Lansare de carte la Fundatie

Fundația Europeană Titulescu organizează marți1 octombrie 2019, începând cu ora 16:00, lansarea volumului 12 din seria România – Supraviețuire și Afirmare prin Diplomație în anii Războiului Rece: Delegația României la sesiunea a XXVI-a a Adunării Generale a ONU – o sesiune marcată de patru mize de interes politic major. Documente.

Coordonator și editor: Nicolae ECOBESCU

Invitați:

Ambasador Constantin VLAD

General Mihail IONESCU

Ambasador Nicolae ROPOTEAN

Ambasador Nicolae ECOBESCU

 Moderator:

Prof. univ. dr. Adrian NĂSTASE – Președintele Fundației Europene Titulescu

Evenimentul este organizat cu sprijinul BIOFARM S.A. și SIF MOLDOVA și va avea loc la Casa Titulescu, Șos. Kiseleff nr. 47, sector 1, București.

14 gânduri despre “Lansare de carte la Fundatie

  1. CUMPĂNAȘ LA OI M-AȘ DUCE

    Eu n-aș mai fi scris despre Alexandru Cumpănașu și despre „schimbarea la față” a fostului stâlp al „statului de drept” -așa cum este prezentat conceptul de „stat de drept” în manualul licuricilor mai mici sau mai mari, editat special pentru țările din est – deoarece subiectul nu mi s-a părut până mai ieri atât de suculent cât să-și câștige dreptul la mai multe dezbateri. Numai că dânsul are zilnic o videoconferință cu poporul iar poporul se înnebunește după această tehnică modernă de comunicare. Și cum lumea vrea să vorbească în direct cu Cumpănașul prezidențial, vă asigur că a fost extrem de instructiv să-l urmăresc și eu în plină și agitată acțiune pe mândrul candidat. Care candidat povestește, în fiecare seară, cam așa:

    „Am negociat cu prim-miniștrii țării să scoatem pentru profesori un miliard de lei, bani pe care aceștia îi meritau, pentru că-i câștigaseră în instanță… am salvat laserul de la Măgurele… eu l-am salvat! Eu, Alexandru Cumpănașu! Tuturor institutelor de Cercetare-dezvoltare le-am asigurat salariile și veniturile pentru că statul acesta mafiot și nenorocit voia să le ia banii cercetătorilor … am ajutat la introducerea acelor camere în licee pentru a nu se mai fura la Bac, am determinat Ministerul de Interne, cu care atunci eram în parteneriat, să pună camere de supraveghere pe mașinile poliției rutiere… am înființat consilii de transparență locală… 200 de dezbateri am avut pe tot ce-nseamnă planificare bugetară la nivelul primăriilor… am înființat linia telefonică telverde de la Ministerul de Interne… pe anticorupție… printr-un proiect cu ambasadele Marii Britaniii… Statelor Unite… Suediei… Finlandei… Olandei… ca să sune oamenii… m-am bătut ca DGA să nu fie desființată, eu împreună cu reprezentanții mai multor state am înființat această structură anticorupție în cadrul Ministerului de Interne… am făcut foarte multe lucruri pentru țară… N-o să permit intrarea pakistanezilor în România dacă voi fi președinte… OMG-urile sunt din păcate acele substanțe… acele procedee de modificare genetică a culturilor agricole, chipurile pentru a fi mai productive, pentru a fi adică… haideți să vă traduc mai simplu: OMG înseamnă de fapt diferența dintre roșia noastră aia mai mică și sănătoasă care are gust și roșia mare, umflată, fără nici un gust asupra căreia s-a intervenit genetic… eu cu OMG-urile nu sunt de acord deloc… După cum vedeți eu nu citesc de pe hârtie ca proștii voștri care vă conduc… în primul rând un președinte trebuie să știe să vorbească.” ( 27 septembrie 2019, live pe pagina de FACEBOOK a lui Alexandru Cumpănașu)

    Și-am constatat, cu o uimire bine temperată, că Alexandru Cumpănașu e cam ca Partidul lui George Lesnea, adică „…e-n toate/ e-n cele ce sunt/ și-n cele ce mâine vor râde la soare…” și-i datorăm iubire veșnică deoarece el ne-a făcut oameni! Nu cred că există domeniu în care Cumpănașu, deși era, așa cum se alintă singur, „doar un copil”, să nu fi fost implicat, de la laserul din Măgurele și scutul de la Deveselu până la roșia modificată genetic și strategia națională anticorapșăn! Candidatul la președinție știe TOTUL, dar ABSOLUT TOTUL despre statul mafiot și securiști, cu exemple ample pe care ni le prezintă cu siguranța deplină a celui care „cunoaște fenomenul din interior”… nu contează că nu nimerește numele baronilor locali despre ale căror amante are informații beton, nici că plasează aiurea edificiile pe care aceștia le dețin, nici că ne șoptește insinuant, după ce i-au mai trecut dracii moțați care-l aruncă din când în când din scaun: „…vreți să aflați conturile lor? vreți?…” ca și cum lista cu conturile ălora e acolo, printre hârtiile de pe masa lui. Cetățeanul, vrăjit, privește Cumpănașul multilateral dezvoltat cum se mângâie pe falcă, oftează, se tânguie, strigă la statul mafiot și-l rușinează, saltă de fund în sus, exasperat de atâta nedreptate și explică ticăloșia ălora care spun că el câștigă 19 000 de euroi pe lună, pe când dânsul, cu nevastă cu tot, muncind din greu, abia de reușește să strângă un mizilic de 10-12 000 de coco… ei, hai, poate 12-13 000… că fiind așa de ocupat nici el nu-și mai aduce aminte.

