Presedintele Ca-tas-tro-fă

Klaus Iohannis isi permite tot mai des aprecieri iresponsabile. Ieri, spre exemplu, a afirmat că „PSD-ul a fost si este o catastrofă pentru România”. Prin astfel de afirmatii, Iohannis consideră că va castiga respectul românilor si un al doilea mandat. Nu cred.

Fără indoială, ultimii ani au fost mai complicati pentru PSD si pentru guvernare. Cauzele sunt multiple. Nu le reiau aici. Poate doar să mentionez vânătoarea de vrăjitoare ce a dus la decapitarea multor lideri politici, din interese interne sau externe. Iar cel care a declansat-o a devenit el insusi victimă a acestui mecanism. Sau blocajul permanent de la Cotroceni.

Despre istoria guvernelor PSD se pot spune multe lucruri. Si rele dar multe bune. Nu vreau să mentionez eu rezultatele guvernului PSD minoritar Văcăroiu (intre altele, cine a finalizat lucrările la prima unitate de la Cernavodă?). Cunosc mai bine rezultatele guvernului PSD pe care l-am condus in perioada 2000-2004.  Cea mai mare rată de crestere din Europa (8,4%), scăderea inflatiei de la 43% la 9%, adoptarea Codului fiscal, scăderea deficitului bugetar la 1,2%, (re)infiintarea a 400 000 de IMM-uri, peste un milion de noi locuri de muncă, scăderea numărului de săraci de la 8 milioane la 4 milioane,  programe sociale numeroase, venitul minim pe economie, programul ANL, programul Cornul si laptele, cele 400 de săli de sport, primii 100 de km de autostradă după Revolutie, centrele de diagnostic medical, obtinerea statutului de economie functională de piată, eliminarea vizelor pentru călătorii in Europa, integrarea in NATO, finalizarea negocierilor cu Uniunea Europeană, etc.

Poate ar trebui să-i amintim lui Iohannis, in schimb, rezultatele guvernării de dreapta dintre 1997 si 2000 sau perioada guvernelor Tăriceanu, Boc, Ciolos…

Iohannis ar trebui să stie lucrurile astea deoarece conducea Federatia democrată a germanilor din România, cu care PSD a avut un Acord de colaborare (nerespectat la alegerile prezidentiale din 2004) iar FDGR a sprijinit, cu  parlamentarul său, proiectele legislative ale PSD. Acordul stabilea si relatia cu guvernul PSD iar rezultatul a fost că multe din proiectele Sibiului au fost sprijinite de guvern, inclusiv pregătirea logistică a proiectului „Sibiu – capitală culturală europeană”, proiect pe care l-am decis cu premierul Luxembourgului de atunci, J. Cl. Juncker.

Ulterior, Iohannis a trecut la PNL si a acceptat colaborarea cu PSD, in cadrul USL. De altfel, el ar fi trebuit să facă parte din guvernul PSD/PNL.

Dincolo de aceste lucruri pe care Iohannis nu si le mai aminteste, in definitiv, ce a realizat el in mandatul său de cinci ani, ca presedinte al României? Sper ca reprezentantii PSD să facă un „inventar” al realizărilor sale. Singurul lucru ce poate fi mentionat mi se pare a fi acela că el a reusit o dezbinare a românilor chiar mai accentuată decât cea realizată de Băsescu.

Iar PNL, partidul care-l sustine pentru al doilea mandat, si care ar urma să fie sprijinit pentru a forma guvernul, cu tot respectul pentru guvernele pe care le-a format până la al doilea război mondial, ce realizări a avut, in definitiv, in acesti 30 de ani, in perioadele in care a fost la guvernare?

Asa că să ne mai lase…

39 de gânduri despre “Presedintele Ca-tas-tro-fă

  1. Vai, domnule Năstase cum se poate să nu aveți în vedere marea realizare a pnl-ului și a lui iahannis: marea victorie a codruței koveși?! Sigur că un oarece merit are și Guvernul care, așa s-a anunțat(!), n-a dat instrucțiuni privind opțiunea de vot, așa că reprezentanta României a votat conform INDICAȚIEI SCRISE de la Cotroceni!
    Tot pe un ton amar – mă „bucură” constatarea dumneavoastră: „Iar cel care a declansat-o a devenit el insusi victimă a acestui mecanism.” !!!

    • Observ si la Dvs si la Ponta cum, din orgoliu, prezentati marile realizari din timpul guvernarilor voastre. Nu le contesta nimeni. Dar acum e timpul sa aparati Dvs (nu Ponta) PSD-ul. Sa va solidarizati. Altfel, pare ca si Dvs induceti ideea ca PSD era un partid valoros si frecventabil atunci, dar nu acum.

      • Cristina, guvernarea 2000-2004 face parte din cei 30 de ani. Am vrut sa subliniez ipocrizia lui Iohannis. Indemnul meu din finalul articolului este insa clar.

  2. Iohannis un blestem pe capul românilor. Se pare că acest blestem va mai continua cinci ani. Totul din prostia PSD ului. Mare păcat. un tradițional și binemeritat muie Iohannis. Să ne trăiți domnule Adrian Năstase.

