Lansarea unui volum despre Conferinta de pace de la Paris

Fundația Europeană Titulescu împreună cu EDITURA SEMNE şi LIGA CULTURALĂ pentru Unitatea Românilor de Pretutindeni organizează luni16 septembrie 2019, începând cu ora 16:00, lansarea primului volum din seria „ROMÂNIA LA CONFERINȚA DE PACE DE LA PARIS 1919-1920”  vol. 1 (1 decembrie 1918-28 iunie 1919), Editura Semne, București, 2019.

Ediția a II-a revăzută de Dumitru PREDA (coord.), Ioan CHIPER si Alexandru GHIȘA.

Autori: Florin ANGHEL, Ioan CHIPER, Alexandru GHIŞA, Dumitru PREDA, Costică PRODAN

Au colaborat: Tatiana DUŢU, Florin MÜLLER, Nicolae Alexandru NICOLESCU, Dragoş PREDA

 Invitați:

Prof. univ. dr. Ioan SCURTU

Dr. Mihail DOBRE

Corneliu VLAD

Prof. univ. dr. Dumitru PREDA

Moderator:

Prof. univ. dr. Adrian NĂSTASE – Președintele Fundației Europene Titulescu

 

 

Evenimentul este organizat cu sprijinul BIOFARM S.A. și SIF MOLDOVA și va avea loc la Casa Titulescu, Șos. Kiseleff nr. 47, sector 1, București.

12 gânduri despre “Lansarea unui volum despre Conferinta de pace de la Paris

  1. Mircea Popescu

    ref la https://adriannastase.ro/2019/09/07/o-diversiune/#comment-206056

    Matale te visezi in anii 50 si la manie proletara , te preocupi de rusofili samdf ect si te entuziasmezi ca Washingtonul a devenit primul exportator mondial de petrol samd etc.
    Hm .. hm .l.. aiauzit de unu Lee Iacocca? Care intr-un fdiscurs tuna „vreti ca SUA sa redevina colonie?”

    Da .. e buna cestua asta cu exporcu de petril. Va plaseaza in rand cu .. Arabia Suadita, Iracu, Iranu si … Rusia! Mari exportatori de petril dar mariimportatori .. de tehnologie 5G!

    Apopis cum stati cu exportu de tehnologie 5G? Sau macar cu ala de avioane ?Ce mai fac Lockeed si McDonnel ? Exporta?! Ca din cate tin minte vedetele actuale sunt AIRBUS si Embraer. si comopaniile aeriene chinezesti au un numarcam egal de Boieng si AIRBUSA …
    Si parca cea mai vanduta masina in SUA ar fi Acura (Honda) iar Detroitul, a fost …

    Cum sa iti zic .. exportu de soia, porumb , petrol, shale gaze nu e rau.. Insa ptr ca SUA sa isi pastreze primu; loc ar trebui sa mai exporte si ceva tehnologie! Ca riscati sa oluati pe urma URSS – stiu ca nu stii da’ Gorby se sucarise „noi oferim materii prime la premturi de favoare si primim marfa prosta” De fpat Gibyse inseala.. nu exportu de materii prime, nu productia de materii prime ci de tehnologue face o tara „mare” . Voi, singuri, va puneti intr-o sitiuatie coloniala asa cum zicea Iacoca : exportati prorimb, soia, petril, pulpe de pui si importato electronicas, vechicule samd . Asta e comert colonial sa stii ….

    Si sa mai stii ca nu e vorba doar de „propaganda conform căreia Statele Unite râvnesc în mod imperialist la petrolul altora” cfi si de advar. EXXON si surorile sale descinse din Standard Oil tata catsiga banni buni exploatand petrolul din alte tari sau facand comert cu el.. Cestia insa este ca daca era relativ adevarat ca ce era bine ptr GN era bine si ptr SUA nu prea se aplica familiei Standard

    A! Si nu te apuca sa fantezei ca sunt vandut muscalilor .. ce scriu eu este o atentionare binevoitoare …
    Sa zic asa China lanseaza unicul proetc geopolitic cu consecinte asemanatoare cu deschoderea circuitului pacific (adica comertul din India catre Europa ocolind Persia si Turcia .. la cre s-a adaugat si comertul cu China) si voi.. Voi ce? Petrol, shale si soia ?!! Nu tine Popescule nu tine!!!