    El știe ce anume vrea publicul să audă și-i servește pe un platouaș asortat cu de toate exact meniul care merge la orice client. Interesant este că tocmai instituțiile care „l-au făcut om mare” pe copilul Cumpănașu sunt cele mai detestate de acesta :

    „Eu nu mai pot, efectiv… NU SE MAI POA-TE! Că eu am „interzis”… eu nu mai am voie să apar nicăieri! Am spus prea multe adevăruri… când le-a convenit la unii că i-am înjurat pe procurori a fost bine! Vreți să aflați adevărul despre televiziuni? Jumătate din ele sunt șantajate de către procurori! Și mă-treabă unii de ce candʹdez? Ei, uite, d-asta candʹdez! Vreți să știți despre spaima pe care au băgat-o în toți oamenii politici? Nu mai mișcă unul în front, decât ca să facă nemernicii împreună cu ei ! Sînt niște golani! dar au frică de procurori, de moarte! De ce ? Pentru că ei sînt Dumnezei! …( pauză lungă, înghite în sec, n.n.) Cum să interzici un om? Cum să interzici un om care spune aceste adevăruri? Aseară v-am dat un nume de firmă! Niște dragi foști colegi de la Colegiul Național de Apărare… unde voi m-ați rugat să intru… n-am venit eu să trag de mâneca voastră… Colegiul Național de Apărare? Păi, un compliment mai mare decât să spună ăștia „ne delimităm de ceea ce face Cumpănașu” nu există! Asta-i dovada supremă că nu mai sunt omul sistemului deloc!…ca și securiștii de la SNSPA… nu vreți să aflați ce securiști lucrează la SNSPA ? … cine reușește în țara asta să pună mâna pe instituții? Din acest moment… da’ din acest moment nu mai scăpați unul!”

    Deci, SNSPA (Școala Națională de Studii Politice și Administrative) și Colegiul Național de Apărare, sunt câh!!! Păi, câh-câh zic, dar in CV-ul candidatului cursurile absolvite la Colegiul Național de Apărare sau, și mai bine, cursurile ȚINUTE, la SNSPA sunt trecute la loc de cinste, înlocuind cu brio instrucția universitară, care „este admirabilă, e sublimă, putem zice, dar lipseşte cu desăvârşire”! el fiind în prezent masterand la ”Academia Regală din Elveția” fără să fi absolvit o facultate, după cum singur se încurajează: „Nu este o diplomă de licență oarecare, pe care o fac toți prostii în România, la toate universitățile de doi lei!”

    Nu neg posibilitatea ca unul care a lucrat la construirea „statului ticăloșit” din nefericita noastră patrie să ajungă a spune adevărul la un moment dat și să ne povestească cu amănunte picante cum arată monstruozitatea flască la a cărei însuflețire a participat activ și entuziast. Se cheamă că respectivul „a defectat”… n-ar fi primul sau ultimul… Dar a folosi „defecțiunea” pentru a candida la președinție, e cu totul altceva. Eu nu cred că Alexandru Cumpănașu se „va alege”… ba, mai mult, cred că nu va intra nici în turul doi al prezidențialelor. De aceea curiozitatea mea bate mai departe… ce va face dânsul după acest eșec? Pentru că toată cariera lui de până acum e legată ombilical de „statul mafiot” și de „ambasariada de primăvară-vară-toamnă-iarnă”. Mărunțișul acela de 12-13 000 de coco lunar provine din proiecte acordate cu generozitate de măria-sa statul paralel și de afecțiunea sinceră a diferiților licurici… Cum privesc ambasadele, de exemplu, noul „look” cumpănașian, în momentul de față? Căci eu nu prea cred că unul care și-a „cumpănit” atât de bine viața de până acum, un oportunist și arivist feroce, așa cum rezultă din întreaga sa activitate artistică, poate să joace totul pe cartea prezidențială.

    Aș îndrăzni să spun că „defecțiunea” lui Cumpănașu reflectă o scindare în „statul paralel”, care se străduiește să se reinventeze, mai uscat și mai curat. Și că asistăm la nașterea, cu niște crampe moderate, adaptate produsului final, a STATULUI PARALEL- ARIPA TÂNĂRĂ.