  3. Bonurile de masa au aparut tot atunci, daca nu ma insel.Asta nu inseamna insa ca cei care umbla cu ele in buzunare stiu cine le-a introdus.Despre calmarea cursului leu-dolar ce sa mai spun.Sa ne amintim ca dupa ce a fost revocat Radu Vasile, tot fortand Constitutia (observam azi ca obiceiurile vechi mor greu), galopul cursurilor valutare era nebunesc.

    Offtopic
    Aljazeera.com – „Made in Eastern Europe: Garment workers denied basic rights
    Widespread mistreatment reported at Romanian and Bulgarian garment factories, including unpaid overtime and bullying.”
    ->hxxps://www.aljazeera.com/indepth/features/eastern-europe-garment-workers-denied-basic-rights-190921143201072.html
    Deci trebuie niscaiva controale pe la firme si pe nepusa masa, periodic, pe la capitalistii/dreptacii romani .

    Orele suplimentare neplatite s-ar putea sa fie ceva practicat destul de des., Cu sindicate de mucava care sprijina practic politicile partidelor de dreapta (liberale sau cum isi mai zic), si cu un stat „micutz”, cam asta se poate intampla.

    Oamenii ar ramane complet fara aparare daca planurile de a desfiinta/destructura PSD(singurul partid de stanga), vizibile deja in mod deschis, ar fi duse pana la capat.

    E interesant de stiut de ce lidersipul sindicatelor e nechimbat din anii ’90.Aceleasi figuri ale unor persoanje plictisite „apara” drepturile lucratorilor de prin Romania de zeci de ani.Intre timp au disparut fabrici, unele chiar rase de la sol, iar multi romani au parasit tara pe nesimtitelea.

    Unii dintre afeceristii din Romania se cred stapani.Sa ne mai imaginam si un guvern de dreapta, in conditiile in care unii isi permit astfel de lucruri acum.

    Cum sa nu spuna unii ca PSD „a distrus” cand dupa 2016 s-a oprit abuzul in utilizarea part-time-ului sau a fost impusa plata contribuitiilor pentru angajatori.
    Pentru astia astea doua au fost prapad.

    Daca-si baga salariul minim fara impozitare, cu un ajutorul unui nou guvern de marionete, ca-n vremile bune, trec toti pe salariu minim si raman asigurarile fara bani garantat.Profit, profit, profit, asta e tot ce conteaza.Daca romanii nu suporta capitalismul de tip nou, nu e problema, vin vietnamezii in loc.

    Pentru nerespectarea articolului 1 cu (3), din Constitutia Romaniei, ar trebui sa se faca puscarie:Trebuie corectata legislatia.Nu suntem totusi o tara bananiera.

    „ARTICOLUL 1
    (3) România este stat de drept, democratic şi social, în care demnitatea omului, drepturile şi libertăţile cetăţenilor, libera dezvoltare a personalităţii umane, dreptatea şi pluralismul politic reprezintă valori supreme, în spiritul tradiţiilor democratice ale poporului român şi idealurilor Revoluţiei din decembrie 1989, şi sunt garantate.”

  4. Aici in Canada e campanie electorala, dar se discuta nu doar despre pozele lui Trudeau, ci despre programe. Fiecare partid are cite un program clar de guvernare, sau propuneri de schimbare cu care sa convinga electoratul. In Romania, doar PSD are un program (ce a realizat din el e alta discutie). Din cite inteleg, PNL lucreaza de vreo 10 ani la el si nu l-a terminat.

    Care a fost programul dlui Iohannis? Imi amintesc de „revolutia” pe care a propus-o in educatie, si cam acolo a ramas, pentru ca dinsul nu vrea sa discute cu nimeni care nu este din opozitie. Poate are un complex de inaltime. Nu am retinut nimic remarcabil despre calitatile sale de promotor, de mediator sau negociator, nici macar in relatiile externe, in afara de showul de imagine de la Casa Alba.

    Pas cu pas, dar tot pe loc, pe loc.

  5. Daca stam bine si judecam Presedintele Republicii K.W.I. si-a consolidat mandatul si de pe urma „ciumei rosii” care printre altele a avut o presedintie rotativa a U.E. stralucita, achitandu-se cu brio de toate provocarile si dosasele de rezolvat. Mai trebuie amintit ca tot datorita PSD si nu numai, dl. Presedinte K.W.I. a ajuns intr-un timp relativ scurt in prim planul politicii romanesti.
    Din pacate, n-am vazut la domnia sa nimic semnificativ, ceva care sa-mi miste mandria de roman, ceva, la care sa pot spune ca „neamtul” a fost de neinduplecat pentru binele Romaniei. Ceilalti nemti din istoria Romaniei au lasat ceva in urma. Din punct de vedere fizic si indraznesc sa spun relational, dl. Presedinte si-a facut datoria, insa in ceea ce ma priveste este ceva nesemnificativ in aceasta lume politica dura de factura globalista.
    Asteptarile dupa era Basescu au fost imense, insa deziluziile sunt la fel acum la final de mandat al Presedintelui.
    In ceea ce priveste guvernarea, nu este usor sa guvernezi cand esti „faultat” neincetat, insa nici aceasta, guvernarea, n-a excelat prin personalitati, profesionisti, negociatori si fini cunoscatori ai politicii, de aici toate balbaielile inerente ale unei guvernari dificile.

