Dupa arestarea lui Liviu Dragnea

Sunt doua lucruri distincte: 1. Dragnea trebuia sa-si dea demisia din fruntea partidului dupa rezultatul umilitor la alegerile de ieri; 2. Condamnarea lui, intr-un dosar cusut cu ata alba, este o condamnare ce a avut un obiectiv politic. Aceasta condamnare, ca si felul in care a fost „insotit” Dragnea spre Rahova arata ca suntem un popor crud, usor de manipulat, si ca, dupa „revolutia votului”, a urmat justitia populara.

In mod paradoxal, folosirea social media nu ne duce spre viitor ci spre trecut.

Actiunea politica interna si externa au avut si au ca obiectiv transformarea PSD intr-un partid de 20% care sa nu mai aiba un rol determinat in guvernarea Romaniei. Pentru asta s-au folosit, de-a lungul timpului, atat cozi de topor cat si anumiti lideri care, constient sau nu, au intrat in astfel de jocuri.

Atitudinea si compromisurile lui Dragnea, lipsa de decizie, temporizarea i-au creat si lui probleme dar si partidului si, in definitiv, tarii. Imi pare rau pentru ce indura, mai ales ca stiu ce inseamna umilinta unei condamnari si pierderea libertatii dar incercarile lui de a negocia cu „statul paralel” l-au dus intr-o fundatura – in plan personal – iar partidul intr-o criza profunda din care va iesi doar daca intelege ca trebuie folosita o operatie chirurgicala si nu administrate „suplimente alimentare”.

76 de gânduri despre “Dupa arestarea lui Liviu Dragnea

  1. Ordinul lui Klaus Iohannis a fost executat intocmai si la timp: Adversarul politic Liviu Dragnea, condamnat la inchisoare cu executare, in scenariul “instigare”

    Presedintele Klaus Iohannis s-a sters din nou undeva cu independenta justitiei. Ordinul sau a fost executat intocmai si la timp. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat, luni, pe liderul PSD, Liviu Dragnea, la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. Provocarea pentru stabilitate si pentru viitor este din nou imensa. Va reusi Klaus Iohannis sa-si faca siesi bine si rau tarii, cu „mainile” (voturile) electoratului, in alegerile prezidentiale, si ale (institutiilor) statului de drept?

    Momentul politico-justitiar de scoatere din scena a liderului de stanga a fost extrem de bine ales, a doua zi dupa europarlamentare (pe un esec electoral, o alta discutie, care tine de liderologie, de slabiciuni de strategie si de comunicare, dar si de puncte „tari” ale diversiunilor si contrapropagandei ostile de dreapta). Lovitura a fost naucitoare, cel putin pe termen scurt, pana la alegerile prezidentiale din toamna. Doar prin America Latina mai pot fi vazute astfel de evenimente corupatoare, inspirate si finantate de globalisti, prin care dreapta politica, devenita unealta globalista, se foloseste de justitie pentru anihilarea adversarilor de stanga. Globalistii stiu ca oricat i-ar costa, coruperea liderilor unei natiuni este infinit mai ieftina decat resursele acesteia, pe care au pus ochii sa le jefuiasca, saracind si infometand natiunea in cauza.

    De remarcat de catre opinia publica este ca Dragnea nu a fost condamnat pentru o fapta individuala dovedita de mare coruptie, ci pentru o presupusa sau aranjata “instigare”. Acuzatia este extrem de superflua si de susceptibila de inscenare politica. Ea este imposibil de sustinut, o baza reala pentru care sentinta va fi inacceptabil sa ramana definitiva si executorie. Din aceasta cauza, e foarte probabil ca scenariul condamnarii cu executare urmareste crearea manipulativa a unei “emotii colective”, pana dupa alegerile prezidentiale, pe care Iohannis sa se catere in pozitia de candidat “invincibil”, pentru a ramane inca cinci ani la Cotroceni. Oare din nou, Klaus Iohannis se va ospata imparateste cu tapul ispasitor, din 2019, si va bea din acelasi vechi urcior cu care, din 2014, merge dupa apa?

    • In atentia Dl. Adrian Nastase. Stimate domn, cereti-le PSD-istilor sa iasa de la guvernare si sa lase opozitiei cativa cartofi fierbinti: noi cresteri salariale pentru profesori, medici, militari, mariri de pensii, etc. Ar fi ce mai desteapta mutare pentru a castiga localele si parlamentarele din 2020. Cat despre prezidentiale, va garantez ca nici Iohannis nici Ciolos nu vor ajunge la Cotroceni, dar nici candidatul PSD, insa viitorul presedinte va avea nevoie de sustinerea discreta a partidului dvs. pentru a-i zbrobi pe cei doi. Spre binele tuturor!

      • Si nu uita săpunul, sfătuitor drag. Curăță, este emolient si lubrifiant. Poți face si spune la gură… sar nu numai. SuccesURI!

  2. Personal consider ca PSD a pierdut un om valoros, Dragnea nu era un simplu membru de partid, era un om cu o experienta politica vasta, care din pacate nu a crezut ca se va ajunge aici.Ce i se intmapla lui astazi este o executie politica publica. Aceasta dezbinare nu este favorabila Romaniei, altii vor culege roadele, oamenii simpli au fost doar martorii unui circ cu final cunoscut.

    • Oamenii simplii au fosta KALAII DIN CABINA DE VOT MERITA DIN PLIN SI MAI MULT ABSOLUT TOT CE LI SE VA INTIMPLA si li se vor intimpla nasoale EXTREME. PE CARE LE MERITA DIN PLIN ! PRIVIND LA CRUZIMEA NELEGIUITA A ACESTEI POPULATII DE LA CAPUL LUI MOTOC LA CAPUL LUI CEAUSESCU LA CAPUL LUI ILIESCU LA CAPUL LUI NASTASE SI ACUM LA CAPUL LUI DRAGNEA PUTEM SPUNE CA ACESTOR FIINTE CRUDE MERITA SA LI SE INTIMPLE CELE MAI CRUDE LUCRURI CU PUTINTA …SI DACA MA UIT LA PRIVIREA DEMENTA PE CARE O AU MAJORITATEA USERISTILOR SINT ABSOLUT CONVINS CA NE VOM DISTRA DE MINUNE DE FELUL IN CARE TOATE JAVRELE CARE JUBILEAZA AZI SE VOR TAVALII IN CHINURI INCEPIND DE MIINE ! Si da PSD AR TREBUII SA LASE GUVERNAREA PENTRU CA ACESTE CHINURI SA INCEAPA IMEDIAT CE PRIVIRILE DEMENTE VOR PUNE MINA PE PUTERE ! Ar fi cea mai tare REVANSA a PSD !

      • Va rog nu mai utilizati „oameni simpli”. Toti suntem oameni

  3. Aveți perfectă dreptate, dar acum cel mai important lucru este să strângem rândurile, să ne reîntoarcem, cei plecați, acasă, adică în partid, și să refacem partidul pe o fundație solidă și trainică.

  4. Lipsa voturilor s-a făcut și ca urmare a decepției unor categorii sociale care s-au săturat să fie manipulați de guvernul condus de Dragnea…măsura de a modifica legea Pensiilor militare prin OUG, a condus la răspunsul acestora…prin măsuri specifice…apoi, cozile de topor din armată care discriminează pensionarii militari…au condus la o stare de atac la Dragnea….care a mai și tăiat din anumite bugete ca să nu fie bani de pensii…, apoi profesorii…care au luat praful de pe tobă…în timp ce parlamentarii au salariul condiționat de salariul minim pe economie…numai în ianuarie la o creștere mică a salariului minim pe economie, parlamentarii au avut creșteri de la 2000-4000 în funcție de poziția în parlament……apoi, s-a înconjurat de oameni de hârtie, Codrin Ștefănescu, Lia Olguța Vasilescu, Carmen Dan, Vasilica Viorica Dăncilă… Bădălău…etc…apoi, secretarii de stat, toți din Teleorman…s-au pensionat din funcții ale statului, apoi s-au reangajat pe aceleași posturi… de când este valabilă această modificare a legii? ….etc…etc…

  5. Parcă aș trăi un deja-vu. Aceeași metodă, aceleași manevre cumplite care de fapt v-au înlăturat și pe dumneavoastră pe nedrept. Se „scapă” în felul acesta de competitor, de oamenii politici incomozi, se arată pisica și eventualilor doritori de locuri eligibile în ascensiunea politică. Păcat. Mulți români, bănuiesc,cred altceva. Altceva decât faptelel derulatre în ultimile 24 de ore.

  6. Dl Nastase pe lângă admirația ce o port ptr dv si intreaga familie,pot spune ca este cel mai realist comentariu pe care l-am citit in ziua de azi,totul e comandat politic iar romanasii care se bucură de această condamnare vor culege „roadele”nesabuintii lor,timpul isi
    v-a pune amprenta asupra vieții noastre si v-a incepe o noua era la fel ca cea a lui Basescu.
    Va doresc o seara linistită alături de familie.
    Cu respect,
    Nela Popa.

  7. Daca in actiunile sale Dragnea nu se gandea numai la el, „numai el sa fie salvat”, ci ar fi intreprins actiuni, materializate in legi, care sa indrepte neregulile din codul penal sunt sigur ca alta i-ar fi fost soarta.. Mi-aduc aminte ca un alt social-democrat, Allende din Chile, care a luat, intrucatva, jumatati de masuri, care a incercat sa fie si pe placul „deep state”, a avut o soarta asemanatoare. Tot asa, tximetristii, ca in Bucuresti, au facut o greva – manifestatie continuata. Dar Dragnea a avut mult mai mult timp la dispozitie, a avut din ce sa invete, precum si o altfel de „acoperire”.
    Nu-i mai putin adevarat ca „ambasadele”, ca si in cazul lui Allende, au avut rolul lor. Mai mult unele au avut „curajul” sa posteze pe site-urile lor o serie de previziuni privind „racorirea vremii”, incepand de luni, transformandu-se in mod evident in meteorologi.
    Mai cred ca Dragnea trebuia sa-si dea demisia mult mai demult, acest partid avand la dispozitie o multime de cadre capabile sa conduca in vremuri grele. Incercarile de coabitare cu Werner, nu numai ca s-au dovedit infructoase, dar au dus la aceasta infrangere in alegeri.
    Ciudat ca toti cei 3 premieri pe care singur i-a ales, pe care singur i-a saltat din ilustri necunoscuti in functia de prim – ministru, l-au tradat, preferand sa ajunga la cheremul statului paralel.

