„Normalitatea” – tema mea de campanie la prezidentialele din 2004

Am constatat ca unul dintre candidatii la prezidentiale – Klaus Iohannis – a preluat tema mea principala de campanie, de la alegerile pentru prezidentiale, din 2004.

Tema preocuparii pentru „normalitate”  a fost prezentata in numeroase documente si conferinte pe care le-am sustinut in perioada 2002-2004 si este sintetizata in volumul „Spre normalitate, Guvernarea reformelor. Reforma guvernarii”, publicata in 2004, ca suport pentru mesajele mele de campanie. Cartea poate fi accesata on-line si pe site-ul meu.

Iata un fragment din introducere:

IMG_4546.jpg

Preluarea acestei teme, este oare o recunoastere tardiva din partea actualului presedinte a programului pe care l-am sustinut in 2004? Intrebarea are cu atat mai mult sens cu cat, asa cum ne amintim, Klaus Iohannis, in 2004, l-a votat pe Basescu presedinte!

 

25 de gânduri despre “„Normalitatea” – tema mea de campanie la prezidentialele din 2004

  1. În timpul unei vizite oficiale în Anglia, Johannis e invitat la un ceai de către Majestatea sa, Regina. Și Johannis o întreabă :
    – Mi-ați putea răspunde la o întrebare ?
    – Desigur.
    – Aveți o experiență lungă în fruntea unei țări. Care este secretul unei bune conduceri ?
    Cu un zâmbet suav, regina răspunse :
    – In opinia mea, filosofia minimala a conducerii cere să fii înconjurat de oameni inteligenți.
    – Și cum îți dai seama cine este inteligent și cine nu ? – insistă Johannis.
    – Foarte simplu, spuse regina, permiteț-mi să vă arăt. Sună pe Boris Johnson, puse telefonul pe speaker și spune :
    – Domnule prim-ministru, vă rog să aveți amabilitatea de a-mi răspunde la o întrebare : mama dvs. are un copil, tatăl dvs. are un copil, iar acest copil nu este nici fratele, nici sora dvs. Cine este el ?
    Boris Johnson raspunde fără ezitare :
    – Sunt exact eu, Majestate.
    – Corect, spuse regina . Mulțumesc și la revedere.
    Apoi, privindu-l pe Johannis :
    – Ați înțeles, domnule președinte ?
    – Da, majestate ! Foarte interesant! Fiti sigură că o să folosesc această lecție !
    Odată întors la București Johannis se hotărăște să o supună la test pe Viorica Dăncilă.
    Convocată, aceasta vine la Cotroceni.
    – Doamnă , mă întreb dacă ați fi capabilă să-mi răspundeți la o întrebare.
    – Desigur, dle președinte.
    – Ei bine, mama dvs are un copil, tatăl dvs are un copil, copilul ăsta nu este nici fratele, nici sora dvs. Cine este el ?
    Viorica își rotește câteva clipe ochii între tavan și podea și în final îl întreabă pe președinte dacă i-ar putea acorda un răgaz de gândire.
    Intoarsă la Guvern, convoacă ministrii alături de care zăbovește câteva ore asupra problemei, fără să ajungă la o soluție.
    Pradă disperării, merge la Dragnea la puscarie:
    – Ascultă, zi-mi și mie : maică-ta are un copil, taică-tau are un copil și acest copil nu este nici frate-tău, nici soră-ta. Cine este el ?
    Dragnea răspunde pe loc :
    -E simplu, sunt eu.
    Viorica fuge glonț înapoi la Cotroceni și intră gâfâind in biroul lui Johannis
    – Știu răspunsul, domnule ! Știu cine este blestematul ăsta de personaj ! E Dragnea !!!
    La care Johannis cu o nedismulata grimasă de dezaprobare îi zice :
    – Sunteți într-o mare eroare doamnă ! E Boris Johnson.

  2. Sunt doua personaje care, din nefericire, si-au depasit limita incompetentei. Unul dintre ele, pe care l-ati mentionat, realizeaza ca doar prin imitatie ar putea sa mimeze ca este „bun”

  3. Definitia normalitatii este arbitrara, ce anume trebuie facut, fratilor. Ce anume este anormal acum ? Vom eradica vreodata coruptia ? De ce ritmul de dezvoltare este inferior perioadei comunista, Metrou Drumul Taberei dureaza de 10 ani.

