Bogdan Drăghici

Bogdan Drăghici, azi arestat pentru 30 de zile pentru violarea unei minore, era în 2004 un fervent susținător al lui Traian Băsescu. Din poziția de lider sindical al funcționarilor publici, mitralia cabinetul Năstase cu un zel vecin cu demența.
După câștigarea alegerilor de către Traian Băsescu și Alianța DA, el a fost răsplătit cum se cuvine.
Nota adevarul.ro în 2005, citând din cererea de angajare a personajului:

„Subsemnatul, Draghici Gheorghe Bogdan, presedinte al Forumului National Sindical din Administratia Publica (FNSAP) si al Asociatiei Nationale a Functionarilor Publici (ANFP), in varsta de 30 de ani, neinregimentat politic, imi depun in mod public candidatura la functia de presedinte al Agentiei Nationale a Functionarilor Publici, considerand ca pot contribui cu succes la realizarea obiectivelor fundamentale stabilite de noul guvern care se refera la combaterea eficienta a coruptiei, la depolitizarea si deparazitarea administratiei publice si a functiei publice, la instituirea unui dialog social autentic”.

N-a putut sa obtina functia dorita, dar s-a ales cu cea de director adjunct al Institutului National de Administratie, cu rang de subsecretar de stat in Ministerul Administratiei si Internelor.
Cine zice că impostura a început cu guvernările girate de Dragnea suferă de amnezie.

11 gânduri despre “Bogdan Drăghici

  1. Pana sa faca presa valuri in legatura cu arestarea unui anume anume Bogdan Dragbici „cunoscut publicului drept presedintele asociatiei T.A.T.A.”, nu am auzit de acesta. Oamenii mici si fara coloana nu trebuie bagati in seama. Arivist scrie pe fruntea acestuia. Probabil stiti de acesta deoarece pe vremuri v-a atacat la indemnul stapanului.

  2. Un parteneriat lacom-umil: Give me gas, give me oil!

    Rău era cu “davai ceas”
    Da-i mai rău cu “give me gas”
    De la Red Montana la Black Sea
    Give me gold, give me oil
    In graiul amerlocist
    Asta-i “good partenership”!

    Dedicatie parafrazata, dupa a doua vizita a presedintelui Klaus Iohannis la Casa Alba, unde i-a fost oferita o sapca si i s-a inmanat o lista cu cerinte strategice.

    • @agentul rus fragmentarium zice: „In graiul amerlocist”.
      Nu știu ce înseamnă „amerloc”, termen pe care-l întâlnesc pe toate blogurile în comentariile celor care împrăștie propaganda rusească cu tentă antiamericană.
      Bănuiesc, din context, că în limba rusă înseamnă „american”.
      Dar văzând versificația agentului rus mai sus menționat și constatând valul de indignare față de „colonizarea României”, mă întreb de ce oare guvernele românești, cu precădere cele socialiste care au condus țara în cea mai mare parte din timpul scurs de la ’89 încoace, nu au exploatat resursele cu forțe proprii, fără ca imperialiștii să sugă sângele poporului.
      Sigur, era mai bine când frații ruși au scos tot uraniul din Apuseni pe gratis folosind în mine, unde radioactivitatea era maximă, mână de lucru autohtonă. Sau când Valev ne făcea, tot gratuit, planificarea țării ca țară eminamente agricolă furnizoare pt. CAER.
      Deci, revenind, de ce dragi #revoltați_antiamericani nu vă dezvoltați industria proprie națională fără americanii ticăloși, folosind pentru asta și bănetul imens băgat în salariile bugetarilor incapabili, incompetenți, indolenți, ineficienți?

      • Dom Popescu,
        Cei care critica SUA nu sunt neapărat pro-Rusia, și, chiar dacă unii ar fi, nu văd de ce toată lumea trebuie să fie pro-SUA.
        Nu toți bugetarii sunt incompetenți și indolenți, ba majoritatea lor sunt competenți și harnici.
        Statul nu face fabrici si uzine cu banii de la Buget. Privaților le-au fost create suficiente facilități ca să înființeze companii, dar ei nu pot fi obligați să deschidă anumite afaceri.
        Am citit cartea lui Michelle Obama, „Becoming Michelle Obama”, din care rezultă că situația din SUA nu e așa roz cum o prezentați dv. O să vă dau niște citate. Dacă nici ea nu știe, cine?
        V-am spus și v-o mai spun, fără reproș: sunteți încântat de America cum nu sunt mulți americani „de souche”, nu „de papier” cum zice francezul.

