Dezbatere despre Venezuela la Fundatia Titulescu

Fundația Europeană Titulescu – Centrul de Studii Strategice organizează luni, 3 iunie a.c., începând cu ora 17.00, dezbaterea cu tema “Venezuela – mai mult decât eșecul unui petrostat?”

Invitat special: H.D. HARTMANN, analist Defense Romania. Moderator: prof. univ. dr. Adrian NĂSTASE, președintele Fundației Europene Titulescu.

Evenimentul este organizat cu sprijinul BIOFARM S.A. și SIF MOLDOVA și va avea loc la Casa TitulescuȘos. Kiseleff nr. 47, sector 1, București.

Mai multe detalii la https://titulescu.eu/2019/05/venezuela-mai-mult-decat-esecul-unui-petrostat/

 

 

23 de gânduri despre “Dezbatere despre Venezuela la Fundatia Titulescu

  1. The Spectator, fake news: Vizita lui Ceausescu la Londra nu a fost „umilitoare”, ci onoranta. Suveranistul roman a aratat UK calea independentei fata de SUA, dupa exemplul Romaniei fata de URSS. Comparativ, vizita lui Trump este subjugatoare

    Apropiata vizita de stat a presedintelui american Donald Trump in Marea Britanie este pe punctul de a provoca un cutremur de proteste printre nationalistii britanici. Nationalismul si indigenismul insularilor se simt insultate si amenintate de dependenta umilitoare fata de SUA si de invazia agresiva a migrantilor sudici. Premierul demisionar conservator al Marii Britanii, Theresa May, este acuzata de catre nationalistii britanici de servilitate fata de SUA. Ei denunta “relatia speciala” britanico-americana, pe care si May si Trump o exalta, drept o relatie de vasalitate (desi e controversata cine pe cine). Tot lui May i se imputa invitarea lui Trump. In corul britanic dezaprobator al vizitei lui Trump la Londra (3-5 iunie) intervine o comparatie deloc stralucita cu vizita lui Nicolae Ceausescu (iunie 1978) in Regat. Vizita lui Ceausescu si a sotiei sale la Palatul Buckingham, in timpul guvernului laburist (liberal) al premierului Jim Callaghan, e considerata cea mai “rusinoasa”. Argumentele critice britanice sunt ideologice si, cum se intampla adesea, vecine cu calomniile. Este destul de ipocrit si de neplacut, pentru ca analize riguroase au constatat ca regimul globalist, cum prin definitie este cel imperial britanic, e prea putin diferit de totalitarismul comunist, e doar mai bine deghizat ca “democratic”. Adevarul ocultat (as spune cu spaima) e ca vizita lui Ceausescu la Londra nu a fost umilitoare, ci onoranta si luminatoare pentru britanici. Liderul nationalist comunist roman a aratat UK calea independentei fata de SUA, dupa exemplul Romaniei fata de URSS. Comparativ, vizita lui Trump este de aservire, subjugatoare. Dar, cu acest prilej, suveranistii britanici au ocazia, de neratat, ca sa puna in practica lectia independentei, primita in urma cu 41 de ani de la fostul presedinte roman Nicolae Ceausescu. https://www.hotnews.ro/stiri-esential-23176431-the-spectator-vizita-stat-regatul-unit-lui-ceausescu-fost-mult-mai-umilitoare-decat-poate-cea-lui-donald-trump.htm

    • #fragmentarium continuă să abereze cu nostalgii comuniste pe teme americane, dictate de șefii săi actuali moscoviți: „Liderul nationalist comunist roman a aratat UK calea independentei fata de SUA, dupa exemplul Romaniei fata de URSS.”
      ========
      Măi Ivanovici, fără americani la voi, la Moscova s-ar fi vorbit germana cu accente naziste. Nu-i vorbă că aceeași limbă internațională ar fi fost adoptată în toată Europa, inclusiv dincolo de Canal.
      Sau, după război, pe la Paris și Berlin s-ar fi studiat cu râvnă rusa cu accente comuniste. Madam Merkel este o astfel de relicvă de unde și dragostea germano-rusă.
      Ghinionul vostru cu imperialismul american.
      Dar mai govoriți tovarăși că încă mai sunt din ăia fără carte care se uită fermecați în gura voastră. Mulți și proști.

    • Nu „onoranta” ci , doar, profitabila.

      In 1978 Ceausescu inca avea presa buna in Vest …. Insa UK avea unele „mici” probleme economice …
      RR primse unupercut nin barab de la Lockeed de era KO.
      BAC sau BAe su cum se numea atunci constrictia britona de aviane nu se simtea nici eabine ..

