Simona Halep – campioana de la Wimbledon

M-am bucurat enorm, ieri, privind si eu, cu emotie, meciul Simonei Halep din finala de la Wimbledon. M-am intrebat inca o data – oare ce calitati o caracterizeaza in primul rand. Perseverenta si vointa de a castiga – cred.

In ceea ce priveste competitia, in timp, cu puternica Serena Williams, mi se pare ca se aplica paradoxul lui Zenon, in care, pana la urma, broasca testoasa il intrece pe Ahile, cel iute de picior. Cu perseverenta, cu forta mentala, Simona Halep a realizat o victorie uriasa. O victorie pentru Romania.

Mai este ceva. tenisul este vazut ca un sport al elitei. Victoria unei romance pe iarba de la Wimbedon si intrarea ei in All England Club au oferit o satisfactie enorma pentru cei  din tara care, in ultimul timp, au avut un sentiment de marginalizare intr-o  Europa aristocratica si coloniala.

Asa incat ideea de a i se acorda ordinul Steaua Romaniei noii regine a tenisului mondial mi se pare absolut fireasca.

28 de gânduri despre “Simona Halep – campioana de la Wimbledon

  1. Perseverența,forță mentală și susținerea celor apropiați ! Acesta este un cocteil perfect pentru reușită! BRAVO SIMONA! Mulțumim! Donald Trump a spus într-un interviu că a întâlnit foarte multi oameni valoroși, cu idei foarte bune, însă rămân la nivel de teorie din lipsă de perseverență. Perseverența duce la concretizarea unei idei de succes!

    • Pentru cei care au văzut meciul, uluitoarea reuşită a Simonei Halep de la ediţia din acest an a Wimbledon-lui este umbrită oarecum de non-combatul Serenei , de scenele absolut penibile ale acesteia , de grimasele ei halucinante din unele momente ale jocului, care dau naştere multor supoziţii ! După mine este clară o intervenţie obscură, cum altfel, a Virginiei Ruzici, dar peste ani rămâne doar o mare victorie a Simonei Halep şi a tenisului românesc, de care n-a ezitat să se agaţe şi Mălaimare , deşi n-are nici un merit în tot ce se întâmplă bun pentru România, ci dimpotrivă ! !

  2. Replica excelenta a lui Mirel Curea: „Este normal ca Sasone să o felicite pe domnișoara Halep(da, domnișoara Halep, așa este pentru mine, că nu este nepoată-mea și nici nu i-am plătit eu lecțiile de tenis), pentru că el are sentimente deosebite pentru tenismeni, are și el unul ca și în familie.”

  3. Un succes gigantic .
    Iar fata din Constanta e modesta , umila , patrioata , inteligenta .
    Altfel , cand Corina nu-i acasa joaca soarecii pe masa – a plecat Corina tocmai cand proiectul podului Braila ( in plus 20 de kilometri de drum expres spre Tulcea ) a ajuns la Bruxelles .
    Numai ca nu mai avem pe nimeni acolo , in afara marilor amici germani , austrieci , olandezi …
    Au sarit ca arsi cu grimasele ” vai de mine e doar pod rutier , cum de nu aveti si cale ferata prevazuta ? Calea ferata e nepoluanta ” samd – da , observatia e corecta numai ca nu exista cale ferata in zona , calea ferata ajunge la Tulcea plecand de la Medgidia …
    Ma rog sa-l valideze …

  4. […] Într-o postare pe blogul personal, Adrian Năstase a scris un scurt editorial despre prestația Simonei Halep din finala de la Wimbledon. Acesta a enunțat și care sunt principalele calități ale Simonei care au ajutat-o în carieră: „M-am bucurat enorm privind si eu, cu emoție, meciul Simonei Halep din finala de la Wimbledon. M-am întrebat încă o dată – oare ce calități o caracterizează în primul rând. Perseverența și voința de a câștiga – cred”, a scris Năstase pe blog. […]

  5. […] Într-o postare pe blogul personal, Adrian Năstase a scris un scurt editorial despre prestația Simonei Halep din finala de la Wimbledon. Acesta a enunțat și care sunt principalele calități ale Simonei care au ajutat-o în carieră: „M-am bucurat enorm privind si eu, cu emoție, meciul Simonei Halep din finala de la Wimbledon. M-am întrebat încă o dată – oare ce calități o caracterizează în primul rând. Perseverența și voința de a câștiga – cred”, a scris Năstase pe blog. […]

