Congresul PSD. Cateva ganduri

Chiar daca mai de departe, am urmarit cu atentie desfasurarea Congresului PSD. A rezultat o formula de conducere echilibrata Dancila-Teodorovici-Fifor. Mi s-a parut bine scris si Programul politic propus. Evident nu este suficient. Vor fi necesare eforturi de recuperare in echipa a celor care au candidat fara sa castige. Ecaterina Andronescu si ceilalti. Codrin este un caz aparte. Loialitatea lui fata de partid dar si fata de „camarazii” din partid trebuie pretuita. Asa cum o pretuiesc si eu desi nu am fost intotdeauna de acord cu opiniile lui politice. Mi se pare interesanta si utila cresterea lui Liviu Plesoianu. Un partid mare, cum este PSD, trebuie sa acopere prin liderii sai atat electoratul de centru-stanga, cat si pe cel de stanga traditionala, cu o componenta nationala mai pronuntata. Liviu Plesoianu se poate adresa acestor alegatori de stanga, mai radicali.

Urmeaza pregatirea si luarea unor decizii intr-un interval de timp foarte scurt. In primul rand in ceea ce priveste strategia campaniei pentru alegerile prezidentiale. Desemnarea unui candidat nu e o problema. Dar iti propui sa intre in turul doi, iti propui ca, eventual, sa castige turul doi? Cum? Ce profil trebuie sa aiba candidatul? Ce partide sau forte politice il vor sprijini? Ce se va intampla in Parlament daca un candidat al dreptei va castiga alegerile prezidentiale? Ce efecte vor fi asupra guvernarii, a pregatirii alegerilor locale si parlamentare? Va trebui oare largita Alianta de guvernare? Ce relatii se vor construi cu Pro Romania?

Va trebui ales un nou presedinte al Consiliului National. Departamentele partidului vor trebui revigorate. Si aceste lucruri vor trebui realizate in conditiile in care multi parlamentari si multi lideri locali isi vor lua, firesc, zile de concediu in iulie si august.

Cred, in continuare, ca e nevoie de reactivarea Institutului Sincai, pentru modernizarea doctrinei dar si pentru pregatirea unor cadre tinere. In momentul de fata, nu se desfasoara nicio activitate in acel sediu, care este proprietatea achizitionata prin generozitatea mai multor membri de partid. Oare Liviu Plesoianu nu ar fi potrivit ca director al acelui institut?

Consider ca trebuie aduse si personalitati noi in conducerea partidului. Mesajele se dau nu doar prin cuvinte, ci, mai ales, prin decizii, prin fapte. Invitarea in partid a unor intelectuali de valoare poate fi un mesaj in sine.

Si cred ca este nevoie de curaj. A venit momentul de a trece, dupa 30 de ani de economie de tranzitie, la IVG si la impozitarea progresiva. Justitia sociala este cel putin la fel de importanta ca justitia penala! Sper ca si membrii ALDE sa fie de acord cu aceasta idee.

Poate ca ar trebui reinfiintata la guvern Unitatea de head hunting, pentru a oferi tinerilor care pleaca la studii joburi platite corespunzator in administratia centrala si in cea locala. In primul rand, sa existe o evidenta a lor. Pe de alta parte, e bine ca exista preocupari pentru votul in strainatate dar, poate, ar trebui pornita si o strategie de oferire a unor joburi pentru cei care ar dori sa se intoarca acasa.

Anul viitor, implinirea a 100 de ani de la semnarea, la 4 iunie, a Tratatului de la Trianon va declansa controverse si dispute, in special, cu oficiali si cu istorici din Ungaria. Este nevoie de o pregatire din timp.

As putea sa continui cu aceste ganduri. Le-am notat pe unele din ele pentru ca PSD este in criza de timp inaintea sucesiunii de alegeri ce vor urma. De aceea, este nevoie de idei, de vointa, de o buna coordonare si de solidaritate!

35 de gânduri despre “Congresul PSD. Cateva ganduri

  1. Foarte importanta este inlocuirea in Comisia Europeana a Corinei Cretu .
    Ce pacat ca Romania nu a fost capabila sa o impiedice sa demisioneze propunandu-i un post interesant dupa noiembrie , asa cum Bulgaria a facut-o cu comisarul ei .
    In cel mai scurt timp Romania trebuie sa aiba un REPREZENTANT IN POSTUL EI de comisar pentru dezvoltarea regionala !
    O persoana de calitate , care sa cunoasca deja Bruxelles-ul , competenta , voluntara si patrioata , asa cum a fost Corina Cretu .
    Avem DREPTUL la postul de comisar pentru dezvoltare regionala pana in octombrie inclusiv .
    O personalitate eficace de la noi , instalata in functie in iulie , are inca patru luni de mandat in care poate servi interesele Romaniei .
    Daca avem pe cineva la nivelul lui Corina Cretu in august – septembrie – octombrie , in postul ei , putem spera cel putin la validarea finantarii de o jumatate de miliard de euro a Podului Braila – documentatia ar fi fost transmisa de Bucuresti la Bruxelles in data de 25 mai anul acesta .

  2. Ohoho! Peste ținuta de vacanță v-ați pus banduliera și țineți telefonul la vedere – 50% din drum este parcurs! Doamne ajută!

  3. UN CONGRES EXTRAORDINAR… BA NU, DOAR UN CONGRES

    Și a fost Congresul PSD… nu m-au interesat rezultate ( previzibile, de altfel). Pentru că s-a ales o echipă pe termen scurt- și nu o spun eu, ci o spune, destul de transparent, „strategul” Marian Oprișan huiduit (cât de agreabil pentru urechile mele) de niște organizații care sper eu să nu fi fost doar trei, cum zice el că ar fi fost. Acesta, întrebat dacă noua conducere a partidului trebuie să deconteze un eventual eșec la prezidențiale, în noiembrie 2019, a răspuns fără ezitări că așa e firesc. Răspunsul de astăzi, cam telegrafic, eu nu îl pot reda decât aproximativ. Însă pe Marian Oprișan trecerea timpului nu l-a schimbat decât prin dolofănirea evidentă… în schimb, felul său de a gândi a rămas la fel, așa că, după prezidențiale, va spune ceva identic cu ceea ce a spus pe 25 ianuarie 2010, dată la care s-a făcut în CEX analiza evenimentului electoral „Mihaela , dragostea mea!” urmat intempestiv de evenimentul „…Un fleac, i-am ciuruit!” Atunci dânsul, Marian –vrânceanul, a glăsuit așa:

    „Mircea (Geoană, n.n.), există o expresie veche de când lumea: «Mi-e prieten Platon, dar mai prieten îmi este adevărul». Eu pot să-ți spun, cu prietenia pe care mi-o cunoști și pe care ți-am dovedit-o, că îți sunt în continuare prieten, dar mai prieten îmi e adevărul, drept pentru care îți spun să îți depui demisia de onoare astăzi, aici și acum, pentru că adevărul este că, în primul rând, tu ai pierdut pe mana ta aceste alegeri al căror cost este destinul acestei țări. Sunt prieten și cu Viorel (Hrebenciuc, n.n.), nu cu Viorică, dar, Viorel, adevărul este că, în al doilea rând, tu ești responsabil de pierderea alegerilor. Așteptăm astăzi, aici si acum, demisia ta din funcția de director al campaniei prezidențiale, care te anunț că s-a terminat, și din funcția de lider al deputaților noștri” (ZIARUL DE VRANCEA.ro, 26 ianuarie 2010)

    Facem un exercițiu mental înlocuind „Mircea” cu „Eugen Orlando” și „Viorel” cu „Mihai”, că Veoricăi nu cred ca Marian să-i ceară ceva -doar e suficient să saboteze și următorul rând de alegeri, din 2020, ca să scape de dânsa așa cum a scăpat și de Dragnea Liviu. De-aia zic că e pe termen scurt… și că nu m-a preocupat numele învingătorilor.

