Cea mai bună cale de a distruge o tară…

Intr-o carte, pe care am citit-o mai demult, se spunea că dacă vrei să distrugi o tară, acuz-o de coruptie si, cincizeci de ani, liderii ei isi vor rupe gâtul, unii altora.  Situatia României este marcată de acest sindrom, cu pauze in care ne acuzăm reciproc, saptamani la randul,  de fapte inumane ale unor descreierati.

Incep să mă intreb dacă, la acest moment, viata politică românească – poate si cea europeană – mai pot fi descrise pe axa traditională stanga vs dreapta, socialism, social-democratie vs liberalism. „Apusul” ideologiilor duce la aparitia unor abordări strict pragmatice, adeseori oportuniste, orientate electoral. Si, desigur, la o reactie suveranistă fata de modelul globalist de după incheierea Războiului Rece.

In România, după Revolutie, timp de doi ani, multe decizii se luau in stradă. Adoptarea Constitutiei, in 1991 si alegerile parlamentare din 1992, au dus decizia politică in Parlament. In acest moment, pare insa că se doreste revenirea la acel model, al deciziilor si confruntarilor din stradă. „Primavara araba”, „Maidanul de la Kiev”, „revolutiile colorate” au fost experimente esuate, cu pierderi importante pentru tarile respective. La fel, formule de genul  „occupy”, „indignatii”, sau, mai recent, vestele verzi.

Incapacitatea de a desfasura un dialog politic decent, in perioadele dintre alegeri, a devenit toxica pentru societate si alimenteaza pierderea sperantei in gasirea unor solutii de viitor. Un exemplu: de doua saptamani, se discuta – electoral sau nu – despre tragedia de la Caracal. Toata lumea a inteles ca, timp de 15 ani, institutiile statului s-au concentrat pe asa zisa lupta impotriva coruptiei, in timp ce problemele de criminalitate, importate sau nu, s-au dezvoltat exploziv. O politica penala inteligenta ar presupune o sanctionare mai dura a acestor fapte. Sigur, pedeapsa cu moartea ar fi greu de introdus, tinand seama de protocolul la Conventia europeana a drepturilor omului. Dar o masa rotunda privind masuri mai aspre pentru faptele vizate, cu reprezentantii juristi ai tuturor partidelor ar arata maturitate din partea lor. Ar fi si un mod de a arata ca nu dispute sterile din comisiile juridice din parlament vor da mesajul corect ci o afirmare clara de vointa politica.

Oamenii asteapta sa vada mai multa ordine si mai multa autoritate din partea institutiilor statului, esxprimata ferm dar in limitele unor legi moderne, europene.

PS In ultimii ani, in Romania s-au inmultit foarte mult sacalii. Influenta lor se simte si in politica…

24 de gânduri despre “Cea mai bună cale de a distruge o tară…

  1. Domnule Adrian Nastase,Daca asta ar fi fost singurul neajuns ar fi avut o rezolvare simpla.Problema mare este ca noi ne autosabotam singuri.Sunt proiecte care se blocheaza doar din cauza formei de proprietate a terenurilor statului.In loc sa avem ca proprietar de teren doar Statul si forma privata,Avem la stat proprietary ministerul cutare,consiliul cutare,directia cutare……De multe ori sunt fasiute de pamant si nu le poti uni pentru proiecte de anvergura.Trebuie sa recunoaste ca am construit un stat defect . Daca mai pune si migratia popualtie si astfel dilutia valorica a natiei,avem reteta falimentului.
    Mai exista si o gena a raului in multi.Sa ne aducem aminte citi conducatori au fost omorati de prprii cetateni.La noi in loc sa functioneze vorba neamului,,bine faci bine gasesti”,este pe dos.Faci bine? Ai incurcat-o!!!

  2. Domnule Adrian Nastase ca fost prim ministru și apoi ați rămas in politica pana când acel Basescu despre care ne vom aminti ca cea mai neagră perioada in istoria contemporană a României, de ce clasa politica nu a reușit pana acum sa revizuiască Constituția aducând-o pe o linie modernă fiind in unele cazuri depașită de realitate.
    Referitor la protestele din data de 10 August 2019 nu cred ca romanii ar accepta ca strada sa le traseze linia ci doar sa meargă la vot și sa voteze in deplina cunoștința de cauza!
    Nu se schimba un regim pentru cei protestează in strada , pentru ca vorbim de violente, haos ceea ce nu este cazul pentru o țara care este membra UE și NATO.!
    Va Multumesc!