  6. Marius Mateescu FB:
    „Ganduri despre lipsa de coerenta a societatii romanesti de-a lungul timpului, lipsa care a favorizat oscilatii enorme in intervale reduse de timp, greu de explicat si inteles. Incep cu anii 1840-1848 cand un grup restrans a adus idei ce au condus la aderarea la miscarile revolutionare ale perioadei. Au fost cativa oameni determinanti.Apoi 1856-1859, urmati imediat de 10 Mai 1866, iar o decizie de grup restrans.In 1921 apare PCR cu cateva sute de membri, in 1944 sunt deja, favorizati de dramele razboiului, determinanti. De la cateva sute, ajung sa decida pana in 1989. In acte erau patru milioane… in fapt, cei mai multi simpli inrolati. Transformarea lor in FSN a fost decisa iar de un grup restrans. Si au rezistat cu apatia societatii incapabila de reactie.Sa ajungem la zi. In 21 iulie 2014 presedintele PNL, proaspat ales, este desemnat candidat pentru Cotroceni, cu votul a 110 membri ai Delegatiei permanente. https://www.hotnews.ro/stiri-politic-17718020-klaus-iohannis-desemnat-candidatul-pnl-presedintie-surse.htm In 2016, un partid cu cateva sute de membri face furori in Parlament. Acum, avand cateva mii de membri, decide viitorul Romaniei pentru, probabil, zeci de ani.Merita recitite cateva relatari ale vremurilor recente, asa macar de recapitulare.https://www.hotnews.ro/stiri-politic-17573548-congresul-pnl-klaus-iohannis-presedinte-partid-ignorat-sala-votat-urne-efectul-sinergie-pnl-setat-directiile-crin-antonescu-sfiala-back-business-pentru-presedintie.htm

  7. Am găsit o analiză şi o declaraţie care înclină balanţa categoric spre imaginea unui PSD cu mari probleme.
    Analiza, magistrală, îi aparţine lui Mircea Hamza. Iat-o:

    În schița ”CFR”, Caragiale ni-l prezintă pe un mușteriu cam ”afumat” care intră în bufetul gării ”cu pas mai mult hotărât decât sigur” (genială distincție!).
    Noua conducere a PSD seamănă mult cu mușteriul afumat al lui Caragiale!
    ”Cu pas mai mult hotărât decât sigur”, Dăncilă și ai ei au readus statul paralel din nou la putere.
    ”Cu pas mai mult hotărât decât sigur”, Dăncilă și ai ei au abandonat lupta împotriva abuzurilor din Justiție.
    ”Cu pas mai mult hotărât decât sigur”, Dăncilă și ai ei au făcut pact cu diavolul Johannis.
    ”Cu pas mai mult hotărât decât sigur”, Dăncilă și ai ei au renunțat la demnitatea națională și au făcut blat cu multinaționalele.
    ”Cu pas mai mult hotărât decât sigur”, Dăncilă și ai ei l-au reinstalat pe Isărescu în fruntea BNR, spre satisfacția băncilor care jupoaie cetățenii români.
    ”Cu pas mai mult hotărât decât sigur”, Dăncilă și ai ei au făcut două categegorii de cetățeni: diasporenii și poporenii.
    ”Cu pas mai mult hotărât decât sigur”, Dăncilă și ai ei au făcut un târg rușinos de trădare națională cu UDMR.
    ”Cu pas mai mult hotărât decât sigur”, Dăncilă și ai ei urmează să-l execute pe Petre Daea, cel mai performant ministru al agriculturii din ultimii 30 de ani.
    Mă aștept ca, în curând, mușteriul afumat reprezentat de noua conducere a PSD să fie găsit în bufetul gării dormind cu capul pe masă, în timp ce chelnerii pun scaunele pe mese și mătură podelele.
    Sunt sigur că noi, alegătorii, îl vom lăsa pe mușteriul afumat să doarmă mult și bine cu capul pe masă în bufetul gării, visând la câștigarea alegerilor!

