Votul meu pentru presedinte

Unii dintre colegii de blog poate nu stiu dar condamnarile mele pentru caciulite de campanie sau pentru termopane au avut un obiectiv politic foarte clar – scoaterea mea din teren si trimiterea mea in afara stadionului. In consecinta, unii membri ai conducerii Psd au spus: nu avem ce sa facem, schimbam statutul ( regulamentul) si cei condamnati nu mai pot fi membri ai partidului. Vreti sa comentez mai mult?!

Unii imi reproseaza acum ca nu sustin, in continuare, gargara despre statul paralel si abuzurile din justitie. Din 2012, tot scriu pe blog despre strategia idioata a celor care si-au fixat ca tinta doar schimbarea unor persoane din sistemul judiciar (spre exemplu, Laura Codruta Kovesi). Am explicat de nenumarate ori, ca este nevoie de modificari normative si institutionale, de un sistem de organizare judecatoreasca adecvat, de responsabilizarea procurorilor si judecatorilor, de aducerea la partid a unor personalitati cu autoritate in domeniu, de un sistem de control parlamentar asupra Spp si Sts. De ani de zile, se discuta in diverse cenacluri la televiziuni despre abuzuri ( sa nu-mi explice mie cineva ca nu stiu ce inseamna ele!) fara sa se ia masuri legislative solide, pe modelul unor tari europene. Inclusiv prin asumarea raspunderii guvernului in parlament.

In loc de astfel de masuri, asistam de ani de zile la demascarea publica a unor abuzuri, regretabile, de altfel. Repet, inteligenta politica implica reorganizarea sistemului care produce prea mult span. Nu analiza continua a rebuturilor produse de acesta.

Problema esentiala nu este despre ce vor vorbi, in continuare, liderii Psd in legatura cu abuzurile si justitia, ci ce vor face in acest domeniu. Asumandu-si o strategie in domeniul justitiei, ca parte a guvernarii – pe care sa o construiasca impreuna cu legislativul si cu Csm.

Dupa condamnare, am fost tentat sa renunt la cetatenie pentru ca „statul paralel” rupsese legaturile cu mine. Era un gand de furie. Asa ca, ulterior, am renuntat la ideea asta. Erau de vina niste oameni. Dar pentru ca astfel de lucruri sa nu se mai intample, trebuie schimbat sistemul.

Deocamdata, am ales sa votez presedintele meu…

46 de gânduri despre “Votul meu pentru presedinte

  1. Buna Ziua !

    Domnule Năstase, trecerea d-tră pe ”linia a doua” sau pe ”linie moartă”, nu v-a împiedicat sa ”creșteți”un succesor de valoare. Valoarea ”cadetului” ar trebui să reflecte ”Valoarea maestrului”.
    Nu am văzut nimic, sau poate ”mi-a scăpat”.
    Nu este târziu . Mai găndiți-vă !

    Nicușor Moise

  2. Corect!

    In primul rind, mi se pare un act de inamicitie fata de dl. Nastase, cu un PSD atent ca dl. Nastase sa nu devina un jucator prea puternic inauntrul partidului. Au fost tatonari, l-am vazut pe forstul lor purtator de cuvint pe la Fundatie, dar pe urma si dinsul a plecat din PSD. Dar au avut puterea, inca o au, si dl. Nastase tot e tinut in afara. Jumatati de masura…

    In al doilea rind, se poate spune ca Dragnea si-a tras si el un „sistem paralel”, al carui rol nu a fost de a legifera si a pune ordine in „statul de drept”. S-a jucat mai mult pe imagine si volum al mesajului, mai putin la fapte. Faimosul domn Manda, de exemplu, si-a luat papornitza si a plecat la Bruxelles, dupa ce in calitate de sef al Comisiei parlamentare de investigare a abuzurilopr in justitie, a obosit si nu a venit cu recomandari ferme de legislatie, si schimbari asteptate chiar de olteni, inclusvi noua sa sotie, direct afectata de abuzuri. Jumatati de masura.

    Guvernele PSD au mimat lupta cu „sistemul” atunci cind s-au jucat cu rechemarea Ambasadorului Romaniei in SUA, fostul sef al serviciilor, si semnatar al faimoaselor Protocoale, si ele partial declasificate. Jumatati de masura…

    Protocoalele…nici azi nu se stie exact citi au fost afectati de o justitie comandata de serviciile secrete. Nu s-a facut nici o situatie exacta care sa poata cuantifica abuzurile, parte pentru ca Protocoalele nu sunt declasificate in totalitate. Jumatati de masura…

    Politicienilor le place sa spuna ca politica e arta compromisului, si unii chiar vad o alianta PSD-USR in viitor. Una este insa compromisul, validat de electori, si alta jumatatile de raspunsuri la intrebari complete.

  3. In interviul de ieri al lui Gadea cu doamna Dancila, dl. Gadea a intrebat-o despre legaturile domniei sale cu serviciile. Dinsa a raspund creind o mica diversiune: s-a facut ca nu a inteles intrebarea, si a raspuns la o intrebare nepusa, anume ca este normal in orice tara ca un prim ministru sa fie informata de servicii.

    A mai afirmat ca Plesoianu ar fi „antieuropean” si „antiamerican”, fara sa dea exemple clare de antieuropenisme si antiamericanisme ale domnului Plesoianu.

    Concluzie: doamna Dancila a lucrat indelung pentru a isi crea o imagine de om cu inima de aur, de familie, de corectitudine, de patrioata cu gindul mereu la tarishoara [e care o reprezinta. Si totusi, ne-a arata chiar ieri ca e gata oricind sa sfashie public un coleg care o irita, in absenta acestuia in studio, si deci in imposibilitate de a se apara. Doamna Dancila ne-a aratat in direct fata sa cinica, si „anvergura” capacitatii sale de leadeship, acolo unde dinsa zice ca are talente speciale de a uni oamenii si nu de a ii dezbina. Aha! Sa nu o judecam prea sever, pentru ca ii place lui Basescu….

    • Buna ziua!
      Domnule Nastase sunteti un om inteligent ,cu mult peste medie, iar acum nu cred ca mai sunteți închistat de odiosul” corectitudine politica”,așadar sa facem recurs la istorie ;sistemul actual cu tot cu stat paralel sau mai degrabă subteran ,a apărut după ce au fost aduși oamenii (Basescu ,Macovei,toți magistrații cu funcții de conducere exemplific Morar ,Kovesi ,șeful CSM și alții).Deabia apoi s au îngrijit de formalul fond legislativ pe care se fundamentează actuala și precedenta “noua ordine judiciara”.Asa ca ,referitor la o posibila așezare la masa dialogului cu CSM ,profesioniști ai dreptului și politicieni ,pentru a schimba fundamental sistemul ,e corecta dar numai după ce schimbi oamenii ,ptr ca altfel e un dialog al surzilor și din păcate se poate lasa cu ani de pușcărie ….Dumneavoastră ar trebui sa știți cel mai bine fiindcă in 2004 ați instituit un sistem legislativ relativ corect in domeniul justiției ,ma refer la toate legile justiției ,modificate pe ici pe colo prin părțile esentiale de către oamenii despre care am făcut anterior vorbire și care apoi a fost transformat in ce știm ,iar Dvs.ați simțit pe propria piele.