    • Cumpanasu, un impostor de prima clasa. Un singur lucru a facut bun, a scos la iveala viesparia de la Caracal si cred c-o stia de mai multa vreme. Mai aflu ceva extrem de interesant, ca-n Elvetia exista o „Academie Regala”. In rest noi sa fim sanatosi.

    • De data asta sunteţi oarecum nedreaptă, îndreptându-vă furioasa ironie spre un personaj (deja !) ce din motive, mai mult personale face nişte dezvăluiri deloc pe placul actualilor puternici ai zilei, majoritatea reakle şi bine întemeiate !
      Important ar trebui să fie ceea ce spune, nu cine spune, dar prin astfel de şfichiuiri verbale mai mult distrugem decât tragem eventuale concluzii !
      P.S.
      Alexandru Cumpănaşu se pare că este fiul unui redutabil om de presă, Ioan Cumpănaşu, fost director al AGERPRESS care a defectat încă de pe vremea lui Ceauşescu şi se pare că-i moşteneşte curajul şi inteligenţa !
      Ceea ce nouă ne cam lipseşte !
      Să zicem că doar, uneori… 😉

      • Un … un … sa zicem acoprtit cica societate in civil. Da acoperire cusuta cu ata alba …..

  2. 1.Am auzit la radio azi o veste care ar fi sugerat in mod logic normalitate, in legatura cu o procedura deja lansata insa.Mi se pare ciudat sa ceri consultari dupa.Dar pentru ca strategia de campanie anti-Dancila e una clara parea previzibil.

    Imediat mi-am adus aminte de o alta consfatuire, ce se tinea pe tema reducerii CAS in 2014, cand Basescu a facut pe profesorul cu domnul Ponta si doamna ministru de la finante, la palat.
    Era tot inainte de niste alegeri.

    2.O teorie a probabilitatii.

    Imi imaginez ca Trump ar putea foarte bine sa-si trimita avocatul in Romania, dar undeva in trecutul apropiat, pentru ca in mod sigur toata lumea isi aduce aminte de localitatile vibrande, de pe vremea cand unii faceau prospectiuni, pentru ca Romania sa obtina independenta energetica mult visata.Probabil raspunsurile lui Trump isi gasesc intrebarile in Romania.Noroc ca fracturarea hidraulica a esuat.

  3. Si totusi, pentru ca interesul „candidatului” e foarte mare pentru pozitia de comisar (al pestelui prajit), desi sincer nu cred ca are vreo importanta pentru pietonii de pe aceste meleaguri, daca Romania are vreun comisar sau nu, se poate merge pe o solutie de negociere foarte interesanta, un compromis ce aduce stabilitate.

    Imaginativ vorbind, se da pozitia de comisar european, unui inginer NASA sau lingvist renumit, ce apartine gruparilor liberale ppe sau macroniene, pentru urmatoarele actiuni combinate, luate impreuna si nu separat:
    -PNL depune motiunea, dar voteaza impotriva ei la vedere(adica o depune dar n-o voteaza);
    -se emit decretele pentru toti ministrii propusi, conform deciziei CCR, dar se completeaza si pozitiile ce apartin PSD, lasate vacante, cu noii ministri, fara trecere prin Parlament;
    -la viitoarea remaniere/restructurare toti sefii PNL voteaza pozitiv si la vedere, in Parlament, noua compozitie a Guvernului Dancila;
    -PNL si KWI semneaza public, la ore de maxima audienta, transmis la TV, pactul pentru bunastarea romanilor, si declara public ca este o initiativa laudabila si necesara.

  4. Încă un episod din serialul „Și președinții mor, nu-i așa?”
    Cred că nu sunt ireverențioasă dacă spun bancul „Parisul are doi primari: Jacques și Rac”. Bila albă e că mulți români știau cine era primarul Parisului.
    Ieșea în evidență aplecarea lui către viața rurală și Africa. Era măreț și avea umor, deci era „arogant”, „trufaș” cum ar zice un comentator rătăcit pe-aici.
    Oamenii cu umor sunt realiști și știu că nu pot întoarce lumea pe dos.
    Îmi place „la revedere”-ul spaniol: adios! A Dios, monsieur Jacques!
    Atunci când un om moare, un altul se naște. „Atunci când soarele apune, el și răsare undeva”…

  5. Vad un articol pe cotidianul.ro, cu numele: „Tariceanu o avertizeaza pe Viorica Dancila”.
    Din interiorul articolului razbate: „Doamna Dancila a mai picat un examen, …” Mai sa fie.Avertismentul e sa nu cumva sa fie propus vreun comisar pana nu fac ei motiune.Ma pot astepta sa-l puna astia premier si pe Tokesh numai sa le fie bine ca-n 2007.

    Sa ne reamintim 2007, si nu fac referire la persoana in sine care a ocupat functia, ci ma refer la puterea reala a acelui comisar.In 2007 sub puternicul Tericeanu (si obladuirea lui Base) am avut comisar la , la .. . multilingvism.O mare victorie pentru Romania, care era un nou si proaspat membru al UE.Deci ne dadusera astia comisariatul multilingvismului, o pozitie de forta.O mare victorie a CDR-o-DA-ului.Propunerea a fost primita neconditionat.

