Lansare de carte la FET

Fundația Europeană Titulescu a organizat Joi, 4 iulie 2019, lansarea cărții:

„IN VIVO. De trei ori 65+1 Octave”
Autor: Theodor RĂPAN

Cu alocuțiuni din partea unor „mărturisitori” ai Poesiei.

Recital poetic:
Angel RABABOC
Actor al Teatrului Național „Marin Sorescu” Craiova

Moment muzical susținut de:
Mihaela PLETEA – Soprană
Olga PODOBINSCHI – Pian
Maria CHIFU – Fagot

Evenimentul a fost organizat cu sprijinul BIOFARM S.A. și SIF MOLDOVA și a avut loc la Casa Titulescu, Șos. Kiseleff nr. 47, sector 1, București.

6 gânduri despre “Lansare de carte la FET

 1. Dragnea a fost criticat aici, inclusiv de mine. Totusi, sa nu uitam ca el a plantat o saminta inspirationala pe viitor pentru acest popor, care tine de fiinta noastra nationala. Asta cred ca este atributul unui lider al unei natiuni: sa dea speranta, in libertate in primul rind, si apoi in dezvoltarea fiintei nationale. Noi nu suntem oarecare europeni „sintetici”, suntem romani adevarati.

  Eu nu vad nici un alt lider care sa fie credibil in acest moment. Toti vorbesc de UE, dar habar nu au nici ei cu ce se va minca UE in viitor. Bazaie pe la butoiul cu miere si se inghesuie unul pe altul. Dezgustator, mai ales in lipsa unor lideri adevarati. UE este in deriva, mare deriva. Toti „alesii” vorbesc de apropierea deciziei de cetatean, dar nu stiu cu ce sa inceapa concret. Ciolos incearca penibil sa linga si el pe cine apuca, dar mainile fug de linsul lui, Dezgustator acest om…

  Se spune ca marii lideri stiu sa creasca pe linga ei pe cei care ii vor urmasi. Pe cine a „crescut” Merkel? Nu vad decit niste „ilustre” mumii…

  Apreciază

  • Am zis că te las în plata Domnului și nu te mai trag de mânecă, dar pot să-ți semnalez alte opinii:
   Gabi Mihalcea spune: IULIE 7, 2019 LA 8:49 AM , la articolul următor al Amfitrionului.

   Apreciază

 2. Tocmai am vazut filmul despre viata lui Simon Bolivar. Plin de tradatori peste tot, in toate timpurile. Aviz apropiatilor, amatori de politica, care s-au dezis de Dragnea mai repede decit ai zice „Romania”.

  Cit de repede s-au linistit „ioropenii” dupa ce le-a iesit sceneta cu decizia in cazul lui Dragnea. PSD e la mare pretuire in Internationala Socialista a lui Timmermans. „Doamna” Dancila a facut nu o pirueta, ci s-a dat de-a berbeleacu’, dulce da’ sulfuroasa limba romana…Nici usturoi n-a mincat, iara de praz s-a ferit, de miroase a Dior N 10 din orice pozitie..politica. Pisica „PSD” a cazut pe picioare dupa ce a fost aruncata pe geam de la etaj, si are coada stufoasa, si miauna pe frantzuzeshte…

  Hai, cine mai crede in coincidente si in „statul de drept”, sa ridice mina aici pe blog , vorba dlui Nastase…

  Apreciază

 3. OCHELARI DE ECLIPSĂ

  MOTTO: „Întrebată dacă s-a schimbat ceva în ceea ce privește susținerea Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror european, premierul Viorica Dăncilă a spus că nu a discutat acest subiect și nu vrea să vină cu o părere personală, o decizie urmând să fie luată în forurile statutare ale partidului. «Nu am discutat despre acest lucru. Pentru a lua o decizie sau pentru a vedea modul în care ne poziționăm vizavi de acest subiect trebuie să avem o discuție în forurile statutare (…) Vreau să vin cu părerea forumului statutar», a răspuns Dăncilă.” (din declarația Vioricăi Dăncilă , Galați, 5 iulie 2019, conform DIGI 24)
  ……………………………………………………………………………
  Sunt convinsă că executând această echilibristică oribilă, al cărei sens pare să-l fi descoperit de curând, PESEDEUL nu-și va pierde, totuși, mare parte din electoratul care i-a mai rămas. Simpatizanții lui vor considera că și cu această „schimbare…” sau, mai curând, „schimonosire la față”, neavând ei o altă opțiune mai bună, partidul merită să i se mai dea o șansă.

