Sfintirea unei biserici maronite

Maronitii sunt crestini libanezi care „urmeaza linia Vaticanului” dar au propriul lor patriarh. Slujba are loc in franceza si in araba.

Ieri, am fost invitat sa particip la sfintirea unei biserici maronite in zona de munte, crestina. A fost un eveniment important pentru comunitate. Au venit nuntiul apostolic in Liban, arhiepiscopul de Toulouse, arhiepiscopul maronit din Paris ( care au slujit), precum si deputati si ministri. O atmosfera de sarbatoare, cu fanfara, cor dar si cu multa politie si armata.

Dupa sfintirea bisericii, a urmat un dejun in aer liber. Am fost invitat la masa principala, intre nuntiul papal si ministrul de justitie al Libanului.

22 de gânduri despre “Sfintirea unei biserici maronite

  1. Mă bucur că sunteți prețuit în lume. Ăsta e rezultatul comportamentului dumneavoastră în vremurile în care ați fost oficial. Oamenii de caracter nu uită asta.
    Oamenii cu educație de acasă și cu instruire sesizează imediat cine le seamănă, deci cu cine pot fi prieteni, pentru că, nu-i așa?, cine se aseamănă se adună.

    • DIN PUNCTUL MEU DE VEDERE, CRESTINISMUL ESTE DIFERIT IN INTREAGA LUME . FIECARE POPOR, ARE CREDINTA SA SUB O AMUMITA FORMA ,DAR ESENTA ESTE ACEIA SI. DIN PACATE , CRESTINII , CU A LOR GANDIRE NE FOCAILIZAZA TOT MAI ACCENTUAT IMAGINEA ,IMAGINILE UNOR RELIGII CE LE APARTINE SI CARE PE PARCURSUL TIMPULUI IN LOC SA UNEASCA, CREEAZA AMBITII NEJUSTIFICATE , IN CARE FIINTA UMANA ( SI NU NUMAI) FARA VINA, ESTE SUPUSA SUFERINTEI SI MORTII. INDIFERENT DE INTELIGENTA UNOR OAMENI…
      EI NU POT SI NU AU DREPTUL SA DECIDA ,CA RELIGIA IN CARE S AU BOTEZAT , ESTE UNICA SI AUTENTICA. RELIGIA CARE VA SUPRAVIETUI …DOAR DUMNEZEUL AUTENTIC ,VA DECIDE!
      SPER, CA FIINTA UMANA , A TIIMPULUI VIITOR , SA INTELEAGA SI SA ACCEPTE, EXZISTENTA DUMNEZEULUI AUTENTIC , CARE ESTE BENEFIC SI CONSTRUCTIV PENTRU EXZISTENTA SA ,IN TIMP.
      ( VACANTA PLACUTA CU DORINTE, INPLINITE!)

    • Noi n-am fost în stare să-l prețuim pe d-l Năstase…mulți nostalgici acum. Când a fost asaltat de Băsescu și băgat în pușcărie românii au stat pasivi, acum #rezista ca niște idioți. Ne merităm soarta.

  2. Da .. urmeaza linia Vaticanului ….

    Ia sa o vedem :

    1955. Se imparte Vietnamul . Vietnamul de sud are in frunteaa sa pe unu Diem. Catolic. De fpat givernul este cam catolic. 1% catolici conduc restu’. De inteligenti ce sunt catolicii sicaneaza pe „pagani”. Adica pe budisto. Ba mia trag si cu metralera in niste budisti in cursul; unei ceremonii budiste. Nteca calugri budisti isi dau foc . Si pana lqa urma ia foc Vietnamul de Sud. Umreaza bombardamentele, Cambogia samd samd.