    Asadar premierul ce a instalat un comisar pe multilingviissm da lectii unui Premier care a condus vreo cateva luni Presedintia Consiliului UE.

    Respingerea doamnei Plumb (dar si a candidatului Ungariei), cand mai sunt alte 2 candidate cu probleme cat casa, ne arata ca la UE e totul o joaca de copii râzgâiați, care trebuie pur si simplu ignorati.N-ai cu cine discuta.Noi am fost si ramanem ruda tampa a lor sau fraierul satului.
    Dupa ce-si vad sacii in caruta intotdeauna se rasucesc, la fel ca si „europeanul cu papion”, mare luptator cu propria creatie pana de curand.
    Vestul a râs de Est si-n 1453, si o va mai face.

    Eu cred ca UE nu ne va da niciodata nimic, adica nici macar aceste functii onorifice pentru care diversi politicieni isi rup camasile, si nici nu cred ca aceste functii aduc ceva pozitiv statului ce face propunerea .

    Aceste functii mi se par onorifice si sunt menite de fapt sa creeze un spectacol grotesc ce simuleaza democratia, care nu cred ca (mai) exista in realitate in Europa.

    Parca am mai avut niste comisari si inainte, care a fost efectul concret pentru Romania ?

    Vor Tariceanu, KWI, Ponta, Ciolosh & company sa puna comisar ? Sa puna nene, mie oricum nu-mi va folosi si nici vecinului.Pe om il intereseaza mai mult siguranta pe strada si banul din buzunar.

    Vor dreptacii sa fie comisari, atunci sa fie.Nu e bai.Pana una alta Guvernul sa-si vada de treaba, sa fie data legea cu statutul politistului respinsa de „candidat” chiar inainte de nenorocirea de la Caracal, sa fie numiti niste oameni prin ministere, sa le cada motiunea la astia, iar „candidatul” sa mai stea un cincinal pentru ca nu-i bai, poate ca si alegerile sunt doar o mascarada ce aminteste de soviete si energiile chiar trebuie pastrate pentru ce e important .
    Vor sa puna un strain comisar ? Nu am nimic impotriva, hei, sunt fan.
    Asta e un talent al nostru, am fost intotdeauna toleranti.

    Ma intereseaza sa nu fie impuse cote de migranti insa
    Asta chiar ma intereseaza.Si vreau sa stiu daca vreun reprezentant al Romaniei accepta sa fie trimisi migranti cu forta, dinspre UE, spre un alt loc decat si-au propus ei insisi initial.
    Pana sa fie repartizari de d-aia mai bine sa readucem acasa niste romani, ca tot vine criza in Germania si GB dupa Brexit.

    Deci mai mult calm si mai multa concentrare pe ceea ce e deja si ceea ce ne trebuie.

    Are PSD guvernarea ?O are.
    O poate pastra ? Bineinteles.
    Restul evenimentelor politice ueistice nu pot fi controlate, resorturile sunt la altii.
    E mandat pana in decembrie 2020, iar guvernarea trebuie sa mearga INAINTE si sa corecteze dezastrul lasat de perioada de pana-n 2017 pe zona de siguranta publica.
    Din 2011 interlopii fac ce vor si cum vor noaptea pe strazi.Zilele astea vedem o maturare a ecosistemului infractional ce poate fi stopat inca.

    Domnul Ponta nu vrea comisar ? Doar intreb.

  6. https://evz.ro/mi-e-scarba.html
    „Ce ar trebui să înțelegem noi de aici? Că personajul care-mi provoacă scârbă, Johannes Visscher, nu e un monstru născut, ci unul făcut de o societate strâmbă, care l-a lăsat de mai bine de 7 ani fără supraveghere medicală și de 6 fără vreun control de la Poliție, asta după ce i-a permis unui tată bețiv să îl calce în picioare din fragedă pruncie până la adolescență. Iar unicul răspuns al maică-sii a fost de a scrie o carte motivațională în care spune „că poți reuși și dacă pleci dintr-o familie cu probleme”, spre extazul pozitivilor din toată lumea care lăcrimează dacă văd un pisic orb, dar la violarea unei fete se mulțumesc să spună că „o societate deschisă acceptă diferențele de concepție dintre oameni și tradițiile noului venit, cu bune și cu rele”.

    Mi-e scârbă!”
    P.S.

    Mie mi-e la fel de scârbă şi de Johanis al nostru, care ghinion va trebui să lase corupţia din gură şi să dea socoteală pentru fărădelegile lui !

