Fara penali in UE

Conform ziarului LeMonde, Christine Lagarde, sustinuta de Macron ca presedinta a BCE, a fost gasita vinovata si raspunzatoare, in 2016, de neglijenta pentru ca, in calitate de ministru, a refuzat sa declare recurs (cerut de specialisti) impotriva unui arbitraj fraudulos de 400 milioane euro ce a pagubit statul. A fost dispensata de pedeapsa de catre Curtea de justitie, instanta care judeca ministri, compusa majoritar din parlamentari (MCV, Comisia de la Venetia, Greco ce parere au despre independendenta justitiei si lupta anticoruptie?). Ciolos e liderul grupului europarlamentar fondat de partidul lui Macron. De ce oare Ciolos si Barna nu aplica in UE sloganul „Fara penali in functii publice”si „UE fara penali”?
Iar presedintele Iohannis nu ar trebui sa se opuna in numele aceluiasi principiu? Sau la Bruxelles se aplica, inca o data, dictonul „Deux poids, deux mesures”?

28 de gânduri despre “Fara penali in UE

  1. D-le Nastase, e ceva ce mai mira pe cineva? Chiar crede cineva(ma rog, cineva bine intentionat!) faptul ca , sloganul asta, „fara penali”, e respectat de vreun partid?
    D-le Nastase, stiu foarte bine ca dvs ati fost o victima a masinatiunilor politice intinse de escrocul , intr-adevar penal, cu nume Basescu, dar eu cred, de fapt sunt convins de faptul, ca dvs ati fost, in acelasi timp, o victima a propriului dvs, fost, partid PSD. Eu cred cu tarie ca dvs ati fost indepartat , in primul rand , cu „ajutorul” dat de chiar unii din membrii PSD, cu „suportul” larg al lui Basescu.
    E pacat ca unii oameni de o valoare deosebita, prestanta, caracter si bun-simt au fost indepartati, ramanand acum ca PSD-ul sa fie condus de unii gen Dragnea(care , condamnat fiind si conform statutului PSD, nu a fost dat afara din partid), de timida Viorica, de Oprisan, etc. E rusinos si penibil ce s-a intamplat cu dvs. Eu chiar nu stiu cum mai aveti puterea de a da niste sfaturi unor oameni care v-au tradat, oameni care v-au terfelit demnitatea, degeaba, fara sa aveti cea mai mica vina!! E si mai penibil cum de acesti oameni mai au tupeul si curajul sa va ceara ajutorul, intr-o situatie in care s-a ajuns efectiv din vina acestor gen de oameni! Acesti „oameni” , care v-au pricinuit atatea neplaceri si greutati, nu ar trebui sa ridice ochii din pamant sau sa rosteasca vreun cuvant. Trebuiau sa plece, dar…..nu ma mai mir de nimic, suntem o tara dezbinata, fara busola, fara conducatori!
    Vai de noi……..

    • Marota asta cu penalii a prins foarte bine, lucru care spune multe despre pregatirea si viziunea celor care s-au lasat dusi de acest val. Din pacate ce-i valabil la UE nu e valabil si-n tara si invers si tot din pacate, calitatea si pregatirea umana scade de la an la an.

  2. Domnule Presedinte, nu exista nicio dreptate, totul este minciuna si inselatorii care pe care. Ati vazut si dumneavoastra ce ati patit pe propria piele! Sa fim sanatosi si fara frica, vorba lui nea Mitica. Nu vedeti ca vor sa o numeasca pe Kovesi procuror european dupa atatea matrapazlacuri facute in justitia din Romania? Mai exista undeva democratie, mai exista undeva principii, mai exista undeva dragoste de pamantul sfant stropit cu puhoaie de sange pentru libertate si neatarnare? Nu ! In nicio tara din lume nu s-a intamplat, asa cum s-a intamplat in Romania! Sa-ti pui la mezat Tara Ta proprie pentru un pumn de dolari sau euro! Avem conducatori slabi lipsiti de educatie, lipsiti de cultura, imorali si fara coloana vertebrala! Aceasta este Romania de azi. V-am trimis un mesaj cuprinzand o fraza extrasa din cuvantarea acad. I.A. Pop, tinuta la Sibiu in data de 14 iunie ac si ati vazut ce dureroase sunt cuvintele: Am trecut prin lume stingheri si tristi, visand mereu la mai bine, uitand adesea ca”mai binele” este inamicul” binelui”. Foarte putini stiu si mai putini vor sa stie cum a fost viata noastra prin lume, pentru randuirea prezentului si pregatirea viitorului! Vorbiti de penali domnule Presedinte, dumneavoastra stiti ca in momentul de fata cati penali sunt nedeclarati, neverificati, au averi incomesurabile pe care nu le pot justifica si toate aceste averi sunt pe copii si alte neamuri? Ma apropii de 80 de ani si din salariul avut 37 de ani, zic bunicel pana in 1996, nu am putut sa ma imbogatesc, am reusit sa-mi port cei doi copii in scoli si facultati, iar azi ma mandresc cu ei. Sunt o onoare a Patriei mele Romania! Dumnezeu sa binecuvinteze Romania si poporul sau!

  3. Va mirați  de dubla măsură? Doar nu veti dorisă recunoască în gura mare un lucru știut de la un oarecareLa Fontaine! Gr Alexandrescu a tradus: Voi egaliate, dar nu pentru căței!(Q.E.D.)Oare V Orban @ Co, așa de capul lor, s-au ”pus în gură” cu boșii UE ?Aiasta-i intrebarea!

  4. Modelarea reactiilor politice internationale prin emotii: Evenimentele dramatice din Lume, provocate de globalisti? Cand cercul nu se va mai inchide (NB)

    Modelarea prin emotii a Lumii de catre Globalism

    Modelarea prin emotii a Lumii este un obiectiv strategic al Globalismului. Atacurile cu substante toxice de lupta in Siria sau atacarea unor petroliere straine in Marea Oman au avut drept scop crearea si dirijarea de tiruri emotionale asupra conducerilor legitime ale celor doua state antiglobaliste.

    Atacurile rebelilor houthy din Yemen asupra infrastructurii aeroportuare din Arabia Saudita sau atacul aerian asupra unui centru de migranti din Libia par sa fie modalitati globaliste de conformare antiiraniana a sauditilor sau de crearea de baraje emotionale in calea miscarii libiene de eliberare a Tripoli.

    Libia este o placa turnanta a traficului du migranti spre Europa, sub acoperirea globalista de “salvationism”, de fuga din calea razboiului civil. Acesta din urma este o cale geopolitica preferata a globalistilor, pentru destabilizarea si preluarea controlului asupra tarilor in cauza.

    Un atac aerian neidentificat efectuat marti asupra unui centru de migranti de la periferia capitalei Tripoli a provocat 40 de morti si 70 de raniti.