  8. Este o victorie a globalistilor care încearcă sa reducă la tăcere lideri de partid cu mare INFLUIENTA din România , ca prin interpuși sa ne sugă și mai mult din resursele pe care le are România.
    Întrebarea este ce putem face noi care simpatizam cu PSD , nu sunt membru , dar oricare ar fi noul lider in partid , are obligația sa apere pe cât posibil interesele acestui popor greu încercat in ultimele doua secole. Sa nu mai fim arătați cu degetul , de cei din Vest, sa arătam Europei ca noi ca nație suntem puternici și niciodată nu vom fi îngenunchiați de reprezentanții globalistilor de la Bruxelles sau pe unde or fi ei pe globul asta. Sa-și pună pofta-n cui, nu vom fi in veci slugile acestor venetici!!!
    Juram, juram și România o v-om apăra !!!!

  9. Problema e ca voit sau nu, raul a fost facut de dl. Dragnea. Sunt fost membru TSD Constanta. Pur si simplu, modul revoltator in care dl. Dragnea a gestionat fiecare criza a partidului m-a determinat sa parasesc acest partid. Cand vezi, ca doar prin simpla ta prezenta in acest partid, il scufunda mai ceva decat s-a scufundat Titanicul dar tu tot tii de “scaun”, cand vezi cu ochii tai, auzi cu urechile tale, ce se vorbeste despre tine in tara, cand te identifici cu imaginea partidului si il lasi sa ajunga aproape in pragul “falimentului politic”, inseamna ca ori esti un om slab pregatit din punct de vedere intelectual ori o faci voit. Refuz sa cred, ca dl. Dragnea nu a avut o anumita agenda. Va ramane in memoria colectiva drept omul care a distrus cel mai mare partid din tara sau, Doamne fereste, cel care a dus la pieirea lui. Rusine sa ii fie !

  10. Au castigat serviciile secrete si puterile straine care au pus mana pe aceasta tara !
    Serviciile secrete si institutiile de forta s-au vandut strainilor si s-au transformat in potera acestora in Romania , eliminand toti adversarii politici incomozi ai lui Iohannis si ai superiorilor lui .

    Imi pare enorm de rau pentru ceea ce a patit Liviu Dragnea dar acesta a cazut pe mana lui . Era previzibil ca se va ajunge aici . Motivele le-ati insiruit chiar dumneavoastra si nu mai doresc sa le reiau . Imi pare rau ca Liviu Dragnea nu a invatat nimic din trecut , nu a avut curajul sa actioneze impotriva unor tradatori de tara si s-a inconjurat de tot felul de jigodii si de penibili
    .
    Intr-adevar , suntem un popor de jigodii , usor de manipulat si asta se poate vedea la tot pasul . De la Diaspora care ne facea de ras peste tot in lume , acestia au fost transformati peste noapte printr-o operatiune de PR in salvatorii Romaniei . Acuma , fiecare dintre noi am calatorit in strainatate si vedem cam ce romani sunt pe acolo .

    https://www.stirilekanald.ro/120-de-romani-au-fugit-de-la-un-botez-din-spania-fara-sa-plateasca-meniurile-au-disparut-chiar-inainte-de-desert-isprava-lor-a-ajuns-deja-in-presa-internationala-16823261

    Cred ca astazi , cel mai mare PERICOL pentru psd este sa nu se alieze cu partidul lui Ponta , o alta mare jigodie si om al sistemului . De la cei 20% , psd cred ca ar ajunge la sub 10% …

    Pentru astfel de vremuri , cred ca la conducerea psd ar trebui sa ajunga oameni tineri si curajosi care sa lupte cu adevarat cu acest sistem securist opresiv instaurat in Romania de puterile straine . Nu te poti duce la lupta cu oameni ca Birchall , Dancila , Tudose si alte panarame din astea .
    Eu as merge pe mana lui Liviu Plesoianu sau Serban Nicolae .

      • Uneori mă simt scârbita de acest popor, suntem atât de cruzi, emotivi, ușor de păcălit, înapoiati….parcă ne merităm soarta. Nu îl apar pe Dragnea, dar circul mediatic care s-a făcut e de prost gust. Toți indivizii dubioși și râioși așteptau pe la semafoare sa lovească în mașina unde era Dragnea. Din ceea ce se întâmplă în țară la noi deduc că nu e bine sa te bagi in politică niciodată!

    • Romanii sunt romani peste tot domnul Adrian,daca se continua in felul asta,cu aceasta dezbinare o sa ajungem intr-o fundatura

    • E trist ce se intimpla de aproape 30 de ani in Romania .De 30 de ani mai precis din 16-17 decembrie Romania nu a mai apartinut si nu mai apartine rominilor a fost confiscata de interesele murdare ale marilor puteri care doar dicteza tot ce trbuie sa se intimple.

  11. O sa planga si dupa Dragnea cum plang dupa Ceausescu. Vin alti flamanzi pe care se vor cinsti din banul public nu va fi Dragnea ultimul…

    • Sunteti cam cinic d-le Nastase. Sau ati uitat ca ati trecut prin aceeasi experienta nemeritata. Dupa o guvernare de succes ati pierdut alegerile prezidentiale si ati fost tarat in procese si ulterior condamnat cam de aceeasi papusari securistoizi. Ma astept sa fiti alaturi de PSD cu sfaturi dar si cu sufletul. In rest Dumnezeu e unul si cu siguranta nedreptatile nu vor ramane nepedepsite. E pacat ca poporul asta persista in a-si condamna si executa liderii. Oare ura si invidia sunt inscrise in codul genetic romanesc?
      Si ca o observatie, as putea spune ca si dvs ati fost cam moale si ingaduitor cu viermii care v-au executat. O mana forte ar fi schimbat semnificativ situatia.

      • Nimeni nu are suflet pentru PSD cât are domnul Năstase. Dar trebuie să îl cunoști că să știi asta! Nu se compară niciodată Dragnea, nici pe departe!!!

  12. Eu sunt perplexa si profund jenata de site-urile create astazi cu titlul „dragnealapuscarie”, de comentariile de acolo, de mocirla in care se scalda acest popor si mai ales de imensa lui prostie. Dragnea….a fost cam arogantel, cam tzaranus, cam insalubru, desi recunosc ca inteligent si puternic. Dar nu a fost un lider dupa care sa te dai in vant, sa fim seriosi. A facut multe greseli si sincer, chiar daca toata lumea il crede mascarici pe Mircea Badea, mie mi se pare un analist de exceptie. A spus de nenumarate ori ca aceste compromisuri si tratative, aceastea mamaligeala, aceasta pozitie de sluga pe care o are PSD dupa ce a castigat cu un scor istoric, NU-SI AU ROSTUL. Trebuia fermitate, determinare, raspunsuri pe masura si namila suspendata de 3 ori pana acum. A incercat sa…nu stiu ce a incercat, dar n-a fost bine. Una peste alta, ma tulbura profund ura pe care o vad fata de acest om, sunt criminali care nu au starnit asa pasiuni…Eu nu inteleg ce mi-a furat Dragnea si ce rau mi-a facut asa incat sa fiu obligata sa-l urasc. Nu-l urasc. Astazi m-am rugat pentru el, m-am rugat si pentru lighioanele cu ochi bulbucati care jubilau si m-am rugat ca sa intelegem ca binele nostru de la noi porneste, noi emanam conducerea statului, noi emanam liderii nostri. Dragnea a venit acolo in urma votului nostru sau in urma neprezentarii altora la vot. Dragnea n-a dat buzna peste noi. Urlau oamenii ca din gura de sarpe ca i-a furat Dragnea dar in acelasi timp flota a ramas disparuta, urlau ca ciuma rosie si comunistii, dar au trimis un fost securist la Burxelles, pe Basescu. Noi nu ne mai facem bine. Deloc. Niciodata.
    Si sunt de acord cine a spus mai sus ca PSD trebuie sa le lase haiducilor guvernarea. Sa vada si poporul suveran ce inseamna sa-ti fie rau cu adevarat! Poporul asta ASTA MERITA!

  13. Noi nu trebuie sa devenim si sa fim o natiune puternica civilizata si respectata.
    Ceea ce s-a intamplat azi este inca o data dovada vie a stilului primar in care inca gravitam, linia trasata a anilor „50 fiind prezenta in decizia data.
    Stalinismul promovat chiar de vest la care inainte de ’89 ne inchinam cu 2 maini loveste inca o data in incercarea noastra ca natiune de a deveni ceea ce am spus la inceput.
    Cu bune cu rele, cu lipsuri si compromisuri, Dragnea are totusi merite deosebite incontestabile salarii de vis la nivel de Romania la doctori, , judecatori(fatalitate), profesori, alti bugetari si pensionari.
    Temele de clase primare promovate de ” presedinte” prind perfect actualei generatii care din lipsa profunda de experienta vietii si manipulare tehnologica provoaca fenomene in cascada intalnite azi.
    Acum restul e istorie, bisericute si aliante se intrevad , jocurile de putere si interese meschine care nu mai au nicio legatura cu „binele” cetateanului de rand arunca subiectul in dizgratie,
    Sa fim sanatosi !!!

    • Daca-mi permiteti, si daca ar fi fost PERFECT prim-ministrul Nastase si faurea justitia utopica, nu uitati ca dupa el a venit Basescu, un batran ranchiunos, frustrat si plin de ura care a contaminat absolut totul. Iar cei din justitie sunt si ei oameni, fac parte din acest popor care ieri jubila inccarcerarea unui om, boss..Toti oamenii fac greseli, nu cred ca poti accesa o functie atat de inalta si sa nu faci niciun fel de compromis, noroc ca vremea lui Decebal a fost demult ca altfel, il invinuiam si pe el acum ca noua ne merge rau.

    • @delia, @kevi și alți născuți alaltăieri
      Ați auzit de codurile elaborate sub coordonarea doamnei Rodica Stănoiu – Ministrul Justiției în Guvernul Năstase? Au fost votate la finele lui 2004, cu aplicare de la 1 ianuarie 2005.
      Ați auzit că în ultimile zile ale anului 2004, Gugvernul Tăriceanu si-a asumat răspunderea pentru un amalgam legi în mai multe domenii?
      Înainte de a vă posta pe o poziție superior-ironică, aveți grijă să nu deveniți posibilă țintă.