  3. Foarte multi imbecili stimulati permanent de Chiriluta si alte hahalere care toata viata au depins de banii statului au ajuns acum sa dea lectii de democratie, sa puna etichete si chiar sa jigneasca prin tot felul de lozinci o parte a populatiei care dupa capul lor sec au vina ca voteaza cu PSD ! Propun sa ne faceti niste insigne cu #CIUMA ROSIE – INSIST , sa le punem la rever cu mandrie … sa crape imbecilii de oftica, ar fi cea mai buna reclama. Am observat ca Ponta si Tariiceanu insista sa nu mai candideze Doamna Dancila, este evident ca le este teama ca poate castiga alegerile, daca tot si-au aratat adevarata fata, ar fi bine ca PSD sa formeze un guvern minoritar, … nu mai trebuie stea la discutii cu acesti ipocriti mizerabili. Zarurile au fost deja aruncate … intuitia imi spune ca Dna Dancila va fi prima femeie PRESEDINTE din istoria Romaniei. Sustin si votez PSD !

    • Dancila nu are nici o sansa ca castige preziddentialele…

      Poate ar avea una nu cine stie Tariceanu.

      Ponta are zero barat .. mai ales ca s-a dovedit un zeri taiat in 4!!!

      Si inainte sa se umfle tarata in unii si altii.. Ca sa castigi prezidentaialele trfebuie sa castigi maajoritatea voturilor exprimate…. Asta inseamna sa fii votat si de unii care nute0au votat in primul tur .Ori alegerile din 2004, 2009, 2014 aau fost castigate de cei care auintrat in turl 2 pe locul 2. Ptr ca, in lombaj militar, „aveau rezerve” . Candiatul PSD nu avea ….
      Asa ca daca se prezinta Dancila .. va primi 100% din voturile pe care partidul le poateatrage. Si atat.
      Ca nu stiu cat de multi din ALDE ar vota ptr ea (traditional electiratul de stanga e mai „disciplinat”)..
      Restu ce sa zic ?
      Daca s-ar fi mers pe Tariceanu … ar fi pirmit spre 100% voururile PSD, plus 100% ALDE plus ??! cateva procesnte .
      Si zau asa nuipar stica PSD ului un presedinte care saii fie binevoitor macar in primii 3 ani de mandat prezidential!!

  4. 1.Sacalii din, sau care opereaza in Romania sunt, in opinia mea, concentrati in principal pe ceva ce aceasta tara are, e vorba de resurse naturale.Multi vad aici doar lemn si gaz si astea inseamna bani usor de facut.
    Generand galceava politica gratuita obtin mediul propice pentru profit propriu in detrimentul celorlalti.
    Sub galagia politica probabil unii promit si fac lucruri.

    Exista un interes extraordinar al unor state dar si al unor grupari interne, pentru resurse energetice si bogatii ale subsolului, pe care sa le tranzactioneze.

    Romania ca stat nu prea castiga din asta, iar cetateanul e” rupt” pana si de costul consumului banal generat pe timpul iernii, de exemplu, banii mergand in principal la terti externi si intorcandu-se la stat intr-o mica masura.Nici agentii economici nu prea profita de avantajul ca Romania este producator de energie.Si totusi cine profita?
    Nu e normal ca romanii sa benficieze la prima mana de resursele proprii.
    Termocentralele, hidrocentralele si grupurile de energie nucleara precum si resursele naturale de gaz cu ” sure/shore ” si fara trebuie sa fie exploatate cu o implicare mult mai mare a statului.
    Am inteles ca pana si incasarea redeventelor lasa de dorit.
    Mie personal mi se pare ca sectorului energetic i s-a cam aplicat metoda ce era sa distruga combinatul de la Galati in ’99, repetata ulterior si la combinatul de la Ramnicu Valcea.Exista o capusare puternica.

    Resursele naturale sunt limitate si trebuie profitat de fiecare strop .
    Daca un contor de gaze numara si „picaturile” de gaz atunci si statul trebuie sa incaseze pana la ultimul eurocent.

    Liberalizarea fortata pe piata energetica (inceputa prin 2007 ?) a adus la masa jucatori care nu produc nimic, ci doar tranzactioneaza si fac bani asemeni bisnitarilor.
    Astia iau energie de la producatori romani/stat si ne-o vand tot noua.Adicatelea statul a devenit prea stupid sa-si vanda propria marfa si are nevoie de unu’ cu un laptop si casuta postala sa-i fie dilăr ?

    Sectorul de ordine publica, precum si sectorul energetic si de exploatare a resurselor sunt niste chei in opinia mea.

    Atentie, si pretul aurului a inceput sa creasca, deci scandalul cu montanele poate reincepe oricand.