    Dupa astfel de evenimente dramatice cu origine “neidentificata” intra imediat in actiune ONG-urile globaliste de amplificare si supozitii sau acuzatii tendentioase. Niciun fel de decizii sau de curente de opinie, sugerate prin evenimente provocate de globalisti, nu trebuie sa fie urmarea emotiilor.

    https://www.agerpres.ro/mondorama/2019/07/03/libia-cel-putin-40-de-morti-si-70-de-raniti-in-urma-unui-atac-asupra-unui-centru-de-migranti–335695

    Cand cercul nu se va mai inchide (NB)

    Tarile, liderii si persoanele care continua sa se afle sub influenta politicii fricii ar fi uimite sa afle ca puterea reala a globalismului este mult mai mica decat si-ar putea imagina. Unele analize si evaluari, atat istorice cat si actuale, destul de cuprinzatoare si sofisticate, apreciaza ca puterea reala a globalismului ar fi de circa 20-30% din cea care i se atribuie. Unii vorbesc chiar de mai putin, de sub 10%. Doua treimi din puterea globalistilor vine de folosirea puterilor altora si de regula impotriva lor.

    Vampirismul de putere al globalistilor se intemeiaza pe stereotipuri psihologice, pe care le-au insamantat timp indelungat in mintile oamenilor, astfel ca acestia au devenit prizonieri ai unor scheme emotionale de conditionare, acceptare si conformare. Cand acest cerc vicios, creat si intretinut de globalisti, va fi spart si nu se va mai inchide prin cei pe care ii folosesc drept mijloace pentru scopurile lor, oamenii se vor elibera si isi vor da seama de puterea lor uriasa la scara planetara.

    Un mod de cum SUA se folosesc de alte tari pentru a-si atinge telurile globaliste poate fi detectat in declaratiile vicepremierului libian Ahmed Meitig, de la inceputul lunii trecute, in timp ce se afla la Washington, pentru a pune la punct un mecanism bilateral, folosind mijloace arabe, impotriva miscarii antiglobaliste a libienilor, conduse de maresalul Khalifa Haftar. Meitig si guvernul sau, unealte ale globalismului, au cerut ca SUA să-şi intensifice diplomatia in vederea izolarii mareşalului Haftar.

    Khalifa Haftar, care deţine controlul asupra estului Libiei, a lansat la începutul lunii aprilie o ofensivă cu scopul de a ocupa capitala Tripoli, unde se află sediul “Guvernului de uniune naţională” (GNA), al premierului Fayez al-Sarraj, guvernare recunoscuta internaţional, la influenta globalistilor. Ofensiva antiglobalista este susţinuta de Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudită şi Egipt, care au decodificat nereprezentativitatea nationala si regionala a GNA, un risc pentru antiterorism si stabilitatea regiunii.

    “Nu cerem sprijin financiar sau militar SUA. Avem nevoie de un ajutor diplomatic hotărât”, a precizat trimisul lui Sarraj. „SUA au mulţi prieteni şi aliaţi în regiune, iar aceşti prieteni şi aliaţi ai SUA se amestecă din greu şi intens în afacerile libiene” interne. „Vrem ca SUA să adreseze un mesaj clar acestor state pentru ca ele să păstreze distanţa faţă de Libia”, a declarat Ahmed Meitig, invederand astfel cererea uzurpatorilor de la Tripoli ca Washingtonul sa inchida cercul globalist cu mijloace arabe.

    Lucrurile se intampla similar si in alte situatii conflictuale sau tensionate din Orientul Mijlociu, intre care cea a Iranului antiglobalist este extrem de edificatoare, sau din alte zone ale Lumii, in care cercul scopurilor globalismului este inchis cu mijloace locale, dar impotriva intereselor tarilor-mijloc (mijlocitoare).

    https://www.hotnews.ro/stiri-international-23193071-guvernul-libian-uniune-nationala-lui-sarraj-declara-linistit-dupa-garantiile-oferite-sua.htm

  5. Dublul standard este evident. Nimic nu pare ca s-a schimbat in relatia cu „colonia” UE numita Romania. In continuare vin aia de la MCV si ne cer socoteala, iar noi continuam sa luam pozitia de vinovat de serviciu, rusinati de greshalele noastre, pe cind ei nu se ruhineaza de ale lor.

    Multa ipocrizie, si din pacate se gasesc „lideri” in Romania, incepind cu Presedintele, care nu isi vede barna din „ochii europeni”, dar se preocupa de scaiul din ochiul natiunii. Care sunt meritele acestui Presedinte totusi, in afar’ ca umple ecranul?

    Si o ultima intrebare: Justitia e independenta acum in Romania dupa ce Dragnea s-a mutat la zdup?

  6. Dl. Orban si PNL acompaniat de USR+, văzând că îndrumările lor pentru Maia Sandu și Năstase, de a cere demisia judecatorilor CCM, s-au realizat sub presiunea amenintarilor interne si externe au prins curaj si vor sa „reediteze” succesul si asupra judecatorilor CCR.
    Surpriza va fi mare, fiindca in acest moment, mai mult ca oricand, psd-istii si simpatizantii sunt motivati si alarmati si nu numai ca nu vor reusii sa demita judecatorii CCR, ci vor provoca si mari miscari de mase impotriva lor.

  7. A fost şi Adrian Năstase o victimă, dar parcă cea mai victimă dintre victime pare a fi cel atât de plastic descris într-un comentariu încă de acum 3-4 ani :

    Ce-or să sară unii să mă acuze că sunt nostalgic, comunist, etc. NU SUNT, m-am bucurat foarte mult la revoluție, când a căzut Ceaușescu.! DAR ASTA E REALITATEA, Ceaușescu a avut greșelile lui IMENSE dar nu trebuia împușcat în asemenea mod, în asemenea zi și cu o asemenea mascaradă. . NU, NU SUNT UN NOSTALGIC! DAR, Întrebarea mea era asta: era necesar tot furtul care s-a făcut după revoluție? Era necesară avaritatea conducătorilor ce au venit după Ceaușescu? Era necesar să se distrugă absolut tot ce s-a construit tot din munca românilor? La 4 ani, HOȚII se mai schimbă între ei, dar toți sunt mână în mână. Din când în când mai este băgat câte unul dintre ei la zdup dar scapă după 2-3 ani, rămânând apoi cu banii care le ajung pentru 3 generații. Asta dacă nu scapă cu suspendare sau au ”scris” 3-4 cărți, să le reducă din pedeapsă. Ca la noi, la nimeni! Știți cum e vorba… Îi bagă la zdup pe ușa din față și îi scoate pe aceea din dos. Iar acolo sunt ținuți ca la hotel! În 1989, România avea în conturi două miliarde de dolari cash (bani care dispar în anii ’90). În afară de aceşti bani, România avea investiţii şi datorii de recuperat în valoare de aproximativ 8 miliarde de dolari. Acum, avem datorii externe de 90 de miliarde de euro. Au avut țara la cheie, fără nicio datorie și și-au bătut joc de ea și de noi. după revoluție, oare de ce s-au distrus toate fabricile, uzinele, de ce s-au tăiat la fier vechi și s-au vândut pe nimic la străini? De ce oare? Pentru niște comisioane grase ce le-au intrat în buzunare trădătorilor de țară? Aceste lucruri de ce s-au întâmplat? De ce au fost nevoiți să plece în străinătate toți tinerii?Peste 5 milioane de tineri, ca mine, au fost nevoiţi să ia calea pribegiei, a exilului, într-o ţară devenita ruină, fabrică de şomeri, adusă în stadiul ăsta muribund chiar de cei care ne-au promis libertatea la revoluţie. Ţara nu mai avea datorii, avea chiar de încasat vreo 10 miliarde de dolari, dar au supt tot nemernicii. Au ras tot, agricultură, industrie, combinate, sisteme de irigaţie, uzine, tot. Inconştient sunt eu? Hmmm… Ceauşescu a fost executat pentru Subminarea economiei naţionale. Ei bine, toţi care au distrus tot, după revoluţie ar trebui să aibă aceeaşi soartă. Dar o pedeapsă mult mai dură. Ceauşescu a fost un inconştient când a gândit că se poate opune celor ce finanţează lumea. Chestia cu: ”neamestecul în treburili interne” i-a adus sfârşitul. Nu îl plâng, m-am bucurat la Revoluţie dar, cei ce au venit după el au fost de o mie de ori mai răi. Au fost sacrificii imense din partea populaţiei. Mai mult decât atât, a deranjat pe cei care împrumutau bani, Ceauşescu semnându-şi prin aceasta condamnarea la moarte. Părerea mea.
    Întrebare de baraj: Cine a subminat cu adevărat economia naţională? Ceauşescu sau cei ce au venit după el?

