Despre recentul Pact politic

Câteva observatii despre „Acordul Politic National”, semnat la Cotroceni, la 13 iunie.

In primul rând, in titlu, cuvântul „national” nu se justifică. Semnatarii (fără PSD, ALDE, UDMR, grupul pentru minorităti) reprezintă mai putin de 40% din reprezentantii poporului suveran in Parlament. Deci formula „Acord Politic national” este oarecum exagerată. Poate fi, eventual, un „Acord politic pentru alegerile prezidentiale”.

In al doilea rând, textul, ca atare, nu a fost negociat de reprezentantii partidelor inainte de semnare (cum s-a intâmplat in cazul Acordului de la Snagov). Intr-un mod inelegant, presedintele Iohannis i-a invitat la Cotroceni pe liderii partidelor parlamentare, cu care a discutat diverse teme politice sau legate de referendum dar nu a pus in discutie textul Acordului. Apoi, intempestiv, la sfârsitul consultărilor, a prezentat un text ca si cum acesta ar fi rezultat din consultări. In realitate, el fusese pregătit inainte de consultări. Apoi a invitat partidele să semneze textul pregătit de Administratia prezidentială. In dreptul civil, o astfel de procedură reprezintă semnarea unui contract de adeziune. Iar in dreptul public, incercarea de impunere a unui Diktat.

In al treilea rând, textul pare tradus dintr-o altă limbă. Recititi prima frază: „România este o democratie vie si VIBRANTĂ, in care cetătenii sunt ACTIV DEDICATI…” O fi contributia unor consilieri sau…

In al patrulea rând, părea că se doreste revizuirea Constitutiei in urma Referendumului. Cititi Acordul. Singurele mentiuni sunt „amendarea cadrului legislativ”, „transpunerea in legislatie”, „revizuirea legilor justitiei”, „ne angajăm să transpunem in legislatie”. Nimic despre Constitutie. Daca era vorba de modificări legislative si nu de revizuirea Constitutiei, nu era mai simplu să fie depuse proiecte de legi? Desi pare ciudat ca politica penală a unui guvern să o facă opozitia…

In al cincilea rând, un exemplu de lipsă de respect. Presedintele Iohannis, când vorbeste in discursul de prezentare a Acordului despre partidele de opozitie, le dă numele complet – „Partidul National Liberal, Uniunea Salvati România, Partidul Pro România, Partidul Miscarea Populară”. In schimb,cand se referă la principalul partid de guvernare foloseste exclusiv initialele. Cel putin de opt ori. Niciodata denumirea completă – Partidul Social Democrat. Este o continuare a unei politici consecvente de demonizare. Iar o formulă de genul „Românii au votat contra acelui atac NEMERNIC  pesedist asupra justitiei” ar trebui s-l transforme pe Klaus Iohannis intr-un personaj nefrecventabil pentru Partidul Social Democrat.

In al saselea rând, chiar cred că trebuie revizuită Constitutia. Spre exemplu, ar trebui să se revină la mandatul prezidential de 4 ani (varianta actuală, am mai arătat se datorează, conform legii de revizuire din 2003, PNL si lui Antonie Iorgovan – coautori). Constitutia din 2003 era o constitutie pre-aderare. Este nevoie acum de o constitutie post-aderare. Există un proiect de lege de revizuire din 2014, corectat de Curtea Constitutională care ar putea fi pus in discutie. Nu stiu de ce Alianta la putere nu ar repune pe agenda parlamentului acel text…

In al saptelea rând – pare destul de penibil să te angajezi „să transpui in legislatie” un referendum care, la data semnării, nu era validat!

PS Evident că nu doresc să-mi amintesc de Pactul de coabitare semnat de Ponta cu Băsescu si nici de acel To do list impus de Barroso.

66 de gânduri despre “Despre recentul Pact politic

  1. Indiferent de pozitia noastra geografica , care arata ca suntem in Europa , nu este nevoie nici de cadastru , nici de martori , nici de coordonate stelare …… Suntem aici.Credeti dumneavoastra oameni roamani din Romania ca avem nevoie de o noua roata la caruta si ca trebuie sa reinventam gaura la covrig? Sper ca romanii sa inteleaga aceste dedesubturi predecesoare la furturi de identitate nationala, de neam , de demnitate , predecesoare la randul lor de furt economic , de preaslavire a sclaviei . Goldis: ” nu mi-e frica sa fiu sclav, dar asta nu insemna ca preamaresc sclavia” .punct

    • @Gheorghe Băran
      Sincer, vă bănuiam că sunteți profesorul de la Politehnică, ajuns si Secretar de Stat la Mediu, în vremea CDR. Adică oltean din Drăgășani! Citarea arădeanului Goldiș, cu nu tocmai cea mai deșteaptă frază (după umila mea părere!) mă derutează.

      • Incurcate sunt caile Domnului. Eu pot sa infranez ura din mine prin altruism, senectute si nu in ultimul rand mantia pentru toate cele , VIRTUTEA. Ca nu e el si sunt eu ce mai conteaza?? Intre ardeleni sunt olteni, intre moldoveni sunt ardeleni, intre munteni sunt de toate, in Bucresti sunt mai multi decat de toate. In Oltenia nu sunt evrei pentru ca nu pot incapea doua sabii in aceeasi teaca. Evreii sunt o rasa protejata de Dumnezeu nu pentru ceea ce fac ci pentru ceea ce SUNT. Nu urasc, nu descrimineaz , dar asta nu inseamna ca imi ofer celalalt obraz de-a moca. PUNCT Ura din celalalt nu este obiectivul meu.

    • Ce înseamnă din punct de vedere diplomatic vizita procurorului general al SUA? Este ministru de externe, iar intrunirea la care participă e semestriala. Ce anume poate impune prezenta domniei sale? Mulțumesc pentru timpul acordat.

  2. Acel mandat de cinci ani, introdus in Constitutie, pentru Presedintia Romaniei, a fost o mare greseala domnule prim -ministru. Si acum dupa atatia ani regret ca nu ati ajuns presedintele Romaniei. E multa mediocritate in jurul nostru. Mai multe numai spun desi ar fi …..
    Si apropo’s am avut acelasi sentiment de diktat si nici de cum de pact.

    • @ Iuliana
      Acel mandat de 5 ani a fost cerut de mai toată soțietatea țivilă care susținea că, dacă prezidențialele au loc odată cu parlamentarele, partidul câștigător la parlamentare (care era deseori PDSR/PSD) „trage” după el un președinte de aceeași culoare (Iliescu), și nu e bine ca puterea să fie într-o „singură mână”.
      Modificarea Constituției a fost făcută de un colectiv de juriști constituționaliști, nu de domnul Năstase.

      • Acest lucru il stiam, dar mandatul de cinci ani, tot o mare greseala ramane. Argumentul acesta, ca toata puterea detinuta de unii, nu este de bine, dar, in acelasi timp, toata puterea detinuta de altii, este un lucru cat se poate de normal. S-a putut observa cu certitudine acest lucru :tara progreseaza cu greu pentru ca opozitia care nu are nici un fel de program de guvernare – dar ce importanta are – impiedica prin orice mijloace si a se intelege orice mijloace ( si s-a vazut bine in ultimii doi ani) guvernarea Romaniei.

      • Iuliana ,\opozitia are un program de guvernare … pe care nu ilpoate expune cinic capoerde voturi!!

  3. Mie personal , Victor Ponta mi se pare un politician din ce in ce mai viu si mai vibrant , un cetatean activ si dedicat … … …
    Iar selfie-ul acela de final alaturi de , probabil , colegii lui de unitate de la sri sau sie sau whatever este fabulos . Din selfie-ul acela mai lipsea doar odiosul turnator si tortionar Traian Basecsu .
    Individul asta este de un cameleonism si o ticalosie cum rar mi-a fost dat sa vad .

  4. Aveți perfectă dreptate,sînteți un român adevărat .Păcat ,că ati iesit din politică si din partid.Psd avea nevoie de dumneavoastră în momentele grele .

  5. D-LE NASTASE CHIAR NU A-TI INTELES CA NU AVEM PRESEDINTE AVEM UN HOT DE CASE CARE SE [PLIMBA.RADE SI MAI NOU A CHELTUIT F MULTI BANI PT CAMPANIA CU PNL-UL SI PLIMBARI INTR-O LUNA CIT IN 4 LUNI IN ANII DIN URMA. ?,  VAI DE NOI CU ASA NEMERNIC DE OM SA CONDUCA TARA,POATE ROMANII SE VOR DESTEPTA SI VOR ALEGE UN PATRIOT PT ROMANIA NU UN DUSMAN AL OAMENILOR IAR CIND UN PERSONAJ NU ZICE CA EL IL TRIMITE LA ZDUP..VAI DE COPII CARE VIN DUPA NOI… VOR PLECA DIN TARA ASA CUM A FACUT SI FICAMEA UN JURIST BUN IAR MAP-NUL A PREFERAT SA DEA GRADE CELOR CU 12 CLASE IAR FATA MEA CU 2 FACULTATI O TINEA CU UN SALARIU MIZERABIL DE ANGAJAT CIVIL SI SI-A LUAT ZBORUL IAR EU AM RTAMAS SINGURA VADUVA FIIND DE LA 30 DE ANI..ASTAI ROMANIA SI ESTE VAI DE NOIIIIIIIIIII.

  6. Si PSD, prin cedarile, abdicarile si deraierile doamnei Dancila de la parcursul curajos al partidului catre obiectivul reformarii Justitiei, se poate spune ca a acceptat tacit pactul otravit, care, astfel, a fost insusit de intreaga clasa politica romaneasca (nu doar 40%), nici nu este nevoie de semnaturi pe un petec de hartie.
    Sintetic, rezultă că avem în România partide de marionete, prizoniere în pumnul de fier al Sistemului.
    Prin urmare, de ce am mai vota ? Doar nu vă iluzionați că PSD poate produce un om providențial capabil să genereze un puternic scurtcircuit in societate si in mentalitati si sa spargă controlul sistemului și al stăpânilor sistemului din UE, SUA si NATO asupra a tot ceea ce misca si…,,gandeste” in Romania. Daca Viorica Dancila este acel om, eu imi incerc sansa la Vatican, poate ma alege cineva …tanar papă pentru ca viata sa bata filmul. (Z)

    Devine tot mai limpede că Moldova se transformă într-o zonă tampon, un fel de ,,duty free” între lumi, iar România rămâne un avanpost răsăritean al Vestului, puternic securizat, în care gradele noastre de libertate sunt extrem de limitate. În fond, asta ne-am dorit decenii întregi: Să scăpăm de drac, ca să ne trezim sub bocancul lui tac’su, Lucifer.
    Ne agităm inutil , ca muștele prinse în pânza de păianjen.
    Doar o revoluție ADEVĂRATĂ, în întreg estul și sudul Europei, mai poate schimba ceva….dar chiar și așa, românii ar trebui să se trezească din amnezia (aproape) generalizată… iar eu nu mai cred în miracole mai longevive de trei zile, cât durează plimbarea cu papamobilul pe plaiul mioritic.