      • @ Ion. Dacă clamați „recurs la istorie”, nu săriți peste celebra primă Asumare a răspunderii Guvernului Tăriceanu – un amalgam declarat neconstituțional de CCR, CÂND A FOST ÎNTREBAT!
        Atunci a fost anulată aplicarea codurilor penal și civil elaborate sub ministeriatul doamnei Stănoiu și s-a revenit la codurile din vremea lui ceaușescu, cu oarece mici modificări. Cea mai semnificativă mică modificare mi se pare că a fost DEZÎNCRIMINAREA DENIGRĂRII ȚĂRII.
        Pe de altă parte consider că acțiunile actualei conduceri a CSM, împotriva procurorilor care anchetează abuzurile din Justiție, atestă că este necesar să fie urgent modificat cadrul juridic, care oferă asemenea „portițe”!

  4. Complimente pentru intilnirea cu Annegret Kramp-Karrenbauer! E nevoie mare ca relatiile Romaniei cu Germania sa iasa din status-quo-ul mentinut de ani de zile de pe vremea lui Merkel, cu participarea entuziasta a domnului Basescu timp de 10 ani, fara rezultate insa, altele decit mentinerea unui tip vasalitate perpetuata prin jocuri electorale interne care sa scoata din joben oameni tip „administratori”, fara nici un pic de viziune pentru tara lor, ca dl. Iohanis, si indivizi favorizati de PPE (unii din ei ca Ciolos permanent in cautare de un stapin mai bun, cind vechiul stapin nu mai are oase de ros).

  5. Cumva off-topic

    Am vazut ca s-au aprobat ceva modificari in Parlament pentru organizarea votului.Prelungirea programului e buna, dar e doar o parte a rezolvarii si oricum romanii se vor inghesui, asa cum fac traditional, in ultima zi din cele N alocate.In ziua alegerilor va fi exact acelasi circ idiot.

    Vad ca listele suplimentare persista si vin si eu cu o idee fixa si foarte simpla.Eliminarea lor asa cum sunt ele acum.

    Avand in vedere ca in Romania avem foarte multi IT-isti priceputi se poate scapa de listele suplimentare (adica variabila care face imposibila predictia in folosul unei bune organizari) foarte simplu.

    Toti romanii doritori de vot, care nu se vor afla la data votului in localitatile de domiciliu, sa -si poate rezerva un loc la o sectie in circumscriptia din zona.Asta se aplica la toti, si in Romania si in strainatate, fara discriminare..
    Se poate face fie prin inregistrare fizica, omul merge la ambasada/consulat/circumscriptie sau ce-o fi si se inregistreaza inainte, fie pe net, din laptop sau smarfonul (cu feibuc non-stop), pe siteuri ale birourilor electorale, ambasadelor sau consulatelor.Toate astea facute cu un numar de zile inainte de ziua alegerilor, 2 saptamani sau o luna sau cat s-o dori/putea.

    Sistemul informatic numara automat cererile acestor doritori, le valideaza ca-s CNP-uri vii, si adauga numele noi la listele cunoscute/permanente corespunzatoare circumscriptiei, dupa care imparte alegatorii intr-un numar normal pentru ca cei din sectie sa poate asigura votarea cu personal suficient sau genereaza si numarul de sectii suplimentare necesar.
    Tot sistemul poate da si niste instiintari pentru alegator, pentru net sunt emailuri de exemplu, ca e totul ok si e repartizat la sectia X cu adresa Y, cu ceva timp inainte de alegeri.
    .
    Nu e nevoie de OUG pentru dimensionari, sistemul va sterge din listele permanente omul din vechea lista permanenta si-l va pune pe lista noua pentru care s-a inscris si genereaza si toate datele necesare pentru organizare automat.Se evita astfel si dublarea si insuficienta.
    Practic listele se creeaza inainte de vot, iar omul doar voteaza nu sta sa completeze formulare pe genunchi ca sa creasca viteza de executie la cabine.
    In Romania sistemele informatice nu prea sunt puse la treaba pentru a mai usura viata, chiar si la o simpla votare..

    Nu e mare filozofie sa generezi niste alegeri fara cusur, daca vrei democratie pe bune.Stam si ne uitam la tehnica de calcul in 2019 ca la OZN-uri.

    • Foarte corect, dar, din pacate, interesul este de a mentine potentialul de ambiguitate, impredictibilitate si dezordine la sectiile de votare din strainatate.
      …Mai ales ca ma astept la numerosi turisti din tara, aflati, printr-o stranie coincidenta, in strainanate, exact in proximitatea sectiilor de votare cu cea mai mare mediatizare.
      Sa fim seriosi, diaspora nu ar insemna nimic pentru papusari, daca ar alege sa voteze…la stanga.

  6. Si eu votez cu el !
    Macar pe el nu-l pot acuza de nimic comisarii politici ai Regimului Netulburat de Nimeni din 2005 pana azi .
    Sau ii vor face dosare penale si lui ?

  7. Domnule Nastase,daca unii membri din conducerea partidului nu sunt majoritatea absoluta,nu inseamna ca statutul actual al PSD e nedemocratic? M-as bucura daca cei care mint,cei care inseala,cei care fura,cei care tradeaza,cei care nu respecta electoratul,indiferent cu cine voteaza,nu ar mai putea face parte din partid. Cred ca doar asa ,s-ar putea recastiga increderea cetateanului ! Justitia nu se poate insanatosi schimband persoanele,ci schimband legile! Cei care su judecat stramb se exclud automat!

  8. Cel mai probabil, dictatura următoare nu va veni cu tancuri și militari pe străzi, ci pe Facebook, cu activiști tari în gură – asta va fi marea noutate. Dictatura următoare se va impune tot prin frică. Frica de represiune socială. Scenariul instalării dictaturii mi se pare și el plauzibil: în toiul unei agitații antidictatoriale precum cele mai sus evocate, dintre luptătorii pentru libertate se vor alege stîlpii viitoarei dictaturi. Nu-l mai citește multă lume pe Caragiale, poate, dar el are un personaj cu adevărat nemuritor: Coriolan Drăgănescu. Îi văd peste tot locul, îi aud în cafenele, îi citesc peste tot. Armate de Coriolani Drăgănești se agită în apărarea libertății…
    În general, oamenii sînt mai degrabă fricoși și lași decît curajoși, ceea ce înseamnă că patul germinativ din care va înflori viitoarea dictatură există tot timpul. Apetența pentru dictatură există în oamenii acestui început de secol, așa cum a existat în toate generațiile care ne-au precedat. Și nu mă refer la acea categorie de oameni care vor să fie conduși cu mînă forte, care se vor scutiți de povara libertății, care cer „o dictatură ca-n Rusia“. Mă refer la ceilalți. La cei care pot duce pe umerii lor atîta libertate încît doar a lor nu le mai ajunge și vor să preia libertatea tuturor celorlalți, să-i poarte ei de grijă. Îi privesc cu îngrijorare pe acești tineri exaltați din jurul meu care nu acceptă păreri contrare. Care sînt deja antrenați să vadă în orice refuz o interdicție, în orice selecție o cenzură, în orice înfrîngere o nedreptate. Naturi totalitare, educate să se revolte indiferent de ce. Văd în reacția lor față de tot ceea ce nu e după capul lor că, dacă ar putea, l-ar suprima pur și simplu pe „celălalt“. Îl vor exclus, la pușcărie, zdrobit sub oprobriu public. Li se pare firesc ca acela pe care nu-l suportă să sufere groaznic tocmai din cauza asta.
    https://saltmin.com/2019/07/01/sever-voinescu-dictatura-urmatoare-nu-va-veni-cu-tancuri-si-militari-pe-strazi-ci-pe-facebook-cu-activisti-tari-in-gura/

  9. Aveți in totalitate dreptate! Jocurile murdare ale acestui individ de Băsescu care a ajuns la Coteoceni datorită faptului ca procurorul general de la aceea vreme pe nume Joita nu i-a împănat cel mai grav dosar FLOTA ROMÂNIEI DUSA KA FIARE VECHI DE ACEST ROMAN CU GHILIMELE!
    Dumneavoastră trebuie și aveți obligația morala sa va întoarceți cât mai repede in viața politica ca nu se poate sa stam cu toții pasivi.
    Romanii de buna credință apreciază activitatea dumneavoastră politica mult mai bogata decât politicienii de astăzi și cu merite incontestabile!
    Pana atunci asa cum ați început articolul deja l-ați cotat pe președintele dumneavoastră și poate odată chiar va ajunge președinte. Niciodată sa nu spui niciodată!!!
    Va uram noi romanii care mai credem ca România merita cu totul altceva, multă sanatate, bucurii , împliniri alături de cei dragi.