  3. Ma mir cum na sa a prescris .La Romania se prescrie tot .Justitia vai samar .Daca ai un act fals dupa un timp numai e fals sa prescris .

    • @ Gordan
      Sunt Codul Penal și Codul de Procedură Penală ale lui Macovei et co. Modificările sunt în stadiu de proiect, n-au intrat în vigoare. Ori nici Macovei cu ai ei nu vă plac?
      Nu știu ce fapte se prescriu și după câți ani, dar greșelile de exprimare și de ortografie sigur nu se prescriu. Ele spun ceva despre nivelul emițătorului lor, iar pedeapsa asta e aspră rău…

  4. Se intoarse inalt (192 cm) al nostru Legitim .. care se pare ca isi lua niste angajamente nu stiu cat de legitime dpv constitutional …
    A ! Da..
    Mai trebe sa zic ca nu intotdeauna interesle a 2 partenri sunt chiar congruente 100%. De ex la un act de vanzare -cumparareamabele parti vor sa faca tragul .. ionsa fiecare ar dori un castig mai mare .. Asa si cu „parteneru strategic” …. care cam Leo nomina ….

    Deci se pare ca cei doi presedinti s-au inteles ca :
    G(aze)
    – se va revedea Ordonanta 114 si legea offshore Adica noi mai putini bani !
    – opoziția față de Nord Stream 2
    – revizuirea legislației care privește investițiile

    C(hina)
    – nexam contract cu Huawey.
    – dezvoltarea sectorului energetic nuclear din România u aprtul SUA insa în luna mai companiile Nuclearelectrica şi China General Nuclear Power au semnat forma finală a acordului pentru societatea care va construi, în parteneriat public-privat, reactoarele 3 şi 4 ale centralei nucelare de la Cernavodă, o investiţie de peste 6 miliarde de euro. Investiția propriu-zisă nu a fost demarată însă, fiind în toi negocierile cu compania chineză pentru detaliile financiare ale înțelegerii.

    Maia sunt si alt6ele dar astea ma dor pe mine la buzunar.

    In ce priveste primul punct …. Oricat de mari ar fi cantitatile de gaze din Marea Neagra .. ele acopera consumul actual al Romaniei ptr 10-25 ani (din ce s-a zis) …. Decinoi nu putem asigura „securitatea energetica a Europei” ..
    Iar perspectiva de a vinde ieftin (la pret preferntial) Ucrainei .. hai sa nu dezvolt!
    Toata discutia se invarte in jurul interesului „investitorilor” . Insa de ce am accepta sa avem condtii mai proaste decat nu stiu ce stat african ?
    Ne strica noua cateva miliarde de $$$$ ? Pai nu cumparaamnoi rachete Patriot ? Nu ar mai trebui sa cumparasm un minim de 36 F16 ? Sau nu nepa trebui macat 5 batalioane de tancuri moderne (un batalion din asta costa cam 1 miliard… ) Pai din ce bani ?!

    China..
    Cestia este ca China este „agresiva” ptr ca are un excedent comercial colosal. Si ca .. SUA le este datiare multe da enorm de multe miliarde.
    De aici si ostilitatea SUA ….
    Insa insa …
    5 G inseamna tehnologie chineza …
    – Nucleare. Se pare ca Trump are in vedere reactoare nucleare de mică putere – https://en.wikipedia.org/wiki/Small_modular_reactor . Sa zicem interesant INSA …
    Noi avem sistem CANDU . Complet. Adica am dezvoltat si productia de combustibil, si de apa grea . Avem capacitati. Ins atehnologia SMR impune sa importam combistibilul…

