Invitatie la o expozitie de pictură Dimitrie Berea

Academia Română – Secția Arte, Arhitectură și Audiovizual împreună cu Fundația Europeană TitulescuFundația Culturală ErbiceanuAsociația Culturală Atheneum Dusseldorf și TVRi vă învită între 16 și 27 septembrie 2019orele 10 – 16, la expoziția

DIMITRIE BEREA. 111 ANI DE LA NAȘTERE

– expoziție retrospectivă de pictură cu tablouri din colecții particulare – 

Vernisaj: Acad. Răzvan THEODORESCU – 17 septembrie, ora 17.00

Locație:

BIBLIOTECA ACADEMIEI ROMÂNE

SALA THEODOR PALLADY, CALEA VICTORIEI 125

9 gânduri despre “Invitatie la o expozitie de pictură Dimitrie Berea

  1. „la ce e buna chimia” mai intreaba cate o persona ingenuu, dar scolita peste medie. Sa „se stie” ca chimia era marota academicienei Codoi, doctor menopause.

    Da .. la ce o fi binas chimia?

    Pe primele șapte luni din 2019, schimburile cu țările din UE au fost de 31,4 miliarde euro la export și 37,5 miliarde euro la import (cam 77% din total la exporturi şi 75% la importuri).

    Pe segmentul de schimburi extracomunitare, s-au înregistrat exporturi de 9,3 miliarde euro și importuri de circa 12,7 miliarde euro (23% din total la exporturi şi 25% la importuri).

    Au rezultat, astfel, solduri negative de circa șase miliarde de euro în schimburile cu ţările din UE şi de 3,3 miliarde euro pe relaţiile extracomunitare. De reţinut, ponderea în deficit a comerţului cu ţările din zona non-euro a fost de 35% din total, adică peste ponderea de circa 25% a acestui segment în totalul schimburilor externe.

    https://cursdeguvernare.ro/record-istoric-la-deficitul-comercial-in-iulie-2019-am-trecut-pe-deficit-lunar-si-la-masini-si-echipamente-de-transport.html

    Si, tineti-va-ti bine de scaune : În fine, principala problemă cu care se confruntă comerţul exterior, și anume deficitul cronic rezultat din schimburile de produse chimice și derivate, s-a accentuat. Soldul negativ a ajuns deja la aproape 5 miliarde de euro și a contabilizat în dreptul său 51% din totalul minusului din schimburile externe.

    Da.. pe pariu ca importam in DRACI chimicale pe care pana acum 25 de ani le produceam ba le si exportam? Intre timp am taoiat capacitaile .. ca deh „La ce e buna chimia?”

    Ah ! La ce le-o fi folosit unora scoala?!

    Deficitul pe zona de produse alimentare a urcat la 1,34 miliarde euro iar gradul de acoperire sectorial a importurilor din exporturile efectuate s-a dus spre 60%, față de aproape 100% în urmă cu doar cinci ani. Totodată, combustibilii și lubrifianții au traversat, alături de grupa mare „alte produse manufacturate”, pragul de două miliarde de euro deficit.

    Nda . Asa ca puricii pe maidanez si noi cu experti, tehnocrati, specialisti si intelctuali ….

  2. Rezistenti cu bani de la buget …

    Da ..
    Sa zicem Cumpanasu. Acu ca a tipta prea mult .. a devenit public ce se putea baqnui. Adica ca Cumpansu era, este societate civila da „in civil” cu voie de la Bampir, bunavointa lu’ Protanda si pe banii babachii Trahanache : „Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei a primit în 2009 de la Ministerul de Interne suma de 3.788.008,10 lei (peste 900.000 de euro) cu destinaţia „Dezvoltarea si consolidarea Centrului National de Integritate”. În 2016, Curtea de Conturi a descoperit că Ministerul de Interne, sub conducerea lui Gabriel Oprea, a plătit din bani publici prezența ong-ului condus de Alexandru Cumpănașu în sediul instituției. https://www.g4media.ro/straniul-caz-al-lui-alexandru-cumpanasu-crescut-cu-bani-de-la-stat-dati-de-psd-a-ajuns-sa-fie-seful-unui-fost-premier-si-al-rectorilor-de-mari-universitati-e-sustinut-de-politicieni-sindicalisti-s.html La acesiasi adresa , sa nu zic insiunuari , ci supozitii ca Cumpanasu ar fi avut si portectoa PSD. Desi din cate tin minte nu o singura data Cumpanasu s-a repezit sa isi infinga dintii in gluteus maximus al PSD ului