    Trebuie să înțelegem că SINGURA motivație a ieșirii oamenilor la vot pe 26 mai 2019, a fost URA, și nu proiectele, fie ele românești și/sau europene. De fapt, nici nu există proiecte europene, în afara strategiilor de consolidare a birocrației de la Bruxelles, prin intermediul căreia marile state occidentale își doresc întărirea puterii în teritoriile coloniilor periferice. Cum fac asta ?
    1. Prin fake news și manipulare;
    2. Prin fonduri europene CONDIȚIONATE de tip ,,fata morgana” supervizate de OLAF și… în viitor de noul Parchet European;
    3. Prin finanțări obscure acordate ONG-urilor;
    4. Prin relativizarea identității naționale și punerea sub semnul întrebării a valorilor tradiționale, in special FAMILIA SI BISERICA;

    Revenind, cu cât stă Viorica Dancila mai mult în funcție, cu atât sistemul va fi încurajat să nu schimbe nimic. Și în decembrie se va vota pe bază de ură, manipulare și fraudă. Candidatul PSD, DACĂ va exista, nici nu va intra în turul doi. Trebuie sa fii cel putin naiv sa-ti imaginezi ca Serban Nicolae, sau Liviu Plesoianu, ar putea primi voturi din zona corporatista a societatii romanesti si/sau ar putea rezista unui urias baraj (dez)informational si manipulator instrumentat de servicii, ambasade si comisari europeni. Se va folosi, evident, tot sperietoarea ruseasca in care crede, uimitor dupa parerea mea, o multime de oameni de la care te astepti sa discearna bobul de neghina, informatia de balast ideologic.
    Asta este marea drama a acestor generatii neputincioase care vor ingropa Romania: obsesia si ura viscerala fata de rusi, respectiv usurinta preluarii pe nemestecate a otravurilor ideologice ale vestului.
    Ramane speranta firava ca, totuși, copiii copiilor noștri se vor trezi la realitate (actualele generatii ,,mature” fiind compromise) și-si vor aminti că au o țară, o istorie și rădăcini… dacă nu, vom fi măturați ca pleava în toate zările pământului de ca și cum nici n-am fi fost..

    Sincer, chiar imi doresc ca motiunea sa treaca, dar era mult mai demn pentru PSD sa depuna mandatul premierului imediat dupa alegeri si sa se reformeze cu adevarat in opozitie. Chiar nu inteleg de ce se agata de (putina si irelevanta) putere aceasta doamna anosta, lasa si mediocra, care, culmea culmilor, mai vrea si sefia partidului ! Poate ca asa i s-a spus de la Bruxelles, sa ramana, un timp, la guvernare, pentru ca dreapta ,,europeana” cu irizatii pontiste de stanga sa aiba timp sa se structureze ?
    Are cineva o tesla ?

    • @ZeV
      Inițial și eu am zis – să plece de la guvernare PSD+ ALDE, dar …. Apoi am văzut acel proces verbal dintr-o secție de votare unde erau clar cifre falsificate și am rămas interzis când am auzit la TV ca PSD n-a acoperit cu reprezentanți nici măcar toate secțiile din țară!!!!
      Sunt ffffffff.curios dacă viitoarea nouă conducere va proceda la fel – să se lase la mâna STS. Dacă da, atunci va fi clar că dragnea a reușit să anihileze PSD!

  7. […] Chiar dacă în viața politică se spune că această modificare a fost făcută de Adrian Năstase în favoarea sa, fostul premier susține acum contrariul: „Ar trebui să se revină la mandatul prezidential de 4 ani (varianta actuală, am mai arătat se datorează, conform legii de revizuire din 2003, PNL si lui Antonie Iorgovan – coautori). Constitutia din 2003 era o constitutie pre-aderare. Este nevoie acum de o constitutie post-aderare. Există un proiect de lege de revizuire din 2014, corectat de Curtea Constitutională care ar putea fi pus in discutie. Nu stiu de ce Alianta la putere nu ar repune pe agenda parlamentului acel text”, a scris Năstase, pe propriul său blog. […]

  8. Eu pot sa spun ca stapanesc ura din mine, ca nu o las in desfrau. Pot sa spun ca germenele urii il invalui cu iubire , cu dragoste, cu altruism, cu virtute. Nu mi am propus sa stavilesc ura din celalalt, ar fi sinucidere curata. Cu ura celuilalt nu exista leac de lupta. Celalalt trebuie sa si recunoasca ura si sa o slabeasca cu fiecare zi ce trece. Sa l iubesti si sa l ajuti pe celalat este arma impotriva propriei tale uri, sa nu te amagesti ca i infrangi ura.

  9. Dacă PSD nu se lasă cenzurat , va pierde pentru următorii cel puțin 5 ani. Lăsați i sa guverneze!!! Lăsați i sa vândă tara! O vom lua inapoi.

  10. Johanis e un pui de doctator desi elcrede ca e leu (asmutit de altii) dar asa va iesi de pe scena politica ca Base …

  11. Nimic mai mult decit un punct din programul electoral al domnului Presedinte. O alta smecherie, am putea spune „de Mitica”, sudista,ca sa dea aparenta unei unitati nationale inexistente. Sa apere „valorile europene” impushcate ca ratzele de pesedisti. Stii cum e, umar la umar, grad linga grad, face Romania mai (securist)-europeana.

    Am vazut acolo in poza doar „oameni de bine”, chemati de alti „oameni de bine” sa execute „ordinul de binesssss”. Ei, bravo, cu asa politicieni poti sa speri cu mindrie patriotica (faptul) ca avem sanse sa preluam intr-un final mult rivnitul post de spalator de geamuri la cladirea ONU. Nu e rau nici asta, iti schimbi perspectiva…

  12. Incredubil ! :
    „Liderul senatorilor PSD Şerban Nicolae afirmă că la alegerile europarlamentare din 26 mai ar fi avut loc fraude, având în vedere numărul mare de voturi pe listele suplimentare inclusiv în localităţi izolate.

    Astfel, Șerban Nicolae solicită eliminarea Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS) din organizarea alegerilor.

    „Va trebuie sa redefinim regulile de votare. La alegerile următoare va trebui să eliminăm acele tablete cât se poate de dubioase”, a spus Şerban Nicolae, luni după-amiază, la postul Antena 3.

    El a mai spus că nu ştie de ce PSD nu a avut numărătoare paralelă la alegerile europarlamentare, numărătoare care ar fi permis depistarea unor posibile fraude chiar din acea seară.”

    Cum să nu ai numărătoare paralelă ? E incredibil ! Îşi merită soarta !

    • Da, dar ați observat că s-a manifestat pentru eliberarea lui dragnea!?! Acest demers m-a dus la ideea că PSD-iștii au devenit specialiști în humor negru! Involuntar – bineînțeles!

  13. Răsfoind acest forum am dat de o analiză a Mihaelei Petculescu despre ONU și asta mi-a adus aminte despre o altă analiză din 2005 despre reformarea ONU privită din punct de vedere conservator. Așa, încât, m-am gîndit s-o pun și pe blogul meu la adresa (https://mipopescu.wordpress.com/15-united-nation/reforming-un-i/). Acolo este prima din cele 5 pagini postate Textul este în engleză.
    N-am mai adăugat și partea despre UE, urmând ca acest lucru să-l fac ulterior, poate.
    Nu știu dacă voi avea răbdare și dacă mai interesează pe cineva, mai ales că astăzi avem specialiști politici pe toate forumurile 😉

  14. E bine că ați amintit autorii actualei Constituții modificate în 2003, pentru că ignoranții, care nu știu nimic dar vorbesc despre orice, susțin că DUMNEAVOASTRĂ ați fost cel care a elaborat modificările. În zadar am scris pe unde am putut că elaborarea și modificarea unei constituții sunt făcute doar de juriști constituționaliști reuniți în grupuri de lucru stabilite de Parlament, și nu de prim-ministru oricât de jurist ar fi el.

    Durata de 5 ani a mandatului a fost introdusă pentru că mai toată lumea susținea că, dacă alegerile prezidențiale au loc simultan sau în același an cu cele prezidențiale, partidul câștigător la parlamentare „trage” după el și un președinte de aceeași culoare, și nu e bine, nu e bine, nu e bine deloc ca puterea să fie într-o „singură mână”.

    Exprimarea imbecilă din pact e rezultatul faptului că mulți oameni „noi” (căci bănuiesc că prezidentul are numai oameni „noi” în administrație) știu englezește, dar nu știu românește, și traduc cuvânt cu cuvânt din diverse texte anglo-americane (mai ales americane), fără să înțeleagă esența textelor.
    Ea se mai datorează și lipsei de idei care se vrea mascată de multe cuvinte pompoase, cu convingerea perfect îndreptățită că susținătorii pactului nu-l vor citi, sau, dacă se vor încumeta, nu vor înțelege nimic, dar îl vor susține, așa cum n-au înțeles nimic din întrebările de la referendum, dar le-au susținut.

    • De unde din text rezulta ca eu am spus ca domnul Nastase a fost cel care a modificat Constitutia? Am spus doar ca introducerea acelui mandat de cinci ani a fost o greseala, Inainte sa arunci cu piatra, ar trebui sa faci mai intai, o analiza pe text. Cred ca din contra l-am sustinut pe domnul Nastase, care considera ca trebuie sa ne intoarcem la mandatul de patru ani.

      • @ Iuliana,
        Comentariul de mai sus care începe cu „E bine că ați amintit…” e adresat domnului Năstase, nu dumneavoastră. Considerentele asupra exprimării se referă la textul pactului.

  15. Ambasada Rusiei la București a ironizat declarațiile făcute pe teme de securitate la Marea Neagră de către ministrul român al Apărării, Gabriel Leș, care a atras atenția asupra unui comportament tot mai agresiv al Moscovei în regiune.