    M-a interesat, în schimb, cine s-a clasat pe locul 2, după doamna Dăncilă, la alegerile pentru președinte al PSD, plecând eu de la axioma că și dacă ar fi căzut un meteorit debusolat peste Sala Palatului, tot Veorica ar fi ieșit câștigătoare, lucrurile fiind aranjate. Iar acel al doilea clasat a fost Liviu Pleșoianu- cu un număr de voturi pe care nu l-aș desconsidera deloc, dar deloc… și spun asta pentru că Pleșoianu e în partid doar de trei ani iar PESEDEUL are o inerție copleșitoare în teritoriu. Discursul său, diferit de tezele „mașinăriei de partid”, a fost îndelung aplaudat- dar, e drept, nu a fost și la fel de votat.

    Căci vorbele lui au fost pentru urechile ciulite ale unui electorat în rândurile căruia mă înscriu și eu. Pentru urechile celor care cred, în sufletul lor, că Nicolae Titulescu a avut perfectă dreptate afirmând : „…când am acceptat urcușul în politică, am acceptat ca în fiecare dimineață să înghit pe stomacul gol o broască râioasă…”, dar că e cam mult ca „urcușul în politică” să presupună să înghiți în fiecare zi și crocodili solzoși, și scolopendre cu o sută de picioare, și T-Rex-i cu dinții rânjiți…

    Nu știu dacă Liviu Pleșoianu va avea suficientă răbdare- căci de-aici încolo, asta îi trebuie- să rămână în partidul care astăzi l-a așezat pe locul doi al podiumului și să aștepte o nouă ocazie, și poate nu doar una. Adică așa cum Crin Antonescu a avut răbdare și nu a fost descurajat de eșecul la prezidențialele din 2009… numai că, pesemne, Crin având un esofag mai primitor, mi-e teamă că se deprinsese, așteptând, și cu înghițitul crocodililor…

    Dar, dacă Liviu Pleșoianu va fi răbdător, s-ar putea ca drumul lui să fie cel puțin interesant. Că nici „băieții” nu reușesc întotdeauna să-și înșurubeze agreații și supușii la vârful partidelor. Se mai întâmplă și accidente…

    Nu l-au putut agăța pe Liviu Pleșoianu cu nimic până acum- și-atunci au spus că Moscova… că Putin… că anti-Europa… Pentru cei ca mine însă, lipsa de ipocrizie și curajul său arată astăzi, cum să spun… ca „posibilitatea unui insule”( îți mulțumesc, Michel Houellebecq, că mă lași să folosec titlul romanului tău) când plutești în derivă pe apele oceanului, agățat de-o minge de polo ajunsă accidental în preajmă, taman din piscina transatlanticului care tocmai s-a scufundat.

    P.S. Marian Oprișan, dragă… nu ne-ai spus cum te-ai gândit să „decontezi” dezastrul electoral din 26 mai 2019, pentru că, nu-i așa? ca să te citez: „…adevărul este că, în primul rând, tu ai pierdut pe mana ta aceste alegeri al căror cost este destinul acestei țări.” Demisia, poate?

    • Liviu Pleşoianu are carismă şi ar putea fi ales de tineri ca Preşedinte. Ar putea să câştige, dacă ar comunica cu tinerii de la om la om, nu electronic, ci faţă în faţă. Aşa cum au făcut-o useriştii, aşa cum o face Ramona Ioana Bruynseels. Oricum, pe această doamnă nu o aleg românii, oricât de genială ar fi, pentru că românii, ca şi alte naţii sunt misogini, când e vorba de femei în politică!

  4. Nu componenta ”nationala” mai pronuntata este apanajul mai mult al dreptei decat al stangii? Nu sunt in Polonia si Ungaria la guvernare partide de dreapta, conservatoare care marseaza pe componenta nationala, traditionala, care sustin valorile crestine si faptul ca Europa s-a bazat de secole pe civilizatia iudeo-crestina, si care critica islamizarea Europei occidentale?

    Stanga, ideologic vorbind, nu ar fi sustinut niciodat referendumul pt. Familia Traditionala de asta-toamna. De altfel, chiar socialistii europeni au reprosat PSD-ului organizarea si sustinerea referendumului. Nu este stanga ”progresista”? Nu stanga pretinde mai multa egalitate si echitate si cat mai multe drepturi pt. cat mai multe categorii de persoane, inclusiv lgbt?

    In Romania, majoritatea alegatorilor sunt confuzi in ceea ce priveste doctrina stanga-dreapta.

    De ex. stanga radicala din Europa militeaza pt. mai mult secularism, cat mai putina ”natiune”, cat mai multi emigranti/refugiatii din Africa si Asia in numele diversitatii si al multi-culturalismului, anti-corporatii. In Romania exista deja un partid de stanga radicala europeana, Demos. Are aceeasi agenda ca a partidelor si organizatiilor similare din Europa. Fondatorii si simpatizantii provin in general din medii universitare, asistenti si profesori pe la diferite facultati de stiinte sociale, sau ong-isti. Nu prea au avut succes la adunat de semnaturi, asa ca nu au putut participa la alegeriile euro parlamentare.

    Pe de alta parta exista si un electorat, nu neaparat foarte mare, de dreapta-conservatoare al carui vectori sunt in ultimul timp Adrian Papahagi, Mihail Neamtu si pe alocuri Teodor Baconshi. In mod constant cei doi ataca USR-ul pe motiv ca nu sunt un partid de dreapta sau centru-dreapta, ci unul de stanga-europeana, progresist, secularist, neo-marxist, unde statul trebuie sa intervina si sa reglementeze cat mai mult in toate domeniile inclusiv in viata de familie. Mai mult odata ajuns la putere USR-ul o sa promoveze agenda partidelor de stanga europene, parteneriate civile sau casatorii pt. persoane de acelasi sex, teoria genului, educatia sexuala in scoli de la varste cat mai fragede. Cam asta este mesajul celor doi impotriva USR.

    Totusi, acest electorat nu o sa voteze niciodata PSD-ul, chiar daca s-ar identifica nu mesajele lui Liviu Plesoianu (natiune, tara, credinta, familie), din simplu motiv ca urasc visceral PSD-ul si sunt mai degraba ancorati in anii 90 si in mesajele opozitiei de atunci, anti-comunism, anti-fesenism, mineriade, monarhie.

