Omul care vorbeste in silabe

Niciun text juridic nu este etern. Constitutia nu face exceptie. Nici chiar codurile penale. In 1991, a fost adoptată o constitutie care consacra Revolutia din 1989 iar in 2003 a fost adoptată o constitutie pre-aderare. După 2007, ar fi trebuit adoptată o costitutie a României post-aderare. Nu s-a intâmplat asta, pentru că in 2014, din meschine interese partizane, legea de revizuire nu a mai fost supusă referendumului.

Acum ne chinuim să punem mici petice constitutiei, pe chestiuni conjuncturale , in conditiile in care cazul Alexandra arată cât de stupidă este discriminarea coruptie/criminalitate iar ideea ca parlamentul, prin lege (pentru că prin constitutie nu se poate), să se „lege” că nu va da o lege de amnistie sau de gratiere pentru coruptie. Pentru violatori si criminali ar putea… Oricum, este stupid pentru că tot parlamentul ar putea să adopte, ulterior, o lege care să invalideze auto-limitarea propusă de presedinte.

O problemă de esentă este insă dualitatea presedinte/premier in constitutia noastră. Lucrurile sunt tot mai complicate. Presedintele – candidat la prezidentiale – nu mai respecta nici măcar aparentele. In loc să transmită mesaje echilibrate, invitatii la calm si rationalitate, el iese in stradă, ca un toreador cu mantie rosie, pentru a infuria adversarii sau face declaratii electorale pre-inregistrate de la pupitrul Presedintiei pentru a obtine capital politic in vederea alegerilor din toamnă.

Stilul pretios/sententios, cu accent pe fiecare silabă, devine tot mai enervant. Presedintele „va cere guvernului, in CSAT, să ia măsuri...” Nu, presedintele poate „cere” salariatilor săi să ia măsuri. In CSAT, el  poate propune iar deciziile vor fi luate cu unanimitate de voturi (consesns), in conditiile in care, oricum, membrii guvernului sunt majoritari acolo. Sigur, strategia este de a enerva, de a crea tensiune, emotii, in cazul unor drame umane pe care incearcă să le exploateze electoral. Nu e in regulă!

In conditiile astea, in definitiv, la ce foloseste dualitatea presedinte/premier? Ca să meargă presedintele la Consiliuyl european, unde să se intâlnească cu premierii din celelalte tări (cu vreo trei exceptii) iar apoi să-i povestească (sau nu) premierului ce s-a hotărât acolo?

Si, in definitiv, dacă tot am inceput să ne jucăm de-a referendumurile, de ce nu ar fi intrebată suveranitatea poporului dacă vrea sistem prezidential, ca in SUA, sau sistem parlamentar ca in Italia, Germania, etc.  Adică o masină cu un singur sofer si un singur volan. Iar daca poporul vrea, in continuare, Republica de la Ploiesti, măcar să stabilim că cel care candideaza pentru Cotroceni să nu poată avea decât un singur mandat si acela doar de patru ani. Altfel, evident, se intâmplă ce se intâmplă acum – primul mandat este folosit ca o pre-campanie electorală pentru al doilea mandat…

Iată intrebări adevărate pentru un referendum in această toamnă.

 

23 de gânduri despre “Omul care vorbeste in silabe

  1. Omul care silabisește , cred că e mai potrivit. Stau și mă întreb, câte ore pe dicție a făcut de a ajuns să poată silabisi un pic mai bine acum fată de începutul mandatului?
    Cred că dl Crin Antonescu ne este dator cu niște explicații. Cine i l-a băgat pe gât.
    Trecând peste limitele președintelui cred că nevoia unui referendum pe tema republicii/monarhiei este imperativ.
    Cred că o Republica Parlamentară ar putea consolida mult mai bine instituțiile democrației și ar elimina ideea de tătuc din cultura noastră politică.
    Și partenerilor le-ar fi mai dificil să-și pună o marionetă în fruntea României.