    1967 Biafra . Razboi civil. Tot pe acolo e si ceva petrol .

    Irlanda de Nord – cu incepere de pron 1968 pana prin 1990 …. ce mai razbo9i civilo. Maq rog in acest caz catolicii aveau dreptate. A da. Mai stie cinerva cine era Bernadette Devlin ? In fara cas a fots cea mai tanara membra a Camerei Comunelor?
    https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/91CluR7eVjL._SX425_.jpg

    1975 Liban . Dragii de maroniti .. adica catolici nu vor sa imparta cu nimeni ciolanu’ .

    1990 Croatia. In amintirea catolicilor condusi de preacatolicu poglavnic Ante Pavelić ..,….

    Adica principalu ingredient al unui razboi civil este catolicismul …

    Nu ma credeti ?
    Stiti ca si Elvetia a avut o tentativa de raboi civil? Nu , nu s-ua batut germenii cu francezii si francezi cu italienii ci8 s-au cam batatut nemtii cu germanii, francezii cu frantuzjii … adica catolicii din Elvetia cu elvetienii : https://en.wikipedia.org/wiki/Sonderbund_War

    • Bună ziua Bizonule. Înainte de a mai posta ceva, pune mâna pe carte și pune-te la punct cu gramatica, ortografia, nu de alta dar să înțeleagă lumea ce vrei să comunici.

      • @Florin
        E tobă de carte inclusiv cartea de gramatică română, dar scrie repede, probabil nu vede prea bine tastele, și nu revede textul ca să nu piardă timpul în care poate să mai acumuleze cunoștințe. E ca oamenii de știință care au o grafie mizerabilă, abia o înțeleg ei, fiind mai preocupați de fond decât de formă.
        Face parte din farmecul domniei sale.
        Vă veți obișnui.

      • eu am unele hibe „hard” (vedere, deste groase si altele mai rele)
        Insa este ciudat ori de cate ori bag niste informatii care socheaza gutzanu dogmatic ce crede in scripturile GDSiste mi se arunca cestia cu „mai pune mana pe carte!” .
        Asa ca te intreb
        – la ce este buna corecta dactilografie daca este dopar vechicol ptr ignoranta ?
        – cum se face ca eu stiu si voi dactolografele emerite nu stiti?

        Apropos fara sa cauti stiii cam despre ce este vorba cand eu zic sancta simplicitas ?! Are ceva legatira cu catolicismul …

  3. Interesante comentarii/informatii. A. Nastase nu face rau nimanui ca mai merge la cate o actiune externa, mai ajuta Romania sa fie bagata in seama, ca e latina si prietena si cu Vaticanul si cu Libanul dar si cu Israelul, si cate si mai cate. Hai Romania, hai Nastase, inainteeee mars.

  4. Consideratiunea ce vi se acorda este deosebita pt ca vine cumva intr-un mod f natural, lipsita de constringeri si neindoielnic sugereaza pretuire si pt noi si pt tara.

  5. Sunt linistit si totodata mandru ca am avut si noi acolo, la sfintirea bisericii maronite, un reprezentant de frunte, roman si cu certitudine intalnirea a decurs la un nivel inalt, o mostra de diplomatie.

    • Serviciile straine a repurtat, in ultima perioada, victorii rasunatoare prin racolarea unor „personalitati” de la varful „piramidei romanesti”. O fi bine, o fi rau ?

  6. „Zuckerman, nu uita, asta este țara ta!”