  5. deputații PSD, ALDE (ex. Pleșoianu, Vasilescu, Rădulescu, etc) se luptă cu „statul paralel” doar la Antena 3/ România TV și/sau Facebook.
    dl Pleșoianu vb de trădarea electoratului? PSD, ALDE au promis în campania electorală din 2016 „dreptate până la capăt” și „abrogarea OUG nr. 6/2016”. / dl Pleșoianu vb despre SECURIȘTI (dl Teodorovici și-a luat diplomă la SRI fără să urmeze cursurile SRI).
    doamna Dăncilă (Președintele PSD) are consilieri care au lucrat la SRI, SIE.
    dl Pleșoiau vb despre protocoale cu SRI – miniștrii PSD, ALDE au semnat protocoale cu SRI (ex. doamna Gavrilescu, Min. Mediului a semnat protocol cu SRI în anul 2017; etc).

    • @Andreea,
      Vă faceți că nu vedeți că aproape toate încercările majorității au fost blocate de Opoziție și simpatizanții ei, cea mai mare parte a mediei, magistrați, Ioh-groh, liderii UE, Administrația SUA, tot felul de comisii din Veneția, Bruxelles, GRECO, TURCO…
      Toată lumea din lume se opune modificărilor Codului Penal și ale Codului de Procedură, legilor de organizarea sistemului judiciar, și în general modificărilor care privesc Justiția băsisto-macovistă, și orice aluzie numai la aceste modificări e considerată „asalt asupra Justiției”.
      Încetați reproșurile gratuite și revedeți faptele dacă nu le-ați văzut la momentul petrecerii lor!

  6. 1.Eu nu cred ca domnul Plesoianu va avea rabdarea necesara sa creasca politic in PSD, avand in vedere ultimele declaratii.Si este mare pacat.S-ar putea sa faca si o eroare politica in viitor, daca marseaza pe ceea ce declara, si sper ca n-o face de dragul vreunui trust media.Important va fi ce se va face.Cele doua TV-uri unde apare ca invitat nu cred ca pot oferi mai mult de 10% puncte electorale, impreuna, pe persoana fizica.Eventual, teoretic, fragmenteaza alti candidati.
    Practic s-ar deduce din ce spune, asta inteleg eu, ca ori este el candidatul la prezidentiale, ori isi ia jucariile si pleaca, nu stiu la cine si cu cine.Asta am inteles eu.Crearea unei aripi nu ar afecta cu nimic candidatul oficial al PSD la prezidentiale in sine, se voteaza omul in finala.

    Trebuie tinut cont ca Plesoianu nu a ocupat functii importante in administratie, cu responsabilitate pana acum, deputatia este doar un inceput, e o etapa necesara si nu suficienta, si nu stim pana la urma ce va face cand va avea putere, chiar daca „le zice bine”.

    Probabil o functie de ministru ar fi fost utila castigului de experienta.

    Nu comentez relevanta discursului destul de sec, repetitiv si tintit (pe care cei care inteleg l-au inteles deja – insistenta plictiseste- genereaza saturatie), adicatelea adevarul sau neadevarul afirmatiilor, ci relevanta pentru alegatori, privind prin prisma prezidentiabilului, care se vrea si ales si nu doar candidat iepuresc (eventual sa tina locul ocupat pentru altul mai pregatit si mai doritor).

    Alegatorii de care vorbeam in ultimele postari nu sunt filozofi si vad lucrurile prin prisma nevoilor primare, umane.
    Omul respectiv, fie foarte tanat, poate cu tatuaj, fie din zona 50-60 de ani (care nu poate fi nici pensionar de multe ori pentru ca niste fabrici au disparut la mijlocul vietii), si care este nevoit sa mearga in strainate pentru a exista (noile afaceri sunt putine si in general sunt in comert si nu productie), nu pun pret pe discursul cu „statul paralel”(repet ca n-are relvanta daca e real sau imaginar).

    In opinia mea doamna Dancila pare sa fi inteles acest aspect pe de alta parte si sigur stie ca scopurile pot fi atinse in politica prin fineturi si nu abordari abrupte, care produc reactii inerente de autoaparare.

    Cetatenii mai pun pret insa si pe emisiunile cu barfa, scandal si batai in prime-time., si asta vine din vremea clacilor.
    Daca prezidentiabilul nu apare in compania a ceva/cuiva pe o plaja sau n- are conflicte casnice in fata casei, este foarte putin probabil sa dobandeasca notorietate via TV sau site-uri de scandal, in masa mare de telespectatori si clcikeri.

    Chiar sunt curios cum s-ar descurca domnul Plesoianu, ca si candidat la prezidentiale , intr-o discutie stradala de campanie, directa, la Copsa Mica, Scornicesti, Adjud, Campulung, Targoviste, Caracal, Onesti, Oltenita, Tg.Secuiesc, Techirghiol, Pascani, iar lista poate continua mult si bine.
    Cum ar putea convinge, fara a vorbi si de alte necesitati cum sunt joburile mai bine platite (contrapondere pentru vest), local, pentru ca practic doua generatii de romani, sa se intoarca acasa, in niste localitati care au nevoie stringenta de investitii.Bunicii acestor oameni sunt in rural.

    Omul curios initial nu va asculta discursul cu „statul paralel” mai mult de un mininut, nu-l intereseaza, iar cel cu anticoruptia s-ar putea sa fi fost inoculat prin feisbuc oricum mult mai temeinic sau adanc, si nici ala nu mai e penetrant si la moda.

    Ca sa ajunga sa faca ce zice trebuie sa convinga si cu altceva.

    Ar fi mare pacat daca ar merge pe impulsurile de moment.

    Viitorul trebuie sa duca la disparitia zicalei :”Asta e Romania!” .Si e spusa cu aplomb oricand lucrurile nu sunt cum trebuie sau nu merg, pornind de la iluminat stradal in oras sau cladirea spitalului si terminand cu bulevardele inierbite sau autostrazi.

    In SUA Trump are SI elemente antisistem in discurs, dar grosul campaniei l-a constituit crearea de munca in productie si agricultura, de joburi pentru americanii cu documente de american.
    Adica „America first”.

    2.Mi s-a parut amuzanta intampinarea la discurs pentru domnul Oprisan, dar pe de alta parte judetul pastorit arata foarte rau cam la toate capitolele civilizationale pentru 2019, dupa ani si ani.

  7. Congresul PSD

    Dupa arestarea lui Liviu Dragnea, partidul nu mai avea presedinte, asa ca ieri, sambata 29 iunie 2019, au organizat un congres pentru a-si alege unul:
    Principalii candidati au fost Viorica Dancila si Liviu Plesoianu.

    Plesoianu a fost cel mai aplaudat vorbitor, insa din totalul celor circa 4 000 de psd-isti prezenti, aproximativ 2 800 au votat-o totusi pe Viorica Dancila si doar vreo 700 pe acesta. Adica de 4 ori mai multi au preferat-o pe doamna prim ministru si discursul ei deschis european si bla bla bla. Deci PSD a ales tradarea de neam si tara. Caci chiar daca fusese sugerat de consilierii evrei (din motive de ei stiute) si chiar daca multi psd-isti nu credeau in el, discursul partidului de pana la alegeri fusese de multe ori bun si corect pentru neam si tara, iar renuntarea la el inseamna tradare. Sigur, ca sa lamurim lucrurile, el nu era un mesaj perfect de dreapta, dovada, de exemplu, legea:
    O nouă LEGE privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea ANTI-SEMITISMULUI se află la Senat pentru dezbatere / PUȘCĂRIE GREA pentru “TEORII ALE CONSPIRAȚIEI” (gen illuminati sau controlarea de către evrei a mass-media și a băncilor), Prohodul Domnului necenzurat, etc.