    • Cand e vorba despre iohanis, gangavul asta rau intentionat ptr.ca pe el il intereseaza doar probemele lui personale. Tara e pe ultimul loc in problematica lui. Doar sa fie presedinte de tara inca 5 ani ptr. asi rezolva tot problemele lui personale . Asta e punctul 0 la iohanis, acest individ gaunos, gretos si plin de ura !! El este in stare ptr. a pune la mezat tara ptr.georgeta lui si marea agoniseala pe numele lui, ei si e posibil si a altuia. Acest silaba ar trebui eliminat de pe functie cu o saptamana inainte de a-si termija mandatul si sa mai benef. de multe …..si dat/ dati pe mana justitiei, altfel individul are sanse de 95% de a mai primi de la romanasii votanti inca un votant ce echivaleaza cu crime. De la el pleaca tot raul ca exista pe aceasta functie ff mare si face ce vrea muschii lui si a ei ce pun la cale in fiecare saptamana cand se deplaseaza la Sibiu. Astia da pericol national.

      • Pe o integramă pentru începători am întâlnit mai demult următoarea definiţie : ” Bou din Tibet” a cărei rezolvare din 3 litere ( iAC) era foarte uşor de ghicit/dezlegat. La fel de uşor sper că va fi de dezlegat, sau chiar de legat, de ce nu, şi o alta :
        ” Bou din Sibiu”, deşi are mult mai multe litere ….. 😉

    • Foarte adevărat .Domnul Năstase are dreptate. Așa este . Felicitări domnule Năstase că ai avut curajul de a pune punctul pe i.

    • Din pacate nu a putut sa-si depaseasca conditia de profesor de liceu. Cand se adreseaza poporului sau altora de la inalta tribuna a Presedintiei, se crede in clasa in fata elevilor si atunci silabiseste ca sa inteleaga „natangii” nu care cumva sa se faca vreo confuzie sau nu fie inteles.

      • Total greșit! Nu așa vorbește un profesor de liceu. El nu a reușit să vorbească ca un profesor de liceu, ci ca o educatoare de la grupa mică, care se străduiește să-i învețe pe copii să pronunțe corect cuvintele, să le înțeleagă sensul și ceea ce ea vrea să le transmită! În marea sa înfumurare, ne consideră ignoranți și că nu înțelegem ce el vrea să ne spună, cât de gravă este situația într-un stat condus de corupți! Mesajul este acesta: băi, români proști, voi pricepeți ce vă spun eu! Ieșiți în stradă, răsturnați Guvernul, re-ac-ți-o-nați! Voi, ziariști manipulatori, ieșiți din hibernare! Însă Președintele știe că, în România, nu toată lumea e ignorantă și profită de faptul că cei informați stau cuminți acasă.

  2. Avem o conducere bicefală în care cele două capete se ciufulesc reciproc.
    Bineînțeles că trebuie hotărât un singur cap, și părerea mea e că acesta trebuie să fie guvernul. Președintele trebuie să fie ales de Parlament și să reprezinte țara în ceremonii, să primească oaspeți străini, să semneze tratate, să medieze, să acorde distincții…

