„Conferintele Fundatiei Europene Titulescu”, la Iasi

Fundația Europeană Titulescu, împreună cu Muzeul Municipal „Regina Maria” Iași, Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I” – Filiala Iași, Asociația Identitate Culturală Contemporană și Pleiada Boutique Hotel vă invită Joi, 19 septembrie 2019, în incinta Muzeului Militar Național „Regele Ferdinand I” din Iași la vernisajul„Iași – Restituiri istorice și artistice” și conferința „Rolul elitelor în construcția României moderne”.

Evenimentul face parte din proiectul „Conferințele Fundației Europene Titulescu”. Prin acesta, dorim să oferim tuturor celor interesați de activitățile noastre oportunitatea de se întâlni cu membrii și experții Fundației, dar și de a participa la dezbateri/conferințe/prelegeri pe teme care preocupă societatea românească. Astfel, vom fi prezenți în diferite orașe din țară și ne vom bucura să îi întâlnim, la rândul nostru, pe toți aceia care ne împărtășesc priuncipiile și valorile căci ”FET este locul unde temele care contează în viaţa prezentă şi viitoare a neamului romanesc sunt dezbătute, este locul care oferă soluţii şi argumente.”

Program 19 septembrie:

Ora 10.00

Vernisaj: „Iași – Restituiri istorice și artistice”

Invitați: Adina RENȚEA,  Adrian NĂSTASE

Ora 11.00

Conferință: „Rolul elitelor în construcția României moderne”

Conferențiar: Prof. univ. dr.Adrian NĂSTASE

Invitați:

Prof. univ. dr. Gheorghe ONIȘORU, Dr. Alin SPÂNU, Dr. Ionuț COJOCARU

Vă așteptăm!

16 gânduri despre “„Conferintele Fundatiei Europene Titulescu”, la Iasi

  1. DIN CE IN CE MAI BENEFICA SI INEGALABILA VA RAMANE FUNDATIA EUROPEANA TITULESCU IN CARE DOMNUL EX. PRIM MINISTRU ADRIAN NASTASE, DETINE ROLUL PRINCIPAL DE A INLATURA PRIN CULTURA SA , UMBRA COMPACTA , ASTERNUTA ,(DE GANDIRILE NEREALE ALE UNOR EXZISTENTI AI TIMPULUI PREZENT) ASUPRA RESTITUIRILOR ISTORICE,ARTISTICE SI DE A EVIDENTIA ROLUL INPORTANT AL ELITELOR TRECUTULUI SI ALE PREZENTULUI ,PENTRU CONSTRUCTIA SAU RECONSTRUCTIA ROMANIEI MODERNE. VA VENI TIMPUL , ( CEL APROPIAT) CAND POPORUL ROMANESC ISI VA LIPEZI GANDIREA SI VA CONSTENTIZA CA TRECUTUL INDIFERENT DE ETAPELE SALE CE AU LASAT CONTROVERSE , IN REALITATE FIECARE DINTRE ELE NE ARATA PRIN REALIZARILE LOR, ESENTA EXZISTENTEI NOASTRE , CA POPOR ROMAN. ROMANIA , CU A SA CULTURA AUTENTICA CONTURATA , CREONATA DE IMAGINEA ROMANULUI EXZISTENT IN TRECUT SI ACELOR CARE ISI MENTIN DEMNITATEA DE ROMAN AI PREZENTULUI , VA RENASTE, DIN TOATE PUNCTELE DE VEDERE , DATORITA ROMANILOR AUTENTICI CE ISI DESFASOARA ANI VIETII LOR , PENTRU UN IDEAL COMUN . ACELA DE A RENASTE DIN RADACINI , UN POPOR AUTENTIC . MULT SUCCES , DOMNULE EX . PRIM MINISTRU , SI VA ASTEPT SA ADUCETI ACEST EVENIMENT SI IN ORASUL CRAIOVA , UNDE SUNTETI ASTEPTAT CU DRAG , DE MULTI SUSTINATORI AUTENTICI . MULT SCCES