  7. off topic
    Am avut curiozitatea sa ma uit pe youtube la grandioasa defilare de la Beijing prilejuita cea de-a 70-a aniversare a Chinei populare moderne. Am vazut ceva frumos, impozant, modern si ma gandeam cum dam noi romanii cu piciorul unei sanse, una la 100 de ani, aceea de a avea relatii solide diplomatice si mai ales economice cu colosul chinez. Multi dintre conducatorii chinezi si-au facut studiile in Romania, aveau o afinitate pentru tara noastra, insa din pacate generatia aceea iese incet din politica mare, iar noi ramanem tributari „Inaltei Porti”, care ne duce incet dar sigur spre pierzanie.

  8. off-topic

    hxxps://www.dcnews.ro/patronatele-din-constructii-cer-pastrarea-oug-114-adriana-iftime-este-un-apel-disperat-pe-care-il-facem_695976.html

    Desi in Romania exista sindicate paradoxul este ca tocmai patronatele reactioneaza in cazul posibilei abrogari a OUG 114.
    Trebuie reaminitit ca OUG 114 introduce foarte multe masuri pozitive , pe langa plafonarile la pretul energiei pentru consumatorii casnici.

    Daca in Romania ar mai exista sindicate ar mai putea fi aduse atentiei publice, spre a fi corectate prin lege, si niste abuzuri in ceea ce priveste interpretarea Codului Muncii, practicate de unii angajatori, in legatura cu acele contracte pe perioada determinata (perioada determinata ajunge si la doua saptamani daca vor unii?!), dar hei, sindicatele sunt conduse de aceiasi lideri liberali, de zeci de ani, cui ii mai pasa de angajati.Daca vine criza mai baga de-un concert langa un dans al pinguinului si si-au facut treaba.
    Forme fara fond la tot pasul.

    2.La radio se tot vehiculeaza la stiri formularea „seful statului” .De unde or fi deprins acest tic verbal stiristii radioului public?.Doar intreb.

    3.hxxp://www.ziare.com/europa/franta/un-fost-premier-francez-in-varsta-de-90-de-ani-a-fost-trimis-in-judecata-la-aproape-25-de-ani-de-la-comiterea-faptelor-1579585
    Anticoruptia franceza la lucru.

  9. Pentagonul*, Armata Ideologica a Globalismului

    Exista multe conceptualizari ale Globalismului, apartinand de regula anglo-americanilor, care sunt si teoretizari ale Imperiului lor comun, dar ele oculteaza interesat esenta sa antimundista. In esenta sa cea mai pura, Globalismul este o filosofie politica, militara si religioasa a unei pretinse “Rase Supreme”, de Stapani, al carei scop final este sa ia in stapanire Lumea. Globalismul considera Lumea drept tinta si dusman, pe care incearca sa o transforme in Sclava. Aceasta caracteristica de Antimundism a Globalismului determina popoarele si natiunile sa se organizeze intr-o miscare de Antiglobalism, de aparare a libertatii lor si a drepturilor omului. Unde poporul si tara sunt sub jugul si ocupatia globalistilor nu exista drepturile omului. Un alt specific este reactia de aparare la Globalism si Antimundism prin Antisemitism, ca urmare a indoctrinarii diasporelor globaliste cu ideolgia rasista a “Poporului Ales”. Antiglobalismul este similar cu Antihitlerismul si Antitrotkismul. Indiferent de marimea teritoriului si populatiei, ori de forta economica, orice tara se poate opune Globalismului. Uneori, fara ca acesta sa stie sau sa simta, ca o piscatura nedeterminata. Dar toate intepaturile adunate la un loc pot fi ca intepaturile unui roi de viespi care pun pe fuga orice fiara sau ca picaturile care umplu marea.

    Cum lesne se poate deduce din referintele temporale si spatiale pe care le-am evidentiat, Globalismul a aparut din antichitatea biblica. Dar de infatisarile sale moderne se poate vorbi din secolul XX. Ele pot fi recunoscute in tentativele de creare a unor Armate ideologice ale Globalismului. De pilda, astfel de Armate Ideologice ale Globalismului au fost Wehrmachtul globalistului Adolf Hitler si Armata Rosie fondata de globalistul Leon Trotki. Ele au fost indoctrinate cu scopul suprem al Globalismului – suprematia globala, cucerirea si subjugarea pe vecie a Lumii. Un alt germene al Globalismului din secolul trecut a fost schitarea unui Guvern Mondial, al carui prim design a fost ONU. James P. Wartburg, bancher american şi consilier financiar al preşedintelui Franklin D. Roosevelt a sintetizat acest tel prin cuvintele ramase avertizoare: „Fie ca vreţi, fie că nu, vom avea un guvern mondial. Singura chestiune este dacă va fi acceptat sau impus”. Dupa al doilea razboi mondial, cand SUA au ajuns la poziția lor de putere fără precedent, planificatorii americani au formulat politici pentru a contura tipul de lume postbelică pe care și-l doreau, ceea ce, în termeni economici, însemna o ordine capitalistă care se întindea pe intregul glob, centrată exclusiv pe Statele Unite. Aceasta a fost perioada în care puterea globală a SUA a fost la apogeu: țara era cea mai mare putere economică pe care o cunoscuse vreodată, cu cea mai mare mașină militară, comparabila doar cu a URSS. O formulare partiala a scopului Globalismului i-a apartinut lui George Kennan, în februarie 1948 , la o reuniunea a planificatorilor politici: “Avem aproximativ 50% din averea lumii, dar doar 6,3% din populația sa. […] Sarcina noastră reală în perioada următoare este să concepeți un model de relații care să ne permită să menținem această poziție de disparitate.”

