Dupa alegerile europarlamentare

Rezultatul PSD la alegerile europarlamentare este dezamagitor. Este o expresie blanda. Acest rezultat va atrage efecte in cascada. Nu vreau sa fiu o Casandra. Deocamdata, nu fac decat sa amintesc scrisoarea lui Badalau, din ianuarie 2018 ( de care pana si el s-a delimitat!) si care atragea atentia asupra unor riscuri pentru perioada viitoare.

Cred ca liderii partidului, inainte de a lua „decizii de confort” dupa acest rezultat si pentru a pregati partidul pentru viitoarele competitii electorale, ar trebui sa revada acele sugestii, facute in urma cu un an si jumatate, si sa-si aduca aminte si de deciziile luate in partid dupa alegerile locale, din 2004.

16 gânduri despre “Dupa alegerile europarlamentare

  1. acum, azi se pare ca este prea tarziu ……..!

    În lun., 27 mai 2019 la 10:49, ADRIAN NĂSTASE a scris:

    > Adrian Năstase posted: „Rezultatul PSD la alegerile europarlamentare este > dezamagitor. Este o expresie blanda. Acest rezultat va atrage efecte in > cascada. Nu vreau sa fiu o Casandra. Deocamdata, nu fac decat sa amintesc > scrisoarea lui Badalau, din ianuarie 2018 ( de care pana si” >

  2. VICTORIA PUPĂTORILOR DE CONDUR

    Iar s-a opintit electoratul din România, și din scremerea sa enormă a rezultat ceea ce a rezultat. Cu un entuziasm care s-a mai întâlnit doar la alegerile prezidențiele din 2014, cetățeanul român s-a gândit să-i trimită la Bruxelles pe Rareș Bogdan, Vasile Blaga și pe Gheorghe Falcă ( am făcut o selecție) . Și pe Băsescu Traian… Ca să scape țara de corupți și impostori, cred … că așa a zis și președintele… Și nu numai pe ei îi trimite … ci și pe „guvernul Cioloș” (împotriva căruia, tot electoratul român a votat masiv în 2016)… adică pe Cioloș Julien… Dragoș Pâslaru… Ghinea Cristian… Dragoș Tudorache (și în lista ALIANȚEI 2020 am operat o selecție și am sărit grațios peste delicata Clotilde Armand care regretă „… foarte mult acest contract cu Bechtel, noi ce am făcut este să verificăm că Bechtel face lucrări de calitate şi cantităţi sunt corecte.” Regrete eterne, și într-o limbă aproximativ română cum s-ar zice!) Acum doi ani și ceva toți ăștia erau „nașpa”, dar acum sunt MINUNAȚI pentru a ne reprezenta în Europa! Se vede că s-au „îndreptat”!

    Sigur , acum urmează Jihadul… căutarea vinovaților… „decât” că de astă dată „vinovatul” e gata fezandat, că i-au tras cetățenii la ștampile-n cap ieri, de nu s-a văzut! Dragnea de vină… că a fost moale… că a fost laș … că și-a ales oameni obedienți… că a fost dictator… că e speriat de pușcărie… că e „coruptul dracului” …chiar și doamna Firea, așa suferindă cum e, a găsit cu cale să facă un efort și să-i tragă și ea un șut în fund, deși erau atâția alții în față care se înghesuiau să o facă! Din punctul meu de vedere, e o explicație așa, ca să ne trezim vorbind… Campania de diabolizare a lui Dragnea s-a dus cu atâta tenacitate încât era aproape imposibil să nu reușească. Dar Dragnea e DOAR UN NUME. Atât… oricine ar fi fost în locul lui ar fi avut parte de un tratament similar. Atacat atât de adversari cât și de foștii prieteni, urât de cetățeni care nu simt nevoia să-și explice ura, ghilotinat în țară și în afara ei, legendat ca ticălos de toată lumea… n-am mai văzut noi chestiile astea? Sigur că le-am mai văzut, și tot în legătură cu președinți social-democrați… Toate frustrările de bodegă sau de cafenea din Centrul Vechi ale electoratului român aveau nevoie de un răspuns. Răspunsul, pentru a fi comod și rapid de înțeles, e bine să fie UNUL SINGUR și ușor de scandat… CIUMA ROȘIE, de exemplu… doar dacă dispare CIUMA ROȘIE , angoasele neaoșe dispar și ele, nu-i așa?