    Declaraţia îi aparţine lui Liviu Pleşoianu:

    ”PSD își dă afară propriul electorat”.

    Începem să înțelegem cum stau lucrurile.

    http://www.criterii.ro/index.php/en/national/25619-cel-mai-tare-text-si-cea-mai-buna-declaratie-despre-situatia-din-psd

    • Boala mai veche (”PSD își dă afară propriul electorat”).

      SI dupa condamnarea (zau asa previzibila!) a lui Dragnea conducerea ramasa (fara cap) a PSD a descoperit ca ii este frica …. asta dupa ce s-a cacait cu spor sa preia PUTEREA.
      Acum, „arunca balastul” adica face pe plac diverselor grupuri de interese care ii sunt potrivnice, si crede ca o „scoata la vopsea” daca face frumops.
      Se insala .. vai cum se insala!
      „Dna Veorica” uita ca este tot atat de desteata ca si „Flausatul” … cei de langa ea nu reusesc sa priceapa ca este nevoie de un cap: „Capul lui Motoc vrem”! SI va fi al PSD .. pentru ca .. ptr ca exista o enorma frustare in societate .Ca dupa 10 ani de la aderarera la UE … ca unii au prea putin si altii vor mai mult. Sunt semne destule, mesaje clare destule .. ca cine sa lu vada? Cine sa le auda?
      Nu PSD!!

      A Tocmai am ascultat. Dancila se vrea la puscarie …. nitel. Ca asta inseamna respingerea candidaturii Motocicleanului 5 Neveste. (Hai sa ma repet .. un candidat PSD stange voturile PSD si intra in turul 2. In turul 2 ii lispesc „rezervele” si pierde – ca in 2009, 2014.) Mda .. Asta inseaman inca un tur cu plazirsitu din Sibii …. cu tot ce inseamna asta. Inlcus poerderea de catre PSD a majoritatii parlamentare. Dupa care… ceva austeritate si cineva trebuie sa fie de vina. Destui din PSD in instanta . PSD terminat. Per total 10 ani in care politica va fi „bisnitz at usual” adica lefuri mic, strans cureaua samd etc sub inaltul(192 cm) patronaj Klausian ….
      Hai ca sa fiu inteles : o buna „exploatare” a momentlui inseamna minimDancila, Teodorovici si Carmen Dan la bulau!!! SI asta inseamnma miliarde .. cui sa ii pese deosecr5etara din Teleorman?!

  8. Daea si Cuc , remaniati ?! ?! ?!
    Pentru ca servesc interesele Natiunii .
    Daea este un Ministru al Agriculturii exceptional .
    Banii pentru agricultori ajung la timp , Daea valorizeaza oaia turcana romaneasca si lana ei , rosiile romanesti , relanseaza irigatiile acolo au disparut si in zone de care toata lumea a uitat – Botosanii – , strabate tara pe jos , cauta piete de vanzare pentru marfurile agricole romanesti in Emirate si Iordania si , ca multumire , il remaniezi pentru ca ar fi apropiat de ” Dragnea ” ? !
    Cuc a revenit la Transporturi in februarie anul acesta – in aprilie a semnat patru mari contracte – trei pentru sectoare de autostrazi – inceputul Sibiu Pitesti si doua din centura Sud – si unul pentru metroul 2 cu Siemens – lui i sa datoreaza semnarea contractului pentru inceputul Sibiu Pitesti pentru ca a atacat frontal firma care a contestat , obligand-o sa se retraga .
    Cuc este in permanenta pe santiere , azi la centura Radauti , maine la centura Satu Mare , poimaine la
    autostrada dintre Aiud si Sebes – lui i se datoreaza faptul ca un constructor grec care lucra rau si- a schimbat intreaga conducere din Romania ( Aktor ) si de atunci se misca pe santier intre Aiud si Alba Iulia .
    Tot Cuc grabeste constructorii sa-si termine proiectarile prevazute 12 luni !!! la 4 sau 6 luni .
    Si cu cine vor baronii sa-l schimbe – cu un apropiat al lui Marian Oprisan sau cu Felix Stroe , deja invizibil ministru sau Sorin Bota un activist de partid ???
    Avem doi ministri buni si-i schimbam ?
    Si asta in plina vara , cateva zile inaintea manifestatiei legionaroide a ” Diasporei ” din 10 august ?!