    • Dar iată şi un VINOVAT , poate cel mai important pentru tot ce s-a întâmplat şi se mai întâmplă în Ţara asta . Oare până când ? :

      „Goana după meteor”, un excelent articol din „Caţavencii”

      Pînă la urmă, cînd nimeni nu mai spera nimic, cînd statul paralel dispăruse de pe buzele noii conduceri pesediste ca un porumbel mut, cînd securismul de stat și privat se resorbise, prin porii mișeliei, în epiderma fricii de partid, impactul s-a produs.

      Un asteroid a lovit Pămîntul.

      Cutremurul s-a resimțit peste tot, de la ecuator la poli, de la Videle la Kuala Lumpur. Norul piroclastic a prăjit balenele cu cocoașă din Pacificul de Sud, dinozaurii care încă nu dispăruseră au dispărut, axa de rotație planetei s-a modificat, precesia și nutația au fost date peste cap, timpul a intrat în criză relativistă și iată-ne dați înapoi, într-o clipită, cu opt sute de ani.

      Sîntem în Evul Mediu. Asta înseamnă că Traian Băsescu poate fi torturat. Asta înseamnă că tot ceea ce n-am putut afla pe căi democratice, prin Justiție, prin presă și prin conștiință, putem afla prin folosirea cleștelui înroșit în foc și a hrubei cu igrasie. Răul a început cu Băsescu, iar mărturisirea lui are nevoie de această întîmplare astronomică norocoasă, fiindcă doar călăii secolului al XIII-lea pot să dezlege limba unui prizonier mongol.

      Dar, aproape sigur, nu e nevoie de cărbuni încinși. Un șpriț e de ajuns. Darul suptului, lașitatea și vocația de denunțător își fac singure treaba. Băsescu vorbește imediat. Secretele depozitate în condiții improprii, într-un spațiu cerebral neigienizat, laolaltă cu vanitățile, cruzimea și halucinațiile provocate de alcool, ies la iveală cu fiecare pahar. Avem confesiunea dezlînată a unui turnător pilit, gata să plîngă demostrativ, ca șobolanii în retragere, căzuți la bătrînețe în ghearele pisicii.

      Povestea e cumplită. Aflăm cum a fost fabricat răul, cum a fost pusă la cale armura instituțională din jurul unui securist lacom, hrănit cu vise despotice și erotice, cum Petrov a fost păstrat pe microfilme și pus apoi să călărească pe deșelate un popor prostit și buzunărit de noua Securitate. Aflăm cum subordonatul lui Silvian Ionescu la Anvers, informatorul Băsescu, ajuns președinte, a fost instruit să-și construiască aparatul represiv din mediocri animați de sentimentul revanșei universale, să-i combine cu acoperiți, cu impostori plini de zel și carieriști șantajabili. Aflăm cum a fost pregătit cadrul legislativ pentru săltarea adversarilor, cum au fost modificate legile pentru sporirea puterilor Serviciilor. Aflăm cum au fost puse la cale arestările politice, distrugerea grupurilor de presă, intimidarea mediului de afaceri, cum au fost furate alegerile în trei rînduri, cum au fost băgați rușii la ALRO și în alte părți, cum grupul organizat din apropierea lui Băsescu a furat, a luat șpăgi și a dus banii în Dubai, Cipru și Qatar. Aflăm cum au fost transportate valize cu cash prin intermediul pazei și protecției, cum au fost organizate zboruri de cărăușie spre destinații arabe, sub acoperire de intelligence.

      Aflăm despre călătoriile erotice clandestine, în Croația și Italia, ilegale în raport cu siguranța națională și Constituția, ale celui mai informat dintre români. Aflăm despre banii luați de la Cășuneanu, despre terenurile, casele și valuta primite la adăpostul Serviciilor, despre vînzarea flotei și a rețelei de spionaj din lumea arabă. Aflăm despre tutela judiciaristă a Marelui Licurici, acceptată în schimbul protecției persoanei, despre procurorii la ordin, despre generalii complici și despre înregistrările cu politicieni și jurnaliști cu care despotul își delecta amanta.

      Aflăm povestea monstrului cu zîmbet european, a dragonului stilizat, poreclit “Anticorupție”, pe care a zburat Mama Cazonilor, Monica Macovei, pîrjolind, cu focul procuraturii comuniste, toate obiecțiile elementare în materie judiciară. Aflăm, în fine, amănuntele unei biblii negre, o carte a Facerii Răului. Căci Evanghelia după Băsescu anunță împărăția stelelor, a urii aproapelui, a vieții de după democrație, venirea lui MeSIE și MeSRI.

      Niciodată nu vom înainta ca națiune pînă cînd această povară a adevărului nu va fi deșertată, ca o vomă cosmică, din goarna bețivului nostru iubit, pe care ziua de azi îl răsplătește, iată, pentru faptele sale, votîndu-l, condamnîndu-l la o pensie aurită și trimițîndu-l să-și facă pușcăria pe bani grei, la Bruxelles.

      Deși are proporții astronomice, drama noastră se întemeiază pe un Big Bang-caricatură, pe o explozie a răului destul de penibilă, care ne-a umplut spațiul vital cu proști, securiști și canalii. Ca s-o aflăm așa cum trebuie, avem nevoie de mărturisirea completă a demiurgului-securist. Adică de un asteroid și o damigeană cu vin.