    Am văzut ieri, cu fascinație, cum un segment masiv de populație a ridicat și a ștampilat buletinele pentru referendum, FĂRĂ SĂ AIBĂ HABAR CARE SUNT ÎNTREBĂRILE DINĂUNTRU! Paradoxul este că, deși nu știau întrebările sau nu pricepeau sensul acestora, oamenii cunoșteau perfect RĂSPUNSUL! Că le-a zis președintele… care nici el nu era în stare să reproducă întrebările, evident, dar i-a invitat pe toți să nu-și mai pună probleme și să voteze direct : „DA!” . Electoratul a făcut asta. Ca să moară Dragnea, d’aia a votat la referendum. Ah! să nu-mi spuneți că „mă iau” de electorat și nu e voie să-l atingem cu o floare măcar… am să vă răspund că atunci când ura devine un afrodiziac într-atât de irezistibil un popor își pierde instinctul de conservare și se condamnă singur la moarte. Și o face cu plăcere.

    Cetățeanul român a hotărât, așadar, într-o proporție zdrobitoare că „ROMÂNIA NU MERITĂ MAI MULT”. În Franța, Polonia, Ungaria, Italia, Cehia cetățenii au crezut invers- că țările lor merită mai mult decât să stea preșuleț la ușa Bruxelles-ului și au jucat pe cartea mândriei naționale și a suveranismului. Dar România, canci! Nu a fost interesată. A votat în așa fel încât dacă se mai ia în discuție o rezoluție împotriva ei, la Bruxelles sau Strasbourg să fie sigură că majoritatea oamenilor trimiși acolo o vor vota FĂRĂ GREȚURI!

    Ei, las’ că-i bine cu grumazul la podea … te calcă unii și alții pe „mărul lui Adam”, daʹ i suportabil. Și-apoi, ce-i mai dulce decât să pupi condurul negru al lui Juncker, în timp ce-ți trece prin minte, dar fără să analizezi până la capăt :„De ce dracului condurul ăsta de-l pup eu e negru și celălalt e maro?”

  3. Vorbiți, desigur, din perspectiva unui fost membru de partid, Președinte care a crezut sincer că ideologia și politicile acestuia sunt calea pe care trebuie să meargă România. Fără doar și poate că nimeni nu poate să susțină sus și tare că deține Adevărul Absolut, că are cheia fericirii și prosperității pentru toată comunitatea dar unul face tot ce poate și își pune la dispoziție resursele intelectuale și fizice întru atingerea binelui comun, din care izvorăște cel individual. Buna intenție sinceră este singura care contează.

    Îndoiala mea, pe care v-am mai împărtășit-o cu alte ocazii, este legată de BUNA CREDINȚĂ a conducătorilor actuali ai partidului. Din toate „bârfele” care provin din diverse surse, precum și ascultându-mi simțurile personale – auz, văz etc. și creier, am ajuns la convingerea că nu sunt cu nimic mai buni decât cei de la usr, de la plus, de la pmp, de la pnl… Doamne! Nu-l mai pot vedea pe Orban în stare de permanentă abțiguire – e o paranteză aceasta.

    Așadar, cred că toate partidele și toate ideologiile de fațadă sunt doar niște ouă globaliste plasate strategic în coșuri diferite, motiv pentru care nu am considerat necesar să-i girez cu votul meu – oricum se duc la același patron! Cât despre referendumul lui pește, de toată jena, de toată cacaua, de balamuc, așa cum este el descris în dicționar – abia aceștia sunt niște bani cu adevărat spânzurați de pomană!