  14. Este una dintre puținele situații când am resimțit un oarecare disconfort citind ceea ce ați scris. Cred că Liviu Dragnea – care de astăzi este istorie- nu mai avea nevoie de un „rechizitoriu” în plus. Cu atât mai mult cu cât nu poate decât să adauge tristeții, fără să fie de ajutor. M-aș fi așteptat ca fragmentul de frază „…mai ales că știu ce înseamnă umilința unei condamnări și pierderea libertății” să conțină sintagma „…unei condamnări NEDREPTE” , dar nu am găsit cuvântul pe care îl căutam. „Dosar cusut cu ață albă” nu conține în mod obligatoriu noțiunea de NEDREPT. Dar e felul meu de a vedea lucrurile. Poate că viața merge, într-adevăr, înainte, ca un tramvai năuc, indiferent de victimele care rămân pe șosea.

  15. Țin să remarc faptul că băsescu și-a respectat blazonul, adică „nici o persoană care și-a realizat bine o sarcină să nu rămână ne pedepsită”!
    dragnea a avut sarcina să distrugă PSD și a reușit maximum posibil.
    Nu-i de colo să izolezi foștii Președinți ai PSD: Ion Iliescu, Alexandru Athanasiu, Oliviu Gherman, Adrian Năstase, Mircea Geoană, Victor Ponta. Mai mult, cu excepția academicianului Oliviu Gherman, ceilalți au fost sau sunt anchetați.
    Nu-i de colo să excluzi din PSD foști șefi la TSD: Ponta, Bănicioiu, Sturzu (și Gabriel Petrea s-a pozat, în toamnă, alături de Gabriela Firea și alți contestatari ai lui dragnea!).
    Nu-i de colo să scoți din funcții și din partid trei Prim Miniștrii – Ponta, Grindeanu, Tudose.
    Nu-i de colo ca, după venirea lui dragnea de la PD la PSD, să fie marginalizați, anchetați sau băgați în pușcării oameni cu greutate în PSD: Adrian Năstase, Pendiuc, Mazăre, Nicușor Constantinescu, Hrebenciuc, Dan Ioan Popescu, A. Athanasiu, Mihai Tănăsescu, Ec.Andronescu, cei trei Cosma, Bădescu, Ponta, Nițu, Voicu, Ad.Severin, Sebastian Ghiță, ș.a.m.d.
    Nu-i de colo să decredibilizezi pe cei doi Primari ai Capitalei aleși cu girul PSD – Sorin Oprescu și Gabi Firea, mai ales că-i cazul funcției eligibile ce necesită cel mai mare număr de voturi, după funcția de Președinte al țării.
    Nu-i de colo să belmegești procesul de legiferare în Parlament! Și nu-i vorba doar de legile Justiției, care din start au avut un tratament special – OUG 13 dată cu aplicare amânată!
    Țin să mai remarc un fapt deosebit de important, acoperit, cu mare artă, prin evenimentul condamnării și încarcerării lui dragnea – băsescu A FOST IAR ALES CU VOTURILE DIN DIASPORA !!!
    Asta-i Româmia lucrului bine făcut ?!?

      • Văd că sunteți mai mulți ce ați identificat în Liviu Pleșoianu omul capabil să reînvie PSD, mai ales că ieri a postat și un fel de ultimatum.
        Am o întrebare – vă amintiți cam cum a reacționat el, acum mai puțin de un an, la acțiunea Firea – Negoiță și ceilalți? Dacă tot v-a amintit domnul Năstase de scrisoarea lui Bădălău, vă amintiți vreo zicere pleșoiană despre autor?

      • Contra-Scrisoare

        Păi, dragi reformatori, țin să vă aduc la cunoștință câteva lucruri care se pare că v-au scăpat:
        a. Oricare din voi ar prelua conducerea partidului, dacă n-ar fi doar o unealtă a Sistemului securist, s-ar transforma în secunda doi în țintă. I s-ar face dosar de către procurori minunați de tipul Onea sau Portocală, sub oblăduirea la fel de minunaților Lazăr și Kovesi. Ar fi simultan aruncat în malaxorul #PROPAGANDEI Noii Securități, iar toate strigătele democraților diezului ar trece instantaneu de la „MU.E Dragnea” la „MU.E Firea / Stănescu / Țuțuianu / Bădălău / Tudose / Grindeanu / Ciolacu /Negoiță (…)”, la fel cum s-a trecut de la „PUIE MONTA” la „MU.E DRAGNEA” (spus direct, fără finețuri, că doar băieții ne-au anunțat că au trecut la „NEXT LEVEL”)…

        b. Printre parlamentarii, primarii, ba chiar și semnatarii scrisorii se află persoane cu dosare penale. Asta, conform propriei logici, îi transformă automat în „vulnerabilități” pentru partid. Ca atare, dacă mergem până la capăt pe firul gândirii revoluționare a semnatarilor scrisorii, ar trebui ca toți parlamentarii și primarii PSD cărora li se fac dosare să își dea demisia imediat, pentru a nu „vulnerabiliza partidul”.

        Sigur, ar fi complet stupid, pentru că EXACT așa a controlat și continuă să controleze politica românească Noua Securitate – se fac dosare penale pe bandă rulantă, apoi vine aparatul de #PROPAGANDĂ și cere „demisia #PENALILOR”. Ar fi complet stupid, dar asta e… gândirea semnatarilor scrisorii…

        c. PSD a primit un vagon de voturi în decembrie 2016 nu doar pentru programul de guvernare, ci mai ales pentru că românii au decis SĂ MAI CREADĂ ÎNCĂ O DATĂ că cineva chiar va face DREPTATE PÂNĂ LA CAPĂT, că cineva chiar va elibera țara din mâinile grupării metastatale care o ține ostatică de mai bine de un deceniu. Din acest motiv, tocmai pentru că au înțeles foarte bine cum operează Noua Securitate, cum se fac dosarele de poliție politică, românii au votat covârșitor pentru PSD în speranța că în PSD NU va apărea vreodată o asemenea scrisoare. Românii au votat masiv un PSD condus de „penalul Liviu Dragnea”. Românii au votat masiv un PSD condus de „penala Olguța Vasilescu”. Românii au votat împotriva Liviei Stanciu, care îi certa că aleg „penali”. Au votat împotriva lui Klaus Iohannis, care îi certa că aleg „penali”, au votat împotriva lui Hans Klemm, care la rândul lui își permitea să îi certe că votează „penali”!

        d. Treaba asta cu „vulnerabilitatea juridică” a lui Liviu Dragnea se aseamănă până la identitate cu sublima campanie USR-CIOLOȘ-#REZIST intitulată „Fără #PENALI în funcțiile publice”. Păi dacă așa credeți, dragi semnatari, nu vreți voi să vă alăturați USR? Nu vreți voi să nu vă mai bateți joc de cei care ne-au votat tocmai pentru că au opinii fundamental diferite de cele susținute de distinșii de la USRi?

        2. Spuneți că „Agenda publică a fost acaparată de teme precum Corupția, schimbările din Justiție, „Statul Paralel”, de protocoalele de colaborare cu SRI.”

        Sincer, cred că vi s-a umflat capul și chiar ați ajuns să aveți impresia că scorul obținut de PSD vi se datorează în primul rând vouă. NU, închipuiților, scorul PSD li se datorează în primul rând JURNALIȘTILOR (puțini la număr) care au luptat mai bine de un deceniu la baionetă, la firul ierbii cu acest sistem sinistru care își duce acum, prin voi, ultima bătălie. LOR li se datorează în primul rând scorul PSD, nu vouă! Voi doar ați contabilizat voturi pentru că cei mai mulți dintre alegători au crezut în determinarea voastră de a face „dreptate până la capăt”!

        EXACT pentru că agenda publică a fost „acaparată” de dezvăluirile despre abuzuri ați ajuns voi să fiți votați de atâta lume!

        Aveți decența de a nu îi jigni nici pe jurnaliștii de la Antena 3 (din rândurile cărora reformatoarea #FIREA a făcut parte), nici pe jurnaliștii de la România TV, nici pe jurnaliștii de la Luju.ro, nici pe toți ceilalți jurnaliști care au riscat și riscă în continuare enorm luptând împotriva abuzurilor! Și, mai presus de toate, aveți decența să nu îi jigniți nici pe MILIOANELE DE ROMÂNI care ne-au dat votul lor în decembrie 2016 tocmai pentru că au avut încredere că VOM LUPTA împotriva Noii Securități!

        3. Cel mai grav lucru pe care îl scrieți este însă acesta: „PSD se află într-un război permanent, purtat pe prea multe fronturi, cu o parte importantă a societății românești: Președintele României, partidele politice din opoziție, SRI, SPP, Ministerul Public, DNA, societatea civilă etc.”