  3. D-le ministru,

    Cazul mediatizat al minorelor sechestrate si ucise de criminalul din Caracal arata in mod clar un sir lung de erori al institutiilor statului in gestionarea cu celeritate a spetei in sine dar si o sumedenie de erori survenite in decursul mai multor ani in prevenirea unor asemenea fapte.
    Incerc sa fiu cat mai succint si in acelasi timp sa abordez problema dintr-un punct de vedere oarecum diferit de opiniile prezentate in spatiul public in aceste zile.
    In urma cu mai multi ani, prin 2011 mai exact, am avut ocazia sa fac o vizita de studiu (deplasare platita integral de mine) in Canada la structurile judiciare si de ordine publica din aceasta tara. In poligonul de tragere al elevilor care urmeaza cursurile Ecole Nationale de Police du Quebec, am observat o placheta cu un citat din care elevii acestei institutii care pregateste viitori ofiteri de politie trebuiau sa traga niste invataminte si sa le si aplice in relatia cu cetatenii in cariera care o vor urma. Acel citat suna de genul *Il faut pas tutoyer un citoyen, meme si lui est en garde a vue* (Nu trebuie sa tutuim un cetatean, chiar daca el este retinut).
    Nu am fost deoc surprins sa il aud pe dl. Cumpanasu relatand modul in care i s-a adresat seful politiei Caracal parintelui minorei la momentul interventiei in locatiile gresite, si anume : ,, BĂ, dacă fii-ta e cu vreunul in pat, TU vei plati usile sparte. Ai auzit, BĂ?,, .
    Diferenta de abordare, cultura, educatie a politistilor este fara echivoc, sper, din cele doua exemple amintite.
    Acesta este doar un lucru care poate parea relativ minor in situatia data, insa la origine problemele din MAI si celelalte structuri judiciare din Romania sunt mult mai profunde.
    Desi dvs. incheiati postarea elegant, consider totusi ca toate aceste ineptii din sistemul de securitate publica se datoreaza in primul rand celor care au si au avut puterea de a schimba sau macar de a propune schimbari radicale in justitie, ordine si siguranta publica, etc.
    Legat de apelurile de urgenta, nu pot sa nu observ in continuare nonsensul pt. care acest serviciu este gestionat de STS, iar propunera actualului ministru al apararii de a prelua MApN-ul acest serviciu este un nonsens la fel de mare. Avem atatea parghii de a prelua modele pragmatice din alte tari si nu inteleg de ce nu o facem, cu atat mai mult cu cat nu ar exista costuri suplimentare. Spre exemplu, in Franta si Italia apelurile de urgenta la 112 sunt preluate de jandarmerie sau carabinieri, iar apelurile la 113 sunt preluate de politia nationala. Cine apeleaza un numar de urgenta, in 99% din cazuri o face din doua motive: ori raporteaza o infractiune, si aici numai un operator din cadrul politiei poate gestiona problema, fie raporteaza o problema medicala urgenta, caz in care tot o structura din MAI intervine, SMURD si/sau pompieri, dupa caz. Si atunci de ce e nevoie sa avem STS-ul cu atributii de acest gen sau sa preia MApN-ul apelurile de urgenta? Efectiv mi-e greu sa inteleg…
    Un alt aspect care arata slaba pregatire a politistilor are la baza o succesiune de evenimente si un prost management al politicii de cadre care trebuia remediat, chiar daca la baza a fost vorba despre o razbunare personala a unui fost presedinte.
    Din punctul meu de vedere, problemele au inceput sa fie evidente incepand cu anul 2011, cand politistii au protestat in uniforma si i-au cerut demisia fostului presedinte, acestia aruncand cu caschetele peste gardul din Cotroceni. A urmat o serie de concedieri masive din randul politistilor, altii fiind constransi sa se pensioneze inainte de termen, studentii din Academia de Politie nu au fost avansati la gradul de ofiter la momentul absolvirii celor 4 ani printr-un tertip juridic romanesc, amanandu-se examenul de licenta cu un an sau doi, timp in care acestia au fost pusi la dispozitie fara a fi remunerati in vreun fel si fara drept de a profesa.
    Desi din primavara anului 2012 am avut o alta guvernare, problemele in politie s-au accentuat prin aceea ca s-a permis pensionarea politistilor care aveau minim 20 de ani vechime si varsta implinita de 45 ani. Aceasta este o alta eroare foarte grava care s-a produs, fiind pensionati politisti cu experienta care desi ar fi vrut sa mai ramana in sistem si sa se profite de experienta acumulata, era si absurd sa isi continue activitatea in conditiile in care pensia era mai mare decat salariul incasat lunar in campul muncii.
    Iar aici consider ca este vorba de ceva mult mai grav, cu atat mai mult cu cat pe locurile vacante au fost angajati in decurs de circa 2 ani zeci de mii (REPET, ZECI DE MII) de politisti dupa absolvirea unui curs banal de specializare de circa 3 luni. Acest lucru se intampla de regula in tarile bananiere dupa caderea vreunui dictator sau in tarile din America Latina, dar in acele tari schimbarea de regim aducea obligatoriu concedieri masive in randul fortelor armate sau de ordine publica pe motiv de fidelitate excesiva pentru fostul regim… ori in Romania nu era cazul pt. ca politistii si-au continuat atributiile intotdeauna, indiferent de culoarea politica a guvernului.