  2. O excelentă idee, având în vedere faptul că unii istorici, după anul 1989, consideră că modernizarea României începe cu monarhia , adică cu Ferdinand I, uitând de reformele începute, în Țările Române încă de la sfârșitul secolului al XVIII-lea și continuate în secolul al XIX-lea de către domnitorii români, începând cu Alexandru D. Ghica, Barbu Știrbei, Mihail Sturza și culminând cu cel mai mare reformator Alexandru Ioan Cuza( acuzat astăzi de dictatorism, ca și cum s-ar fi putut aplica ,la noi,reformele fără măsuri dictatoriale, ca și cum s-au aplicat altfel în alte spații geografice!). Reformele lui Cuza au avut un caracter atotcuprizător, fiind vizate toate domeniile din societatea românească: economie, finanțe, cultură, învățământ, administrație, vizând deopotrivă calitatea și mai ales eliberarea țăranilor din șerbie și împroprietărirea lor. Nicio reformă din lume nu i-a împroprietărit pe cei eliberați dintr-o stare de servitute!. De asemenea, începând cu Dimitrie Cantemir, continuând cu reprezentanții Școlii Ardelene, cu pașoptiștii, cărturarii români, care pe lângă faptul că au abordat teoretic tematica dezvoltării Țărilor Române, au și contribuit la dezvoltarea modernă, prin descoperirile făcute și prin aplicarea acestora, fiecare în domeniul său. Îi amintim doar pe Ioan Puiariu -Molnar, Iuliu Molnar, Gh.Asachi, Gh. Lazăr, Petrache Poenaru, Nicolae Bălcescu, M.Kogălniceanu, D.P. Marțian, Ion Ghica,Constantin Mihalic de Hodocin, Teodor Diamant și mulți alți români, Așadar, nu începe modernizarea României, prin idei și acțiuni odată cu aducerea dinastiei străine!
    Această inițiativă poate va contribui la scoaterea din amorțeală a demnității și mândriei naționale a unor cetățeni!

  3. L-am văzut pe Președinte la întâlnirea tinerilor liberali! O tânără liberală, l-a invitat pe scenă pe actualul Președinte și candidat, scoțând în evidență minunatele calități, printre care cea de onestitate și cinste ( probabil a folosit ambii termeni, care au aceeași semnificație, pentru a întări această calitate!), menționând că este singurul român care ne-a reprezentat și ne poate reprezenta, în plan extern, având credibilitate, fiind un european convins ( doar n-o fi african!), continuând că este coșmarul pesediștilor.
    La toate cele spuse de tânară, am câteva obiecțiuni:
    1. Președintele nu este deloc cel mai onest , pentru că, nici până în prezent nu a dat înapoi banii pe care i-a luat prin chirie, pe o clădire pe care a obținut-o ilicit și nu ne-a arătat (,, pe televizor” sau pe facebook) nicio dovadă că a plătit statului impozit pentru veniturile încasate prin meditațiii.
    2. Președintele nu ne-a prezentat niciun raport referitor la scopul și rezultatele obținute în urma vizitelor oficiale făcute în alte state, să știe și românul cât de mult bine ne-a făcut nouă, tuturor. Cât despre credibilitatea pe care o are constă în aceea că acceptă orice și dă din cap, cuminte sau lasă locul liber la întruniri, făcând turism pe bani publici, alături de consoartă!
    3.Președintele nu este doar coșmarul pesediștilor, ci al tuturor românilor, care sunt ancorați în realitatea românească.
    De aceea, mă întreb: de ce tineretul nostru frumos și liber, sensibil la corupție, nu este preocupat să-l întrebe pe Președintele-Idol, cum poate să cumpere câteva case din meditații, când nici măcar nu poate să-și amintească care era tariful pe care-l avea pentru o ședință de meditație? Cine poate crede că o persoană, care și-a planificat achiziționarea unor locuințe din venituri suplimentare, nu-și proiecta și un buget de venituri?! Dacă acum 5 ani, populația votantă cu entuziasm a mers la vot, pentru a-l alege, acum, văzând că nimic nu a respectat din ceea ce a promis, ar trebui să fie mai puțin entuziasmată. Dar constat că are în continuare susținerea a 40% dintre alegători, în contextul în care a încălcat de ,,n” ori Constituția, a împrăștiat ură sau a susținut-o, a manipulat, dezinformând, a împiedicat Guvernul să-și desfășoare în condiții optime activitatea, și-a exprimat public neîncrederea că România va putea să-și ducă la îndeplinire Președinția rotativă la Consiliului Uniunii Europene, după care s-a lăudat cu succesul acestei președinții!
    Acesta-i Idolul!

  4. Conferintele Fundatiei Titulescu care au loc in diferite locuri din tara, in principal in marile centre universitare, au menirea sa aduca in actualitate, atentia si dezbaterea participantilor, o multitudine de subiecte si problematici care tin de profilul fundatiei si nu numai, ceea ce este de apreciat.

  5. off topic
    Domnule Nastase, in masura timpului disponibil, poate ne spuneti cate ceva despre miscarile contradictorii ale PSD prin ministrul Birchall si linistea suspecta a conducerii partidului.