      Insa vizita lu Nicu „Mai e state ?” a insemnat licenta ptr un motior RR (Spey) nitel cam btraior si ptr deja depasitele Viper Military. Silicenta ptr BAC 1-11 .Adicao groazade bani cacilicenta mai insemna ca ne livrau si utiliaje
      Ma rg azi nu mai producem ROMBAC 1-11 si niciViper Miliatru.
      Da stii ceva ?
      Azi British Overseas Airways Corporation (BOAC) nu maiopereaza nici un avion deproducvtie engleza !!!

  2. off topic
    ICH spune:
    MAI 31, 2019 LA 9:35 AM

    Excelent comentariul dvs.
    Daca tot a fost data, Ordonanta 13 nu trebuia retrasa. CCR tocmai adoptase o decizie favorabila guvernului, confirmandu-i abilitatea de a da ordonante PE ORICE TEMA, inclusiv pe Justitie, In cateva zile, ar fi urmat analiza pe fond a CCR si abia apoi se putea trece la pasul urmator, de exemplu, un proiect de lege adaptat unei eventuale decizii de neconstitutionalitate din partea Curtii.
    Apropo de acea hotarare a CCR, ma intreb cum o vor revoca parlamentarii in incercarea de a implementa rezultatele ineptului referendum din 26 mai 2019.

  3. Comentarii interesante :
    „Dar daca shogunul Dragnea are un plan odissean , facut cu dibacie valaha si s-a lasat martirizat ? Lady Viorika san acum manevreaza de zor . Buntaro Stefanescu s-a aruncat pe jos in mod bizar , fara sa-l loveasca nimeni si striga , miselie ! Se stie ca Nelson Mandela a iesit din temnita mai puternic . Iohanis masluitorul de acte , nu cunoaste psihicul valahilor care il vad ca pe un gauleiter fascist . In Kosovo fierb evenimentele , armata sirba se indreapta spre Mitrovica . Multi nu pricep dar o explozie in Kosovo urmata de proteste contra prezentei americane in Bulgaria , Romania si Ungaria ar putea declansa un razboi de eliberare de sub jugul de otel al americanilor . Estul s-a saturat de falsele promisiuni si escrocheriile vestului . Pina la un conflict armat mai e un pas . Sentimente anti-americane exista si volumul lor se amplifica , iar o miscare nationalista de expulzare a americanilor din estul europei este o necesitate pentru a evita amenintarea care o prezinta contra Rusiei . Poate sa mai dureze citiva ani dar acest scenariu este o posibilitate „.

    „Aceasta-i calea de inceput sigur spre o Romanie adevarata!! De 30 de ani in Romania atat SRI cat si SIE, detinatoarele puterii adevarate stabilesc tinte, ataca mediatic si arunca-n inchisoare politicienii care le pun in pericol puterea ilegala pe care o detin. Si mai nou se folosesc si de ONG finantate masiv de guvernele occidentale si corporatiile straine, ca trupe de asalt stradale impotriva adversarilor politici. In aceste conditii pentru ca Romania sa devina o democratie adevara si functionala trebuie ca Parlamentul sa voteze legi prin care:
    1.SRI sa nu mai aiba voie sa desfasoare operatiuni financiar-economice de orice fel.
    2. SRI sa fie demilitarizat si redus cu 5/6 din capetele de organe active in acest moment la nivelul cap organ/100.000 locuitori din Franta, Germania, Italia, USA, Spania, USA.
    3.Toti ofiterii servicii-politie judiciare-procurori-judecatori care au lucrat pe baza Protocoalelor sa fie concediati cu interdictia de a mai activa in SRI, Politie, Parchete si Instante de Judecata si Mass-media. 4. ONG sa fie obligate sa-si transparetizeze finatarile din tara si strainatate.
    5. ONG finantate din strainatate sa fie declarate Agenti de Influienta Externa. Fara aceste 5 masuri Romania va avea parte de acelasi balci politic instrumentat de SRI si SIE ca si pana acum.”

  4. Departe de Venezuela – evidenta oboseala si iritarea Papei in fata Protocolului tipator si ” m’as tu vu ? ” de la Cotroceni .
    Sa ma iertati , complet in afara Venezuelei bolivariste anti-imperialiste in care azi un profesor este platit doi dolari dupa ce in anii 40 , in cruda oranduire capitalist-imperialista , era a sasea economie a lumii ( Argentina era a cincea ! ) o stire buna dar care va ramane doar stire pentru ca la inlocuirea guvernului Dancila initiativa va fi desfiintata de succesorii lui .
    In Sistemul de Achizitii Publice azi , 31 mai 2019 , a fost publicata lansarea licitatiei , in sistem parteneriat public – privat , a autostrazii Iasi ( comuna Letcani ) – Pascani (comuna Sodomeni , limita judetului Iasi ) , un miliard de euro , treceri peste raurile Moldova si Siret .
    In ciuda a ceea ce se trambiteaza peste tot , sectorul intre Iasi si Targu Neamt are studiu de fezabilitate facut si se poate trece , daca se vrea , bineinteles , la executie , fara revizuiri de studii suplimentare .
    Realist , eu imi doresc atata supravietuire pentru guvernul Dancila cat trebuie pentru ca lucrarile la podul Braila , bucatica de autostrada intre Brasov si Rasnov si drumul expres Craiova Pitesti ( proiecte surpriza ale PSD , huiduite si urate de imbecilii de la PNL care le identifica nu cu interesul national , ci cu dusmanul PSD ) sa fie atat de avansate incat ca aceste proiecte sa nu poata fi distruse la venirea lui Orban , Predoiu si Barna la conducerea Statului .