    Într-o postare pe Facebook cu titlul „Fantoma lui James Forrestal a apărut în Constanța?”, ambasada Rusiei de la București îl compară pe Gabriel Leș cu un fost ministru american care a devenit nebun pe baza unei presupuse amenințări sovietice.

    „Povestea primului ministru al apărării americane, James Forrestal, care a fost cunoscut ca un muncitor neobosit în timpul vieții sale și ca a făcut multe pentru a mobiliza potențialul militar și economic american în timpul celui de-al doilea război mondial, vine imediat în memoria unui cititor experimentat. El a părăsit voluntar viața în mai 1949, aruncându-se pe fereastra unui spital de psihiatrie, potrivit conturilor martorilor oculari, strigând că „vin rușii!”. Până la sfârșitul vieții sale, J.Forrestal, în opinia medicilor și a celor din jurul său, a devenit nebun pe baza unei presupuse amenințări sovietice, scrie realitatea.net.

    Suntem atât de încrezători în efectuarea unor astfel de evaluări, deoarece în 1949, la doar câteva luni după sinuciderea lui J.Forrestal, URSS a reușit să testeze prima bombă atomică – punând bazele creării unui potențial strategic pentru descurajarea nucleară, care rămâne garantul păcii comune până în prezent.

    În ceea ce privește Statele Unite, după prima în istoria omenirii folosirea de către americani a armelor nucleare împotriva orașelor japoneze Hiroshima și Nagasaki în august 1945, până în 1949 în SUA a fost planificat urmatorul plan de distrugere a Rusiei Sovietice. Ca principală modalitate pentru aceasta, Pentagonul și Casa Albă au intenționat să utilizeze 300 de încărcături nucleare pentru a distruge mai bine de 100 de orașe și multe alte obiecte pe teritoriul sovietic, bineînțeles, cu populația civilă de acolo.

    Acum recitiți cuvintele lui Gabriel Leș și întrebați-vă. Într-adevăr spiritul rebel al lui James Forrestal l-a invadat? Dacă pur și simplu nu-l dă odihnă laurii acestui faimos în timpul său rusofob și „luptător împotrivă pericolului rusesc”, atunci ne-am dori să atragem atenția asupra faptului că în ziua de azi dânsul este aproape uitat chiar și la el acasă, iar moștenitorii săi politici și spirituali încă răspândesc mituri și povesti de groază despre Rusia agresivă, acum sub hashtăgurile modernizate de „război hibrid”, „comunicare strategică” și etc. Principalul lucru este că bugetul militar nu se epuizează…

    Propunem că evaluarea corectitudinii analizei ministrului român referitor la situația militaro-strategică din regiunea Mării Negre să fie făcută de experții militari adevărați, la care nu ne aparținem. Însă este important să ținem minte, că Rusia este de fapt acuzată de presupuse „superpregătiri militare” pe propriul său teritoriul…

    Atrage atenția deosebită o afirmație cheie, dar de fapt falsă (premisă), care o face pe întreaga structură și concluzii să par foarte controversate, dacă nu chiar absurde. București-ul, chipurile, este centrul de luare deciziilor al NATO, care, după cum știți, sunt luate într-un loc complet diferit și în interesul unui stat complet diferit, anume – patria lui James Forrestal.

    Privit în ansamblu: „Vin rușii!…”. Dar oare merită urmărit exemplul lui James Forrestal???”, este mesajul Ambasadei ruse.

    Declarațiile lui Gabriel Leș au fost făcute în weekend la conferința internaţională „Black Sea and Balkans Security Forum” din Mamaia.

  16. «Acordul Politic Naţional» – supernovă vie, pulsatorie, de prostie

    Refuzând să semneze falsul «Acord Politic Naţional», PSD + ALDE s-au plasat pe singura poziţie politică corectă şi raţională, denunţând astfel caracterul arbitrar al unei manevre politice jalnice din partea «Tătucului» dreptei româneşti. În afara lui Iohannis, singurul care a avut de câştigat din semnarea pactului a fost V. Ponta care şi-a văzut – în sfârşit – visul cu ochii, ajungând din „penal” şi „asasin” al victimelor de la Colectiv, frecventabil pentru dreapta şi „european” pentru cel care i-a cerut în permanenţă demisia şi trimiterea în judecată când era prim-ministru.

    Pentru electoratul de stânga însă, spectacolul penibil al semnării aşa-zisului «Acord Politic Naţional» a reprezentat momentul căderii măştilor.

    • Ce pact? Un pact presupune negocieri intre partile semnatare , cu sau fara dezbateri.S-au dus sa semeneze un pact contract de adeziune :))) Doamne ce dobitoci!!!

  17. Inconsistenta si electoralism: Pactul Iohannis pentru “europenism” (sub cupola de control a PPE/PNL)

    Intr-adevar, pactul lui Klaus Iohannis pentru “europenism” [1] sufera in mod acut de inconsistenta si electoralism [2]. Chiar daca l-am fi creditat cu buna credinta, ceea ce nu e cazul, asa-zisul “acord politic national” pentru consolidarea parcursului european al Romaniei decade din statutul si perspectiva pe care Iohannis i le atribuie prin exclusivism, prin eludarea implementatorilor determinanti, legislator (parlament) si executiv (guvern). De ce sa fi colaborat Iohannis institutional, cum l-ar fi obligat de altfel si fisa postului din Constitutie, cand el a urmarit sa-si construiasca o platforma, un punct de sprijin electoral, pentru alegerile prezidentiale din toamna, la care fara trambitatul acord ar fi ca si cum ar intra in lupta cu mainile goale? Si chiar asa va fi, KWI va merge la confruntarea cu contracandidatii si la intalnirea cu electoratul fara nicio realizare palpabila in timpul mandatului! Pe de alta parte, pactul nici nu este macar original, a fost preluat de la fruntasi ai Partidului Popular European (PPE), care au incercat sa demareze “negocieri” interinstitutionale post-europarlamentare, din pozitii de putere, pentru care nu aveau niciun mandat. Tentativa a fost o stratagema de subordonare implicita a celorlalte partide europarlamentare la influenta si viziunea austeriste si migrationiste ale popularilor [3]. Klaus Iohannis a prins din zbor smecheria PPE, de a-si pune oamenii in functiile de la varful noii administratii a UE. Si pac!, Cotroceniul a venit cu pactul pe “europenism”. Cu scopul, evident, sa aduca celelalte partide parlamentare sub cupola PPE, implicit a PNL, care este membru al grupului popularilor europeni. Aceasta stratagema de control este vizibila si la atlantici, de la care cred ca a fost si luata. Doar ei se autoplaseaza in mijlocul oricaror actiuni si negocieri – tehnica tirbusonului -, pe orice problema. „De abia asteptam sa lucram cu noul guvern” sau „institutie”, „va vom apara”, „sprijini”, „asigura” etc., sunt asertari prin care obtin astfel controlul informational sau vin cu tot felul de unilateralisme, si modelarea-i gata! As mai observa alte doua lucruri. Primul, ca acordul pe “europenism” se suprapune nepermis tratatului de aderare, care prin definitie ne-a conferit si ne confera statutul si perspectiva de pro-europeni. Al doilea, tot o manarie, e ca se incerca sa se lege democratia si europenismul de dreapta politica. Este un mare neadevar sa sustii ca atasamentul fata de Democratie si Europa trece prin dragostea fata de Capitalism si Neoliberalism. Ori, altfel spus, prin iubirea fata de SUA si “SUE”. Ca altadata, fata de Comunism si URSS. PS/NB: Un pas recompensator al „Cupolei” este dezvaluit de Financial Times: Klaus Iohannis s-ar afla pe lista scurta a PPE pentru sefia Consiliului European!
    NOTE_______________________
    [1] https://adriannastase.ro/2019/06/17/despre-recentul-pact-politic/
    [2] https://www.mediafax.ro/politic/pact-semnat-in-cinci-la-cotroceni-iohannis-reactie-fata-de-absenta-psd-nu-se-schimba-a-cerut-mai-multe-amendamente-decat-avea-articole-pactul-lista-semnatarilor-ramane-deschisa-18168885
    [3] https://www.dcnews.ro/presedintele-pe-tajani-nu-are-niciun-mandat-pentru-negocierile-interinstitutionale_661316.html

  18. COMPLICITATEA LA ABUZ A UNUI „DOMN CUMSECADE, DECENT, CREDINCIOS ȘI PATRIOT”

    MOTTO: „Am vorbit cu un domn cumsecade, decent, credincios, patriot, care votase cu USR Plus și a trăit un veritabil șoc când i-am spus că USR-Plus e vârf de lance al tuturor mizeriilor progresiste și ideologiilor anti-creștine.A trebuit să recunoască: votase din ură… De ce ură? Păi toată lumea urăște pe Dragnea deci trebuie să fi făcut ceva rău.” (Bogdan Alexandru Duca , 17 iunie 2019, pe pagina lui de FACEBOOK)

    …………………………………………………………………………………………
    Deci, să reluăm: este vorba despre „un domn cumsecade, decent, credincios, patriot” care a votat cu USR, fără să aibă habar ce-are-n cap acest partid semi-ficțiune, și doar pentru că îl ura pe Dragnea!

    Păi, atunci eu spun așa: „Mama lui de domn cumsecade și credincios!”… că pe oameni la fel de cumsecade ca ăsta s-a bazat abuzul nesfârșit al instituțiilor de forță ale statului-ocult-din-spatele-statului, mereu. Domnul cumsecade și credincios nu numai că neștiind cu ce se mănâncă ideologia USR-PLUS a pus ștampila cu sete pe alianța de strânsură, dar, ca bonus, nici nu și-a argumentat cu nimic ura pentru Liviu Dragnea și dorința lui intimă de a-l vedea la pușcărie.

    „Când discuți cu astfel de oameni, luați de val, este neprețuită clipa în care le vezi mutra când ajung să se gândească sincer la spețele în care a fost condamnat Dragnea.” (Bogdan Alexandru Duca , 17 iunie 2019, pe pagina lui de FACEBOOK)

    Scriind asta, Bogdan Duca pare că îl compătimește, oarecum, pe total ignorantul cetățean decent. Eu cred că e o compătimire prost investită: omul nu este, nici pe departe, o victimă. Victimă e doar cel care merge la pușcărie pe baza unei îndelungate acțiuni de distrugere a imaginii publice. „Cetățeanului decent ” al lui Bogdan Duca i-ar fi luat tot atât timp să se informeze pe cât i-a luat ca să citească porcăriile de pe NET care-l asemuiau pe Dragnea cu Escobar, deoarece, nu-i așa? și Pablo Escobar fusese condamnat având un ascendent moral asupra unei cucoane de la Protecția copilului din Medellin care a ținut în serviciu două „senõritas” care nu treceau pe la „oficina” cu lunile!