  6. Sper din tot sufletul ca fundatia sa-si indeplineasca menirea asa cum e declarata. . De calitatea oamenilor care se intilnesc cu ocaziile oferite de fundatie , nu ma indoiesc.Sunt oameni foarte bine pregatiti si bine intentionati , cel putin declarativ. Vastele lor cunostinte, experienta de aceeasi masura sper sa duca la un folos pentru Romania si romanism, pentru cetatenii acestei tari si in bebeficiul unei bune vecintatati, pentru ca vecinii iti sunt cel mai aproape fizic si nu poti fi o insula de prosperitate impresurat de ura , dusmanie . Mi-as dori ca in Romania sa existe o singura fundatie cu o „fundatie beton” , Fundatia Romania la care sa traga tot romanul . AVEM ELITE, AVEM POTENTIAL DE A CREA NOI ELITE, AVEM LA CE SA LE FOLOSIM, AVEM DE TOATE. SUA, Franta , se sprijina si se dezvolta pe elite, Romania trebuie sa se sprijine pe elite dar sa nu renunte la puternica clasa de mijloc a mestesugarilor , meseriasilor din orice breasla. SUCCES oriunde va aflati!

  7. off topic
    Tema normalitatii este o tema peste care nu trebuie sa trecem cu prea multa usurinta..
    trexsr
    N-are nicio importanta cetateanul de rand din Maroc. Conteaza bunele relatii dintre regele Marocului si SUA, situatie similara si in Arabia Saudita, de altfel. Mai stiti ceva despre ancheta privind asasinarea jurnalistului saudit in Turcia ? S-a pus batista pe tambal, este ? Cand aloci 65 miliarde de petrodolari in folosul conglomeratului militaro-industrial american, ce mai conteaza acolo o crima, doua, trei….n ?
    Normalitate….depinde de perspectiva, ce este normalitatea. Din punctul meu de vedere, dictatura statului de drept pe care vor sa o instatureze ,,partenerii strategici” este tot comunism, dar intr-o forma mult mai avansata. Este nevoie de multa analiza si efort intelectual pentru a realiza ca traim, deja, in cel mai atroce comunism ,,inventat” vreodata de omenire.
    Ps
    Mai jos dezvolt tema inarmarii Arabiei Saudite in contextul atacului cu drone asupra celei mai mari rafinarii din zona.

  8. Spicuiri din ….
    ,,Agențiile internaționale occidentale remarcă nu doar pagubele produse la finele săptămânii trecute de atacurile cu drone, ci și incapacitatea bogatului stat saudit de a se apăra, cu toată protecția oferită de SUA – dar mai ales după ce au achiziționat sisteme multe și scumpe de la americani – celebrele ”Patriot”, radare dar şi avioane de luptă moderne.

    Conform datelor oficiale, Arabia Saudită a cheltuit pentru înarmare peste 65 de miliarde de dolari doar în 2018, îmbogățind în special industria militară americană.