    Astfel, noii angajati au primit armament si munitie politisti fara o pregatire adecvata, graba cu care s-au facut angajarile fiind evidenta pentru orice cetatean care observa in trafic cate o pustoaica sau cate un flacau care mai mult se fereste sa fie observat de participantii la trafic decat sa iasa in evidenta si sa impuna respectul cuvenit uniformei si statutului sau in societate. Elocvent este aici si cazul tinerei jandarmerite fara o pregatire adecvata sau experienta care a pulverizat zilele trecute spray lacrimogen unei persoane imobilizate, suspect de pedofilie la Suceva, in conditiile in care individul era deja imobilizat si culcat la pamant de alti colegi. Individul a decedat la cateva ore in spital, cauza mortii fiind descrisa mai sus…
    Va scriu aceste randuri in deplina cunostinta de cauza d-le ministru. Desi ati incheiat postarea prin indemnul de a nu fi exploatat politic cazul de la Caracal, tin sa va spun propria parere bazata pe argumente clare si intr-un mod cat mai concis.
    In sectiile de politie din capitala avem maxim 1-2 politisti care au urmat cursurile vreunei forme de invatamant specific (Academie de Politie sau scoala de subofiteri), la nivel judetean sau national Politia Romana este condusa de ofiteri care nu au fost la baza politisti, acestia fiind de regula ingineri de profesie (cazul d-lui Buda, d-lui Toba, si numele pot continua), frustrarile acumulate in randul politistilor de meserie fiind foarte mari, desi chestiunea poate parea subiectiva…
    Mai mult decat atat, modul in care sefii acestor structuri de ordine si siguranta publica sunt pusi imputerniciti in functii pe perioade care nu pot depasi 1 ani, arata modul primitiv in care la nivelul acestui secol intelegem sa avem stabilitate si siguranta pentru cetateanul de rand. Insasi prin etimologia arhaica a cuvantului ,, imputernicire,, se intelege clar ca mentalitatea de origine feudo-medievala a ramas adanc implementata in constiinta factorilor de decizie care fac aceste numiri temporare.
    Ca sa ma fac inteles pe deplin, un ministru poate imputernici (nu e gluma, chiar asa este denumita o numire temporara in MAI) pe oricine si fara nici un fel de conditii de studii, vechime sau experienta intr-un domeniu, iar aceasta presupune ca respectivului ofiter i se poate inceta imputernicirea fara absolut nicio explicatie, in urma vreunui control sau motiv rezonabil (acest luucru nu s-ar intampla daca posturile ar fi ocupate prin concurs). Iar aceste imputerniciri nu sunt facute in mod exceptional pt. a rezolva urgent un vid de autoritate intr-o structura de politie, ci SUNT REGULA cu care se conduce ministerul si structurile subordonate.
    De altfel, dpdv al gradelor in politie, avem un sistem unic in lume, un comisar șef putand sa iasa la pensie dupa o cariera de circa 40 de ani de politie fara sa fi fost șef macar o zi. In fapt, suntem si tara din UE cu cei mai multi chestori si comisari sefi, aceasta fiind o realitate pe care nimeni nu o dezbate. No comment…
    Dezgustul si frustrarea sunt cu atat mai mari cu cat principalul obiectiv pe termen scurt este plecarea in pensie a politistilor cu vechime si reangajarea la stat, de regula in Politia Locala (iar aici este alta discutie legat de veniturile din doua surse bugetare), sau plecarea din minister catre alte structuri mai bine remunerate in cazul in care varsta pensionarii nu este indeplinita. Si aici nu e timp sa mai intru in alte subiecte, dar tin sa precizez ca in procuratura au intrat direct prin examen si fara a absolvi INM-ul o groaza de politisti, ofiteri sau subofiteri, oameni care toata cariera au fost obisnuiti sa primeasca comenzi si sa actioneze ierarhic. Efectiv, nu pot sa cred ca un politist intrat in magistratura dupa 10-20 de ani de cariera in politie si ascultat ordine poate deveni brusc independent in dosarele pe care le instrumenteaza. Dar aceasta este o alta chestiune, desi printre magistratii inclusiv din Caracal sunt fosti politisti.
    In concluzie, problemele de coordonare intre structurile care au gestionat cazul minorei sunt mult mai profunde decat speta in sine, insa pentru a schimba sistemul si procedurile trebuie sa intelegem de ce s-a gresit si in ce momente.
    Singurul lucru cu adevarat pozitiv si care ne poate da speranta este reactia de revolta din acest caz exprimata de caracaleni si a oamenilor din restul tarii. Aceasta revolta arata ca valorile cu adevarat importante pe care pun accent concetatenii nostri sunt identice in aceeasi masura cu ale semenilor din tarile cu adevarat civilizate unde nu se pune accent primordial pe infractiunile de patrimoniu sau coruptie ci pe integritatea fizica si demnitatea umana.
    Cum v-am obisnuit d-le ministru, imi cer scuze pt. ,,lungimea,, parerilor, dar aceasta compenseaza oarecum cu lipsa interactiunii pe blog-ul dvs… . Am tinut insa sa va detaliez cateva aspecte pe care dvs., daca le considerati pertinente, cu siguranta veti avea ocazia sa le dezbateti in mediul public sau chiar politic.
    Cu acelasi respect si prietenie pe care vi-o port cu mandrie!!!
    CC

