A murit Popa Stan – un vechi coleg si prieten

A murit, la Paris, in urma unei boli incurabile, un vechi coleg si un bun prieten. De-a lungul anilor, Popa Stan („Popicu” – cum ii spuneam) a fost presedinte sau vicepresedinte al Autoritătii pentru Administrarea Averilor Statului (AVAS) dar si secretar executiv la PSD. Am lucrat impreună, multi ani, la coordonarea activitătii departamentelor partidului sau in campaniile electorale.

Era extrem de riguros, de eficient si stia ce inseamnă echipa.

Ultima dată am vorbit la telefon acum căteva zile, inainte de a pleca la tratamentul din Franta. Ar fi urmat să ne revedem la intoarcerea lui in Bucuresti.

Din păcate, iată, incetul cu incetul, timpul ne aminteste că suntem trecători.

Transmit un gând de consolare familiei si un indemn pentru noi toti, cei care l-am cunoscut, să-i păstrăm vie amintirea.

Dumnezeu să-l odihnească!

22 de gânduri despre “A murit Popa Stan – un vechi coleg si prieten

  1. Condoleanțe familiei îndurerate! Dl Popa Stan a fost un mare om de stat ceea ce greu găsești in ziua de astazi! A ajutat foarte mulți oameni in viața lui, fără sa aibe nici o obligație!
    Dumnezeu sa-l ierte!
    Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

    • DIN PACATE ,TIMPUL, NE ARATA CAT DE NESEMNIFICATVA ESTE FIINTA UMANA …IN FATA SA ! EL PARCURGE FARA A FI OPRIT…FIECARE TIMP…AL FIECAREI FIINTE . DESTINUL SAU DE A NU INCETA ESTE BENEFIC…PENTRU FIINTA UMANA SI NU NUMAI. CONTINUITATEA VIETII CE A NEMURITOARE , SE DATOREAZA TIIMPULUI ETERN! SUNTEM CA FIINTA , O CONTINUITATE A ALTEI CONTINUITATI…! ( ESTE GRESIT , SI SE MENTINE ACEASTA OPINIE CA CELE DOUA FIINTE UMANE …CREAZA O NOUA VIATA ! SUNTEM O CONTINUITATE…SI CREEM CONTINUITATEA UNEI VIETI, UNUICA IN ACEASTA LUME…! ( CE ESTE NEDREPT …DIN PARTEA ACESTEI VIETI, CA ALASAT FIINTA UMAMA AUTEMTICA SA DEVINA IN TIMP NESEMNIFICATIVA IN FATA FIINTEI ” UMANE ” CE SE INMULTESTE NECONTROLAT, DAUNAND STABILITATII UNEI SOCIETATI UMANE REALE ! ) DUMNEZEUL CE L REAL SI NECUNOSCUT …(SI NU CREEAT DE GANDIREA DIABOLICA A UNOR SPECII „UMANE”
      CE SE CRED UNSI …) SA I FIE ALATURI PENTRU NOUA VIATA …IN CARE A FOST INSCRIS…!MARIAN

      • @ Marian
        Scrieți, vă rog cu minuscule, că îmi e foarte greu să citesc textele cu majuscule. Sunt obositoare astfel de texte.

  2. Mai mult ca sigur Popa Stan a fost cunoscut in lumea buna a politicii, eu ca „enorias” nu l-am remarcat, cu certitudine a fost o figura mai retrasa, n-a stralucit in fata reflectoarelor.
    Dumnezeu să-l ierte si condoleanţe familiei !

  3. @johnnybgoode19 IULIE 31, 2019 LA 6:57 PM
    Trebuie să recunosc faptul că ai reușit să mă derutezi. Pentru acest merit îți și răspund.
    Vrei să-mi argumentez dezaprobarea pentru exprimarea dumitale: „Remarc si traiesc sentimentul neputintei, cand vad ca, in uralele aplaudacilor hipnotizati, insusi Marele Politician Adrian, nu realizeaza ca de aceasta data politica si diplomatia dansului nu numai ca duce PSD la 10%, dar isi va duce cinic alaturi si fiul in zona persoanelor urate ale istoriei Romaniei. Pacat ca nu aveti simtul masurii domnule Nastase.” ?! Sigur la postarea precedentă am reprodus numai ultima frază, acum ai întregul fragment și te invit să-l recitești și să argumentezi exprimarea „… Marele Politician Adrian, nu realizeaza ca de aceasta data politica si diplomatia dansului nu numai ca duce PSD la 10%, ….” Nu, nu vreau să-ți testez memoria privind relațiile Adrian Năstase – PSD, vreau să văd dacă la momentul când s-o împărțit onestitatea erai sau nu plecat cu sorcova.
    Pe de altă parte, cu toată convingerea, declar că n-am să aplic îndemnul dumitale și voi fi foarte atent la ce postezi.
    Și DA, mă deranjează lipsa dumitale de bunsimț, chiar foarte mult, mai ales că și declari că ți s-a epuizat și eu care credeam că nici n-ai fost de față când s-o împărțit!

