„Răsturnări de situatie”

M-am intors in Bucuresti. Temele la stiri sunt cam aceleasi. „Situatia” la Caracal se rastoarnă, se pare, in fiecare zi. O zi stă in picioare apoi, hop, „răsturnare de situatie”. In ziua următoare, din nou, „răsturnare de situatie”. O zi, „situatia” stă in cap si apoi, ce să vezi, „răsturnare de situatie”.

M-as fi asteptat să se intâmple trei lucruri: 1. autoritătile să tragă concluzii politice si normative, adoptand măsuri legislative radicale printr-o schimbare de politică penală; 2. institutiile care investighează să investigheze in liniste si periodic să facă declaratii pentru presă; 3. cei care dau informatii „pe surse”, generând psihoză colectivă, să fie dati afară din politie, procuratură, etc.

Apoi să ne concentrăm pe dezbateri legate de educatie, sănătate, infrastructură, Brexit, eventual Orientul Mijlociu, Asia si ce se mai intâmplă prin lume…

17 gânduri despre “„Răsturnări de situatie”

  1. Ziceți că v-ați fi așteptat ca:
    1. Autoritățile să tragă concluziile politice și normative, adoptând măsuri legislative radicale printr-o schimbare de politică penală.
    Cum ar mai putea majoritatea parlamentară să aducă modificări la Codul penal și la cel de procedură penală în condițiile în care la simpla enunțare a intenției ia foc toată România și toată UE?
    Cred că înăsprirea pedepselor nu-i va descuraja pe psihopați pentru că ei oricum nu se gândesc la câți ani de închisoare vor primi atunci când săvârșesc ororile.
    Trendul în UE e prevenția, înlocuirea încarcerării cu pedepse alternative, reeducarea și reinserția, nu înăsprirea pedepselor. Mărirea pedepselor va stârni, cred, dezaprobare din partea UE.

    2. Instituțiile care investighează, să investigheze în liniște, și periodic să facă declarații pentru presă.
    Păi, ASTA fac instituțiile, își văd de treburile lor, respectând caracterul secret al anchetei. Nu văd ce ar putea să spună în declarațiile de presă, de vreme ce ancheta e secretă prin lege. Să iasă în fiecare zi și să spună „azi am mai găsit niște probe pe care le-am trimis la expertizare, dar nu putem să vă spunem ce probe”?

    3. Cei care dau informații „pe surse” generând psihoză colectivă, să fie dați afară din poliție, procuratură etc.
    Nu cred că „informațiile” vin din interiorul instituțiilor. Ele sunt inventate și vehiculate de Cumpănași isterici care sunt cu ghiotura în țară, și între lucrătorii din televiziuni, și între telespectatori.
    Admițând că unele „informații” sunt date de oameni din instituții, cum îi afli pe aceștia? iar, admițând că afli câțiva, pe ce bază să-i dai afară? Statutul polițistului și al magistraților prevăd sancțiuni pentru asta, nu concedieri. Foarte greu poți da afară legal un polițist și un magistrat. Doar ați văzut cazul procurorilor Negulescu-Onea…

    „Apoi”, ziceți, „să ne concentrăm pe dezbateri legate de educație, sănătate, infrastructură, Brexit, eventual Orientul Mijlociu, Asia și ce se mai întâmplă prin lume…”
    Vreau să cred că aici ați fost ironic…Nu pot să cred că sunteți convins că consumatorii de media vor să asculte și să citească despre Orientul Mijlociu și educație.
    Subiectul Caracal e o mană cerească pentru ei. Sunt excitați, participă la anchetare, sunt detectivi, criminaliști, procurori, dau verdicte, virtual dau afară salariați, îi condamnă pe viață, bat polițiști pe stradă (de data asta nu virtual)…, iar dumneavoastră vreți ca ei să moară de plictiseală cu Brexitu…
    Ce sadic sunteți…

    • Nu cred ca domnul Adrian Nastase se gandea neaparat la pedepsele pliabile pe psihopati de tip lounolf, care sunt relativ rari in populatii.Asta nu inseamna insa ca un individ de genul celui de la spitalul de nebuni din Buzau nu trebuie sa fie izolat complet de societate, ca urmare a faptelor deja executate, printr-o pedeapsa corespunzatoare, intr-un cadru specializat si asta nu neaparat pentru a fi dat ca exemplu pentru restul dementilor.