    Dar era ceva mult mai mult decat nimic. De acum insa, in Parlament si Guvern, gata cu Referendumurile pentru familie, cu dezbaterile despre bogatiile Romaniei, cu dezbaterile despre dublul standard, liber la camata bancilor, liber la taierea salariilor, liber la desfiintarea Sectiei Speciale (ca sa nu mai supere cineva pe procurori in cazuri de tip Sorina), etc.

    Am ajuns probabil singura tara din UE aproape total pro UE, fara un partid parlamentar cat de cat eurosceptic, fara o miscare Roexit si cu o gloata de alegatori ce s-a bulucit sa legitimeze imperiul. De acum romanii vor tot fi indopati cu legi si mesaje europene, politic corecte si ale noii ere, pana o sa li se aplece de atatea “minunate” prajituri.

    https://ortodoxinfo.ro/2019/06/30/aseara-la-congres-psd-a-ales-tradarea-de-neam-si-tara-si-astfel-nici-un-partid-parlamentar-nu-mai-are-un-minim-rol-nationalist-antisistem-iar-romanul-va-fi-indopat-de-intregul-esicher-politic-cu-pr/

  8. Dodon incepe a se victimiza. El, avand ca si Zana-Karabina, specializarare in economie, finante, are o frica patologica de Plahotniuc. Inloc sa excplice cine a pus gheara pe banii lasati de fosta guvernare actualei, el se simte tare pe piata politica, propulsat aici de catre presedintele rus, Putin.

    Treaba lui Dodon este sa spuna unde sunt banii, lasati guvernarii. Nimeni altul decat Pavel Filip a declarat ca, daca nu stiu unde se afla finantele sa li se adreseze lor, deoarece ei le vor spune unde se gasesc.

    In acest context totul este clar. Dodon declara ca are sustinerea partenerilor externi. Nu utilzeaza numele de familie Putin, desi este absolut limpede ca totul a avut la origine gazodusctul Notrhstream doi, prin care Germania a tradat SUA.

    Cum? Sandu si Nastase au fost creati ca si indivizi de strada, grevisiti banalai, ai Germaniei prin PNL-ul de la Bucuresti, partidul lui Iohannis. Maia si Nastase nu sunt politicieni autentici, ci amatori care fumeaza una si spun cu totul alta. Ei vor pleca de pe scena politica drept tradatori ai interesului national si ai unionistilor.

    La origine se afla , evident, gazoductul Northstream-2, considerat de catre statele care au iesit in semn de protest din APCE drept un nou Pact Molotov-Ribbentrop si prin care Germania va vinde gazele rusesti intregii Europe, in locul celor americane. Precum stiti,dl Werner, cica favoritul doamnei Merkel, un aprig inamic al gazoductului nu va mai candida la functia de presedinte al Comisiei Europene.

    Se zice,ca frau Merkel a inceput iarasi a tremura din senin, de parca ar fi vazut iarasi cainele lui Putin.

    Deci, tot ce divagheaza Dodon este un elementar fas in iarba. SUA vor cere UE sa puna in aplicare decizia de a construi porturi la cele trei Mari prin care vor primi gazele americane lichefiate. ( Vezi articolele mele despre Intermarium) Acestea se numesc gaze politice si pretul lor este plecarea benevola a PD de la guvernare.

    Ambasadorul SUA i-a explicat in opt minute lui Plahotniuc situatia si acesta a inteles.

    Astfel, PD aplecat ca sa revina intr-o formula noua, una gandita de catre consilierii americani care va obtine victoria in alegerile locale.

    Aceasta cu atat mai mult, cu cat Dodon declara ce Ion Ceban va fi primarul socialistilor, iar Nastase nu va mai candida.

    Deci, pe langa faptul ca a spurcat tot ce e posibil in viata sa, votand pentru ocuparea Crimeii de catre rusi in mare, caci despre aceasta a fost votul la APCE, Nastase care ”face poreadca” in calitate de ministru de interne a tradat pentru a doua oara Basarabia. A aruncat batista pe tambal asa precum a sustinut anterior.

    Zice-sa ca Popsoi, vice-presedintele PAS, a devenit erou national,votand contra.

    Prostii. Decizia a fost luata in cadrul ministerului de externe, condus de catre consilierul lui Filat. Ii zice Nicu Popescu, venit de la frati sa profite, are un nas controversat, fost sef al cabinetului sau. Popov A., a plecat dar il duce de capastru, el fiind care face jocuri k.g.b.-iste in Basarabia.

    Atentie, Popescu a spus ca institutia nu s-a implicat.

    Acest Popescu ne are de prosti. Or, se stie ca deputatii voteaza la APCE asa dupa cum le recomanda ministerul. Iar Popescu era obligat sa explice ca ei, urmand sugestia americanilor, trebuiau sa voteze in corpore impotriva admiterii Rusiei in prim planul politicii europene.

    Deci, trebuiau sa voteze impotriva Northstream 2, supranumit un nou Pact Molotov-Ribbentrop, precum am scris.

    Concluiza ce o tragem este una despre care am scris suficiente articole. Maia si Andrei nu sunt unionisti. Ei au interese personale. Pe parcursul a patru ani ei au facut tot posibilul ca poporul sa nu ceara Unirea. Lucrul acesta li s-a ordonat de catre Merkel-Iohannis.

    https://vasilegrozavu.wordpress.com/2019/06/30/plahotnoiuc-si-cativa-unionisti-cumparati-pe-banuti-vor-sa-l-dea-jos-pe-dodon-omul-lui-putin-asistat-de-maia-si-andriuha/

  9. Congresul PSD le-au dat subiect de dezbatere opoziţiei şi ziariştilor. Nu au remarcat programul PSD, ci au sugerat că actuala conducere este a statului paralel, că PSD este un partid care se prăbuşeşte. Madamele Maria Comanşi Ingrid erau foarte indignate şi nu înţeleg de ce. Nu le convine noua conducere PSD, să-i aleagă pe userişti, pe liberali dar să nu mai spună că acest partid este incapabil să guverneze, că nu a făcut nimic. Am fost zilele acestea la Oradea şi am văzut şosele reparate, se lucra pe autostradă, câmpul arăta bine:porumbul, floarea soarelui erau în plină creştere, iar în unele zone se secerase grâul. În curţile oamenilor, am văzut solare, se construiau case, ceea ce înseamnă că oamenii au bani. Locuri în parcări,ioc!, pentru că sunt foarte multe maşinii, ceea ce înseamnă că oamenii au bani ca să-şi cumpere maşini şi să meargă cu ele la piaţă. Oraşele erau curate. Oare cele două madame ce mai vor? Au uitat perioadele lui Boc şi Cioloş?

    • @Oscar Wilde,
      Dumneavoastră vă certați cu niște oameni care văd România doar la televizor, nu cu niște oameni care știu ce se petrece în țară cu adevărat.

  10. Un comentariu exceptional care dovedește maturitate politica și credință ca PSD-ul se va recupera cât mai repede având in vedere ca vin alegerile de la anul!
    Speram din toată inima sa câștige PSD-ul singurul partid care vine cu un program clar pentru toți ronanii!!
    Iar Dumneavoastră , domnule Prom ministru AdriannNastase va doresc multa sanatate , iar prin eforturile dumneavoastră speram ca PSD-ul sa-și recâștige electoratul pierdut iar viitoarele alegeri sa mai adauge încă încă un succes pe plan național!