  4. Domnule Nastase, astazi sunteti plagiat cu mare succes. As dori ca cel de azi care doreste sa ne ofere normalitatea, sa ne-o si detalieze in cadru dezbaterilor pentru cursa prezidentiala, mai ales ca pentru mine credibilitatea acestuia este una scazuta. Nu cred c-am sa vad vreo emisiune pe aceasta tema.
    Astazi in Romania a fi normal si a sustine normalitatea mi se pare greu de realizat, trebuie un efort si intelegere enorma din partea tuturor, este o utopie, insa nu imposibil.

  5. scuze Jefu in continui turul lunii .. Cat despre „Normalitate” ce e aia ? „Aia” prefea sa cante „Ura draguta mea/Noi nu suntem normali!!” (casntecfu din filmu lu Disney) Ca e cica teleptuali!

    Desi pana acum acest septembrie e secetos (face vinu bun!) e atat de dulce!

  6. A furat ăsta case şi n-o să fure idei ?!
    A vândut copii şi n-o să facă copii după tot ce i se pare că l-ar putea ajuta să mai obţină încă un mandat ?!
    Sper să-l copieze şi pe Dragnea şi să obţină şi el un mandat .
    Tot de 5 (cinci) ani, dar nu la Cotroceni ! :mrgreen:
    Că nici într-un caz nu era locul lui la Cotroceni. Asta din pdv al românilor, că pentru ceilalţi , care ni l-au cocoţat acolo a fost unealta ideală, care a desăvârşit „opera” celuilalt trădător de neam şi Ţară, care dă lecţii de moralitate cu nonşalanţa tipică unui nesimţit !
    Până când ne vor decide alţii soarta ?

  7. Pare ca dinsul intelege altceva prin „Normalitate”, ergo v-a utilizat doar eticheta nu si ce era in borcan. Mie mi se pare ca intreaga sa Presedentie a fost „anormala” in sensul ca pina acum nu si-a indeplinit functia de Presedinte al Romaniei, ci cea de Presedinte al romanilor penelisti. Restul (pesedisti, udemeristi, aldeisti, useristi etc) nu a contat contat prea mult. Nu a reusit sa ii uneasca pe romani, ba dina contra a facut tot ce a putut sa ii dezbine. Nu stiu in folosul cui 🙂

  8. Fost un pic prin Spania si cu putin noroc – multumesc lui Dumnezeu! – am plecat chiar inainte de furia apelor din sud. Urmarind canalele spaniole am remarcat o viata politica cam la fel de agitata ca si in Romania. PSOE se cearta cu Podemos pentru a gasi o formula de guvernare, cearta pe alegeri anticipate, un politician de la partidul din grupul PPE e acuzat de coruptie (nu stiu daca au insa DNA!).

    Mai intersant e insa ca am gasit multi romani „diasporeni”: unul care traieste si lucreaza in Anglia, un altul in Spania. Fiecare cu problemele sale specifice, griji cu statutul dupa Brexit, cel din Spania afectat de putina xenofobie locala. Am ajuns si prin Maroc, o tara islamica care cauta deschidere si turisti. Am avut o senzatie bizara ca am ajuns inapoi in comunism, dar unul invertit, unde exista religie, dar femeile stau sub cheie in casa. Cel putin in comunism reprezentantele sexului frumos nu erau tinute sub cheie…dar, daca ne uitam mai bine in anumite regiuni, ele erau totusi desconsiderate (si inca sunt din pacate). Ghidul din Maroc se lauda cu palatele ce le vedeam, ale familiei lor regale, dar din pacate nimic despre oamenii simpli. Pe plaja, dupa ce ne-am dat cu camilele, niste soldati in camion militar rideau la noi cu pusca la piept. O alta lume…

  9. Poate ca acum 15 ani ar fi fost posibil sa aduceți o normalitate în România, dacă ați fi câștigat alegerile. Cred ca timp de 10 ani ați fi reușit ca printr un proces lin sa faceți în asa fel ca la sfârșitul celor 2 mandate sa avem o viata normala. Și când spun normala nu ma refer la o societate ideala ci la o societate în care fiecare instituție a statului sa și desfășoare activitatea în limitele oferite de constituție și de legile de functionare. Acum e aproape imposibil. E nevoie de un președinte bărbat hotărât dispus sa ia masuri extreme(cunoaștem competentele președintelui dar și butoanele de care dispune) ceea ce Iohanis nu numai ca nu e în stare dar nici nu cred ca vrea.
    Si cum nu avem bărbați(i am văzut pe cei care au fost și vedem si ce propuneri avem) poate ca ar fi timpul sa dam o șansă și unei femei. Sigur mai rău decât pana acum nu poate fi.