    Cu toate acestea, apărarea nu a putut opri un atac al rebelilor houthi – pe care experții americani îl consideră ”combinat” – cu zece drone și posibil, cu rachete.
    O analistă citată de France Presse, Becca Wasser, de la centrul de reflecţie Rand Corp, spune că ”în cea mai mare parte Arabia Saudită contează pe sistemele sale Patriot pentru a intercepta proiectilele houthi, însă rezultatele sunt sub aşteptări, dat fiind că rachetele Patriot sunt destinate mai degrabă distrugerii rachetelor decât dronelor”.
    Desigur, SUA nu vor să admită că performantele lor sisteme de apărare vândute Arabiei Saudite și altor state, printre care și România, nu au putut face față unor rebeli – care au și revendicat de altfel atacurile – și acuză Iranul că s-ar afla la origine!
    În ultimele zile, confruntările din Arabia Saudită – dar mai ales imposibilitatea coaliției anti-Yemen de a face față atacurilor – au făcut ca prețul petrolului să crească, Washingtonul fiind nevoit să acceseze rezerva strategică.
    Dar, cel mai grav este că se dovedește că sistemele atât de lăudate și de scumpe de apărare, pe care SUA le impun partenerilor, iată că se dovedesc ineficiente – ceea ce ridică mari semne de întrebare și în privința cheltuielilor făcute de țara noastră.
    Până la urmă se dovedește că politica de pace și colaborare dusă de Nicolae Ceaușescu și liderii acelei perioade a fost mult mai eficientă decât agresivitatea militaristă a SUA (și NATO) – care sub pretexte mincinoase au atacat și destabilizat întreg Orientul mijlociu.
    În studiul anual ”Costurile războiului”, publicat de ”Watson Institute for International and Public Affairs” al Universității Brown se dau publicității cifre înspăimântătoare: de la ciudatele atentate din 9/11 2001, SUA au cheltuit peste 6 TRILIOANE de dolari în războaie în care au murit peste 500.000 de oameni!
    Fără alte comentarii – ce să mai… e patria democrației, tărâmul libertății!”
    COMENTEZ(totuși):
    Oare nu era mai ieftin și mai eficient pentru România să achiziționeze și să amplaseze la Deveselu sistemul antirachetă rusesc S-400 ? Mai ales că sirienii au reușit să anihileze o bună parte a rachetelor de croazieră americane (lansate abuziv și discreționar împotriva unui stat suveran) utilizând sisteme de interceptare mai vechi.
    Dacă saudiții vor asculta de propunerea colocviala a președintelui Putin și se vor dota cu S-400, sunt românii mai potenți ( dpdv financiar) si mai fraieri (dpdv al capacitatilor intelectuale) să cumpere tinichele americane costisitoare destinate exclusiv să apere cerul patriei de… ciori ? Din păcate, nu au reușit să-i detecteze pe Dincă și (eventual) complicii săi, de la câțiva km depărtare…
    Apropo, știați că distanța Caracal – Deveselu poate fi parcursă, cu viteza medie de 59 km/h, în cca 8 minute ?
    Nu știu câtă relevanță are acest detaliu, dar dacă jurnalistul mioritic poate să spună/întreba public tot ce-i trece prin cap, de ce nu am face și noi, cei de partea reală a ecranului TV, conexiuni, fie ele și geografice, pornind de la cazul mușamalizat Teo Peter ?
    🤔

  9. Cand urma sa se dea OUG 13, care mi s-a parut, asta cred, un „inside job”, s-au umplut strazile tarisoarei de norod.

    Cand s-a incalcat Constitutia Romaniei, la 30 de ani de la Revolutie, si stim asta dupa decizia CCR de ieri , intelesul cuvantului „DEÎNDATĂ” a devenit „O ETERNITATE”.

    Dormi linistita Romanie, iti meriti soarta ce va sa vina neindoielnic !

  10. SUA/Arabia Saudita: Artificialitatea acuzatiilor la adresa Iranului privind atacurile clandestine cu drone si rachete asupra rafinariilor saudite

    Declaratiile presedintelui american Donald Trump si ale secretarului de stat Mike Pompeo, care se antepronunta, imputand Iranului o presupusa vinovatie in savarsirea atacurilor anonime cu drone si rachete de croaziera asupra rafinariilor saudite, sunt de o tendentiozitate maximala.

    Trump a spus ca are “multe optiuni” pentru a raspunde Iranului (pe ce motiv bilateralizeaza, cand formal nu e vorba de asa ceva?), iar Pompeo ca Teheranul a savarsit un “act de razboi” (impotriva cui? – casa americana este departe!), ambii dand implicit ca “certa” responsabilitatea iranienilor pentru atacurile asupra celor doua rafinarii ale companiei Saudi Aramco.

    Exista insa o lista lunga de motive de analiza politica in care acuzatiile unilateralismului globalist privindu-i pe iranieni sunt neverosimile. Prima rezerva in a lua de bune acuzatiile SUA este data de istoricul incarcat de acuzatii americane nefondate la adresa Iranului, care au erodat puternic credibilitatea Casei Albe. Acuzatiile evreo-americane in context Middle East nu au dovedit niciodata nimic, ele fiind diversiuni care s-au spart ca niste baloane de sapun.

    Cea mai recenta dovada de antiiranianism geopolitic globalist al SUA se afla in convorbirea telefonica de miercuri dintre presedintele american Donald Trump si premierul britanic Boris Johnson. Cei doi au invocat “comunitatea internationala”, pe care o imping in fata, ceea ce arata slabiciunea sustinerilor lor, careia i-au cerut un “raspuns diplomatic unit”, contra unui autor necunoscut si nedovedit, presupus a fi Iranul. Ei au convenit “ ca nu trebuie ca Teheranul sa poata obtine o arma nucleara”. Acest scop programatic poate fi pus in legatura directa cu orice fel de mijloace de indeplinire.

    Trump a reiterat ca va continua presiunea “maxima” asupra Iranului, care contine mari riscuri de explozie, prin noi sanctiuni antiiraniene, care sunt insa condamnate ca “distructive si fara sens” (Moscova), “terorism economic” si “genocid” impotriva poporului iranian (Teheran).