  4. Problerma acestui pedagog de scoala noua, acest Marius Chicos Rostogan reincarnat in sas, este3 cva si gandeste in silabe ……

    Dar sa lasam pe asta in plata printului acestei lumi . si sa zic ceva despre coruptia cea ata de cvombatita care ajuns sa .;.. sa corupa si combaterea ei …

    Sa luam un caz si sa facem studiu pa el dupa metoda scolii medii englezesti.

    Bercea Mondialu’ cumatrul lu anticiruptu Baselu’ …..
    Se spune că ar fi făcut avere din vânzarea fierului vechi sustras din vechile silozuri ceauşiste din Drăgăneşti-Olt, Caracal şi Slatina, din şinele CFR şi din sistemul de irigaţii din judeţ. Odată cu trecerea anilor, interlopul şi-a extins “afacerile” în domeniul imobiliar, camătă, trafic cu maşini de lux etc.
    In Slatina el a constuit mai multe clădiri, majoritatea în mod ilegal prin încălcarea autorizaţiilor de construcţie, fapt ce a făcut ca, în acest oraş, să apară tot felul de clădiri hidoase, toate aparţinând unei singure persoane – Bercea Mondialu’, unele pe numele său, altele deţinute prin intermediari. În ciuda încălcării repetate a celor menţionate în autorizaţiile de construcţie, autorităţile locale reuşesc abia în decembrie 2011 să-i demoleze unul dintre imobilele amplasate în puncte-cheie ale urbei de pe Olt. De atunci şi până în prezent, Primăria Slatina a mai dispus demolarea a încă trei clădiri ale interlopului, de asemenea ridicate în zone importante din oraş.
    In cursul acesti prodigioase si profitabile cariere el şi alţi membri ai familiei sale au adunat aproape 120 de dosare penale, majoritatea fiind soluţionate cu “NUP” (neînceperea urmării penale) sau cu simple amenzi – situaţia fiind valabilă în 2011.