    Si mai curios este ca pana acum americanii au stat de lemn Tanase deci puteau sa vina cu bistaru si sa avem deja reactoarele 3 si 4 in functiune. Cu parteneri (coproproetari) americani..
    Sa ne iontelegem – eu inteleg ca Trump si gasca sa au niste interese . Insa ma si eu niste interese care ma fac sa observ ca noi iesom din cartile Marelui Joc Chinezesc….
    Adica si in urmatoarele 2-4 secole vom canta
    https://www.youtube.com/watch?v=JMrQIFSAjJE

    Dar ce ma ingrijoreaza pe mine .. sunt unIi de la Despartamintu de Stat care i-a „aranjat” destul de bine pe americanii de rand.. si in gnl interesele SUA si care poate mama lu Satana stie ce vor (am telefonat si conu Luci mi-a zis „habar n-am .. poate maica-mea da’ crezi ca e cazul sa o deranjez pe ea care este Talpa Iadului?”)

    Adica cum ziceam : o sa fim si batuti si cu banii luati si vom zice mersi ca ne-ati @@@@!!!

  5. DARURI LA NIVEL ÎNALT

    1.UN PUI DE URS, 1963

    „În timpul vizitei sale în lacul Baikal (vizită oficială la invitația lui Nichita Hrusciov, în 1963, n.n.), unde pescuia cu geologii sovietici, Fidel Castro a fost abordat într-o zi de un tânăr cu un pui de urs. Bărbatul a spus că a călătorit prin taiga pentru a-l vedea pe liderul revoluționar cubanez vorbind cu oamenii la un miting public din regiune, dar l-a întâlnit accidental în pustia lacului. I-a dat în dar lui Castro ursul său, pe care Fidel l-a numit mai târziu Baikal. Ursul a călătorit apoi cu Castro în Cuba.”
    (RT.com, 26 noiembrie 2016)

    UN PUI DE URS -adică un simbol al puterii, libertății și bărbăției
    …………………………………………………………………………………..

    2.O SABIE, 2004

    „Premierul Adrian Năstase, aflat ieri la Ankara într-o vizită de lucru, a declarat în urma întâlnirii cu omologul sau turc, Recep Tayyip Erdogan, că partea turcă a fost de acord să trimită în România copia sabiei lui Ștefan cel Mare. Prim-ministru roman i-a spus șefului guvernului de la Ankara că Ștefan cel Mare a lăsat următorul sfat pentru urmașii săi la tron: «Dacă va trebui să vă alegeți un partener dintre țările vecine, atunci să-i alegeți pe turci». (ADEVĂRUL.ro, 8 mai 2003 -promisiunea avea să fie onorată cu prilejul vizitei oficiale a lui Erdogan în România, un an mai târziu )

    „Originalul , capturat de otomani, se află la Muzeul Topkapi din Istanbul. În perioada în care eram ministru la externe, am încercat să o recuperez, printr-un schimb de obiecte de patrimoniu, cu autoritățile din Turcia. Nu a fost posibil datorită reglementărilor turcești. Ca prim ministru, am reluat acel demers cu premierul de atunci, Recep Erdogan. Premierul Erdogan a dispus să fie realizată o copie (replică) a sabiei și mi-a transmis-o, la București. Pe 2 iulie 2004, cu ocazia marii sărbători de amintire a lui Ștefan cel Mare, la 500 de ani de la moartea sa, am donat sabia, în prezența prea-fericitului părinte Teoctist și a IPS (pe atunci) Daniel, starețului mânăstirii Putna, unde se află ți acum. După aceasta s-a realizat copia ce i-a fost dăruită președintelui Trump.”( blogul lui Adrian Năstase, 3 iulie 2017)

    SABIA LUI STEFAN CEL MARE -chiar și în copie, simbol al puterii și bărbăției
    ………………………………………………………………………………….
    3.O CARTE CA UN STRIGĂT, 2009

    „Preşedintele american, Barack Obama, s-a întâlnit sâmbătă pentru prima dată cu peste zece omologi ai săi din America de Sud, în Republica Trinidad şi Tobago, pe fondul profilării unei apropieri americano-cubaneze în cea de-a doua zi a summitului Americilor. Oaia neagră a Washingtonului în timpul administraţiei lui George W. Bush, şeful statului venezuelean, Hugo Chavez, a adoptat din nou o atitudine conciliantă faţă de Obama, oferindu-i acestuia o carte.Cartea, numită «Las Venas Abiertas de America Latina» («Venele deschise ale Americii Latine»), scrisă de uruguayanul Eduardo Galeano este o fabulă despre resursele continentului de-a lungul secolului şi a devenit o operă clasică.”
    (MEDIAFAX, 16 aprilie 2009)