  8. Pai poate conceptul nu a venit din vest, ci doar a fost reflectat intr-o oglinda de pe acolo (venind dinspre aici ca si initializare), fiind re-proiectat peste viata politica din Romania, care in opinia mea nu are calitate, pentru a fi uzitat in campanii cu o stampila giranta straina, care sa-i dea greutate.
    Ca sa citez aproximativ un amic: „Pai daca zic ambasadele!? Stiu ei mai bine!”.
    Si daca, oricum, a parut ca prinde, pentru ca au vazut ca se poate, s-au urcat si aia pe val, sa forteze cate ceva, in folosul lor.
    Romanii sunt fascinati de straini in general, si probabil, asa cum au pierit civilizatii, mai mari sau mai mici, din cauza acestei naivitati, o vom pati si noi, mai devreme sau mai tarziu.
    Poate nu o sa avem chiar soarta nativilor americani, sper, adicatelea sa ne uitam la pamanturile pe care le-am avut, din rezervatii in care stam in rulote dezmembrate, hranind ursii cu mana.
    Trebuie pastrata o masura in ceea ce poate cineva de afara sa impuna sau macar pârâciosii sa fie trecuti intr-un plan secund.Istoriceste vorbind, din vremea dacilor, avem acest obicei de a ne da singuri peste genunchi.

    In Albania, liderul revoltat pe strazi, era un individ cu ceea ce in Romania s-ar numi probleme penale, dar sustinerea dinspre aceiasi externi exista si era pozitiva.Deci problema este totusi in/cu Romania.E de fapt „sindromul pârâciunii”, care se dezvolta in generala, la scoala, si evolueaza catre formele alea urate care distrug destine, ca-n telenovele.Exista si factorul 3-rd party, pe pe de alta parte.

    „wind of change” a venit in UE si va veni si in Romania.
    Gruparea castigatoare pare sa fie aia cu vitezele multiple si armata europeana.
    Asta inseamna ca, probabil, se va renunta la presiunea pe zona justitiei si se va trece pe fortarea cotizarii/achizitiilor pentru o armata concurenta NATO, care nu stim de cine ne va apara, pentru ca ma indoiesc ca Rusia ca furnizor de hidrocarburi are vreun interes militar agresiv raportat la clienti sau vice-versa, iar Iranil le pare partener oricum.Europa va ceda rusilor (nu Rusiei) Ucraina si R.Moldova, asta e opinia mea, prin pasivitate si non-actiune.Si tacerea noastra e foarte zgomotoasa de multe ori, la momente variate si decisive.
    Poate ca-n locul protestatarilor civili revoltati , statul de drept si democratia vor fi impuse de aceste casti albastre europene.
    Probabil, vom ajunge sa platim 3 „cotizatii”, una pentru UE, una pentru armata europeana si una pentru NATO.

    Apropo de” barcile” tocmai contractate, exista un articol nu mai stiu pe unde, cred ca din 2014, cu un ministru german cred, nu sunt sigur , care propunea Israelului acealsi tip de „jucarii” , 4 bucati la ~ 1mld euro, dar erau Made in Germany, iar masina germana era masina germana.

    In noul context americanii vor trebui sa se decida daca statele din estul Europei sunt mai mult decat state vasale, cum par acum, adica furnizoare de servicii.
    Vor trebui sa descinda economic, macar acum in al 12-lea ceas, iar corporatiile alea mari americane ar trebui sa vina in sfarsit sa investeasca.Vreau sa vedem gigantii tehnologici aici, in Romania, cu bisnis.Daca nu, nu e problema, think tankurile rusesti vor rezolva cazul in maximum 5 ani, cu materialul clientilor.Randul urmator, poate, peste inca 50 de ani, cand trimisii SUA vor fi latini, cun vom fi fost noi, si crestini, cum noi, probabil, nu vom mai fi, lucrurile vor decurge mai bine.

    Ambele doamne, si Ursula si Cristine, sunt niste femei capabile si probabil cu o calitate umana mult peste ceea ce am avut la UE in aceleasi functii.
    E practic o conducere de stanga in adevaratul sens al cuvantului, mai potrivita cu conceptul in sine.
    E hilar ca tipul cu cheliuta incompleta a incercat sa ajunga la struguri „injurand” statele din Est in prealabil, plecand de la ideea gresita ca toti esticii sunt ca romanii.

    Doamne ajuta! Poate cu noii lideri ne-o merge si noua (Romaniei) mai bine.

    • Mi se pare ca exista politicieni care ataca Statul de Drept chiar acum.

      Un grup de indivizi, care au avut probleme in justitie, ataca legitimitatea Curtii Constitutionale a Romaniei, institutie care este un garant al mentinerii legalitatii si democratiei pe aceste meleaguri.

      Consider ca CCR ar trebui aparata inainte ca aia de care vorbeam mai sus sa puna vorbe in guri straine, care sa ne atace institutiile legitme, faurite prin legi si constitutie, intru folosul lor personal.

      Acest atac trebuie sa inceteze, nu suntem in Afganistan, iar politicienii tebuie sa stopeze presiunea politica, vizibila in media, pe membrii Curtii Constitutionale.

      Este inadmisibil la ce se preteaza astia.

      Sper ca ambasada SUA va sustine Rule of Law in Romania si indivizii care ataca in mod nepermis o institutie fundamentala intr-o democratie, sa fie trimisi acolo unde le locul, la cosul de gunoi al istoriei.

      Una e sa critici o decizie, ca nu-ti place tie, ca de, te afecteaza pe persoana fizica, si alta este sa ataci la persoana membri ai Curtii, in incercarea de a-i intimida in exercitarea jobului.

      Daca se aplica Rule of Law, minut de minut si an de an, de la inceput, nu exista aceasta decizie si poate nici jesterii ajunsi politicieni nu mai bruiau viata politica si Statul de Drept zilele astea.

  9. Trista atitudinea lasa a oficialilor romani , de la Dancila la Iohannis , in fata candidaturilor a doi dusmani fatisi ai Romaniei , Weber si Timmermans .
    Amandoi nu stiau cum sa … mai bine pe cei doi cand altii – socialisti Slovacia , Cehia , Ungaria , Lituania , Italia – au spus clar – Timmermans e un oribil , un inamic al regiunii noastre , nu-l vrem .
    Noi nu avem atata mandrie sa spunem ” nu ” dusmanului ….
    Trista si atitudinea indiferenta a inchizitorilor Noii Securitati – Tapalaga , Oana Pellea , Turturica , stirile TVR ale lui Constantin etc – care sunt primii cu acuzatiile ” PSD e calul troian al lui Putin ” – in fata incalificalificabilelor provocari ale zisului ambasador Kuzmin pe pagina Ambasadei Rusiei – pentru ca Noii Securitati -i este indiferenta Romania , ea este interesata doar de servirea intereselor unor puteri straine vest-europene si nord – americane , nu de interesele Romaniei …

  10. Iurie Chirinciuc:
    UN TREN AL DURERII MAI CIRCULA SI ASTAZI PRIN R.Moldova.NU-L VOM SCOATE DE PE SINE ATAT TIMP CAT VOM FI DESPARTITI DE TARA-MAMA