    Să mă întorc la europarlamentarii psd-iști care vor mânca o pâine albă la Bruxelles! Istoria ne-a arătat că acolo se face frumos și se votează în grup, sau, cum se poate spune pe la mine pe la țară – în turmă. Deciziile cele mai importante se iau în altă SUFRAGERIE și se numesc DIRECTIVE EUROPENE, știți, alea care se execută, nu se discută. în consecință, nu văd care este rostul neghiobiei acesteia, numită PE, mare mâncătoare de bănet. După dezastrul de ieri care mi-a arătat mie un singur lucru, anume că planeta asta a luat-o razna iar populația (nu POPORUL) acestei țări vrea să dețină locul întâi LA NEBUNIE! Să te lași manipulat într-o asemenea măsură și într-o manieră absolut ridicolă, de doi bani, lipsită chiar și de sofisme de doamne-ajută, îmi arată că noua generație e foarte grea de cap și proastă cu spume! Nu contează ce cred eu despre psd – vă atrag atenția asupra argumentelor cu care au fost convinși o mulțime de oameni să voteze adunătura de pseudopartidulețe de buzunar.

    Vorbind dimineață cu cineva despre rezultatul votului (el mai pasional, eu sictirită mai de demult), acesta mi-a spus că salvarea noastră va veni din Paradisul pe care vom fi în stare să ni-l construim singuri la noi acasă, trăind natural și în armonie cu familia și vecinii. Nu pot să-i dau dreptate întrucât eu cred că binele individual nu poate izvorî decât din cel comun. Și cum pot eu să trăiesc în bula mea de fericire dacă STATUL (cine-o mai fi acesta zilele astea, că aceea nu (mai) suntem noi?!) nu ne lasă să trăim? Nu ne lasă la propriu:

    1.Nu ai voie să deții o armă ca să te aperi dar statul te lasă la îndemâna agresorilor, inclusiv a celor din propria familie.
    2.Nu avem voie să ne creștem copiii cum vrem pentru că există o programă școlară obligatorie, una care urmează să devină sinistră și EXTREM/ MEGA obligatorie și ne vom trezi că progeniturilor noastre li s-au implantat colți de șacali și hiene și li s-a extirpat creierul.
    3.În curând va deveni o ofensă publică să-ți faci cruce când treci pe lângă o biserică (eu nu prea bat cruci, de ce să mint? dar poate altora le place!).
    4.Nu vom avea voie în curând să ne producem singuri mâncarea – nu e safe. Pe alocuri există proiecte de lege în acest sens, chiar și precedente juridice prin State.
    5.Trebuie să contribuim obligatoriu la sistemul public de sănătate unde toți câștigă precum nababii acum dar șpagă tot trebuie să dăm. Cotizațiile sociale au destinul pe care-l cunoașteți.
    6. Îndată ne vom vaccina cu de-a sila ca vitele toți – copiii nu vor fi primiți la școală, nu vei putea să încasezi pensia ori nu te vei putea angaja nicăieri dacă nu ești înțepat cu toată schema.
    7. Este permis să fim hrăniți cu otrăvuri, radiați, intoxicați…
    8. Trebuie să acceptăm că naturalul nu este normal sau vom fi pedepsiți.
    9. etc. (umpleți cu ce vă taie capul)
    10. Trebuie să achităm obligatoriu taxe și impozite din care să fie plătiți oamenii care ne vor amenda/aresta/pedepsi dacă nu ne supunem celor de mai sus.

    Cum să-ți construiești propriul Paradis? Este posibil atunci când dinafara grădinii tale ți se impun asemenea lucruri? Poți să le eviți ori poți face în așa fel încât acestea să nu-ți afecteze viața de familie din Raiul tău personal?

    S-au spânzurat niște bani ca să aflăm un rahat deja cunoscut iar alegerile europarlamentare nu au niciun sens, indiferent cine se duce acolo în numele nostru.

    NU NE MAI APARȚINEM nici cu trupul, nici cu mintea, nici cu sufletul – asta ne comunică agitația de ieri, nu răspunsuri la întrebările cretinoide pe care eu nu le-am înțeles… Dar mă cunoașteți, eu sunt mai slabă de minte.