  6. Klaus Iohannis este un individ necioplit, fără un limbaj ( de lemn ), fără un minim de respect fata de romani, parca este adus din fundul Moldovei și pus sa conducă o țara precum România pe care o considera un fel de Anschluss al Germaniei. Are un comportament de om primitiv, fără viziune, are impresia ca dacă este de origine germana i se cuvine orice. Un impostor politic cam asta este acest individ de Iohannis. Romanii trebuie sa înțeleagă ca acest individ cu un comportament de grof NU trebuie sa sjunga in turul al doilea darmite sa ajungă președinte!!!!!

    • @Simion Andreia: ”Klaus Iohannis este un individ necioplit, fără un limbaj ( de lemn ), fără un minim de respect fata de romani, parca este adus din fundul Moldovei”
      ==================
      Aveți ceva cu Moldova? Dacă nu ați învățat sau măcar nu ați auzit, Moldova a dat ceva oameni de cultură, de știință, de artă, oameni politici. Căutați chiar și prin mijloacele dumneavoastră uzuale de informare de pe internet și vedeți, de exemplu, ce a dat ”fundul de Moldovă”, Botoșani. Poate s-a întâmplat să auziți de Eminescu, Iorga. Antipa, Onicescu, Octav Băncilă născuți în acest ”fund de țară”.
      Sigur, dumneavoastră nu aveți nicio vină. De vină este școala care v-a format.

  7. La un interval mai mare de timp, percepția publică nu reține deloc faptele bune ale unei guvernări. Chiar și faptele rele se pierd ușor-ușor odat[ cu trecerea timpului. Ajunși în funcții înalte, oamenii încep să vadă distorsionat realitatea. Asta datorită subalternilor ce nu contenesc cu laude (de cele mai multe ori perfide, urmarind interese proprii) la adresa lor. KWI nu face excepție, mai ales că IQ-ul său pare a fi cel mai redus, vizavi de un clasament al ultimilor președinți. Dacă a uitat una din cele două întrebări propuse chiar de el însuși la atât de mediatizatul referendum din 26 mai, ce pretenții mai poți avea? Avea un discurs mult mai coerent cât a fost primar. Tind să cred că este supus (fără știrea lui) la un proces lent de intoxicare cu substanțe halucinogene ce îl fac, pur și simplu, ”animalul de companie” obedient unor grupuri de interese necunoscute nouă, ”vulgului”, ci doar liderilor serviciilor secrete.

  8. EL CIND DESCHIDE GURA SI VORBESTE LA RE;LUARE ESTE O CATASTROFAAAAAAAAA  SARACUTUL ESTE DE COMPATIMIT CUM A AJUNS FARA COPII CU CASE FIURATE SI VORBESTE FARA SA GINDEASCA…VAI DE NOI ROMANII CE NE ASTEAPTA DACA UN ASEMENEA MAHALAGIU VA FII DIN NOU PRERSEDINTE,,,CITA SILAAAAAAAAAAA

  9. Doar mici previziuni privind actiunea PDL PNL ( stiind ca USR este si mai obtuz , si mai autoritar , si mai radical decat PDL PNL ) daca se intorc la Palatul Victoria in octombrie – noiembrie acest an .
    Ce debiteaza somitatile PDL PNL despre marele pod de la Braila , vital pentru Galati – Braila – Tulcea , finantare recunoscuta de Comisia Europeana , in constructie .
    Notabilul PNL PDL de Braila , Varga : ” podul se construieste ilegal ( sic ! ) pentru ca persoanele expropriate nu au fost expropriate legal , neexistand cadastru iar licitatia pentru stabilirea cadastrului este blocata ” ??!! – ne intoarcem la cadastrul si la foncirea lui Marin Preda din Morometii in loc sa continuam investitia , evident .
    Dar despre drumul expres Craiova Pitesti , care va aduce dezvoltare Olteniei ?
    Si acesta este nenorocit pentru ca este o initiativa a PSD .
    Sa-l ascultam pe notabilul PNL PDL Marinescu , de la Dolj : ” ….. se face un … drum … spre Pitesti . Ce nevoie avem de el ? Ce-i trebuie Craiovei este o autostrada spre Europa de Vest ” .
    Autostrada fara proiect , bineinteles .
    Pensiile ?
    Vor fi din nou taiate , clar .

  10. Prezinta interes in domeniu : Lupta oamenilor mișto cu înapoiații – câteva cuvinte despre ideologia (PL)USR
    Cine sunt în schimb oamenii mișto? Aici e mult mai simplu: sunt oamenii pe care îi întâlnești în cluburi și în corporații, oamenii ca afară. Punct. Iar ei sunt fericiți pentru că lucrează în corporații și merg – își permit să meargă – în cluburi. Punct și de la capăt.

    la https://alexandruracu.wordpress.com/2019/09/18/lupta-oamenilor-misto-cu-inapoiatii-cateva-cuvinte-despre-ideologia-plusr/

  11. Păcat că Adrian Năstăse a fost „executat” la comandă.
    Ar fi fost un bun președinte de țară.
    Poate va relua lupta politică cu rol determinant in PSD.