  10. E ..Sefu nu zic ca nu ai dreptate INSA mai e un INSA … Ca atunci cand un derbedeu iti da un sut in spate nu zici „Multumesc ca ma ajuto sa inaintez”, ci, daca esti in forma ii dai una sa doara ….

    Si hula alui de dedesubt si har Celui de Sus ocazii ar fi cam fost. Ocazii in care calificarea lu matale (prof in drept, cercetator stiintific in Jus) ar fi fost un bun prilej de mutare a falcilor .. ba cum se desemneaza un premier, ba ca care e putirintele si limitele lu’ prezidelu’ samd etc ….. Dar nu …. Vazui ce facu insa pupilu’ lu’ matale. Ala inalt si tont.

    Ca Sefu’ cam asa se ajunse ca azi pe baza de „legitimitate” sa se cam prezidentializeze regimu politic romanesc . Adica excat mizeria aia prin care Prostanacu care fusese ales pe un post decorativ croit ptr un septuagenar cu infarc a obtinut la masa vede conducerea executiva …

    Si mai este ceav Sefu’ .. mai e ceva. Poti sa organizezi si sa reorganizezei insa daca nicodata nu certi…. giecare face ce vrea!! Uite bu zic cine dar isi terminase mandatele contitutionale. Si trebuia sa seintoarca „acasa” -cam nashpa. SI pipilu cel Tonta se zabate , trage sfori si trimite persoana la UE pe salar in euroi! Desi zisa persoana tocmai „ancheta” preuspusele neregului din timpu referendumului din 2012 in stitul de acum uitat …, Si ptr aceste merite Victor olDottore o trimite „înalt reprezentant al Ministerului Justiţiei pentru relaţia cu Comisia Europeană în cadrul Reprezentanţei Permanente a României pe lângă Uniunea Europeană” ! Bun asa ! Insa pai daca era trimisa la Cristuru Secuiesc sau Vatra Dornei ….. (perfect legal) ,multi seintrebau daca chiar se merita!
    Asa ca puteti reorganiza .. cestia este ca lectia este serovta si insusita .. SE MERITA!!!

    E .. Sefu’ cam asta ar fi .

    • Dacă nici „întâmplarea” de la europarlamentare nu te-a convins cine este dragnea și scopul mutării lui de la PD la PSD, atunci ……
      Pe de altă parte, am remarcat că, indiferent de subiect și/sau indiferent de situație, ai grijă să-l batjocorești pe Ponta – adică aplici schema lui Ștefan Mihăilescu – Brăila cu teoria castravetelui. Bravo, ai stil!

  11. Statul Român a fost obligat de mai multe oficialități internaționale să accepte scoaterea din țară între 1990-99, în condiții din cele mai suspecte, a aproximativ 30.000 de copii. Pentru cei care nu înțeleg ce anume înseamnă condiții suspecte, aș dori să precizez că, în presa internațională, s-a vehiculat abuzarea multor copii români traficați, lăsați de izbeliște de familiile care îi adoptaseră sau chiar fiind omorâți pentru a li se prevala organe (astfel, în 2001, autoritățile române au demarat o anchetă, vizând o rețea de infractori israelieni, care falsificau acte de adopție pentru copiii destinați Israelului, întru prevalarea organelor)!

    Nimeni nu știe exact ce s-a întâmplat cu cei 30.000 de copii români, forțați de traficanți externi și interni să ia calea pribegiei în lume, dar ar fi bine ca opinia noastră publică să înțeleagă că România a fost silită, de la cele mai înalte niveluri internaționale, să-și ia mâna de pe proprii copii și, astfel, să ne facem părtași la tragedia unor copilași absolut nevinovați. „Tributul” zecilor de mii de copii români, dat Înaltelor Porți Mondiale, a fost posibil datorită presiunilor externe exercitate – ca să le exportăm sânge nevinovat, adică ființe inocente și lipsite de apărare – de către președintele francez J. Chirac (a făcut demersuri, pe lângă președintele E. Constantinescu și prim-ministrul V. Ciorbea, ca omul preferat, C. Tăbăcaru, să fie numit secretar de stat pentru adopții în Guvernul României), R. Prodi (președintele Comisiei Europene), A.G. Robles (comisar european pentru drepturile omului), J. Kerry (fost candidat la Președinția S.U.A), S. Mazur (fost ambasador al Israelului la București) etc.

    https://lupuldacicblogg.wordpress.com/2019/06/29/exportul-de-copii-romani-un-tribut-pe-altarul-globalismului/

  12. […] Dupa condamnare, am fost tentat sa renunt la cetatenie pentru ca „statul paralel” rupsese legaturile cu mine. Era un gand de furie. Asa ca, ulterior, am renuntat la ideea asta. Erau de vina niste oameni. Dar pentru ca astfel de lucruri sa nu se mai intample, trebuie schimbat sistemul”, scrie Adrian Năstase pe blog. […]

  13. O bucurie sa citesc comentariile si analizele Dvs. politice! Ma intreb, de ce factorii decizionali din aceasta tara nu tin cont de ceea ce scrieti Dvs? Poate ar fi mult mai bine pentru noi toti…

    • Poate îl veți forma pe ,,președintele ” din poză . Timpul trece repede și mie mi-ar plăcea să îl văd candidat la o astfel de funcție ( dacă i s-ar potrivi , desigur ) .
      ,,Antrenorul ” e valoros !

  14. Sorina Matei

    *În ce ţară, din februarie 2019, după o decizie în favoarea micuţei Sorina, şi până în aprilie 2019, Autoritatea Naţională PENTRU PROTECŢIA DREPTURILOR COPILULUI şi Adopţie a doamnei Coman şi DGASPC Mehedinţi se întorc chiar împotriva copilului în instanţa de judecată într-un proces în care s-au folosit acte false?

    *În ce ţară, cu ce Justiţie “independentă, imparţială şi echidisantă”, decizia definitivă este dată de soţii şefilor Parchetului şi prietenii avocaţilor părţii implicate, cu acte false?

    *În ce ţară, ambasada trimite “spre soluţionare” cazul doamnei Coman/ ANPDCA şi doamna Coman/ANPDCA, DGASPC Mehedinţi şi familia “adoptoare” pun 3 instituţii de parchet şi ditamai Ministerul Justiţiei să soluţioneze cu forţa o speţă civilă, să ia copii în forţă, prin penal, cu mascaţii şi târâţi pe asfalt şi să “tragă la răspundere” pe cei vinovaţi/ adică să facă un dosar penal fals?

    *În ce ţară, doamna Coman, iar în viteză absolută, în doar 1 lună şi 3 zile şi emite certificatul de conformitate a adopţiei internaţionale fără ca decizia instanţei să fie pusă în executare?