    (a da.. a,mbitai de a incurca piata petrolului, a controla pretul v-a cam costat cateva triliarde… si doaru de azim nu maieste ce era in anii 90!!)

    • Da, mă, Gică. Ai dreptate. E rău în colonia America. Da rău de tot, ce să mai vorbim.
      Cad oamenii pe stradă de foame cu mâinile întinse, da’ n’are cine să le dea un coltuc de pâine că toți abia se târâie.
      Oamenii cad, avioanele proaste cad, economia cade, dolarul cade, Trump cade. Of, of și iar of.

      Dar vine el socialismul, vine să-i salveze, după cum zicea un profet p’aci pe blog.
      Mare profet Ioda ăsta, mare de tot că se uită toți în gura lui mai ceva decât la Lenin cu mâna ridicată arătând spre viitor, și-și fac cruce de ce aud. La Ioda, nu la Lenin.

      Dar noroc mare pentru Românica că îi are p’aproape pe frații ruși gata să-i sară, nu la beregată, nu, ci, desigur, în ajutor așa cum a făcut Rusia de când se știe.
      Că doar nu degeaba generația lui Ghiță și-a noastră cânta din toți bojocii:
      „Stalin și poporul rus
      Libertate ne-a adus”.
      Unora le-a rămas cântecul la inimă și în suflet. Nu-i așa , măi Gheorghe?

      • Popescule

        se pare ca … capabilitatile tale s-ua terminat cu acel „Gheorghe” (Da sunt Gheorghe. Adica George ca primul presedinte la SUA, ca 2 presedinti Bush, ca vreo 6 regi ai Angliei samd ).

        In rest obser ca la niste obserrvatii pertinente tu incepi cu mistocareli de gradinita. Sigur ca nu ai auzit de Lee Iacoca (Right now, our three largest exports to Japan– you’ve heard this before– are corn– in this order– soybeans, coal. Japan’s largest exports to us are cars, trucks, video recorders. Raw materials and foodstuffs traded for manufactured goods. Does a pattern sound a little familiar? It’s the classic definition of a colony. That’s what deindustrialization and weak-kneed trade policies are doing to America. They’re making us a colony again. We were a colony once before. And we got so mad, we threw the tea into the harbor, and not very far from where I’m standing, by the way. Well, here we are becoming a colony again. And I mean that. And I hope it really makes you mad. ) si sunt ceva rizicuri ca sa crezi ca Toyota si BMW sunt firme americane.

        Si daca este vorba de Stalin .. iti recomand ca lectura National Suicide: Military Aid to the Soviet Union si Wall Street and the Bolshevik Revolution: The Remarkable True Story of the American Capitalists Who Financed the Russian Communists scrise de unu Antony C. Sutton.

        vezi tu Popescule .. tu ai traversat Atlanticu’ samd insa gandirea ta tot parohiala a ramas … insa eu , cu bani putini si ramas in cartierul Titan … dragul meu cu toata modestia pot gandi la nivel global!

      • Colega , daca crezi ca esti singurul de pe acest blog care a trait in America , sa stii ca te inseli amarnic ! Iar viata in America nu-I nicidecum asa de buna cum o zugravesti dumneata . Eu ( si nu numai eu ! ) chiar cred ca foarte multi romani din Romania traiesc mai bine decat traiesti dumneata prin SeUA . Si mai cred ca romanii nu-si dau seama cat de bine traiesc ! Pot veni si cu argumente dar la modul civilizat .

      • „Colega , daca crezi….”. Nu cred nimic, colega Adrian B.
        Ai dreptate, și în Bangladesh sau în India trăiesc mai bine ca mine. Dar nu mă interesează cum trăiește unul sau altul.
        Și mai ai dreptate, colega, deoarece și eu zic că în România se trăiește din ce în ce mai bine (fără sarcasm).
        Atâta doar că românii se plâng de mama focului cât de rău o duc și se uită cu invidie în blidul altuia așteptând ca „statul să ne dea”.
        În America fiecare învață că trebuie să se ridice în picioare când este căzut fără să se uite la situația materială a vecinului.
        Nimeni nu așteaptă ca statul să-i mărească salariul. El are un contract cu firma care l-a angajat și ca urmare primeștea salariul convenit. Știe că doar fiind mai bun decât alții poate promova. Competiția este singura măsură atât a calității cât și a progresului, inclusiv personal.