  Deci cantitativ, spun, pierderea nu va fi probabil prea importantă. Bine, să recunoaștem că și procentul de la care plecăm e diferit; și de aceea mai jos de … în fine, mai jos DE-ATÂT e greu să cazi când ai așa de mulți membri de partid.

  Ceea ce nu ia în calcul, însă, PESEDEUL acesta reconvertit este CALITATEA celor pe care îi pierde. Deoarece există un segment de populație, cu gândire liberă și cu memoria trează, pentru care nu este indiferent faptul că în prezent conducerea social-democraților are pe nas niște „ochelari de eclipsă totală” prin care „statul paralel” nu se mai vede pur și simplu deloc, mai ales dacă doamna Dăncilă a prins „eclipsa” după ce a lipsit vreo nouă ani din țară. Mie scena când premierul cu fustă al României dădea din colț în colț, încercând o fentă la întrebarea despre „statul paralel” , pe 23 iunie 2019, și răspundea așa: „…Eu nu vreau să fac referire la acest aspect, eu nu am vorbit de statul paralel. Vreau să luați afirmația nu că nu ar exista, nu știu eu despre acest lucru. Eu, gândiți-vă că am fost nouă ani plecată din România. Poate sunt oameni care s-au confruntat cu multe situații „, mi-a amintit perfect , dar perfect, o altă scenă cu o femeie celebră care, fiind întrebată dacă ea a fost „admiratoarea” Elenei Udrea care a intrat în direct la emisiunea lui Robert Turcescu, a scos următorul porumbel din gurița rujată: „Mmmm…Nu știu… nu știu ce se spune… eu am fost plecată în weekend…”

  Cum doamna Dăncilă și-a continuat turneul prin filialele din sud-estul țării, ajunsă la Tulcea a încercat să-și nuanțeze poziția cu privire la susținerea Codruței, spunând așa:

  „Vreau în primul rând să clarific, nu am afirmat așa ceva, la Galați m-au întrebat dacă o susținem pe doamna Kovesi și am spus că nu pot să dau un răspuns, dacă e nevoie trebuie să discutăm în forurile statutare, o ședință a Comitetului executiv al partidului. Nu am spus că o susțin, nu am spus că n-o susțin. Am mai spus că nu este corect să iau o decizie singură, am văzut că a apărut această știre, dacă reluați conferința de presă pe care am avut-o la Galați veți vedea că nu am exprimat susținerea sau nesusținerea pentru doamna Kovesi.”

  Păi tocmai aste este îngrijorător, doamnă premier… cum de nu știți care este poziția partidului, din moment ce poziția partidului a fost exprimată clar de reprezentanții social-democrației în Parlamentul European, cam acum vreo patru luni? S-a schimbat ceva de atunci? S-a „îndreptat” Kovesi? E mai bună, mai frecventabilă, mai „reevaluabilă”? Trebuie să vă lămurească CEX-ul cine e fosta șefă a DNA? Claudia Țapardel de unde știe, că doar și dânsa era cu dumneavoastră la Bruxelles…sau are vederea mai ageră?

  „Claudia Țapardel afirmă că Laura Codruța Kovesi ar fi trebuit să înțeleagă că nu poate candida pentru o asemenea funcție, cu atât mai mult cu cât nu a fost propunerea României. Europarlamentarul PSD amintește de evaluarea făcută de către Ministerul Justiției, ce a dus la revocarea Laurei Codruța Kovesi de la conducerea DNA, care dovedește că «din punct de vedere managerial, doamna Kovesi a eșuat». Claudia Țapardel mai subliniază că Laura Codruța Kovesi ar fi trebuit să facă «un pas înapoi», ceea ce nu a înțeles. ( DC NEWS, 25 februarie 2019)

  Acel segment de populație pe care îl pierde azi PESEDEUL cel debusolat știe cine este doamna Kovesi. Componenții lui -mulți sau puțini, câți vor fi- sunt prea puțin interesați dacă aceasta le face sau nu „concurență” strălucitorilor combatanți -căci strălucitori se arată a fi !!!- în cursa pentru președinția României, așa cum crede Ion Cristoiu, cel care de atâtea ori a crezut eronat, însă lansând „greșelile” astea pe piață a ridicat, ca din întâmplare, mingea la fileu multor Codruțe. Ei nu au nevoie de argumente suplimentare. Ei deja știu. Iar știind cine este doamna Kovesi, ei înțeleg bine și cum arată justiția din România.