  11. Pe langa Dragnea, indivizi ca Plesoianu, Serban, Stefanescu, Radulescu, Nicolicea, Iordache, etc. trebuie sa dispara din atentia opiniei publice pentru ca PSD sa capete o imagine mai apropiata de ceea ce doreste electoratul PSD. Nu degeaba a gastigat pana la urma bunul simt. Acest congres al PSD, fara tartorul Dragnea, a reusit sa separe apele curate de cele mizerabile si sper ca PSD s-o tina tot asa pana la indepartarea definitiva din partid a persoanelor toxice care se tin numai de intrigi, intoxicari, manipulari si a caror principala preocupare este apararea infractorilor cu gulere albe in fata justitiei. Bravo Dancila, bravo membrilor PSD pentru judecata corecta pe care au facut-o. Exista speranta ca PSD va deveni un partid pe care sa te bazezi si in care sa ai incredere.

  12. Cum de lipseste Ana Birchall din noua structura de putere 🙂 a PSD ? Conducerea asta imi aduce aminte de orele de chimie din scoala : niste inodori , incolori si insipizi .
    Subscriu 100% la declaratiile lui Liviu Plesoianu si cred ca in aceste vremuri securistice ar fi fost cea mai buna solutie la conducerea PSD .
    Vor urma vremuri grele pentru PSD cu astfel de nulitati in fruntea sa si cred ca vor pierde multe voturi …

  13. Singura şansă a PSD-ALDE este convingerea actualului preşedinte al Academiei Române, domnul Aurel Pop să candideze din partea lor la prezidenţialele din acest an !
    În rest…. vorbe !
    P.S.
    Deşi cunosc legătura strânsă dintre Adrian Năstase şi micul Titulescu, mă surprinde neplăcut ideea ca PRO România să mai fie altfel tratată de către PSD-ALDE decât ca nişte spărgători de rând care au reuşit să se care de la locul faptei cu ce au găsit prin baie şi bucătărie !
    Nişte găinari ce ar trebui trataţi cu cuvenitul dispreţ, nu atraşi la o guvernare pe care au făcut tot posibilul să o dinamiteze !
    Soarta trădătorilor, ca şi a slugilor e hotărâtă chiar de ei în primul rând : fie prin lipsă de caracter şi cedare la şantaj, fie prin nepricepere şi lene totală în cazul celor din urmă !
    Deşi mai la urmă ca Victoraş se pare că nu-i nimeni, dacă ne referim la caracter şi la bun simţ !

  14. Carabinierii din Reggio Emilia, nordul Italiei, au arestat 18 persoane, printre care un primar şi mai mulţi medici, suspectaţi că au recurs la manipulări psihologice asupra unor copii pentru a-i lua de la părinţii lor şi a-i ‘vinde’ unor asistenţi familiali, relatează AFP și Agerpres.

    Persoanele reţinute sunt suspectate de implicare într-o vastă organizaţie prin care copiii erau manipulaţi prin şedinţe de ‘spălare pe creier’, în care uneori erau folosite inclusiv electroşocuri.

    Membrii grupării sunt acuzaţi de ‘violenţe asupra minorilor’ şi ‘tentativă de extorcare’.

    Ancheta, începută în 2018 şi denumită ‘Îngeri şi demoni’, a permis dezvăluirea unei scheme ce ‘trebuia să treacă drept un model în materie de protecţie a minorilor victime ale unor abuzuri ceea ce era, în realitate, o afacere ilicită în defavoarea copiilor’, a scris cotidianul La Repubblica.

    ‘Potrivit parchetului, obiectivul grupării era să sustragă copii din familii cu situaţii sociale dificile şi să-i încredinţeze, în schimbul unor sume de bani, altor părinţi’, menţionează Il Corriere della Sera.

    Printre stratagemele utilizate se numărau desene de copii falsificate cărora li se adăugau conotaţii sexuale, terapeuţi deghizaţi în personaje negative din poveşti şi care se dădeau drept părinţi răi, sau false amintiri de abuzuri sexuale, generate prin stimulare electrică.

    • De infractorul din Sibiu ce a vândut copii cărora li s-a pierdut urma ( se pare că trăiesc alţii cu organele lor) nu se mai aude nimic ! :mrgreen:

  15. http://www.conteledesaintgermain.ro/klaus-iohannis-drona-perfecta/24-06-2019

    Klaus Iohannis – drona perfecta

    Drona vine de la englezescul „drone”.

    Știți ce înseamnă „drone” în engleză? Trântor!

    Deja mi-am justificat titlul. Aș putea să închei acest articol aici. Plin de substanță, scurt și la obiect.

    Klaus Iohannis este o dronă prin structura sa biologică și afectivă. Lipsit de vitalitate proprie, lipsit de componentă umană, lipsit de liber arbitru. Dar este o dronă și prin modul său de utilizare: ca simplu instrument!

    Așa sunt dronele: fără spirit, fără suflet, fără om la bord. Ca să se elimine sincopele de lașitate, de tembelism, de lentoare intelectuală, de narcisism. Adică toate pericolele pe care personajul Iohannis, dacă nu ar fi fost pus pe pilot automat, le-ar fi putut reprezenta pentru sistem.

    În ultimul an de mandat Băsescu sistemul căuta cu înfrigurare un succesor al acestuia la Cotroceni pe care să-l impună. Când s-a scurs în presă informația că „alesul” ar putea fi Klaus Iohannis, ea a fost însoțită, în surdină, și de principala reținere a recrutatorilor: omul se dovedise până atunci nefiresc de inerțial. Aproape catatonic când vine vorba de spontaneitate. Expresia care se vehicula printre „profiliști” era cea scoasă din dicționarele medicale: „stereotipie, predispoziție la stupoare mintală”.

    Acum, la momentul primului bilanț profesional al acestui președinte – manechin – marioneta, trebuie apreciați (eu unul îi apreciez pe) meseriașii care i-au făcut , cu cinci ani în urmă, o caracterizare atât de precisă.

    Din punctul lor de vedere l-au ales bine: docil, vulnerabil, manevrabil. Motiv pentru care sunt deciși să-i dea și al doilea mandat.

    Marea potlogărie din 26 mai, amploarea operațiunii de fraudare gigantică a alegerilor europarlamentare, au arătat cât se poate de limpede că s-a mers la sigur. Riscurile pe care toți comentatorii apreciau că și le-a asumat Klaus Iohannis prin convocarea în paralel a unui referendum stupid s-au dovedit a fi derizorii în raport cu ce putea să controleze sistemul. Sistemul știa exact, încă de când i-a dat OK-ul lui Iohannis să anunțe oficial referendumul, că participarea la vot va fi de 45% și că rezultatele vor fi cele date de softurile lor, nu de buletinele din urne.

    Amploarea acestei fraude electorale a dovedit nu doar ce posibilități, infinite, are sistemul atunci când își pune mintea cu oamenii obișnuiți și neajutorați, ci și că el a stabilit deja noul președinte al României (de după alegerile din decembrie 2019): acesta va fi Klaus Iohannis.