  9. Sustin idea! Nu are importanta cine o acorda, poporul roman i-o acorda!
    Felicitari Simona! Esti un model demn de urmat!

  10. Redau iun fragment dintr-un articol de exceptie:

    „Să ne amintim că nu există „două Românii”, ci o singură Românie, „România românilor”, cum o numea marele Român martir şi mărturisitor Mircea Vulcănescu („Există o Românie pe care trebuie să o regăsim cu orice preţ. România românilor. România viziunii româneşti. Ea singură contează. Sunt însă unii care au pe dracu-n ei. Vor să schimbe”). E România românilor care-şi iubesc neamul pentru ceea ce are inalterabil în fiinţa lui şi care ştiu că rezistenţa şi demnitatea noastră stă în dreapta credinţă, pentru care poporul român s-a jertfit şi a luptat vreme de secole (istoria noastră, spune Păr. Dr. Ioan Ică Jr., s-a desfăşurat sub semnul crucii**).

    E România ţăranilor care, deşi dispreţuiţi şi ignoraţi cu desăvârşire de politicieni, de mass-media şi de „elita” intelectuală, se luptă singuri să-şi apere micile gospodării, pământul şi apa, pe care corporaţiile, protejate şi ajutate de stat, au cale liberă să le prade sau să le distrugă. E România preoţilor care sunt modele de jertfelnicie şi de slujire, cu abnegaţie şi renunţare la sine, a lui Dumnezeu şi oamenilor aflaţi în suferinţă; a preoţilor îndureraţi de starea în care a fost adusă România – abandonată parcă între tâlhari –, dar care se sârguiesc, pe cât pot, să îi oblojească rănile, precum samarineanul milostiv. E România profesorilor care, în ciuda situaţiei dezastruoase din învăţământ, nu şi-au părăsit vocaţia pentru un salariu mult mai bun într-o multinaţională, ci au ales să dea ce e mai bun din ei pentru a face din copii nişte oameni întregi, cu respect faţă de propria limbă şi de propria cultură, faţă de Dumnezeu şi faţă de ţară. Astfel de modele de omenie şi demnitate românească (modele care pot fi întâlnite şi în alte sfere profesionale), în vremuri inumane precum acestea, trebuie să ne dea speranţă. Nu alegerile ne dau speranţa în mai bine, ci aceşti oameni care se dăruiesc, cu jertfelnicie şi curaj, misiunii de a salva omenia*** („nu vreau omul abstract, «umanitatea», ci omenia”, spunea Mircea Vulcănescu), unii dându-şi osteneala să tămăduiască rănile României de azi şi să o ridice de jos, alţii plămădind România demnă de mâine. Acestea sunt, de fapt, elitele adevărate ale României. Fiindcă prin ele „respiră” România. Ele sunt inima, ele sunt sufletul României.

    Aceştia sunt românii care iubesc cu adevărat România, jertfindu-se pentru ea, şi doar în iubire – care dă fundament şi trăinicie comuniunii cu cei de azi şi cu cei de ieri, întru aceeaşi credinţă, limbă, istorie şi destin – îşi are izvorul unitatea neamului. Cine se situează în afara acestei Românii (în frunte cu autointitulatele „elite” care-şi proclamă superioritatea faţă de „masa înapoiată” şi „iresponsabilă”) nu are nicio legitimitate morală să ne spună cine suntem şi să ne împartă după criterii ideologice falsificatoare. Acestei Românii, României noastre, nu a politicienilor care o vând pe nimic, nu a „elitelor” care o privesc cu dispreţ, îi urăm La mulţi ani!”

    Irina Bazon

  11. Integrationism supranational: Controlul justitiilor nationale: “Daca globalismul are in mana justitia nationala a unei tari, nu il mai intereseaza cine face legile si guverneaza in acea tara”

    Globalismul a patruns adanc in valorile, partidele si institutiile europene, pe care le perverteste neincetat in directia scopului sau final, de control global. El este vinovat de deraparea UE, in ultimii cincisprezece ani, in politici de integrationism supranational, pentru construirea Statelor Unite ale Europei (SUE), dupa modelul colonial al Statelor Unite ale Americii (SUA) si, partial, al UK, care este tot o colonie a globalismului.