        Este absolut inutilă citirea întregii epistole a marilor reformatori din PSD. E suficient să ne oprim la punctul 2 ca să înțelegem cu precizie despre ce este vorba:
        “2. PSD se află într-un război permanent, purtat pe prea multe fronturi, cu o parte importantă a societății românești: Președintele României, partidele politice din opoziție, SRI, SPP, Ministerul Public, DNA, societatea civilă etc.”
        Carevasăzică, PSD e partidul cel rău care a pornit un război cu „o parte importantă a societății românești” reprezentată de Președintele cel bun, USR-ul cel bun, SRI-ul cel bun, SPP-ul cel bun, Ministerul Public (Lazăr) cel bun, DNA (Kovesi) cea bună, „societatea civilă” (#REZIST) cea bună…
        Carevasăzică, nu Președintele României calcă în picioare Constituția cu maximă satisfacție, nu USR-ul și PNL-ul fac politică apelând, ca resursă ideologică, la „MU.E”, nu SRI-ul controlează Justiția prin „câmpul tactic”, nu Kovesi și Lazăr controlează ţara prin forța cătușelor. Nu, PSD-ul cel rău intră în război cu toate aceste instituții și ființe absolut minunate…
        Am înțeles, distinși semnatari – trebuie să fie bine ca să nu fie rău și e necesar să facem pace cu instituțiile și persoanele enumerate mai sus. Bun, să faceți voi pace. Nu contați pe mine pentru așa ceva! Și nici pe cei care ne-au votat…
        Lăsați textele astea de #GÂGĂ, prin care încercați să convingeți că veți duce voi reforma Justiției mai departe! Fiind totuși ființe dotate cu inteligență, presupun că realizați că oricine ar duce pe bune reforma mai departe s-ar transforma în țintă predilectă în secunda doi! Și, tot în secunda doi, s-ar năpusti asupra sa exact acea „parte importantă a societății românești” reprezentată de Președintele cel bun, USR-ul cel bun, SRI-ul cel bun, SPP-ul cel bun, Ministerul Public (Lazăr) cel bun, DNA (Kovesi) cea bună, „societatea civilă” (#REZIST) cea bună…

        4. Vorbiți despre proteste și despre „criza de neîncredere în partid”. Primarul Robert Negoiță (care îmi comunica zilele trecute nonșalant că el nu se consideră „primar-PSD”) zice că cei din Piața Victoriei strigă din cauza unor „ticăloși care nu își fac treaba” și că vrea și el să meargă acolo și să strige. Apoi, chiar acum câteva ore, senatorul Adrian Țuțuianu vine și spune chiar așa: „N-am nicio îndoială că condamnarea lui Dragnea din dosarul ”Referendumul” e una politică, dar percepția publică e cu totul alta. Foarte mulți ne-ați acuzat că tot ce facem sunt acte venite în sprijinul unui om, ceea ce e neadevărat. Sunt lucruri ce trebuie corectate, dar trebuie să ținem cont de percepția publică.”

        Dragi semnatari/susținători ai acestei reformatoatre epistole, vă rog încă o dată să aveți decența de a nu îi jigni pe cei carte v-au creditat prin votul lor! Când îmi transmiteți că „cetatenii care protesteaza in Piata Victoriei sunt romani”, să nu uitați să îmi transmiteți în același timp și că cetățenii care NU protestează în Piața Victoriei sunt tot români. Cu alte cuvinte, în viitoarele dumneavoastră discursuri, aștept cu maxim interes să vă aud vorbind și despre cei care au cu totul alte opinii față de cei care protestează în Piața Victoriei. Pentru că, deși poate vi se va părea surprinzător, și cei care NU protestează sunt tot români. Ba chiar – dacă mă înșel, vă rog să mă corectați! – printre cei care NU protestează în Piața Victoriei sunt mult mai mulți dintre cei care v-au votat pe dvs. primari/parlamentari decât se regăsesc printre cei care protestează în Piața Victoriei…
        Când îmi transmiteți că ar fi bine să îi tratez „echidistant” pe toți cetățenii, sper că îmi cereți prin acest îndemn inclusiv SĂ-I APĂR pe bătrânii despre care spun unii că ar trebui „să moară mai repede”, SĂ-I APĂR pe cei cărora le urează de bine implicații social pe care îi admirați și le strigă tradiționalul, umanul și creștinescul „MU.E!” doar pentru că au îndrăznit să gândească și să aleagă diferit (inclusiv pe dvs.), SĂ-I APĂR pe cetățenii ROMÂNI (câteva MILIOANE, acolo…) cărora cei din Piața Victoriei (alături de care spuneți că vreți să mergeți și să strigați) le strigă „CIU.A ROȘIE!”. …Și la asta vă refereați, stimați semnatari, așa este? Îi apărați pe cei care v-au ales și le cereți celor care nu v-au ales să nu-i mai jignească, nu? Politicieni experimentați și în același timp umani, ca dvs., sigur nu declară că îi admiră pe cei care nu i-au votat și care le adresează cuvinte oribile celor care i-au votat, nu-i așa?!…

        5. Spuneți că e doar o coincidență faptul că cereți demisia lui Liviu Dragnea la doar câteva zile după ce Klaus Iohannis le cerea membrilor PSD să îl dea jos pe Liviu Dragnea. În data de 13 august, Iohannis zicea așa: „PSD trebuie să înţeleagă că actuala conducere a partidului şi a Guvernului este profund nocivă, cu efecte nebănuite pe termen lung. Fac un apel la membrii PSD să ia foarte în serios protestele din aceste zile.”

        Apoi, dragi semnatari, faceți gafa de a publica pe 19 septembrie o scrisoare unde apare acest text: „Acțiunile de protest anunțate pentru lunile septembrie și octombrie 2018 vor…”.

        Pe bune!? Luna septembrie tocmai se încheie. Putem emite atunci suspiciunea rezonabilă că acest text a fost redactat încă din luna august?  #DataViitoareFițiMaiDeștepți

        6. Mai adăugați ceva absolut monstruos: „Instalarea neîncrederii externe în PSD, pe fondul percepției că sunt atacate instituțiile statului de drept și Justiția. PSD nu a fost capabil să explice convingător, în plan extern…”

        Ei, aici chiar începeți să frizați #PENIBILUL! Eu însumi m-am deplasat la Bruxelles și la Strasbourg și le-am comunicat tuturor europarlamentarilor și tuturor membrilor APCE (mai puțin gașca Macovei) situația reală din țară, modul cum a acționat și acționează Noua Securitate. Am transmis de asemenea numeroase scrisori, am vorbit direct în limba engleză la mitingul PSD astfel încât mesajul să ajungă peste tot. Răzvan Savaliuc, de la Lumea Justiției, le-a trimis celor de la Bruxelles un raport (în engleză și germană) despre tot ce s-a întâmplat în România… Cum puteți pretinde că nu s-a explicat convingător? …Și pe cine, mă rog, vreți voi să convingeți? Pe unul ca Juncker, care a demisionat din funcția de premier tocmai pentru că serviciul secret din Luxemburg (aflat, prin lege, sub directa sa autoritate) a interceptat ilegal politicieni și membri ai societății civile? Pe unul ca Timmermans, care avea tupeul, chiar la București, să certe presa că face rău… Justiției atunci când dezvăluie abuzurile unora ca Onea și Portocală? Pe aceste personaje spuneți voi că nu le-am convins!??

        7. Închei prin a vă spune că românii nu sunt deloc „IRITAȚI” de faptul că se vorbește despre resursele românești, de faptul că se vorbește despre Legea OFFSHORE. Iar faptul că vă propuneți „ajustarea cadrului legislativ și normativ privind exploatarea resurselor naturale în baza principiului maximizării beneficiilor pentru români ÎN CONDIȚIILE ASIGURĂRII UNUI CADRU ATRACTIV PENTRU INVESTITORI”, pentru mine și pentru MILIOANE de români înseamnă TOT ce se poate citi printre rânduri…

        Înainte de a concluziona, consider că este bine ca toți alegătorii PSD să cunoască ce au spus recent semnatarii/susținătorii extraordinarei scrisori:

        Robert NEGOIȚĂ:

        „Nu am înțeles , din ceea ce ați afirmat, sintagma „primar PSD”. Țin să vă aduc la cunoștință că eu sunt Primarul Sectorului 3…”

        „Oamenii care ies să se bată în Piaţa Victoriei din punctul meu de vedere sunt aceia care au rămas fără speranţă, iar treaba asta se întâmplă din cauza unor ticăloşi care nu-şi fac treaba sau o fac prost… ”

        „Aș vrea să reiterez ceea ce am spus și cu alte ocazii. DA, ȘI EU SIMT NEVOIA UNEORI SĂ IES ÎN PIAȚA VICTORIEI!”

        Gabriela FIREA:

        „Această discuție nesfârșită vizând Statul Paralel, acest subiect nu este atât de agreat de… de către români în general.”

        „Discuțiile despre toate aceste subiecte – conducerile parchetelor, șefii de parchete, servicii de informații și conducerile acestora, legi de securitate, statul paralel, Legea OFFSHORE – IRITĂ electoratul de stânga!”

        Marcel CIOLACU:

        „Nu putem asista la izolarea României pe plan extern și la asocierea ei cu state sancționate și puse la colț pentru nerespectarea valorilor și principiilor europene.”

        „Problemele personale ale lui Liviu Dragnea fac ca modificările la legile justiției să nu poată fi realizate. În locul unei consultări, avem de-a face cu niște decizii impuse unilateral. IAR SOCIETATEA RĂSPUNDE PE BUNĂ DREPTATE LA ACEST COMPORTAMENT. Susțin modificările legilor justiției, dar făcute de o manieră corectă prin consultarea tuturor părților implicate.”

        Adrian ȚUȚUIANU:

        „N-am nicio îndoială că condamnarea lui Dragnea din dosarul ”Referendumul” e una politică, dar percepția publică e cu totul alta. Foarte mulți ne-ați acuzat că tot ce facem sunt acte venite în sprijinul unui om, ceea ce e neadevărat. Sunt lucruri ce trebuie corectate, DAR TREBUIE SĂ ȚINEM CONT DE PERCEPȚIA PUBLICĂ.”

        Mihai TUDOSE:

        „EU NU CRED CĂ CINEVA DIN DNA AR FI ATÂT DE DETERMINAT SĂ FACĂ NIȘTE DOSARE PE BANDĂ RULANTĂ UNOR NEVINOVAȚI ca să remanieze Guvernul. Nu se joacă nimeni cu așa ceva. Chiar dacă mai există derapaje, am încredere că lucrurile nu se pot duce în halul ăsta!”

        Sorin GRINDEANU:

        „Apreciez că AU FOST PROTESTE ÎN ORDINE, APRECIEZ FOARTE MULT CREATIVITATEA DE CARE MULȚI DINTRE PROTESTATARI AU DAT DOVADĂ. Mesajele le-am înțeles. Faptul că noi și Guvernul pe care îl conduc am luat decizia de a abroga OUG 13 e dată de următorul lucru: chiar dacă iei o decizie care poate fi discutabilă, DACĂ ÎN SOCIETATE APAR MANIFESTĂRI, PROTESTE, ÎNSEAMNĂ CĂ DECIZIA NU A FOST CORECTĂ ȘI TREBUIE S-O RETRAGI. LUCRUL ĂSTA L-AM FĂCUT.”