    Mai tineti minte de #rezistu in chiloti fara de nadragi? Florin Bădiță, ala cu Coruptia ucide.
    El se bucură de reputația unui IT-ist, dar conform profilului său pe Linkedin nu este IT-ist, pentru că a urmat doar cursuri de psihologie la universitatea Titu Maiorescu. El își mai trece în CV studii la ”universitățile” Cros (http://cros.ro/universitate/) și Draper (http://www.draperuniversity.com/), care nu sunt de fapt universități, sau măcar școli, ci niște traininguri fără nici o acreditare academică, în domeniul startupurilor IT și new media.
    Florin nu are o slujbă clară, și singurul proiect ca și asociere de lungă durată pare a fi cu Ministerul Justiției din România, unde are un proiect de analiză de date.
    ” (https://www.cotidianul.ro/cine-e-florin-badita-de-la-coruptia-ucide/) My … toate cele ce IT ist! Si zau asa tare as dori o ve4fificare anticoruptie la DNA!!

    SI criau cel nou, Barna Dan „ Așadar, Dan Barna este expert în fonduri europene şi a obținut contracte bănoase de pe urma statului, prin una din firmele sale. Să nu vă gândiți că e vorba de vreo firmă de producție sau cu un obiect de activitate prin care a creat câteva zeci sau sute locuri de muncă! Firma actualului președinte al USR, care aspiră să devină președintele României, are ca obiect de activitate consultanța pentru a obține fonduri europene.
    E .. funduri errorpene .. ehe! Candva , cu vreo 12 ani inainte s afac infarct , sefa a zis „Cineva trebuie sa faca dosarul” urmat, inevotabil de „Ghita fa ceva! Stii tu”. NU stiam. Si cand am citit cod CAEN m-a apucat asa nu stiucum sa zic vertij? petit mal? Nimeni din Istiatut nu stia. Nici in vecini. Juma stiau ce stiam si eu – ca exista un oras Caen in Franta. Ba careva a zis ca nu stiu de ce a trecut prin Caen :
    https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/6/6a/Rue_Froide_de_Caen_2017.jpg/556px-Rue_Froide_de_Caen_2017.jpg
    Netul zicea si el „Caen (/kɒ̃, kɑːn/, French: [kɑ̃] (About this soundlisten); Norman: Kaem) is a commune in northwestern France. ( Pe vremea aia cel mai cel era yahoo).
    tare as fi vrut si eu sa ma acces la docomentele asalea „instricftiunicum sa completezi formularele ptr fonduri europene”. Na … na .. erau bine tinute in fichete.
    In ce ma priveste raman la parerea ca preacinstitu privat a avut accese preferentiale … la docometatie. Si orice ar zice el , Barna, 99% din populatie stie ca aceste contracte se dau preferntial pe PCR sau parandarat.

    Da ce voi aq zice.. la noi ca la balamuc (da’ unu ca in Gogol!) aia care injura guvernu iau bani (iau ca e peste 50!) guvernu plateste de la buget sa fie .. injurat!!!
    Guvernu PSD …

    Si hai sa continui seria de septembrie : https://www.youtube.com/watch?v=N_TgOMDbzk0
    (dedicat celor mai juni)