    Draga MiPo, in opinia mea Hans Klemm a avut cel mai detestabil mandat de ambasador al SUA in Romania. El a facut mult rau romanilor. Nu in ultimul rand, el si-a pus o pecete negativa asupra relatiilor bilaterale dintre Romania si SUA. Si asta, cu tot parteneriatul strategic si sangele varsat de militarii romani in teatrele de razboi internationale pentru interesele americane. Nu este locul si timpul unui remember pe acest subiect, mai ales ca unele lucruri imputabile direct si indirect inca nu-i sunt decontate expiratului ambasador. Cu siguranta, istoria o va face. As aminti doar un prim adevar cauzal, o causa causorum, care in ultimele saptamani a iesit ca untdelemnul la suprafata. Asa-zisa lupta “anticoruptie”, inspirata si orchestrata pana la isterizare de Ambasada SUA, prin care cu abilitate a fost ocupat prim-planul politicii si justitiei si a fost abatuta atentia opiniei publice, s-a dovedit un ecran de ocultare a crimei organizate si de de-vigilare a luptei anticriminalitate, care au fost impinse, “diplomatic”, in plan secund. De aceea, venirea evreului roman Andrei Zuckerman – indiferent daca mai are sau nu cetatenia romana, Romania este tara lui nativa, un fapt pe care nu-l poate schimba nimeni – ca ambasador al SUA la Bucuresti este privita cu multa simpatie si asteptata cu mare speranta de catre romani si autoritatile romane. Va fi un prilej istoric ca cineva a carui inima are in matricea sa electromagnetica vibratia pamantului romanesc, in care s-a nascut, sa ajute Romania, asa cum nici unul din ambasadorii predecesori nu a facut-o, din simplul motiv ca nu a avut legatura speciala, nativa pe care o are Zuckerman. America este o tara mare si bogata si poate ajuta Romania in multe feluri si cu multe mijloace. “Zuckerman, nu uita, asta este tara ta!”. Ei, da, mi-am adus aminte de cum fanii romani l-au omagiat simbolic pe starul muzicii pop Michael Jackson, cu prilejul concertului pe care l-a sustinut la Bucuresti, in 1992 (intre timp, idolul lor s-a festelit, s-a aflat ca a fost pedofil!). Insa ceea ce pentru Michael a fost o rasfatare simbolica si eterica, era evident ca nu avea cum sa fie tara lui, pentru Adrian chiar este un adevar incontestabil si durabil, Romania este tara lui nativa.

    • ???!!! pentru Adrian chiar este un adevar incontestabil si durabil, Romania este tara lui nativa.

      Tara klui nativa este ubi bene prin bene4 inte3legandu-se galbeni (aureus) multi !!!!

      Ca ia sa vedem ce zicea nativul despre părinţii săi, Emil şi Aura: „ „Contrar tuturor aşteptărilor şi confruntându-se cu antisemitismul profund din regimul comunist de după război, amândoi au fost la facultate şi la şcoala de medicină. Emil a devenit un academician important şi cercetător la Universitatea Bucureşti. El a obţinut lauri la nivel internaţional, pentru cercetările sale referitoare la epilepsie. Aura a intrat tot în domeniul cercetării, dar în endocrinologie.” ( adev.ro/ptel75 ) Ptr cativa dolari in plus asta e in stare sa zica ca si Pauker sau Moses Rosen erau antisemiti!

      Asa ca fara iluzi mes cherithcilor. Ca si buncii patyerni ailui Guitastein de la Fondu Propretatea erau din Romania .. ei si ?

      Si ….. si mai putin stiut. Relatiile dintre Romania si SUA ar fi putit fi mai bunr .. in anii 30. Insa nsite cetateni americani, si ei partial nativi din Romania, erau sucariti ca nasoii aia de liberali nu doreau sa lase altora petrolul …..

  7. Sunt cinci ani de presiuni la omor din partea lui Basescu in familie cu familia prelucrata de Nita. In acesti ani am fost batut de nenumarate ori, am fost desfigurat si luat cu ambulanta,s-a incercat inebunirea mea cate 17 ore pe zi in urletele rubedeniilor pentru denigrare si inebunire, cu desteptari in socuri in mijlocul noptii, cu amenintari cu moartea zilnic , cu tentative de injunghiere si cu batausi MMA adusi special la firmele de basisti.Ani de zile! Ani, nu zile! Ani de zile in presiuni la omor la nivel de crima! Am avut actele de propietate confiscate si recuparate doar cu politia, modemul confiscat , bani de la Basescu la rubedenii incat o nepoata si-a cumparat un viloi. Acum, excrocat cu propietatea in amenintari grele.

  8. Felicitari dle Nastase. Nu as fi crezut ca o sa stau la mare in concediu sa citesc blogul dvs. Am devenit addicted probabil pt ca Nici mie nu imi plac prostii.
    Puteti sa ne spuneti cate ceva despre relatiile inter-maronite adica gruparea gen Aoun si ceilalti Lideri maroniti precum samir geagea, familiile Gemayel si Frangié? Crestinii pierd cand nu Sunt uniti.

Lasă un răspuns