  4. Criza unei guvernări bune, dar şovăielnice

    Participarea masivă la vot a aruncat în aer toate sondajele pre-electorale iar rezultatul final echivalează cu un masacru pentru PSD. S-au contabilizat toate ezitările şi oscilaţiile politice din ultimul timp : 3 schimbări de guvern, demiterea lui Tudorel Toader (singurul care a reuşit să zdruncine sistemul de teroare judiciară şi un posibil candidat cu şanse reale la prezidenţiale), lupte interne ajunse până la nivelul presei (scandalurile mediatice provocate de Gabriela Firea care au creat imaginea de haos în PSD), etc. S-a dovedit că o guvernare în folosul ţării (creştere economică) şi al populaţiei (creşterea nivelului de trai) nu este suficientă pentru a asigura victoria în alegeri. Pe de o parte, prin măsuri nespecifice unei guvernări de stânga, PSD a creat categorii sociale privilegiate care nu i-au lărgit baza electorală întrucât cei vizaţi profită din plin de noile avantaje create dar votează în continuare cu partidele de dreapta spre care au afinităţi clare. Pe de altă parte, electoratul PSD – deja intimidat şi erodat de minciunile lui Iohannis şi de agresivitatea dreptei politice – a fost demobilizat suplimentar de lipsa de decizie a liderilor PSD care nu au reuşit să transmită un mesaj clar de boicotare a referendumului prin neprezentare, ceea ce a oferit un avantaj propagandistic opoziţiei.

    ALDE şi-a mobilizat mai bine electoratul dar, beneficiind de un bazin electoral redus, a căzut în siajul guvernării comune cu PSD.

    Astfel încât, în timp ce toţi adversarii PSD au strâns rândurile împotriva actualei coaliţii guvernamentale, repetând situaţia din turul II de la precedentele alegeri prezidenţiale, PSD – permanent în defensivă din punct de vedere al propagandei deşi a beneficiat pentru prima dată de sprijinul unui post de televiziune, Antena 3 – a dus o campanie timidă şi confuză în ceea ce priveşte mascarada referendumului, nereuşind să insufle electoratului său ideea de forţă, ci de slăbiciune. Ori, un electorat remanent îmbătrânit şi rural, constituit precumpănitor din oameni care trăiesc din salarii medii şi mici, fără afinităţi faţă de comunicarea prin mijloace electronice, are nevoie să fie sprijinit şi susţinut neîntrerupt prin luptă politico-ideologică.

    În condiţiile dominării mass-mediei de către dreapta politică, PSD ar trebui să încerce să includă în bazinul său electoral şi intelectuali umanişti, care pot răspunde propagandei adverse şi care până acum au fost total ignoraţi.

  5. Referendumul ruşinii– o josnică manipulare electorală

    Alegerile de ieri nu au avut o miză externă : parlamentarii trimişi de PSD nu pot influenţa politica europeană, iar cei ai opoziţiei vor vota, ca şi până acum, împotriva României. Euro-parlamentarele s-au transformat într-un vot cu miză internă, constând din validarea sau nu a referendumului lui Iohannis. Şi, din păcate, PSD a permis adversarilor politici o victorie care reprezintă – propagandistic – o catastrofă.

    Referendumul trebuia blocat nu prin câteva voturi minoritare împotrivă, ci prin boicotarea sa prin neprezentare – aşa cum opoziţia de dreapta s-a angajat în referendumul privind familia. Doar că liderul PSD – timorat de problemele sale cu justiţia şi nedorind să fie considerat adversar al luptei anti-corupţie – i-a dat lui Iohannis în mână toate atuurile, uitând că în ultimă instanţă puterea politică este dată de rezultatul alegerilor. Pierderea acestora nu va scuti conducerea PSD de eticheta de « corupţi », ci din contra va accentua presiunile asupra partidului şi intimidarea votanţilor săi.

    Singurul succes real al referendumului este acela că cei aflaţi în detenţie au votat în favoarea sa în proporţie de 90%, ceea ce dovedeşte că cei mai vajnici luptători anti-corupţie şi cei mai pro-europeni cetăţeni din România sunt puşcăriaşii !