    Integrationismul supranational european este o treapta importanta, poate printre ultimele, spre globalismul final, de control al Lumii, printr-un Guvern Mondial. Caracteristica primara a globalismului incipient este de a infiltra cultura tarii-tinta si de a o modela prin agenti de influenta, plasati in pozitii de influenta nodale (educatie, cultura, arta, media, partide politice, puteri ale statului, dintre care justitia e o tinta predilecta etc). Din aceste pozitii de putrefiere, globalismul provoaca o instrainare de sine a mediului national pe care il invadeaza, o alterare mai insidioasa sau mai agresiva a valorilor si traditiilor indigene, care in fapt este un atac pe identitate. Pe aceasta baza, intr-un final mai apropiat sau mai indepartat, alogenismul preia controlul si isi impune propriile valori, norme si interese.

    Integrationismul supranational european este fratele mai mic al globalismului american. Ideea de integrare supranationala a Uniunii Europene (UE) a contaminat tenebros si Comisia Europeana (v. Mecanismul de Control si Verificare, MCV) Consiliul Europei (v. Comisia de la Venetia, 1990 si Conferinta GRECO, 1999). Asupra acestor tenebre de contaminare nu este locul si timpul sa insistam aici si acum. Ma rezum doar la a sublinia necesitatea imperioasa a de-globalism-izarii institutiilor Europei, cu prilejurile de refondare si/sau modernizare. Termenul poate parea ca suna ca dracu’, cel putin pana ne obisnuim, dar pana gasim altul e nevoie sa-l folosim pentru a diferentia globalismul de globalizare. Deglobalismizarea – nu deglobalizarea comunicationala si tehnologica, care este imposibila, ci curatarea culturii politice, partidelor si institutiilor europene de influentele ideologiei globalismului – este similara cu denazificarea si decomunizarea.

    Din cate se poate afla din analiza istoricului celor trei organizatii neguvernamentale (ONG), Comisia de la Venetia este expirata, ramasa fara obiect de activitate, dupa ce tarile din fosta URSS si cele foste comuniste din Europa Centrala si de Est (ECE) si-au elaborat si adoptat noi Constitutii. Comisia de la Venetia, organ consultativ al Consiliului Europei, din experti independenti in drept international, a fost creata dupa caderea Zidului Berlinului, pentru asistenta constitutionala a tarilor foste comuniste. Cel mult, Comisia de la Venetia si-ar mai putea dovedi utilitatea in adoptarea unei noi Constitutii a SUA, care sa se desprinda de obiectivele rasiste si coloniale initiale ale “parintilor” fondatori, ori in adoptarea unei Constitutii de catre UK, care nu are o constitutie propriu-zisa.

    Privind Grupul Statelor Impotriva Coruptiei (GRECO), creat ca organism al Consiliului Europei pentru ameliorarea capacitatilor statelor de a lupta contra coruptiei, acest ONG poate fi considerat drept o gluma. Evident proasta, avand in vedere ca legile de acumulare si expansiune ale capitalului, capitalismul si imperiilor coloniale se bazeaza pe exportul coruptiei, prin intermediul careia se ating obiectivele politice si economice externe, ori ca un mijloc de discriminare, culpabilizare si ingerinta in politicile interne ale statelor din Est. Apartenentei la GRECO i s-au sustras Marea Britanie si Germania, care ar putea sa fie sursele si beneficiarele ingerintelor in justitiile nationale, cat si Rusia, care refuza sa se subordoneze globalismului. In privinta MCV, acesta face parte de asemenea din arsenalul integrationist european si globalist american de discriminare, culpabilizare si ingerinta, cu precadere a Romaniei, unde SUA par hotarate sa fie mai mult decat o garantie militara. Globalismul american si integrationismul supranational european sunt dusmanii statelor si natiunilor din Europa. Controlul acestora din urma nu se mai realizeaza doar prin controlul monedei nationale, ci si prin controlul justitiei nationale. El pare sa fie inspirat din filosofia controlului globalist prin bani al lui Rothschild, care profetea: “Dati-mi pe mana moneda unei tari si nu ma intereseaza cine face legile in acea tara.” Mutatis mutandis, se poate spune despre controlul globalist prin controlul justitiilor nationale: “Cand globalismul ajunge sa controleze justitia nationala dintr-o tara, acesta nu mai este interesat de cine face legile si cine guverneaza in respectiva tara.”

