Expozitie retrospectivă Constantin Piliuță

In seara aceasta, aveti de ales intre comentariile, la televizor, despre motiunea de cenzură si participarea la vernisajul expozitiei retrospective cu lucrările unui mare artist – Constantin Piliuță, de la a cărui nastere se implinesc 90 de ani!

Pare simplu de ales!

3 gânduri despre “Expozitie retrospectivă Constantin Piliuță

  1. Daca s-ar putea sa nu auzim, pret de o saptamana, nicio stire despre „alesii neamului” ar fi ceva extraordinar. O iesire din cotidian si intrarea in universul maestrul Piliuta, este cea mai recomandata.
    Multumesc.

  2. Anticipand o nedorita victorie a lui Iohannis si a lui Predoiu saptamana viitoare , sa rezumez bilantul investitiilor in infrastructura ale guvernelor PSD din 2017 pana azi , doi ani si noua luni – e o perioada lunga ?
    Podul suspendat de la Braila , in lucru si cu finantare europeana castigata , 500 milioane de euro .
    Autostrada de centura Sud , contracte semnate si finantare europeana asigurata , 550 milioane de euro
    Drumul expres Craiova Pitesti , contracte semnate si lucrari incipiente pe jumatatea de Vest Craiova Slatina , 350 milioane de euro .
    Segmentul Sibiu Boita din autostrada Sibiu Pitesti , semnat , lucrari incipiente , 120 milioane de euro .
    Centura Bacau , 30 de kilometri , in lucru , 130 milioane de euro .
    Mini-autostrazile domnului Cuc de la frontiera ungara la Biharea si intre Cristian si Rasnov , 50 milioane de euro reunite .
    Centura Suceava , terminata , 12 milioane de euro , Radauti , in lucru , 12 milioane de euro , Barlad , semnata , 10 milioane de euro , Timisoara Sud , 50 milioane de euro .
    Adunand , lucrari angajate in infrastructura rutiera de 1,85 miliarde de euro .
    In conditiile sabotajului Statului Securist care a anulat licitata pe jumatatea de Est a drumului expres Craiova Pitesti , intarziat , aproape de anulare , licitatia pentru sectoarele din Salaj ale autostrazii Transilvania si pentru intrarea autostrazii in Targu Mures .
    Stiind ca trec peste contractele semnate in infrastructura feroviara – intre Brasov si Sighisoara , si metroul bucurestean .
    Nu e chiar asa de rau , nu ?

  3. Nu m-am înnumărat primtre apropiații maestrului Constantin Piliuță, dar am rămas cu un gust amar când am văzut că a dispărut „masa lui Piliuță”, singura masă de pe latura Nikos Beloyannis (azi str. Take Ionescu), a localului de la intersecția cu Bd-ul. Magheru – de fapt a dispărut localul!
    Sincer, nu cred că i-am văzut stufoasele sprincene prin vitrina restaurantului mai mult de 2 sau 3 ori, dar cam toți cei ce treceam prin zonă ne aruncam privirea spre vitrina respectivă, cu ideea de a-l vedea pe maestru.
    Cu toată nedreapta hulire de care a avut parte, pentru că la pictat pe ceaușescu alături de Ștefan cel Mare și Mircea cel Bătrân, cred că propietarii localului își salvau afacerea dacă, în acord cu maestrul, sacrificau masa respectivă și puneau o fotografie a maestrului , eventual alături de una a Mariei Tănase.

Lasă un răspuns