    Se implinesc 70 de ani de la cel de-al doilea val de deportari a romanilor basarabeni in Siberia. In efortul lor de a distruge inima acestui pamant, autoritatile sovietice au intimidat taranul gospodar, i-au maturat podurile. Dar stalinistilor li s-a parut ca aceasta e insuficient.
    La 6 iulie 1949, in cadrul unei operatiuni speciale a NKVD-ului sovietic, 11 mii de familii de basarabeni au fost urcate in marfare si duse in Siberia.
    Cu durere si lacrimi in ochi, avand portretele buneilor deportati, ale rudelor, sute de romani vor depune florile recunostintei la monumentul Trenul Durerii in aceasta zi. Trenul Durerii, de la Gara Feroviara, cel mai mare monument din R.Moldova este o metafora ce exprima durerea unei natii care a fost bagata in vagoane pentru a fi exterminate.Primele vagoane au chipuri umane, care, pe masura ce trenul inainteaza se transforma in fiare. Sculptura este din bronz si cantareste 15 tone.

    Ca sa nu se uite aceasta mare tragedie, Mihai Ghimpu, prședintele PL, a lansat un amplu proiect de edificare a monumentelor victimelor regimului comunist de ocupatie in fiecare localitate din R. Moldova.Deja au fost instalate peste 250 de monumente.
    Eu personal am instalat 11 monumente in raionul Ungheni. In masura posibilitatilor voi contribui in continuare la eternizarea memoriei stramosilor, caci am viu in amintire chipul bunelului meu.
    Bunelul, Ieftimie, gospodar de frunte al satului meu de bastina,Costuleni, astepta din moment in moment sa vina si sa-l duca. A fost lasat la vatra, datorita șefului Pichetului de grăniceri , l-a convins ca bunelul meu, care-i servea pe toti satenii cu must dintr-o cana de lut, cand aducea roada de la crama nu este culac, ci un gospodar cu cea mai buna vie din regiune. Asta a fost viata buneilor nostri. A noastra este, insa mai buna? Oare nu vedeti cum mai marii de moment ai zilei ne baga pe gat natiunea civica moldoveneasca? Pe mine nu m-ar mira daca romanul Nicu Popescu,care pretinde ca este ministru de externe va declara ca romanii basarabeni nu au fost deportati. Si Dodon va spune ca afirmatia acestuia e ”echilibrata”. Suntem si noi represati, dar nu vrem sa recunoastem acest adevar in fata lumii intregi si sa cerem ca Unirea sa devina un garant al dainuirii noastre vesnice pe acest pamant.Cât trăim pe acest pământ
    Mai avem un lucru sfânt,
    O câmpie, un sat natal,
    O clopotniţă pe deal.

    Cât avem o ţară sfântă,
    Şi un nai care mai cântă,
    Cât părinţii vii ne sunt
    Mai există ceva sfânt.

    Cât pădurile ne dor
    Şi avem un viitor
    Cât trecutu-l ţinem minte
    Mai există lucruri sfinte.

    Cât Luceafărul răsare,
    Şi în cer e sărbătoare,
    Şi e pace pe pământ,
    Mai există ceva sfânt.

    Cât avem un sat departe
    Şi un grai fără de moarte
    Cât ai cui zice părinte,
    Mai există lucruri sfinte.

    Cât durea-ne-vor izvoare,
    Ori un cântec ce dispare,
    Cât mai avem ceva sfânt
    Vom trăi pe-acest pământ.

  11. http://valdaiclub.com/a/highlights/balkans-today-building-on-the-ruins-of-yugoslavia/

    „Balkans Today: Building on the Ruins of Yugoslavia

    On July 4, the Valdai Club hosted a discussion featuring Borisav Jovic, the President of the Presidency of Yugoslavia in 1990-1991, who was observing firsthand the dramatic disintegration of the country. He offered his perspective of those developments and told the audience about his book, “A Lost Century: the Serbian Position in the Breakup of Yugoslavia.” In their turn, Russian experts shared their view of Russia’s position in the Balkan Peninsula and the prospects of relations between Russia and Serbia.

    The disintegration of the Socialist Federal Republic of Yugoslavia, which largely coincided with that of the USSR, was one of the main political disasters of the late 20th century, radically changing the Balkan Peninsula and affecting the fate of other countries of Central and Eastern Europe. Although historians agree on the main factors which had led to these developments, they are seen differently in the former Yugoslav republics. One of these perspectives was presented by the Valdai Club’s guest. ”

    Titlul articolului e sugestiv.

  12. Urgenta nationala , inlocuirea pentru 3 luni a Corinei Cretu la Bruxelles .
    Credeti ca Johannes Hahn va aproba , din pozitia lui de uzurpator al postului pentru Dezvoltare Regionala , finantarea Podului de la Braila in cele trei luni pana in octombrie ?
    Multumim , Corina , pentru demisia ta .
    Ai avut de ales intre postul de europarlamentar patru ani si postul de comisar inca patru luni , post din care puteai finanta cu 385 milioane de euro dezvoltarea Dobrogei de Nord si a sudului Moldovei , aproband in august – septembrie acest proiect .
    Ai ales .
    Nu comentez .

  13. O INSTANȚĂ „MAI SUPREMĂ” DECÂT NE-AM PUTEA IMAGINA

    Când pe 3 iulie 2019 fostul judecător CCR Petre Lăzăroiu a afirmat, cu subiect și predicat, că presiunile la care au fost supuși judecătorii Curții i-au determinat pe aceștia să ia decizia cu privire la completurile de trei specializate pentru judecarea cazurilor de corupție DUPĂ pronunțarea sentinței definitive în dosarul lui Dragnea Liviu, o parte a societății românești a fost cuprinsă de niște sfinte frisoane etice, în timp ce o altă parte a societății, în frunte cu Ludovic Orban, a sărit cu caninii în carotidele fragile ale judecătorilor constituționali care au îndrăznit să afirme că Înalta Curte de Casație și Justiție ar fi trebuit -ce surpriză!- să respecte legea.

    Judecătorul Lăzăroiu a afirmat că:

    „S-a amânat pentru că foarte mulți colegi nu au suportat presiunea și au zis că e mai bine să se amâne pentru plenul următor. Când patru judecători spun că nu vor să judece, nu se mai poate judeca în complet de doar cinci judecători. Nu s-a vrut atunci, asta este! Pentru că colegilor mei le-a fost teamă, în acea conjunctură, să mai judece. A fost prea mare presiunea!”

    Că Ludovic Orban a avut crampe din pricina pronunțării CCR nu mă prea interesează- știam că va avea … așa cum nu m-a emoționat nici indignarea de fațadă a lui Dan Barna, a cărui aplecare ipocrită către „lupta împotriva corupției” seamănă, ca două picături de apă, cu programul de viitoare audituri ale fostului său consilier Andrei Caramitru la instituțiile finanțate de stat care vor ocoli, totuși, Teatrul Național București, că acolo e director tata, iar tata e băiat bun și cheltuitor cumpătat al banului public, zău!!!