    Trebuie de asemenea sa ne amintim cate generatii de ROMÂNI au construit sau au luptat pentru ca aceste resurse sa fie aparate si exploatate in folosul Romaniei si cetatenilor ei.
    Aceste resurse nu pot fi donate sau date, nu e normal asa ceva.
    Daca nu pot fi facute exploatatii in interesul Romaniei atunci sa nu mai fie facute deloc.

    Mi-am amintit zilele astea de legea ofshore, singura pentru care Dragnia insusi era apreciat de adversari.Din Senat a iesit destul de slabuta din ce-mi amintesc, a necesitat corectii substantiale.Am vazut niste mesaje ciudate in ultima vreme si imi e ca nu care cumva pe sub scandalul Caracal sa se strecoare vreo inlesnire ceva, pentru cine stie cine.D-aia or fi manifestand si astia, cu anticoruptia in gura si gandul la cine stie ce..

    2.Mi-a povestit cineva ca in Bulgaria sunt zone/ localitati si autostrazi care par parasite, sunt depopulate.Deci Bulgaria, stat UE, dupa ce a trecut prin diverse crize, cresteri de preturi la energie si a intrat si pe aceasta traiectorie a saraciei e un stat aproape distrus si depopulat.Si pe noi ne asteapta cam acelasi lucru daca nu strangem randurile.
    Si trebuie sa valorificam ce avem.

    3.In cazul Caracal se vorbeste mai putin de un aspect, criminalul este un fost diasporean din Italia, din ce am inteles.Sunt foarte multi oameni care dupa plecarea in vest se reintorc schimbati, vizibil marcati de trairile de acolo.Multi dintre ei sufera transformari psihice vizibile.
    Dezinformarea/informatiile contradictorii din asa zisa presa, in legatura cu acest caz Caracal, m-au scarbit.Sa mai zica cineva ca nu exista fake news.Nicio diferenta intre informatiile contradictorii ce se lansau la TV la Revolutie si ceea ce e impins la stiri in legatura cu acest caz.S-ar parea ca la momentul luptei anti-coruptie scurgerile de informatii le profitau mai mult astora.Vorbesc de lipsa de informari oficiale, iar cand acestea sunt le analizeaza si le considera inutile sau neconcludente, pentru ca sunt sursele care fac si dreg..Anarhie informationala totala.

    • @ Cetatzean
      Confundați concesionarea exploatării pe un număr de ani cu vânzarea zăcămintelor. Conform Constituției, resursele naturale sunt în proprietate publică și nu pot fi vândute.
      De concesionat, concesionează cam toate țările. Concesionarea poate fi făcută și unor firme autohtone, numai să existe asemenea firme cu un capital uriaș, utilaje de ultimă oră, experiență…De obicei aceste firme-mamut sunt multinaționale.
      Important e să faci o lege a concesionării avantajoasă pentru ambele părți. Oricum, nu poți obliga firmele să vândă numai în țară ce extrag, și nici nu cred că există foarte multe firme cumpărătoare care să aibă nevoie de cantități uriașe de materie primă. Cât cupru cer firmele din țară care folosesc cupru? Poate cer mult, dar îl cumpără din altă parte mai ieftin.

  5. Domnule Adrian Nastase , dupa mitingul din 10 August 2019 o sa facem o comparație între ceea ceva fi sâmbătă di cum a fost anul trecut și tragem concluzii.!
    Sunt de acord ca 100 , 200 sau 250 de mii nu reprezintă poporul după cum Spuneti și sunt de acord cu Dvs. Dar când vedem câta ignoranta și cum vreți Dvs. La acest mastodont de guvern cu 27 de ministere , in Alte tari sunt 13 sau 14 atunci cum reacționează romanii când vedem cu toții cum se risipesc resursele statului sa plătim sute de mii de funcționari de pomana!!
    Ce părere aveți ? Nu este cazul ca acest guvern DANCILA sa aibă ceva talie????
    Dunt atâtea inechități in societate și sa nu ne facem ca nu exista!!

    • @Costache Marian
      În aparatul central, ministerele nu au sute de mii de oameni. Există cam 10 ministere mici, precum cel al românilor din afară, care au câteva zeci de oameni.
      Nici ministerele mari nu au sute de mii de oameni la centru, ci zeci și sute de mii în teritoriu, de exemplu MAI, Educație, Sănătate, Finanțe, Justiție, MApN…
      Pe cine plătiți degeaba? pe polițiști? pe jandarmi? pe cei de la Antidrog? pe funcționarii de la Fisc? pe cei de la garda financiară? pe profesori? pe educatori? pe medici? pe asistenți medicali? pe militarii de armată? pe magistrați? pe grefieri?…
      Ăștia și alții ca ei, împreună cu cei câteva sute de la Cultură, Sporturi, Românii de pretutindeni, Relația cu Parlamentul…adică ministere minuscule, dar care trebuie pentru că cineva trebuie să se ocupe de problemele alea, ăștia toți zic sunt 1,2 milioane.
      Vreți mai puțini medici, asistenți, profesori, funcționari de finanțe, militari, polițiști, procurori, judecători, muzeografi, bibliotecari, meseriași care întrețin clădirile și instalațiile…?
      Dacă vor fi 500.000 cu toții, cum vrea Cataramă, mă tem că veți chițăi când veți avea nevoie de medici de la stat, profesori de la stat, polițiști…Veți țipa că de românii din Basarabia, Bucovina, Banatul Sârbesc, Cadrilater, Macedonia, Istria…nu se ocupă nimeni.
      Păi, otărâți-vă-ți? Ori că că, ori că că…