  2. LANSAREA UNUI VOLUM DESPRE CONFERINTA DE PACE DE LA PARIS. MA INTREB , CATA DIFERENTA EXZISTA INTRE CEI CARE, EXZISTENTA LOR ESTE BENEFICA PENTRU POPORUL DIN CARE FAC PARTE SI CEI CARE CONFUNDA INSTITUTIILE DE DECIZIE ALE POLITICI ROMANESTI , CU INTERESELE LOR PERSONALE ,CE SUNT DAUNATOARE UNEI SOCIETATI CE SI PIERDE IN TIM , INDENTITATEA. O DIFERENTA ENORMA. CATI DINTRE NOI CUNOASTE TRECUTUL SI CATI DINTRE NOI CONSTIENTIZEAZA REALITATEA ACTOALA. SI DE O PARTE SI DE ALTA , NUMARUL OAMENILOR ESTE NESEMNIFICATIV DIN PACATE . NU MA CONSIDER UN A TOT CUNOSCATOR ,AL TRECUTULUI , DAR SUSTIN PE CEI CARE PRIN CULTURA LOR AUTENTICA , NE INSTINTEZA SI NE ARATA CUM SA GANDIM. A GANDI CA ESTI ROMAN SI A NU TE LASA UMILIT DE CEI CARE INCEARCA SA NE SCHIMBE INDENDITATEA, ESTE O GANDIRE BENEFICA PENTRU VIITOR .DOMNULE EX. PRIM MINISTRU ADRIAN NASTASE VA DORESC MULTA SANATATE ,PUTERE IN ACTIVITATEA CE O DESFASURATI SI SA FITI MEREU ALATURI DE UN POPOR CE DIN PACATE ESTE TOT MAI RATACIT IN GANDIRE . A TI RATACI GANDIRE IN ANUMITE MOMENTE ALE VIETII NU ESTE RAU ,DAR ,A TI LASA GANDIREA SA SE RATACEASCA, PENTRU INTERESUL CELOR CARE NU SUNT ROMANI SI ACELOR CARE VOR SA CONDUCA LUMEA , ESTE EXSTREM DE DAUNATOR PENTRU EXZISTENTA , AUTENTICITATEA TA CA FIINTA.

  3. Off-tipic

    E interesanta competitia electorala in SUA, unde avem pe de-o parte, la republicani, un Trump, care asteapta impeachment-ul (si cred ca-l va primi), plus alti cativa fani ai capitalismului brutal de tip „Tea Party Movement/John Birch Society” (penele de la noi pare sa se inscrie in aceasta zona ciudatica), iar pe de alta parte democratii, care par sa propuna, in mod real vreo 3 persoane.E vorba de: Elizabeth Warren, Bernie Sanders si Joe Biden.
    Dintre astia iese cumva in evidenta Elizabeth Warren, care are si ceva trecut republican.

    Probabilitatea ca Trump sa mai prinda un mandat,in opinia mea, este foarte scazuta, mai ales dupa ultimele 3 luni de activitate intensa plina de nehotarare.
    Joe Biden nu pierde nicio ocazie sa gafeze la intrunirile de pe la TV, in timp ce Sanders e vazut mai degraba ca marxist.

    Conform declaratiilor de prin presa, venite din zone republicana, un mesaj de campanie al republicanilor pare sa fie ca Partidul Democrat = socialism.Seamana cu ce avem si in Romania, desi sintagma „ciuma rosie” este de natura nazista si utilizarea ei trebuia pedepsita de lege (in SUA nu pare sa fie utilizata).Si pana la urma asta e conceptia in capitalism.Daca angajatul cere 8 ore de lucru pe zi, cu plata suplimentara pentru mai multe, sau saptamana de lucru cu o zi de pauza, sau drepturi de natura medicala, sau imbunatatirea conditiilor de munca, sau un anumit salariu minim, este automat considerat comunist sau socialist (ciuma adicatelea).

    La prima vedere s-ar parea ca interesul Romaniei ar fi ca viitorul presedinte al Romaniei sa fie de stanga, apropiat democratilor din SUA, probabilitatea unui presedinte american Democrat fiind mult mai mare decat in 2016 la acest moment.