    Comunicatul USR arată așa:

    „Ceea ce s-a întâmplat astăzi arată doar cât de fragile sunt progresele înregistrate în ultimii ani de România. O gașcă de infractori, cocoțată la putere prin înșelarea electoratului, distruge sistematic, de doi ani și jumătate, sistemul judiciar și lupta împotriva corupției, rescrie legile pentru a scăpa și pentru a putea continua să fure în liniște.” ( 3 iulie 2019)

    Apă chioară într-un pahar spart în fund! Îi reamintim domnului Barna că așa cum șampania se bea prin reprezentanți și personajul generic „gașca de infractori” văd că intră la pușcărie printr-un reprezentant, respectiv prin Dragnea Liviu, care tocmai a încasat trei ani și jumătate pentru că niște dudui n-au mers la serviciu iar șefa lor n-a scos o vorbă din motive de ascendent moral apăsător și rece pe grumaz!

    Cum spuneam, nu comunicatele- previzibile- ale PNL+USR-PLUS mă frământă.

    Ci frisonul celorlalți. Căci situația asta cu Înalta Curte care face ce-o taie capul nu este de azi, de ieri… este semnalată cel puțin din 2012.

    Puțină lume a citit SCRISOAREA DESCHISĂ a fostului adjunct al Procurorului General al României, Gabriela Ghiță, publicată pe 6 iulie 2012 sub titlul „Judecătorii Instanței Supreme și-au murdărit mâinile cu sângele lui Adrian Năstase!”… Așa că nu vă amintiți de numele acestei doamne? Păi, nu vă amintiți… că era pe vremea când procurorii nu erau „vedete” și nici nu se gândeau să ajungă. Și nu erau cunoscuți ca bădia Uncheșelu, spre exemplu… Se întâmpla în apusul unei normalități pe care astăzi nici nu ne-o putem imagina.

    Scrisoarea acestei doamne începe așa:

    „Nici în visele urâte nu credeam că ar fi posibil să asist vreodată la asemenea neînchipuite, brutale și cinice încălcări ale Constituției, legii române, Convenției europene și jurisprudenței CEDO și chiar infracțiuni ale «oamenilor legii» comise în aplicarea legii. Mai mult, soarta a vrut să mă convingă că se poate și chiar să o cunosc direct, nemijlocit și dureros. Convinsă ca tot ce are un început trebuie să aibă și un sfârșit, inclusiv răul și răutatea umană, cred că se impune să vorbim deschis și despre aceste lucruri și cu cât mai repede, cu atât mai bine(…) Ar fi multe de spus despre climatul fascistoid în care s-a desfășurat judecata în fond la completul Matei Ionut (președinte), Ioana Bogdan si Cristina Rotaru.”

    …și se încheie cu:

    „Sub aspect strict juridic, afirm că modul în care a fost creat și soluționat dosarul «Trofeul Calității» constituie o sfidare a celor mai elementare norme legale și morale nu numai acceptate de lumea civilizată, dar incredibile chiar și în regimul politic anterior anului 1989.”

    Asta după ce ne făcuse deja un portret amplu și devastator al simulacrului de justiție care l-a vizat pe premierul Adrian Năstase: judecători „supremi” puși cu mâna, complet de recuzare nelegal, „intervenția directă, ilegală și ocultă a unora dintre membrii CSM în actul de judecată”…„ pervertirea normelor legale privitoare la prescripție”, ignorarea încăpățânată și premeditată a expertizelor care au demonstrat că nu există NICI UN FEL DE PREJUDICIU în dosar. Adică, o salată bine asezonată cu de toate!

    Încă o dată: asta se petrecea la Înalta Curte de Casație și Justiție, în nepăsarea totală a publicului, în 2012. Să nu vă îngrijorați de soarta doamnei Ghiță, că a fost arestată și dânsa, nu după multă vreme…c-așa-i în tenis! Dar să fim noi liniștiți, cetățeni… STATUL PARALEL și OCULT chiar nu există!

    Au trecut șapte ani de atunci. Cum naiba de nu s-a știut? Păi, nu s-a știut tot din aceleași motive temeinice pentru care nici Dragnea nu a avut nici o șansă să rămână în libertate: publicul a zis că Adrian Năstase e antipatic… și că e pesedist… și e arogant… și are „palate” …și o fi făcut el ceva, ei, nu chiar lucrurile pentru care a fost condamnat, dar altceva sigur a făcut … Căci, dacă la Înalta Curte se poate eluda legea, cetățeanul, la el în sufragerie, de ce s-ar împiedica de așa ceva?

    Judecătorul Petre Lăzăroiu mai spune următoarele:

    „Nu cred că ținta a fost băgarea lui Dragnea în pușcărie, ci dispariția lui de pe scena politică. Chiar dacă nu a fost negru pe alb, raportul indica spre o admitere a acestei sesizări. Ori legea trebuie modificată, ori ÎCCJ trebuie să aplice legea. Ori Înalta Curte a zis că nu este interesată de cum arată legea, ceea ce este un derapaj mare de la regulile statului de drept.”

    Mă întreb: câți președinți ai Partidului Social Democrat mai trebuie să fie arestați pentru ca populația să înțeleagă cam cum funcționează Înalta Curte, peste care doar Dumnezeu mai judecă faptele PESEDEULUI?
    ………………………………………………………………………..
    P.S. Ca să nu vă întrebați de ce, totuși, unul dintre președinții PSD nu a avut așa niște probleme profund penale, e bine să ne reamintim că Mircea Geoană a declarat în instanță că el habar n-a avut că a primit de la Marian Vanghelie trei ceasuri de valoarea a trei garsoniere ( ei, hai, garsoniere mai de provincie…nu „dă București”) și de aceea nici nu le-a trecut în declarația de avere. Iar Înalta Curte, amabilă, l-a crezut „din prima”. Asta a fost în 21 septembrie 2017.

    Cu șase ani în urmă, pe 4 iulie 2011, Mark Gitenstein, ambasadorul MARELUI LICURICI, îl etichetase pe Mircea Geoană ca fiind „un bun prieten AL MEU și CEL MAI BUN PRIETEN AL AMERICII” . Or, după cum știm, Onorata Instanță Supremă poate că nu are alte calități … dar măcar memorie bună am putea zice că are.

  14. SUA: Anularea drepturilor omului si minoritatilor nationale. Globalistii interzic identitatea etnica

    Dreptul la identitate etnica face parte din drepturile generale si particulare ale omului. Recunoasterea si respectarea minoritatilor nationale tin de drepturile universale ale minoritatilor. In toata lumea civilizata respectarea drepturilor omului si drepturilor minoritatilor nationale sunt un standard definitoriu si obligatoriu al democratiei. Anularea acestor drepturi este un simptom major pentru care exista un diagnostic précis: dictatura.