        CONCLUZII:

        1. Răfuielile dumneavoastră interne NU mă interesează absolut deloc! M-am ținut departe de orice grupare din PSD, tocmai pentru că pe mine mă interesează doar OAMENII CARE NE-AU VOTAT! Atât! N-o să fiu niciodată „omul lui Firea” sau „omul lui Dragnea” sau „omul lui X / Y / Z”. Sunt doar un om liber și așa voi rămâne!

        2. PSD nu a primit voturi doar pentru programul de guvernare. PSD a primit voturi în primul rând pentru a elibera țara asta din strânsoarea HIDREI! Și exact asta se va întâmpla! Toți sclavii Noii Securități care vor să pună mâna pe PSD pentru a-l transforma într-o anexă vor avea de a face cu mine și cu MILIOANELE de Oameni care ne-au votat! Vă promit!

        3. Când încep brusc să te laude ăia care, până ieri, îți urau să dispari de pe planetă, înseamnă că ai ajuns rău, foarte rău… Când mai ai puțin și te apleci ca să le legi șireturile celor care vituperau recent împotriva ta, celor care savurau noapte de noapte vise umede cu tine evaporându-te din galaxie, înseamnă că TE-AI DEGRADAT GRAV! Când te apuci să-ți cauți aliați în unii care te voiau dezintegrat, când de adepții democrației DIEZULUI te vrei reevaluat, înseamnă că_caracterul tău e iremediabil DEFORMAT!

        Liviu Pleșoianu,
        Deputat PSD

      • serbanfl
        unde am scris io ca Plesoianu ar fi ..solutia ?

        Doar am pus un clip dela el.. daca te obosesti vei gasi si originelu’ . Si excat asa zice ………. ala .

  16. Tot ceea ce s-a intamplat astazi ma infoara. Ura, dispret, justitie care nu isi face datoria corect si acelasi circ care se perpetueaza intr-o societate democrata. Nimic si nimeni nu ne mai poate schimba. Imi pare nespus de rau. Viata tuturor este sub semnul URII. Cred ca suntem singurul popor european in care totul se rezuma doar la circ.

  17. Ar fi si niste sfaturi pt liderii partidului greu incercat in momemtele astea, cea mai grea criza de la infiintarea sa!

    获取 Outlook for iOS
    ________________________________
    发件人: ADRIAN NĂSTASE
    发送时间: Tuesday, May 28, 2019 12:24:21 AM
    收件人: mirceali2012@hotmail.com
    主题: [New post] Dupa arestarea lui Liviu Dragnea

    Adrian Năstase posted: ” Sunt doua lucruri distincte: 1. Dragnea trebuia sa-si dea demisia din fruntea partidului dupa rezultatul umilitor la alegerile de ieri; 2. Condamnarea lui, intr-un dosar cusut cu ata alba, este o condamnare ce a avut un obiectiv politic. Aceasta condamn”

  18. Consider ca nu este totul pierdut, iar ultimele alegeri sunt un semnal de alarma pentru PDS.

    La ultimele alegeri parlamentare, partidul a avut sprijinil total al romanilor insa Liviu Dragnea nu a fost capabil sa conduca partidul, ajungand de la un partid condus de oameni ca dumneavastra la situatia in care azi partidul este condus de Dancila.

    Partidul trebuie sa recastige increderea romanilor… aces lucru sigur nu este posibil daca partidul este condus in continuare de oameni precum Dancila

  19. Si eu sunt de parere ca psd ar trebui sa lase guvernarea si sa-i lase pe securistii si nazistii astia din pdl-pnl , usr si pmp sa se sfasie intre ei !
    Cred ca a 2-a zi ar incepe circul si in max. 1 an de zile n-ar mai ramane nimic din ei !

    In acest timp , psd-ul sa se debaraseze de japite si tradatori si sa pregateasca lupta cea mare : sa ajunga din nou la guvernare si de a 2-a zi sa-i BELEASCA pe toti securistii , tradatorii si oamenii sitemului in frunte cu Iohannis , basecsu si keovessy .
    In timpul asta ar trebui sa si faca o lista cu ei si sa-i prezinte romanilor , sa stie acestia cine face politie politica si cine apara interesele altor state .
    Sa lupte exact cu armele lor ! Sa se inspire din Ungaria si Polonia , unde in aceleasi conditii , alti lideri au reusit sa faca fata presiunilor straine si populatia I-au reales cu scoruri de peste 50% .
    Exista solutii si pentru tradatori , si pentru aparatul de propaganda , si pentru ONG-uri , si pentru Soros si pentru Facebook . Trebuie doar oameni hotarati sa le aplice …

    Cred ca prima mizerie la care ar trebui sa renunte psd -ul este Ecaterina Andronescu . Mai rar un personaj asa lipsit de character …

    • Aleluia! Aud si eu pe cineva care are aceeasi parere ca si mine despre Andronescu. Nu stiu ce caracter are, pot sa banuiesc. Dar mi se pare mult mai putin mintoasa decat Dancila, este o pacoste aceasta femeie si este o fripturista absoluta. Este una din greselile facute de Dragnea, ca a pus-o ministru pe aceasta creatura pe care NIMENI nu o doreste in invatamant pentru ca face numai prostii si pentru ca a avut de atatea ori acest minister si e responsabila partial de lipsa de educatie a acestui popor.

  20. Cind dl. Nastase spune ca suntem (inca) un „popor crud” , imi capteaza atentia. Cred ca ne asemanam cu rusii in privinta asta. Exista dovezi ca ne grabim foarte tare sa ne executam liderii incomozi, la comenzi externe, si desi sunt unii foarte fericiti azi, si ei foarte bine vor putea sa deconteze maine, la fel de crud. As adauga ca nu suntem doar un popor crud, ci si unul caruia ii place sa plece capul in fata strainilor ce ne conduc, iluzionindu-ne ca ne trimit ei caini cu covrigi in coada. Tot ce trebuie sa face este sa spunem ca suntem „europeni”, si autostrazile se intind singure, spitalele se inalta singure intr-o singura noapte. A cistigat PNL USR, s-a terminat cu coruptia! A zimbit Iohannis fericit azi, justitia automat a revenit la forma ideala si avem dintr-o data, hocus-pocus, „stat de drept”. De maine MCV e ridicat, si suntem primit in Shengem. Vin nemtii si ridica zeci de fabrici Audi in Romania, iar olandezii o sa umple parcurile cu lalele iubitoare de democratie si stat de drept. Uraa! Uraaa! Uraaaaa!

    • Nu inteleg comparatia cu rusii, pe care ii care vad ca isi apara foarte bine istoria, traditiile si liderii nationali….

  21. Dnule Nastase, va intreb pe dvoastra, de unde setea asta de circ, de sange, cruzimea poporului, de unde placerea asta a inmormantarilor, a privitului cum se duc oamenii la inchosoare. De unde o are poporul roman in ADN?
    Asteptam parerea dvoastra, sinteam ca am nevoie de ea sa-mi clarific intrebarile. De ce s-a ajuns aici cu Liviu Dragnea. Mai suntem unii care stim ca a fost politic dosarul lui cat si al dvoastra. Ca se decapiteaza PSD ul orice ar fi. Sunt votant PSD de la europarlamentarele inaintea prezidentialelor din 2009, cand vedeam in Slatina cum cara alegatori cu autocarele, Valcov(atunci primarul Slatinei). Vedeam cu ochii mei ceea ce toti se faceau ca nu vad.
    Ma bucura sa vad ca sunteti totusi cu noi cei care mai avem nevoie de parerile unui adevarat lider. Cand imi intreb sotul: bun, si acum ce? El imi raspunde:hai sa vedem ce spune si Adrian Nastase.

      • @Anastasia
        Și zici că se face dreptate?! Îl detest pe dragnea și-am scris asta de mai multe ori, dar să-l condamni pentru instigare, când făptuitorul rămâne liber, îmi amintește de un banc vechi cu Bulă.
        Cică ajunge Bulă acasă și se repede la mă-sa să-I facă felul. Scandal, miliție, etc. Ce a declarat Bulă: „M-am întâlnit cu tata la ușa Lisavetei, m-a împins să intre el și mi-a zis: Du-te bă în *** mă-ti!”

    • Draga mea

      ai auzit de doi frati Romulus si Remus ce au supt de la lupoaica? Uite si poza fericitei familii :

      mai tarizu cei doi frati ai hotarat sa intemeieze o asezare..insa cine trebuia sa dea numele si sa conduca?
      Remus a murit …
      Asezarea a fots nu8mita Roma dupanumeleregelui ei, Romulus. Silocuitorii sai si-au zis romani .. era cruzi,dornici de circ si ospete .. Dar laei circul insemna galdiatori ..

      Nooi ne zicem romani in amintirea lor ..

  22. Ha! Am fots de nspe ori acuzat ca sunt antiintelcual.. Dasunt .. daca intectial insemana sa umbli gloata guitand prostii.
    Si iata ce cistez azi sub semnatura lu TRU (promovat „intelctual” de aia care zic casunt anti) :
    În acest timp, societatea civilă e cum nu se poate mai mulţumită să renunţe la gîndire şi să îşi contrazică public premiza fundamentală. Fraternizînd mimetic şi fără scîncet cu demagogia UE, societatea noastră civilă se aşază în tărîmul înmiresmat al idioţiei utile şi fudule. Adică, refuză să constate palmaresul anti-popular al UE şi, mai mult, acceptă ideea după care cei ce ne dau banii ne dau şi convingerile. E exact reproşul pe care aceiaşi civili îl aduc ciumei roşii etc. Dar nu e oare scuzabil? Nu e scopul îndeajuns de nobil pentru a permite prostituţia sacră? Nu. Civicii i-au citit pe A. Tocqueville, J. Talmon şi N. Cohen spre a-i cita, nu spre a-i respecta. (Citeste mai mult: adev.ro/ps5jlt )

  23. Dl Dragnea s-a vrut „tatucul” partidului si plateste pentru asta. Scrutinul din 27 mai vazut din cabina de vot a fost ca la piata, cel de la tableta tipa catre cel de la masa cu listele care cum va vota, pentru referendum sau europarlamentare, totul foarte transparent.si mare minune daca nu a fost folosita „electronica” din dotare.
    S-a reusit transformarea acestui scrutin intr-un fel de „paine si circ” pentru „plebe”. Sa nu uitam ca toate acestea s-au intamplat cu PSD la butoane. Din pacate PSD a cules ce-a semanat si de urgenta, daca se vrea o scoatere la liman a partidului, trebuie o restructurare, o reimprospatare a creierelor de la varf pentru contracararea impetuozitatii, adaptabilitatii, pragmatismului si viziunii castigatorilor.