    Trump e deja invins in opinia mea.Inlocuirea lui in campanie cu un fan Tea Party Movement nu cred ca va prinde la americani.
    Tea Party Movement sustine din ce-am inteles „statul mic” (cu taxe mici, putini functionari si bogati netaxati), cu implicare minima a statului in orice, si de fapt doreste aplicarea unui principiu simplu, „fiecare pentru el”.Ai bani traiesti, nu ai, asta e, ghinion.Nu e o problema pana la urma in SUA, unde milionarii, si cu ceva constiinta crestina, chiar daca e de factura diferita, construiesc autostrazi , spitale si scoli, sau fac munca de caritate, fara sa-i tina de mana statul (ca-n Romania).

    Deci sincronizarea doctrinara intre Romania si SUA e o idee de luat in seama in context, si se poate face chiar ulterior alegerilor prezidentiale, daca iese pe dos.Am putea avea, in cazul in care candidatii de stanga pierd la alegeri, un sinc undeva la anul.Material pentru suspendare este destul.
    Chiar ma intrebam daca o suspendare poate avea loc pe baza faptelor din mandatul anterior in noul mandat.

    China deja da niste semne care dau de inteles ca doresc pe zona economica o intelegere cu SUA.E o mana intinsa pentru negcociere practic.Pe zona tehnologiei 5G se propun niste colaborari, iar la anumite marfuri venite din SUA au aparut deja scaderi la taxare in China.Sunt niste semnale si opinia mea este ca daca Trump pluseaza cu niste noi taxe pe marfurile chinezesti va pierde alegerile fara dubiu.

    Deci cum e mai bine ?
    Sa fim sincronizati politic cu SUA sau sa nu fim ?

    Daca penelistii urmeaza principiile republicane actuale inseamna ca-si vor insusi dupa preluarea guvernarii si masuri economice anti-China.Deci un probabil guvern al opozitiei de la noi ar putea urmari blocarea marfurilor venite din China pe toate caile posibile, ca sa fie in sinc cu ultimul suflu politic al guvernului Trump.Asta inseamna haine si incaltaminte mai scumpe, dar si electronice/smartphoane pentru tinerii liberi mult mai scumpe.Daca impeachment-ul se produce in urmatoarea luna in SUA, probabilul guvern Orban/Ponta ramane fara suport.Probabil de aici vine si nehotararea cu motiunea si circul cu „cererea increderii”.Daca aveau voturile si siguranta o faceau de mult.

    Deci o Romanie cu penelisti la guvernare va fi, asta cred – opinie personala, o Romanie cu: salarii mici (si la privat si la stat), pensii mici, putini functionari/angajati la stat, ordine publica si siguranta a cetateanului cu mai multe probleme (putini functionari inseamna putini politisti si jandarmi), servicii medicale scumpe (taxarea mai mica pentru a folosi excesiv salarizare minima va duce la asta), scaderea sectorului IT( taxarea masiva) , neplata orelor suplimentare de lucru, dar si mai mult exod al fortei de munca interne in folosul vietnamezilor sau ce-si mai doresc ei ca si inlocuitori ieftini, si lista poate continua.

    Isi vor asuma UDMR, USR si ALDE, alaturi de PNL, asemenea masuri pentru doar cateva luni, pana vine „socialismul” in SUA la putere ?
    Am dubii.

    Frica pare sa fie prezenta exact pe zona de dreapta, vor pierde suportul extern, iar tot ceea ce au facut in plan intern va fi taxat la votariele ce urmeaza..Alegerile anticipate nu le vor face bine, desi simuleaza ca le vor.

  4. Ultima solutie pentru revenirea Romaniei la normalitate: Demiterea electorala a presedintelui crizator politic si blocator al statului

    Nu incape nicio indoiala ca este imposibila coabitarea dintre un presedinte auster, de dreapta, si un guvern social, de stanga. Riscurile vor fi si mai grave, cu impact devastator asupra bunastarii romanilor, daca viitorul presedinte si viitorul guvern vor fi de dreapta. Vor primi unda verde statul minimal, doctrina neoliberala prin care vor fi atacate numarul, structura si veniturile bugetarilor – coloana vertebrala a oricarui stat – si politicile de austeritate sociala, emanate de ideologiile de dreapta, neoliberale, liberale si populare, prin care, cu taieri, inghetari, neindexari etc., vor fi tintite salariile si pensiile majoritatii covarsitoare a populatiei, cat si toate celelalte alocatii sociale (pentru copii, bolnavi, someri, educatie, sanatate etc.).