    *În ce ţară, doamna Coman, iar cu viteza luminii, semnează un acord pe 3 iulie 2018, la doar 24 de ore de la data de 2 iulie 2018, când a semnat acordul Departamentul de Stat al SUA?

    *În ce ţară, doamna Coman, picată pe vremea lui Adrian Năstase din funcţie tocmai din cauza scandalurilor cu adopţii, se duce puţin să lucreze prin afară, revine în funcţie în 2014, pusă în funcţie de Victor Ponta, ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat?

    Doamna Coman este unul dintre capii #Reţelei. O ştie absolut şi efectiv toată lumea. Ştie cineva, madam Dăncilă, somebody, dacă pe doamna Coman de la Secu #hidra şi #caracatiţa adopţiilor din România, căzută o dată din funcţie fix din acest motiv şi repusă în funcţie, trebuie în continuare să o plătim şi noi, fraierii, în continuare? Eu nu mai vreau să o plătesc. Voi?

    Liviu Librescu 4-6 nu vrei tu să o dai pe micuţă şi să o adopţi instead pe #hidra madam Coman? Pe madam Coman o dăm lu’ Săcărin gratis. Cred că e a “biotechnology” freak. #HandsOffTheLittleGirlSorina

    https://ayeaye20.wordpress.com/2019/07/01/coman-si-rapitorii-dar-si-victor-ponta/

    • Adrian Năstase
      Privind retrospectiv desfășurarea de evenimente din ultimii doi ani, aș spune că, totuși, au fost și fapte, nu doar vorbe, în domeniul reformării Justiției.
      Este adevărat că meritul principal ii aparține unui tehnocrat (Tudorel Toader n.r.) mai ales datorită Ordonanței de Urgență de operaționalizate a Secției Speciale pentru Investigarea Magistraților, declarată constituțională de CCR.
      Să nu uităm că premierul de facto a fost Liviu Dragnea, a cărui contribuție trebuie apreciată ca atare.
      Până la urmă sacrificiul liderului a fost unul util, eu având părerea, poate corectă, că tocmai condamnarea lui Dragnea a fost prețul cerut de sistem pentru a-și reabilitare imaginea și recupera, fie și parțial, onoarea nereperată , pe fond, procesul de reformare și normalizare nemaiputând fi oprit sau întors în timp la epoca basismului totalitar.
      Iată că și lumea se schimbă ( în bine), autoritatea PPE și a liderilor misecuvenisti se clatină, iar la Osaka pare că a fost dat semnalul reconfigurării către multipolaritate a lumii.
      Unii spun că meritul principal îi revine vizionarului (în materie de politică externă) Vladimir Putin, dar eu înclin să cred că acestea evoluții sunt pur și simplu naturale, confirmând imuabilitatea legilor fizicii legate de acțiune și reacțiune.
      Acțiunea a fost generată de neoliberalismul agresiv, cel care a preluat principiile amestecului în toate (inclusiv în viața personală) de la marxism.
      Dacă e să vorbim de partide și de lideri, dar și de clarviziunea cetățenească, cred că aici este cuiul lui Pepelea, înfipt adânc în ochii și mințile românilor, care par că trăiesc într-o lume paralelă, încercând mereu să înoate contra curentului (suveranist) din Europa și să se….contra vântului din…est. Rezultatul are și culoare și miros. După gust.

  15. „A fi tânăr însemnează a fi spontan, înseamnă a fi rămas aproape de izvoarele vieții, înseamnă a te ridica și a te descătușa de lanțurile unei civilizații perimate, a cuteza acolo unde altora le lipsește curajul acțiunii” Thomas Mann

  16. Mize neclare: Un galop politico-diplomatic pentru o invitaţie? Va merita? De la co-supremaţia pacifică, bipolară, spre un nou sanctuar al globalismului?

    Cel de-al treilea summit Trump-Kim, din zona demilitarizata dintre cele doua Coreei, este mai ciudat prin mizele sale neclare, decat prin neasteptatul sau. Doar pentru atat i-a solicitat Trump lui Kim intalnirea din DMZ, pentru a-i strange mana, a-si pune simbolic un picior in Nord si a-l invita sa vina la Casa Alba?

    Mult prea mare efortul pentru cineva la varsta senectutii (73 ani), dar si pentru o cursa politico-diplomatica precipitata a SUA si a sefului Casei Albe. Donald Trump si-a inceput galopul cu intalnirea strategica de la Londra, cu regina Elisabeta a II-a si cu premierul demisionar Theresa May. El a continuat cu summitul G-20 de la Osaka, cu intalniri individuale cu liderii Rusiei, Chinei, Turciei, Arabiei Saudite, Germaniei si o intalnire comuna cu premierii Indiei si Japoniei (Trump-Modi-Abe).

    Probabil ca Trump ar fi surprins mai putin si ar fi oferit o motivatie explicita si acceptabila daca mai degraba ar fi facut o vizita fulger la Phenian. Asa insa, cauzele pentru care s-a dus intins la frontiera intercoreeana si a facut cativa pasi pe teritoriul nord-coreean, insotit de Kim, par sa fi fost generarea unei obligatii de “reciprocitate” si invitatia liderului de la Phenian sa faca o vizita la Washington.

    Va merita? Lucrurile trebuie judecate de pe ambele pozitii. Nu ar trebui uitat comportamentul ostil al lui Trump fata de unii aliati, cu ocazia vizitelor acestora la Casa Alba. Sa ne amintim de incidentul de securitate care l-a vizat pe presedintele turc Erdogan, apoi de badarania de a nu strange mana intinsa a cancelarului german Angela Merkel, ori de altercatii americane cu delegati iranieni veniti la sesiunea ONU. Dar si de amenintarea trumpista cu “foc si furie” la adresa lui Kim.

    Mai trebuie luat in considerare un argument constrangator, ca nicio natiune nu se dezarmeaza daca este in stare de razboi sau de armistitiu. Presedintele american Donald Trump continua un razboi ilegal si imoral al SUA contra Coreei de Nord. El nu a facut decat sa inlocuiasca loviturile militare cu lovituri economice impotriva poporului nord-coreean, care sunt comparabile cu crime impotriva umanitatii. Cele mai rezonabile concesii, de ambele parti, ar fi inghetarea nucleara si ridicarea sanctiunilor, urmand ca dezafectarea sa fie in contrabalans cu tratatul de pace.

    Pe de alta parte, Coreea, in intregul ei, se afla intr-o situatie de ascensiune, avand un pol nuclear militar in Nord si un pol economic dezvoltat in Sud. Situatia geostrategica a Coreei este in avantaj net fata de trecut, ea impartind de facto suprematia nucleara cu America in Pacific, prima in Pacificul de Vest, cea de-a doua in Pacificul de Est. Ea poate fi o umbrela de securitate regionala, coreeano-nipona. Sistemul nuclear si balistic al Nordului a ajuns la performanta, demna de clubul nuclear, de a lovi insulele Guam din Pacific si chiar teritoriul SUA. Guamul are la dispozitie doar 14 minute pentru a-si activa sistemul de alerta si contracarare.

    Privind SUA, analizele releva interesul acestora de a face din intregul Pacific un nou sanctuar al globalismului, prin abandonarea celui din Atlantic, care risca sa devina o ruina in viitorul apropiat. Varianta maximala ar fi extinderea acestui sanctuar si in Oceanul Indian. Transformarea de catre Pentagon, in 2018, a comandamentului american pentru Pacific (PACOM) in “Indo-Pacific” (INDO-PACOM) reflecta cat se poate de fidel acest scop strategic global al SUA. Un al doilea indiciu de confirmare a acestui plan a venit in 2019, in urma cu o luna si ceva, printr-un comunicat al Casei Albe, care anticipa discutii cu Modi si Abe despre un “concept liber si deschis Indo-Pacific”. Cum globalismul este unilateralist, ceea ce ar trebui sa fie un semnal de alarma pentru toti multilateralistii si pentru orice angajament multilateral cu SUA, se poate deduce, pe baze logice si istorice, ca americanii vor incerca, prin dezarmarea nucleara a nord-coreenilor, sa obtina o trecere de la co-supremaţia pacifică bipolară la una unilaterala, ca o carapace pentru noul sanctuar al globalismului, din Pacific.