  24. Acelasi despre Ioganis :utilaj supradimensionat de produs repaus la nivel naţional.

    BUUUUUUUUUUUUUUNA RAU!! da’ RAU

  25. ma intreb daca lupta cu kovesi,statul parallel, soros, timermans, rutte, ambasadele etc va inceta sau se va ascuti.
    daca va inceta, atunci 20% e prea mult
    daca nu va inceta atunci speranta exista

  26. As zice ca e o condamnare care pica in acel mai prost moment ptr comanditar .. adica ptr acel utilaj supradimensionat de produs repaus la nivel naţional. ( adev.ro/ps5jlt) Ca asa se intampla cand mijlocul devine scop …

    Ce voi a zice : ca in decembrie , poa chiar novembre, avem prezidentiale … care vor decide cine stapansete dormitorul ala urias din vila aia din Turgheniev…..
    Ori, se parea ca, din partea PSD va catinda Liviu Dragnea… pe post de sparing partener (nu mai dezvolt .. explicam ceva timp in urma ca ptr prezidentaile trebuiesc mai multe voturi decat cele neconditinate acordate partidului). Adica Kaus se asigura ca inca 5 ani impartaea in dormitiorul de 500 mp …
    Insa asa ?! Traiceanu este cam out ca urmare a rezultaului ALDE .. de la PSD …? (poate Olguta ca , din gasca aia de muiercea, are cel mai mult „par pe piept” . Daca doriti puteti inlocui muiercea cu fatalai)..

    Mda .. ocazie perfecta ptr USR+PLUS sa inaonteze un catindat proproiu . Acuze se pot aduce ..incepand cu alea 2 case obtinute prin fals!!! Fara corupti in fruntea Statului~! Fraus la puscarie !!
    Ah ..ce bun era Dragnea !!!!

    [center] *

    ***[/center]

    Si despre condamnare. Sa zic asa previzibila ca fiind „necesara” scopului de a sapa guvernul .. insas ma intreb daca amanrea pronuntarii s-a facut
    – in asteptarea rezultatului alegerilor (adica sa vedem cum cade banul, cum sa ne asternem mai moale)
    – ptr influentarea alegerilor ?! (hai sa mergem la vot sa ilbagam pe Dragnia la puscarie! Sa dam m**** la PSD!!)

    Ca sa parafrazez un personal din Tache , Ianche si Cadar „ce comod ptr Dragnia .. sta comod la puscarie … nici nu-o pasa cate belele imi lasa!!” caci incarcerarea lui LD lasa deschisa calea CutitlorLungi sau de preferati ncite vecernii siciliene in varianta boreal dunareana…

    • Sa facem o mica discutie pe marginea plecarii d-lui Dragnea. Acesta a incurcat foarte rau trebile pentru multi, prieteni si dusmani politici, daca nu cumva totul face parte dintr-un scenariu bine orchestrat de niste unii. Omu’ si-a incurcat rau de tot partidul si colegii, l-a incurcat rau de tot pe dl. Tariceanu si mai putin pe cel din dealul Cotrocenilor. K.W.I. are in jurul sau niste baieti, specialisti in hocus-pocus-ul informatic care pot face ninuni atat „electronic” cat si in mentalul plebei.
      Pentru a contracara toate acestea, daca actuala coalitie vrea in continuare la butoane si-n dealul Cotrocenilor, trebuie sa-si puna serios mintile la contributie si sa aplice o strategie salvatoare.

    • Domnule Bizon, sunteti foarte simpatic! Daca-mi permiteti, va spun o parere: cine crede ca justitia a fost independenta in cazul Dragnea, este absolut naiv. Dosarul nu se judeca pe fond, ce mare branza, erau toate la locul lor, aveau o pronuntare de dat. Ce atata amanare? Si daca plutonul chiar avea nevoie de amanare, s-ar fi gandit cu siguranta sa amane mai mult dupa alegeri, sau cumva sa nu dea in halul asta de rau. Parerea mea este ca judecatorii n-au avut probe pentru condamnare si au tot amanat, iar Joianis a zis „baeti, va fac eu referendum despre asta, ca sa nu stati cu o constiinta incarcata”. referendumul a fost fix despre Dragnea, doar ca nu i-am vazut numele in intrebari. Apoi a iesit cu putin timp inainte de pronuntare si a spus ca locul infractorilor e la puscarie. Este presiune pe justitie sau nu? Eu zic ca da. Apoi a iesit ce-am vazut cu totii. Nu-l plang pe Dragnea, a facut nenumarate greseli. Dar linsajul asta, ura asta dementa, amenintarile la adresa prietenei lui, femeie care nu are nicio vina, astea mi se par demne de lumea a 5-a si ma fac sa ma simt profund mahnita ca impart specia cu asemenea haimanale insetate de sange.

      • Domnule Bizon suma cam … cam .. disonant. Deci Bizoane ajunge (plus formulele protocolare „Bizonissime” sau „Bizonicitatea voastra bizonica” )

        Doi – am dat pe udneva un dinciu ca cica in speta aia Justitica aia ar fi fots … cum? Endependenta ?!!

  27. Chiar as vrea sa plece Guvernul PSD , sa vina useristii astia si sa vada atunci romanasii „binefacerile” unei guvernari „profesioniste”…:)))) …ca de latrat in strada si cainii pot s-o faca…Se vede ca romanasii au memorie scurta , au uitat prea repede guvernarile Boc , MRU , Ciolos…

    • Asa e! PSD trebuie sa plece ca sa primeasca poporul suveran ceea ce a cerut! Dragoste cu sila nu se poate si eu vreau sa-i vad pe astia care s-au dus dupa fenta, daca se mai intorc…

  28. Traian Basescu, avea si are dreptate, cand spunea ca: ” statul (roman) este mafiot, stiu eu ce spun „, un alt citat din fostul procuror general A L: „mafia gulerelor albe preferă persoane slab pregătite în funcții cheie” si un alt citat din gandirea unui fost ministru al Justitiei (R P): „Drepturile omului, un moft” Concluzia: In tara noastra, nu avem un regim democratic; ci, dictatura bunului plac. ca urmare a nerespectarii drepturilor cetatenesti FUNDAMENTALE pentru existenta unui regim democratic: de PETITIONARE (vidi legea nr. 233/2002) , de LIBER ACCES LA INFORMATIILE DE INTERES PUBLIC (vidi legea nr. 544/2001) si de PARTICIPARE A CETATENILOR LA PROCESUL DE ELABORARE A ACTELOR NORMATIVE SI LA PROCESUL DE LUARE A DECIZIILOR (vidi legea 52/2203); ca urmare a existentei si actiunilor distructive unor structuri statale de tip mafiot. Mentiune: Legile enumerate, mai sus, au adoptate in timpul GUVERNARII ADRIAN NASTASE ( Felicitari !!); dar, de atunci si pana in prezent, NU S-AU APLICAT, in spiritul si litera lor, din cauza confiscarii statului de catre structurile de tip mafiot,

  29. Londra va continua farsa “Brexit”, dupa scadenta: Iesirea “hard”, demitizata de „negocierile” lui Nigel Farage. In noua configuratie europarlamentara, Bruxellesul ar putea fi un sustinator al “divortului”

    Intre multe alte schimbari, spargerea de catre euroalegeri a monopolului puterii traditionale “bipolare” populari-socialisti din Parlamentul European anunta doua tipuri de clarificari, privind mariajul dintre Marea Britanie (MB) si Uniunea Europeana (UE). Prima clarificare a fost facua, luni, de catre Nigel Farage, liderul nou infiintatului Partid Brexit, care a castigat scrutinul europarlamentar din Marea Britanie. Farage a declarat ca formatiunea sa va acționa pe scena politică „pe termen lung” si ca europarlamentarii ei vor face parte din echipa care negociază ieșirea MB din UE, programată pentru 31 octombrie. Pe cale de consecinta, implicarea noului Partid Brexit in “negocieri”, dorite si anuntate de catre Nigel Farage, cel mai intransigent partizan al “divortului “ MB de UE, destrama in mod evident mitul Brexitului “hard”. Este limpede ca termenii “hard” si “negocieri” se bat cap in cap. Anunturile lui Farage pot fi explicate ca o impunere a termenului “negocieri” in relatia lor incompatibila si conflictuala cu cel de “hard”. Dar si ca o perspectiva, inca neasumata de catre Londra, pe care probabil o va face in ultimul moment, ca MB sa ramana in UE si dupa scadenta de iesire din toamna. Ele pot fi interpretate, in extremis, si ca o abandonare a Brexitului, nerecunosculta din orgoliu (vezi proverbul capra raioasa tine coada sus). Foarte probabil, Partidul Brexit al lui Nigel Farage a fost conceput ca o tribuna mobila de propaganda agresiva anti-UE, folosita atat la Londra cat si la Bruxelles. A doua clarificare vine chiar de la Bruxelles. Noua configuratie europarlamentara, in care euroscepticii, populistii si extremistii au cucerit pozitii importante, care se vor reflecta in deciziile si in institutiile UE, ar putea face ca Nigel Farage si Partidul Brexit sa castige la Bruxelles aliati decisivi. Bruxellesul, care nu va renegocia acordul May, cel mai bun posibil, un merit incontestabil al premierului demisionar, ar putea deveni un accelerator al Brexitului. Daca ipoteza va fi iminenta, va fi interesant de vazut din ce directie politica si cu ce argumente vor veni frenatorii britanici “ramanem, ramanem”, dupa epopeea lui “iesim, iesim”. Intr-o astfel de situatie hilara, Londra s-ar putea confrunta cu confirmarea valabilitatii unui avertisment: “atentie ce-ti doresti, ca s-ar putea sa se intample”. Dar si mai tare este muscatorul sarcasm britanic: Cum coruptia a fost intotdeauna motorul Imperiului, „s-ar putea ca Londra sa dea mita la Bruxelles, ca sa ramana in UE”! https://www.hotnews.ro/stiri-international-23168548-nigel-farage-partidul-brexit-afla-scena-politica-pentru-mult-timp.htm

  30. Exista la PSD un lider, sa-i zicem , de la Vaslui cred, care vorbeste de alegeri anticipate.
    Nu stiu daca o fi aflat, dar pentru alegeri anticipate trebuie dizolvat Parlamentul, operatiune care conform Constitutiei nu se poate face acum, dar la care spera adversarii politici.PSD nu ar profita din asa ceva daca s-ar face, oricum, deci ma intreb de ce spune asta.