      Cu asta de la Caracal si ala de la Buzau societatea nu are ce sa mai faca, nu ai ce sa re-educi.Deci marirea pedepselor aici are rol preventiv in legatura cu indivizii in cauza, raportat la societate, sa nu fie eliberati si sa faca iar.Bineinteles ca nu vor realiza ceea ce au facut fiind defecti.
      Am vazut recent o stire pe un site strain (cred ca britanic), despre un individ care fusese pedepsit pentru omor si canibalism asupra propriei neveste si care tocmai fusese eliberat pentru ca se implinise termenul pentru eliberare conditionata (generand surprindere pentru ziarist bineinteles).Deci si in alte state exista pericolul asta, datorita legislatiei care nu tine pasul cu noile tendinte,ca un psihopat sa fie eliberat la un moment dat si sa reintre in societate, daca pedepsele aplicate nu sunt calibrate corect si clare.La noi exista cazul unui criminal in serie daca nu ma insel, eliberat in aceleasi conditii.

      O importanta mare trebuie acordata pentru astia din zona traficului (droguri,organe,copii,fete,etc), unde trebuie ca toti cei implicati sa stie ca atunci cand sunt vazuti si prinsi risca pedepse pe viata.In felul asta toti cei care sunt fascinati de accesul la bani si lux (indiferent pe unde lucreaza), intr-un mod facil, se gandesc de doua ori daca sa intre sau sa protejeze asemenea grupari.Avand in vedere cantitatea de bani rulati de aceste mafii pericolul coruperii este foarte prezent si trebuie cumva luate masuri de descurajare.Bun unii zic ca problema este neaplicarea masurilor existente, dar fenomenul traficului creste si pentru ca nu exista un „pericol” real/legal pentru participanti.
      Aceste retele odata dezvoltate si tolerate ajung la nivelul celei despre care se vorbeste in presa straina in cazul miliardarului de Florida/New-York, din SUA.

      Codurile penale actuale au fost realizate cu fonduri de la Europa daca nu ma insel, au lucrat specialisti o perioada de timp, au fost bagate in parlament de Boc/PD-L, asumate, fara discutii si analize, si puse in executie parca de guvernul din 2013 ?, pe vremea marinelului.Bine, in opinia mea, tinta acestui cod era pedepsirea coruptiei de tip politic si rezultatele le vedem.In timp ce „coruptii” erau cu catuse pe la TV-uri unii incropeau retele.

      In vest partidele de extrema dreapta cresc si din cauza politicilor penale care sunt date peste cap de valul infractional de import, ca-s din Europa de Est, ca-s din Africa, SIria sau Irak , esenta e ca si cei de acolo vor fi nevoiti sa faca ajustari in curand.Toleranta pentru droguri usoare si prostitutie nu cred ca ii va ajuta pe termen lung, va genera coruptie in institutiile cu care se lauda.

      Pentru corectia codurilor nu cred ca trebuie mers la parlament, sa sa creeze panica in rezistenti, ci chiar la astia din vest, sa dea iar un draft bine facut, care sa treaca prin asumare.Si nu vad un „pericol” iminent oricum, nu vad parlamentari ready sa se apuce sa mai modifice vreun cod, chiar si cu acest caz Caracal, din care la nivel public nu se mai intelege nimic.

      Cei care scurg informatii pot fi identificati relativ usor, daca se doreste, dar probabil ca spectacolul TV este necesar ,poate altceva trebuie sa stea departe de atentia publicului,

      Brexit-ul va fi discutat daca se va intampla, chiar de diaspora, ce va fi direct afectata.
      Se mai intrevede o criza si in Italia conform ultimelor evolutii.Aia cam par in faliment si au si moneda Euro.
      Probabilitatea pentru un curs Euro fluid la sfarsit de toamna, in contextul contractiei economice din Germania si Franta, razboiului comercial SUA-China si conflictului petrolier Iran-USA/Israel/GB este foarte mare.In perioada asta
      Romania trebuie sa ramana stabila politic si predictibila economic.Campania electorala va fi afectata de aspectele globale fara nicio indoiala, iar sacalii financiari internationali trebuie tinuti la distanta, sa-si recupereze banii din alte parti..