    • Măi, fragmentule, ești în regulă? Ai rămas fără medicamente? Te-au dat afară de la clinică? Spune de ce ai nevoie, poate mai poți fi ajutat. Exprimă-te și în rusește dacă ți-e mai ușor.

      • Stai jos, Popescule ! Ai nota 1 pentru că l-ai copiat pe Soroş !
        Te regăseşti perfect în cozile de topor autohtone, deşi tu eşti plămădit dintr-u-o esenţă ceva mai tare !
        Se zice că din coadă de câine nu poţi faci sită de mătase, dar din cozi de topor poţi face creaturi hidoase !

  12. Intr-un moment de sinceritate euforica, Dan Barna a spus:
    ,,Suntem Game of Thrones ca viziune, dar ca energie suntem Star Trek-ul României”

    ….Adica (as traduce eu), ,,suntem o …,pura fictiune ( inventata de artizanii statului politienesc_n.m.)”.
    (Z)
    Apropo, incep sa cred ca insistența anglo-saxonilor de a promova magia pana la satietate, seamana tot mai mult cu o tentativa de edificare a unei noi religii. In fine, au ajuns la concluzia ca fara credinta nu se poate. E bun si Harry Potter la ceva….
    ps
    Habar n-am despre ce este in vorba, concret, in acel serial fluviu fara nicio legatura cu realitatea si istoria (pentru ca nu am vazut niciun episod si nici nu ma intereseaza), dar ma intreb ce vor mai inventa in scenariile SF viitoare, dupa atatea variatiuni pe aceeasi tema….nu cumva ne pregatesc in ultima instanta pentru un Matrix Reloaded de aceasta data real, astfel incat sa ne containerizeze pe toti si sa scape de inmultirea speciei ? Dispar pensiile, salariile, miscarile de strada, automobilele, poluarea, votul democratic…..de fapt, vom vota cu totii in mediul virtual…. ce frumos… Evident ca vor ramane ,,afara” doar vreo cativa alesi si alese (pe spranceana) talonati de o sumedenie de roboti care sa le faca treburile de rutina, inclusiv sa valorifice pentru alimente bio ceea ce ,,produc” cei conectati la aparate. Dar daca apocalipsa robotica imaginata de scenaristi chiar va deveni realitate ? Sau, intr-o situatie prozaica, se defecteaza si coloapseaza intregul sistem informatic ? Eventual ,,virusat” de hackerii…rusi, ramasi in exterior, in lumea reala… 😉
    Asta inseamnă, sau ar putea insemna, joaca dupa bunul plac cu ,,focul” tehnologia ( a se traduce goana dupa noi ,,jucarii” – in marea lor majoritate inutile, dar aducatoare de multi parai) si sa renuntam la umanitate, simplitate, relationare fireasca si conexiune cu natura. Dupa parerea mea, suntem pe o directie complet gresita de evolutie. De fapt, involutie…
    ps
    Poate vi se pare exagerat ce am scris, dar daca am dreptate ? Din partea Occidentului demolator de valori, constiinte si natiuni, ma astept la orice, dar absolut la orice, dupa ce nemernici bolnavi psihic care au jurat, in calitate de medici, pe efigia lui Hipocrat au ajuns sa maltrateze si sa mutileze copii pentru a le schimba sexul. Nici macar doctorul Mengele nu era atat de sadic.
    Bineinteles ca nu le place ce le-a spus Putin la G20: ,,Faceti ce vreti cu corpurile voastre adulte, dar lasati copiii in pace, nu le distrugeti copilaria”. Liderul de la Kremlin le sta ca o barna in ochi, dar nu prea au ce-i face….
    …..Poate aude si Ecaterina Andronescu si va deschide ochii la ce fel de reforma in Educatie se incearca a ni se impune din afara, cu largul concurs al oengeurilor parazite..