    • Acum 40 de ani Venezuelanu era era a sasea economie a lumii ….iar Argentina avea mari necazuri cu inflatia

      • Eu nu spun ” acum 40 de ani ” .
        In 1945 Argentina era a cincea putere economica mondiala .
        La Paris se spunea : ” riche comme un Argentin ” .
        Venezuela era si ea in aceeasi ani al saselea PIB mondial .
        Adevarat , Marea Britanie , Franta , Germania si Italia erau sub bombe .

  5. Esecul Venezuelei nu are legatura prea mare cu guvernarea interna . Are legatura cu sanctiunile si embargoul , sabotajele si loviturile de stat americane din ultimii 9 ani si incercarea de a distruge si supune ( prin cozi de topor ) aceasta tara si a fura resursele acesteia .
    Daca Venezuela nu era sub embargo , ei erau astazi bine – mersi . Venezuela este al 3-lea producator mondial de petrol .
    Eu as spune ca venezuelenii si Maduro sunt chiar niste EROI prin faptul ca rezista atator provocari .

    Sper sa fie consemnate aceste lucruri in aceasta analiza .

    Venezuela este astazi implicata direct in conflictul global dintre Rusia-China pe de o parte si SUA pe de alta parte . Americanii intrau demult in Venezuela si-i cucereau dar au o mare retinere . De aceea au si ales varianta loviturii de stat . In momentul in care vor interveni MILITAR in Venezuela , aceasta va genera o REACTIE IN LANT : Rusia va intra in Ucraina , China va intra in Taiwan si probabil turcii peste kurzii din Siria . Si cei din urma isi vor justifica actiunile exact ca americanii … 🙂

  6. Cam asa se intampla cand te duci la razboi cu femei si cu oameni fara caracter …
    Imi pare rau de Dragnea dar s-a dus pe mana lui . Sper ca urmatorii lideri psd sa invete ceva din ultimii 14 ani si sa inteleaga ca cu Statul Politienesc nu se negociaza ! Aceia trebuiesc decapitati si dati de exemplu generatiilor viitoare . Amin !

    https://www.antena3.ro/actualitate/gabriela-firea-l-a-primit-in-audienta-pe-marian-morosanu-poreclit-ceausescu-523104.html

    Rusine Firea !

    • @Adrian B.

      Mi se pare deplasata postarea dumneavoastra.

      Am fost critic in legatura cu declaratiile referitoare la 10 august, aici, pe acest blog, pentru ca aveau impact mai mult decat in politicul intern, dar in ceea ce priveste linkul chiar e lipsit de importanta, mai degraba e o problema personala proprie dansei.Nici n-ar trebui comentat, nici nu era o stire si chiar nu are relevanta pentru oameni in general.
      Calitatea administratiei va fi taxata la anul la alegeri.

      Cat priveste femeile politician cred ca faceti erori.
      Cred ca sunt mai puternice decat multi asa zisi barbati politici.
      S-ar putea sa ne surprinda placut guvernul nostru de amazoane cat de curand 🙂

      La nivel european avem o noua femeie propusa cancelar, s-ar parea ca modelul Merkel prinde din ce in ce mai mult.
      Esecul Brexit nu cred ca poate fi pus in seama premierului May, lupta pentru putere in UK e mult mai complexa…

      Va recomand sa vizonati „Femeia fantastică”, poate va mai insufleteste putin spiritul.

      Boudica a fost o femeie puternica nu ?

      2. Asta e o stire:

      https://www.cotidianul.ro/it-isti-ludovic-orban-v-a-pregatit-ceva/
      https://www.dcnews.ro/impozite-it-orban-taxat-dur-dupa-ce-a-spus-ca-vrea-sa-taie-scutirea-it-istilor_660117.html
      https://www.dcnews.ro/orban-nu-mi-se-pare-corect-ca-it-istii-sa-fie-scutiti-de-impozit_660102.html

      Viitorul canta bine, nu-i asa ?!
      Daca vorbeste si de eliminarea gratuitatilor pe trenuri pentru tineri, la gramada, devin fan.Si gratuitatile astea sa fie pe merit, cat trebuie si cand trebuie.Asta daca nu retracteaza ce a spus in linkuri peste cateva ore. 🙂

      3.Cata vreme sunt astia ocupati cu Venezuela e bine pentru estul Europei, stam mai linistiti.Si e bine ca e „locul de joaca” departe.