  12. Doar in afacerile externe ce a realizat guvernul PSD intre 2001 – 2004 si nu e mentionat mai sus –
    1 ) reglarea asa zisei ” datorii suedeze ” ( o escrocherie la care cinstitii suedezi s-au dat in fata unei tari izolate si in dificultate – un imprumut de 10 milioane de dolari ( cursul din epoca ) al guvernului Maniu in 1929 pe langa Suedia , platit dandu-le concesiunea vanzarii chibritelor – exploatata linistit de Suedia intre 1930 – 1944 – cati bani rezultau din vanzarea chibritelor pe an in Romania Mare ? ) – dusa de onestii suedezi la sume de opt sute de milioane – trei miliarde de dolari de daune in 1997 – 2000
    2 ) reglarea taifunului mediatic anti-romanesc din Franta in vara lui 2002 ( in tara cu trei milioane de magrebieni care o detesta ,plus cel putin un milion de africani din Africa Neagra , cei ce dirijeaza grupurile de presa si TV franceze – Amaury , Dassault , Bouygues , Colombani , Lescure , Lagardère – s-au trezit in cor sa zbiere in fata celor doua sute de tigani romani de la Argenteuil ) cand ministru de interne era un oarecare Sarkozy
    3 ) obtinerea controlului reactiilor emotive ale baronesei Nicholson
    4 ) vizita lui Bush junior la Bucuresti in toamna lui 2002 , un mare succes uitat

  13. […] Într-o postare pe blogul personal, fostul lider PSD, Adrian Năstase, s-a arătat deranjat de anumite comentarii pe care preşedintele Klaus Iohannis le-a făcut sâmbătă, la reuniunea regională a PNL de la Craiova, comentarii pe care le cataloghează drept „aprecieri iresponsabile“. […]

  14. Presedintele KiWI este mai mult decat o catastrofa , este un tradator de neam si tara , care nu numai ca a facut toate demersurile sa vanda Romania, a facut tot ceea ce a putut sa o dea gratis. KiVI ar spune pe silabe CA – TA -STRO-FA , CA ATAT IL DUCE CAPUL. Urmariti-l cand silabiseste in fata romanilor! Daca am ajuns sa suportam ranjetul acestui mînzat , se datoreaza si dumneavoastra domnule Nastase si nu o spun cu repros ci doar cu parere de rau. Cu dusmanii nu faci niciodata o alianta, cel mult o intelegere de neagresiune , care si aia e nociva. Dusmanul il tratezi ca dusman si ii administrezi din cand in cand un tratament ( cum faceti acum cu „cap de porc” ) . Sper ca acolo , la Fundatia Titulescu , unde reusiti sa stangeti oameni de valoare , sa pregatiti o generatie de elite , care sa nu faca aceleasi greseli , o generatie care sa se hraneasca din inteligenta, cunostinte, munca si DEMNITATE. Erodarea statului – natiune si proliferarea statelor sa se faca in in aceleasi limite si nu diferentiat , multimsaura , adica la unii deloc si la altii prea mult. Germania si franta se intaresc ca natiune iar noua ne vara sub nas subsiadirism. Sper ca Fundatia sa se axeze pe aceasta tema si sa duca cu mandrie numele Titulescu in Europa si in lume . Succes!

  15. Si totusi ce-si doresc TV-urile de stiri din Romania?
    Sincer nu inteleg.
    Incearca sa infricoseze populatia, si-au uitat rolul ?
    Este procesul de otevizare ireversibil?
    Mai poate fi tolerat fache niuzul in 2019, la TV-uri care intra in milioane de case?

    Dupa cum se stie, in week-end, o stire despre o alta fetita disparuta, a captat atentia media si poporului.
    Din ce am inteles fata a fost rapita vineri, iar suspectul, ce pare sa fie olandez, a fost identificat duminica pe la pranz.Din nefericire fetita nu a mai putut fi salvata.
    Asta inseamana ca dupa vreo 48 de ore de la declararea disparitiei cazul a fost rezolvat.

    Ce observam la TV-uri, dupa reusita Politiei ? O furtuna mediatica de punere la zid a Politiei.Nimic nu s-a facut cum trebuie, trebuia facut altfel.
    De unde aceasta agresivitate si care este scopul final ?
    Daca a fost rezolvat cazul, practic in 48 de ore , de ce fac astia atata galagie?
    Pentru a viziona si pune cap la cap imagini de pe camere variate e nevoie de timp banuiesc.
    Cazul nici nu poate fi comparat cu cel de la Caracal, viteza de reactie fiind in opinia mea foarte buna.

    Va fi interesant de vazut insa cum o sa fie anchetat suspectul fugar, cetatean al unui stat liberal, sustinator al luptei anticoruptie si statului de drept.Asta este un subiect interesant cu adevarat.

    Si pana la urma romanii trebuie sa constientizeze ca asa arata un stat liberal/de dreapta.
    Implicarea si grija parintilor trebuie sa creasca.

