20 de gânduri despre “Reuniunea Boardului Fundatiei Titulescu

  1. Mircea Popescu scrie o p….e (nu e vorba de poezie):
    ,,– Propuneri de modificări legislative pentru acceptarea necondiționată a forței de muncă din Basarabia și regiunile istorice pe baza principiului ”jus sanguinis”;”

    Si Basarabia are nevoie de munca, de ce nu s-ar duce (si) romanii din Romania acolo ?
    Vrem sa lasam acel teritoriu populat doar de pro-rusi ?
    Mi se pare mai logic sa militati pentru intoarcerea romanilor din Occident, stimabile…

    • ZeV

      tu imi adici aminte de o tentaiva esuata de gluma „Cum poti sa eviti saitii tii pocooarele pesolul inghetat? TE SPANZURI!!!”

      Cam asat este ajutorul rusesc …

  2. Mircea Popescu
    ,,Dar la nivel de țară (mică) unde este sponsorul (puternic) adevărat? Cine ne poate pune o mână protectoare pe umăr când alții ne lovesc și ne pun în genunchi?.”
    Probabil n-o sa va placa raspunsul, dar cred ca in acest moment exista doua state mari care ne pot ajuta, desigur, cu conditia ca Romania sa fie reprezentata de specialisti in arta diplomatiei si negocierii (precum Adrian Nastase): Rusia si China.

    • #ZeV: ”…cred ca in acest moment exista doua state mari care ne pot ajuta, desigur, cu conditia ca Romania sa fie reprezentata de specialisti in arta diplomatiei si negocierii (precum Adrian Nastase): Rusia si China.”
      ==============================
      Desigur, Rusia ne va pune așa o mână protectoare pe umăr, încât iar ne vom trezi niște Edecari (vezi ”Edecarii de pe Volga” ai lui Repin) înhămați să tragem barcazul rusesc.
      Abia s-au rupt hamurile și sunt unii p’aici care varsă lacrimi amare după cnutul rusesc.

      Cât despre modificarea legii pentru a permite, pe baza criteriului ”jus sanguinis”, ca românii din Europa, considerată non-europeană (Basarabia, Bucovina, Serbia) de imperiul de la Bruxelles, să lucreze în țara lor, trebuie să fii ticălos rău de tot să le negi dreptul de a munci în țara lor, mai ales că țara, având nevoie de mână de lucru, aduce lucrători din Asia și este gata să accepte, printr-o politică la fel de ticăloasă, hoardele de migranți impuse de UE sub justificarea ”solidarității europene”.

    • #ZeV: ”…cred ca in acest moment exista doua state mari care ne pot ajuta, desigur, cu conditia ca Romania sa fie reprezentata de specialisti in arta diplomatiei si negocierii (precum Adrian Nastase): Rusia si China.”
      ==============================
      Desigur, Rusia ne va pune așa o mână protectoare pe umăr, încât iar ne vom trezi niște Edecari (vezi ”Edecarii de pe Volga” ai lui Repin) înhămați să tragem barcazul rusesc.
      Abia s-au rupt hamurile și sunt unii p’aici care varsă lacrimi amare după cnutul rusesc.

      Cât despre modificarea legii pentru a permite, pe baza criteriului ”jus sanguinis”, ca românii din Europa, considerată non-europeană (Basarabia, Bucovina, Serbia) de imperiul de la Bruxelles, să lucreze în țara lor, trebuie să fii ticălos rău de tot să le negi dreptul de a munci în Patria lor, mai ales că țara, având nevoie de mână de lucru, aduce lucrători din Asia și este gata să accepte, printr-o politică la fel de ticăloasă, hoardele de migranți impuse de UE sub justificarea ”solidarității europene”.