  17. https://buchanan.org/blog/is-putin-right-has-liberalism-lost-the-world-137223

    De ce eșuează liberalismul? Mai multe cauze, a spus Putin. Printre acestea, eșecul său de a face față crizei vârstei: migrația ilegală în masă și necontrolată. Putin a felicitat eforturile lui Trump de a asigura granița SUA:
    „Această idee liberală a devenit depășită. A intrat în conflict cu interesele majorității covârșitoare a populației. … Această idee liberală presupune că … migranții pot ucide, jefui și viola cu impunitate, deoarece drepturile lor de migranți trebuie să fie protejate „.
    Putin vede de asemenea excesele sociale ale multiculturalismului și secularismului în Occident, reprezentând un eșec al liberalismului.
    Într-o săptămână în care mulțimea imensă a sărbătorit cea de-a 50-a aniversare a „revoltei” Stonewall din satul Greenwich, așa cum se numește acum, cu petreceri și parade, Putin a declarat:
    „Am uitat că toți trăim într-o lume bazată pe valori biblice? … Nu încerc să insult pe nimeni pentru că am fost condamnați pentru presupusa noastră homofobie. Dar nu avem nici o problemă cu persoanele LGBT. Doamne ferește, lasă-le să trăiască așa cum doresc”.
    El a adăugat: „Dar unele lucruri par excesive pentru noi. Ei susțin acum că copiii pot juca cinci sau șase roluri de gen „.

    Elton John sa pronunțat „profund supărat”.

    Putin nu sa oprit: „Fie ca toată lumea să fie fericită … Dar nu trebuie să i se permită să umbrească cultura, tradițiile și valorile familiale tradiționale ale milioane de oameni care formează populația de bază”.

  18. PSD-ul momentului reprezinta o forta politica si electorala exceptionala. Prin urmare nu as vrea ca prin ceea ce spun sa slabesc catusi de putin aceasta forta. Nu pana dupa alegerile prezidentiale, pe care stanga va trebui sa le castige, dupa 15 ani in care nu a mai dat un presedinte Romaniei. Cred ca Madame Dancila are meritul de a fi oprit dezbinarea PSD si de a crea o noua unitate, absolut necesara pentru urmatoarea batalie, care va fi si cea decisiva. Pentru candidatul la prezidentiale, sustinerea PSD va fi insuficienta. De aceea o baza extinsa si deschisa de sustinere, cu Pro Romania si Alde mi se pare o idee buna. Ea ar putea insa sa se impotmoleasca in pretentiile fiecaruia din cei trei sa dea candidatul. Desigur, Calin Popescu Tariceanu ar fi de departe cel mai indicat, fara nicio propunere comparabila de la celelalte doua partide, dar ma tem ca certurile pe tema il vor bloca. Poate o impacare a lor sau cel putin de mangaiere a orgoliilor ar fi un candidat independent, deci din afara celor trei partide.

    Privind PSD-ul in sine, nu cred ca el este de vina, nu ar avea ce sa mai fie de reformat, cred ca limita este istorica. Sa vedem daca Timmermans va obtine consensul pentru sefia CE, un indiciu foarte relevant privind amurgul socialismului, ca si al liberalismului, de altfel. Cauzele sunt in leadership, in inchistarea lui in niste stereotipuri traditionale, care il impiedica sa vada noile schimbari si nevoi social-politice si social-economice. As pune leadershipul in relatie cu partidul din perspectiva scop-mijloace. Cand ceva se consuma sau nu mai poate fi utilizat se abandoneaza, este inlocuit. Care din cele doua elemente ale binomului scop-mijloace se afla in aceasta situatie/ Mi-e teama ca amandoua!

    Care ar fi solutia? Refondarea leadershipului, mai degraba decat a partidului, pentru acesta din urma mai potrivita fiind redistribuirea, recuperare in alte formule, in alte constructii politice. Parerea mea e ca PSD nu putea face mai mult decat a facut, in conditiile interne date, dar, mai ales, al restrictiilor externe. Ambele imi par atinse de un inceput de disolutie. Acest mediu fluid, in care unii scad si/sau dispar, altii cresc si/sau apar, este propice aparitiei unei a treia forte, care sa utilizeze toate energiile, remisive/remanente/emergente, in directia unei refondari sistemice, adaptate noii epoci. Cred ca va fie nevoie de o personalitate puternica si vizionara, verificata si recunoscuta, pentru o rearanjare a puzzle-ului sistemic. Romania are o astfel de personalitate, care cunoaste foarte bine viciile sistemice interne, dar si mediul international, sensul in care acesta se misca si locul pe care sa-l ocupam, pentru care va avea nevoie si de alte idei fondatoare, de alti aliati si de alte piete.

  19. Trebuia postat aici, nu ca răspuns la alt comentariu:

    Adrian Năstase
    Privind retrospectiv desfășurarea de evenimente din ultimii doi ani, aș spune că, totuși, au fost și fapte, nu doar vorbe, în domeniul reformării Justiției.
    Este adevărat că meritul principal ii aparține unui tehnocrat (Tudorel Toader n.r.) mai ales datorită Ordonanței de Urgență de operaționalizate a Secției Speciale pentru Investigarea Magistraților, declarată constituțională de CCR.
    Să nu uităm că premierul de facto a fost Liviu Dragnea, a cărui contribuție trebuie apreciată ca atare.
    Până la urmă sacrificiul liderului a fost unul util, eu având părerea, poate corectă, că tocmai condamnarea lui Dragnea a fost prețul cerut de sistem pentru a-și reabilitare imaginea și recupera, fie și parțial, onoarea nereperată , pe fond, procesul de reformare și normalizare nemaiputând fi oprit sau întors în timp la epoca basismului totalitar.
    Iată că și lumea se schimbă ( în bine), autoritatea PPE și a liderilor misecuvenisti se clatină, iar la Osaka pare că a fost dat semnalul reconfigurării către multipolaritate a lumii.
    Unii spun că meritul principal îi revine vizionarului (în materie de politică externă) Vladimir Putin, dar eu înclin să cred că acestea evoluții sunt pur și simplu naturale, confirmând imuabilitatea legilor fizicii legate de acțiune și reacțiune.
    Acțiunea a fost generată de neoliberalismul agresiv, cel care a preluat principiile amestecului în toate (inclusiv în viața personală) de la marxism.
    Dacă e să vorbim de partide și de lideri, dar și de clarviziunea cetățenească, cred că aici este cuiul lui Pepelea, înfipt adânc în ochii și mințile românilor, care par că trăiesc într-o lume paralelă, încercând mereu să înoate contra curentului (suveranist) din Europa și să se….contra vântului din…est. Rezultatul are și culoare și miros. După gust.