    Klaus Iohannis si-a inceput campania electorala pentru al doilea mandat de presedinte prin atacuri primitive asupra guvernului, pe remaniere, restructurare si cu motiunea de cenzura, initiata de partidul prezidential, PNL, care va fi depusa pe 23 septembrie. Aceste atacuri de campanie ale presedintelui in exercitiu, provocator de crize politice si blocator al statului, sunt atat de scandaloase si de fara precedent incat vor fi “demne” de Guinness World Records. Klaus Iohannis va fi presedinte si in timpul alegerilor prezidentiale din 10 si 24 noiembrie, pana la investirea oficiala a noului presedinte ales, care spera sa fie tot el, prin sabotari si depunctari murdare ale candidatului PSD, Viorica Dancila, reprezentanta a unei mari parti a societatii, cu deosebire a statului social, in sens larg, si a statului institutional, in sens restrans.

    Cei de facut? Unica sansa de revenire a Romaniei la normalitate va fi demiterea electorala a presedintelui provocator de crize si blocaje. Ce va insemna acest lucru? Campania electorala a PSD in alegerile prezidentiale va trebui sa contina, pe langa campania pozitiva de continuare a programului social si economic traditional, foarte bine aspectat si implementat de Guvernul Dancila, si o campanie negativa, cu care sa fie tintit necrutator presedintele crizator si blocator. Scopul si efectele calculate ale acestei contracampanii vor trebui sa fie nealegerea lui Klaus Iohannis pentru un nou mandat. Termenul de “demitere” electorala are un caracter mai sanctionatoriu decat cel de nealegere sau neinnoire a increderii care i-a fost data in 2014, si de care si-a batut joc in cel mai cinic mod posibil, fara ca electoratul sa aiba posibilitatea sa i-o retraga. In acelasi timp, terminologia de contracampanie privind “demiterea electorala” da electoratului un sentiment de incredere in propriile puteri si reabiliteaza ideea de suveranitate a vointei electorale a poporului. In mai putin de doua luni, Klaus Iohannis poate fi demis de la Cotroceni de catre alegatori. Romani, luati-va increderea si puterea inapoi! Votati demiterea lui Klaus Werner Iohannis!

  5. Summit Juncker-Johnson, Luxemburg: Premierul iliberal britanic, tentativa de a renegocia fulger acordul Brexit (gestat trei ani de la referendum!)