    Arsenalul de mijloace expansive al Statelor Unite si subordonarea lui unui scop geostrategic distal, care tinteste Iranul, plaseaza cele doua tari intr-o relatie neta ca de la agresor potential la victima potentiala, cu toate consecintele efective de drept international pe care SUA le vor atrage asupra lor.

    Evident, nu este nevoie sa ne gandim ca exista un “complot” al SUA impotriva Iranului sau sa inventam o “teorie a conspiratiei” americane cand toate aceste elemente de ostilitate geopolitica antiiraniana sunt reale si confirmate explicit de scopul si obiectivele lui Donald Trump, in discursurile sale la mare distanta despre indepartatul Iran.

    Discutabila e si concentrarea pe ramasitele dronelor si rachetelor de la locurile atacurilor, culese de sauditi si prezentate publicului ca fiind “iraniene”, desi inscriptionarile si indiciile pot fi falsuri plantate, in loc de focalizare pe traiectele lor de zbor si locurile de lansare. Exista doua observatii de mare finete, de expertiza militara.

    Fie proiectilele explozive au fost detectate, mai bine spus insotite de dirijarea radioelectronica, dar nu pot fi facute publice, ar fi ca un autodenunt, dar si ca o posibilitate de terorism de conformare aliata, o alta nuanta sau modalitate de terorism, pe langa terorismul de ocupatie. Aceste nedetectari sau detectari neraportate sunt cu atat mai intrigante cu cat ele puteau sa vina, teoretic si practic, din doua surse militare de supraveghere, americane si saudite.

    Ori, in cauza sunt limitele tehnico-tactice ale sistemelor americane de aparare antiaeriana, in cazuri de lansari de rachete si proiectile cu raza scurta, din apropiere si la joasa inaltime. In aceasta ipoteza, Iranul este scos in mod absolut din cauza, neavand niciun fel de instalatii militare in coasta Arabiei Saudite. Cu cat distanta de lansare este mai mare cu atat posibilitatile de detectare sunt mai mari si invers.

    Pe de alta parte, mai trebuie avut in vedere ca Iranul nu si-ar fi indeplinit niciun obiectiv geostrategic prin atacarea rafinariilor saudite. Dusmanul iranienilor nu sunt sauditii, coregionali si coreligionari, ci globalistii, aflati in expeditii de praduire si de control global. Instructorii globalisti spalatori de creiere isi motiveaza radical bombele umane sinucigase cu doctrina, esentializata retoric: “Cum poti sa stai linistiti si sa nu faci nimic cand fratii vostri musulmani teroristi din “Statul Islamic” sunt invinsi?”.

    Exista insa si reversul care se poate aplica la fel de bine musulmanilor arabi si persani: “Cum va puteti lasa invrajbiti interetnic si manipulati politic, sa va omorati intre voi si sa va distrugeti tarile, cand arabii si persanii au acelasi Dumnezeu si toti aveti aceeasi Casa?”. Islamul nu este terorist, iar teroristii care isi spun islamici, dar ucid islamici, sunt cele mai indoctrinate fiinte islamice de catre o forta politica ostila si distrugatoare a Islamului. Solidaritatea islamica araba si persana poate sa fie operationalizata si sa dobandeasca un vector cu sens unic, impotriva dusmanului lor comun, care ii jefuieste si ii terorizeaza deopotriva.

    Faptul ca Iranul, Lumea araba si Opinia publica internationala sunt tinte ale unui razboi mediatic, psihologic si informational privind pretinsele atacuri iraniene asupra rafinariilor saudite, dar si ca SUA sunt cele care profita in primul rand si in cea mai mare masura de cresterea pretului petrolului, in noua lor calitate de lider mondial in productia si comercializarea de petrol si gaze, sunt alte argumente care atrag atentia asupra artificialitatii noii crize din Golful Persic, foarte probabil puse in scena de catre globalisti.

  11. Exista o problema idioata in judetul Bacau, care probabil nu poate fi rezolvata decat de Guvern.E vorba de alimentarea defectuoasa cu apa a doua orase maricele, Bacau si Onesti.

    Aceste doua orase primesc apa pe o magistrala, o aductiune, ce vine dinspre Valea Uzului.

    Nu stiu cum se face ca intotdeauna inainte de alegeri, se constientizeaza ca magistrala in cauza are un grad de uzura avansat si oamenii din aceste doua orase stau zile intregi fara apa.