  20. FFFF CORECT CE A-TI SCRIS CA OAMENII CAPABILI CA DVS SUNT INDEPARTATI SI ADUC REBUTURI CARE NU STIU SARACII UNDE SI DE CE SE AFLA. .   GRAV ESTE CA JUSTITIA FACE TOTUL LA COMANDA INCHIDE OAMENII DESTEPTI SI CAPABILI IAR HOTII I-SI FAC DE CAP SI STAU CU MI;LIARDELE FARA CA CINEVA SA=II INTREBE CUM IAU FACUT,…VOTEZ SI EU PRESEDINTELE DVS.  SUCCESSSSSSSSSSSS 

  21. Sampanie .
    Cale libera pentru semnarea a doua mari contracte de infrastructura – lotul 1 din autostrada de centura Sud ( intre drumul national spre Oltenita si autostrada spre Constanta ) , 16 km , 160 milioane de euro , si lotul 1 al autostrazii Bors – Suplacu de Barcau , cel dintre Suplacu de Barcau si Chiribis ( Bihor ) , 22 de km ( deja inceput de Bechtel – viaductul de langa sonde ) .
    Nu e rau deloc .
    Guvernele PSD de dupa ianuarie 2017 au reusit semnarea a noua contracte lansate din cele 13 contracte posibile – podul Braila + doua sectoare din drumul expres Craiova Pitesti + trei sectoare din autostrada de centura + doua din autostrada Bors – Suplacu de Barcau + unul din autostrada Sibiu Pitesti .
    E vorba de proiecte de care nimeni nu vorbea in 2016 .
    Enorm .
    Felicitari celor implicati .

    • E de noaptea mintii sa traversezi cu o autostrada un lac de acumulare si un camp de sonde, cand la 3 km. spre nord e o campie pe care nu e nimic din toate astea. Si cine a proiectat si cine a semnat ar trebui executati (financiar) pentru ticalosia comisa acolo.

      • @Goe: „Si cine a proiectat si cine a semnat ar trebui executati (financiar) pentru ticalosia comisa acolo.”
        ==========
        Cam repede se ridică ghilotina în piața publică românească pentru orice părere care nouă ni se pare „ticăloasă”.
        O fi de mirare activitatea DNA?

  22. ” Repet, inteligenta politica implica reorganizarea sistemului care produce prea mult span. Nu analiza continua a rebuturilor produse de acesta.”

    Poate mai clarificați metafora, că altfel se înțelege că dumneavoastră considerați nenumăratele abuzuri (inclusiv asupra dumneavoastră, nu?!) accidentale.

  23. Vasile Grozavu:
    „Popescu, ce a cautat ministrul de externe rus, Kozyrev, la negocierile privind reglementarea conflictului de pe Nistru, daca sustii ca a fost un razboi civil, adica fratricid?

    Am citit divagatiile asa-numitului ministru de externe al Maiei Sandu, fost consilier al lui Filat, despre razboiul din Transnistria.

    El, Kolea Popescu, la fel ca si Maia, sunt jalnici. De ce?

    Fiindca am participat nemijlocit la negocierile dintre R.Moldova, Romania, Ucraina si Rusia in problema inchierii razboiului.

    Eu nu-i pot explica unui Straisteanu, care ma ameninta ca ma va lichida ca dupa acele discutii am devenit cu totul altul. Ca am fost pe linia frontului cu poetii Grigore Vieru si Adrian Paunescu, cu Ion si Doina, in timp ce el se ocupa de hotii dupa metoda moscovita.

    Razboiul ne-a schimbat pe toti. Am inceput sa-i uram pe cei de la Kremlin pentru faptul ca sunt un stat agresor.

    …La negocieri, din partea R.Moldova a participat presedintele, Mircea Snegur, si presedintele parlamentului, Alexandru Mosanu, care nu mai e printre noi.

    Romania a fost reprezentata de catre ministrul de externe, Adrian Nastase.

    Rusia l-a trimis pe seful diplomatiei ruse, Kozarev.

    Presedintele Mircea Snegur a procedat la o trecere in revista a evenimentelor, aratand cu argumente solide ca Rusia, prin secesionistii pe care-i sustinea a vrut sa impiedice recunoasterea noastra ca stat independent la ONU.

    Kozarev a reprosat ca Transnistria nu doreste acest lucru, si ca din acest motiv generalul Netkaciov a deschis portile depozitelor cu armament ale armatei 14-e ruse, au invitat toate gunoaiele lor ca Rogozin sa-i impuste inclusiv pe romanii din localitatile din Malovata, Cocieri, Tighina, Varnita, Copanca care alcatuiesc 40 la suta din populatie si au luptat, de asemenea, pentru independenta. Restul erau rusi, ofiteri si ostasi din armata 14-e rusa. Ei au fost principalii ”aparatori” ai regiunii Transnistria pe care Kremlinul o considera pamant rusesc.

    Presedintele Mircea Snegur s-a enervat si a replicat: ”Ascultati-l pe dl Mosanu, ca el e mai in varsta si va va spune adevarul istoric.”

    Dl Mosanu a vorbit cumpatat, cu date istorice, despre faptul ca 28 iunie 1940 a fost o zi a ocupatiei sovietice si ca R.Moldvova trebuie sa fie stat independent, iar rusii sa invete a respecta natiunile mici.

    Kozarev a declarat ca nu vor retrage armata 14-e.

    Atunci a izbucnit ministrul de externe roman, Adrian Nastase:

    -Ce va permiteti, dle Kozarev? Pactul Molotov-Ribbentrop trebuie denuntat!

    Nu a spus ca Basarabia e pamant romanesc. Lucrul acesta s-a subinteles.

    Negocierile s-au incheiat fara strangeri de mana. Ulterior Romania a fost pe nedrept eliminata din formatul de negocieri. Asupra retragerii ei au insistat rusii.

    Credeam ca acest ministru de externe zapacit nu va incurca atat de teribil lucrurile incat sa insiste ca rusii nu ocupa R.Moldova

    El a fost laudat de Dodon care a zis ca trebuie sa ne cerem scuze de la secesionisti.

    Concluzia- Alianta Kozak edifica natiunea civica moldoveneasca, una care nu se va mai deda la razboaie fratricide.

    Ar fi onorabil pentru Kolea Popescu sa-si prezinte demisia. Sau sa i-o ceara Sandu, care l-a oplosit in noua guvernare pro-rusa. Dar ambii tac. Ei sunt ostasii fideli ai lui Putin.”

  24. Dan Andronic:
    „Frans Timmermans discută cu Boiko Borisov despre ce va da Bulgariei în schimbul susținerii. Printre altele îi spune bulgarului că-l admiră pentru ceea ce face în lupta împotriva corupției.
    Să te lovească damblaua și @@@@…
    Bulgarii luptă împotriva corupției?
    Doar în cadru organizat!
    Oricum Boiko a dovedit că are nu numai c@@@, ci și creier. L-a făcut de rahat pe Timmermans.
    Mai mult, punem pariu că Bulgaria intră în Schengen și scapă de MCV înaintea României?
    Asta înseamnă să ai politicieni care conduc o țară, nu o distrug doar ca să nu fie certați de alde Timmermans.
    Până la urmă vorbim de un funcționar plătit (și) din banii românilor, dar complexul Înaltei Porți nu ne iese din sânge”.