    De ce unul care dorește din suflet ca Dragnea să înfunde pușcăria nu are minima decență de a afla PENTRU CARE ANUME VINĂ trebuie să se petreacă asta, ÎNAINTE de a se petrece, în schimb cască gura a uimire când află DUPĂ? „Credincios”, spune Bogdan Duca? Credincios cui?

    Ne-am obișnuit să acordăm cetățeanului toate circumstanțele atenuate de pe planetă… că el n-a știut… că el nu a înțeles… că n-a fost bună comunicarea… Zău? Despre asta este vorba sau este vorba despre: „…las’ să-l văd eu în cătușe că mă informez pe urmă ce-a făcut”?

    Nimic omenesc sau decent în această atitudine. Și nimic inteligent. Doar reacție viscerală pură, mizerie umană camuflată cu o ridicare din umeri „…mie nimeni nu mi-a spus…”. Nici nu trebuia să te ia cineva cu binișorul și să-ți șoptească la ureche, decentule! Informația e peste tot. Doar să vrei să o citești sau să o asculți.

    Cu ajutorul ignoranței VOITE a acestora a fost executat cu sânge rece Liviu Dragnea. Ei toți au fost rotițe din „mecanism” și și-au acceptat cu bucurie rolul de rotițe.

    Așa cum în 2009 doamna Codruța, procuror general al României, îl aducea în țară cu un avion particular semi-plătit de Sebi Ghiță pe „fugarul” Nicolae Popa, mișcând cu ocazia asta și niște voturi dinspre „catindatul ” prezidențial Geoană către rivalul Băsescu, observăm cum de curând și o altă doamnă de nădejde, Ana Birchall pre numele ei, la fel de prietenă cu Ambasada Licuriciului dodoloț ca și ilustra Codruță, are grijă ca doar cu câteva zile înainte de alegerile din 26 mai 2019 să-l servească publicului votant pe „fugarul” Radu Mazăre, mutând cu acestă ocazie niște voturi de la propriul partid către neprihăniții de la USR-PLUS- că, de! nu mai poate lumea cu baronii și corupții ăștia de la PESEDE! Coincidență, zic… Și urmează coincidența-coincidențelor, chiar a doua zi după pierderea alegerilor, când Liviu Dragnea, președintele celui mai mare partid din România , este arestat pentru o instigare la abuz, în timp ce „făptuitoarea” abuzului e de bună credință, deci achitată. Dar nimic, absolut nimic, cu atât mai puțin șirul coincidențelor puse cu mâna, nu-l mișcă pe „cetățeanul decent și credincios” al lui Bogdan Duca.

    Nu uitați, însă, prieteni, că prin arestarea lui Dragnea , ura cetățeanului „cumsecade” a fost doar parțial satisfăcută. Iar porția care nu s-a consumat fierbe încă precum mustul într-o butelie cu dopul înfundat… e o chestiune de timp reorientarea acestei bombe cu ceas către o altă destinație sau către un alt destinatar. Și nu există complicitate mai explicită la crima cu premeditare decât ura generică.

    • Excelebte observaţiile menite să explice unor asemenea oameni ce ravagii face manipularea printre oamenii de bună vredinţă, dar şi naivi din cale afară !

  19. Dintr-o superficialitate datorata Presedintelui Republicii, nu am dat atentie acelui „Acord Politic National”, banuind ca sunt o sumedenie de „capcane”. Noroc cu Dvs. d-le Nastase, pragmatic si la obiect ati demontat toate capcanele acordului politic, luminandu-ma.

  20. Presedintele PNL, Ludovic Orban, si-ar putea intalni clipa astrala: Candidat la alegerile prezidentiale?

    Daca se va adeveri ipoteza, sustinuta de catre cotidianul britanic Financial Times, potrivit careia președintele Klaus Iohannis este unul dintre favoriți pentru a-i succeda lui Donald Tusk la șefia Consiliului European, PNL va fi nevoit sa prezinte un alt candidat la alegerile prezidentiale din toamna. Intr-o astfel de noua situatie, neprevazuta, un alt candidat prezidentiabil al PNL, care sa intruneasca conditiile de vizibilitate si de a fi adus servicii strategice liberalilor, in special prin detinerea functiei supreme in partid, ar fi de drept si de fapt actualul lider, Ludovic Orban. Deocamdata, aceasta posibilitate inca nu a fost comentata de nimeni, nici din PNL, care se confrunta cu o criza de lideri, nici dinafara PNL. In opinia mea, este putin probabil ca Iohannis sa ajunga presedintele noului Consiliu European. Este incerta inclusiv detinerea acestei functii de catre un popular european. Mai probabila este tamaierea, aureolarea lui Iohannis – ca si in cazul lui Kovesi, ambele personalitati aflate in caderi puternice de credibilitate -, pentru a-i adauga “valoare”, din perspectiva alegerilor prezidentiale. Eventuala plecare a lui Iohannis la Bruxelles nu va avantaja PSD, sansele ca actualul presedinte sa castige un nou mandat fiind minime (foarte probabil va fi tras in jos de votul negativ, indiferent de ce contracandidati va avea). Prin „lipsa” unor capete de acuzare la adresa presedintelui PNL, mai degraba un Ludovic Orban prezidentiabil le-ar putea pune probleme social-democratilor.

  21. On-topic:
    Armistitiul era cerut dintr-o postura de invingator.Acum nu mai este cazul.

    Off-topic:
    1.Foarte interesante reactiile de dupa motiune la cald, motiune care a fost foarte bine organizata sa treaca si nu sa cada.
    Vad multa tristete la unii, care pareau altfel.

    Plecand de la asaltul mediatic la televiziuni de stiri bine cotate (necesar convingerii unor parlamentari sa voteze conform valului) si ajungand la traseistii de ocazie care s-au sucit conform necesitatilor, chiar nu se poate spune ca nu s-a dorit.
    Sunt analisti care acum plang in pumni, desi isi doreau ca motiunea sa treaca.Unii il pun la colt pe Orban ca a pus motiunea in miscare si acuza ca astfel a fost PSD-ul resuscitat.
    Daca loviturile psihologice de dupa vot isi faceau efectul motiunea trecea.
    Orban si-a facut treaba neasteptat de bine.

    Cu atat mai ciudat suna enuntul : „Nu si-au dorit cu adevarat sa treaca”.Foarte uzitat dealtfel de diversi analisti, ziaristi si politicieni sau invitati.Pe bune ?! Pai si ce trebuia sa mai faca initiatorul sa-i convinga, daca de la 170 de semnatari a ajuns la 210 votanti.

    Au fost trup si suflet UDMR (care spuneau ca nu voteaza daca nu sunt indeplinite conditiile sa treaca apriori), traseistii traditionali si minoritatile, si au bagat toti bile in urne fara retineri.
    Si in afara urnelor erau oameni de TV si analisti dornici de un deznodamant care nu aducea nimic util statului nici pe termen scurt, nici mediu si nici lung, in context.
    Formularea in cauza mai degraba repeta un enunt vulpesc: „Strugurii sunt acri”.Si asta datorita faptului ca membrii ALDE si PSD, care au castigat in 2016, au fost asa cum trebuia sa fie, alaturi de propriul guvern.

    2.

    https://www.cotidianul.ro/incendiar-rusii-il-compara-pe-gabriel-les-cu-un-nebun/

    Pentru asta nu trebuie cumva ceruta expulzarea unor diplomati rusi ? Sau ii toleram si pe astia, desi suntem membri in NATO nu in URSS ?
    Ce treaba avem noi cu arsenalele nucleare ?!

    Continutul chiar suna a fake-news si pare menit sa sperie celovecii interni de „pericolul” romanesc, intocmai filmuletului iutube de acum ceva zile cu romanii „agresivi” din 2022, care ar ataca Ucraina, sa-si insuseasca Cernautiul (romanii fiind niste imperialisti hulpavi).
    „Incarcaturi nucleare” in contextul in care ministrul nostru vorbea de „apărare colectivă” ? 🙂
    Aia care scriu la ambasada astora au gasit pachete pe plaja in aprilie si acum scriu sub influenta karmei ? 🙂
    Cred ca intamplarile din R.Moldova si UCraina, alaturi de declaratiile astea si Valeau Uzului, arata clar ca astia muta agresiv pentru ca vor un „flip” in regiune.
    Probabil cauta motivatii ca sa faca ceva.Vor sa creeze emotie.

    Daca am a fi avut potentialul sa „utilizam 300 de incarcaturi nucleare” nu am mai fi avut nevoie de NATO, R.Moldova era deja membra UE fiind provincie in trupul Romaniei, iar Rusia era un teritoriu doar undeva peste Urali
    Scitii de odinioara, raspanditi in jurul Marii Negre, in mod sigur nu stiau rusa.

  22. Vasile Grozavu:
    „Maia impreuna cu Dodon au transformat R.Moldova intr-un Kaliningrad , doi

    Nu cred ca e cazul ca cineva sa ma invete ce inseamna demnitate barbateasca atunci cand o fiinta de genul feminin care are sfanta obligatie sa pastreze nestins focul din vatra parinteasca, cedeaza Transnistria printr-un asa numit moratoriu, semnat cu Dodon. Lucurl acesta l-a facut Maia si Andriuha, asisati de k.g.b.-istul Usatai, venit urgent sa-i consilieze ca pe Filat. Deci, ei nu vor cere retragerea armatei, vor tine ostasii rusi aici pana cand va fi solutionat diferendul. Adica pe vecie. Iar el este reeditat in Ucraina. Scesionistii niciodata nu vor cadea de acord sa cedeze enclava Kaliningrad. In 90 asa i-au declarat presedintelui Snegur: Vom pleca, dar vom arunca tot in aer, von incendia, sa ramna un pustiu in urma noastra.
    Sandu nu-si daseama pe ce lume traieste. Ea nu are experienta, precum nu are experienta ministrul ei nastrusnic de externe Popoescu, ex- consilierul pentru politica externa al lui Filat, un carierist cu legaturi in k.g.b.-ul de la Kremlin,nas-a fost Andrei Popov.
    Aceasta creatura cu numele Maia consdiera ca toti suntem prosti, iar ea e cea mai despteatpa. Nu ma faceti sa spun cu ce s-a ocupat la Banca Mondiala si nici asta nu a invatat ca la carte. Face prost cafea.