  10. serbanfl
    ref mes tau https://adriannastase.ro/2019/09/12/invitatie-la-o-expozitie-de-pictura-dimitrie-berea/#comment-206092 unde o comiti in mod basesc (ca un partizan al BUBA) swi intrebi ca aia in targ Cât timp a trecut de la tragedia Colectiv și până la demisia lui Ponta?! Nu lua de bună ce scriu/zic presarii de tip lacheu/servitoare clasa III-a! Hai sa megema la Tonta din wiki : demmisia la 4 nov 2015. Incendiul a avot loc la 30 octombrie 2015.
    In ziua de 3 noiembrie 2015 fots un miting la București cae a început la ora 18:00 și a adunat până în momentul încheierii la ora 1:30 a doua zi 25.000 de persoane care au cverut si demisia lui Tontelu. Care s-a execuat imediat „Sper ca depunerea mandatului meu si al Guvernului sa satisfaca asteptarile celor care au iesit in strada”.
    Vezi tu admiorator al Marelui Sobolan mai exosta si net …

    • Adică susți că NU te-ai încurcat scriind:„Victor Ponta spune că după momentul „Colectiv“ a înțeles că este timpul pentru un nou suflu în PSD, astfel că a încercat să aducă tineri în partid.” !?!
      În rest, ai dreptate – există net și-s destui șobolani ce-și varsă umorile neputinței.
      Eu am încercat să te fac să-ți sesizezi singur eroarea. Am greșit, nu ți se potrivește, n-ai cu ce te ajuta.

  11. […] Tema preocupării pentru „normalitate” a fost prezentată în numeroase documente și conferințe pe care le-am susținut în perioada 2002-2004 și este sintetizată în volumul „Spre normalitate, Guvernarea reformelor. Reforma guvernării”, publicată în 2004, ca suport pentru mesajele mele de campanie. Cartea poate fi accesată on-line și pe site-ul meu”, scrie Adrian Năstase pe blogul personal. […]

  12. […] Tema preocupării pentru „normalitate” a fost prezentată în numeroase documente și conferințe pe care le-am susținut în perioada 2002-2004 și este sintetizată în volumul „Spre normalitate, Guvernarea reformelor. Reforma guvernării”, publicată în 2004, ca suport pentru mesajele mele de campanie. Cartea poate fi accesată on-line și pe site-ul meu”, scrie Adrian Năstase pe blogul personal. […]

  13. Despre normalitate
    Cum zi de zi rămân perplex
    Eu nu mai cred deloc în DEX,
    Normalul ce-l știam de la străbuni
    I-acum ca statu-n cap și mersu-n mâini!

  14. Personal cred ca „normalitatea” vizata de actualul candidat, avand in vedere modul de interpretare pentru normele constitutionale, precum si continutul discursurilor ( am auzit in week-end destule nastrusnicii), este una inversata.E o constatare simpla, personala, iar congruenta intre ce face si ce spune nu poate fi exclusa.Propunand normalitatea cand faci lucrurile fortat altfel la asta ma duce cu gandul.S-ar putea crea chiar o varianta noua, „normala” a Constitutiei, variata tiparita fiind deja desueta.

    Normalitatea de rit nou, de tip „national” liberal, imparte societatea, asa am inteles eu, mai ales din expunerea ultimelor teme ale „programului de guvernare” liberal, in doua segmente largi : sclavi si stapani.
    O normalitate national liberala presupune de asemenea disparitia psd prin vot si nu pluralism politic.Probabil se vizeaza reimplementarea democratiei pe baza partidului unic si de ce nu implementarea unui faderland modern.

    Mai sus vorbea cineva de coruptie si se intreba daca poate fi eradicata.Probabil coruptia va exista cata vreme va exista si omul pe Terra.Mi se pare stupid sa-ti propui eradicarea.Dealtfel in vest vedem si modul in care este tratata coruptia, fenomen eradicat acolo banuiesc, avand exemplul recent de la UE.Doua persoane suspicionate de fapte de coruptie sunt propuse sa fie comisari europeni fara nicio isterie.Similitudinea la cazul Dragnea, si am mai vazut prin Franta chiar fosti candidati la prezidentiale cu suspiciuni asemanatoare, este evidenta, si tratamentul este diferit, dupa cum se poate observa.Oameni respectivi nu sunt vazuti acolo drept hoti by default.