    Generic vorbind, poate ca TV-urile ar trebui sa faca o campanie de constientizare pentru parinti si nu o campanie de isterizare.Sunt aproape 3 luni de isterie sterila cu finalitate aparenta de natura electorala.

    Primul care trebuie sa stie in orice moment unde e copilul este parintele.

    Aceasta explozie a industriilor sexului, inerenta curentellor politice liberale actuale, a dus la aparitia acestor indivizi devianti.

    Poate ca totusi problema e ca la nivel european nu se face nimic in a contra acesti indivizi, ca-s in retele sau nu.
    Se tolereaza cu buna stiinta in opinia mea.

    Ce mai e de fapt liberalismul in 2019?

  16. Ioh e mult mai partizan decât Băsescu. E președintele PNL cu sediul la Cotroceni. Ar fi mai comod și pentru el, și pentru PNL-iști să-și mute sediul la PNL Central, iar Orban să fie țiitor de loc în week end când Ioh are liber necondiționat…

  17. Ma framanta o intrebare. Un partid, orice partid, cand stie care va fi oponentul nu ii analizeaza punctele forte si vulnerabilitatile dupa care sa isi stabileasca strategia de prevenire a actiunilor adversarului si de contracare cat mai eficienta a actiunlor acestuia impotriva partidului ? Daca a defilat cu el candva presupun ca PSD stia cine si ce poate personajul deci nu ma convinge afirmatia ca „personajul” a tot pus talpa cand a vrut si cum a vrut pentru ca inseamna ca EU AM AJUNS SA FAC CE VREA EL, adversarul meu, sau altfel spus „el” guverneaza si isi pune in aplicare planurile cu mana mea astfel incat eu sa iau bobarnacele iar el sa acceada la putere pentru a se vaita apoi, canu paote face ce a promis pentru ca „eu” i-am lasat o grea mostenire si s emultumest doar sa gestioneze bugetul statului ca sa salveze tarisoara.

  18. Acuze dure la adresa președintelui Klaus Iohannis și a premierului Viorica Dăncilă! Un apropiat al fostului lider PSD, Liviu Dragnea, a postat pe o rețea de socializare un mesaj ferm. Gelu Vișan crede că șeful statului și acualul președinte al social democraților se fac vinovați de trădare națională. Mai mult de atât, Vișan susține că Dragnea a fost executat politic, pentru parafarea Memorandumului pe Energie dintre România și SUA.

    Acuze dure la adresa președintelui Klaus Iohannis și a premierului Viorica Dăncilă!
    „S-a Încheiat! Trădarea Națională a Monstruoasei Coaliții. România nu este vândută, este dată pe degeaba. Arătam în urmă cu cinci luni că Iohannis a bătut palma cu Dăncilă pentru a-l condamna pe Dragnea, pentru a deveni președintă de partid și candidat la prezidențiale din partea PSD. Mai spuneam că am avut informația de pe 13 mai, în plină campanie electorală. Scriam că motivul real pentru care a fost condamnat Dragnea a fost acapararea pe degeaba de către Exxon Mobil a gazelor de la Marea Neagră în beneficiul SUA, al Austriei, al Ungariei și al altor ocupanți, iar Românii și România să nu câștige nimic din gazele care sunt ale noastre.

    Dragnea avusese “tupeul” să spună că aceste gaze de pe teritoriul României sunt ale noastre, ale românilor, și ar trebui să beneficieze și ei un pic de aceste gaze.
    Într-o țară în care mai mult de trei milioane de gospodării se încălzesc cu lemne, asta ar fi însemnat că în următorii cinci-zece ani toate aceste gospodării puteau fi racordate la gaze românești cu preț mic, că în toare gospodăriile din România, fie bucătării, centrale de apartament și încălzirea centralizată prin CET-uri, prețul gazelor ar fi scăzut, că se relansa încălzirea pe bază de cogenerare, că industria consumatoare de gaze beneficia de gaz mai ieftin, că putea fi relansată industria, inclusiv industria metalurgică, de mașini grele și industria producătoare de îngrășăminte pentru agricultură. Mai mult, prețul energiei electrice ar fi scăzut, alături de cea termică, având un preț mai mic al gazelor, iar România ar fi devenit atractivă pentru investițiile străine.

    Pentru ca toate acestea să nu se întâmple și pentru ca de gazele românești să nu beneficieze românii, a fost băgat Dragnea in pușcărie și a fost înlocuit cu Dăncilă care, împreună cu Iohannis, să dea aceste gaze străinilor, nu Românilor. Acum o lună Iohannis s-a dus în SUA și a dat asigurări că românii nu vor beneficia de gazele lor, semnând un Memorandum. După aceasta, Ministerul Energiei a pus în Dezbatere publică Legea așa- zisă a Gazelor, în care tot ce obținuse Dragnea pentru Români va fi anulat, de ele benficiind oricine, în afară de români.