    Faptul că triumful / dezastrul alegerilor a trebuit să fie dublat imediat de decapitarea PSD prin arestarea lui Liviu Dragnea indică acum, când apele s-au mai liniștit, că singura teamă a scenariștilor oculți, legată de prezidențialele care urmează, ținea de PSD și candidatul acestuia pentru Cotroceni. Au transformat așadar teama într-o problemă, după care au rezolvat problema cu metodele lor specifice.

    Procedând astfel au fost conștienți că, în decembrie, Klaus Iohannis nu se va mai lupta cu Dragnea (ori cu Tăriceanu) ci cu reprezentantul USR – PLUS. Dacă au acceptat această schimbare de adversar înseamnă că, și aici, țin lucrurile sub control. Scoaterea, ca din joben, a lui Dan Barna (un nimeni politic care s-a remarcat prin „săparea” lui Nicușor Dan și apoi prin înhăitarea cu tot felul de personaje dubioase (gen Caramitru junior sau domnișoara care pledează pentru înlocuirea familiei tradiționale cu o comunitate de tip tribal)) miroase, de departe, a manevră de inspirație „cal troian”. Adică de ce să se expună ei, din exterior, ca să-l elimine din cărți pe Cioloș (sau, eventual, pe Kovesi), când îl pot infiltra pe Barna (cadoul otrăvit) care să pozeze în candidatul perfect al alianței până în momentul în care i se va da ordinul de retragere din cursă.

    Schema a devenit cât se poate de simplă și previzibilă. Klaus Iohannis va ajunge din nou președinte fără o luptă adevărată, fără o încleștare populară reală. Încleștarea decisivă a dat-o sistemul, acum, la europarlamentare, dezarmând și divizând adversarul cu adevărat de temut și împărțind teritoriile politice astfel obtinute după bunul sau plac.

    Klaus Iohannis va fi preferat pentru al doilea mandat pentru că, s-a dovedit, este drona perfectă.

    Doar că … și dronele pot fi doborâte. S-a văzut recent și nu a convenit deloc.

    Încă mai cred, încă mai sper, că Israelul nu se poate împăca așa ușor cu ideea realegerii in România a unui președinte setat pe „deutschland über alles”.

    De la americani, regret, nu mai am niciun fel de așteptări pozitive. Egoismul politic feroce este forma lor arogantă de a-mi transmite si a ne transmite că puțin le pasă de mine, de noi. Le contra-transmit și eu pe această cale că mie îmi pasă: și de noi, și de mine!

    • Fiți amabil johnnybgoode19 ați auzit/citit, că eu n-am citit în presă, cumva vreun cuvântător la Congresul PSD, poate măcar pe Liviu Pleșoianu, făcând vreo referire la FAPTUL că dragnea A ÎNCURAJAT fraudarea europarlamentarelor, prin ELIMINAREA ÎNNUMĂRĂRII PARALELE?!
      Să știți că d-ol conte obișnuia să-și posteze singur panseurile pe acest blog. Îmi permit să vă întreb, observând că, citând-ul, practic, sunteți de acord cu ideea că faptul condamnării lui dragnea a dublat dezastrul pierderii alegerilor – adică pentru PSD este un dezastru că i-a fost decapitat șeful, DE CÂȚI NEURONI ESTE NEVOIE SĂ PUI ÎN RELAȚIE RENUNȚAREA LA COLECTAREA COPIILOR PROCESELOR VERBALE DE LA FIECARE SECȚIE DE VOT, CU PROCESELE VERBALE APĂRUTE ÎN PRESĂ, UNDE SUNT DIFERENȚE, CHIAR ȘI DE CÂTEVA MII DE PERSOANE, ÎNTRE RUBRICI???!

      • Domnule Serbanfl, imi cer scuze daca am incalcat regula site-ului, insa mi-a placut foarte mult postarea Contelui de Saint-Germain si am considerat ca pot impartasii articolul de exceptie tuturor cititorilor acestui site.
        Legat de intrebarea dumneavoastra, consider ca arestarea dlui Dragnea a avut ca efect si paralizarea reactiilor unei parti din conducerea PSD, renuntandu-se la procedura de confruntare a situatii BEC cu copiile pv-urilor din teren. O parte din conducere s-a ingrijit „gospodareste” de a indeparta rapid ceea ce amintea de dl Dragnea si constituirea unui mic FSN pentru depasirea crizei, iar partea de conducere indepartata a renuntat suparata, pentru moment, la procedura de confruntare a copiilor cu situatiile prezentate de BEC.
        Din punctul meu de vedere respectarea procedurii de verificare era o datorie de onoare si o obligatie a conducerii PSD fata de alegatorii si sustinatorii sai, fapt trecut intr-un plan mult indepartat.
        Aceasta imi aminteste de seriozitatea dl Viorel Hrebenciuc, care a nu si-a parasit biroul de campanie pana ce nu s-a incheiat numaratoarea paralela.

        Astfel, daca Videanu a anuntat ca dupa numararea voturilor de la majoritatea sectiilor, mai putin 96 din strainatate, Traian Basescu este castigatorul alegerilor cu 50,14%, Geoana obtinand cu 0,28 de procente mai putin – 49,86%, Viorel Hrebenciuc a anuntat ca, dupa numararea voturilor de la 63% din sectii, Geoana este presedinte cu 50,8%, fata de Traian Basescu ce a obtinut doar 49,2%
        După procesele verbale, aceasta este rezultatul”, a declarat Viorel Hrebenciuc.

        Hrebenciuc a mai spus că în cursul nopţii a aflat informaţii despre numeroase fraude electorale. „Am cerut colegilor mei să nu semneze procesele verbale de la BEJ. Când am vorbit de incidente, fraude, acordare de mită electorală, ne referim la judeţe precum Arad Timiş, Cluj, Alba, Maramureş, Olt”, a spus Hrebenciuc.

      • @johnnybgoode19 IULIE 1, 2019 LA 10:24 PM
        Promit să nu vă mai inoportunez! Nu înțeleg:
        1) V-am reproșat că încălcați „regula site-ului” ?
        2) V-am solicitaț să oferiți exemple pentru vă citez: „… respectarea procedurii de verificare era o datorie de onoare si o obligatie a conducerii PSD fata de alegatorii si sustinatorii sai…” ?
        Vă doresc numai succese!

  16. Am asistat ieri cu totii la inca un episod de serialul „Agonia PSD”. Congresul de ieri a fost ca o ședină de partid banală la o filială din provincie. Toată șmecheria a fost organizată ca să ii facă hatîrul lui VV Dăncilă ca sa nu-si dea cumva demisia din functia de premier, cum a amenințat și să arunce dracu partidul în haos. Trebuia așadar ca delegații s-o aleagă pe coafată, vopsită, parfumată, președinte plin al PSD. Altfel tușea!!! Clar? Si ea săraca, tot din școala de cadre Teleorman a lui Dragnea.

    S-a dat ordin pe unitate și din țară au fost aduși 4000 delegați să umple Sala Palatului, cu consemn – voturile merg spre VV Dăncilă. E văzută de baroni ca singura soluție de a salva azi partidul. Comedia ține pină în noiembrie la alegerile prezidențiale cînd PSD va suferi un alt eșec dur, iar V V Dancilă, în cadrul altui congres, va fi înlocuită cu altul cu o față comerciala, un naiv dispus să încaseze o cafteală soră cu moartea la alegerile locale si parlamentare. PSD a intrat în vrie, este pe un trend descrescător pe care nimic nu il poate stopa, cel puțin pe termen scurt și mediu.