  2. Scopul tranzacțional-electoral al chemării neuzuale a preşedintelui Klaus Iohannis la Casa Albă şi urmările sale: O groenlandizare reuşită. Absorbția politicii externe. Iesirea din indiviziunea europeană

    Chemarea presedintelui Klaus Iohannis la Casa Alba a fost cu totul neobisnuita. Potrivit cutumelor adanc inradacinate in politica externa americana, in Biroul Oval nu sunt chemati sefi de stat sau de guvern care se afla la sfarsit de mandat. Explicatia este logica si a fost mereu afirmata de Washington. SUA vor mereu sa discute cu lideri politici cu relevanta in crestere sau la apogeu, in niciun caz la apus. Cu toate acestea, presedintele american Donald Trump l-a chemat in SUA, s-ar putea spune aproape in regim de urgenta, pe presedintele roman Klaus Iohannis, care se afla la sfarsit de mandat, de care il despart mai putin de trei luni.

    Cui i-a fript buza atat de tare, incat Trump sa faca o invitatie atat de iesita din comun si Iohannis sa se duca atat de intins la Casa Alba, in precampania pentru alegerile prezidentiale romanesti, din 10 noiembrie? Desigur, o invitatie nu se refuza. Dar asupra ei se convine, se cauta o fereastra pentru a i se da curs, care sa fie avantajoasa sau oportuna pentru ambele parti. Pe caz, s-ar fi impus precautia sa se evite suspiciunile si acuzatiile contracandidatilor, care l-ar putea depuncta pe Klaus Iohannis. Climatul politic si electoral este extrem de tensionat, intre stanga si dreapta, intre presedintele Iohannis, candidatul PNL, si premierul Dancila, candidata PSD, dar si in interiorul dreptei, polarizata de Dan Barna, candidatul USR. Probabil, intre cei doi lideri a fost “gand la gand cu bucurie”, Trump nutrind planuri tranzactionale privind Romania, Iohannis, mizand pe o imixtiune electorala a SUA, care sa-i aduca al doilea mandat la Cotroceni.

    Analizele privind Declaratia Comuna si declaratiile de presa ale celor doi presedinti, dupa intalnirea de la Casa Alba, releva cateva lucruri tulburatoare. Donald Trump si-a atins scopul tranzactional, obtinand o groenlandizare reusita a Romaniei (asta, apropo de respingerea pretentiei sale absurde de a cumpara Groenlanda de la Danemarca). Practic, resursele romanesti au fost puse la dispozitia americanilor, cu deosebire cele energetice off-shore, de petrol si gaze. Despre ultimele, liderul american, “citit” deja ca nesatios dupa bogatiile altora, a apreciat ca sunt “vaste”. Trump a cerut si a obtinut incuviintarea si promisiunea liderului roman ca legislația off-shore să fie “ameliorată” si climatul investitional sa fie “imbunatatit”, pentru ca americanii, nu-i asa, sa-i “ajute” pe nepriceputii de romani sa-si exploateze resursele. Deh, dac-ar mai fi Tanase, cu siguranta si-ar actualiza un celebru cuplet “geo/politic” (in comunism geopolitica era nerecunoscuta si interzisa) : “Rău era cu “davai ceas”/ Da-i mai rău cu “give me gas”/ De la Red Montana la Black Sea/ Give me gold, give me oil/ In graiul amerloc-ist/ Asta-i “good partenership”!

    Politic, Iohannis a consacrat oficial statutul Romaniei de colonie a SUA, cu prilejul vizitei la Casa Alba, in anul de gratie 2019, cand vrea ca romanii sa-l mai voteze inca o data (sic!). In acelasi timp, a mai facut ceva al nostru Mr President (titlu prezidential “inaltat” pentru presedintele SUA, pentru a preveni „marele pericol” al unui executiv cu demnitate insuficientă”, introdus dupa 1789 de catre John Adams, pe care insa Thomas Jefferson l-a numit „cel mai superlativ ridicol lucru despre care am auzit vreodată”, în timp ce Benjamin Franklin îl considera pe Adams „absolut nebun”). Ceva cu care Klaus Iohannis va intra in anale, drept presedintele roman care a lasat Romania fara politica externa si de securitate, pe care a trecut-o pe agenda si in responsabilitatea SUA, care au absorbit-o in toate determinarile sale esentiale, care sunt si cele care conteaza. Caci cum altcumva decat un stat fara politica externa si de securitate poate fi denumita situatia in care un alt stat strain iti hotaraste cu cine sa ai relatii externe, comerciale, tehnologice, energetice s.a.m.d., ce procent din PIB sa aloci pentru aparare, cu ce si de la cine sa-ti modernizezi Armata etc.? Oare stabilirea acestor directii strategice nu tin de suveranitatea statalitatii si nu sunt atribute ale politicii externe si de securitate a unui stat? Bineinteles, iar faptul ca am ramas fara politica externa trebuie sa fie un semnal de alarma si de clarificare, acum, in campania electorala Cu cine vrem sa resetam statul? Cu cei care scot Romania la vanzare sau la inchiriere? Sa luam aminte, avem alternativa, avem lideri, avem scoala geopolitica si de politica externa (Fundatia Europeana Titulescu/FET).