    • @ Costache Marian
      Ministere cu zeci de mii, unele cu sute de mii de angajați:
      1.Ministerul Sănătății
      2.M. Educației Naționale
      3.M. Justiției
      4.M. Finanțelor Publice
      5.M. Apărării Naționale
      6.M. Transporturilor
      7.M. Afacerilor Externe
      8.M. Muncii
      9.M. Afacerilor Interne
      10.M. Dezvoltării Regionale și Administrației Publice
      11.M. Apelor și Pădurilor
      12.M. Agriculturii și Dezvoltării Rurale
      13.M. Comunicațiilor și Societății Informaționale

      Ministere mici, cu câteva mii, sute sau chiar câteva zeci de angajați:
      14.M. Mediului
      15.M. Economiei
      16.M. Energiei
      17.M. Fondurilor Europene
      18.M. pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat
      19.M. Culturii
      20.M. Cercetării și Inovării
      21.M. Turismului
      22.M. Tineretului și Sportului
      23.M. pentru Românii de Pretutindeni
      24.M. pentru Realația cu Parlamentul

  6. Nu am fost niciodată de acord cu această structură, UE, din momentul în care am realizat felul în care se purtau negocierile pre-aderare, și interesul acestei structuri pentru distrugerea industriei strategice a țării, preluarea resurselor brute, formarea unei piețe de desfacere pentru produsele refuzate calitativ în țările membre și multe altele. Pe de altă parte politica actuală a UE este mai socialistă decât ce aveam noi în RSR și perfect nocivă pentru țările de mâna a 2-a, cum este țara noastră. Cireașa de pe tort, coaptă din păcate în timpul guvernării dvs. a constituit-o clar PNA, o structura perfect anti-democratică, similară procuraturii anilor ‘50 cu procurori antrenați de către cei sovietici, structură concepută special pentru anii ‘anti-corupție’ despre care știm cu toții.
    Cât despre “revoluțiile” recente, prea puțini înțeleg ce se întămplă cu adevărat, cine este în spatele lor și care este filosofia din spatele acestora. Bănuiesc că sunteți la curent și cu ce se întâmplă peste ocean, cum PD-ul de acolo a demarat o campanie agresivă de promovare a socialismului, ajutați din stradă de către trupele Rezist, Antifa, și multe forme de SJW. De ce să ne mirăm noi?
    Politicile penale nu vor avea niciodată vreun efect asupra psihopaților, însă politicile publice de prevenție vor avea cu siguranță efectul scontat. Totuși mă îndoiesc că în țara noastră, unde autoritățile sunt mână în mână cu infractorii, vor exista aceste politici. Aveți dreptate însă, politicile penale și procurorii magistrați sunt un cancer al acestui stat, multe se vor schimba când aceste tumori maligne vor fi extirpate. Puțin probabil să se schimbe ceva, atât timp cât UE nu va fi încheiat experimentul România Coruptă, iar cetățenii acestei țări înoată în oceanul prostiei colective.

  7. In „laboratorul” numit Romania totut este posibil, ajuta si microclimatul si laborantii si savantul/savantii, insa nu stiu cat de reusite au fost experimentele/experientele, cu certitudine cobaii au avut intotdeauna de pierdut.
    Ne mai asteapta astazi un experiment fara o tinta foarte clara, laboranti gramada, un experiment si atat. Sa vedem ce iese.

  8. Cea mai bună cale e să convingi o populație de colecționari de diplome fără valoare, cu IT-ul prizărit într-un colț al creierașului, care nu știe să se exprime decât prin imagini, ca preistoricii locuitori ai peșterilor, să-i convingi că „clasa politică” e cîh, clasa alegătorilor e crema, iar cireașa de pe cremă trebuie să fie USR-eaua.