    „Angela Merkel pune șaua pe Europa! Urmează sărutul rusesc…

    Ursula von der Leyen este nominalizarea PPE pentru președinția Comisiei Europene.
    Nu este clar dacă ea va fi acceptată și votată, dar este singurul compromis la care s-a putut ajunge.
    Constat încă o dată că despre bulgari se scrie de bine în presa europeană, Serghei Stanișev fiind nominalizat/negociat pentru funcția de președinte al Parlamentului European, dar despre România nimic. Nu existăm în aceste negocieri.
    Normal, suntem cea mai coruptă țară din Europa, așa că avem ciocu’ mic!
    Bullshit!
    Câteva observații/informații:
    1. Ursula von der Leyen este acuzată de corupție, fiind obiectul unei anchete a Parlamentului german începută din 2015 pentru modul în care s-au acordat contracte de sute de milioane de euro într-un mod preferențial.
    2. Ursula von der Leyen este acuzată că și-a plagiat teza de doctorat.
    3. Ursula von der Leyen este considerată cel mai slab ministru din guvernul Merkel, dar este sprijinită de președintele Germaniei și Angela M. A trecut acum o lună și pe la reuniunea Grupului Bildeberg.
    4. Războiul Germania-Franța se încheie cu un rezultat în favoarea Germaniei. În acordul încheiat Franța primește doar șefia Băncii Central Europene. Emanuelle Macron a cam luat-o în bot, și odată cu el Dacian Cioloș, eternul favorit al francezilor la o funcție înaltă. Poate se reorientează spre România.
    5. Din punct de vedere geostrategic, cum ar zice prietenul Cozmin Gușă, urmează o apropiere de Rusia lui Putin.
    De-abia aștept să văd cum UM de presă, de tip Digi și G4 vor saluta apropierea Europei de Rusia!”

    • Si ce a primit Stanishev? O frectie fara finalizare!
      Lucrurile nu sunt deloc asa de simpliste cum le vede penalul Andronic.

  25. O alegere extrem de fericita, votati presedintele Dvs., sa va traiasca, sa apucati sa-l vedeti cu adevarat un lider.As dori sa va rog, sa comentati putin victoria bulgara de la PE si totodata prestatia ca si inexistenta a reprezentantilor Romaniei, ei au „jucat” pentru altii. Ma deranjeaza prostia endemica a votantilor romani, care au trimis tradatori la UE, adevarat nu toti.

    • L-am trimis pe popa securist Terhes, pe care il consiliaza curvetul lui Dragnea. Si pe C… Avram, cu privirea aia ratacita de zici ca e mascota lui Obregia!

  26. https://www.sott.net/article/416097-The-United-States-of-America-If-it-cannot-be-loved-it-will-rape

    Ce este, președinte Trump? „A face din nou America mare” nu funcționează, nu-i așa?

    Țara voastră a încercat să distrugă comunismul sovietic și chinez de zeci de ani, spunând est-europenilor prin intermediul mass-media de propagandă cât de mare, cât de glorios era sistemul de piață occidental și cât de patetic era economia de comandă, planificarea centrală și internaționalismul.

    Uită-te la ei acum – cei care ți-au mâncat minciuna: în Bulgaria și România, ambele țări ale UE, oamenii trăiesc în mizerie, industria ruinată sau mâncată de multi-naționali germani și francezi. Uită-te la Ucraina: o țară cu un nivel de trai care se apropie de cel al celor mai sărace țări din Asia de Sud-Est. Chiar și în bogatul Cehia, recent am văzut oameni care mănâncă din coșuri de gunoi, în timp ce fabrici puternice, cum ar fi Skoda, au fost total cannibalizate de companiile vest-europene. Așa i-ați spus – Est europeni: „Întoarce-te în Europa, vino în Occident!” Deci, au făcut-o. Vorbește cu ei acum: nimeni nu pare să fie fericit.

    Nihilismul occidental a mâncat toate instinctele umane fundamentale, sănătoase. Uită-te la cetățenii vest-europeni. Majoritatea dintre ei strigă la televizoarele lor din scaune de bar sau canapele; nu au rămas principii internaționiste. Ființele umane au redus doar dorința de a obține mai mulți bani, mai multă mâncare, mai multă băutură, mai multe privilegii – „beneficii”. În detrimentul altora. O cultura finalizata. Nu se produce nimic grozav – literatură, filme, muzică. Un colaps total al valorilor de bază. Punerea la dispoziție a persoanelor care încearcă să ajute refugiații în marea liberă în închisoare; refugiați care scapă din țări distruse și destabilizate de teroarea occidentală, agresivitatea și lăcomia. Dezgustător. „Noua Europă”.

    Ar trebui să sărbătorim subjugarea? Ar trebui să ajungem la punctul culminant de a fi forțați în sclavie?

    Armele tale, care ucid milioane, anual, în toate colțurile lumii? În cazul în care armele dvs. care sunt produse dintr-un buget militar neîngrădit, pe care nici măcar propriul tău guvern nu l-ar putea calcula în mod corespunzător, ar face America din nou mare?

    Pentru că dacă nu armele, atunci ce?

    Sau acea obsesie „me-me-me”, egoismul îngrozitor al copilului, o luptă constantă pentru „drepturile sexuale” (a tuturor denominațiilor imaginabile și de neimaginat), care fură adevărata narațiune politică și ține oamenii departe de probleme reale și ororile care apar atât în ​​țara dvs., cât și în străinătate, unde armatele și propagandiștii voștri criminali au distrus deja toată speranța și chiar viitorul.

    Știi, Trump, o modalitate sigură de a face „America Mare din nou”, este de a face oamenii tăi să „gândească din nou”.

    Scapa de coșmarul turbo-capitalist, mega consumator. Susțineți majoritatea personalului din universități și angajați pe cei care pot învăța pe elevi cum să gândească și cum să viseze, în loc să îi forțeze să servească cosmosul corporativ. Trimiteți sclavii media pe care îi numiți „jurnaliști” la unele ferme de cartofi, pentru a obține un pic de aer proaspăt, astfel încât acestea să oprească poluarea undelor și paginilor ziarelor, cu minciuni și fabricări inimaginabile (le urăsc oricum, așa că ar trebui să fie destul de usor).

    Învățați-i pe cetățenii voștri – despre patriotismul real: munca grea, gândirea profundă, altruismul. Învățați-i cum să construiască o societate bună, plină de compasiune, cu o mare calitate a vieții, un mediu sănătos și o mare cultură.

  27. http://imbratisare.blogspot.com/2012/08/como-se-construye-una-revolucion.html?m=1

    Spicuiri din articolul „Cum se construiește o „Revoluție”. Interviu cu șeful serviciului de contraspionaj românesc în 1989
    Interviu realizat în 2005 , colonelul Paulian Păsărin, șeful contrainformative românești din 1974 până în decembrie 1989, acesta ne spune cum se face o „revoluție“ literalmente.”

    Paulian Păsărin : Cu privire la ceea ce sa întâmplat în 1989, pot spune adevărul, pentru că știu partea invizibilă a faptelor, dar nu voi folosi termenul „revoluție”, pentru că nu sa întâmplat nimic similar și voi explica de ce.
    Imagini pentru revolutia romana 21 decembrie sustinere
    Manifestarea sprijinului pentru socialism, 21 decembrie 1989

    A fost cunoscut cu mult înainte de ceea ce urma să reușească. Informațiile erau furnizate în serviciile de informare, și nu doar în ceea ce privește posibilitățile, ci și previziunile reale. Totul a pornit dintr-o eroare a lui Nicolae Ceaușescu.
    Ceaușescu a făcut greseala serioasă de a se prezenta la televizor din proprie inițiativă, dându-și părerea că Andropov nu a fost cel mai potrivit candidat la succesul lui Brejnev în conducerea partidului.
    Dacă Securitatea ar fi acționat, ar fi fost un masacru. Noi trebuie să spunem că afirmația că în România a existat un genocid, și au existat 62.000 de decese, este produsul de dezinformare sovietice pentru a justifica o eventuală intervenție militară sau o altă variantă lansată de sovietici, în cazul în care primele planuri au eșuat.