  3. johnnybgoode19 spune:
    IULIE 12, 2019 LA 5:09 PM

    Corecte, din perspectiva echilibrului lucid, consideratiile dvs.
    Totusi, as nuanta cu cateva afirmatii (pe care le-as defini chiar constatari, fiind extrase din zona evidentelor):
    – Rusii nu au nevoie de padurile noastre, dar si-ar dori sa le vindem, din nou, mobilier de buna calitate, asa cum o faceam ,,inaintea erei noastre”;
    – Rusii nu au nevoie de petrolul si gazul nostru, dar si-ar dori sa ne vanda resursele lor, detinand cantitati aproape nelimitate;
    – Rusii nu vor sa ne distruga familia, religia si suveranitatea, deoarece cred exact in aceleasi principii, opuse progresismului neoliberal cu irizatii neomarxiste;
    – Rusii sunt in defensiva, pur si simplu isi apara teritoriul, amenintat de extinderea NATO la granitele Rusiei si intotdeauna defensiva are mai multa legitimitate decat agesiunea si expansiunea;
    In schimb, America nu este amenintata de nimeni, intre cele doua oceane. Cel putin asa cred americanii in nesfarsita lor aroganta…pana la urma toate au o limita, daca incerci sa indoi prea mult o lama de otel, ea ori se rupe, ori forta elastica ti-o izbeste exact peste nas. E un fel de ,,ruleta ruseasca”, chiar daca a fost inventata de britanici… (Z)

  4. „Dan Barna: Suntem Game of Thrones ca viziune, dar ca energie suntem Star Trek-ul României”

    Era expresia aia ca „viata bate filmul”, si bate si in cazul asta cu un partid care crede ca traieste ca in filme. E chiar ireal ce li se intimpla celor de la USR, cu atita crestere si previziuni ca vor lua puterea. De aici si chemarea mesianica ce se inelege din mesajul lui Barna. Ei sunt chemati sa salveze Romania ca si Neo care salveaza omenirea de Matrix! Super!

    Din film insa am revenit la realitate dupa ce l-am ascultat pe deputatul USR Viziteu la B1 TB unde era invitat si dl. Dobre, fostul purtator de cuvint al PSD. Ca o paranteza, ar fi interesant de aflat totusi de ce a plecat din PSD si s-a lipit la partidul lui Ponta?! Sa revenim la „Salvatorul Viziteu”. Domne, dezastru, spalat pe creier, raspundea la intrebari ca un casetofon care nu are decit o caseta de rulat. Aceleasi raspunsuri la toate intrebarile: USR vrea stat mic, impozite mici, stat suplu, statul sa nu mai intre in economie, sa nu mai faca scoli, spitale, ca astea le fac cetatenii. Apoi repetate aceste la nesfirsit in speranta ca se prind de prosti. Super! Cu asa Salvatori, sa va luati colace de Salvare mai bine, si polite de asigurare!

    https://www.mediafax.ro/politic/filme-celebre-evocate-la-congresul-usr-daca-vei-lua-pastila-albastra-vei-vedea-realitatea-asa-cum-e-barna-suntem-game-of-thrones-ca-viziune-dar-ca-energie-suntem-star-trek-ul-romaniei-18233993

    • @trexsr
      Părerea mea e că USR e un broscoi care s-a umflat peste măsură ca să impresioneze. Ca orice broscoi, se va dezumfla când va vedea că nu sunt multe broaște care vor să se împerecheze cu el…

  5. Simona Halep

    Urmărind comentariile imediate de la televiziunile americane ;i engleze despre uriașa victorie a Simonei Halep la Wimbledon, am fost odată în plus mai fericit și mai mândru că sunt român.

    Comentatorii nu numai că au subliniat performanța incredibilă a Simonei dar au ținut să puncteze, de nenumărate ori, că prin mesajul ei de mulțumire la adresa ”țării mele”, România, toți românii trăiesc, pe bună dreptate, o stare de extaz și mândrie comparabilă doar cu cea pe care au creat-o performanțele Nadiei Comăneci.

    În plus, prin perseverența, prin talentul și prin victoria sa de la Wimbledon, s-a spus că Simona trezește în rândul copiilor și tinerilor români dorința de a-i călca pe urme și de a se ridica la nivelul ei și, s-a mai spus, să fie mîndri de România.

    Deci, străinii ne arată cine sunt adevăratele noastre mari personalități, exemplele de urmat, fundament pe care trebuie clădit spiritul noilor generații.

    Iată de ce, cred că sunt destul de multe motive, pentruca Președintele României să-i confere Ordinul Steaua României, Simonei Halep, acest uriaș ambasador al României.