    Ieri am demonstrat, publicistic,la document, drama romanilor basarabeni, vanduti ca niste scalvi cand rusilor, cand nemtilor. Articolul a fost intitulat ”Cat de bine e ca Maia e fata batrana si nu are copii”. Pentru oamenii cu un rafinat simt politic, dar si artistic,in acelasi timp, titlul le sugera ca, cei fara radacini adanci implantate ln acest pamant nu au cum simti durerea unui popor cu sufletul la gura.
    Maia Sandu, prin comportamentul ei, dar in primul rand, prin snobismul si mankurtismul de care da dovada, vrea sa edifice natiunea civica moldoveneasca. Aceasta sugera titlul inclusiv pentru unii dintre cei care au pretentia ca se duc la un spectacol si ca l-au inteles.
    Eu, am lecturi serioase la activ. Dar am si doua intrebari pentru asa numitii ultrapatiorti care isi imagineaza ca avem copii de sub o tufa de varza sau ca ni i-a adus barza. Explicati-mi, de ce Dodon a pus gheara pe aparare si SIS. Or ati uitat ca suntem membri ai PPP, (Parteneriat pentru Pace, program NATO) ca am creat impreuna cu Romania ”sister units” adica formatiuni care ar pregati tinerii nostri la nivelul NATO? Dodon a facut clabuci la gura, inclusiv la NATO.Nimeni nu l-a ascultat.
    Acum aceasta individa cu un cap cat o nuca din care scutura mereu de parca ar manca-o paduchii, i-a dat ministerul apararii si sis-ul lui Dododn.
    Deci, noi, dar mai ales Romania, va fi spionata de rusii care la plecarea lui Dodon vor lua cu ei arhivele dupa cum au facut-o in 90. Acum nu se mai stie nimic cu exactiate. Deci, acesta, in viziunea Maiei este moratoriul inchieat dintre ACUM si Dodon. Spuneti-mi cum sa o numesc altfel deacat spleunca a Kremlinului? Cum sa nu admit ca este amanta politica a lui Putin?”

  23. Si daca … aceeasi regizori care traduc automat in romana textele aduse lor de ambasadele unor puteri nord – americane si vest – europene s-ar face vinovati de INALTA TRADARE , de subminarea interesului national , inecand , prin figurantii lor din Ministerul Justitiei , Ministerul Mediului , Institutul de Stat pentru Constructii si Agentia Nationala pentru Achizitii Publice , proiecte de investitii vitale pentru Romania , doar pentru ca nu sunt propuse de camarila securista – sorosista ?
    Sa ma explic , pentru ca altfel ce spun nu are nici o valoare .
    De ce Institutul de Stat pentru Constructii , ma intrebati ?
    Pentru ca ei dau autorizatiile de constructie , odata ce proiectarea este gata – ultima etapa inaintea santierului .
    Institutul de Stat pentru Constructii a intarziat UN AN eliberarea autorizatiilor pentru lucrarile la sectorul Campia Turzii – Chetani al autostrazii Transilvania si tot el , azi , acorda autorizatii de constructii doar pentru cateva sute de metri din cei 60 de kilometri ai drumului expres Craiova – Slatina sau autorizatii pentru lucrari modeste la podul de la Braila .
    Ministerul Mediului ?
    Au blocat , pentru lilieci inexistenti , doi ani lucrarile la autostrada Nadlac – Sibiu la dealul Soimus de langa Deva si acum descopera cormorani unicat la Cernica , impiedicand licitatia acestui sector pentru autostrada centura de Nord .
    Agentia Nationala pentru Achizitii Publice ?
    Au respins sistematic doi ani documentatiile autostrazii Transilvania in Salaj , pierzand un timp pretios .
    Ministerul Justitiei ?
    Sa anulezi , criminal , o licitatie pentru o jumatate de drum expres Craiova Pitesti pentru ca un constructor austriac neparticipant este nemultumit de anuntul licitatiei ?
    Sa tii in asteptare , de trei ani , prelungirea autostrazii Campia Turzii spre orasul Targu Mures dupa o contestatie a aceluiasi austriac ,cu un circ de ” admite cererea ” ” cere ca … ” etc cu o ultima reuniune la 3 iunie – ” decide amanarea deciziei 3 zile ” – suntem la 16 zile dupa si … nimic ?
    Nu e aici tradare nationala ?

  24. M-am bucurat, ca tot românul iubitor de sport, de victoria României în meciul cu Croația, dar n-am avut de lucru și am trecut pe A3 unde am asistat cum un ……(epitet negativ) maghiar l-a insultat, de cel puțin două ori, în scop provocator, pe Șerban Nicolae, care, reușind să-și păstreze calmul și cu fermitate, a răspuns la obiect și clar. Cu o nonșalanță la fel de provocatoare, ungurul răspundea unor acuzații pe EL le emitea, dar afirmînd că le-ar fi emis Ș.Nicolae – sigur că era întrerupt, că asta și dorea individul, ca să se vaite că el nu-i lăsat să vorbească! Nu vreau să insist pe această temă, că așa fac ungurii de fiecare dată, ce m-a enervat a fost intervenția oanei zamfir: De ce PSD-ul n-a făcut nimic? Degeaba i-a explicat Ș.N. că există o acțiune în contencios administrativ, împotriva primarului român – „experimentata” jurnalistă era pornită rău și l-a rândul ei i-a vorbit cel puțin disprețuitor lui Ș.N..
    Pe de o parte chiar aș vrea să fiu de față, dacă va fi să fie vreodată, la vizionarea înregistrării emisiunii respective, invocate chiar de madame zamfir, să-i văd fața!
    Pe de altă parte atitudinea zamfireascăi mi-a amintit de o altă vedetă a firmei lui voiculescu – mircea badea care l-a acuzat și încă îl acuză pe Adrian Năstase că n-a intervenit în justiție, la cererera sa și astfel a pierdut fabrica de chibrituri!
    Întreb și eu, ca un ne priceput în ale justiției, aceste manifestări nu se încadrează la instigare, cam cum zic magistrații că a făcut dragnea și l-au condamnat?!

    • @serbanfl
      Serban Nicolae a fost intradevar surprins de reactia celor pe care-i considera aliati (cum va fi si Plesoianu, sper ca s-o fi prins :)).

      Chiar a avut o reactie foarte retinuta dupa interventia percutanta si neasteptata a doamnei ziarist, invecinata in platou cu strategul cu barba de 4 zile (foarte inflacarat sustinator al motiunii si mai nou redoritor de candidatura la prezidentiale dinspre alde in ciuda scorului de sub 5%-probabil sa mai stimuleze nitel buna intelegere in alianta).

      Trustul in cauza are tendinta de a surprinde in mod surprinzator(repetitia e intentionata) la momente cheie.
      Aproape fara exceptie, realizatorii au frematat la cuvantul motiune, imediat dupa alegeri, o fi fost cu punctaj.

      Surprinzator pentru mine a fost ca niste cruci, intr-un cimitir, ale unor eroi NEIDENTIFICATI, de pe teritoriul Romaniei nu al Ungariei, pot genera un asemenea scandal prin simplul fapt ca au fost reparate/inlocuite.
      Tipul de la udmr venise in emisiune cu grafice si harti, foarte bine pregatit sa transeze nedreptatea insuportabila, ma mir ca n-a adus si analize adn, ca pana la urma pentru austro-ungaria au luptat si romani.
      Bun or fi avut uniforma, dar etnia era destul de greu de observat la momentul ingropaciunii.
      In timp ce SN explica ca e cu legea care trebuie sa faca si sa dreaga, ziarista fremata la gandul ca fiind constructii ilegale (ele, crucile noi) trebuie demolate.De unde stia ca-s ilegale habar n-am nu s-a spus.N-am aflat nici cu ce drept fusese lacatuita poarta, dar nu conteaza, pana la urma scopul emisiunii era sa confuzeze nu sa lamureasca.
      Udemeristul era suparat si ca cel care pusese pungi pe cruci a fost analizat penal.
      Cred ca a fost cea mai proasta emisiune facuta la postul in cauza, de realizatorul in cauza.
      N-am inteles nici scopul, poate o razbunare pe Serban ca n-a iesit motiunea lu’ peste prajit, motiune care trebuia sa revolutioneze universul.Sau au fost surprinsi ca psd are majoritate chiar fara udmr si fanii lui ponta.

      PSD chiar are nevoie de o televiziune afiliata pentru prezidentiale si restul de alegeri, dar cred ca nu din cele rodate deja.
      Cineva chiar trebuie sa creeze o strategie media pentru prezidentiale ca la europarlamentare a cam lipsit, asta daca nu se doreste un simplu iepurila, care sa apara sporadic pe la 2-3 emisiuni, si sa piarda onorabil.

  25. Dodon: „Noi nu vom primi nici un deputat din nici o fracțiune, iar dacă vom ajunge în situația că nu putem merge mai departe din considerente ideologice cu Maia Sandu și cu Andrei Năstase, ne vom convoca și vom decide să anunțăm alegeri parlamentare anticipate. Nici un fel de transfugi, practica nocivă care a fost în ultimii ani trebuie exclusă. Nu mai putem merge împreună la o anumită etapă, spunem: „Ne oprim aici, anunțăm alegeri parlamentare anticipate și mergem cetățenii să ne dea fiecăruia dintre noi aprecierea”.

    Vasile Grozavu:
    R.Moldova trebuia să mai fie admisa odata în UE. Așa dupa cum am sperat, in anii guvernarii PD-PL, R.Moldova trebuia sa depună cerere de aderare, dar s-au opus nemiții europarlamentari români, conduși de Mureșan, care era foarte vocal în spațiul mediatic basarabean.

    Pentru UE, dacă insista, Merkel, nu era o problemă ca R.M. să depună cerere de aderare. Cu o populația de aproximativ 2 milioane populație activă,cu rerforme, realizate așa după cum a cerut UE, de către PL ( Ghimpu) si PD( Plahotniuc)ea, R.Moldova, putea devein un exemplu de integrare, un laborator de experiențe al UE dacă vreți, pentru alte state ex-sovietice.

    Practica aceasta UE o putea prelua de la chinezi. Ea este explicată in detaliu de către americanul, extrem de popular , John Naisbitt, in cartea sa despre megatendintele chineze.