    Realitatea a fost că oamenii erau nemulțumiți de restricțiile care rezultă din plata accelerată a datoriei externe și că era ușor să o scoți pe stradă. Dar aceste acțiuni nu au implicat doar sovietici, ci și americani, în special în domeniul aeriene și al telecomunicațiilor.

    Bush și Gorbaciov sa întâlnit în vara anului 1989 în Malta, și a decis să răstoarne Ceaușescu a președinției din România, și că munca ar trebui să fie împărțită între URSS (cota de teren) și SUA (stocuri aeriene și de telecomunicații).

    Pe de altă parte, rețeaua de informații a fost extinsă deoarece, în afară de serviciile de informații sovietice și nord-americane, a colaborat cu serviciile de informații israeliene și sârbe. De fapt, vreau să informeze cititorii că primul partid comunist care a rupt cu Nicolae Ceaușescu a fost Uniunea comuniștilor iugoslavi, partea din față a care a fost Milosevic și principalul comanda gateway-ului trupe din România, care a declanșat evenimentele din Timișoara, a fost granița cu Serbia.

    Gorbaciov era fiul politic al lui Andropov și era șeful Direcției Propaganda a KGB-ului, adică el a acționat ca un profesionist. De fapt, la ultima reuniune a șefilor de stat din țările membre ale Tratatului de la Varșovia, care a avut loc la Moscova, Gorbaciov sa întâlnit separat cu fiecare dintre reprezentanții, și când sa întâlnit cu Ceaușescu ia spus în mod clar că el a avut pentru a face modificări, și la fel ca alții au retras (Honecker, Brejnev -NT cred că aceasta este o eroare de articol originalitatea, Jivcov), și el a trebuit să plece după următorul Congres al XIV-lea al Partidului Comunist Român.

    Răspunsul lui Ceaușescu a fost categoric, pentru că era vorba de partidul său și poporul său, iar apoi Gorbaciov a amenințat că va șterge de pe fața pământului, pe care, de asemenea, Ceaușescu a răspuns cu amenințări, spunând că „dacă ai intrat în țara mea fac în România un Vietnam ce nu ați mai văzut înainte și eu cer să se întoarcă comoara românească, insula șerpilor, Basarabia, etc …“.

    Desigur! La cererea lui Gorbaciov, ofensiva a început și trebuie să clarificăm ce sa întâmplat cu adevărat în Timișoara.

    Toți vorbesc despre 42 de morți care au fost uciși în Timișoara și incinerați în crematoriul din București. Nu erau bărbați din Timișoara, ci membri ai trupelor comando, care ardeau pe demonstranți.

    Au fost localizați, anijilati și duși la morgă. Dintre toate, nu a venit încă nicio rudă să spună că a ars unul din ei în crematoriu. Ei erau bărbați recrutați cu ani în urmă în străinătate, de legea românească, dar de care nu se știa nimic anterior.
    Ei au fost recrutați și instruiți în Ungaria, instruiți într-un mod special. Aceștia au fost cei care au împins elevii pe străzi cu forța. Mulți se tem să o spună, dar am informații de primă mână pentru că am strâns informațiile.

    O dovadă că toate acestea sunt adevărate este că ungurii au făcut un monument pentru cei 42 de morți din Timișoara din Ungaria.

    Când a plecat din Timișoara, Nuță a luat cu el toate documentele și dovezile pe care le-a avut despre acțiunile care au avut loc, inclusiv înregistrările video. Rușii știau, și acestea erau probe împotriva lor, așa că au interceptat trenul în care era generalul, în drum spre Alba Iulia, l-au urcat într-un elicopter, curios, apoi a avut un accident și sa prăbușit, arzând Nuță, echipajul și dovezile privind faptele.

    Deci, după cum puteți vedea, totul a fost bine reglat, doar unele manifestări ale oamenilor de pe străzi fiind spontane, chiar dacă plecarea lor a fost provocată de cei care au organizat totul. Și asta pentru ca simularea revoluției să ascundă intervenția externă.

  28. Tariceanu „pune degetul pe rana”:
    „Ca Președinte al României, nevoia de a construi un „nou Snagov” pentru societatea românească va fi cadrul în care îmi voi asuma problematica Republicii Moldova”.

    Emoționantul angajament de mai sus este desprins din programul electoral al candidatului Klaus Iohannis cu care a câștigat președinția în 2014.

    Emoționant, dar vai, atât de găunos.

    „Ca președinte al României”, ca să-l citez, dl.Iohannis nu doar că nu a schițat cel mai mic gest de a organiza cadrul pentru un nou Pact de la Snagov, dedicat fraților moldoveni, ci a lăsat, din contră, impresia că e uitat complet de Moldova, în ansamblu.

    Nu e întâmplător faptul că, atunci când, în 2016, ambasadorul SUA la Chișinău, James Pettit, declara public și scandalos că Moldova trebuie „să rămână un stat suveran şi independent în interiorul unor graniţe sigure” și că „Moldova nu este România, are propria sa istorie şi propriile provocări”, dl. Klaus Werner Iohannis și premierul desemnat de el, Dacian Julien Cioloș, nu au avut nicio reacție. Din păcate, am fost singurul demnitar care a reacționat dur, declarând, între altele, că „dl. ambasador reia şi actualizează tezele lui Stalin, pe baza cărora a fost semnat în 1939 Pactul Ribbentrop-Molotov care a dus la amputarea teritorială a unor ţări din regiune printre care şi România”.

    Nu e întâmplător nici scandalul provocat în martie anul acesta, când, întrebat de presă despre momentul reunificării, președintele a răspuns, sec: „când ambele popoare vor hotărî că vor acest lucru”, stupefiind întreaga nație.

    Și nu e întâmplător nici faptul că, luna trecută, președintele a avut reacții confuze și întârziate vizavi de evenimentele tensionate de la Chișinău, mergând până la a cere instrucțiuni de la domnii Tusk și Juncker legat de ce ar trebui să facă și să spună.

    Asta nu l-a împiedicat, în buna sa tradiție, să-și asume ulterior meritele pentru rezolvarea crizei, adică pentru că a trimis la Chișinău un consilier al său despre care nu e clar ce misiune a avut cu adevărat. Dacă este să ne luăm după ce spune media, singurul rezultat al acestei vizite este eliberarea rapidă a afaceristului Renato Usatîi. O eliberare considerată dubioasă de către însăși doamna Maia Sandu, noul premier de peste Prut, pe care am întâlnit-o ieri.

    Realitatea, din păcate, este că domnului Iohannis nu îi pasă de Moldova decât, cel mult, din perspectiva voturilor pe care speră să le obțină de la frații noștri cu dublă cetățenie.

    Domnului Iohannis nu îi pasă de prezentul ori viitorul Moldovei, nu face vizite acolo, nu dă semne că l-ar interesa unirea ori aducerea țării în UE, ba chiar are grijă să ne reamintească faptul că suntem „două popoare”.

    Domnului Iohannis nu îi pasă dacă Moldova e hărăzită să rămână perpetuu o zonă-tampon între UE și Rusia, care să ajute vesticii să doarmă mai liniștiți.

    Întrebarea nu e de ce nu a organizat dl. președinte „al doilea Snagov” dedicat problematicii relației cu frații de peste Prut, așa cum ne-a promis solemn în campanie. Întrebarea e dacă măcar a avut vreodată intenția să facă asta.

    Vorbe frumoase care dau bine doar în programele electorale și nimic mai mult, într-o Românie a lucrului bine „tăcut”.

    • CAC p. Tariceanu este o cangrena, un puroi. Nu exista cuvinte pentru a descrie o asa mizerie! Om on niciun caz nu este.

Lasă un răspuns