    13 Iulie 2019

    P.S. Consiliul Mondial Român va face o solicitare oficială în acest sens

  6. Enorma , Simona !!!
    Ilie Nastase n-a trecut la Wimbledon de Stan Smith – eu am crescut cu lamentatiile presei romanesti insotiindu-i neimplinirea – si astazi , Simona Halep …
    Florin Georgescu – o buna amintire a anilor 1993 – 1996 .
    Guvernarea Vacaroiu – denigrata – a fost excelenta in acea perioada de criza si izolare – imi amintesc de centralele telefonice digitale noi , de casele in constructie la tara , de Centrala Nucleara inaugurata in 1996 , de Arafat si Peres la Bucuresti … totul intr-un context de putere de cumparare scazuta , isterie anti-guvern in media , completa izolare internationala , campanii anti-romanesti feroce in presa vest -europeana , umilinte pentru romani , chiar pentru a trece in Serbia sau Cehia …
    Totul alt subiect – discutabil refuzul lui Juncker de a-i da lui Ioan Mircea Pascu portofoliul lui Corina Cretu – Dezvoltarea Regionala – si de a-l tine ca figurant , pentru cele patru luni care mai raman ( doar aductiunea apei in Salaj , Ilfov , Constanta , proiect lasat de Cretu in urma si nevalidat inca – e in valoare de un miliard de euro ! ce sa mai spun de proiectul de infrastructura al podului Braila – cinci sute de milioane de euro ) credeti ca Hahn ni le va aproba ?
    Iohannis , marele bine vazut la Bruxelles , nu are nimic de spus ?

      • După publicarea mesajului prin care erau exprimate nu numai sentimentele care i-au cuprins pe românii de peste tot, dar și comentariile elogioase ale străinilor care subliniau imensul prestigiu internațional pntru România pe care-l aducea ”românca Simona” și se sugera președintelui României să-i confere Steaua României, au fost primite numeroase mesaje.
        Sigur, cele mai multe de susținere pentru asemenea inițiativă, altele critice, încercând să argumenteze că un asemenea gest venit din partea ”candidatului la președinție”, Klaus Iohannis, îi va aduce acestuia un suport electoral.

        Cred că este cazul să depășim gândirea politicianistă care ne-a fost injectată atîția ani, încât am ajuns să uităm valoarea unor simboluri unificatoare pentru națiunea noastră.
        Poate ”momentul Simona” este momentul spargerii acestui blestem care ține poporul ostatic în tabere care ne despart și ne transformă în dușmani.

        ”Steaua României” este un simbol pe care România, nu un președinte temporar, îl oferă celor mai merituoși fii și fiice ale sale, fii și fiice care reușesc, prin adevărate valori-etalon pentru români, să facă vizibil numele țării și să-i confere substanță în această lume contradictorie în care valorile sunt atât de difuze.

  7. Într-o răsturnare geopolitică neașteptată, ofițerii americani și maghiari de la sediul operațiunilor speciale, aflat la 60 de kilometri est de Budapesta, au căutat să rămână departe de politica internă din țările lor și de întrebările privind legăturile strânse cu Moscova.

    Domnul Trump i-a acordat lui Viktor Orban, prim-ministru autoritar al Ungariei și unul dintre naționaliștii lideri europeni, o primire călduroasă în mai, în ciuda preocupărilor legate de răsturnarea instituțiilor democratice și de încălzirea legăturilor cu Rusia.

    În timpul vizitei dlui Orban la Washington, domnul Trump nu a menționat nici faptul că Ungaria cheltuiește doar 1,15% din economia sa în domeniul apărării, una dintre cele mai scăzute în cadrul NATO, chiar dacă el critică în mod obișnuit alți lideri pentru neîndeplinirea celor 2% obiectiv stabilit de alianță. De asemenea, domnul Trump nu a spus nimic despre legăturile energetice crescânde ale Ungariei cu Rusia, spre deosebire de criticile repetate ale lui Germania asupra aceleiași probleme.

    Între timp, dl Trump a respins preocupările bipartizane cu privire la Rusia, cel mai recent, luna trecută, când a salutat cu căldură și a glumit cu dl Putin în cadrul unui summit internațional din Japonia.