    O CARTE –celebră pentru simbolistica ei, cea a ridicării Americii Latine din genunchi, cu bărbăție sinucigașă. „…În VENELE DESCHISE ALE AMERICII LATINE … am vrut să adun ceea ce alții au risipit. Istoria ascensiunii Europei și a Statelor Unite este una și aceeași cu istoria umilirii Americii Latine.”( Eduardo Galeano)
    ………………………………………………………………………………….

    4.UN COR TRADIȚIONAL, 2018

    „Ministrul austriac de externe Karin Kneissl şi invitaţii la nunta ei vor avea ocazia să asculte muzică tradiţională rusească, graţie preşedintelui rus Vladimir Putin, a cărui participare la acest eveniment a stârnit controverse în Austria, relatează agenţiile DPA şi AFP. Vladimir Putin va veni la nuntă cu 10 membri ai unui cor tradiţional rusesc, prestaţia acestora fiind cadoul său de nuntă pentru Karin Kneissl, au declarat vineri agenţiei DPA surse diplomatice.”( 17 august 2018, AGERPRES.ro)

    COR TRADIȚIONAL- simbol rusesc, mândrie națională afișată…
    ………………………………………………………………………………

    5. UN CAL MONGOL, 2019

    „Aflat în vizită la Washington, preşedintele Mongoliei, Khaltmaa Battulga, i-a făcut miercuri cadou fiului cel mic al lui Donald Trump un cal, unul dintre simbolurile ţării sale, relatează AFP. Barron Trump, în vârstă de 13 ani, nu va avea totuşi şansa de a călări acest cal, întrucât animalul, botezat chiar de Donald Trump «Victory», va rămâne în Mongolia, a declarat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Stephanie Grisham. «Prima familie este foarte recunoscătoare pentru acest dar tradiţional înnobilat de timp», a afirmat ea. Are un aer «magnific» în fotografie, a comentat Donald Trump, după ce i-a mulţumit călduros invitatului său pentru acest gest tradiţional al diplomaţiei mongole.( DC NEWS, 1 august 2019)

    UN CAL- simbol al Mongoliei, mândrie națională afișată…
    ……………………………………………………………………………..

    6.O ȘEPCUȚĂ NOSTIMĂ- ADICĂ UN CADOU CU ADEVĂRAT ORIGINAL, 2019

    „Iohannis e pus, cum scriam și luni, să aleagă între Berlin/Paris și Washington, și nu pe chestiuni mărunte, ci pe cele mai mari cu putință. El are răgaz pînă în preajma alegerilor să arate care îi este opțiunea finală. Dacă se va repezi, ca după vizita din 2017, să dea raportul Angelei Merkel într-o vizită-fulger la Berlin și dacă nu va mișca urgent lucrurile în direcția promisă americanilor, costurile vor fi imense, dacă nu totale.Între Scylla și Caribda, Iohannis va avea un final de mandat cel puțin fierbinte”( Bogdan Tiberiu Iacob, INPOLITICS.ro, MAREA MAHMUREALA PREZIDENTIALA DE DUPA WASHINGTON, 21 august 2019)

    „Președintele Klaus Iohannis a primit un CADOU ORIGINAL din partea omologului său american, Donald Trump, în timpul întâlnirii bilaterale. Liderul american, cunoscut în campania sa pentru că purta șapca roșie pe care scria «Make America Great Again» («Să facem America măreață din nou»), i-a dat cadou lui Klaus Iohannis o șapcă albă pe care scrie «Make România Great Again», care s-ar traduce «Să facem România măreață din nou».”

    O ȘEPCUȚĂ. Klaus a făcut frumos pentru poză și și-a tuflit-o în cap. Lumea a aplaudat râzând în hohote. A râs și el -că i-a văzut pe ceilalți veseli, iar doamna Delia Dinu de la protocol, care le știe pe toate, i-a spus că dacă toată lumea râde să facă și el la fel.