    Cum asa?
    Pai asa :
    – ar fi sprijinit financiar campania electorală a lui Darius Vâlcov (preşedinte PDL Olt până în aprilie 2012, ulterior “transferat” la PSD, n.r.), cel care a devenit primar al Slatinei între iunie 2004 – decembrie 2013, doborând pentru prima dată de la Evenimentele din Decembrie 1989 supremaţia PSD în judeţ şi în capitala Oltului. Vâlcov a negat constant acest lucru, dar asta nu l-a împiedicat pe interlop ca, de exemplu, să strice o conferinţă de presă a fostului edil Vâlcov pe când el era în funcţie şi să îi reproşeze acestuia – în prezenţa ziariştilor, faptul că l-ar fi ajutat cu bani pentru a ajunge primar.

    – legaturi prin nasi de botez … Theodor Stolojan (finul lui “Prinţişor”); judecătorul Maria Huza (l-a botezat pe “Judecător”; judecătorul Sofia Mariana Moţ (moaşă pentru acelaşi “Judecător”) de la Tribunalul Olt, transferată din 2004 la Secţia Comercială a Curţii de Apel Craiova; Gheorghe Brenciu (fost prim-procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, care l-a botezat pe “Televizor”); Gabriel Diaconu (fost viceprimar de Slatina); Nicolae Gradinaru (fost prefect de Olt), Marian Chitea (director Hidroserv SA Slatina) ş.a.
    Bomboana pe colivă o reprezintă însă înrudirea cu familia prezidenţială Băsescu. Astfel, în 2010, Bercea Mondialu’ reuşea să dea lovitura vieţii – dar care, din păcate pentru el, nu avea ca să-l ajute aşa cum spera. Prin intermediul unui localnic din oraşul natal Drăgăneşti-Olt, respectiv Marian Căpăţână (fost preşedinte al filialei locale a PDL), interlopul a reuşit să îl atragă în familie pe Mircea Băsescu, fratele preşedintelui Traian Băsescu, care, pe 31 ianuarie 2010, o va boteza pe nepoata interlopului, Renata Doiniţa (soţia fratelui preşedintelui ţării, Doina Băsescu, dând finei numele său). Citeste mai mult: adev.ro/pbc70c

    Dupa cum stim la jumătatea lunii februarie 2011, interlopul a fost reţinut preventiv şi, apoi, arestat, pentru că şi-a înjunghiat un nepot într-un restaurant din Drăgăneşti. Bercea a fost acuzat de tentativă de omor. Procesul lui a durat aproape doi ani până la prima sentinţă definitivă, pentru ca abia în urmă cu o lună (iulie 2014) , Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie să pună punct acestui dosar. Astfel, pe data de 20 mai 2014., magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie Bucureşti au pronunţat decizia finală în această speţă: Sandu Anghel, alias Bercea Mondialu’, a fost condamnat definitiv la opt ani şi nouă luni de închisoare cu executare pentru tentativă de omor calificat, şi opt luni pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice.

    În martie 2012, Tribunalul Olt l-a condamnat la doi ani închisoare cu executare pentru evaziune fiscală şi spălare de bani.

    Citeste mai mult: adev.ro/pbc70c

    Scuze dar cariera asta este bazata pe coruptie .. si complici cu funtii inpirtante. Nu imi cereti prb e.. e cum se zicea la legea penala suspiciune rezonabila …..

    Dar, dar epopeea continua.
    Ca sa „iasa” Mondialu a dat 200.000 parai lu’ nasu’ Mircea Basescu.
    Apoi ginerele lui Bercea, pe numele său Marius Constantin si sotia sa Izaura sunt ‘saltati” de DNA ptr „santaj” . Ma rog ciruis santaj .. daca nu imi dai inapoi banii pe care nui-ai meritata ma duc la presa, justitie … ?!
    Si mai curiasa implicare DNA . Ca nu era caz de coruptie … ca sa fii fate de presedinte nu inseamna ca ocupi o functie publica … Si , in Romania, ori de cate pri un functionar isi excede competenta am asa o suspiciune rezonabila ca e ceva putred in motivatiile inexplicabilei sale harnicii …..