  3. A PARTICIPA LA O EXPOZITIE DE PICTURA SI NU NUMAI , A FOST SI ESTE MEDIUL IN CARE MA SIMNT LIBER , OFERINDU UI SUFLETULUI MEU SANSA DE A MA INPULSIONA SA CREEZ SA REALIZEZ , INPLINIREA IDEALULUI ,A DESTINULUI , CE MI A FOST DARUIT. FIECARE ARTIST, FIECARE FIINTA UMANA ,( AUTENTICA)ARE UN IDEAL CU AL SAU DESTIN CE SE CERE A FI INPLINIT. DIN PACATE ACEASTA VIATA , ACEST MEDIU IN CARE SE DESFASOARA IN TIMP ANII VIETII ,FIECARUI OM, FIECAREI FIINTE, OPSTRUCTIONEAZA PE ALOCURI, NEDREPT, INPLINIREA UNOR DESTINE CONSTRUCTIVE. POATE CA UNII, CONSIDERA CA NOI ARTISTI ,OAMENII , AUTENTICI CU ALE LOR IDEALURI BENEFICE , ( ADRIAN NASTASE SI NU NUMAI) SUNTEM UN OPSTACOL DE NETRECUT CE INCETINEAZA PE PARCURSUL TIMPULUI , DREPTUL LOR LA VIATA . O GANDIRE INCOERENTA CE II CARACTERIZEAZA .SE SPUNE DIN BATRINI ,CA PADUREA ARE SI USCATURI ,DIN PACATE LA TIMPUL ACTOAL ,USCATURILE UMANE, SUNT TOT MAI ACCENTUATE , DEGRADAN EXZISTENTA PADURII , UMANE.LASAND LA OPARTE OPINIA PE CARE MI O MENTIN , II MULTUMESC , SICER, DOMNULUI ADRIAN NASTASE , PENTRU IDEALUL ,DESTINUL ,CONSTRUCTIV CU CARE SA NASCUT , SI MAI ALES, INITIATIVELE POZITIVE, CE LE FOCALIZEAZA, PENTRU A MENTINE IN TIMP EXZISTENTA ,SOCIETATII NOASTRE . ( MI AR FI FACUT O DEOSEBITA PLACERE SA PARTICIP ,DAR O CONJUCTURA NEDORITE A VIETII MELE, CREEATA DE USCATURILE UMANE, MA OBLIGA SA LE FIU ALATURI OCROTINDUI ,CONSTIENTIZAND ,DREPTUL LOR LA ACEASTA VIATA ,CONTURATA INCORECT DE USCATURILE UMANE.) MULT SUCCES DOMNULE EX.PRIM MINISTRU, ADRIAN NASTASE , TIMPUL CE SE SCURGE IN VIITOR ,IMI VA OFERI SANSA SA VA DARUIESC O FRUMOASA LUCRARE ,RRPREZETAND PORTRETUL DUMNEAVOASTRA , CREEAT PICTURAL INTR UN STIL ARTISTIC, CE IMI REPREZINTA , IDEALUL , DESTINUL, PENTRU CARE AM FOST NASCUT. MUT SUCCES!

    • Dacă-i ordin de la stăpân se face orice. Parcă mai ieri (constatare târzie, dar corectă) ai declarat că cele ce trăim azi n-ar fi fost posibile fără tradarea lui dan voiculescu, după alegerile din 2004!
      Chiar crezi că exprimarea: „”Vreau să spun o chestie, povestea aia cu statul-paralel: eu știu că în 2015-2015 toți șefii ăștia de clanuri erau la închisoare. Că îi înregistrau, mai legal, mai ilegal, mai cu judecătorii…, dar erau la închisoare. Acum nu mai e nimeni la închisoare”, a spus liderul Pro România, Victor Ponta, la emisiunea „Starea nației”.”, este corect citită de lacheul mircea badea?!
      Recunosc că-s fan V.Ponta, dar pe motive întemeiate. Că voiculescu și-a făcut iar partid (tot cu Sergiu Andon?), dar nu ajunge nici măcar la 2% cât avea vechiul PUR, nu dovedește decât o încăpățânare de neputincios.
      Personal îl știu pe voiculescu de mai mult de 40 de ani și-ți pot spune că, în realitate NU a performat niciodată! Priceperea lui s-a limitat mereu la a genera încrengături de mici avantaje, de relații pe bază de te-am servit – mă servești.
      Specialistul Vitrocim în exportul de ciment și-a pus în funcție relațiile când ICPILA a dermonstrat, încă din 1978, că importam păcură o ardeam și o reexportam MAI IEFTIN, ca ciment, bineînțeles incluzând și costul materiilor prime și forța de muncă necesare! În 3 zile studiul a fost refăcut, că s-a schimbat autorul nu mai conta.
      Ajuns fomist, pe propria nepricepere în conducerea unei afaceri, m.badea a primit o mână de ajutor, pe care o tot pupă când i se cere.