    Astăzi, Viorica Dăncilă a anunțat că va merge în SUA și “Vom semna un Memorandum pe energie” (!!!) adică va parafa și va contrasemna înțelegerea lui Iohannis. (!!!) Acest Memorandum este un Act de TRĂDARE NAȚIONALĂ a Președintelui Iohannis și a Primului Ministru Viorica Dăncilă împotriva României și a Românilor,
    o condamnare la continuarea încălzirii cu lemne a peste trei milioane de gospodării, a menținerii unui preț mare al imtreținerii, al energiei, dar și o condamnare a industriei Românești. Este un furt fără precedent al resurselor românești și o condamnare a românilor la sărăcie. Aceasta este Colonia România! Aceasta este Monstruoasa Coaliție dintre PSD și PNL, între Dăncilă și Iohannis! Pentru asta a fost executat politic Dragnea. România a devenit oficial Colonie condusă de Occident prin Corporații. S-a încheiat!”, a scris, pe Facebook, Gelu Vișan.

  19. Johanis are nume de neamţ şi faţă de prost, dar unii ne-au luat pe noi de proşti şi ni l-au cocoţat în Deal la Cotroceni ca pe un adevărat conducător de Stat , cu rigoare şi disciplină presupus nemţească şi practică edilitară exemplară în cei câţiva ani în care a condus Sibiul !
    Dar ca orice făcătură iţită din laboratoarele secrete ale serviciilor interne şi mai ales externe individul prezintă grave carenţe de care ăştia n-au ţinut cont, ba, mai mult le-au folosit pentru şantajarea lui în procesul de disoluţie a Statului Român, ce sub preşedinţia lui a ajuns o biată colonie !
    Măcar dacă ne-ar declara oficial am scăpa de costurile insuportabile necesare întreţinerii administrative a unei asemenea forme administrative : ar fi trebuit să le suporte ei, colonialiştii, nu noi cei colonizaţi , dar doar în fapt, nu şi pe hârtie !
    Individul are la bube-n cap de nu şi-l poate arăta decât sub acoperire, astfel că o nouă impunere a lui în fruntea României ar însemna capitularea definitivă a tuturor aspiraţiilor naţionale !
    P.S.
    Ni se spune, şi creştineşte este valabil,să ne iubim conducătorii, chiar şi dacă nu sunt din sângele neamului nostru, dar din păcate se dovedeşte că „cine-o mai iubi străinii”.. va duce o viaţă de câine !
    Să stai toată ziua cu corupţia-n gură şi cu curul în şapte case, din care două dovedit furate şi tot cu el pe vreo 350.000 de euro furaţi de la stat refuzând să-i predai, ca orice hoţ prins de organele abilitate, mi se pare treabă hoţească, nu nemţească !

    • @Radu Humor: „… unii ne-au luat pe noi de proşti şi ni l-au cocoţat în Deal la Cotroceni ca pe un adevărat conducător de Stat …”

      Cine sunt ăia „unii”? Nu cumva milioane de români care au votat după cum au citit propaganda din ziarele românești sau au plecat urechea la posturile de televiziune tot românești, fără să-și folosească și creierul propriu?
      Să nu-mi repetați prostia aia cu diaspora, că doar nu vreo 100-200 de mii de oameni sunt mai mulți decât câteva milioane de români „neaoși”.
      Deci, „unii” sunt în ograda proprie în care se pare că nu se prea mătură.
      Cu alte cuvinte, cred că lamentările astea permanente cu „alții” care ne fac și ne desfac, sunt o expresie a nemăturatului curții proprii, acest dolce far niente care a devenit o stare generală a românului cârcotaș.

    • 1.Lucrurile se complica in SUA.

      Pe foxnews.com imi capteaza atentia o stire : „Flurry of House Dems back impeachment inquiry, amid bombshell reports Trump withheld aid”

      Pai daca articolul e corect, si nu e un fache niuz, inseamna ca derularea „anticoruptiei” cu fiul lui Bidon era rasplatita cu un imprumut statal de vreo 400Milioane de dolari.
      Daca Bidon senior nu dorea anumiti procurori la momentul afacerilor cu gaze de prin ucraina, astalalt conditioneaza, s-ar parea, cu imprumuturi.
      Imprumuturile pentru statul facut nu nascut, n-ar fi fost insa necesare, daca regimurile portocalii, sprijinite si din sua, n-ar fi adus Ucraina in pragul falimentului.

      Si uite asa descoperim de ce independenta justitiilor la nivel intern genereaza alte dependente terte, cu interese diverse.Unii isi creeaza parghii utile la momente diverse.

      Si-au pus poalele in cap in SUA, si „magia” anticoruptiei din statele satelit se sparge ca un balon de sapun, exact pe fruntea activistilor conceptului.

      Probabil ca resursele la pret mic nu constituie coruptie, se presupune by default si automat ca se doreste un share mai consistent daca pretul e apropiat de realitate.

      „The horse is out of the barn”

      Prezinta/discuta si PRESA din Romania subiectul ce tine capul de afis in presa din lumea intreaga, de vreo cateva zile bune?
      NU! Doamne fereste!
      Pai Caracalu ?Se mai poate face audienta inca un an din non ancheta de la Caracal, pai nu.