    Tot despre Vaslui si cimitirele evreiesti sunt stiri pe TheJerusalemPost, acum ceva zile a fost prezentata chiar o ingrijorare semnata de fosti ambasadori ai SUA in Romania, in legatura cu cresterea antisemitismului, cu o poza din Vaslui, de la un cimitir vandalizat ( au semnat de la Rosapepe la ultimul).

    S-au dat publicitatii rezultatele in cifre absolute.La Referendumul in cauza, am auzit ca avem cam 4,5 milioane de voturi care au votat cu DA si nu toti sunt PNL+USR, dintre cei cu DA..
    Pai la alegerile din 2014 Presedintele a avut peste 6 milioane de voturi, parca.
    Alianta USR + PNL nu castiga prezidentialele cu 4,5 milioane.
    Au cam dat totul in week-end, e tot ce au.

    Un alt exemplu interesant il avem in Franta, Lepen a avut 35,6%, iar Macron vreo 15% parca.Eu nu cred ca Macron va demisiona 🙂

  31. Dacă acceptăm ideea de stat paralel, putem accepta și ideea de realitate paralelă?

    Și dacă acceptăm, ar fi bine să începem cu o definiție: realitatea paralelă este imaginea lumii din capul fiecărui om, reflectată, în primul rând prin gândurile lui, apoi prin toate formele prin care găsește de cuviință să exteriorizeze aceste gânduri. Din nefericire, pentru condiția umană, gândurile pot fi expresia unor procese mentale cu un grad de obiectivitate care începe cu zero și se termină cu ceva care înclină balanța spre mica sau mare majoritate a unei comunități pe care omul și-o asumă ca fiind una dintre familiile lui: familia biologică, familia comunitară, familia ideologică, familia profesională etc.

    Dacă astăzi suntem obligați să mai asistăm încă o dată la bucuria unei comunități care se adună în piața publică să aplaude ghilotina, înseamnă că suntem provocați să participăm la viața unei realități paralele create de expresia unei gândiri pur senzoriale.

    Cu toată obiectivitatea pe care o solicită asumarea acestui fapt, avem de ales între a accepta legea majorității sau a crea o realitate paralelă în interiorul acesteia, pentru a face posibilă ieșirea dintr-un vortex ce conduce invariabil în punctul în care ne-a lăsat capul lui Mihai Viteazul.

    Gândirea senzorială are și ea părțile ei bune și foarte bune. Cea mai bună dintre acestea este reprezentată de faptul că exprimă fără echivoc drumul cel mai scurt pentru rezolvarea unei probleme. Cu siguranță un cap care nu-și mai folosește urechile și nasul își pierde într-o prea mare măsură capacitatea de a fi capul unui conducător, ca să mai poată crea senzația de siguranță în tribul lui. De obicei, în faza aceasta, sare la el un alt mascul alfa și femeile din trib înclină balanța. Se pare, însă, că masculii alfa sunt pe cale de dispariție. Este cât se poate de firesc în secolul al XXI- lea să ne bucurăm de dispariția acestor forme de expresie socială bazate exclusiv pe agresivitate. În prezent, spada lui Ștefan cel Mare ar trebui să aibă ca urmașă o iuțime a minții care să creeze vid în jurul artefactelor unui cap care nu-și contextualizează aspirațiile. Știu că sunt voci care reiterează în acest punct mitul lui Moise și al celor 40 de ani de care acesta a avut nevoie să vadă în realitate proiecțiile proprii, de aceea țin să amintesc că au trecut vreo două mii de ani de când ar trebui să ne raportăm la Noul Testament, creat special pentru a învăța importanta lecției despre urechile Tatălui care se pleacă spre înțelegerea vocii Fiului și mai ales spre acceptarea noilor mirosuri ale Timpului.

    Oricât de dureros ar fi să privim acum ochii goi ai acestui cap, încă viu, suntem obligați să învățăm lecția pe care ne-o dă acest ” popor crud ”: pentru a securiza o națiune este obligatoriu să-ți ții urechile și nasul conectate la realitatea pe care ți-o pot arăta fii. Deși în concepția creatorilor limbii române ” înainte” are două sensuri ( în trecut când este vorba despre timp și în viitor când este vorba despre spațiu), în realitate timpul curge în același sens cu spațiul, adică dinspre punctul de plecare înspre punctul de sosire.Niciodată, în sens invers. Ceea percepem noi când începem să îndrugăm însir-te mărgărite, este o respațializare a universului în funcție de epicentrul EU și constelațiile pe care le-am produs eliberând în lume energia momentului. Nu ne împiedică nimic să continuăm să oferim prezentului noi constelații, însă, bineînțeles, pare mai simplu să admirăm ceea ce este decât să continuăm să fim.

    Cât despre celălalt mare minus al poporului, să ne fie cu iertare, de ce nu este niciodată manipulat încotro ar putea să devină rezonabil, ci mereu în direcția care-i trezește colții?

    Ființele crude își arată colții doar când te apropii de ce este prin legea firii, al lor: hrana, teritoriul, partenerul și puii.

    De neimaginat de crude devin când te apropii de pui. De neimaginat de recunoscătoare devin când le ajuți să-și crească puii.

    În consecință, ori, ori. Ori ne asumăm realitatea cu toate paralelismele ei, ori ne mutăm într-o proprie realitate paralelă.

    PS: Tot Niculiță Minciună a scris și povestea aceasta. Căci, de, este mare povestitor.

  32. Orice oranduire sociala este un fiasco, devine utopica doar datorita oamenilor care sunt utopici. Fie ce-o fi , comunism, capitalism, succesul si esecul sunt deopotriva atribuite omului si imuptate omului. Dragnea e la fel de vinovat ca noi toti sau noi toti ca si Dragnea. El a gresit in pozitia lui, noi am gresit in pozitia noastra. Au gresit si cei care au castigat , au gresit si cei care au pierdut. A pierdut cel mai mult Romania. Ce va urma , vom vedea . Ce va urma, putem presupune. Ce va urma , nu are cum sa fie izolat de lacomia corporatiilor si de spolierea resurselor acestei tari pana la ultima resursa , omul. Nu se vor opri nici atunci , pentru ca omul este ultima reduta. In fata acestei ultime redute se va intampla ceva ce nu putem prevedea. A gresit Nastase Adrian , a gresit Gioana Mircea, ( Ponta n-a gresit a fost mitocan) , a gresit si Dragnea Liviu ….. Am gresit toti , penelisti, useristi, pesedisti, ……Am gresit si eu pentru ca am oferit fara sa cer. Altruismul are si el defectele lui.

  33. E … sa nu exageram ca suntem un popor crud, usor de manipulat, si ca, dupa „revolutia votului”, a urmat justitia populara . Toate popoarele sunt crude si usor de manipulat..

    Insa aia care zbierau in jurulmasinii nu stiu cat ei seconsidera „popor”, cat se considera „romani” si nu prefera sa fie „europeni” .
    Sa va dau o scurta selectie :

    „Toata Romania (cu mici exceptii) a sarbatorit marele eveniment de ieri. Sunau telefoanele ca la Revelion. Eu am primit vestea condamnarii la un restaurant din Capitala in pauza de pranz. Am auzit tipetele de bucurie ale clientilor precum si injuraturile aferente si mi-am dat seama ce s-a intamplat. Am simtit in sfarsit ca aerul este mult mai respirabil, seara chiar am mers la o mica petrecere tematica organizata adhoc pe tema „muiepsd”. In viata mea nu m-am bucurat asa de necazul unui om, si banuiesc ca majoritatea oamenilor sanatosi la cap simt empatie. De data asta insa, totul a fost diferit.
    Acest om a considerat ca Romania este o primarie sateasca sau un consiliu judetean. Cei care ii atrageau atentia erau catalogati ca fiind sorosisti, derbedei, securisti, nazisti. Fantoma lui Ceausescu isi gasea in sfarsit linistea. Nu mai zic nimic de 10 august, ordonanta 13, legile justitiei, nulitatile promovate in functii de conducere, nu are sens, toti stim asta.”
    e vorba doare de actiune si reactiune. Atunci cand duci o tara intreaga in rahat doar pentru a scapa de inchisoare, atunci cand blochezi orase doar ca sa ai orgasm ca niste saraci adusu cu arcanul te pupa in fund, atunci cand trimiti jandarmeria peste cei care nu sunt de acord cu tine si le ordoni sa intre violent in ei (ca poate asa iti vor stii de frica) , atunci cand iti subordonezi intreaga tara , sperand ca intr-o zi o sa fii un mic putin de Romania, atunci cand bagi tara in datorii , doar pentru ca speri ca aia pe care ii mituiesti te vor sustine la vot , atunci.. se intampla…

    valul de ura pe care l-am vazut ieri si alaltaieri.

    Si e perfect normal, la fel cum de anormale au fost reactiile celor care incercau sa umanizeze acest dictator wannabe, incercand sa ne faca sa ne fie mila de el..
    Asa ca .. mwuie livache, mwuie pesede, ati meritat toate flegmele primite pana acum

    Exact. „Romania profunda” inca traieste din doine, balade, povesti cu haiduci, iar hotii si infractorii sunt vazuti intr-o lumina pozitiva. Sper ca acest lucru sa se schimbe.

    Oricum condamnarea de 3.6 ani este o pedepsa extrem de blanda pentru cat rau a facut. Intr-o tara cu apa calda lua cel putin 20 de ani pentru subminarea puterii de stat, inalta tradare, etc.