    Se vorbea in week-end-ul liberal despre statul de drept.

    Statul de drept incepe de la Constitutie, aia e baza.In momentul in care anumite articole nu sunt aplicate sau sunt aplicate eronat, toata constructia de stat de drept e sortita esecului.
    E ca si cum ai construi o cladire inalta de caramida si ciment (cum erau turnurile gemene spre exemplu), pe niste piloni de chirpici.Fundatia e totul.

    Articolele din Constitutie trebuie sa se aplice egal si penelistilor, si taranistilor, si pesedistilor, fara bias.Indiferent ca-s pietoni sau ministri.
    Daca nu stii sa interpretezi intrebi CCR.

  15. 16 sept. 1437 – semnarea pactului „Unio Trium Nationum”, cele 3 nații fiind maghiarii, sașii și secuii. După mai puțin de 600 de ani secui se consideră c-ar fi maghiari, ceva de genul deosebirii dintre sașii și schwabi. Cred ei că le este și le va fi mai bine ca maghiari și se manifestă puternic anti români.
    Acum vreo 40 de ani, un Horn din Satu Mare – de fapt un schwab maghiarizat – îmi explica că secuii sunt defapt țigani maghiarizați!
    Unii istorici au afirmat că secuii sunt cumani.
    Adică cei cu episcopia cumană de la Buzău?
    Vai mama lor, ce-au fost și ce-au ajuns!

  16. DUPA CUM SE VEDE ,DOMNUL IOHANNIS , CONSTIENTIZEAZA CAT DE MULT A GRESIT IN 2004 , CAND A FOST DE ACORD SA SUSTINA UN „OM” CE URMA SA DEVINA PRESEDINTELE ROMANIEI. ACEASTA DECIZIE DIN TRECUT , EREA DE FAPT O INTELEGERE DE SUSTINERE RECIPROCA ,CE SA SI INFAPTUIT. IN MOMENTUL DE FATA , IOHANIS, A PRELOAT O TEMA ( REALA , CE NUI APARTINE) SI O FOLOSESTE PENTRU A NE ARATA CAT DE NECESAR SI BENEFIC ESTE MERSUL , SPRE NORMALITATE… EREA MULT MAI BENEFIC SA FI CONSTIENTIZAT IN ACEL MOMENT IN CARE, DOMNUL ADRIAN NASTASE , VENEA CU O TEMA CE II APARTINE,GANDITA , CE OFEREA O NORMALITATE IN SISTEMUL POLITIC SI NU NUMAI. A RECUNOASTE , CAT DE ESENTIALA EREA TEMA RESPECTIVA , ESTE UN GEST POZITIV, DAR A TE FOLOSI DE O TEMA, (SI NU NUMAI) CE NU APARTINE GANDIRII TALE , TE FOCALIZEZI CU O IMAGINE TOT MAI DAUNATOARE , PENTRU TINE CA FIINTA „UMANA” . IN PRINCIPIU ,IOHANNIS ESTE MARIONETA UNUI SISTEM POLITIC, EUROPEAN , CE DEVINE TOT MAI BENEFIC UNIUNII EUROPENE. ( UNIUNEA EUROPEANA NU E EUROPA .EA E O IDOLOGIE FARA PATRIE , FARA POPOR , FARA RADACINI, FARA SUFLET SI FARA CIVILIZATIE . UNIUNEA EUROPEANA UCIDE INCET NATIUNILE MILENARE. ) –
    – MAROIN LEPEN – ( ( ESTE BENEFICA O COLABORARE , O ALINIERE CU EUROPA ,DAR GANDESTE SI NU TE LASA FOLOSIT ,UMILIT , DE CEI CARE SE CRED STAPANII EUROPEI. O SPUN EU )

  17. Premierul Dancila va pleca in SUA cu un vot de incredere. Pactul social, „agenda settings” a PSD

    Nu am nicio indoiala ca premierul Viorica Dancila nu se va prezenta in Parlament, miercuri, 16 septembrie, cu o propunere de guvern restructurat pe care va primi votul de incredere. Cu parlamentarii si ministrii din ALDE si cu parlamentarii ProRomania, care i-au transmis ultimatum ca pana miercuri sa dea curs promisiunii pe care a facut-o saptamana trecuta, Guvernul Dancila va trece garantat de votul de incredere. Altfel, motiunea de cenzura de luni, 23 septembrie, va trimite cu certitudine guvernul in opozitie.