    Intre Globalism si Nationalism/Patriotism nu exista niciun fel de congruenta. Globalismul si Natiunea sunt antagoniste, contradictie care cunoaste recrudescenta in secolul XXI. Dupa invingerea hitlerismului in al doilea razboi mondial si prabusirea comunismului in urma razboiului rece, cele doua armate ideologice ale Globalismului au disparut. Germania nationala si Rusia nationala si-au edificat armate nationale puternice, pentru a-si apara populatiile si teritoriile. Unica armata din Lume care continua sa fie indoctrinata de Globalism este Pentagonul*. Aceasta Armata ideologica a Globalismului dispune de o retea mondiala de baze militare si declanseaza sistematic razboaie pentru a controla Lumea. Pentru edificarea in acest sens, a se vedea cel putin razboaiele SUA din acest secol, din Afganistan, Irak, Siria si cele in pregatire privind Iran, Venezuela, Coreea de Nord etc. In acelasi scop s-au inscris misiunile “Hamill” ale SUA din 1945 pentru a pune mana pe tehnologiile germane privind rachetele aero-spatiale, toata documentatia si componentele rachetelor V-2 trecand Oceanul, si tehnologiile cosmice, de tip “farfurii zburatoare”, dar si programul “Paperclip” (1945-1990), de naturalizare in randul americanilor a savantilor germani, capturati si pusi sa-si continue cercetarile in Statele Unite.

    Un puternic avertizor de integritate si securitate, pentru a utiliza formularea in circulatia actuala, privind infiltrarea si transplantarea ideologiei Globalismului pe suport biologic german, dar si european, a fost ca toate operatiunile americane mentionate au fost coordonate de un german, om al lui Hitler s-ar spune, James Hamill, care la 26 de ani era maior, “inalt cu parul blond”. Prin chirurgie plastica, la care medicii germani erau cei mai vestiti, multor ofiteri SS li s-au schimbat chipurile si au intrat in Armata SUA. Fiul lui Hamill Sr, Mark Hamill, a valorificat cunostintele tatalui sau in seria de filme “Star Wars”, in spatele caruia s-a aflat ca regizare racheto-spatiala, dar in care a si jucat roluri principale. Intrebarea pe care si-o pun americanii, acum, e daca nu cumva si Donald Trump e urmasul unui hitlerist SS, caruia sa i se fi schimbat eventual chipul, pentru a nu fi recunoscut sau sa nu-i fie recunoscuta asemanarea cu ascendentii sai genealogici. Asa cum se banuieste ca s-a procedat cu Mark Hamill, caruia un “accident” i-a desfigurat fata, dar a putut sa joace in “Intoarcerea lui Jedi”. Acuzarea de catre Trump a evreilor americani de “lipsa de loialitate” pare sa fi fost doar un joc de acoperire a descendentei si legaturilor sale cu diaspora globalista din SUA. Toate aceste indicii si multe altele, care au dezvoltari documentar-istorice, argumenteaza ca doctrina geopolitica Lebensraum, care legitimeaza cuceririle teritoriale, fondata de Karl Haushofer, inspirator al globalistului Hitler, a fost preluata si dusa mai departe, inclusiv in zilele noastre, de Statele Unite. In spatele Pentagonului opereaza globalisti, sub forma unui grup ascuns de control.