    • Pentru multe observații pertinente, inclusiv pasajul: „Din partea Occidentului demolator de valori, constiinte si natiuni, ma astept la orice, dar absolut la orice, dupa ce nemernici bolnavi psihic care au jurat, in calitate de medici, pe efigia lui Hipocrat au ajuns sa maltrateze si sa mutileze copii pentru a le schimba sexul. Nici macar doctorul Mengele nu era atat de sadic.
      Bineinteles ca nu le place ce le-a spus Putin la G20: ,,Faceti ce vreti cu corpurile voastre adulte, dar lasati copiii in pace, nu le distrugeti copilaria”. Liderul de la Kremlin le sta ca o barna in ochi, dar nu prea au ce-i face….” – Vă doresc să vă ierte Dumnezeu 10% din păcate!

    • Există deja o teorie potrivit căreia contactele cu marţienii s-au finalizat cu un acord între ei şi Adenhaur prin anii 50 : tehnologie versus fiinţe umane pe post de cobai !

  13. Globalism: Inacceptabil filtru la ONU, in calea libertatii de circulatie a diplomatiei universale

    Comunitatea internationala este socata de masura abuziva a secretarului de stat al SUA, Mike Pompeo, de a limita libertatea deplasarilor diplomatice ale delegatiei Iranului, care a sosit, duminica, la New York, pentru a participa la o conferinta a Organizatiei Natiunilor Unite (ONU). Ministrul de externe iranian, Mohammed Javad Zarif, va participa la o reuniune a Consiliului Economic si Social al ONU.

    Duminica, Mike Pompeo a declarat ca a dat unda verde pentru ca Zarif sa primeasca viza de intrare pentru o vizita (nu e vizita personala, ci participare institutionala) la sediul ONU din New York, precizand ca deplasarile ministrului iranian vor fi strict limitate. Membrii delegatiei iraniene vor avea permisiunea Washingtonului ca acestia sa se deplaseze intre sediul ONU, misiunea diplomatica a Iranului si resedinta ambasadorului iranian, situate in apropiere.

    Seful diplomatiei americane a explicat ca “diplomatii americani nu se plimba prin Teheran, asa incat nu vad niciun motiv ca diplomatii iranieni sa se plimbe liberi prin New York.” Deci aceasta libertate va fi incalcata de americani, lucru rar intamplat in SUA! In mod evident si inacceptabil, inaltul oficial american este intr-o eroare profunda prin explicatia comparativa pe care a dat-o. Sediul ONU nu este la Teheran, iar capital SUA nu este New York!

    Pe de alta parte, New York este un oras liber al diplomatiei international. Washingtonul nu poate sa decida unilateral caror diplomati internationali sa le permita accesul la ONU sau libera circulatie diplomatica in New York. Daca Pompeo face un precedent din limitarea lui Zarif, el s-ar putea aplica in viitor oricaror diplomati internationali, dupa bunul plac al Casei Albe. Acest precedent face nesigura universalizarea diplomatiei la New York.

    Pentru ca New York sa ramana sediul universal al diplomatiei internationale, indiferent de posibilele tensiuni si conflicte conjuncturale geopolitice si geostrategice, unilateralismul lui Pompeo trebui sa primeasca un raspuns ferm, multilateral si global. Mai este oportuna ramanerea sediului ONU la New York? De ce libertatea de circulatie diplomatica in New York ar trebui sa fie limitata, nu si libertatea de navigatie in Golf, clamata de SUA?

    https://www.agerpres.ro/politica-externa/2019/07/15/ministrul-de-externe-iranian-a-sosit-la-new-york-pompeo-afirma-ca-deplasarile-acestuia-vor-fi-strict-limitate–341199

  14. https://m.radiochisinau.md/analist-politic-aparenta-intelegere-dintre-marile-puteri-in-privinta-rmoldova-ar-sugera-ca-se-pregateste-ceva-pe-dosarul-transnistrean–91459.html

    Analistul politic Anatol Țăranu consideră că ultimele evoluții comportă și anumite riscuri. În special cel ca marile cancelarii să ajungă la un consens în privința reglementării conflictului transnistrean, în detrimentul Republicii Moldova.