      2.Doamna Dancila a fost atacata de unii pentru intalniri cu romani in SUA.Nimic deosebit daca atacul n-ar fi venit de la un fost premier demisioar, pierzator de prezidentiale pentru inabilitatile in comunicare cu diaspora.Facea si paralele cu state bananiere pentru ca a existat o intalnire cu un primar al unui oras american, cu origini romanesti, primar al unei localitati cu zeci de mii de romani traitori in SUA.
      Daca tacea filozof ramanea.Cum adicatelea sa se intalneasca un premier cu un primar.Bine ca n-a ajuns presedinte.

  20. Iohannis nu-i presedintele romanilor ! Este un guvernator pus de nemti in Colonia Romania , care apara si reprezinta interesele Germaniei si care cel mai probabil este si agent BND .
    Asa cum si DNA -ul & Kovesi sunt niste instrumente ale Germaniei si Frantei de distrugere a capitalului romanesc si de distrugere a incomozilor politici . Iar PNL & USR & PMP sunt aripile politice ale DNA-ului.

  21. 1.Stire șocantă la a3, la R.T..Nu stiu insa pentru cine a fost dezvaluita aceasta informatie ciudatica.

    Motiunea pe care o vedem si nu e, a fost semnata cica de 240 de parlamentari.Asta era stirea.

    Nu se stiu insa nici semnatarii, nici premierul, nici programul de guvernare si nici continutul sau data depunerii.
    Penelistul din studio ramasese chiar si el cu gura cascata.

    Mergand pe adevarul afirmatiei se poate deduce (ne imaginam) fie ca(scenariul 1)USR a reusit sa-si impuna strategia si 240 de alesi isi asuma alegerile anticipate in pragul iernii.Ma gandesc ca PSD nu isi asuma vreun guvern Ciolosh doi, sperand la un rezultat similar la anul, care nu va mai veni, si merge totusi la alegeri, daca trece motiunea.Stim ca solutia pentru stabilitate e mentinerea premierului actual si asta cred ca e incontestabil.
    Oameni din UDMR, ALDE dar si altii ar fi, se pare, pregatiti sa infrunte electoratul la urne, dupa prezidentiale, conform stirii, si chiar trebuie sa faca asta probabil.

    Dar se poate sa se urmareasca de fapt ( scenariul 2) si sa fie un scenariu cunoscut, un fel de 2009 combinat cu un 2012 reloaded probabil, cu actori mai slabi profesional, la care se adauga si putin cederism (or face vreo 40 de ministere).
    Daca este asa, banuiesc, ca asa cum s-a derulat scenariul in 2009, va aparea si un premier care ba va vrea, ba nu va dori, ba nu-l lasa, ba nu va fi votat, totul in asa fel incat sa reintram pe acel culoar derulat intre 2009-2012 si cel propus sa se apuce de implementat criza in Romania, asa cum se cuvine.Criza va putea fi generata astfel prin simpla instabilitate politica, urmandu-i cursurile valutare, preturile la energie, etc.

    Mi-as dori sa aflam lista completa cu (fostii) pesedisti care vor sa voteze motiunea pentru ca nu cred ca motiunea are vreo sansa, cata vreme parlamentarii psd din 2016 isi vad de treaba.Cele doua scenarii imaginare nu cred ca pot fi implementate fara parlamentari psd .

    Daca vii la guvernare cu gandul de a taia mai inseamna ca ai de gand sa faci ceva cu banii pe care-i vei indisponibiliza la inceput, banii care nu vor mai fi alocati pe diverse capitole.
    S-ar putea face un calcul sa vedem ce suma au astia de cand sa „economiseasca” pentru cine stie ce scop, pentru ca numai dracu poate sti ce au in minte.
    Or vrea sa creasca alocarile pentru cumparaturi militare din americi, sau poate pentru gaz rusesc ?

    2.Mai observ si ca penelistii au urcat iar pe recursul compensatoriu, pe care l-au propus chiar ei impreuna cu guvernul zero, si il arunca in carca psd-ului.Lipesc subiectul de violatorii de import si repornesc temele obisnuite de campanie.Pai ori sunt liberali ori sunt conservatori.Sunt in deriva doctrinara s-ar parea.

    Sunt speriati probabil de faptul ca liberalismul promovat din 2005 incoace isi arata roadele hidoase la nivelul sigurantei cetateanului.

  22. Guvernul Ungariei reactioneaza s-ar parea, la o noua tentativa de a se impune redistribuiri de migranti, si se intreaba, logic zic eu, de ce migrantii deja „ajutati” nu sunt REPATRIATI.

    Nefiind repatriati, avand in vedere ca in lupta cu isis a invins Trump, cumva, numarul mare de nou veniti, apare ca un grup colonizator menit sa compenseze depopularea rezultata din diminuarea natalitatii, aparuta in urma aplicarii unor politici liberale binecunoscute, ce se aplica de zeci de ani, care incurajeaza libertinismul de tip sexual, ce duce indirect dar sigur la imputinarea europenilor autohtoni, si care va duce, probabil in putini ani, la eradicarea culturii europene si disparitia Craciunului.Stim ca aceste grupuri de migranti nu sunt foarte receptive la principiile si traditiile tarilor in care vin si au tendinta sa genereze micro enclave, pentru ca multi nu se adapteaza sau refuza sa se integreze, datorita diferentelor evidente de religie sau educatie, si avem si exemplele din Belgia sau Franta cel putin.