    Dupa razboi, ipocrizia globalistilor americani a “denuntat” doctrina Lebensraum si l-a “umilit” pe Haushofer cu acuzatii “morale” privind efectele dezastruoase ale teoriei sale geopolitice, pe care SUA o folosesc bine-mersi in secolul XXI. Se spune ca Haushofer ar fi afirmat ca “razboiul este parintele tururor lucrurilor”, justificand Lebensraum, ca “drept” de a achizitiona noi teritorii. Insa teza lui Haushofer o regasim intacta in discutiile bellice ale altor globalisti din Europa, altii decat cei hitleristi, aciuati in special in Marea Britanie, privind atragerea in WWII a SUA. Cu gandul la modelarea postbelica a Europei si a Lumii, globalistii britanici se intrebau retoric: “Exista o alta modalitate mai puternica decat razboiul de a modela Lumea?”. Si tot ei isi raspundeau: “Nu!” si il presau pe premierul Winston Churchil sa accelereze politica si diplomatia Londrei si, prin interpusii globalisti de la Moscova, ale sovieticilor, pentru intrarea Americii in razboi. Totusi, cei mai multi istorici nu cred ca Haushofer era un fanatic al suprematiei ariene si al cuceririi Lumii (din nou de remarcat transplantarea pe suportul biologic al rasei albe a binecunoscutei ideologii globaliste biblice, care apartinea unei rase sudice, negroide, incomode pentru infiltrari nordice; era nevoie de rebranduire genetica, primul suport a fost khazar, al doilea german). Se presupune ca doctrina sa, Lebensraum, nu a pornit dintr-o convingere personala (ii cerea lui Hitler sa nu porneasca un nou razboi, ca Germania avea si asa destule probleme), ci dintr-o comanda sau o influentare apropiata. Sotia lui Haushofer era evreica, ea si fiul lor au fost “arianizati” personal de Rudolph Hess, al doilea infiltrat, dupa Hitler, in leadershipul ideologic globalist, cazuistica din care din nou avertizorul isi aprinde beculetul galben sau rosu. La noi astfel de brese au fost facute in “dormitoare”, in cazurile regelui Carol al II-lea si liderului comunist Lucretiu Patrascanu. Sunt si alte indicii potrivit carora controlul globalist a trecut prin paturile liderilor supremi sau nationali. Numai cu Nicolae Ceausescu nu a tinut figura (v. Valentin-Iordana). Insa Armata ideologica a Globalismului SUA are o vulnerabilitate majora si crescanda. Ea este formata din imigranti, care au inceput sa constientizeze ca vietile le sunt folosite, in detrimentul familiilor, religiilor si patriilor lor de origine si in favoarea intereselor exclusive ale globalistilor, o casta etnica, monolit, extrem de subtire, care se suprapune tuturor. FBI a arestat preventiv, in septembrie, un militar american care intenţiona să comită atacuri teroriste în Statele Unite, vizând un post de televiziune şi un candidat democrat la preşedinţie, Beto O’Rourke. In aprilie, a fost arestat un fost militar care pregătea un atentat cu bombă în Long Beach. Tot mai des se fac schimbari la varful grupului de control. Generalul Mark Milley, 61 de ani, a devenit, luni, noul șef de stat major al armatei americane. El îl va consilia de acum pe imprevizibilul președinte Donald Trump. Sunt simptome de epuizare ideologica a Globalismului Statelor Unite si, implicit, a indoctrinarii unicei si ultimei Armate ideologice a Globalismului. [* In acest micro-studiu politologic si istoriografic, am utilizat termenul Pentagon largo sensu, ca generic pentru Armata SUA].

    • #fragmentarium, după o scurtă retragere tactică, a reînceput propaganda, momentan mascată, antisemită completată de astădată cu încercări de ”spălare”,a nazismului și a rasei superioare ariene care rasă a fost folosită de ”imperialiștii” de ieri, ”globaliștii” americani de astăzi pentru a-și duce la îndeplinire planurile mârșave.
      Antisemitismul lui #fragmentarium” a ieșit la lumină din nou, de data asta odată cu admirația pentru rasa pură:
      – ”… de remarcat transplantarea pe suportul biologic al rasei albe a binecunoscutei ideologii globaliste biblice, care apartinea unei rase sudice, negroide, incomode pentru infiltrari nordice; era nevoie de rebranduire genetica, primul suport a fost khazar, al doilea german”
      – ”Sotia lui Haushofer era evreica,”
      – ”La noi astfel de brese au fost facute in “dormitoare”, in cazurile regelui Carol al II-lea si liderului comunist Lucretiu Patrascanu.”
      – ”… misiunile “Hamill” ale SUA din 1945 pentru a pune mana pe tehnologiile germane privind rachetele aero-spatiale, toata documentatia si componentele rachetelor V-2 trecand Oceanul, si tehnologiile cosmice, de tip “farfurii zburatoare”, dar si programul “Paperclip” (1945-1990), de naturalizare in randul americanilor a savantilor germani, capturati si pusi sa-si continue cercetarile in Statele Unite.”

      Iar admirația maximă o are #fragmentarium, ghici pentru cine? Desigur pentru cele două țări care au contribuit la destrămarea României, la subjugarea populației țării și la genocidul sovietic împotriva românilor:
      ”Germania nationala si Rusia nationala si-au edificat armate nationale puternice, pentru a-si apara populatiile si teritoriile.”

      Pentru a-și demonstra ura fățișă față de evrei, #fragmentarium bate șaua să priceapă iapa, inventând și lansând pentru proști o inepție lipsită de orice bază reală privind o așa zisă ”întrebare” pe care și-o pun americanii:
      ”Intrebarea pe care si-o pun americanii, acum, e daca nu cumva si Donald Trump e urmasul unui hitlerist SS, caruia sa i se fi schimbat eventual chipul, pentru a nu fi recunoscut sau sa nu-i fie recunoscuta asemanarea cu ascendentii sai genealogici.”

      Aceasta dovedește odată în plus credibilitatea acestui individ, #fragmentarium care semnează sub acoperirea anonimatului, metoda clasică folosită de agenții ordinari de influență plătiți sau cu mintea spălată, aflați în slujba unor forțe oculte.