  9. Nu stiu in ce carte veti fi citit asta, dar e interesant cum alcatuirea unei sintagme, duce la identificarea tarii doar cu cei care o conduc la un moment dat. Caci spunand sau auzind „tara corupta”, intelegem sau ne referim la coruptia puterii. In ce priveste „apusul ideologiilor,” cred ca prea vedeti lucrurile in alb si negru. Schimbari de directie ideologica s-au mai vazut. De la infiintare si cel putin pana dupa cel de-al doilea Razboi Mondial, democratii reprezentau conservatorismul in Statele Unite, in timp ce republicanii erau progresisti. Si au facut, pur si simplu, schimb de roluri. Sau la noi, Partidul Conservator, fuzionand cu Partidul National-Taranesc, a virat usor spre stanga, in timp ce liberalii, „rosiii” de altadata, au devenit reprezentantii dreptei. Luarea deciziilor in strada este specifica momentelor de criza si vidului de putere. Desigur, e mult mai simplu sa apelam la teoria conspiratiei, pentru a explica totul. Moartea lui Soros va zgudui serios mintile si carierele multor „analisti politici”. Cat priveste separarea coruptiei de problemele de criminalitate, nu pot fi de acord cu dumneavoastra. Raportul de cauzalitate este evident. Dar, despre toate acestea, poate veti organiza candva o conferinta, la sediul Fundatiei „Micul Titulescu”.

  10. Efect pervers: “Breitbart”-istii vor “sparge” campania Cotroceniului

    Manifestatia violenta din 10 august 2018: Protestatari violenti ataca fortele de ordine cu garduri metalice, pe care le folosesc ca arme albe

    La un an de la protestele violente din 10 august, “breitbart”-istii vin din nou in Piata Victoriei, unde vor face jonctiunea cu racolatii lor, “rezistentii”. Ei vor sa-i faca un cadou, la propriu, lui Klaus Iohannis, prin daramarea Guvernului legitim PSD-ALDE, inaintea vizitei sefului Cotroceniului la Casa Alba.

    Breitbartistii isi trag numele de la doctrina Breitbart a lui Steve Bannon, fost coordonator de campanie electorala si, apoi, consilier strategic al presedintelui american Donald Trump. Potrivit autorului acestei doctrine, o societate trebuie mai intai “sparta”, pentru a o remodela ulterior dupa viziunile coloniale ale globalistilor.

    Bannon a fost coordonator al Cambridge Analytica, implicata in scandaluri privind folosirea clandestina a datelor utilizatorilor Facebook pentru a “sparge” campanii electorale din tari-tinte. Despre Cambridge Analytica s-a spus, fals, ca ar fi “ajutat” PSD sa castige alegerile parlamentare din 2016. In realitate, cambridgist-analyticii au “spart” votul stangii PSD din turul 2 al alegerilor prezidentiale din 2014, pentru a-l face “victorios” pe candidatul dreptei PNL, care a fost presedintele de azi.

    La protestul de sambata si-au anuntat participarea si “turisti” globalisti, ca si anul trecut. Un puiut de globalist, un Davidut, vine cu pianul, sa “conforteze” urechile asaltatorilor. Toate semnele arata ca violentele civile vor fi reluate, pe o scara extinsa, cu mobilizari si instigari pe Facebook, metoda “Obama” de agitatie cu luminile si soneriile telefoanelor mobile, proiectarea cu laser de mesaje subversive pe cladirea Guvernului. Intentia breitbartist-rezistentilor este de a-i crea lui Klaus Iohannis un avantaj “decisiv” in campania electorala pentru alegerile prezidentiale din 10 noiembrie, pe care liderul de la Cotroceni si-a lansat-o impreuna cu PNL, in urma cu doua zile.

    Exista si o miza ascunsa, de a se abate atentia de la lupta anticriminalitate, declansata de premierul Viorica Dancila dupa tragedile de la Caracal, si a readuce in prim-plan lupta “anticoruptie”. Neasteptata si nemiloasa lupta anticriminalitate da peste cap retelele de trafic de persoane, de pe urma carora globalistii isi extrag un profit substantial. Investigatii si statistici privind traficul de persoane dezvaluie ca ar fi vorba de un profit de milioane de dolari pe zi in unele tari, de 2.280 de milioane de dolari in Europa si de 32.000 de milioane de dolari la nivel mondial.

    In acest trafic animalic de persoane, cele mai frecvente victime sexuale sunt nigeriene, romance, venezuelene si columbiene, iar ca exploatare a fortei de munca, majoritatea victimelor sunt din Vietnam, Romania si Moldova. Fara indoiala ca ambasadorii romani si SIE l-au informat pe presedintele Klaus Iohannis, care, ca titular constitutional al politicii externe si al structurilor de forta si informative, are in subordine aceste servicii de reprezentare si informatii, dar seful Cotroceniului nu a facut nimic, desi fisa postului si legea il obliga negru pe alb, in acest sens. Dan Barna ar fi putut sa aiba dreptate cand a spus ca daca el ar fi fost presedinte, drama Alexandrei nu ar fi avut loc: ar fi fost suficienta si necesara destramarea preventiva a retelelor de trafic de persoane, de care este legat criminalul Gheorghe Dinca.