    Ascultînd cuvîntările de ieri ai fi crezut că PSD vine după o mare victorie electorala. Altfel cum să explici tonul entuziast, increzător, auto-laudativ al VV Dancilă, Eugen Orlando Teodorovici (mereu incintat de el însuși ca un gigolo), Mihai Fifor (mereu tenebros ca Belphegor) și al altora care au ajuns la microfon. Subiectele adevărate au fost ocolite cu grijă. Nu a întrebat nimeni ce era esențial – de ce electoratul a respins categoric PSD!? Care au fost cauzele înfrîngeriidin 26 mai? Cine poarta răspunderea? Care au fost trăsăturile „epocii Dragnea”? Care este orientarea PSD? Redevine social-democrat sau continuă linia populistă și anti-occidentală imprimată de Dragnea?

    M-am convins incă o dată că pesedistii traiesc intr-o bulă, că sunt rupți de realitate. Ei respiră aerul din altă Românie decit cea pe care o cunosc, o țară numai a lor. Nu intimplător garnitura de la virful SPD vine din cel mai sărac si rural judet -Teleorman. Pesediștii reprezintă punga de sărăcie și înapoiere a României, ca să fiu exact. Si nu e o doar o chestiune de cifre si statistica. Conduși de o mină de super-îmbogățiți din politică, prin coruptie si malversațiuni, ei așteaptă pomeni, asistență, să li se dea ceva și stau cu mina întinsă. Ideologia lor este naționalistă – în lipsa de altceva patriotismul ține loc de orice. I-am auzit cum au tropăit și aplaudat entuziast pe acei vorbitori care au deplîns România cu lacrimi de crocodil. Au rămas tot la Păunescu și Vadim Tudor, la eroul lor Dragnea- marele absent, regretat si iubit.

    Falsitatea acestui congres desfășurat într-o realitate paralelă este trăsătura definitorie a lui. Teatru de bulevard in salopete proletare si straie folclorice, spectacol de propagandă de mare montare în stilul așa-zisului Festivalului Național Cîntarea României de pe vremea lui Ceaușescu. PSD nu a reușit să iasă nici in 2019 din acel trecut de glorii comuniste. Și nici măcar după înfringerea drastică suferită la 26 mai. PSD nu s-a trezit, e în plină reverie. Pare a fi intrat într-o agonie care nu se știe cind si cum se va sfirși.

    STELIAN TĂNASE
    DESKREPORT

    • 1.De ce atata ura din partea gurilor de tun ale dreptacilor (fosti membri de partid pre-decembristi pana la urma), dupa congres, daca PSD merge spre pierzanie singur/sigur, spre disolutie, cum zic ei.
      De ce nu se bucura daca e de rau, de ce sunt tristi ?!
      Tocmai iritarea cretina din zone zisa de dreapta spune ca directia e relativ corecta.

      Daca nu-ti place pesedeul si urasti din inima judetele sarace ale Romaniei, de, nu pot fi toate cum e Cliujul sau „fruntea”, de ce sa comentezi despre subiect.

      Pana la urma e si zicala aia: „Prostul moare de grija altuia si cainele de drum lung”
      Poate fostii realizatori de emisiuni tv cu audienta scazuta ar putea trata congresele celorlalte partide cu exigenta.

      Daca lucrurile se vor desfasura normal, in ianuarie, dupa esecul dreptei la prezidentiale (exista un singur candidat al dreptei care va pierde-la 30 de ani de la Revolutie a venit timpul pentru oameni noi si tineri), partidele de dreapta vor avea congrese, si vor fi panicate pentru tot restul de alegeri din 2020.Va fi circ, penele e nereformat de facto.27% nu sunt 35%, scorul pe care trebuiau sa-l obtina hibridul pnl plus pd era de 35% minim.
      USR-ul nu e partid de dreapta.
      Alianta pe stanga pentru prezidentiale, turul doi, poate fi mult mai ampla, comparativ cu alegerile trecute.

      Ce dau pe guri analistii lor arata FRICA de prezidentiale.
      Fara informatii din interior sunt ca niste soboli care nu pot scapa din galeriile pline de apa.

      Grija multor fosti ziaristi, publicisti, analisti sau ce-or mai fi, pentru conducerea unui partid pe care-l asociaza cu pcr si pe care-l urasc din suflet e cel putin suspecta.
      Inclusiv ziaristul creator de eveniment (ziarul care decretase gaina drept mamifer) era deranjat de finalitatea congresului.
      Probabil de la prora venise alta comanda.

      2.Am vazut ca se vorbeste de o candidatura comuna in primul tur : psd cu alde si Ponta.Pai a mai fost de doua ori aceasta situatie si dreptacilor le -a fost usor sa injure un singur candidat de la start.
      Asa s-a pierdut in 2014.Eu cred ca unirea fortelor trebuie facuta in turul doi.
      Daca heitarii au de injurat 2-3 candidati efortul financiar trebuie sa fie destul de mare.Poate cei doi candidati din finala vor fi ambii de stanga si Romania va merge pe un drum al pacificarii interne.

      Unirea fortelor ar putea fi facuta pentru turul unu, doar daca se obtine finalitatea din primul tur.
      Ar putea fi posibil in teorie.

      Consider ca e corecta o abordare pe flancuri si nu frontala.

  17. Liviu Plesoianu: „Mult prea rafinată intelectual doamnă, cine dacă nu dumneavoastră putea pricepe și spune că discursul meu de la Congres a fost „antieuropean” și „antiamerican”!?… Nici măcar cei care mă critică de regulă nu au spus o asemenea gogomănie! Știau că s-ar fi plasat singuri în categoria „iremediabil penibili”… Tocmai de aceea, folosesc acest prilej pentru a remarca faptul că sunteți… remarcabilă. Se pare că nu „orice om îi e frică” să se facă de râs…”

    P.S. Ați uitat să ziceți și treaba aia cu „rușii”. Ce naiba, doamna Dăncilă, tot eu să vă învăț? Noii dvs. „consilieri” de… serviciu ce păzesc?

  18. Din pacate, PSD nu mai este ce a fost … pomenile electorale nejustificate si nesolicitate au ca efect doar cresterea indirecta a impozitelor. Sa cresti salariul minim fara sa te gandesti la cum anume va fi platit acesta arata ca PSD nu are nicio legatura cu realitatea si ca niste contopisti care in viata lor nu au avut o afacere privata se baga intr-un domeniu cu care nu au nicio legatura. PSD-ul a devenit un partid care face doar pomeni fara sa gandeasca ca va veni si momentul scadentei. Gratuitatea studentilor la mersul cu trenul, bicicletele si trotinele Gabrielei Firea sunt doar doua exemple … evident ca electoratul traditional PSD s-a detasat de acest mod de a face politica … Este inadmisibil sa arunci cu banii in halul asta si sa te astepti sa primesti voturi pentru asta.

    • Nu sunt membru PSD și sigur nu am contacte cu nimeni dintre cei ce au condus sau conduc PSD, dar îmi permit să vă rog să luați în calcul și alte circumstanțe.
      Gratuitatea pe CFR pentru studenți poate fi interpretată și ca un ajutor de stat. Cum ajutor de stat pentru Poșta Română poate fi considerat îndemnul lansat pensionarilor de a renunța la contul bancar și a reveni la primrea pensiei prin poștă, care achită pensia începând cu data de 01, iar în cont, sau direct pe card, pensia se achită începând cu data de 14.
      Bicicletele și trotinetele sunt un îndemn la utilizarea și a altor variante de transport.
      Dar dacă aveți „în plan” denigrarea nu luați în seamă ce am scris eu.