    Fara votul de incredere, premierul PSD isi va periclita plecarea in SUA, in ultima saptamana din aceasta luna, si discutiile cu oamenii de afaceri americani, programate pe 27 septembrie, pe tema „oportunitățile SUA de business în România”. Votul de incredere pe restructurarea guvernului va pune sub semnul intrebarii rezultatul motiunii de cenzura, care probabil va fi votata dupa intoarcerea premierului din SUA, in primele zile ale lui octombrie.

    Presedintele Klaus Iohannis se va afla si el la New York, in 24-26 septembrie, la sesiunea ONU, dar va fi cu un handicap electoral, pe care i-l va crea foarte probabila increderea parlamentara care va fi acordata Guvernului Dancila. In plus, va fi lipsit de „calul de bataie” al momentului, ca Dancila ar “fugi” de venirea in Parlament, dar va inregistra si o infrangere politica si de orgoliu, desi prima nu ar fi fost obligatorie, dar in care a intrat imprudent. Klaus Iohannis va fi obligat sa semneze lista ministrilor restructurati. Unica lui sansa anti-PSD va ramane motiunea de cenzura.

    Votul de incredere va fi un vot pentru ideea de restructurare, care politic nu poate fie respinsa de niciun partid. Nu va fi deci neaparat o incredere in Dancila si PSD. Vulnerabilitatile acestora vor ramane in continuare. Ele vor obliga PSD si Guvernul sa analizeze o repliere politica inteligenta, din considerente sociale – cum foarte bine le-a materializat in pactul privind angajamentul partidelor parlamentare de a nu taia salariile si pensiile -, care sa nu-i scada sansele electorale.

    Din acest ultim punct de vedere, o demisie a premierului nu ar fi indicata. Premierul mai are un an de guvernat. Totusi, ar putea renunta la restul de mandat, fara sa demisioneze, dar semnand pactul pentru alegeri anticipate. Guvernul Dancila are o legitimitate electorala, iar cine va veni la guvernare va trebui sa se bucure de acelasi tip de legitimitate, care inseamna program politic de campanie si votarea lui de catre alegatori, voturi care sa fie capabile sa coaguleze o noua majoritate parlamentara, stabila, pe urmatorul ciclu electoral.

    Alegerile anticipate vor fi o premiera, dar nu trebuie sa reprezinte un abonament al opozitiei, deci motivatia lor exceptionala si in interesul stabilitatii vor trebui sa fie foarte bine argumentate. Unul din argumente ar putea fi promisiune USR ca va semna pactul social daca PSD va semna pactul pentru anticipate. Doar ProRomania a semnat pactul social. Daca o va face si USR, cu conditia de “pact contra pact”, PSD poate sa mearga in opozitie cu fruntea sus, va lasa romanilor o mostenire fara precedent, obligatia partidelor parlamentare si guvernelor viitoare sa nu se atinga de salariile si pensiile oamenilor.

    PSD din Romania, ca si PLJ din Polonia, a scris agenda social-politica viitoare, potrivit careia, in Est, vremea fortei de munca ieftine si a pensiilor sub limita de subzistenta a trecut. PNL Iohannis si PMP Basescu, care ideologic si politic refuza sa semneze pactul social, militand pentru stat minimal si austeritate sociala, vor fi partidele care se vor delegitima istoric si nu vor mai conta in viitor.

  18. Acord politic al partidelor parlamentare pentru alegeri parlamentare anticipate: Adoptarea acordului cu majoritate absoluta calificata

    Alegerile parlamentare anticipate sunt o exceptie de la regula alegerilor la termen, care se desfasoara din patru in patru ani. In afara anticipatelor care il implica pe Presedintele Romaniei, procedura detaliata in Constitutie, pe care nu o mai reiau, aici, poate sa fie si o procedura pendinte de initiativa Parlamentului Romaniei.

    Alegerile parlamentare anticipate pot fi convocate in urma unui acord politic al partidelor parlamentare. Acest fapt se incadreaza in Art. 76 (3), la cererea Guvernului sau la initiativa Parlamentului. Conditia de validare a acordului trebuie sa fie adoptarea lui cu majoritate absoluta si calificata, ca in cazurile adoptarii/modificarii Constitutiei.

    Nu exista niciun precedent pentru niciunul din cele doua cazuri posibile de alegeri parlamentare anticipate. De aceea ar putea sa fie retineri, ca la orice lipsa de precedent, dar ele nu sunt intemeiate. Procedura care sa-l implice pe presedinte este improbabila. Cel mai probabil este acordul politic, care a fost initiat de opozitie (PNL si USR). Ca sa fie adoptat cu majoritate absoluta calificata, e nevoie si de PSD.