    Pe de alta parte, mai este si noul mediu de criminalitate acuta din SUA, cu crimele in serie, de peste 30 de victime, de la El Paso si Dayton. Exista deja o miscare internationala crescanda de condamnare a crimelor impotriva civililor americani, savarsite cu armele Guvernului SUA. Acolo, conceptul oficial operatoriu mincinos este “suprematia albilor”, ca, aici, cel de lupta “anticoruptie”. In circulatie publica se afla si denuntarea unei Constitutii “coloniale”, despre care segmente ale opiniei publice sustin ca ar fi “criminala”, prin amendamentul care da dreptul civililor la arme de foc, in pofida faptului ca managementul violentei este un atribut ale statalitatii. In acest dublu context impotriva violentei civile, degenerarea protestelor breitbartiste in violente, pentru “spargerea” societatii, care incepe cu “spargerea” guvernului ales, urmand “spargerea” culturii, religiei si in final a identitatii, va fi ca o bomboana pe coliva campaniei prezidentiale a lui Klaus Iohannis.

  11. @Adrian Năstase: „… in limitele unor legi moderne, europene.”

    Poate, în limitele unor bune legi, fie ele și europene, dacă suntem obligați.
    Că legile moderne europene nu știu cine le elaborează și nu știu cât de bune sunt dacă reușesc să creeze un asemenea climat de tensiune socială, dar și de divizare europeană.

  12. DE UNDE MAI MULTA ORDINE   SI AUITORITATE CIND IOHANIS HOTUL DE CASE UITE IESE SI VORBESTE DIN MIJLOCUL [PROTESTATARILOR CARE NU STIU CE D-ZEU MAI VOR IAR DESPRE CARACOL A FOST MUT S-AU POATE ERA PE PIRTIE SI NU AVEA SE,MNAL..PAI CU UN ASA PRESEDINTE CARE SUFERA DE SINDROMUL PSD SE MAI POATE FACE CEVA?  POATE ROMANII SE VOR DESTEPTA SI NU-L MAI VOTEAZA PE ACEST INSTIGATORRRRRRR  SI UN ORBAN PROSTANAC,,,OM TRAI SI OM VEDEA DAR NE-A CUP[RINS SCARBA CIND UN PRESEDINTE PLIMBARET SI RANJIT NU VA MAI DEZBINA TARA,,,RUSINE IOHANIS 6 CASEEEEEEEEEEE

  13. 👍👍👍👍

    vin., 9 aug. 2019, 16:31 ADRIAN NĂSTASE a scris:

    > Adrian Năstase posted: „Intr-o carte, pe care am citit-o mai demult, se > spunea că dacă vrei să distrugi o tară, acuz-o de coruptie si, cincizeci de > ani, liderii ei isi vor rupe gâtul, unii altora. Situatia României este > marcată de acest sindrom, cu pauze in care ne acuzăm recip” >

  14. AȘTEPTÂNDU-L PE JOUL…

    10 august 2019… ghemuită în sine însăși România își ține respirația: căci din clipă-n clipă stă să-nceapă giganticul protest al … al… al nu știu cui, de fapt, căci Tommy Tomescu Joul, șefuʹ luʹ DIASPORA PENTRU ROMÂNIA a zis că el este inițiatorul dar eu mă îndoiesc grav că domnul cu nume de motan e în stare să strângă măcar câteva sute de persoane în jurul dumnealui, darămite 350 000 de cetățeni protestatari, căci dânsul gândește și vorbește cam așa:

    „Buna…ăăă seara , prieteni…ăăă într-această seară… ăăă vom discuta despre… aprobarea mitingului diasporei…ăăă din data de 10 august 2019 … Primăria… capitalei…ăăă nu ne-a băgat în seamă… A trebuit să-i chemăm…ăăă în judecată… cu această ocazie am discutat…ăăă despre posibila aprobare…ăăă a protocolului și o eventuală semnare a lui . S-au discutat…ăăă condițiile necesare…ăăă pentru desfășurarea acestui miting ăăă… care sunt…ăăă destul de multe… ăăă destul de complexe… ăăă…și pentru care…ăăă noi am pregătit…ăăă… foarte multe lucruri cum ar fi : ăăă…un plan de evacuare a celor cărora poate li se va face rău sau …ăăă nu se simt bine , ăăă…trebuiesc planuri de așezare…ăăă a ambulanțelor, vom avea nevoie de toalete ăăă…, sunt foarte multe lucruri… amplasarea unei scene…ăăă noi acuma așteptăm și întrebările voastre…”