    Astăzi, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv printr-o sentinţă ce reînvie justiţia politică de tip stalinist introdusă de Traian Băsescu. Însă prin politica sa de cadre, Dragnea lasă în urmă un partid lipsit de personalităţi de prima mână care să-şi poată asuma responsabilităţile majore din perioada următoare. Este totuşi de sperat că în faţa crizei interne în care se găseşte partidul, şi în faţa atacurilor de o violenţă extremă din partea partidelor de dreapta şi a mass-mediei aservite lor, se vor găsi resurse care să-i păstreze unitatea şi lideri competenţi şi curajoşi care să caute soluţii de contracarare a ameninţărilor nu numai la adresa PSD, dar chiar şi a democraţiei în România.

  6. Mă uit la televizor și-i văd pe cei care îl hulesc pe Liviu Dragnea și-mi amintesc că în iunie 2014 avea loc o altă arestare. Și, ca orice cetățean onest, mă întreb: de ce li se întâmplă acestea doar liderilor P.S.D, care au vrut să facă ceva pentru România?De unde atâta ură și cine sunt responsabili de întinderea urii ca o pecingine, peste suflarea românească?Vorbim de statul paralel, numai că nu o spunem pe șleau: statul paralel vine din afara României; în România sunt doar slugile!
    Am recitit scrisoarea lui Bădălău și cred că pe poporul român nu-l interesează dacă știe un nume al vreunui ministru, pentru că a trecut vremurile când poporul harnic și muncitor le purta la defilări portretele miniștrilor, cu foarte multă mândrie.Nu-l interesează nici ,,bâlbâielile” pesediștilor ( acestea sunt speculate de opoziție și de presă, pe care le-au folosit ca un leit motiv , față de care pesediștii nu au luat atitudine). Poporul român, devenit aprig luptător împotriva corupției, crede că totul i se cuvine și cu cât i se face dreptate este tot mai nemulțumit și hoții strigă hoții, iar liderii anticorupție sunt cei mai mari corupți. Dar au tupeu.
    De ce a luat PSD doar 23 de procente? Pentru că:
    – membrii pesediști au vorbit doar de măsurile sociale și nu au arătat câte s-au realizat prin P.D.L. , în toate domeniile;
    – nu i-au folosit pe tinerii pesediști, ca propagandiști în instituții, cămine studențești ( și se spune că pesediștii sunt urmașii comuniștilor!) așa cum au procedat peneliștii și useriștii. Aceștia nu au făcut propagandă pentru ei , ci au făcut propagandă antipesede.
    Au făcut-o simplu și constant: pe la colțuri, la o cafea, aruncând câte o ,,șopârliță”. Și o fac de mult timp, pe nesimțite, fără ca interlocutorul să simtă sau să înțeleagă că este manipulat;
    – după mitingul din ianuarie 2017, când PSD a cedat, acest partid a devenit sclavul străzii;
    – Liviu Dragnea a intrat, fără să-și dea seama ( dar poate și-a dat dar a crezut că e mai deștept decât ,,baronii” locali) în intriga provincialilor și a ,,bizantinilor” de pe Dâmboviță;
    – Liviu Dragnea, ca fost lider local, ar fi trebuit să știe că pe liderii din teritoriu nu-i interesează decât alegerile locale;
    – La televiziuni, veneau pesediști care , în majoritate, nu erau pregătiți și nu erau spontani în replici sau cei care dădeau doar din gură, fără să spuă nimic concret ca R.Plumb sau C. Ștefănescu, repetând lozinci.
    În concluzie, PSD a câștigat alegerile parlamentare printr-un program și au pierdut alegerile europarlamentare prin lipsa unei strategii de comunicare!

  7. @ domnul Popescu, la o postare mai veche

    N-am nicio treaba cu partidul in cauza, am scris din inima.Daca nu schimbi ceva rezultatul va fi acelasi.Nu poti astepta rezultate diferite facand mereu aceleasi lucruri.
    E nevoie de un tanar pentru candidatura, o punte intre generatii, o schumbare de imagine.