  Acel segment de populație nu prea șterge abjecția cu buretele, suspinând: „ei, ce-a fost, a fost !” și nu se înghesuie la amplul festival de „pupat toți Piața Endependenți”.

  Acel segment de populație despre care vorbesc, aflat astăzi într-o ironică expectativă, nu e legat de disciplina de partid și de aceea nu prea are de gând să accepte orice. El nu e format, așa cum ar fi poate convenabil, din „cetățeni tăcuți”, ci dimpotrivă din cetățeni a căror conștiință dorește să se exprime liber și vocal. Cred că la acești oameni ar trebui să fiți atentă, doamna Dăncilă. Căci hemoragia, în acea zonă de simpatizanți, e posibil să pară neglijabilă în ziua votului, dar, credeți-mă, ar putea deveni un pericol greu de ignorat imediat după aceea.

  Apreciat de 2 persoane

 4. Belicozitatea globalistului Trump, satirizata public, precum cea a lui Hitler de catre Gurdjieff

  Discursul si parada militara ale belicosului Donald Trump, care au avut loc pe 4 iulie, au fost urmate de explozii de ironii pe Twitter. Opinia publica educata, americana si internationala, au comparat satirizarea facuta globalistului Trump cu cea a lui Gurdjieff la adresa lui Hiller, cu prilejul unei parade naziste in Berlin.

  Discursul trumpist a fost marcat de inexactitati istorice, de pe care insa liderul de la Casa Alba si-a falfait militarismul globalist, in slujba dominatiei mondiale a SUA. Una din “perlele” sale a fost că armata continentală „a cucerit aeroporturile” în timpul războiului de independenţă, cu peste un secol înainte de zorii aviaţiei.

  „Armata continentală a obţinut o victorie amară la Valley Forge, a găsit gloria traversând apele Delaware şi a obţinut victoria de la Cornwallis la Yorktown”, a spus Trump în discursul său, referindu-se la predarea generalului britanic Charles Cornwallis în urma bătăliei de la Yorktown. Armata noastră „a distrus fortificaţiile, a cucerit aeroporturile, a făcut tot ce trebuia să facă”, a eroizat prin erorizare Trump. Nu a fost însă singura confuzie de ordin istoric din discursul lui Trump. Analisti si intelectuali critici au mai remarcat şi că lupta de la Fort McHenry s-a purtat în 1812, nu în timpul revoluţiei americane, care avusese loc cu câteva decenii mai devreme.

  Ironia soartei e ca de ceea ce ti-e frica nu scapi. Fascinatia si influenta culturii ruse asupra americanilor se manifesta deja pe o filiera istorica culturala, care vine din veacul trecut. Satirizarile la adresa lui Trump si a miturilor fondatoare ale globalismului privind rasa “alesilor” pentru “leadership mondial”, facute in cel mai pur stil gurdjieffist, antimilitarist si antipolitienist, sub al carui sfichiu s-a aflat si Hitler, arata ca americanii au iesit din somnolenta.

  Potrivit doctrinei ezoterice a filosofului si pedagogului rus Georges Ivanovitch Gurdjieff (orig.arm.), omul își petrece viața de obicei într-un somn, care poate fi întrerupt doar prin eforturi considerabile. Odată depășit acest somn spiritual, individul poate ajunge la un nivel superior de conștiință. Globalistii au o spaima viscerala de influentele culturale si civilizationale externe. Ca reflex al aceastei obsesii, ei promoveaza o politica de tip victimizare-culpabilizare, privind pretinsa “imixtiune” rusa in SUA.

  https://www.agerpres.ro/politica-externa/2019/07/06/explozie-de-ironii-pe-twitter-dupa-ce-trump-a-spus-intr-un-discurs-ca-armata-revolutionara-a-cucerit-aeroporturile–337483

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.