    Privit din nou …. carierra .. inexplicasbila altfle decat prin „protectia aitirtatilor” incepand cu caralii de la posturi comunale, primaria Slatina, curti de apel , stabi politici samd ajungand sa lase o impresie asda mia picasresca si in ce prveste Primul Im in Stat. Si chiar organismu anticoruptie !!!!!

    Asta e doar uncaz. Cel mai usor de povestit .. ca e cut paste ….

  5. Oricât de performant ar fi echipamentul STS, el nu poate spune cu precizie unde se află și al cui e un telefon vechi, cu taste, fără internet și cu cartelă preplătită.
    Ce fel de echipament ar putea spune?

  6. Stefan Secareanu

    Maia Sandu, un nou prim-ministru fără conștiință românească!

    După ședința și discursurile de ieri dedicate împlinirii a 25 de ani de la adoptarea Constituției RM, m-am convins o dată în plus că noul premier Maia Sandu se înscrie de minune în rândul nomenklaturiștilor sovietici de esență antiromânească care au elaborat și adoptat acest document având grijă să omită din textul lui orice referire la identitatea românească a basarabenilor!

    Premiera cu diplomă de la Harvard (așa mi se spune) nu se deosebește cu nimic de Voronin, Lucinschi, Snegur, Dodon sau Pușcaș.

    Prin discursul ținut ieri, dar și prin acțiunile și atitudinile ei legate de problemele fundamentale cu care se confruntă la ora actuală RM și cetățenii ei a demonstrat cu vârf și îndesat că este un nou prim-ministru fără conștiință românească, instalat în fruntea unui nou Guvern fără conștiință românească din stânga Prutului de cercurile ostile României și idealurilor noastre de unitate națională!

    Păpușa asta, cu stea în frunte de la Harvard și FMI, care se strofolește ca o cățea la toate instituțiile statului pentru a face loc cadrelor lui Dodon în fruntea lor, este expresia clară a celui mai perfect instrument de spălare a creierelor la basarabeni, de ștergere din sufletele lor a „sentimentului apartenenței”, cum bine spune ilustrul sociolog român, Ilie Bădescu!

    Drept pradă a acestor instrumente cade „generația fără identitate”!

    Un psiholog umanist american, precizează Ilie Bădescu, a cercetat maladia acestui tipar uman prin ceea ce el a denumit „sand-box syndrom” – sindromul cutiei de nisip – , adică inducția la scara popoarelor a unor modele de viață care amestecă uitarea de sine cu stări ludice capabile să anuleze percepția realistă și gravă, matură a lucrurilor.

  7. Ce ghinion pe noi românii să avem astfel de președinți ( băsescu și yohanis).Din păcate, neamțul ar putea rămâne sau ar veni un barna de la usr sau …
    Îmi pare tare rău că un om cu atâtea calități ca dumneavoastră, nu poate fi în fruntea țării noastre.
    Cu multă considerație,

  8. On-topic:.

    Imi place tema de referendum si mai ales ideea pentru durata unui mandat de doar 4 ani, durata ce poate fi aplicabila pentru toate functiile publice de conducere pana la urma.

    Off-topic:

    Observ de vreo doua luni tendinta la taximetristi de a nu mai elibera bon fiscal, unii te intreaba daca sa dea, iar altii nu dau pur si simplu.Cam de prin mai si-au schimbat obiceiul, le-a disparut frica de controale?

    In legatura cu taximetria ilegala si „ia-ma nene” n-ar fi rau un website ceva unde sa fie raportate numerele de inmatriculare, iar astia sa fie intr-o baza de date la indemana politiei si fiscului.