    SUA tocmai au interzis dreptul la identitate etnica. Scopul este politic, reprimarea opozitiei si revendicarilor minoritatilor etnice. Consecintele sunt multiple. Ele privesc impiedicarea organizarii politice a minoritatilor nationale, a asociatiilor, partidelor, intrunirilor acestora. Globalistii vor sa anihileze diversitatea etnica a SUA. O populatie amorfa e mai usor de dominat. SUA nu sunt un popor, in sens clasic si istoric, neavand un trunchi etnic si o istorie comune. Ele sunt o suma de etnii si de rase imigrante, ale caror caracteristici trebuie sa fie intangibile politic.

    In ciuda acestei realitati, globalistii continua sa vorbeasca de natiune si national, care sunt formule istoriceste evoluate din popor si popular. Cel mai adesea SUA pun termenii de natiune si national in conexiune cu patriotismul si securitatea. Pe acestea din urma insa ele le raporteaza la minoritatea etnica si rasiala dominanta, autodesemnata ca “aleasa” si “superioara”, menita sa conduca toate neamurile din SUA si din Lume.

    Guvernul preşedintelui american Donald Trump a renunţat marţi la introducerea unei întrebări despre naţionalitate în următorul recensământ al populaţiei SUA. Aceasta masura abuziva a globalistilor riscă, potrivit opozantilor, să ducă la desconsiderarea si chiar desfiintarea drepturilor politice si civile ale minoritatilor nationale.

    Drepturile minoritatilor nationale incep cu dreptul la identitate etnica si la declararea acesteia cu prilejurile recensamintelor populatiei, pentru ca guvernul sa ia act de existenta lor, in baza careia sa le respecte si sa le asigure drepturile specifice. Guvernul SUA a incalcat Constitutia, pe care o rezerva exclusiv minoritatii dominante, a evreilor.

    https://www.agerpres.ro/politica-externa/2019/07/03/sua-intrebarea-despre-nationalitate-exclusa-definitiv-din-recensamant-in-2020–335794

  15. Lideri ai Romaniei/ Reevaluari politico-istorice: Regele Carol II si presedintele Ceausescu

    Sa fie oare autoarea evreica de vrea sa-i reabiliteze pe asasinii politici ai Romaniei din urma cu 79 de ani? Daca lui Nicolae Ceausescu si Elenei Ceausescu li s-au decontat izolarea internationala si austeritatea sociala din 1989, nu ar fi normal ca, pastrand relativ aceeasi unitate de masura, izolarea geopolitica si dezmembrarea din 1940 sa fie decontate cuplului monarho-dictatorial Carol al II-lea si Elena Lupescu? Nu poate fi trecut cu vederea ca in loc de comemorarea tragediei statal-teritoriale romanesti din timpul celor doi amanti ai Coroanei se vine cu un fel de oda postuma inchinata celor doi dezmembratori ai Romaniei. Trebuie sa inghitim si o asemenea sfruntata manipulare politico-istorica? Oare, in aceiasi termeni concilianti, de reevaluare politico-istorica, nu putem sa dam la o parte deformările, stereotipurile populare și zgura ideologică de pe imaginea presedintelui Ceausescu si sa punem in locul lor o aceeasi indoiala: Sa nu fi fost el un presedinte atât de rău precum se spune?http://www.contributors.ro/cultura/interviu-cu-tatiana-niculescu-despre-paradoxalul-rege-carol-al-ii-lea-sa-nu-fii-fost-el-un-rege-atat-de-rau-precum-se-spune/

    • Carol si-a dat lui insusi ultimatumul din 26 iunie 1940 ? El a cerut Bucovina de Nord pentru URSS , ” despagubire pentru 20 de ani ocupatie romaneasca a Basarabiei ” ? El a dus 3 armate rusesti cu Jukov pe Nistru ? Canta din acordeon la alta masa , batiuska .

    • Anii lui Carol au fost cei mai buni !
      Magheru , Vatra Luminoasa , Eforiile , Rex-ul din Mamaia etc etc – in anii lui s-au facut !
      Cioran , Eliade , Ionescu au plecat cu bursele lui !

    • La TV-ul anti „stat paralel”, asta seara, m-am uitat juma’ de ora la o ceva.Unii s-au chinuit sa ma convinga, ca, doamna Dancila a zis altceva decat ce-a zis, desi in 2 conferinte de presa exprimarea a fost, in opinia mea, destul de clara.
      L-am admirat pe domnul Nicolicea pentru calmitate, parea o situatie inversa interpretarii filmuletului cu pixelul albastru.
      Probabil pentru o mai buna intelegere a raspunsurilor de catre jurnalisti, politicienii trebuie sa utilizeze enunturi mai scurte de tipul „Ana are cirese”.

      La americani se utilizeaza si formula „No comment”(ca tot s-a defilat ieri cu capul plecat si transpirat la propriu de catre unii), iar cazul pe o tema X se inchide, nu mai exista obiectul interpretarii.

      Trump beneficiaza de un tratament media similar in SUA si tot ceea ce enunta e rasucit si invartit pe toate partile, pentru ca tot ce face, nu-i asa, e gresit.

      In paranteza fie spus, daca ar fi sa numaram babeste „atacurile” per persoana politica la TV-ul in cauza cred ca in mod sigur doamna Dancila s-ar detasa in castigator.

      Chiar mi s-a parut ca se bate apa in piua fara niciun sens in legatura cu un non-subiect.
      Cred ca la negocierile pentru procuror european numarul scazut de euro-parlamentari psd nu va pune probleme, oricare ar fi decizia luata la varful UE.Iar daca decizia e sa fie o femeie procuror european atunci e foarte bine, Europa va fi salvata de coruptie in sfarsit.Nu pe afisul electoral al psd-ului era doamna in cauza, daca ne amintim bine.
      Avand in vedere axa Macron-V.Orban-Gasstrean cat si accederea deja a unor doamne in niste functii importanta la UE, cred eu ca probabilitatea alegerii unui procuror european tot femeie este destul de scazuta oricum.

      Poate cineva, mizand pe lipsa de tact, incearca sa arunce pisica in curtea psd pentru vreo nereusita viitoare a altora.

      La acelasi TV, in aceeasi seara, am mai aflat ca Tariceanu e cel care trebuie sa fie candidat comun neaparat ( desi nu a obtinut la europarlamentare punctele procentuale estimate in sondaje ), ca Teodorovici nu e bun de posibil candidat si ca hacherii chinezi? (din invidie pentru realizarile tehnologice romanesti extraordinare banuiesc)foarte rai, vor sa penetreze sistemele de calcul din Romania.Pentru hachereala chinezeasca? leacul e, bineinteles, sa cumpere lumea antivirus de la unii ( desi exista deja antivirus build-in).

      Tot la astia stirile despre manastiri mistuite de flacari sau inundatii devastatoare sunt prezentate de domnisoare zambitoare pregatite sa pufneasca in ras.

      Probabil au si realizatorii nevoie de concediu.