    Mai jos o postare on-topic

  8. On topic:

    1.Deci avem o participare masiva.Sa vedem mecanismul, de ce avem prezenta.L-am descoperit azi in autobuz.E hilar ce cred oamenii, dar real.Sa crezi ca ies unii din puscarii in functie de vot e destul de ciudat, in opinia mea.N-are nicio legatura prezenta masiva cu iubirea de UE, si nici cu autostrazile, si nici cu multinationali la vedere.

    In partea din fata a unui autobuz de transport orasenesc, doi oameni, discutau cu soferul, toti la vreo 50-60 de ani.Unul cu putina chelie si mustata, frunte lucioasa, soferul- un profesionist desavarsit-care nu prea intelegea cum se abordeaza sensurile giratorii(stia politica insa) si un alt barbat cu par grizonat, dar mai uscativ, genul aprobator/retras(simula echidistanta probabil, parea defensiv rusinat), reproduc aproximativ, am auzit discutia involuntar :

    „-Bah, io nu credeam ca-l aresteaza p-asta, ziceam ca scapa.D-aia m-am si dus de fapt.Daca nu mergeam scapa si mazarica, scapau toti.Daca iesea psd, scapa.
    -Acuma cine vine, e aia Viorica ?
    -Da, da’ nu merge s-o dea jos sunt prea multi pesedisti.
    Sunt multi rau in Parlament.
    -Da ma si ma eneeveaza ca-s mereu cam aceiasi, ba se duc in pnl, ba-n psd.Mereu aceiasi care se muta…”

    Pe o bancheta, mai la mijloc o doamna cu burka, n-avea batic ci chiar burka, tactilea pe feisbuc.Inramplator s-a observat la deschiderea unor mesaje cate-o „placa” cu un DA pe fond alb.

    2.Asadar, aducerea lui Mazare n-a fost intamplatoare, nici amanarea si nici cuplarea referendumurilor cu europarlamentarele.Iar oamenii inteleg lucrurile direct, simplu.Asta e.
    Deci participarea masiva a avut ca scop” sa nu scape”, n-a avut nucio legatura cu europarlamentarele.

    Deci mecanismul este exact ala de la OUG 13 , care nu a fost despre amnistie si gratiere, dar lumea asta a crezut si crede.
    Oamenii cred ca cineva vrea sa scape pe X prin OUG-uri din tot sufletul.Probabil un psiholog ar putea sa inteleaga mai bine de unde le vine aceasta „frica”.Sincer, sunt depasit de fenomen, nu-l inteleg.

    Deci se poate presupune, ca la prezidentuale va fi utilizat exact acelasi mecanism pentru ca pur si simplu merge.

    Prezenta n-a fost maxima pentru ca unii au fost la gratare sau petreceri, altii au zis sa nu fie luati la ochi, iar pe altii nu i-a interesat.Deci sa nu se repeada nimeni sa-si puna vreo eticheta de invingator ca mai sunt niste oameni care nu au participat, poate din „frica” de a nu fi luati la ochi sau dezinteres.Participarea la prezidentiale parca a fost ceva mai mare.Invingator este Manfred insa, per ansamblu.

    Deci pentru o politica sanatoasa trebuie eliminate, demontate aceste „frici”.

    Alte observatii, tehnice:

    -Buletinele de vot aveau partide/liste fata-verso si hartie foarte subtire.Apasai slab nu se imprima, apasai tare iesea si pe parte unde era alta lista a altui partid.Lrobabil motivatie pentru anulare, probabil.
    Poate data viitoare buletinele de vot sunt facute bine.
    -Mi-a placut „secretul votului”.
    Intrai, se verifica CI-ul, dupa care spuneai ce si cum la intrebarea operatorului, iar ala/verificatoru’, racnea in sala un numar de identificare, adicatelea nu se spunea numele, era numarul din lista.
    Daca era doar cu europarlamentare, dar la usa era coada, iar in sala erau ceilalti votanti, cat de secret era pana la urma.Curat vot secret.😀

    Daca nu se schimba nimic la nivel de imagine, in decembrie va fi utilizat acelasi mecanism.
    Oamenii s-au dus la vot pe post de jurati s-ar putea concluziona, iar ura e singurul argument.