    Mai este inca o problema, de mare subtilitate geopolitica, desi aceasta isi are un precedent dezastruos, care a dus la izolarea europeana si internationala a Romaniei, in timpul razboiului rece. SUA se folosesc de Romania lui Iohannis cum s-au folosit de Romania lui Ceausescu, pe care l-au adulat si caruia i-au dat semnale false, pana l-au adus in marginea prapastiei, de unde acesta s-a prabusit singur si, o data cu el, si Romania. Adica, SUA ii rezerva Romaniei 2019 un rol exclusiv instrumental, doar de “spargere” a societatilor (v. conceptul Breitbart si “spargatorul” Steve Bannon). De aceasta data, lucrurile sunt si mai grave, pentru a-i dezbina pe europeni si efectiv, de a scoate Romania din indiviziunea europeana. Va fi o a doua “iesire” din Europa si o “intrare” in SUA. Efectul va fi acelasi, izolarea europeana a Romaniei. Sa ne gandim ca in timp ce Trump il primea pe Iohannis, Macron il primea pe Putin, dar si la faptul ca prin ruperea de Franta si Germania (cat si de Rusia, prin opozitia fata de Nord Stream 2 ), Romania se rupe de Europa, dar si de Eurasia (Rusia) si Asia (de China, prin boicotarea Huawei si respingerea tehnologiei 5G). Deci, izolarea europeana, eurasiatica si asiatica a Romaniei va fi absoluta. Cand SUA si Rusia isi vor da din nou mana – sunt deja semnale ca americanii vor fi constransi la acest pas, pentru a nu se prabusi economic si financiar, Trump fiind de acord cu revenirea Rusiei in G8 -, Romania cu Iohannis la Cotroceni va fi parasita si aratat cu degetul, din nou, ca in 1989. De altfel, chiar analisti americani sunt de parere ca globalistul Donald Trump urmareste subminarea Europei prin Brexit si resentimentele anti-UE. De fapt, acesta este Talmudul globalistilor, privind toate neamurilor pamantului: slabeste-le, dezbina-le, conformeaza-le si domina-le! SUA sunt o tara mare si bogata, care au mult mai mult de oferit decat Romania. SUA nu au oferit insa Romaniei decat o sapca! Nici macar ridicarea vizelor. Ce cer in schimb? Este ridicol!

    Klaus Iohannis a primit la Casa Albă o șapcă pe care este inscripționată „Make Romania Great Again”

    https://romania.europalibera.org/a/intalnirea-iohannis-trump-de-la-casa-alba-in-imagini/30121057.html

  3. Crede cineva că Trump nu ştie de bubele-n cap ale lui Johanus şi-l descrie ca pe un luptător potrivit să stârpească flagelul corupţiei din România ?! Pe dracu ‘ !
    Dar se face frate cu el până trece puntea alegerilor şi pentru unul şi pentru celălalt , mai ales că are cu ce se lăuda în faţa americanilor : uite cum îi îmbrobodesc şi-i las fără bani în buzunar pe nişte fraieri care şi-au încredinţat destinul unui lup alogen pus să le păzească turma !
    Să observăm comportamentul lui Trump faţă de Danemarca , cea care a refuzat să-i vândă Groenlanda…..
    Se întoarce godzila asta politică , fără vize pentru români, dar cu viză pentru al doilea său mandat !
    Nicicând nu se adevereşte mai bine ideea că dacă prin vot poporul ar putea schimba ceva, acesta ar dispărea urgent din democraţiile astea bune doar de adormit copii românilor de rând, dar spre folosul şi beneficiul nomenclaturiştilor şi securiştilor ce se dovedesc mai toţi trădători de neam şi Ţară !