  16. Noul BRICS apare: Slovacia, Peru, Ungaria, Turcia și România sunt viitoarele națiuni care trebuie urmărite.

    Stabilitatea politică atrage turismul și investițiile: primele trei țări (Japonia, Norvegia și Elveția) au câștigat toate avantajele stabilității politice, democrației sociale și neutralității convingătoare, în timp ce țările care se confruntă cu o diviziune politică mai mare, incertitudine și tulburări socio-politice Marea Britanie, Statele Unite ale Americii, Franța, India, Brazilia) au făcut toate loviturile semnificative. Percepția instabilității politice asupra turismului și a investițiilor nu a fost niciodată atât de puternică.

    Întreprinderile au mai multe șanse să investească în țări tolerante: studiul FutureBrand 2014 a evidențiat extremismul și migrația ca teme dominante care informează viitorul brandurilor țărilor. Acum, după cinci ani, percepțiile privind „toleranța” au crescut în toate primele 10 țări din 2014 și au devenit unul dintre cei mai importanți factori în modelarea țărilor pe care oamenii doresc să le viziteze, să sune acasă și, în cele din urmă, să facă afaceri.

    Conștientizarea ecologică = o mai bună calitate a vieții : percepțiile privind „prietenia cu mediul înconjurător” ale unei țări se corelează cu percepțiile „Sănătate și educație”, „Standard de viață” și „Tehnologie avansată”. Privind primele patru clase de „prietenie cu mediul înconjurător” (Japonia, Finlanda, Norvegia și Nigeria) fiecare arată fie îmbunătățiri semnificative, fie tendințe ascendente pe fiecare dintre aceste percepții. Între timp, lipsa de angajament a SUA față de preocupările legate de mediu a contribuit la scăderea sa în clasament.

    https://www.thebrandberries.com/2019/07/04/what-is-the-value-in-a-countrys-reputation/

  17. https://www.the-american-interest.com/2019/07/02/the-fight-for-the-poorest-country-in-europe/

    Coaliția Stânga-Dreapta, Est-Vest din Moldova demonstrează că grupurile de cetățeni, activiștii politici și liderii de pe întregul spectru politic pot să se unească în opoziție cu corupția și în susținerea statului de drept și a normelor democratice . Revolta anti-oligarhică a Republicii Moldova urmează unor evoluții similare în Ucraina, România, Slovacia și Republica Cehă. Activiștii și reformatorii civici din Europa pot fi încurajați să nu lupte împotriva unei bătăi pierdute.

    Rezultatul din Moldova ar putea contribui, de asemenea, la o mișcare pozitivă în geopolitica regională și europeană.

  18. Știe cineva pe cineva care are nevoie de cineva să-i rezolve ceva probleme prin muncă voluntară? E urgență mare! Vă rog, să ajutăm un tânăr să meargă la studii în Anglia!
    Știți, iubita lui, cum se dau rezultatele la bac, și pleacă în Anglia, are totul aranjat, el numai ieri a căpătat acordul mamei. Tânărul Pavel, fiul unor foști colegi de serviciu, este absolvent al unui Colegiu Național și nu se pune problema ca la bac să aibă vreo notă sub 9,90, dar are o mare ploblemă – NU A FĂCUT MUNCĂ VOLUNTARĂ și la „ăia” este o cerință obligatorie.
    Pun această întrebare pe blogul domnului Adrian Năstase, fără mari speranțe de rezolvare, mai mult ca semnal.
    Vreau să semnalez un gest de autoblamare a unor părinți total scârbiți de ce se întâmplă în țară. Ultima picătură a fost manifestația pentru eliberarea lui dragnea!!!!

  19. Constat că penalii sunt foarte competenți. O spun cât se poate de serios.
    Eu aș propune ca în funcțiile de decizie să fie numai penali, pentru că văd că ne-penalii nu fac mare brânză.
    Dealtfel, se pare că UE e de acord cu mine, și-apoi cine poate să conteste valoarea Christinei Lagarde?

  20. https://vasilegrozavu.wordpress.com/2019/07/05/o-idee-chifu-popescuiar-romanii-basarabeni-sa-se-duca-in-k-z-m/

    …Kolia Popescu, ostasul devotat al lui Putin, ( a se citi prim ministru in R.M.) a gresit pueril, potrivit unui articol semnat de Iulian Chifu, un pretins nu stiu cine, ex-consilier al lui Basescu-Petrov. Intrun artiol foarte complicat, publicat pe Deschide.md. (noroc, dle, Alexeev) finantat de catre ministerul romanilor de pretutindeni, acesta o unge si o misca incet spre faptul ca o coalitie Kozak este posibila in R.M.

    Pe scurt, Chifu il cunoaste pe Kolea Popescu. Il iarta pentru declaratia sa. Dar Chifu, uita ca acest subiect al razboiului fratricid este pe ordinea zilei de 27 de ani de existenta ai R.M. si el nu avea cum sa nu stie ca Mircea Snegur a spus ferm, cu doua luni in urma, ca sa auda si Dodon, pretinsul lider al consiliului presedintilor R.M. Rusia este stat-agresor.

    Ca sa ma inteleaga foarte bine domnul Alexeev, de la ministreul romanilor de pretutindeni, dar si Kolya Popescu, in cartea sa dl Cerba a scris despre conflictul din Transnistria: „Federaţia Rusă a fost un stat agresor, iar Republica Moldova – un stat agresat. Această tragedie a neamului nostru românesc este că gaura controlată totalmente de Kremlin si ţine Republica Moldova în suspans, nu ne dă voie să ne dezvoltăm, ne-a stopat avântul nostru euroatlantic şi de integrare în comunitatea europeană, ne-am pomenit cu trupe străine pe teritoriul Moldovei”.

    Precizez,autorul cartii, Valeriu Cerba, cavaler al Ordinului „Ştefan cel Mare” stie ce spune.

    Iar Mircea Snegur, alatri de care am fost in aceasta marsava agresiune ruseasca a declarat:

    „Autorul a participat la război şi tot ceea ce a scris este în cunoştinţă de cauză. Răsfoind aceste file, m-am convins că e veridic. Pentru istorie, pentru oamenii politici, pentru cititorii de rând materialul analizat este foarte important”.

    Si acum, acest Chifla, un profitor ordinar ca si Dan Dungaciu, fost consilier al presdintelui Mihai Ghimpu, nu mai vorbesc despre alti profitori romani care mulg Barasarabia din intiativa lui Basescu-Petrov, sare in aprarea unui ”MARE CERCETATOR. ” Trebuie sa fii tampti de-a binelea ca sa rescri istoria.

    Chifla, eu stiu ce esti prieten cu Nantoi, care a promovat ideea federalizarii cu R.M. Nantoi a fost scos imediat afara din functia de consilier. Pe tine nu are cine te pune la respect. Tu ravnesi esentialmente la o functie alaturi de Popescu. Tu nu-ti gasesti locul de mult timp. Il vrei cald, sigur. Si Putin ti-l asigura. Iar romanii sa se duca in k.z.m.

Lasă un răspuns