  9. Vorbesc unii despre dizolvarea Parlamentului, la momentul asta doar o lovitura de stat poate genera dizolvarea.
    Romania inca nu e Ucraina.
    Constitutia Romaniei e foarte clara.
    Asa ceva ar duce la disparitia Statului de Drept in Romania in fapt si practica.

    Nu stim ce va face Premierul, dar sa citim nitel de prin Constitutia Romaniei, inca in vigoare, LEGEA SUPREMA:

    I.Durata mandatului Parlamentului

    ARTICOLUL 63

    (1) Camera Deputaţilor şi Senatul sunt alese pentru un mandat de 4 ani, care se prelungeşte de drept în stare de mobilizare, de război, de asediu sau de urgenţă, până la încetarea acestora.
    (2) Alegerile pentru Camera Deputaţilor şi pentru Senat se desfăşoară în cel mult 3 luni de la expirarea mandatului sau de la dizolvarea Parlamentului.

    (3) Parlamentul nou ales se întruneşte, la convocarea Preşedintelui României, în cel mult 20 de zile de la alegeri.

    (4) Mandatul Camerelor se prelungeşte până la întrunirea legală a noului Parlament. În această perioadă nu poate fi revizuită Constituţia şi nu pot fi adoptate, modificate sau abrogate legi organice.

    (5) Proiectele de legi sau propunerile legislative înscrise pe ordinea de zi a Parlamentului precedent îşi continuă procedura în noul Parlament.

    III.Dizolvarea Parlamentului

    ARTICOLUL 89

    (1) [b]După consultarea preşedinţilor celor două Camere şi a liderilor grupurilor parlamentare, Preşedintele României poate să dizolve Parlamentul, dacă acesta nu a acordat votul de încredere pentru formarea Guvernului în termen de 60 de zile de la prima solicitare şi numai după respingerea a cel puţin două solicitări de învestitură.[/b]
    (2) În cursul unui an, Parlamentul poate fi dizolvat o singură dată.

    [b](3) Parlamentul nu poate fi dizolvat [i]în ultimele 6 luni ale mandatului Preşedintelui României[/i] şi nici în timpul stării de mobilizare, de război, de asediu sau de urgenţă.[/b]

    III.Încetarea mandatului Guvernului

    ARTICOLUL 110

    (1) Guvernul îşi exercită mandatul până la data validării alegerilor parlamentare generale.
    (2) Guvernul este demis la data retragerii de către Parlament a încrederii acordate sau dacă primul-ministru se află în una dintre situaţiile prevăzute la articolul 106, cu excepţia revocării, ori este în imposibilitatea de a-şi exercita atribuţiile mai mult de 45 de zile.

    (3) În situaţiile prevăzute în alineatul (2) sunt aplicabile prevederile articolului 103.

    (4) Guvernul al cărui mandat a încetat potrivit alineatelor (1) şi (2) îndeplineşte numai actele necesare pentru administrarea treburilor publice, până la depunerea jurământului de membrii noului Guvern.

  10. Vorbeam de lideri tineri care sa reformeze partide sau sisteme..

    In PSD exista un tanar foarte bine pregatit.
    Este vorba de Victor Negrescu.

    -Nascut 1985, deci nu a fost membru UTC sau PCR, nu are metehne
    -Membru PSD cu ceva vechime si cu experienta internationala, nu e adus de la vreo televiziune la apelul de seara
    -E banttean deci acceseaza si Ardealul ca si bazin electoral si e si patriot
    -E pro-european, deci nu e cu rusii.
    -Nu e certat cu legea.
    -E scolit si nu comite erori in discurs, deci nu i se poate aplica una dintre cele doua etichete rezist, conform carora ca pesedist/simpatizant esti penal sau incult.

    Mi se pare ca indeplineste cam toate conditiile pentru a castiga alegeri.

    Iar ciorbele reincalzite cu oameni plecati si reintorsi nu vor functiona cel mai probabil.Vor duce in exact acelasi punct.

Lasă un răspuns