    Întrebați despre aceste contradicții aparente, ofițerii de top maghiari și americani care supravegheau exercițiul de comando au făcut schimb de priviri și, după o tăcere incomodă, și-au ales cu grijă cuvintele.

    https://fortunascorner.com/2019/07/13/american-commandos-gear-up-for-new-shadow-war-with-russia/

  8. Viata e complexa, dar back to the basics. Eu sunt in continuare in stare de indignare pentru ca acest mare om de stat, un patriot roman ca dl. Nastase, este tinut „in lesa”, „pe marginrea terenului”…pentru ca asa vrea UE, PPE, Merkel, Basescu, Macovei si Iohannis? De ce ne faultam reciproic nu pricep…dl. Nastase si-a platit „datoria” de „corupt de serviciu”, atunci cind UE cerea sa fie arestati oficiali de rang inalt ca sa dovedeasca ei coruptia in Romania. Slugile s-au executat, serviciile au lins balamalele la ambasade, o gramada de pantofi au fost lustruite. Inteleg ca dlui. Nastase nu-i mai trebuie balamuc, dar macar membri acestei Fundatii sa ceara ce se cuvine, anume reabilitarea domnului Nastase. Mie nu-mi sunt dragi statuile. Prefer sa vad oamenii de valoare recunoscuti ca atare. Adica Basescu e „Eroul Neamului”, trimis la Bruxelles de bine ce a facut…Germaniei si Frantei, iar dl Nastase tinut la naftalina pentru ca e un prea bun lider pentru Romania? Chiar Barna, Gotiu si Viziteu o sa faca agenda in tara asta?

    • @diasporean
      Domnului Năstase îi e foarte bine așa cum e, credeți-mă! Bag mâna în foc. Răspund în locul domniei sale fiindcă știu că domnia sa s-a plictisit să tot răspundă la aceste nedumeriri.

      • @Amalia
        N-ar fi rău să revezi ultimele vreo 10-12 postări ale domnului Adrian Năstase, inclusiv fotografiile!
        TE ROG NU ÎNCEPE O POLEMICĂ. Merci!

  9. Ce mesaj transmite reprezentantul administrației SUA la Budapesta, David Cornstein?

    La recepția găzduită pe 4 iulie, de data aceasta în prezența premierului Viktor Orban (care s-a întâlnit cui Donald Trump la Casa Albă, la jumătatea lunii mai), Cornstein a spus: ”Ne-am adunat să ne celebrăm libertatea, statul de drept, domnia legii, să celebrăm toate libertățile care ne sunt atât de dragi”. Ambasadorul SUA în Ungaria a spus că are privilegiul de a lucra cu ”majoritatea miniștrilor din guvernul maghiar” și că administrația Orban merită să fie felicitată ”pentru că a adunat un grup de oameni atât de inteligenți, atât de dedicați și atât de loiali, care pot să lucreze la proiecte de pe urma cărora va beneficia nu doar Ungaria, ci, lucrând împreună cu SUA, va beneficia și NATO, Europa și, în unele cazuri, întreaga lume. Toate acestea se pot întâmpla doar când aveți un lider foarte, foarte puternic. Iar noi avem o vorbă în America, ”it takes two to tango”. Cred că am găsit partenerul perfect pentru a dansa. Am marea plăcere și onoare să-l prezint pe partenerul și prietenul meu, premierul Ungariei”.

    Cu alte cuvinte, reprezentantul guvernului Trump îl consideră prieten și ”partener perfect” pe cel pe care congresmanii americani îl consideră omul care a deschis poarta influenței ruse, care a erodat democrația și a activat corupția.

    Având în vedere declarațiile de mai sus, dar si modul în care Rusia și SUA și-au dat mâna peste România în Republica Moldova, în poate cel mai mare proiect strategic al Bucurestiului (de notat, o mișcare salutată cel mai rapid de către USR), fie ambasadorul SUA la București nu reprezintă administrația Trump, fie aceeași administrație Trump tratează cu dublă măsură România și Ungaria.

    • Referitor la: „fie ambasadorul SUA la București nu reprezintă administrația Trump, fie aceeași administrație Trump tratează cu dublă măsură România și Ungaria.”
      Susțin prima variantă, bazat pe Jacob Grandstaff, care ne-a lămurit și cum s-au reușit atât de multe debarcări în atât de multe state – prin acapararea întăi a Partidului Democrat din USA care a permis acapararea Departamentului de Stat, unde 90% din personal este angajat de Partidul Democrat! Adică degeaba Trump la mutat pe seful CIA la Departamentul de Stat și tot degeaba a nominalizat Trump un nou ambasador la București și nu o singură dată!

      • Multumesc mult! Si eu sustin aceeasi varianta, ca si dumneavoastra.

Lasă un răspuns