In Liban (III)

In Faraya, pe un varf de munte, la peste 2500 de metri, este instalata o imensa statuie de marmura a Sfantului Charbel, protectorul sanatatii. Fiul unui bogat libanez era bolnav iar acesta a mers la un pustnic, promitand ca daca fiul sau se va vindeca, va face Sf Charbel cea mai mare statuie din lume.

Statuia, imensa, dintr-o singura bucata de marmura, a fost transportata pe varful muntelui, unde a fost instalata anul trecut.

3 gânduri despre “In Liban (III)

  1. Cine si de ce l-a ucis pe Emiliano Sala?

    Un indiciu major de crima redeschide cazul fostului fotbalist Emiliano Sala, care si-a pierdut viata in urma prabusirii in Canalul Manecii a avionului care il ducea de la Nantes la Cardiff. Testul toxicologic al corpului fostului fotbalist a scos la iveala ca acesta inhalase cantitati mari de monoxid de carbon, inainte de fatala prabusire a avionului. De unde atata foc si fum intr-un avion de mici dimensiuni? La expuneri de scurta durata, monoxidul de carbon provoaca somnolenta si ameteli, dar daca expunerea creste, se produc convulsii, pierderea constientei si moartea, prin atac de cord. Este limpede ca in avion a fost o inexplicabila hiperdezvoltare de fum. Numai asa se explica cantitatea mare de monoxid de carbon inhalata de Emiliano Sala, intr-un timp extrem de scurt, cum este cel al unui picaj de prabusire. “Familia (care a cerut recuperarea urgenta a epavei din Canalul Manecii) si publicul trebuie sa afle cum a putut intra monoxidul de carbon in cabina”, a declarat avocatul familiei. Primul suspect e chiar pilotul avionului, David Ibbotson, care nu a fost gasit, cand autoritatile britanice au recuperat trupul lui Emiliano Sala. Ciudat e ca familia lui David Ibbotson nu a insistat ca acesta sa fie gasit, viu sau mort, si nici autoritatile nu au fost interesate. Mai mult, autoritatile nu au fost preocupate sa recupereze epava aeronavei si sa elucideze cauzele prabusirii. Alte indicii ridica mari semne de intrebare. Avionul, care era inmatriculat in SUA, nu avea licenta pentru zboruri comerciale, iar pilotul nu era calificat pentru zboruri de noapte. Cazurile de prabusiri aviatice in care s-au identificat fum si incendiu au fost susceptibile de atacuri teroriste, iar incendiile in spatii publice, soldate cu un numar mare de morti, de atacuri criminale. Extinderea extrem de rapida a arderii si degajarea masiva de cantitati de gaze si fum pot fi consecinte ale unor acceleratori de flacara si fum, in care fumul poate fi mai letal ca flacara, datorita intoxicarii acute si ireversibile pe care o produce. David Ibbutson ar fi putut utiliza o masca de gaze, apoi sa fi parasit avionul, la mica distanta de apa, de unde sa fi fost cules de o ambarcatiune de mici dimensiuni, nedetectabila radar. Programarea zborului in timpul noptii, in care intunericul ascunde multe, si faptul ca pierderea avionului nu era o problema pentru proprietar, sunt, de asemenea, alte indicii acuzatoare. De ce a fost ucis Emiliano Sala? Pentru ca era crestin, argentinian, “francez” prin debutul si cariera in fotbal? Sau pentru ca nu era dorit, cine si din ce cauza raman enigme, la Clubul Cardiff City, din UK? https://sport.hotnews.ro/stiri-fotbal-23315882-familia-lui-emiliano-sala-cere-recuperarea-avionului-fundul-canalului-manecii.htm

  2. UN GEST FRUMOS DE A SI RESPECTA PROMISIUNEA , NU MAI CA, STATUILE ,CHIPURILE PICTATE CE REPREZINTA ANUMITI SFINTI, ( CARE AU FOST INZESTRATI… SA DEVINA IN TIMP SFINTI …) SUNT DESTINATE SA EXZISTE, PENTRU A OFERI FINTEI UMANE, SANSA SA GANDEASCA POZITIV, RECUNOSCAND EXZISTENTA DUMNEZEULUI ( AUTENTIC) CE LA CREEAT ! ( A TE RUGA CU PRIVIREA CATRE CER, ESTE REALA SI BENEFICA!) (VACANTA, LINISTITOARE!)

Lasă un răspuns