    Reamintesc, tipurile de majoritati. Majoritatea simpla e majoritatea membrilor prezenti la vot. Majoritatea absoluta inseamna votul majoritatii membrilor Parlamentului, indiferent daca sunt prezenti sau absenti. Majoritatea calificata este atunci cand majoritatea absoluta este de doua treimi din voturile exprimate.

    De ce e nevoie de majoritatea absoluta calificata pentru acordul politic privind alegerile anticipate? Pentru a exclude aventurismul, care e foarte posibil, orice opozitie putand cere anticipate. Dar pentru ca acestea sa fie posibile, adica acordul politic sa fie adoptat cu majoritate absoluta calificata, e nevoie si de voturile guvernarii.

    Or, anticipatele prin acord politic sunt ceva foarte serios, care trebuie sa implice atat acordul guvernarii, cat si acordul opozitiei. In momentul actual, si guvernarea si opozitia au exprimat preocuparea comuna de resetare a statului, desi fiecare intelege altceva prin acest lucru. PSD nu are, formal, de ce sa fie de acord cu alegerile anticipate, el fiind la guvernare si mai avand un an de mandat, din cei patru ani.

    Insa in urma afectarii majoritatii, prin iesirea unei parti a ALDE din Coalitia cu PSD, majoritatea este fluida, schimbatoare, lipsita de durabilitate. Daca Pro Romania si ALDE, cu cele doua grupari, Melescanu si Tariceanu, nu vor vota restructurarea guvernului sau vor vota motiunea de cenzura, guvernul va fi minoritar, in primul caz, sau va cadea, in al doilea caz. Pactul pe bunastare, initiat de PSD, ar putea sa fie o contrapondere, prin conditionare, a acordului pentru anticipate. Guvernul Dancila poate semna acordul pentru anticipate, in contrapartida cu semnarea de catre opozitie a pactului pe bunastare. Nu va fi nevoie de demisia Guvernului Dancila, necesar si suficient va fi acordul PSD pentru parlamentare anticipate, ca un caz exceptional, pentru iesirea din blocarea statului, care pot fi simultane sau nu cu alegerile prezidentiale.

    • @fragmentariumpolitic

      Pentru alegeri anticipate , conform CR, trebuie sefii camerelor si ceva regie cu premieri refuzati.Refuzul de premieri dreptaci ar putea fi incercat in caz de necesitate si nu trebuie vreun pact pentru asta.Premierul oricum are mandat pana la alegerile la termen, iar daca motiunea pica nu mai vad obiectul unor alegeri anticipate.

      Eforturile din ultima vreme pentru preluarea sefiei camerelor sunt laudabile si au inceput de ceva timp.
      Stim si propunerile feminine venite din partea opozitiei pe acele posturi.Intentia e laudabila, bineinteles.

      Pe mine m-ar interesa insa problema imunitatilor, care e prezenta la mai multe categorii de functii publice s-ar parea.Unii sunt mai egali decat altii.Spun asta pentru ca vad atat asaltul asupra SIIJ, dar si greutatea cu care in cazul Caracal (chiar si cu SIIJ activ), s-a mers pe anchetarea sau analiza a ceea ce-au facut procurorii locali la momentele descinderii prin curtea lui Dinca.E vorba de mai mult de 12 ore de inactivitate si de lentoarea ciudata in ancheta pentru disparitia Luizei.Ce nu s-a facut pentru Luiza a generat cazul Alexandrei.Rezultatul neimplicarii este acest scandal continuu care mai are un pic si face doua luni cred.E ceva neglijenta prin anchetele initiale in cazurile fetelor de la Caracal si singurul vinovat se pare ca e doar individul Dinca.

      Inainte de alegeri anticipate sa profite Parlamentul de oportunitate si cetatenii sa redevina egali in fata legii, fie ca-s presedinti, parlamentari, procurori sau pietoni.

      O tara FARA IMUNITATI poate genera ceva mai multa responsabilitate in exercitarea joburilor, de sus pana jos.
      Primarii, doctorii, ziaristii profesorii, laptarii, brutarii, politistii, si lista poate continua, NU AU IMUNITATE.

      Sa redevenim egali in fata legii de sus, de la cea mai inalta functie si pana jos.
      Daca e nevoie de vreun referendum atunci sa fie facut.

Lasă un răspuns