    Paradoxul este ca, Onestiul, desi se afla la confluenta a trei rauri, nu are un sistem de alimentare cu apa care sa acceseze si aceasta resursa.

    Avand in vedere vechimea problemei nu se poate spune decat ca cineva, fie nu are idei pentru proiecte cu finantare europeana, fie nu vrea sa faca ceva sa rezolve problema.

    La acest moment orasul Onesti nu mai are apa curenta de aproape o saptamana cred, desi apa curge liber pe raurile din zona.

    Daca privim in cheie electorala useristii vor avea sanse maxime la locale in acest oras creat de la zero undeva in anii ’60.

    Daca primarul nu poate o trebui inlocuit ?
    Cine este incompetentul din cauza caruia zeci de mii oameni stau fara apa potabila la robinet de zile intregi in 2019 ?

  12. STUDENTUL BULĂ IA REPARTIȚIE DIRECT LA BRUXELLES, CĂ-N ȚARĂ NU MAI SUNT LOCURI

    MOTTO: „Premianții, adică cei de nota 10 sau 9, au luat repartiție în București. Absolvenții de nota 8 au primit repartiție în municipii-capitale de județ… cei de nota 7 sau 6, în orășele, iar ăia de nota 5, la țară… cum Bulă era sub nivelul acestora din urmă, pentru el n-au mai fost locuri în România și l-au repartizat direct în Occident!!!” (banc de dinainte de 1990)
    …………………………………………………………………………………
    Cetățeanul român haștagist și securistoid este, așa cum știți, o ființă bună la suflet și darnică în toate cele. De aceea, el dacă are ceva ce nu mai au și alții, adică un iepure vorbitor, un triunghi cu toate unghiurile obtuze, o mașină de făcut castraveți, o Codruță de doi metri, adică de-astea… simte imediat nevoia să împartă bizareria monstruoasă care-i aparține cu alții, de preferință cu Europa, deoarece dânsa, Coana Europa, e mai aproape. Cu Unchiul Sam o împarte doar pe Birchall, o profesionistă la fel de zguduitoare precum Codruța, dar care s-a oprit la timp din creștere deoarece nu a fost în echipa de baschet ci și-a ocupat timpul liber cu alte jocuri de societate și alte hârjoneli.

    Așa că absolventa multirestanțieră Codruța numai ce a primit, după îndelungate fandoseli și zgâlțâieli de culise, repartiție la Bruxelles. Europa o așteaptă cu brațele deschise cum numai Republica Moldova și Bulgaria o mai așteptau, pe vremuri, când nu era chiar așa de general-valabilă. Căci stelele șansei au lucit mereu cu tâlc deasupra Codruței, de parcă i-ar fi lucit pe epoleți (vai, ce-am spus..)! Vă mai amintiți cum a ajuns ea din „nimeni” în drum procuroraș-șef al României? Păi, să luăm aminte și să-l ascultăm pe Băse-Petrov:

    „Codruța era un copil de 28 de ani din Sibiu, procuror care făcuse vreo TREI DOSARE. (!!!, n.n.) Ținta mea era să găsesc o femeie și să fie tânără. Era cel mai tânăr procuror de pe lista care mi-a fost prezentată. Dacă îmi aduc bine aminte, avea TREI DOSARE care se finalizaseră cu condamnare. Zic: «Procuror tânăr, rata de succes 100%, femeie. Pe Codruța o vreau Procuror General» (…)”.(Traian Băsescu, ROMÂNIA TV, 12 ianuarie 2016)

    Deci, cetățeni , puțină atenție: ce ne spune Petrov în frazele de mai sus? Ne spune că doamna „Cucuveaua-mov” avea experiență zero barat, dar nu conta deloc asta, căci el aștepta cu totul altă prestație decât cea profesională de la dânsa… iar „altceva”-ul ăla s-ar traduce așa: „…îți satisfac o dorință sălbatică de parvenire, îți dau putere nemăsurată, iar tu-mi oferi la schimb fidelitate totală căci eu sunt stăpânul care te-a ales, ceea ce atrage și asigurarea unei nesimțite imunități, tot pentru mine… și nu în ultimul rând, îmi ofer oportunitatea de a avea un instrument perfect pentru răzbunările care-mi mobilează visele”.