      • Eu nu sunt misogin . Dar in astfel de vremuri sinistre si cu astfel de adversari odiosi nu poti sa te inconjori de femei si de tradatori .
        Rezultatul s-a vazut : Dragnea e la puscarie !!! Si cica , Dancila si Birchall nici nu-I mai raspundeau la telefoane din cauza fricii …
        Probabil ca realitatea dumneavoastra este un pic distorsionata de filme ca ” Femeia fantastica ” . In realitate insa nu-I asa : femeile sunt mai sensibile , mai fricoase , nu tin la stress si tavaleala .

      • Golda Meir nu arata a femeie fantastica ..insa un vecin, plutonier de militie ,era cazut in gat de admiratie „asta muiere domnule! Baga in vireza si ocompanie de generali!!!!” si nu avea muot in alua pozitia „ptr inorinainte”cand vorbea de Golda ..
        STia vecinu ceva …
        Ca sunt muieri de baga si generalii in viteza! Adica mia „barbati” decat eroii de razboi !!! Si cand apar astea sunt urmate .. de barbati care uita sa mai compare decolteurile !!!

  7. Comenatriile tale interesante par a fi facute de unii atinsi de delirrium tremens ….. „Bulgaria , Romania si Ungaria ar putea declansa un razboi de eliberare de sub jugul de otel al americanilor” Hai ma lasi?

  8. Eu cred că faptul că Opoziția nu i-a lăsat pe guvernanți să modifice Codul penal și Codul de procedură se va întoarce împotriva ei. Opoziția are impresia că numai oamenii care au încălcat legile sunt acuzați și condamnați, dar va vedea că actualele coduri inchizitoriale și nedemocratice permit acuzarea și condamnarea de asemenea a nevinovaților, și aici nu mă refer la Dragnea.
    Când Opoziția va ajunge la guvernare, îi vom vedea pe unii dintr-ai ei defilând până la Parchet și la tribunal.

  9. Abuzul în serviciu a rămas la latitudinea procurorului, nu s-a modificat așa cum a zis Curtea Constituțională, adică să fie o încălcare a legii, de aceea, de îndată ce actualii opozanți vor accede în funcții, procurorii vor tăbărî pe ei cu abuzul în serviciu. I se pare procurorului că nu trebuia să faci cum ai făcut, și zice că trebuia să faci cum ar fi făcut el, îți face un dosar penal pe abuz de toată frumusețea. „Expertul” DNA „demonstrează” că trebuia să dai 0,01 lei pe creion, iar tu ai dat 0,50, ești gata încălțat.
    Ce vorbiți dv de „intangibili” și „curați”?! Pe actualul abuz în serviciu, ești la cheremul procurorului, dovadă că sute de primari și consilieri PNL au dosare penale.
    Abia aștept să vină Opoziția la guvernare să mă distrez. O să fie ca la circ.

  10. https://www.forbes.com/sites/zakdoffman/2019/05/31/china-to-blacklist-foreign-firms-in-retaliation-for-huawei/#47057ac7728b

    Cred ca ar fi o idee buna ca PSD-ul sa faca o lista cu toti politicienii , procurorii , ziaristii si functionarii din servicii care au facut POLITIE POLITICA sau au sprijinit politia politica in anii Basescu & Iohannis . Si a celor aserviti intereselor straine . Sa o faca publica pe toate canalele de comunicare a.i. sa-i cunoasca toti romanii .
    Romanii merita sa stie cine s-a ocupat cu astfel de ticalosii si tortionarii merita si ei sa fie facuti de rahat ! Altii ca ei se vor gandi de 2 ori inainte sa mai faca politie politica .

  11. Astazi, privind la TV, la adunarea de la Blaj, am avut o iluminare.
    Steagul UE, aplauzele la scena deschisa si cuvantul „diaspora”, rostit la un moment dat, m-au facut pe mine sa ma gandesc, fara o explicatie logica, la acest text din Constitutia României din 1938 :

    „Art. 8. – Este oprit preotilor, de orice rit si credinta religioasa, a pune autoritatea lor spirituala in slujba propagandei politice, atat in locasurile destinate cultului si functiunilor oficiale, cat si in afara de ele.

    Propaganda politica, in locasurile destinate cultului, ori cu prilejul manifestatiunilor religioase, nu este ingaduita nimanui.

    Orice asociatiune politica pe temeiuri ori pretexte religioase este oprita.

    In afara de persoanele, de conditiunile si de formele prevazute in legi, nimeni nu poate lua ori presta juraminte de credinta.”

Lasă un răspuns