    „Cunoaștem cât de influent este factorul extern în politica moldovenească, astfel că în cazul unei înțelegeri în interiorul formatului marilor puteri, ne-am putea trezi cu surprize foarte neplăcute. Din acest punct de vedere, eu consider că în situația creată riscurile federalizării au crescut.”

    Mediatorii și observatorii în formatul de negocieri „5+2” au vizitat la sfârșitul săptămânii trecute Chișinăul și Tiraspolul. În urma acestora a fost anunțat că în următoarele trei luni ar putea avea loc „discuții politice substanțiale” în formatul „5+2” la Bratislava, Slovacia.

  15. https://bloguldemarketing.ro/cum-l-a-jignit-adrian-nastase-pe-liviu-plesoianu/

    Adrian Năstase: “Liviu Pleșoianu se poate adresa acestor alegători de stânga, mai radicali.”

    Deci, în viziunea fostului Prim-ministru, ascensiunea lui Liviu Pleșoianu ar fi utilă TOT pentru PSD.

    Numai că…
    Acei alegători numiți de Adrian Năstase “de stânga, mai radicali” nu sunt de fapt nici de stânga, nici radicali. Eu, personal, sunt un liberal de centru (uneori de dreapta, alteori de stânga, în funcție de situație) și ca mine mai sunt destui. Trebuie doar să-i observi cum gândesc pe rețelele de socializare.

    Alegătorii “de stânga, mai radicali” nu vor vota PSD-ul pentru că au votat deja împotriva PSD-ului. Sunt fix (o mare parte dintre) alegătorii USR-ului!

    A, că ei se consideră de dreapta, că nu vor să recunoască, de fapt, că la fiecare câteva înjurături mai bagă și o expresie de genul “statul nu face aia” sau “să ia statul măsuri” sau…s-a înțeles, da?

    Revenind
    Liviu Pleșoianu se află în creștere pentru că este printre puținii care încă au păstrat acel discurs care a făcut ca PSD-ul să obțină un scor istoric în 2016. Și anume, discursul anti sistem, anti securiști, anti abuzuri.

    Și nu, acest discurs nu este unul anti-european cum zice Viorica Dăncilă. Nu este nici măcar un discurs naționalist, cum zic alții.

    Este un discurs LIBERAL! Este un discurs prin care Liviu Pleșoianu se poziționează împotriva abuzurilor (statului) și în favoarea drepturilor și libertăților cetățenilor.

    Cui nu convine acest discurs? E o întrebare retorică, desigur.

  16. Noroc cu Simo, aceasta forta a naturii in ciuda unui fizic plapand in comparatie cu invinsa sa, ne-a bucurat enorm, este o gura mare de oxigen in aceasta lume terna, plina de conflicte interne si dezbinare. Avem o mare invingatoare in clubul exclusivist All England Club si merita cu prisosinta admiratia si recunostinta noastra si a autoritatilor.

  17. Nu-mi place, ba chiar disprețuiesc sportul de performanță, sportul pe bani, sportul ca ocupație din care se trăiește. De aceea nu vreau ca el să fie subvenționat de stat, ci vreau ca aceia care îl practică să-și găsească sponsori privați și să se descurce ca niște persoane private care practică o meserie cu riscul de a da greș.

    Susțin sportul de masă, sportul în școli, sportul pentru mens sana in corpore sano, și finanțarea lui de către stat prin construirea de baze sportive în unitățile de învățământ și în localități, cartiere…

    Cred că e o prostie glorificarea unui ins care aleargă sau bate o minge, și o nedreptate care li se face oamenilor cu adevărat valoroși din științe și arte. Și, dacă unul aleargă mai repede ca alții, ce? cu ce contribuie el la dezvoltarea societății omenești?

    Nu mă impresionează medaliile și cupele, și consider că faima unei națiuni trebuie să vină din performanțele ei economice, științifice și artistice.

    Halep îmi place ca om, am ascultat vreo două interviuri cu ea, mi-au plăcut maturitatea și felul în care gândește și vorbește. Mă lasă rece însă cupele ei.
    Cei mai mulți sportivi de performanță nu-mi plac ca oameni, îi consider reduși și mărunți, îngâmfați și robi ai părții materiale a vieții.

Lasă un răspuns