    Atât am rezistat să ascult. Și-n timp ce ascultam, mă treceau niște fiori reci pe șira spinării, gândindu-mă că nenea ăsta care leagă cu așa de mare greutate câteva cuvinte vrea să-mi organizeze mie viața deoarece a văzut „…cum au fost bătuți români în cadrul (!!!n.n.) mitingului din 10 august 2918” și dorește să se implice ca să nu se mai întâmple. Am căutat listoiul grupului civic, cu cele 75 de revendicări, după cum ne amenință Joul. N-am găsit listoiul ci doar listuța : „Finalizarea anchetelor şi judecarea violenţelor din 10 august 2018, timpul revoluţiei şi mineriadelor/ Implementarea numărului maxim de 300 de parlamentari şi a proporţionalităţii acestora/ Implementarea punctului 8 de la Timişoara într-o formă legală şi actualizată/Reinstituirea libertăţii de exprimare prin modificarea legii adunărilor publice ce permite în acest moment abuzul autorităţilor/Centrele Comunitare Româneşti din diaspora/ Modul de desfăşurare a alegerilor, repatrierea, traficul transfrontalier în scopul exploatării sexuale şi discriminarea copiilor români din Austria/ Demararea anchetei privind actele false şi infracţiunile membrilor Consiliului Românilor de Pretutindeni.”

    Astea-s cele mai importante revendicări? Astea-s…Păi, ce naiba să facem dacă între timp l-au arestat pe Dragnea, cel care anul trecut pe vremea asta călărea tunul de apă orientând sălbatic jetul dușmănos ce i-a rupt o mână lui Mălin Bot ( nu se știe exact care, căci în poze era când cu stânga, când cu dreapta bandajată) și astfel principala revendicare a cetățenilor furioși a făcut implozie ? Chiar așa, zic, de unde știa DIASPORA PENTRU ROMÂNIA în ianuarie 2019, pe când calcula numărul optim de toalete ecologice pentru mitingeală că până în august toate problemele stringente ale patriei nu se vor fi rezolvat și că, poate, nu va mai fi motiv de protest?

    Pentru ce ieșiți, așadar, băieți, în stradă? După opinia mea, strict deoarece … aveți-n-aveți treabă, la 17,00 trecute fix pe 10 august 2019 trebuie să strigați ceva cu CIUMA ROȘIE sub ferestrele Palatului Victoria. Am voie să-mi fie lehamite de protestul vostru care se va coace domol sub soarele unui august fierbinte, protest inutil, forțat și plicticos de moarte? Revendicările voastre or fi fost oare discutate în prealabil cu guvernul, care este astăzi moale și pufos ca o clătită, fără jalbe-n proțap scoase-n Piața Victoriei? Nu, că-i mai mișto să vă „exhibiționați” artistic în stradă, împreună cu Tudor Chirilă, Cristian Dide și Raluca Turcan, decât să participați la discuții care nu vă oferă vizibilitatea la care visați.

    Aștept ca după uriașul protest din 10 august 2019 să puneți și de-un partid, ca să fie lucrurile clare. Căci s-au mai născut partide în focul bătăliilor și în „aplauzele grele a canaliei de uliți”.

    În fine, sper că doamna Oana Pellea și prietena ei Natalie Ester, cea care obișnuia să lăcrimeze de indignare în timp ce aduna gunoiul rămas de pe urma mitingurilor PESEDEULUI, vor fi amândouă pe fază, înarmate cu mănuși de menaj, găleți, mături cu coadă și saci pentru colectarea diferențiată a deșeurilor pentru a strânge, cu sentimentul datoriei împlinite și al participării depline, cele 10 000 de butelii de apă puse cu dragoste la dispoziția protestatarilor de către Primăria Capitalei și care vor rămâne goale și abandonate în Piața Victoriei, costumul „tip penis” al lui Cristian Dide, bandana rătăcită a lui Sandy Matei precum și resturile de parizer rămase în urma actorului Marius Manole, deoarece de când i-a dublat CIUMA ROȘIE salariul acesta își permite, în sfârșit, să iasă la proteste cu un ghiozdănel plin de sandvișuri nu doar cu un sandviș sfios, vârât într-un șervețel, așa cum se întâmpla înainte de mărire.