    In acest context real si concret, putem da frau liber si unui proces imaginativ complementar, pentru ca tocmai avem pregatirile pentru faurirea unui nou guvern, compus din fragmente de logica, ce nu-si are o legitimitate, nici macar dupa noile tradari, chiar si daca apare in baza unei majoritati de ocazie, si nici in baza unor justificari reale.

    In textul probabil al motiunii am vazut ca se vorbea/elucubra despre sovinism si intoleranta, acuzatii fara baze reale la adresa unui partid de stanga (fapt care poate confirma scenariul de mai jos), dar si de recursul compensatoriu , care parca era promovat de diversi liberali si guvernul 0, initiativa care e aruncata acum tot in spatele psd (opozitia incearca probabil sa controleze eventualele efecte combinate).

    Presupusului viitor premier X i s-ar putea pune cateva intrebari:

    Va accepta Romania redistribuirile, probabil masive, de migranti fara un referendum national ?

    Garanteaza cetatenilor Romaniei, in aceasta eventualitate de primire de migranti, peste vointa populara, ca micsorararea numarului de functionari publici , dar si taierile de salarii de la stat, pe care le-au anuntat, nu vor afecta siguranta cetateanului, isterizat deja de cazurile de abuz impotriva minorilor prezentate in media in ultimele 3 luni, in care apar tot infractori de import pana la urma ?

    Va conditiona macar la nivelul educatiei si cazierului si cu un numar maximal ?

    Cine da banii pentru a sustine si integra acesti migranti in noile domicilii ? Asta e motivatia taierilor planificate de fapt ?

    O parte din val va fi gazduit si in vestul civilizat al tarii sau masura e menita in a „repopula” doar judete moldave si sudice?

    In tot acest context, ce are si o amprenta puternic imaginativa, trebuie reamintit Articolul 3, alineat (4), din Constitutia Romaniei care spune:
    „Pe teritoriul statului roman nu pot fi stramutate sau colonizate populatii straine”.

    Nu te poti apuca sa tai salarii si pensii si sa dai afara oameni de pe la stat, cum ai anuntat inainte de motiune, cand Europa se pregateste sa faca redistribuiri, in conditiile in care cei care i-au invitat le-au trasat ca tinta statele dezvoltate din vest, cum e si Germania ( unde AfD a atins cote de 30%) si nu Romania sau Ungaria.

    Cred ca Romania nu a ajuns membra UE pentru a deveni un Recycle Bin pentru nerealizarile vestului.

    Astia nu ne accepta nici macar un comisar in masura in care doua candidate din vest au grave probleme de integritate, pe tematici ce i-au fost imputate si unui fost lider de partid autohton incarcerat si mult injurat.

    Prea multa DUBLA MASURA!

    Apropo, lista probabila a posibilului guvern e plina de uselei pe care anticoruptia i-a scos din guvernele de dupa 2012.Simpla constatare.

    Contextul international e interesant.In UE nu mai sunt „comisarii” anticoruptie , in Israel Netaniahu a fost infrant, in UK Boris si Tories sunt pe faras, iar in SUA il avem pe Trump, care urmeaza sa fie suspendat, Putin insusi scartaind la nivel de perceptie publica interna.
    Vine schimbarea in lume, dar nu spre mai bine neaparat, s-ar parea.
    Datorita ezitarilor venite dinspre SUA, inca am impresia ca pentru Trump romanii sunt doar niste mexicani, iar eforturile militare sunt cu o semnificatie minora.Trump nu a ezitat sa spuna la multi ani polonezilor pe social media, de fiecare data, dar uita de fiecare data sa mentioneze intr-un mod similar Romania si pentru mine asta e un semnal de rau augur.

    • Interesant este ca toate aceste realitati-nu realizari,ale D-lui Iohanis,nu se vad si in sondaje;si,acest lucru trebue sa ne ingrijoreze!Sute de comentarii se fac cu acelasi continut,cu acelasi inteles;Nu, nu trebue sa mai ajunga la Cotroceni!Si,sunt-inca,convins ca de noi depinde;LA VOT!

  23. RESURSELE TREBUIESC FOLOSITE PENTRU RECONSTRUCTIA SECTOATELOR STRATEGICE NU PENTRU IMBOGATIREA ALTOR TARI!
    DE CE ATI VANDUT PETROM CATRE OMV INCLUSIV EXPLOATAREA PETROLULUI DOMNULE NASTASE??CEA MAI PROASTA AFACERE SAU CEA MAI MARE TRADARE??
    REDEVENTE PETROL:
    ROMANIA 3%
    NORVEGIA 70%
    DACA ROMANIA AR FI FOST CONDUSA DE PSR NU DE PSD NICI O INTEPRINDERE SOCIALISTA NU S-AR FI PRIVATIZAT

  24. OAMENI BUNI, A-ȚI UITAT UN LUCRU, POPORUL ESTE RUPT DE REALITATE, MRGEȚI PE LA SATE, COMUNE , ORAȘE MICI,…

Lasă un răspuns