    Plahotniuc nu e primul, dar sper sa fie ultimul

    Plahotniuc nu este primul care a a ratat aceeasta șansă. Pentru cei care mai au convulsii de pe timpu comunismului, tin sa spun ca dupa vizita la Casa Alba,președintele George Bush, junior urma să convingă UE să admită R.M. ca stat-candidat la aderare. Aitunci din cate stiti,s-a pus la vot in parlament si peste 80 la suta s-au pronunțat pentru intrarea in UE.

    La ce-i trebuia lui Voronin UE?

    Voronin s-a suparat pe Putin ca nu este admis in Uniunea Rusia-Belarus si i-a declarat atunci, R.M. se va integra in UE. Dar frau Merkel care vorbeste si injura foarte mustos rusește, i-a spus ”niet”. Chiar dacă au insistat americanii. Frau Merkel avea cu totul alte interese – gazelle rusesti. Cu ele ea spera să conducă intreaga UE.

    Deci, Plahotniuc, în intentia sa de a introduce în Constituție sintagma ”integrarea R.M. in UE”, conditionata pueril de catre Ghimpu cu recunoasterea limbii romane drept oficiala tot in Legea Fundamentală, nu a descoperit America.

    Cert e, insa, faptul ca Merkel era déjà pregatita. Prtidul lui Iohannis, PNL, care prin liderul sau s-a pronuntat deschis pentru Unire l-a invatat pe Andriuha Nastase sa sustina ca” Unirea este o tampenie” si sa se bucure ca unionistii nu au acces in parlament, desi tradatorii liberali se pretend mari romani.

    Astfel Germania a vandut, pentru a doua oara SUA, tot in Basarabia,neadmitand-o stat candidat la admiterea in UE.

    Agapia Butuc, inimoasa mea prietena si colega de facultate are dreptate perfecta

    Agapia, elita politica romaneasca inca nu s-a trezit , ea hiberneaza pe ideea vetusta , aberant de tradatoare a lui Iohannis, un biet invatator de fizica . Acesta a spus ca Unirea nu este fezabila.Minte cum vorbeste. Daca nu ne Unim in alegerile anticipate pe care le vom provoca,Maia Sandu, aceasta tradtoare de neam si de tara ne va baga in imbratisarea mortala a Rusiei,ceea ce in linii mari, inseamna revenirea la mancurtismul de alta data.

    Maia e o mancurta get-beget fiindca promoveaza deopotriva cu Nastase, Dodon si Zana-Karabina ideea aberanta a natiunii civice moldovenești.

    Agapia Butuc, dupa cum spuneam, buna mea prietena de pe FB, face refeinta la un articol publicat pe un site din Romania, specificand faptul ca, in sfarsit, s-au trezit si fratii nostril.

    E vorba, in linii mari, ca politicienii de la Bucuresti s-au pomenit cu o enclava Kaliningrad în coaste. Aceasta enclavă se numeste R.M si ea fost edificata prin eforturile sustinute ale PNL, partidul lui Iohannis, neamt de origine, care a facut jocul neoimperial al Cancelarului Merkel.

    Doar cateva detalii. Restul – in cartea pe care nu am bani sa o public.

    Cred ca e cazul sa va dau cateva detalii ce tin de comportamentul acestei doamne pentru a nu fi considerat tendentious.

    In cadrul intrevederii cu liderul Chinei, Xi Jinping, Merkel i-a daruit harta veche a Chinei,realizata de geografii timpului. Potrivit hartii, jumatate din Rusia siberiana si din Kazahstan erau ale Chinei.

    George Soros, controversatul multimiliardar, autor al Planului Marshall doi pentru statele ex-socialiste, a observat cum in timpul unei manifestari din Germania, nemtii au inceput a flutura drapelele Germaniei. La un semnal al Cancelarului Merkel, ei au inceput a agita drapelele UE.

    Cum ar trebui sa explicam acest comportament politic al Cancelarului German? In niciun caz altfel decat ca pe o tendintă de a deveni motorul Europei si de a domina Rusia din punct de vedere energetic.

    Pentru realizarea acestui obiectiv Merkeil a trebuit sa-l elimine pe controversatul Plahotniuc, care se cuvenea sa jonctioneze cu necuratul, dar nu cu Diacov, avandu-l peLupu, președinte de parlament,mascota a UE.

    Deci, deocamdată Germania e pe cal. Sa nu uităm, insa ca alt candidat la presedintia comisiei UE,dl Weber, a spus ca va face tot ce-i sta in putina pentru a nu admite finalizarea gazoductului North-Stream, doi. Adica nu le va permite rusilor sa ne inchida cand doresc ei robinetul pentru gaze in functie de docilitatea noastra.

    În campania prezidențială alegem un președinte unionist!

    E clar ca Merkel ne-a transformat in carne de tun,lasandu-i pe rusi sa infecteze cultura romana autentica in Basarabia prin razboiul lor informational rusesc, purtat de Dodon.

    Vreau să-l vad pe Iohannis, infumuratul si taciturnul cum va susține, in campania prezidentiala, deopotrivă cu Andrei ca Unirea este o tâmpenie, adică nu est FEZABILA in limbaj pretins decent spus.

    Astfel nemtii din PNL, frații nostri,cu interese speciale, ma refer la PNL , partidul lui Iohannis,vor da cu oistea in gard in campania prezidentiala. Este exclus ca niciunul dintre candidati sa nu spuna deschis ca vrea Unirea. E posibil ca Lia Olguta Vasilescu, de la PSD, Ponta sa aiba in programul lor dezideratul Unirii.

    E clar ce se va intampla cu Unirea lui Iohannis care nu este fezabila ,ACUM fiind in rolul de prostanac in opera de doi bani cu numele Pactul Merkel-Putin? Ei vor fi lasati de necarosabil. in Basarabia. Dar sa nu se uite ca Basarabia a avut deja un cuvant greu de spus in alegerile prezidentiale din Romania.

  26. Domnule Adrian Nastase
    Va doresc multa sanatate dumneavoastra si familiel , socrul dumneavoastra mi-a facut un MARE bine, doresc sa intrati in viata politica cat mai curand , din „umbra” va voi sustine desi n-am votat niciodata trandafiri .
    Multa sanatate doresc si comentatorilor postarilor dumneavoastra si Bunul Dumnezeu sa-i odihneasca pe cei ce nu mai pot sa scrie pe acest blog.
    Cu stima si deosebit respect … acelasi Mitocanu

  27. Cateva zile in urma …unu de la USR m-a facut sa ma prinz ce este zgomotu cu imporitele IT istilor.

    Cestia este simpla – se urla ca este discriminare, ca de ce , ptr ce si toti suntem egali!!! Se agita bine massa si apoi sebaga impozitu’ pe munca IT istilor (asta este o alta discutie .Adica daca asosit momentu’ capna la urma si IT istii vorgi impozitati ca tot omu)
    Niste IT isti (din aia buni ! Da buni rau!!) se vor sucari si sictiriti fiind se vor urca in avion (da .. asasimplu. Eu stiu pe unu care azi da telefon in Canada si maine dimineata pleaca fara sa astepte sa vaza care ii trimite primul biletul de avion!!)
    Apoi se va „descoperi” ca oar au plecat cativa .. si se vor lua masuri.

    Adica se vor acorda facilitati firmelor …..(acum facilitatea este a angajatului)

  28. Sper din toata inima ca , pe data de 3 iulie , Curtea Constitutionala a Romaniei sa dea un verdict de anulare a condamnarii lui Liviu Dragnea.

  29. Decodare din zicerile unui lemn Tănase: Ce ascunde stereotipul globalist “prooccidental”

    Apreciez cultural si civilizational Occidentul, pe care il vizitez cu interes, dar nu accept sa mi se manipuleze alegerile prin stereotipul de a fi “proocidental”. Manipularea conceptuala prin termenii “prooccidental” si “antioriental” sau cu polaritati inverse este de sorginte globalista si la fel de dezbinatoare ca cea prin “stanga” si “dreapta”.

    A fost pentru a doua oara cand la interval foarte scurt l-am ascultat pe un propagandist globalist la Realitatea TV, unde se pare ca are abonament, deplangand leadershipul lui Liviu Dragnea si guvernarea lui Viorica Dancila, care ar fi intors tara cu fundul in sus si ne-ar fi pus la incercare “proocidentalismul”. Suparare, mare suparare, deoarece politicile coalitiei PSD-ALDE au fost si sunt proromanesti.

    Din zicerile preacuvioase ale insului despre “proocidental”, nu mi-a fost greu sa-mi dau seama ca el era un lemn Tanase fata de orientalism si ca incerca sa-i faca si pe cei care il ascultau sa devina “antiorientali”. Ori o asemenea abordare este tendentioasa, chiar toxica din punct de vedere al pozitiei geografice estice a Romaniei, care este o tara estica, cu un popor estic.

    Este absurd ca atunci cand iti declari “proocidentalismul”, sa-ti renegi de fapt, fara sa stii, orientalismul. Pentru ca stereotipul globalist “proocidental” ascunde manipularea de a fi “antioriental”. Este inacceptabil sa fim invatati sa ne uram, negam, respingem identitatea si istoria. Cat mai este de la a fi “antiestic” la a fi antiroman?! Acesti falsi iluminati trebuie trimisi la plimbare!

    PS/NB: Printre zicalele întortocheate ale limbii române se numără şi cea de a fi sau a sta lemn Tănase, ceea ce se tălmăceşte prin a fi insensibil. Sa nu fim lemn Tănase in privinta orientalismului, sa nu acceptam sa fim “prooccidentali” si, simultan, antiorientali, dupa cum ne sugereaza semanticii geopoliticii occidentale.

  30. Conform informatiilor dintr-un articol, dintr-un ziar, la parlament a fost invitat presedintele INS, si s-au prezentat niste date statistice populationale.

    Conform informatiilor rezultate din articol, din 2012 pana acum, in ciuda sporului de natalitate negativ, pe listele AEP apar 700 de mii de votanti in plus.
    Asadar in loc de un numar de votanti cu 500 de mii mai mic am ajuns la un plus de 700 de mii.
    Practic ne inmultim, desi murim.
    Asta inseamna un plus de 1,2 milioane de votanti fata de 2012.

    Mai stim ca in 2019 pe listele suplimentare au fost aproape 1,2 milioane de cetateni turisti care au votat in deplasare, pe teritoriul Romaniei.
    Cu 1,2 milioane cetateni faci un partid mediu.

    Cam multe „naturalizari” in 6 ani.