    În chițăiala generală președintele Klaus s-a simțit deosebit și important… adică, împăratul era tot în pielea goală, dar, nota bene! DE DATA ASTA ERA UN NUDIST SPECIAL, CU ȘEPCUȚĂ-N CAP ȘI CU CIORAPI DE NYLON ÎN SANDALELE DIN PLASTIC MOALE, COMODE, CU „ARICI”!

  6. Accesul selectiv, credibilitatea si fiscalitatea

    Un articol interesant, inteligent structurat, care, pornind de la tripticul Trump-Groenlanda-Danemarca, cu care liderul de la Casa Alba ne-a scandalizat in aceste zile, dar si de la mediul fiscal in care acest scandal a fost scufundat, asupra caruia autorul ne atrage discret atentia, ne invita la reflectie, in ceea ce ne priveste, pe tema fiscalitatii:

    http://www.contributors.ro/economie/topirea-groenlandei-%c8%99i-partea-nevazuta-a-scandalului-trump-vs-danemarca-o-perspectiva-fiscala/

    Cu certitudine, fiscalitatea reprezinta un canal prin care PIB-ul se poate scurge cel putin tot atat de mult ca in cazurile canalelor fizice, prin toate tipurile de transport, inclusiv prin conducte, prin care bogatiile tarii pleaca in afara fara a fi compensate printr-un echivalent corespunzator. Subdimensionarea fiscalitatii este o cale de saracire a natiunii si de imbogatire nemeritata a altora, pe seama noastra. E furt, cu alte cuvinte.

    Imi aduc aminte de versurile lui Octavian Goga despre muntii nostri care poarta aur, dar noi cersim pe la porti straine, din afara tarii, cat si de solutia pe care poetul o sugera, ca daca am inchide portile, altii, din exterior, ar cersi pe la portile noastre. Desigur, in conditiile din zilele noastre, ale adancirii fara precedent a globalizarii si interconectivitatii internationale, nu se mai poate pune problema inchiderii portilor.

    Dar se poate face altceva: controlul intrarilor si accesul selectiv. Ca la intrarea intr-o casa, in care usa se deschide prietenilor, celor invitati sau de buna credinta, dar ramane inchisa pentru nechemati, nedoriti sau raufacatori. Credibilitatea trebuie sa fie un criteriu de acces. Un acces selectiv poate sa fie chiar prin Visa Waiver, practicata de SUA. Sau prin taxele vamale diferentiate, pe care tot SUA le utilizeaza.

    Problema unui drept al fiscalitatii devine si mai stringenta in contextul recentei vizite a presedintelui Klaus Iohannis in SUA si a interesului manifestat de catre partea americana pentru resursele energetice romanesti off-shore, din Marea Neagra. Cerintele americane de a ne “ameliora” legislatia off-shore sunt sinonime cu a ne cere sa tinem canalul fiscal, de care am pomenit, cat mai deschis, prin care sa se scurga cat mai mult PIB fara echivalent, ceea ce este inacceptabil, imoral si ilegal. Legislatia fiscalitatii trebuie sa ne-o aliniem in sus, nu in jos, cu aceeasi motivatie pe care o folosesc SUA, cand se plang ca, altfel, sunt “furate”.

  7. Constat cu uimire ca mai toata presa trateaza cu mare „delicatete” suibiectele si vizita in sine a presedintelui Republicii K.W.I. in SUA. Acolo subiectele abordate nu au fost tratate cu delicatete, ci mai degraba cu batut cu pumnul in masa, iar acasa ni s-a servit „inca se mai negociaza pe tema ridicarii vizelor”, asta interesand numai pe cei carora le ploua -n gat. Marile teme si costul acestei vizite sunt ocolite de mai toti cu obstinatie.
    S-ar putea ca intr-o buna zi romanii si Romania sa se trezeasca si sa contabilizeze acest „parteneriat strategic” ca fiind unul extrem de catastrofic din orice punct de vedere.
    Sa dea Domnul sa nu am dreptate.

Lasă un răspuns