slab si va face pe plac dreptacilor & co, ce vor sa-l foloseasca, probabil, ca scut sau ca tap ispasitor, in viitoarele masuri ce urmeaza a fi luate, nu pot sa spun decat ca vor rata din nou o buna ocazie sa faca politica la nivel inalt.

    Pana la urma diferenta intre castigator si looser e atitudinea.
    Non-combatul nu mai poate fi rasplatit cu voturi.

    Probabil ca in PSD trebuie in sfarsit sa se faca putina curatenie, printre liderii care negociaza pe sub masa, cu rezultatul palpabil deja, al unui partid ezitant si cu frica, neomogen si pierzator de prezidentiale.

    Mai zicea unu’, tot la emisiunea lui RT, fost ministru intr-un guvern usl , votat si ala, ca dupa motiune nu mai e guvern.
    Dar in Israel, si nu numai, cum o fi domne posibil ca un premier interimar sa conduca destinele tarii printre n scrutinuri, pentru luni intregi ?

    PSD trebuie sa joace tare, altfel probabil va fi distrus, asta cred.
    Daca PSD gireaza fie si tacit un guvern CDR plus Ponta, nu am de ce sa mai merg la vot.
    Daca PSD cedeaza la atacurile fostului premier chiar nu mai merita votat.

    Aud ca se sugereaza inclusiv renuntarea la candidat dinspre baietii astia care stiu sa demisioneze rapid.Adicatelea PSD, un partid gigant, trebuie sa faca ce zice un politician care la ora 10 seara, pana sa fi fost numarate voturile, deja il recunoscuse drept castigator pe celalalt.

    Sper ca acesti copii politici razgaiati, maturi deja, sa nu reuseasca sa distruga PSD, mai ales fiind externi partidului si liberali, si nu de stanga in mod real, cum se recomanda, pentru a pacali electoratul, chiar asa de usor, si doar din rabunare, ca nu au mai fost cooptati, fie sa fie candidati, fie sa fie prin guvern cu vreun portofoliu.

    Ar fi prea usor ca un partid de stanga sa fie distrus de liberali vopsiti.

    Sper ca mai sunt in PSD oameni care sa mai tina PSD pe linia corecta , NELIBERALA.

    Liberalismul nu are nimic in comun cu aspiratiile romanilor, care sunt patrioti si conservatori inraiti.

    E comic ce face Ponta la TV cum transmite PSD-ului ce si cum sa faca, in timp ce liberalii de la TV rad de se sparg prin emisiuni.

  20. Motiunea a trecut, asa se intampla in tara unde tradarea este un modus vivendi printre politicieni si nu numai. In tabara perdantilor am vazut suparare, resemnare, zambete sarcastice, insa si multa demnitate. In tabara invingatorilor am vazut multa badaranie, frustrari nedisimulate, zambete cu gura pana la urechi si ce-i mai grav n-am vazut sau auzit idei concrete, o strategie din partea viitorilor guvernanti.

  21. CE-AȘ FACE DACĂ AȘ FI VEORICA…

    Bine că nu sunt… însă hai, de dragul jocului, să presupunem că aș fi. Ce-aș face? Aș căuta un… consilier, să-i zicem – dar în sensul de „sfă-tu-i-tor”, nu în sensul de „mi-hai-fi-for”, care doar rimează și-atât! Adică un „ăla”, să zicem, despre care să fiu sigură că nu a avut vreodată și nu are nici acum vreun motiv ca să mă pupe-n dos. Și l-aș putea găsi, orientându-mă după faptul că nu a făcut-o nici cu alții, în alte împrejurări, indiferent cât de sus erau aceia situați!

    În acea clipă, când aș fi atât de deșteaptă încât să conștientizez ce-mi trebuie pe viitor, mi-aș da seama, brusc, ce proastă am fost totuși atunci când după arestarea lui Dragnea Liviu n-am declarat, așa cum ar fi trebuit: „…asigur continuitatea guvernării, pentru a nu bulversa România, dar nu candidez la prezidențiale, ci îl susțin pe Liviu Pleșoianu (de exemplu, zic…) deoarece, în urma sondajelor interne am observat că el este cel mai bine situat candidat, după mine, bineînțeles… numai că, așa cum v-am spus, eu NU CANDIDEZ!” Și după aceea m-aș gândi că dacă aș fi procedat așa după 27 mai 2019, în loc să mă dau cu curul de podea pentru cât am fost de oprimată pe vremea tiranului Dragnea, ar fi fost bine să nu scap nici un prilej pentru a afirma cu argumente pertinente că președintele partidului meu a fost arestat pe nedrept. Drept pentru care, în semn de protest, ar fi trebuit să refuz, cu demnitate să candidez pentru președinția partidului, propulsându-l tot pe Liviu Pleșoianu, în timp ce eu m-aș fi ocupat liniștită, fără campanii electorale pe coclauri, de GUVERNARE! Sigur, m-ar fi atacat toți „sugiucii” cu ochi ai statului paralel, vituperând că atac „justițea ‘ndependentă” dar mie nu mi-ar fi păsat, că aș fi fost „decât” premier, nu și candidat, ca să pierd voturi… Mi-aș fi recâștigat astfel respectul pierdut al propriului meu partid și poate că aș mai fi câștigat un pic de simpatie și de la alții.