  4. Chiar ieri scriam că: „Părere personală – trăim momentul în care proștii au plecat din țară în masă și tot mai mulți cretini și idioți sunt luați drept proști.”
    Am citit acum câteva minute https://www.dcnews.ro/alexandru-cumpanasu-replica-pentru-ecaterina-andronescu-dupa-ce-a-zis-despre-alexandra_678030.html
    Alexandru Cumpănașu a reacționat după ce ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a afirmat, joi, la Antena 3, că a învățat de acasă să nu se urce într-o mașină cu un străin, făcând referire la cazul Alexandrei din Caracal.
    ”Am așteptat să văd ce măsuri se vor lua în privința Ecaterinei Andronescu. I-am transmis și ei, dar și doamnei Dăncilă că nu toți copiii săraci din România au mașină, nu toți copiii săraci au curse regulate din comună spre oraș, nu toți copiii săraci au microbuze. Și atunci cum dracului să se deplaseze? Înainte de a da vina pe Alexandra sau a spune că trebuie să ai grijă unde te urci… cred că ar trebui să existe niște mijloace de transport în comun”, a zis Alexandru Cumpănașu la România TV.
    Și uite așa un tupeist, care mai ieri recunoștea că se simnte vinovat de ce I s-a întâmplat nepoatei sale, nu ezită să-și facă publicitate pe seama victimei sale! Adică – LUME, LUME TREBUIE SĂ ȘTI CÂT DE IMPORTANT ȘI PUTERNIC SUNT EU Alexandru Cumpănașu! Mă stropșesc la Prim Ministru că nu-mi place de un ministru – îl demite!
    Eu nu știu vreo localitate din România care să nu aibă „ curse regulate din comună spre oraș”, așa că rog pe cei ce au cont pe FB să-i transmită tupeistului/ nesimțitului/ profitorului cumpănașu alexandru că un comentator pe wordpress îi cere să se deplseze la dracu ăla de-l invocă.

    • Cer ,public, control în școli gimnaziale și licee,colegii școlare, din Bucuresti ptr ca sunt microbuze, noi nouțe de transport elevi…nefolosite.oare ii transporta doar pe …documente?!

  5. Sindromul Caracal: AlexandraDay, Ziua de Lupta Anticriminalitate

    A trebuit sa vina la Palatul Victoria un premier femeie si mama care sa declanseze o lupta nemiloasa impotriva criminalitatii, care a escaladat in ultimii 15 ani. Premierii barbati din aceasta perioada neagra a criminalitatii, intrate cu voie sau fara voie intr-un con de umbra, cand reflectoarele statului de drept au fost directionate si intepenite pe lupta anticoruptie, au fost pusi in inferioritate ca luciditate si determinare politica.

    Probabil ca ziua de 25 iulie, cand a fost rapita, sechestrata, violata si ucisa tanara de 15 ani Alexandra Macesanu sa fie declarat Ziua de Lupta impoptriva Criminalitatii. Cu totul iesita din comun, si probabil ca in istoria criminologiei va ramane inscrisa ca “sindromul Caracal”, a fost revolta anticriminalitate. Democratia a functionat spontan si impecabil, aratand cartonase galbene si punand autoritatile la treaba.

    Oamenii revoltati de inertia si ineficienta autoritatilor, care au pierdut lupta cu timpul pentru salvarea Alexandrei, au manifestat pasnic, dar hotarat, pentru masuri legislative si politienesti drastice impotriva criminalitatii. Se pare ca unilateralismul luptei anticoruptie, cel mai adesea motivate politic, a fost ca o panza neagra peste ochii autoritatilor, care le-a impiedicat sa vada probleme mult mai grave, care afecteaza populatia, cum sunt criminalitatea si traficul de persoane. Dreptul la viata si la securitate fizica este dreptul primordial al omului.

    • PS/NB: Datorita Alexandrei, criminalul a fost descoperit si firul crimelor sale abominabile a fost oprit. Alexandra ramane un simbol al sacrificiului care nu a fost inutil. Ea a declansat unirea tuturor fortelor in apararea vietii si are dreptul la memorie postuma, in constiinta nationala.

  6. Deveselu vs Caracal: Proximitatea, provocatoare de interferente?

    Sunt implicati soldatii americani de la Deveselu in cazul de la Caracal, ca beneficiari ai retelelor de prostitutie? Media internationale duduie cu stiri pe acest subiect. Pentru ocultare sau punere in surdina, ar fi fost chemati agenti FBI, la Caracal, in scop de “ajutor” in ancheta, dar care in fapt ar fi pentru control si manipulare informationale.

    In domeniul anchetelor si in lumea clandestina este cunoscuta tehnica formularii ante factum sau post factum a alibiurilor, emanate de un subconstient vinovat sau premeditator viclean, sub forma exprimarii de false “ingrijorari”, “condamnari”, “cooperari” sau de alte formule de pretinsa solicitudine. In aceasta marja sunt aduse si recente actiuni ale ambasadei americane.