    In cadrul reformelor referitoare la vot cred ca legiutorul trebuie sa mai hotarasca un lucru, pentru binele statului in sine si intru sensul articolului 3 alin.(4) din Constitutia Romaniei.
    Articolul in vigoare spune: „pe teritoriul statului roman nu pot fi stramutate sau colonizate populatii straine”.
    Un om care nu are macar 14 ani petrecuti in Romania ca si cetatean roman cu buletin si domiciliat in Romania ar trebui sa nu poata vota.Eu nu stiu de vreo restrictie in domeniu si mi se pare necesara.
    Sau oferim cetatenia numai dupa un vot dat pe un referendum odata la 5 ani, sa decida romanii daca vor noi confrati, sau punem niste conditii preobtinere, un numar mare de ani de locuit aici apriori, etc.

    Daca pentru Europarlament sau fonduri europene e nevoie de un numar mare de cetateni, pai mai bine sa facem sa fie bine in Romania, sa crestem natalitatea intern, nu sa sprijinim naturalizari care nu duc la nimic predictibil.
    1,2 milioane naturalizati pot decide soarta a milioane de romani, un popor atat de mult incercat de istorie si care a creat aceasta tara prin sacrificii foarte mari.

    Numarul mare de naturalizari sugereaza un fel de bisnis mai degraba.
    Daca da Dumnezeu si intram in Schshdhsh vom putea creste ritmul banuiesc, la 2-3 milioane pe an.Viata politica va fi total deosebita atunci, mult mai pro-europeana decat in prezent.

  31. Castelul Windsor: Ceremonie a Ordinului Jartierei, o inventie a Templierilor, in serviciul Globalismului

    La Castelul Windsor a avut loc o fastuoasa ceremonie a Ordinului Jartierei, pe care Regina Elisabeta II il acorda anual persoanelor care au adus servicii deosebite Regatului Unit sau Suveranei. Ordinul Jartierei este mostenirea Templierilor, care l-au creat in scopuri recompensative pentru cei care se distingeau in indeplinirea Agendei Globaliste. El a fost introdus de Edward III, in anul 1348, si continua sa fie folosit si azi, in acelasi scop originar, de catre monarhia britanica. Ordinul este una dintre cele mai importante institutii ale Globalismului. In vremea lui Edward III, intrunirile Ordinului Jartierei se faceau intr-o incapere speciala a Castelului Windsor, in jurul unei mese care o imita pe cea din legenda Regelui Arthur. Istoria din secolul trecut a Ordinului a consemnat ca in acest loc satanistul Henry Kissinger a fost facut cavaler de catre Regina UK. Numele lui Edward III era Windsor, pe care familia regala britanica l-a luat in timpul WWI, in semn de omagiere a fondatorului Ordinului, dar si pentru a-si schimba numele german cu unul englezesc, din motive de PR. Insemnul Ordinului Jartierei este un colier de trandafiri rosii – care, nota bene, sunt simbloluri ale social-democratiei, care arata pe cine slugareste si de ce insubordonarea sefului PSD Liviu Dragnea nu a fost iertata! -, intercalati intre 26 de verigi de aur, care ii simbolizeaza pe cei 26 de cavaleri legendari, impartiti in doua grupuri de cate 13. Divizarea simbolica a cavalerilor, controlata de aceeasi forta, este elocventa pentru esichierele de tip stanga-dreapta, care sunt controlate identic. Controlarea simultana a ambelor tabere este importanta sa fie retinuta, deoarece ea explica ascensiunea Imperiului Britanic si etapele care au fost parcurse pe drumul Globalismului, care este ideologia dominatiei globale, a totalitarismului desavarsit. Globalistii se dau drept crestini catolici sau protestanti, dar ei nu sunt nici unii nici altii, si fac exact ce au facut templierii pe vremea cruciadelor, cand au controlat ambele tabere. In acest fel, ei patroneaza intregul joc, care s-ar putea apropia de sfarsit, daca nu ne trezim, aducand robie si saracie pentru toti.http://stiri.tvr.ro/ceremonia-anuala-a-ordinului-jartierei-la-castelul-windsor_846697.html#view

    • Fragmentzel de data asta tepia intrecut pe tine insuti .;….
      Ce legatura aveau Edward III si Jeanne de Kent contesa de Salisbury cu .. templierii ? Zau asa ca asta afirmsatie depaseste orice previziune a lui Eduard care a ales ca deviza a ordinului Honi soit qui mal y pense !

      Si zau asa „colier de trandafiri rosii – care, nota bene, sunt simbloluri ale social-democratiei,” .. mai baite tu din ce lume paralele ai aparut? Adica social democratoadateaza din sec XIV? Si cumva le Roman de la Rose e legat si el de .. social democratie ?

      Incultura .icnulira ..incultura agresiva mai merge dar ce scrii tu aici este …. este … ma rog nu ma chef sa fiu cenzurat

      Asa ca sasestie : decenii simbol;ulsocilademocratiei a fots pumnul inaltat
      https://journal.lutte-ouvriere.org/sites/default/files/styles/journal_article_small/public/journal/images/p4_Poing_rouge_Lupo.jpg?itok=dZ9FjvtL
      Se defila cu salutul socialist , adica cu pumnul drept la tampla dreapta.
      Ma rog era o alta SD, una virila, aia care la Bolonia cea Rosie a lupta cu pusca in mana impotriva fasciilor, aia a Shutzbundului distrus cu artileria …..

      Apoi in 1971 PSG modifica sigla :
      https://ledoc-info.com/wp-content/uploads/2017/03/PS-logo-1040×1432.jpg

      • (1) Ghita Bizonu’, motto-ul e in limba franceza, iar utilizarea lui de catre un monarh englez poate fi pusa pe seama multor cauze politice si diplomatice, din care PR-ul nu e pe ultimul loc, chiar daca atunci nu se numea astfel, care angrenau curtile regale ale vremii. Mai adauga la aceste circumstante si una intima regala, si vei capata o intelegere mai adecvata a nedumeririi tale. Se spune ca regele Edward III ar fi reprodus cuvintele de salon frantuzesti in momentul cand dansa cu Joan din Kent si acesteia i-a alunecat jartiera pana la glezna, starnind stupoare dezaprobativa in randul curtenilor din jur. Edward III, se pare cu o buna prezenta de spirit si echipare psihologica, a pus jartiera in jurul propriului picior, adaugand la motto-ul francez si propria previziune englezeasca, pilduitoare sau incuietoare, cum vrei sa-i zici: ” Honi soit qui mal pense. Tel qui s’en rit aujourd’hui, s’honorera de la porter.”/” „Să se facă de rușine cel ce se gândește la rele (despre asta)”. Cei care râd astăzi, mâine vor fi mândri să o poarte.” Asa a fost oficializat, egiferat sau regalizat Ordinul Jartierei, ca institutie recompensativa a Imperiului Britanic, ceea ce nu anuleaza contributiile politico-financiare pe aceasta tema ale Templierilor, cunoscuti de altfel nu numai pentru cantitatile lor imense de aur, pe care il foloseau pentru coruperea regilor si constructia sau deconstructia regalitatilor, ci si pentru o sexualitate specifica, imorala sau iesita din normalitate. Chiar daca oficial templierii jurasera sa fie dedicaţi unei vieţi de celibat, sărăcie şi muncă militară, desi pe toate le incalcau, iar favorurile cavalereşti le erau interzise. (2) Multe simboluri din vechime, unele chiar antice, au fost preluate de miscari si partide politice moderne. Sa-ti amintesc de zvastica hitlerista?! Sau de simbolurile stravechi ale masoneriei dintotdeauna si din zilele noastre?! Asa si cu trandafirii, preluati mult mai tarziu de social-democratie, dar cu intreaga lor incarcatura ezoterica, care era cunoscuta doar nucleului si catorva niveluri, din imediata sa apropiere, de care cele mai indepartate, de periferie sau de masa habar nu aveau.

  32. Ultimul plan, post-motiune, de deblocare a puterilor statului: PSD si PNL, intalnire la mijlocul drumului

    Respingerea motiunii de cenzura a PNL si a intregii opozitii a demonstrat cel putin doua lucruri. Unul, ca majoritatea parlamentara PSD-ALDE este sanatoasa bine mersi si ca nu exista nicio sansa sa fie dizolvata in interiorul actualului ciclu electoral. Ce va fi la alegerile la termen de la anul va fi o cu totul alta problema.

    Al doilea, ca Iohannis, PNL si restul opozitiei, de dreapta si de centru, nu pot infrange prin motiuni de cenzura majoritatea parlamentara. Desi invoca “26 Mai”, rezultatul alegerilor europarlamentare, care a reflectat o repozitionare a alegatorilor, cu PNL pe prima pozitie, PSD are de partea lui rezultatele din mandatul intern, de la guvernare, si din cel extern, de la presedintia UE.

    Perdanta din aceste osificari de pozitii ale celor doua parti este Romania. Guvernarea si Alternativa (asa ar trebui sa fie Opozitia, si chiar astfel denumita) nu mai conlucreaza, ci se saboteaza reciproc. Ce-i de facut? Doar compromisurile reciproce vor inchide criza politica, de acuzatii si neincredere. Unica solutie ar fi alegerile anticipate, care vor confirma sau reconfigura pozitiile de incredere pe care le reclama cele doua parti.

    Incurajat de scorul de la europarlamentare, PNL este dispus sa mearga la anticipate parlamentare, dupa alegerile prezidentiale din toamna-iarna. Insa PSD si ALDE nu au niciun motiv constitutional si/sau de guvernare sa conceada la solutia PNL. Durata mandatului este de patru ani, din care coalitia mai are un an si jumatate. Oscilatiile de incredere, deopotriva normale pentru guvernare si opozitie, se vor verifica in 2020.

    Daca atat PSD cat si PNL sustin ca au dreptate, intrebarea ar fi ce concesii si-ar putea face fiecare, pentru a ajunge la momentul adevarului, care vor fi alegerile anticipate? E limpede ca fiecare din cele doua parti trebuie sa vina una in intampinarea celeilalte si sa se intalneasca la jumatatea drumului. Altfel spus, la ce ar trebui sa renunte fiecare, dar in asa fel incat concesiile lor sa fie la paritate? Raspunsul il aflam cu usurinta, observand ca fiecare din cele doua parti au cate un mandat de putere, PNL are sefia statului, PSD are sefia guvernului. O simetrie a concesiilor ar fi daca PSD ar renunta la guvernare si PNL la presedintie, in favoarea unor alegeri simultane. Iohannis si Dancila ar trebui sa-si prezinte simultan demisiile si sa convina pentru alegeri simultane, prezidentiale si parlamentare. Coincidenta ar rezolva si problema decalajului de un an dintre cele doua tipuri de mandate. Cum fiecare crede ca are dreptate, niciuna din parti nu are trebui sa ezite.