    Nu vreau să vă spun de ce anume a ales o femeie. Știu de ce, însă mă-nțelegeți, nu vreau să vă spun…

    România a trimis în 2019, cu voluptate, în Europa tot ce-avea mai detestabil: pe Petrov, un spoliator al României și un turnător plângăreț, cu nasul roșu de la atâtea cuburi de gheață… pe Blaga-bun organizator cu dosarele de „korruption” puse la dospit sine die… pe Cioloș despre care nici când era comisar european nu știa nimeni că-i al României, deoarece purta mai mereu peste costumul rău croit tricoul Franței, pe Rareș-Cațavencu, un „Răcnetul Carpaților” adus la zi, cu sprâncenele pensate și pantaloni roz-zmeurii… pe Clotilde Armand cea cu părerea de rău că a încasat conștiincios banii pentru a verifica lucrări pe care Bechtel nu le-a făcut niciodată… pe Cristian Ghinea, fabulosul ministru care a stopat cu pieptu-i de aramă intrarea fondurilor europene în România pe perioada mandatului lui… S-a bulucit electoratul român să-i trimită pe toți la Bruxelles pentru a reprezenta cu cinste România LOR. Nu și a noastră, niciodată a noastră… ci tot România aceea cocârjată, umilită, confuză, aflată în imposibilitatea de a se apăra pentru că se declară VOLUNTAR incapabilă să deschidă gura. Asta e imaginea pe care o exportă ăștia.

    Și-n sprijinul acestei imagini deplorabile, Europa alege cu maturitate ultra-„procurorul european” în persoana Codruței, cea care afirma următoarele, într-un interviu pentru L’ EXPRESS, pe 31 octombrie 2014:

    „Poporul român aștepta asta de mai mulți ani.(…) Și, mai important decât atât, sunt pronunțate pedepse cu închisoarea – de până la zece ani, în cazul celor mai grele dosare. Atunci când românii văd oameni politici după gratii, spun că lucrurile se schimbă cu adevărat în țara lor. Drept urmare, mai mult de 50% din populație are încredere în noi, potrivit unui sondaj recent. Este încurajator”

    Trist popor e acela care așteaptă să vadă oameni după gratii timp de mai mulți ani. Și, dacă așa e poporul, tristă, oribilă unealtă e aceea care s-a grăbit să-i satisfacă această nenorocită aspirație.

    P.S. Din peisajul de mai sus lipsește, deocamdată, Macovei. Nu fiți triști, vom afla în curând CĂ NU LIPSEȘTE!

  13. Alegerea Regelui: Sistemul regalitatii democrate. Regele Republicii. Regii nu sunt dictatori. Ei nu fac politica si sunt deasupra partidelor. Regii sunt depozitari ai vointei si simbolurilor Neamului. Deasupra Regelui, doar Poporul si Dumnezeu

    Recursul revolutiei americane (1763-1791) la prezidentiatul republicii, ca sistem politic in care presedintele este magistratura suprema in stat si republica reprezinta forma de organizare a statului, s-a dovedit nefericit, cu mari repercusiuni, unele dramatice pentru anumite popoare, tari si regiuni. In primul rand, pentru ca prezidentiatul statalitatii s-a abatut de la “Dreptul sangelui”(lat. „Jus sanguinis”) si „Dreptul pamantului” (lat. „Jus soli”), abateri care au facut posibile cele mai mari imposturi si uzurpari etnice si rasiale in conducerea unui neam si a statului sau.

    In al doilea rand, pentru ca seful statului a fost lipsit de prestigiul si demnitatea functiei, prin alegerea sa in campanii vulgate, cu impregnari de emotii si manipulari ale multumilor de catre grupuri alogene care tinteau controlul. Pastrand republica (lat. res publica, lucru public) ca forma de stat, ar fi de dorit revenirea modernizata la magistratura de rege, de rege al republicii, fara dinastie si prin alegerea sa indirecta de catre un Consiliu Electoral Regal (CER), din compunerea caruia sa faca parte reprezentanti ai Parlamentului, Bisericii, Armatei si Poporului (Colegiul Electiv Popular, ales din reprezentanti ai unitatilor administrative mari sau ai provinciilor istorice, cam dupa modelul american al Electoral College). Fara partide si campanii vulgate, care vin si se duc, dar care sa ramana specifice alegerilor parlamentare. Regii nu fac politica, sunt deasupra partidelor. Ei nu sunt dictatori, ci depozitari ai vointei si simbolurilor Neamului. Deasupra Regelui, ales de institutii vertebrale ale tarii, doar Poporul si Dumnezeu.