    O data cu inscaunarea ca premier a conservatorului Boris Johnson, democratia iliberala a explodat in Regatul Unit. Exercitiul sau abrupt si unilateral de prim-ministru a atras ca un magnet toate caracteristicile democratiei iliberale (Fareed Zakaria, 1997). Conceptul occidental de democratie iliberala a aparut ca o incercare aroganta de a diferentia noile democratii din Est de democratiile vechi din Vest. Dar iliberalismul, un construct deficitar si tendentios, rezervat initial Estului, a irumpt si in Vest, prin regimurile trumpist si brexitist, in timp ce in Est s-a reconfigurat mai adaptat.
    Democrația iliberală, numită și democrație parțială, democrație de intensitate scăzută, democrație goală, regim hibrid sau democratie ghidată, este un sistem de guvernare în care, deși au loc alegeri, cetățenilor doar li se smulg voturile de legitimare, fara ca interesele, influenta si controlul lor asupra guvernarii sa se impuna in mod real, din cauza lipsei libertatilor politice. Conceptul lui Zakaria este lacunar si deviant, el reduce iliberalismul la absenta libertatilor civile, cand pe fond este vorba de lipsa libertatilor politice, care sunt garante si ale celor civile. In regimul illiberal in care premierul Johnson a scufundat UK, cele mai inalte varfuri de iliberalism, neegalate in Vest sau Est, sunt suspendarea parlamentului, respingerea alegerilor anticipate si a unui al doilea referendum privind Brexit. Suspendarea Parlamentului este cea mai mare rusine a democratiei. Puterea colegiala cea mai importanta a statului si a democratiei a fost suspendata de catre un individ, mai despotic decat orice autocrat. Nu are importanta nicio sursa de drept constitutional invocata pentru acest abuz samavolnic. De fapt, UK nici nu are Constitutie, ci doar un amalgam de legi, datand de la Adam si Eva, ca nici ei nu le mai tin socoteala, acestea exprimand interesele momentului ale minoritatii dominante. Problema suspendarii Legislativului se pune in termenii democratiei, un om este doar un om, fie el si premier, pe cand Parlamentul este reprezentantul ales al Natiunii, fanionul Democratiei. Premierul britanic Boris Johnson va exersa un nou act de iliberalism, luni, cand se va intalni cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, la Luxemburg, pentru a renegocia fulger acordul Theresa May de Brexit. Pentru a percepe clar absurdul si ridicolul, sa rememoram ca, pentru a se naste, acestui acord i-au trebuit nu mai putin de trei ani de gestatie de la referendum! “Renegocierea – fulger” este o contradictie in termeni, “fulger” este numai unilateralismul. Iesirea MB din UE “fara acord” – care in realitate exista, este cel mai bun posibil si il asteapta sa-l contrasemneze la Bruxelles, nu la Luxemburg, locul de retragere la pensie a lui Juncker! – va lovi cel mai puternic in interesele populatiei britanice. Boris Johnson ii lipseste pe britanici de libertatile politice privind un al doilea referendum pe tema Brexit si de posibilitatea ca alegatorii sa retraga Partidului Conservator si Guvernului sau increderea electorala, prin alegeri anticipate. Interzicerea celor doua libertati politice poporului britanic este sinonima cu cel mai dur iliberalism.

  6. “Protejarea modului nostru de viaţă european” trebuie sa includa si contracararea riscurilor anomice generate de retelele-diaspore globaliste

    Viitoarea Comisie Europeana va include si un post de comisar pentru “protejarea modului nostru de viata european”. Ursula von der Leyen, succesoarea lui Jean-Claude Junckers la sefia Executivului Uniunii Europene, a explicat ca “Modul nostru de viaţă european înseamnă să ne respectăm valorile noastre. Frumuseţea şi demnitatea fiecărei fiinţe umane este una dintre cele mai preţioase valori”.

    Programul politic de administratie comunitara al Ursulei von der Leyen sintetizeaza cele mai acute probleme si solutii semnalate alegerilor europarlamentare, din mai 2019. Von der Leyen a obtinut cu acest program investitura de sef al Comisiei Europene din partea Legislativului European. Agenda “protejării modului nostru de viaţă european” este structurata în mai multe domenii, care urmeaza sa fie consolidate. Printre acestea se numără statul de drept şi securitatea internă, cat şi o cerinta corelata despre “frontiere solide şi o nouă abordare în materie de migraţie”.

    Unele reactii de respingere a denumirii si obiectului acestui portofoliu au fost strict de opozitie la PPE, din care face parte von der Leyen, cum au fost cele ale Verzilor. Dar altele, cum au fost cele ale britanicilor social-democrati, au vizat Europa, prin vesnica tentativa de a-i mentine slabi pe europeni si impiedica sa devina puternici.

    ONG-ul globalist Amnesty International, sustinator al traficului cu migranti (foarte apropiat de fostul trafic cu sclavi din Imperiul Globalist si coloniile sale, incluzand si SUA), a exprimat pe Twitter o opinie asemanatoare, de a pune bete in roate. El sustine ca preocuparea fata de faptul ca migranţii ameninţă modul de viaţă european şi legarea migraţiei de securitate s-ar inscrie in “retorica extremei drepte”, cat si ca denumirea acestui portofoliu ar “trimite un mesaj îngrijorător” (pentru planurile globaliste, n.m.).

    Din protejarea modului nostru de viata european lipseste insa ceva esential, protejarea fata de riscurile din partea diasporelor globaliste. Este o lacuna inadmisibila, pentru completarea careia exista numeroase temeiuri istorice si ideologice. Diasporele globaliste sunt vectori ale ideologiilor globaliste, precum cele privind rasa “suprema”, “conflictul” civilizatiilor, “normalitatea crimei”, razboaiele “preventive”, “unipolarismul”, “unica” natiune necesara, “unilateralismul” etc. Ele au o arhitectura geopolitica pradatoare, tip „panza de paianjen”, la scara globala.