    Ambasada SUA declara, cu prilejul Zilei Mondiale impotriva Traficului de Persoane: ”SUA se angajează să lucreze cu românii pentru a elimina traficul de fiinţe umane”, iar ambasadorul american Klemm i-a si cerut o intrevedere urgenta vicepremierului Fifor, imediat ce acesta a fost numit ministru interimar de Interne, dupa scandalul de la Caracal. In politica si in diplomatie nu exista coincidente. Insa, orice ar fi si orice interpretari s-ar da interferentei americane, nu exista fum fara foc.

    • Ma fragmnentezl dar cati mmiliatri SUA sunt laa Deveselu?

      Din cate stiu cateva zeci ….
      Adica prea putini ptr ca ei singuri sa poa sustine o retea de prostitutie (cods pruncipal, 2-3 locotenenti, mite locale …)
      Ntz boys aia trebe sa se bazeze pe talentele locale … inclus cele cu manie ptr culoarea kaki .

  7. Off topic
    Tembelospectatorii români se inflamează la incandescentă,, ca de obicei, până la următorul caz personalizat și mediatizat obsesiv de tabloidele ahtiate după scandal, audiență și bani.
    Am avut-o pe Elodia, subiect tocat până la sațietate, am avut-o și pe Sorina. Fata a plecat în State, la rivederci România, basta, nu ne mai interesează.
    În acest timp ne mor copii, aproape zilnic, în accidente, urmare a inconștienței părinților și a românilor în general care apasă cu furie pedala accelerației indiferent de condițiile de drum și de trafic.
    Alți copii rămân singuri în timp ce mamele umblă de nebune pe coclauri europene după câini cu colaci în coadă, uneori abandonându-si definitiv odraslele.
    Să nu uităm de copiii rătăciți prin păduri, înecați, sau căzuți prin fântâni datorită nesupravegherii de către adulți inconștienți și iresponsabili care învinuiesc permanent statul pentru neputințele lor.
    Românii ar trebui să se rușineze, măcar din când în când, pentru că, unii dintre ei, nu știu să-și crească și să-și protejeze copiii, oferindu-le libertăți excesive și educându-i în spiritul ignorării discernământului.
    Poate au dreptate minoritarii sexuali când afișează pancarte pe care scrie:
    ,,Familia tradițională distruge vieți”.
    Știți, este o vorbă, până la Dumnezeul stat ne mănâncă sfinții….
    Mai prozaic spus, ne mâncăm… între noi.
    Evident că într-un climat de furie și ură oarbă, în care toată lumea acuză pe toată lumea, nimic nu se va schimba vreodată, decât din rău în mai rău.
    Putem demite toți șefii de instituții, chiar și de trei ori pe zi, dar ce punem în loc ? Ministrul de Interne abia fusese investit, nici nu apucase să citească hârtiile lăsate în birou de Carmen Dan.
    Ecaterina Andronescu a fost demisă abuziv pentru că a îndrăznit să spună un mare adevăr: Tatăl Alexandrei este principalul vinovat !
    Citesc sondaje aiuritoare pe Facebook din care rezultă că mulți români doresc întroducerea pedepsei cu moartea în România. Ok, vrem un stat totalitar, ca în China, sau în SUA ? Vor fi astfel rezolvate problemele noastre de fiecare zi ? A ajuns un fapt divers în America știrea că mor copii în scoli uciși prin împușcare de tot felul de psihopați, DEȘI în State este înstituită pedeapsa capitală !
    Poate norvegienii au dreptatea lor când afirmă că părinții biologici nu pot garanta la modul absolut că își pot crește și educa în mod optim copiii.
    Acestea sunt, după părerea mea, adevăratele teme de dezbatere și nu să căutăm vinovați peste tot în jurul nostru, noi, semizeii umanoizi, care credem sincer că deținem Adevărul și ingenuitatea Maicii Tereza.

  8. Mor oameni, mor…Se nasc oameni noi, proaspeți, și, de cum se nasc, încep să îmbătrânească, să se învechească…
    În italiană, a îmbătrâni se zice invecchiare.
    Guarda il mondo invecchiare!
    C-așa-i lumea, trecătoare,
    Unul naște, altul moare.
    Fir-ar ea de viață!
    Că se ține într-o ață…

  9. Îndoiala mea că pedeapsa cu moartea rezolvă oroblema criminalității se confirmă mai repede decât mă așteptam. Din nou, țara tuturor posibilităților, numită SUA, în al cărei sistem democratic românii au investit încredere nelimitată, nu se dezminte:
    ,,Cel puţin 20 persoane au fost ucise într-un atac armat produs sâmbătă după-amiază într-un complex comercial din oraşul El Paso, situat în statul american Texas, un suspect fiind arestat preventiv, anunţă autorităţile din SUA, citate de postul CBS News.

    Potrivit oficialilor, citaţi de CNN, bilanţul victimelor a ajuns la 20 de morţi. Alte 26 de persoane sunt rănite.
    Guvernatorul Texaxului, Greg Abbott, a descris mascrul drept „una dintre cele mai negre zile din istoria Texasului.”
    COMENTEZ:
    Să vedem dacă guvernatorul statului Texas va demisiona…. sau poate o va face măcar șeful poliției locale…

Lasă un răspuns