    Aceste refelectii imi sunt prilejuite de necesitatea unei refondari a sistemului politic, in care seful statului sa fie ales in mod democratic, ca un presedinte, de un format specializat si modernizat (cvartetul CER amintit) si sa se bucure de respect protocolar, impartialitate si prerogative ca de rege. Dar ele imi sunt inspirate si de un eveniment care a avut loc, azi, in Legislativul European, care a condamnat Pactul Ribbentrop-Molotov, care a divizat Europa si Romania. In rezolutia pe care a adoptat-o pe aceasta tema, Parlamentul European a stipulat ca: „Regimurile naziste și comuniste au comis genocid și crime în masă, cauzând pierderi de vieți omenești la o scară nemaivăzută în istoria umanității.” Aceasta rezolutie europeana apropie in mod accelerat reintregirea Romaniei. Seful statului roman care va reintregi Romania ar putea sa fie eternizat in constiinta neamului prin acordarea magistraturii de “Rege”, pe viata sau, ca prim mandat, pe 25 de ani, ori pana la prezentarea demisiei de catre acesta. Asa cum unui militar care re/aduce in corpul tarii teritorii i se acorda gradul de maresal. Astfel de modernizari-traditionalizari ale sistemelor politice trebuie incurajate si coordonate la scara intregii Europe.

  14. Orice inselaciune, devenita sistematica sau mod de viata, va fi in cele din urma pedepsita: Un razboi prin inselaciune va primi riposta unui razboi total

    In secolul trecut, nazismul a pornit un razboi mondial prin inselaciune (v. incidentul Gleiwitz, 31 august 1939, cu soldati nemti in uniforme poloneze). In secolul nostru, globalismul, un nou nazism, care si-a gasit justificarile ideologice in “normalitatea crimei” (teoretizata de sociologul evreu Emile Durkheim, 1895) si in “conflictul civilizatiilor” (teoretizat de politologul evreu Samuel Huntington, 1996), este pe punctul de a porni un razboi prin inselaciune, in Golful Persic.

    Desi in relatiile internationale totul este pana la pamant, pana la teritoriul care este suportul material al vietii unui popor sau al unei natiuni, in cadrele denumite tara sau stat, a carui incalcare sau rupere armata este caz de razboi, in mod paradoxal tocmai raptul teritorial printr-o sumedenie de razboaie prin inselaciune a fost regula si nu exceptia in Orientul Mijlociu, prin care arabii au fost deposedati de pamanturi. Desi cutuma spune ca orice inselaciune, devenita sistematica sau mod de viata, isi primeste in cele din urma pedeapsa binemeritata, acest lucru inca nu s-a intamplat in urma razboaielor prin inselaciune prin care arabilor li s-au furat pamanturile.

    Doar cu persanii, numele antic al iranienilor de azi (incepand din 1936), lucrurile par ca vor sta altfel, daca impotriva lor va fi declansat un razboi prin inselaciune. Pentru declansarea unui razboi prin inselaciune impotriva Iranului, a fost pus in scena un atac cu 18 drone si 7 rachete de croaziera asupra a doua rafinarii din Arabia Saudita, principala sursa de petrol mondial, a carui productie a scazut aproape la jumatate in urma atacurilor.

    Globalistii americani pun acest atac in seama iranienilor, pe care ii ameninta cu razboi. Iranul neaga cu fermitate, ministrul de externe Mohammad Javad Zarif declarand, joi, la CNN ca daca tara sa va fi atacata nu vor “clipi” sa-si apere teritoriul. Riposta Iranului impotriva unui razboi prin “inselaciune”, care este “ingrozitoare”, va fi un “razboi total”, a avertizat ministrul iranian de externe. Americanii si sauditii sustin ca loviturile au venit din “nord”, o directie care duce spre Iran, pe care nefondat incearca sa-l implice.

    Exista insa o ciudatenie denuntatoare. La cate lovituri au fost, circa 25 la numar, se poate vorbi de adevarate tiruri. Ar fi fost imposibil sa nu fi impresionat orice aparatura de inregistrare. Dar, prin parcurgerea unei traiectorii atat de lungi, din Iran in Arabia Saudita, comparativ cu directia est unde se afla forte americane si directia sud dinspre rebelii yemeniti houthi, amble mult mai scurte, dar nici locatii de pe teritoriul saudit nu sunt excluse, nu s-au identificat cu certitudine, la pretentiile tehnologice ale SUA, care au fost sursele de lansare si traiectele de zbor, pentru care nu exista niciun film, nicio inregistrare americana. Unica explicatie rezonabila e ca Iranul nu are niciun amestec in atacurile respective, care au profilul unor inscenari.

    https://www.agerpres.ro/politica-externa/2019/09/19/un-atac-impotriva-iranului-va-insemna-un-razboi-total-ministrul-iranian-de-externe–372313

Lasă un răspuns