    Din cele mai vechi timpuri, ideologiile globaliste au motivat exterminari de popoare istorice si cuceriri canaanite, razboaie mondiale, revolutii, lovituri de stat, nu in ultimul rand terorism, atat de escaladat teritorial si statal in zilele noastre, care a devenit o arma globalista. Neintegrarea diasporelor globaliste este intentionata si subversiva, ele dispretuiesc valorile, traditiile, credintele, identitatea si istoria popoarelor gazde, pe care le pangaresc si contamineaza cu cele mai proaste si primitive moravuri (atentate la heterosexualitate si familia naturala), urmarind controlul si dominatia. Globalismul secolului nostru este nazismul secolului trecut. El trebuie scos in afara legii.

    Diasporele globaliste se subordoneaza absolut unui centru mondial globalist, care le finanteaza, le indoctrineaza si le da ordine executive. Ele sunt inregimentate scopului final al globalismului, controlul global al populatiilor si resurselor. Contracararea riscurilor anomice pe care le genereaza retelele globaliste trebuie sa devina parte integranta a protejarii modului nostru de viaţă european.

    PS/NB: Un propagandist globalist de departe, care tot incearca sa ne fericeasca cu educatia sa pastorala anticlimatica si antimediu, a facut recent o dezvaluire, greu de spus daca a fost o imprudenta sau un denunt, potrivit careia sociologul talmudist Emile Durkheim, un membru al retelei globaliste cu rezidenta franceza din secolele XIX-XX, a fost un ideolog al crimei, care a teoretizat „normalitatea crimei”. Reactualizarea publica a ideologiei crimei, care e pe placul diasporelor globaliste, este inca un argument fidel de inalt risc anomic, dar si o explicatie extrem de plauzibila pentru escaladarea crimelor in masa si in serie din SUA.

    Diasporele globaliste nu sunt minoritati etnice normale, rezultate din migratie naturala sau interferente de populatie in zone de granite, cum sunt cele din tari vecine sau regionale, care sunt protejate prin reciprocitate de politici standard privind drepturile minoritatilor. Ele sunt expresii istorice si actuale ale diseminarilor geopolitice calculate ale globalismului, in scopuri de retele de putere. Caracteristica, unica in lume, care devoaleaza acest scop globalist este absenta unei reciprocitati egale, cantitativ si calitativ in materie de minoritati etnice, intre statul-camin national autodeclarat etnic al diasporelor globaliste si statele-gazde. Lume, trezeste-te!, tu faci legile pe planeta Pamant. Respinge unilateralismele si apara-te prin regulile integrarii si reciprocitatii simetrice. Tu impune-ti legile ca parte-gazda, diasporele globaliste pot alege daca vor sau nu sa locuiasca acasa la ele sau in deplasare/relocare. Iesi din manipularea prin „Fereastra Overton”, care face ca anormalul si inacceptabilul sa para „normal” si „acceptabil”!

    https://www.agerpres.ro/politica-externa/2019/09/10/inceput-de-polemica-la-bruxelles-asupra-postului-de-comisar-ce-leaga-migratia-de-modul-nostru-de-viata-european–367571

    • Taci, măi, fragmentule. Pe lângă faptul că habar n-ai ce este diaspora și cu ce se mănâncă, mai spui și prostii cât tine de mari, împăunându-te, măi Rică Venturiano, ca mare filozof de mahala.
      Arunci noțiuni fără sens, în cazul dat, doar, doar vor cădea pe spate ăia de cască gura a mirare la înșiruirea de „deșteptăciuni” pe care le împrăștii.

  7. In Romania exista necesitatea reala a unui presedinte nou, uman si neconflictual.

    Romania se afla intr-un plin proces de dezumanizare care trebuie stopat.Suntem totusi un stat crestin.

    Acest tavalug liberal din ultimii 15 ani, care vizeaza doar satisfactia per individ (mai ales a unor mai smecheri), si care ignora complet factura umana a indivizilor ( omul a devenit user, client sau marfa), a dus la pierderea unor reflexe umane care culmea erau prezente inaintea debutului democratiei prin Romania.