    Să sperăm că protestatarii se vor gândi și la cele două eroine civice și nu vor mai veni, ca anul trecut, cu pungi cu urină și cu … cu … mă rog, cu ce produse de digestie au mai avut ei prin gospodărie, căci n-aș vrea ca doamna actriță Natalie Ester să plângă de să se zgâlțâie cămașa pe dânsa de-așa o soartă crudă care nu i-a pus la dispoziție și sac special pentru acest tip de gunoi!

  15. Recunosc, cind ma mai uit pe la programele TV romanesti (IPTV) mi se pare o lume plina de absurd. Demonstratia asta de 10 august e mulsa apoteotic de niste indivizi care isi spun „jurnalisti”, si care spun mult prea multe gogomanii. Cica anul trecut i-au „gazat” politia, i-au brutalizat, au dat cu apa pe demonstranti, cind ei doar vroiau sa dea o mica lovilutie de stat. In orice alta tara, vezi Franta, politia ii cotonogea pe demonstranti mult mai rau. Pe de alta parte Guvernul isi spala si el imaginea si vrea sa fie „prietena” cu demonstrantii – cica „diaspora” – si mai are putin de-i invita el la lovitura de stat. Nu ar fi mai usor sa plece?

    S-a instalat in piata sub lumina reflectoarelor TV chiar Rares Bogdan, care pare sa vrea sa mai stoarca un vot, in direct. Nimic interesant, niste unii vor puterea prin orice metode, iar cei care o au cu putin tremurat in voce sa arate ca sunt si e oameni, adica vulnerabili la durerile demonstrantilor.

    Mai bine citesc ceva…seara buna!

  16. Violente paramilitare in Hong Kong: Ca parte integranta a Chinei, teritoriul hongkonghez trebuie sa revina in totalitate sub autoritatea chineza: “O justitie, doua sisteme” (economice)

    Hong Kong este zguduit de mai multe saptamani de proteste paramilitare, instigate si instrumentate de fosta metropola coloniala Londra, acompaniata de Washington. In 1842, imparatul Chinei a permis Marii Britanii sa controleze insula chineza Hong Kong pentru ca britanicii sa-si construiasca un port pentru navele lor comerciale. In 1898, Marea Britanie a obtinut de la China concesionarea Hong Kong pentru 99 de ani. In 1997, Hong Kong a revenit la patria mama, spre disperarea coloniala a UK. In virtutea principiului “Un stat, doua sisteme”, introdus de reformatorul Deng Xiaoping, cu care a inceput trecerea economiei chineze pe principii de piata, Hong Kongul retrocedat beneficiaza de autonomie. In acest statut al Hong Kong se afla slabiciunea pe care o speculeaza fostii stapanitori coloniali britanici. Diplomatii UK si SUA din Hong Kong, impreuna cu corporatiile lor multinationale, impanate cu agenti MI6 si CIA, tulbura linistea insulei si suveranitatea Chinei asupra acestui teritoriu. In cel de-al zecelea weekend de proteste, radicalii au avut ciocniri violente cu politia, în timp ce mai multe cocteiluri Molotiv au explodat în centrul zonei comerciale Wan Chai. In acest climat de violenta planificata, care ameninta sa prabuseasca economia Hong Kong, autonomia insulei si influencerii angloamericani din corporatiile rezidente par sa fie doua chestiuni cauzatoare de instabilitate. In opinia mea, autonomia juridica nu se mai justifica, doar cea a economiei de piata, care este altceva. Aceasta din urma exista, este functionala, pe continent si in insula, si nu se reduce la relatiile cu UK si SUA, care au mari avantaje in Hong Kong. Autonomia ar trebui cel putin suspendata, daca nu anulata, dupa exemplul bun al Cașmirului, caruia recent i-a fost desfiintata autonomia de catre guvernul nationalist indian al lui Narendra Modi. Ca parte a Chinei, teritoriul hongkonghez trebuie sa revina in totalitate sub jurisdictie chineza. Principiul Deng ar trebui adaptat: “O justitie (a poporului unic chinez), doua sisteme (economice)”. Apropos de controlul corporatist strain, economia Hong Kong trebuie sa devina o parte inseparabila a economiei nationale a Chinei. https://www.hotnews.ro/stiri-international-23309508-noi-confruntari-violente-intre-protestatari-politie-hong-kong-cocteiluri-molotov-gaze-lacrimogene-timp-economia-statului-semiautonom-resimte-din-cauza-manifestatiilor.htm

  17. ” Intr-o carte, pe care am citit-o mai demult, se spunea că dacă vrei să distrugi o tară, acuz-o de coruptie si, cincizeci de ani, liderii ei isi vor rupe gâtul, unii altora”

    Puteti sa mentionati care este titlu cartii si autorul va rog? Multumesc.

Lasă un răspuns