    Nu spun că unul ca Trump nu-i bun pentru americani, la fel ca Orban pentru maghiari, dar pentru noi reprezintă principalii adversari de temut, iar al nostru-i de toată jena, ca să n-o spun direct, şi încă un mandat cu ăsta pe cap e mai catastrofal chiar decât cel al lichelei beţive, care a început distrugerea sistematică a României !
    Pentru alţii e mană cerească, dar pentru România-i blestem diavolesc !
    P.S.
    Chiar crede cineva că după principalul subiect, cel cu bogăţiile naturale şi cumpărarea de tehnică de luptă, nu a fost abordată şi punerea batistei pe scandalul de la Caracal, unde se pare că de data asta s-a răsturnat cu adevărat vehicolul cu cei mai proşti pregătiţi dintre organele de cercetare, sau, mă rog, căruţa cu corupţi care vor măslui toate cercetările ! 😉

  4. Cred ca deja sunt prea multe reglementari. Neputand fi exhaustive reglementarile in exces nu fac decat sa lase cai de ocolire gen „ce nu e interzis e permis”. In concluzie sunt convinsa ca trebuie insistat pe respectarea regulilor si fisei postului, adica fiecare sa-si indeplineasca intocmai obligatiile de la locul de munca. Cred ca asta ne lipseste. Nimeni nu mai raspunde pentru nimic si asta nu e normal.

  5. Domnule Adrian Năstase de ce nu faceti nimic pentru a ajuta situația dificilă în care se află PSD si țara.Avem mare nevoie de dvs.

  6. Bine ati revenit pe taramurile mioritice. Tot mioritice au ramas si problemele de actualitate, iar asteptarile Dvs. nu s-au implinit si putine sanse sa se implineasca.

  7. UF!!!!!

    Pe langa faptul ca prostitutia fortata – varianta superscarboasa a sclaviei „clasice” – ma scoate din sarite si imi provoaca spasm al degetui aratator drept (ala cu care apas pe tragci!), mai obswerv ca au resit sa faca de maro si Institutul National de Medicina Legala ‘Mina Minovici’ ….

    Ce am eu cu re[putatia Institutului National de Medicina Legala ‘Mina Minovici’ ?
    Pai era unasezamant cu care ne puteam mandri!!!! A fost primul institut de medicina legala din lume (1892). Asta afirmatie nu este „protocronista” ci pur adsevar istoric.
    Apoi … intre 1910 si 1940 .. „profesorul Minovici de la Bucuresti” (erau 2! frati!!) era un soi de semizeitate in medicna legala …. De muolte pri parerfteoile celor 2 Minovici erau tratate precum tataeaza rabinii Tabelele Legilor…
    Daca ati citit carti politiste publicate intre 1920-1940 (colectii ocdientale, cea mai accsibila fiind Le Masque ) p-ate ati retinut … ca ultimul argument al medicului legist (francez, englez, belgian) era „Minovici de la Bucuresti”. Ultim si suprem argument ……

    Si .. si ?||! AU REUSIT!!!

  8. DIN PACATE, TRAIM ,PARCURGEM, FARA SA VREM, TIPUL IN CARE MAJORITATEA FIINTELOR UMANE , ASTAZI STAU PE PICIOARE ,MAINE STAU IN CAP. INSTBILITATEA GINDIRII LOR , DAUNEAZA UNEI SOCIETATI ( SI NU N8MAI)IN CARE FIINTELE UMANE, CU GANDIRI POZITIVE, CONSTRUCTIVE ,BENEFICE PENTRU GENEREATIILE VIITORULUI, SUNT TOT MAI MARGINALIZATE SI CARACTERIZATE, CA FIINTE NESEMNUFICATIVE.ESTE ADEVARAT ,CA ORI CE TIMP ARE UN INCEPUT CU AL SAU SFARSIT …DUREREA, CE A DE NEOPRIT, SE DATOREAZA TIPURILOR CE SE REPETA …SI CARE DEVIN TOT MAI ASEMANATOARE , DATORITA GANDIRILOR , INSTABILE.( INSABILITATEA UNEI ” FIINTE UMANE” ATAT FZICA CAT SI PSIHICA , RISTI A TI PIERDE TIMPUL , PENTRU ECHILIBRAREA LOR!) ( BINE ATI REVENIT, DOMNULE, EX PRIM MINISTRU !)

  9. Va asteptam sa veniti in fruntea tarii domnule Adrian Năstase,alta era cu siguranta situația tarii daca ereati dumneavoastra la conducere

Lasă un răspuns