  9. CORECT SPUS INSA PRESEDINTELE ALEARGA DUPA CIOLAN SI SPECULEAZA ELECTORAL ORICE TRAGEDIE,,,VEZI CAZUL CIOLECTIV…ASTA AU VOTAT ROMANII ASTA AU,…POATE SE GINDESC DE 2 ORI ANUL ACESTA PINA PUN STAMPILA, NU NE MAI TREBUIE UN HOT DE CASE CARE RADE SI SE PLIMBAAAAAAAAAA

  10. Hai s-o spunem pe bune. Dacă președintele Iliescu, om de bună credință, chiar naiv în materie de politically correct, nu se opunea forțării alegerilor anticipate în 2003, așa cum plănuise Prim Ministrul Adrian Năstase …… … sigur, categoric sigur, gașca clinton-soros ne-ar fi adus tot aici!!! Mai greu și poate fără băsescu, dar tot cu macoveasca la justiție!
    Ați uitat cum a fost „dresat” kwj?
    Până să ajungă la Trump, săsălăul nostru a mers la CIA ÎNSOȚIT MAIOR ȘI KLEMM, după întrevederea cu Trump, la întâlnirea cu DIASPORA ROMÎNEASCĂ au participat și gitenstein și klemm. După puțin timp a fost sesiune specială la ONU, și un grup de 15 asociații ale evreior americani i-au impus lui johannis să acorde o audiență reprezentanților lor.
    Vom scăpa când vom reuși să votăm pe unii care să nu fie sau să nu devină membrii PPE!
    P.S.1. De ce credeți că a demisionat Moga? Pentru fetele din Caracal? GREȘIT !
    A fost demisionat pentru afirmația că la prima manifestare tip rebeliune va autoriza forțele de ordine să acționeze la în vest.
    P.S. 2. Doresc tuturor un început de week-end minunat pe 10 august!!!

  11. Pe o integramă pentru începători am întâlnit mai demult următoarea definiţie : ” Bou din Tibet” a cărei rezolvare din 3 litere ( iAC) era foarte uşor de ghicit/dezlegat. La fel de uşor sper că va fi de dezlegat, sau chiar de legat, de ce nu, şi o alta :
    ” Bou din Sibiu”, deşi are mult mai multe litere ….. 😉

  12. Off-topic:
    S-ar parea ca:
    „Brexit is coming” si niste banci straine vor avea ceva probleme prin octombrie !
    De asemenea e posibil, foarte posibil, sa avem in Iran o inclestare de tip apocaliptic foarte curand.

    In ambele situatii nu vad ce va face Romania, mult prea preocupata cu campaniile electorale emotionale proprii si cu formele fara fond.

    Si pentru ca nimeni nu stie nimic, adicatelea nu sunt buni, mai putin unul, de ce sa nu fie lasati dreptacii sa guverneze si sa reformeze ei: politia, ordinea publica, sts, serviciul 112, codurile penale (pe care tot ei le-au dat), sectiile speciale, protocoalele si ce mai vor ei, cum au mai facut si a fost bine, au modernizat statul.
    Sunt curios daca sunt cu Iranul/Rusia/Turcia sau sunt pro-SUA/UK/Israel, pentru ca ezita sa se pronunte.
    Sa vina astia sa mai dea 20000 de politisti afara, sa desfiinteze ce-au spus, din cauza de 10 august, ca sa intareasca ordinea publica si lupta cu proxenetii, si sa cumpere si aparatura performanta pentru 11doi si cnas, ca tot e in context.
    Cred ca situatia din Iran merge intr-o singura directie si a cam intrat in linie dreapta, odata cu venirea noului premier in UK.

  13. Orice iesire in strada a Președintelui trebuie sa ducă automat la SUSPENDAREA ACESTUIA.
    Acest lucru trebuie sa fie înscris in revizuirea CONSTITUȚIEI pe care tot de “ scremea” ( scuzați expresia) de atâta amar de ani.
    In loc sa fie un factor de echilibru acest președinte se afișează peste tot cu PNL ba la mitinguri, ba la RomExpo cu lansarea la alegeri.
    Ce se întâmpla domnule Adrian Nastase? Se mai respecta legea in țara asta sau face fiecare ce își dorește?????

Lasă un răspuns