    Cum însă nu am făcut toate astea și n-am destule tesle la îndemână ca să mă căiesc, ci dimpotrivă, m-am bucurat că l-au băgat pe Dragnea la pușcărie și m-am îmbujorat de plăcere că-mi pupă publicul mânuța și că primesc frumoase buchete de flori de la tot felul de necunoscuți care acasă, când butonau telecomanda și vedeau mutra mea pe ecran, ziceau „niʹ și la proasta asta de Dăncilă”, deși nici măcar nu ascultau ce am de spus, ar trebui să-l iau acum deoparte pe cel pe care l-am nedreptățit și care nu are nici un motiv să mă iubească și să-l întreb: „…Măi, Pleșoianule, ce dracului mă fac eu acum?”

    Bănuiesc că Liviu Pleșoianu mi-ar spune că toate acțiunile mele de-acum încolo ar trebui să limiteze pagubele, deoarece în acest punct ne aflăm!… și regele negru, social-democrat, este aproape în șah mat în timp ce nebunul cu mandolina pe piept îl calcă pe bombeu, scălâmbăindu-se și scandând: „…ciiiiineeee esteeee reeeegele aaaaalb și puuur ca uuuun fiiicus extraduuuur?…” . Și că, judecând realist și ieșind din bula iluziei, trebuie să accept că nu se mai pune nicidecum problema intrării în turul doi al alegerilor prezidențiale, acestea fiind pierdute pentru social-democrație, așa cum se vede, din primul tur. Și mi-ar mai spune că a păși, peste câteva zile, într-o ceremonie discutabilă, cu baloane și confetti, pe covorul roșu al deschiderii campaniei electorale, va suna cam ca un măgar, la Scala din Milano, în rol de primadonă. Dacă mă retrag acum, PESEDEUL rămâne fără candidat la prezidențiale. Ei, și? E chiar așa de grav? De ce-ar fi, în condițiile de mai sus? Sunt vreo 20 de candidați la președinție, iar cea mai realistă imagine pentru turul doi al alegerilor ar fi o aprigă bătălie între Klaus Werner și Dan Barna. E bine asta, oare? Pe cine ar alege poporul pesedist într-o astfel de conjunctură imposibilă?

    Și-atunci, cred, eu nemaifiind „catindat”, consilierul meu care nu știe să pupe-n dos mărimile trecătoare m-ar sfătui să mă uit atent la un aspirant INDEPENDENT (exclus Cumpănașu), care se bucură de popularitate, cu concepții cam de stânga și nu prea rău situat conform prognozelor, indiferent dacă-mi place sau nu-mi place cine-l susține… acela poate că ar putea intra în turul doi, în noiembrie. Și spre acela ar trebui, dacă aș fi Veorica, să orientez voturile unui electorat care aparent nu mai are miză.

    E drept că și în aceste condiții ar fi de presupus că tot Klaus va lua premiul întâi cu coroniță… Cetățeanul român are o formidabilă inerție, care se întinde, ca o peltea, de la o rundă a prezidențialelor câștigate cu „emoția populară” la următoarea, unde nici măcar de emoție nu mai este nevoie, căci e suficientă tot aceea de acum cinci ani! E mai comod așa, iar expresia pe care-am auzit-o în 2014, de la un votant liberal, gata să pună ștampila, cu sete, pe numele lui Iohannis: „…și ce dacă-i prost? e prostul NOSTRU!” e valabilă și în 2019, fără nici un fel de îndoială. Dar, cel puțin, votantul de stânga ar simți că are și el un reprezentant în cursa finală, ceea ce ar atenua frustrarea previzibilă a acestuia.

    Și-n final îi lansez o invitație la minte trează simpatizantului de stânga, pornind de la următoarele declarații ale lui Iohannis:

    „Dacă oamenii votează, PSD DISPARE! ”( discurs, Teatrul Național, 11 mai 2019)
    „Este clar că acest accident al democrației românești care este guvernarea PSD trebuie să DISPARĂ! ( declarație de presă , 26 mai 2019)
    „Liviu Dragnea AR TREBUI SĂ DISPARĂ din viaţa publică românească!” ( declarație 23 iunie 2018)
    „Acest proces ( succesul moțiunii de cenzură, n.n.) se numește INTRAREA ÎN ISTORIE ( DISPARIȚIA, adică… n.n.) a PSD.” ( declarație de presă , 10 octombrie 2019)

    Deci: Liviu Dragnea să DISPARĂ… guvernarea PSD să DISPARĂ… PESEDEUL, în ansamblul său, să DISPARĂ… adică SĂ INTRE ÎN ISTORIE…

    Și cu atâtea bifări pe lista celor care TREBUIE SĂ DISPARĂ, dragă votantule de stânga, ție cam ce fel de pase voodoo pentru sănătate și voie bună crezi că-ți face seara ticălosul ăsta care-a depășit orice măsură, în intimitatea modestului său dormitor, având suprafața cam cât trei apartamente?
    …………………………………………………………………………………..
    P.S. Simt, în adâncul inimii mele că Ana Birchall nu se mai simte reprezentată de valorile social-democrației și că-și va da, în curând, o emoționantă demisie din PESEDEU. Devenind independentă. Și mai simt, tot în adâncul inimii mele, că viitorul guvern, pentru a fi mai presus de orice suspiciune, exact o ministresă independentă va căuta pentru Justiție. Bine, dacă nu vor ști din prima cum arată ministresa independentă, mă gândesc că s-ar putea să-i ajute pe liberali, cu niște sfaturi, însuși domnul licurici… ăăă…pardon, ambasador Hans Klemm!

Lasă un răspuns