    La nivel politic se observa o „ghiolbanizare” a discursurilor.Ma uitam la modul agresiv si uneori jignitor pe care-l au unii politicieni (nu dau nume ca se stiu- sunt foarte agitati de vreo cateva saptamani) in ultima vreme, mai ales la adresa Premierului Romaniei, care este o femeie.

    Daca esti un gentleman si nu un bizon nu folosesti modul de adresare ce poate fi observat in ultima vreme la unii.
    Tocmai ghilbanizarea/bizonizarea vietii politice ne arata necesitatea unei schimbari la varf si e obligatorie.
    Romania are nevoie de un om cu empatie si bun simt.

    Cum e posibil ca pentru un obiectiv pur politic(daramarea guvernului) sa incerci sa folosesti o functie publica pentru a face rau cetatenilor, mai ales incalcand norme constitutionale clare.Pai daca normele puteau fi interpretate si in sens pozitiv, pentru a nu face rau, de ce nu s-a facut acest lucru?
    Pai oamenii de la ministerele ramase fara capete dupa ce niste dreptaci vremelnici si-au dat mana si si-au pus subalternii sa demisioneze, aia cateva mii, au fost tratati ca niste simple numere pe hartie.Ce daca nu primesc salarii scopul nostru e sa cada Premierul, sa-i lasam fara bani poate asa pun si ei de-o razmerita, si-or fi zis ei.
    Reactia alora in cauza e de asemenea spectaculoasa, desi era sa ramana neplatiti.Probabil multi vor vota pentru viitoarea normalitate in care oamenii vor sta neplatiti daca ministrul are frizura pe stanga.

    Eu cred ca iesirea din logica conflictuala actuala nu poate fi facuta decat cu o persoana total diferita.O femeie poate aduce niste plusuri in Romania , traim intr-o tara unde totusi femeia e inca vazuta sub notiunea generica de „gospodina”.

    De fapt, cred ca agresivitatea bizonilor politici se justifica in principal prin incapacitatea de a accepta ca si o femeie poate fi Premier si chiar bun, sau, de ce nu, chiar Presedinte.
    Incep sa cred ca motivatia reala a incercarii de doborare a guvernului sta in acest lucru.
    Cifrele macroeconomice arata, in opinia mea, rezultate mai bune decat au avut premierii pusi de marinar si cred ca este de fapt ceea ce enerveaza pe unii.
    Doamna Dancila pare net superioara si lu’ Tericeanu si lu” Ponta, pe mai multe zone, acestia fiind premieri ai regimului Basescu, numiti de Basescu, sa nu uitam.

    In sinteza se poate spune ca Premierul actual este atacat de doi fosti premieri basisti, care au cam demonstrat ce pot si care defileaza cu o simpatie de cate 4-5% per persoana.Mi se par niste procentaje foarte mici pentru niste politicieni de succes cum se recomanda singuri.

    La nivelul societatii observam de asemenea evolutia in crescendo a unui proces de „animalizare”.In trecut, cand cineva isi dorea un caine rau, apela la o metoda simpla, bataia.Câinele era batut pana cand devenea rau si agresiv.Ceva similar se intampla si la nivelul societatii.Astfel de la cele mai inalte tribune se transmit ganduri si idei otravite care desenzibilizeaza cetatenii si ii transforma in caini, sunt practic batai verbale cu scopul de a invrajbi/inrai.
    La orice incident se poate observa tendinta, indiferent de varsta sau sexul indivizilor, de neimplicare, pentru ca indivizii si-au pierdut increderea reciproca.
    Oamenii raniti sau batuti zac pe jos fara ca nimeni sa se implice macar cu o vorba buna.Am devenit dupa 15 ani de liberalism si dreptaceala conflictuala niste roboti sau androizi lipsiti de empatie.

    Si pentru ca pestele de la cap se impute, schimbarea „trebe” sa inceapa de sus.

    Romania tebuie reumanizata.

    Cine isi inchipuie ca intrand la guvernare repede acu’, pe „jenunchi”, manevreaza ceva pe la alegeri, se inseala amarnic.

    La 30 de ani de la Revolutie unii dintre noi nu vom asista pasiv la vreo manarie.

Lasă un răspuns