  10. Se indreapta România spre DICTATURĂ la 30 de ani de la Revolutie ?

    Avem niste premise clare, exista vacuum de autoritate in mai multe zone de putere vitala, zone unde se produc anticorpii vitali supravietuirii natiunii, zone de unde lipsesc sefi de institutii de luni bune.
    Rezultatele le vedem pe strazi, cantitatea de interlopi de pe strazi e in crestere, si vor fi si mai multi la returnarea fortata datorata Brexitului.

    De asemenea avem acest narav de nerespectare a Constitutiei Romaniei, la principalul actor, la ordinea zilei, ca si cum ar fi fost suspendata de facto.
    Putem numai sa ne intrebam ce se intampla prin primarie, daca acum nu e respectata legea fundamentala, pe niste prevederi elementare.

    In zonele de forta lipsesc sefii plini :
    -SRI nu are sef plin
    -Ministerul de Interne nu are sef nici macar interimar
    -Procuraturile nu au sefi plini, ba li se mai cere si demisia unora dintre ei, si nu e bineinteles atac la independenta justitiei (unde Dragnia nu e, nu este niciun atac la independenta justitiei)
    Nu mai stiu la Armata cum mai e.

    Si atunci ma intreb cui foloseste crearea acestui vacuum de autoritate, care este impus acum si asupra Guvernului Romaniei, prin ministere lasate vacante, in ciuda legii fundamentale si deciziilor CCR care sunt general obligatorii.

    Legea bunului plac si a muschilor nu are a face cu statele democratice.
    Chiar sa fi murit la Revolutie atatia oameni degeaba ?

    Este de asemenea socant comportamentul ziaristilor, cainii de paza ai democratiei cica, ce vorbesc cu zambetul pe buze in legatura cu nenumirea unor interimari la cateva ministere, considerand ca totul e doar o campanie electorala, considerand unii probabil, asta cred, ca daca sunt obiectivi ajuta PSD.

    Incalcarea Constitutiei, in opinia mea, nu e campanie electorala, asa cum trecutul pe rosu intr-o intersectie, se poate lasa cu victime, daca lipseste norocul.
    Diversiunea Caracal se potriveste manusa pentru ca toate aceste incalcari sa treaca neobservate sub privirile tuturor.

    Pana la urma ce e dictatura ? E un nou sistem de management cu origini liberale ?
    Unde sunt protestele ambasadelor pentru nerespecatarea legii fundamentale, de catre insusi presedintele republicii ?
    Nu mai intereseaza pe nimeni statul de drept si Rule of Law ?

    Chiar trebuie sa avem soarta: Egiptului, Irakului, Libiei, ca sa facem pe plac „partenerilor”? Sunt aceste state enumerate modele pentru Romania ?

    E guvernarea PSD motivatie necesara si suficienta ca unii sa faca numai ce vor ei si nu ce spune legea, iar altii sa intoarca privirea ?

    Daca era Dragnia presedinte, era acceptata de poporul doritor de dreptate, degraba iesitor pentru un rahat de OUG virtual, incalcarea Constitutiei, cu o aroganta demna de regii Frantei?

    De ce doarme societatea civila ?
    Pentru ca e PSD la putere formal ?

    Dar daca pica Guvernul Dancila si din decembrie vin oamenii lui KWI si toata puterea va fi in mainile unui singur om ?

    S-au plictisit romanii de democratie atat de tare si vor doar un tătuc care sa dea ordine de la TV ?

    Se mai indoieste cineva ca candidatul nu va avea peste 75% la viitoarele alegeri, in turul doi ?

    Aseara la o emisiune la tvr ,niste ziaristi mari, vorbeau in spirit de gluma, in legatura cu modul in care presa trateaza contracandidatii de la prezidentiale, stirile pozitive fiind doar pro actualul, in timp ce pentru contracandidatii principali stirile au o natura negativa evidenta.
    Pana si in USR isi „sapa” propriul candidat in interior, sa fie siguri ca nu se schimba nimic.De aici rezulta ca USR a fost un partid creat impotriva lui Dragnia, asta cred, , dar si pentru a propulsa pe unii ramasi fara joburi pe la UE. Barna pare sa fie doar un outsider pana la urma, un iepure electoral, cu bateriile descarcate.

    Mie personal mi se pare foarte grav ce se intampla si simplele comentarii pe feisbuc ale liderilor psd mi se par chiar semnale ale neputintei.Activismul este ZERO.

    Dar daca dupa doua cincinale, candidatul decide ca mai vrea un mandat, pentru ca articolul din Constitutie, referitor la numarul de mandate, este depasit de vremuri si nu mai corespunde cu ce vor partenerii strategici ?

    Cand Constitutia nu se mai respecta, iar alegerile sunt doar de ochii strainatatii, e clar ca democratia a murit.A murit de tanara, avea doar vreo 30 de ani.Priveghiul e vesel.

Lasă un răspuns