    Dragnea a fost (si este) unul dintre cele mai detestate personaje politice de dupa Revolutie. Nici macar Nastase nu a fost atat de urat. Macar asta era cizelat, avea si un umor mai de calitate pe cand Dragnea -smecheras limitat cu glume de santierist afisand dispret si aroganta nu putea genera altceva.
    E bine unde e acum, s-a facut dreptate pana la urma.
    Aviz amatorilor ptr. ca in PSD la varf mai sun cativa de genul asta: Serban Nicolae, Iordache, Nicolicea, Olguta,…
    Da, urat insa ura fata de el era prea mare de aceea si era insotit de starzi de strigate, injurii, etc.
    Ai vazut si oameni tristi, care plangeau de necazul lui? Unde erau cei adusi de Codrin sa-l sustina la tribunal? Unde erau zecile de mii adusi cu autobuzele la mega-manifestatiile PSD?

    In Pipera a fost sarbatoare mare,prajituri, etc Posted Image

    Corporatistii nu l-au avut niciodata la inima pe flausat si nici adunatura de penali agramati numita pesedea Posted Image
    Astia selectionati sunt insi cu studii superioare (90% sanse) „educati” europeni . Nu Bizoni ca mine … care sunt automat „asistat” ptr ca nu sunt bogat. A Jefu si nu-ti fa ilzuii amandoi – si io Bioznu – si matale suntem „analfabeti” ca atflel cum am avea o asaorientare politica ?

    Insa asa cum ziceti ..dar profesorii lor nu au nici o vina ?! De eexmplu fodstul dvastra pupil VV Ponta care zibera despre „teleormanizarea” Romaniei … nu era cazul sa invete sa gandeasca inainte sa se ajunga porcuror ?! Si daca nu ilducea capul… poa nu trebuia satermine facultatea!!
    Sau i-a zis ca reva ceva lu Filozofu nationale ca care zicea ca cum :
    Si-atunci, acestea fiind datele realitatilor politice, ce-ar putea fi mai in ton cu ele decat revolutia nascuta in jurul unei injuraturi? Mesajul ei s-ar transmite printr-o complicitate nascuta spontan, care ar cuprinde, ca o trezire din somn, toata Romania. O revolutie cu un mesaj de o simplitate desavarsita, pe intelesul tuturor, nascuta intr-un hohot de ras si de exasperare. O revolutie fara dube, trupe de interventie si gaze lacrimogene, in care n-ai avea in cine sa tragi. O revolutie bazata pe un mesaj-cod, pe o sigla care matura totul in calea ei, o revolutie in care nimeni nu ridica pumnul in aer, nu ameninta, nu urla cu ochii scosi din cap. ? Binentels ca Filozofu’ ar schelali brusc daca i s-a amei zice „de aeronava” si artipa dupapolitie daca i s-ar zice ceva de gatii sai …

    E asta este. Nu au invatat sa gandeasca si ca atre iau beneficiile drept mita : https://s.iw.ro/gateway/g/ZmlsZVNvdXJjZT1odHRwJTNBJTJGJTJG/c3RvcmFnZTA3dHJhbnNjb2Rlci5yY3Mt/cmRzLnJvJTJGc3RvcmFnZSUyRjIwMTkl/MkYwNSUyRjA5JTJGMTA3MTk0Ml8xMDcx/OTQyX2ZseWVyLWFudGktcHNkLWlhc2kt/emlhcnVsZGVpYXNpLTMtMS5qcGcmdz04/MDAmaGFzaD1lMTlmMTA0NGViNGQyYTg2ZDgzYTI2NjQ4YmQ5OGVmNA==.thumb.jpg
    A .. sa gandeasca. „corporatistii” ar trebui sa sprijine pe Daniel Zamfir … ca ei au credite si ipoteci nu io .. Dar ei ?!!!

  34. Nu ” poporul roman crud ” l-a condus pe Liviu Dragnea la Rahova , ci activistii USR si PNL , capii manifestatiilor ” spontane ” .
    Nu pot sa uit nemernicul care il insulta , bine audibil , vocal , cu o buna dictie , in fata camerelor Stirilor TVR pe Adrian Nastase impuscat , pansat la gat , palid ca moartea , evacuat pe o targa ” bolsevicul ” samd -credeti ca acel gunoi reprezinta poporul roman si ca era acolo spontan , de capul lui ?
    Dar daca nimeni nu a deranjat Statul Securist din 2012 pana azi , la ce va asteptati ?
    PS – iertati-mi egoismul – ce va deveni , in lipsa lui Dragnea , proiectul PPP pentru autostrada Brasov – Ploiesti ? E o asociere turco-chineza care e selectionata , ei gasesc finantarea numai ca vine Securitatea ca sau platim trecerea prea scump pe automobilist , sau omoram ursii si pastravii cu santierul ….

  35. https://viorelcostin902204665.wordpress.com/2019/05/27/cine-sunt-cele-5-judecatoare-de-la-iccj-care-l-au-bagat-pe-dragnea-la-inchisoare/

    Luciana Mera, Tatiana Lucia Rog, Simona Daniela Encean, Alexandra Iuliana Rus și Rodica Aida Popa. … după cum se vede complet doar din niste femei … demente.

    O judecător se pensionează … … o cheama Lucian Mera … probabil că o să iasă cu o pensie de 25000 lei pe luna … pensie făcut de Liviu Dragnea, deoarece a spus că judecătorii merită salariile și pensiile astea. PSD le-a marit de 5 ori veniturile celor din justitie, deoarece „merita”.

    Tatiana Lucia Rog e soția generalului SRI, Anton (Toni) Rog, șeful Cyberint … .cu alte cuvinte securitatea ne judeca.

    Rodica Aida Popa a fost vicepreședinte al ICCJ și șefa structurii de securitate a Instanței Supreme, adică șefa judecătorilor care eliberează mandatul de siguranță națională (MSN) pentru SRI.

  36. Dragnea a gresit si el dar totusi nu stiu ce s-a intamplat cu Victor Viorel Ponta..Cel care odata era numit ,,Micul Titulescu” acum a devenit o mare secatura.Si d-voastra si Mircea Geoana ati fost indepartati din PSD dar n-ati avut comportamentul acestei secaturi jalnice.

  37. Părerea mea este că Dragnea nu avea ce să caute în funcția asta. Era o pălărie prea mare pt el. Ponta, da, era ok. Dar Dragnea nu avea pregătirea necesară. Să îl ai președinte la un moment dat pe Adrian Năstase, iar apoi să vină Dragnea în acea funcție, e ca si cum l-ai inlocui pe Florin Piersic cu Firicel din Las Fierbinți!

    • Am vazut cine Ponta, prietene..E omul care a numit-o pe Koveshi si care l-a mentinut pe Basescu in functie.Si care dupa Colectiv a lasat PSD-ul in cu ochii-n soare..Daca ne uitam la discursul lui din ultimii ani nu pot sa constat decat c-a devenit o copie palida a lui Basescu.sub guvernarea lui ponta a fost arestat d-nul Adrian Nastase

  38. Aveti dreptate domunle Nastase cand mentionati statul paralel intre ghilimele. Asa cum bine stiti statul paralel reprezinta institutiile statului (la care se adauga, probabil, anumite ingerinte externe) care actioneaza in cazuri extreme, de cancer social, national. Condamnarea lui Dragnea (un Dinu Paturica cu veleitati supraevaluate) a fost intr-adevar o “lucratura” (pe baze real juridice insa) pe baza unor “gainarii”, intr.-adevar, daca luam in considerare adevarata dimensiune a coruptie si “matrapazlacurilor“ altor baroni locali (ai diferitelor partide politice) si chiar ale lui insusi. Reactia statului paralel a venit insa in momentul in care siguranta nationala se vedea grav afectata de acest individ parvenit pus pe capatuiala si care visa la epoletii lui Napoleon (care in fapt, erau mai degraba ai lui Hitler). De altfel, acelasi lucru vi s-a intamplat si dv. in momentul in care a-ti ajuns la “portile absolutismului discretionar”. Sper sa fi invata ceva din lectiile istoriei.
    In privinta PSD, acest partid nu mai reprezinta (cel putin la momentul Dragnea) interesele ideologiei social-democrate, alegatorii sau poporul. La momentul actual este un partid al mafiei si al mafiotilor carea au instaurat un regim feudal, clientelar, al baroniilor locale, pe care, dupa cate imi aduc aminte, dv. l-ati creat sau cel putin pe care v-ati bazat si i-ati sustinut dezvoltarea.
    Daca v-a parasit intre timp visul grandomaniei si al puterii, avand in vedere experienta, capacitatea si inteligenta superioara oricarui membru actual al PSD, a-ti putea incepe reconstructia partidului social-democrat; de la zero (strategiile nu cred ca va lipsesc; “de la zero”, normal, nu inseamna infiintarea altui partid…). Ponta, pupilul dv. inca este tanar si, in mod sigur, va trece multa apa pe Dunare pana cand va abandona visul suprem (daca-l va abandona, caci vorba ceea, lupul isi schimba parul ….). Ganditi-va, pentru a nu ramane pentru posteritate cu imaginea complet negativa, ca in 20 de ani profilul alegatorului pe care se bazeaza actualmente PSD va fi la doi metri sub pamant…

    PS
    La urma urmelor … in conditiile in care actualii lideri ai PSD nu mai pomenesc de statul paralel, iar dv insistati cu sintagma asta ….

  39. […] Atitudinea și compromisurile lui Dragnea, lipsa de decizie, temporizarea i-au creat și lui probleme dar și partidului și, în definitiv, țării. Îmi pare rău pentru ce îndură, mai ales că știu ce înseamnă umilința unei condamnări și pierderea libertății dar încercările lui de a negocia cu „statul paralel” l-au dus într-o fundătură – în plan personal – iar partidul într-o criză profundă din care va ieși doar dacă înțelege că trebuie folosită o operație chirurgicală și nu administrate „suplimente alimentare”, scria Năstase pe blogul său. […]

  40. […] Atitudinea și compromisurile lui Dragnea, lipsa de decizie, temporizarea i-au creat și lui probleme dar și partidului și, în definitiv, țării. Îmi pare rău pentru ce îndură, mai ales că știu ce înseamnă umilința unei condamnări și pierderea libertății dar încercările lui de a negocia cu „statul paralel” l-au dus într-o fundătură – în plan personal – iar partidul într-o criză profundă din care va ieși doar dacă înțelege că trebuie folosită o operație chirurgicală și nu administrate „suplimente alimentare”, scria Năstase pe blogul său. […]

Lasă un răspuns