  19. Mi se pare gresit sa il etichetezi pe Plesoianu ca fiind „radical”. E tinar, are un mesaj puternic, dar nu e „radical”. Cel putin eu unul nu am observat asta pina acum la el.

    E clar ca mesajul nou al PSD sub conducerea doamnei Dancila s-a indepartat de la o linie ferma, vocala, in ce priveste justitia si „statul de drept”, promovata azi doar de dl. Tariceanu. Doamna Dancila a spus ca s-a vorbit prea mult depres justitie in detrimentul altor sectoare, ceea ce a dus la un ropot de aplauze de la Basescu. Cind Basescu incepe sa complimenteze un lider din PSD, eu vad „sistemul” care aplauda, pentru ca tovarashul Basescu este eminenta cenusie sub al carui baston de mareshal vechea Securitate a „migrat” sistemic de la comunism la capitalism. Ideologic, dupa trecerea la capitalism,noua Securitate a avut nevoie de lideri politici din tot spectrul politic, asa ca au creat o Academie, unde noua „elita” sa poata sa stringa rindurile in jurul ordinelor venite direct sau indirect, din interior sau din exterior. Eu nu vorbesc aici de SRI-ul oficial, pentru ca „sistemul” e o conglomeratie eterogena formata deseori „ad-hoc”, prin petreceri la vie, sau in sufragerii, din tot felul de persoane, inclusiv dl. Iohannis, seful de azi al segmentului informativ-represiv al statului (SRI-DNA-procurori si oamenii de legatura in interior si exterior, gen Macovei, cu care dl. Iohannis vrea sa arate ca nu are nici o relatie).

    Doamna Dancila place sau este indiferenta electoratului spre deosebire de Dragnea, care crea repulsie, la o mare categorie de romani. Este o persoana linistita, cu mesaj echilibrat, tolerant, uman, asemanator celui din Vest. Dar doamna Dancila devine evaziva azi cind cineva o intreaba despre relatia sa cu „sistemul”. Acum, nu e exclus ca acesta sa fie un joc inteligent, care pe romaneshte suna „fa-te frate cu Dracu pina treci puntea”. Pericolul insa e ca daca te faci „frate” cu „sistemul”, el te va inghiti. Totusi, asta era cel mai puternic mesaj al fostului PSD, lupta pentru o justitie independenta de serviciile secrete. In lipsa unei „chemari la lupta” catre romani, PSD va deveni mult mai elegant, mai vestic, dar va pierde sigur alegerile, iar „sistemul” ii va aplauda la scena deschisa pe noii pesedisti, si cind cistig si cind pierd. Mai ales cind vor pierde…

  20. Inca ceva si nu va mai plictisesc. Cred ca a fost o greseala mare, de imagine si calibrarea mesajului, atunci cind doamna Dancila a anuntat chiar in SUA ca Romania a hotarit sa isi mute ambasada la Tel Aviv, stiind ca nu se va putea face asta intr-un interval scurt de timp. Plus ca a creat asteptari in Israel si in SUA pe care nu le-a onorat, si a dat ocazie aparatului securist, mediatic, si politic sa treaca la atac. Am auzit la Digi 24, pe dl. „Colonel” Prelipceanu, asudind, cu fum iesindu-i din urechi, despre marea paguba produsa in relatia cu statele arabe. Intr-un fel, se auzea un geamat de regret in vocea sa, avind in vedere ce relatii „strategice” avea Romania lui Ceausescu cu lumea araba, si cit de rau am facut azi trecind la aliante cu lumea occidentala. Sigur, acolo ai „provilegiul” sa ii asculti pe cel mai anti-americani si mai anti-everei (pina la anti-semiti) membri ai „sistemului”.

  21. Congresul PSD

    Actualul «leadership» din PSD reprezintă cea mai bună formulă provizorie. Alegerea unei alte persoane în locul Vioricăi Dăncilă ar fi repetat situaţia din timpul lui Dragnea, când guvernarea a fost în esenţă bună dar guvernele fragile, cu un prim-ministru slab supus inevitabil presiunilor liderului partidului important din coaliţie. Aşa trebuie interpretat votul delegaţilor care au înţeles să acorde încredere unei conduceri de tranziţie – care, de facto, nu putea şi nu va fi decât colectivă – până la o perioadă de echilibru când va fi posibilă reorganizarea partidului. Astăzi, triumviratul din fruntea PSD conferă coerenţă şi continuitate într-un moment în care orice încercare de schimbare la nivelul guvernării ar fi blocată de Iohannis şi ar provoca noi crize.

    Până la succesiunea viitoarelor alegeri, nu mai este timp pentru modificări majore care n-ar face altceva decât să conducă la haos şi să determine în cascadă o scădere a ponderii partidului în sufragiile electoratului, ceea ce i-ar compromite şansa revenirii ca principal partid politic al ţării. Este o perioadă pe care PSD trebuie să o folosească pentru reorganizări minore dar, mai ales, pentru crearea unor personalităţi de prim rang care să poată prelua mai târziu conducerea partidului şi să îl readucă în poziţia de reprezentant al maselor populare. Căci şansa PSD-ului este să se întoarcă spre electoratul său de stânga, nu să protejeze şi să înmulţească categorii privilegiate – fapt ce crează o mare frustrare în rândul populaţiei care îşi vede în felul acesta ca neînsemnate chiar avantajele obţinute prin politica socială a PSD.

    Aceasta este explicaţia scorului neaşteptat obţinut de Liviu Pleşoianu. În condiţiile în care PSD se manifestă din ce în ce mai mult ca un partid de centru, patriotic, dar birocratic şi fără ideologie, Pleşoianu – om cu profunde concepţii de stânga – are curajul să-şi exprime şi să-şi susţină opiniile şi să nu se mulţumească cu poziţia pasiv-defensivă a partidului care a dat electoratului impresia de slăbiciune. Însă Pleşoianu se exprimă mai degrabă ca un politolog de stânga şi – deocamdată – nu are nici anvergura unui politician şi nu beneficiază nici de o bază politică în interiorul partidului. Propulsarea lui într-o poziţie fruntaşă în PSD ar putea duce, în acest moment, la noi sciziuni.

    Deşi guvernează, problema fundamentală cu care se confruntă PSD sunt alegerile prezidenţiale : un rezultat dezastruos ar antrena o scădere dramatică şi a scorului obţinut la locale şi apoi la parlamentare. În această situaţie, singura soluţie care ar permite obţinerea unui rezultat acceptabil este candidatura comună a lui Călin Popescu Tăriceanu care – în totală contradicţie cu Iohannis – este un politician corect, ferm, şi care în plus poate atrage voturi absolut necesare din afara bazinului electoral al PSD.

    • Limbiviu Ploscaianu este un neispravit care nu a realizat nimic in viata. Doar da din gura.
      CAC P. Tariceanu este terminat. Romanii au inteles cine este acest ticalos si tradator care si-ar vinde si mama daca i-ar iesi ceva bani.

Lasă un răspuns