    • @fragmentarium
      Cu regret, va comunic, ca nu exista posibilitatea alegerilor anticipate conform Constitutiei Romaniei, acum.:)
      Poate data viitoare.:)

    • @ fragmentariumpolitic,
      Eu cred că Opoziția conduce statul, cum ziceți, nu pentru că ar avea controlul prin diverse instrumente, ci pur și simplu pentru că mulți funcționari din aparatul de stat o simpatizează și blochează inițiativele și hotărârile luate de guvernanți. Poate acești funcționari fac asta involuntar, instinctiv.

      • N-o fac involuntar, ci din teamă sau slugărnicie pentru că au observat că PSD-ul fără Dragnea începe să devină din ce în ce mai mic !

  33. Ciolos seful grupului liberal in Parlamentul Europei este un motiv de mandrie pentru noi toti , chiar daca nu ne plac personajul , orientarea lui sau actiunea lui in tara .
    Este singurul sef de grup parlamentar din Europa de Est .
    E bine pentru prestigiul tarii noastre .
    Nu in ultimul rand , scad sansele de a-l avea din nou ca prim ministru , dupa alegerile din toamna lui 2020 sau dupa o lovitura de forta a Securitatii , ceea ce este un excelent lucru pentru tara noastra .
    Nu pot sa uit guvernarea lui din 2016 , interzicerea vanatorii de ursi ( atunci cine va regla si cum populatia de ursi ? ) , cumpararea statuii terminata intr-o fuga jalnica de raspundere , dosarul penal corect politic pentru ursuletul de 110 kg care teroriza Sibiul , milionul de euro absorbit in anul lui , banii pentru agricultori ajunsi in … decembrie la beneficiari , licitatiile pe care ” vroia ” ( nu le-a facut ca se temea ) sa le lanseze pentru ” revizuiri de studii de fezabilitate la autostrada Sibiu Pitesti ” , dezmatul Securitatii Facebook cu minute intregi la Telejurnal dedicate paginii lui Facebook …
    PS – guvernul Maia Sandu a dispus trecerea Serviciului de Securitate din Republica Moldova sub ordinul lui Dodon …

    • De acord cu ce ați scris, cu excepția afirmației că alegerea lui Cioloș șef de grup parlamentar e un motiv de mândrie pentru noi toți.
      În locul dv, aș fi scris e un motiv de mândrie pentru unii dintre noi. Pentru mine, de exemplu, nu e. Nu simt nicio mândrie că Cioloș e șef de grup.

    • Motiv de mândrie pentru că un om al sistemului a fost promovat într-o funcție la Bruxelles de către stăpânii acestui sistem.
      Domnule, pas cu pas bați câmpii la greu.

  34. E … caut una (poza!) dau de alta..

    Sefu .. ref mesaj dvoastra https://adriannastase.ro/2019/06/03/apel-catre-social-democrati-cum-puteti-semna-acest-apel/#comment-204128
    iunie 5, 2019 la 5:31 pm

    Asa este. Prin această măsură, s-au creat multe companii de IT in România. Lucrătorii – români – nu au plătit impozite, companiile, da, compensând pierderile din impozitele individuale. Sunt convins, in plus, că acesti specialisti, in aceste conditii, au votat constant cu PSD

    Vedeti sa nu … Colegii mei nu erau deloc „impresionati” , dimpotriva .Asa ca nu au votat cu PSD

  35. Incredibila imaginatia Securitatii Baneasa promotia 1996 .
    Ma crucesc , nu altceva .
    Un ” arheolog ” din culturalul si dezvoltatul judet Salaj , guvernat , in saracia lui , cu o mana de fier de securisti locali care-i impiedica , cu rautatea taranului ardelean prost , dezvoltarea , un ” arheolog ” salajean deci , vine cu uimitorul ” castru roman Sutor ” , pe ” punctul de a fi inscris pe lista UNESCO ” .
    Acest ” castru roman de la Sutor ” va fi distrus , nu-i asa , de continuarea spre Zimbor – Romanasi a autostrazii de la Gilau , asa cum nu-i asa Valea Prahovei va fi otravita de autostrada Brasov Ploiesti si cormoranii de la Cernica sufocati de autostrada de centura Nord .
    Castru roman la Sutor ?
    N-am auzit in viata mea de el , nici cei o suta de locuitori ai satului Sutor n-au auzit in viata lor de el .
    Arheologul securist salajean ( prompt citat de agentia securista Hotnews ) vine cu o descriere stil Pompei a ” vilelor ” , ” termelor ” , ” bailor ” romane de la Sutor pe care cei 28 de km de drum nou de la Nadasel la Zimbor ii vor rade , nu-i asa .
    Castrul roman era un punct fortificat pentru armata , nici un lux , nicaieri .
    Numai ca delirul badei arheolog securist este grotesc – Sutorul este al doilea sat dupa Topa Mica , dealul de pe deal unde-si doarme somnul poetul Ioan Alexandru – e un sat dispus de-a lungul drumului national , in lungime , nici un castru , nicaieri !
    Castru era la Buciumi , mult mai la nord , spre Zalau , nu la Sutor !
    Se stie de 15 ani care este traseul autostrazii Transilvania , cum se explica ca nimeni nu a fluturat ” castrul Sutor ” pana acum ?
    Delirul cu UNESCO ?
    Ce mai inventeaza Securitatea ?

  36. Esecul diversiunilor si provocarilor tintite asupra iranienilor si tentatia escaladarii spre o manipulare internationala de anvergura: Un “Pearl Harbor” in regia Trump-Netanyahu si atacarea Iranului

    Analiza tensiunilor crescande din Golful Persic, pe care SUA le alimenteaza in cascada impotriva Iranului, conduce catre probabilitatea foarte mare potrivit careia Casa Alba vrea razboi, pe care aceasta il va declansa, sub un pretext sau altul. Esecurile in doua randuri ale inscenarilor prin atacarea unor petroliere straine de care sa fie acuzati iranienii, explozii care intre altele le-a aratat tarilor vizate in ce masura jewmericanii le sunt “prieteni” si “aliati” si lumii cat de doritori sunt de “pace”, plus diversiunea-test cu drona-spion americana doborata de iranieni, sporesc temerea ca SUA si Israel vor merge la un nivel superior de provocare. Pe acest fundal politico-militar, s-au distins declaratiile lui Donald Trump ca nu exclude un razboi cu Iranul, despre care Lumea va afla “in curand”, si acuzatia sa despre o pretinsa “greseala” pe care ar fi comis-o Teheranul, aparandu-se. Intentiile trumpiste sunt sustinute activ de Benjamin Netanyahu, care, intr-un spectacol grotesc de globalism, a dat numele lui Donald Trump unei colonii din teritoriul sirian ocupat Inaltimile Golan. Pentru cei care inca bajbaie dupa semantica conceptului de globalism este cazul sa afle ca acesta este un hitlerism al secolului XXI, care are drept subiecti pretinsi/falsi “Alesi” sa fie “Stapanii” Lumii. Intr-o prima reactie impulsiv-globalista dupa ce i-a fost doborata drona spion “invizibila” (se pare ca “invizibil” nu inseamna si “invincibil”), Trump ar fi dat ordin pentru atacuri punctuale asupra Iranului, pe care le-ar fi “suspendat” in ultimul moment. Mai inainte el spusese ca daca in drona s-ar fi aflat americani, lucrurile ar fi stat altfel. Va face Trump greseala sa atace Iranul, punand la cale o manipulare internationala de anvergura, ca sa “astupe” gura Lumii? Toti ochii Lumii sunt atintiti spre regiune. Nu este exclusa o escaladare intentionata, printr-un fel de “Pearl Harbor” in regia Trump-Netanyahu, urmat de atacarea Iranului. Insa in privinta reusitei planurilor lui Trump si Netanyahu, care ar insemna morti, raniti si distrugeri inclusiv din partea americanilor, ar trebui luat in calcul si un factor perturbator neasteptat, care pana nu de mult parea imposibil: aparitia unor tentative de politizare si de insubordonare in armata SUA. Pe timpul vizitei la o baza navala din Japonia, Donald Trump daduse ordinul ca o nava militara care purta numele fostului senator John McCain, neagreat de seful Casei Albe, sa fie acoperita cu prelate, pentru a-i ascunde identitatea. Ordinul nu a fost insa executat. La scurt timp dupa incident, secretarul Apararii Patrick Shanahan a trimis o circulara in armata, care interzicea politizarea. Se pare ca de la acest inceput de radicalizare politica a militarilor americani, care nu vor sa mai moara pentru evreii de la Casa Alba, a fost si motivul real al demiterii lui Shanahan de catre Trump. Insa scanteia politizarii ar putea aprinde focul insubordonarii armatei SUA fata de Casa Alba, in cazul unei noi aventuri jewmericane, in Golful Persic, pe seama sangelui militarilor albi americani.

    • #fragmentariumpolitic: ” militarilor americani, care nu vor sa mai moara pentru evreii de la Casa Alba,..aventuri jewmericane, in Golful Persic, pe seama sangelui militarilor albi …”

      ========================
      Nu te lași, măi Ivane. De fapt, ce să faci și tu, dacă ăsta-i textul pe care ți-l dictează Kremlinul …
      Dacă ți se permite, dă-i înainte cu anti-americanismul, rasismul și anti-semitismul.

  37. @Gheorghe Băran Nu sunt sigur că înțeleg mesajul ascuns în postarea dimneavoastră de la data de
    IUNIE 19, 2019 LA 6:32 PM. Așa că voi face doar câteva precizări.
    Recunosc că am postat câteva aprecieri negative la adresa grupării Clinton-Soros și-mi mențin această părere. Chiar dacă tripleta Gitenstein, Taubman, Klemm sau cele 15 asociații ale evreior americani care l-au contactat pe KWI la ONU, se comportă dezvălind o ură inexplicabilă pentru români, eu numai am întrebat ce au cu românii evreii grupării menționate.
    Personal nu mă chinuie ura și răzbunarea – nici măcar față de mama vitregă
    Pe de altă parte vreau să vă reamintesc că a lost o vreme când în Oltenia de azi a staționat o legiune Romană cu luptători originari din Palestina, adică oltenii însăși sunt și evrei!

Lasă un răspuns