    • Ei , acest Tonta (cum il dezmierda) a produs si late perle perlissime

      Victor Ponta spune că după momentul „Colectiv“ a înțeles că este timpul pentru un nou suflu în PSD, astfel că a încercat să aducă tineri în partid.

      „Nu am avut atâta minte, curaj, experință să duc până la capăt ce începusem. Ei (n.r. tinerii din partid) veneau la ședința de Guvern și pe partea cealaltă veneau Dragnea, Oprișan: ‘lasă-i bă băiatule, că ăștia nu îți aduc voturi’. Dragnea, de 10 ori mai șmeker decât mine. (…) Eram liniștit, Dragnea are grijă de baroni, nu mai stăteam eu să mă întâlnesc cu ei, eu nu mă pricepeam la vânătoare, la astea. Lasă că se ocup Dragnea. Între timp, omul mi-a furat calul. Am regretul că nu am schimbat partidul până la capăt. Am început să o las moale. Aici am greșit-o grav“, a declarat Victor Ponta, actualmente liderul Pro România, în cadrul interviului oferit în emisiunea Starea Nației.

      https://www.stiridiaspora.ro/victor-ponta-despre-liviu-dragnea-nu-l-am-doborat-nici-eu-nici-iohannis-ea-l-a-doborat_427496.html

      Viorel uita micul amaunt ca, dupa ce a fopts acuzat in dosarul Turceni-Rovinari , la 16 iulie 2015 a demisionat din functia de Presedinte al PSD. De buna voie si nesilt decat de Codruta and cie. Acum zice ca i s-a furat calul pe care l-a pierdut la un barbut laa crasma lu Maior. …

      Si si uite asa arata drumul de la Mickey Mouse la

      https://i.ytimg.com/vi/7YyQoofKejk/maxresdefault.jpg
      King Rat

      • Așa cum te încurci în taste, te încurci (poate voit?!) și în amintiri! Cât timp a trecut de la tragedia Colectiv și până la demisia lui Ponta?! Nu lua de bună ce scriu/zic presarii de tip lacheu/servitoare clasa III-a!
        Da, Ponta a încercat întinerirea PSD și chiar a Guvernului, dar dragnea (cel la care s-a dus Ponta și i-a cerut sprijinul pentru a candida la șefia PSD, după refuzul lui Cristian Diaconescu!), care avea partidul în mână, l-a sabotat, ba chiar i-a cerut să-i scoată din Guvern pe cei ce nu erau membrii de partid, dar performau – Ioana Petrescu la Finanțe și Niculescu la Energie.
        Demisia de la conducerea PSD este mai mult legată de faptul că la conducerea Comerei Deputaților era zgonea, omul lui dragnea și legiferarea era sabotată (mai ales proiectul Legii Redevențelor!)

  4. Astazi in nebunia social media, a filmelor si video clip-urilor pe telefon, cand totul ne este la indemana, ignoram arta adevarata, acea arta care din vechime, faurita de oameni cu minti, maini si culori dumnezeiesti, ne-au lasat franturi ale acelor vremuri, a marilor evenimente, din natura, au imortalizat mari personalitati, au imortalizat lumea inconjuratoare prin muze, inspiratie … si penel, totul pentru posteritate. Pe atunci, prin acele vremuri numai creierul si inspiratia le era computer, telefon sau social media.

Lasă un răspuns