La Bruxelles

Sunt pentru cateva zile la Bruxelles. Sa ma intalnesc cu cativa prieteni. Atmosfera e de asteptare. Alegerile de duminica pot schimba configuratia traditionala a Parlamentului european dar vor avea o mare importanta si pentru desemnarea comisarilor sau a presedintelui Comisiei.

Si la Bucuresti alegerile vor avea semnificatie pentru perioada ce urmeaza. Validarea sau nu a referendumului poate fi un test pentru presedintele Iohannis dar si pentru desemnarea unui candidat al Dreptei la prezidentiale. Si pentru PSD alegerile vor fi un test. Nu este vorba doar de procente ci si de desemnarea unui candidat comun al Aliantei.

Va fi si un test pentru societatea romaneasca. Vom asista oare la repetarea istoriei anilor ’20 si ’30, din secolul trecut, cu radicalizarea extrema a tinerilor, cu accentuarea furiei sociale – precum in Franta – sau cu dezvoltarea unor forme de violenta, nu doar in spatiul virtual?

Toate aceste pericole pot fi evitate printr-un vot responsabil.

10 gânduri despre “La Bruxelles

  1. INTEGRARE ȘI INOVARE ÎN „PLUS” PENTRU CIOLOȘ

    Ce oare aveți în minte, prieteni, dacă eu spun „iată roata motrice” din dosul… pardon! …din spatele unui vehicul? Cred că aveți în minte că e roata aia, cea mai șmecheră dintre roți, care-mpinge vehiculul în față, ca să-l vedem noi cât e de fălos și ce elegant se mișcă…Dacă însă nu zic eu, ci zice Cioloș Dacian Julien, chestia cu „roata motrice ” iar vehiculul e Partidul Libertate Unitate Solidaritate, adică PLUS, ei bine, atunci e o roată mult mai exotică, având colțuri, adâncituri și excrescențe… când concavă, când convexă… când pe stânga , când pe dreapta, și se numește sigur-sigur Oana Bogdan.

    Presa a relatat unele idei ale „roții motrice” despre proprietate, desființarea agriculturii și conviețuirea în grupuri (cete) – de pescari, vânători și culegători de fructe, cred, din moment ce agricultura și zootehnia nu vor mai exista… dar, dacă v-ați rezumat la ceea ce ați citit în presa virtuală, zău că ați pierdut mult…Căci doamna Oana Bogdan a dat un interviu pentru G4 MEDIA.ro ( n-ați vrea să știți cine-s ăștia, credeți-mă, puteți reține doar că Dan Tapalagă i-a luat interviul) unde s-a „desfășurat ” mai confortabil, pe parcursul a 37 de minute.

    Am rămas cu gura căscată chiar de la debutul furtunos al interviului și nu știu dacă mi-am revenit până la sfârșit! De ce-am zis „debut furtunos”? Păi, ziceți și dumneavoastră, dacă n-am dreptate:

    R.: „Cu ce vă ocupați în partid?”
    O.B.:„Mă ocup de INTEGRARE și INOVARE adică ajut partidul să nu lucreze în silozuri, să nu lucreze NEINTEGRAT . Și mă ocup de tot ce-ar fi nou și cum să folosim aceste idei noi pentru partid…”
    R: „Ce înseamnă INTEGRARE și INOVARE?”
    OB.:„Păi înseamnă, în primul rând, dacă ne gândim la programul politic, da? cum să facem să gândim toate temele programului politic INTEGRAT, adică să aibă legătură una cu alta( !!!) , din care să rezulte un real proiect pentru România , ar fi pe partea de program politic, pe partea de dezvoltare a partidului , ne dorim un partid mare, ar fi tot așa, să dezvoltăm legătura între departamente, între ideile care apar, între oameni și idei( !!!) .”

    Ați prins sensul, da? Asta face „roata motrice”, stabilește legătura „între ideile care apar, între oameni și idei”. Cum, puțin mai încolo, ne detaliază și ideile, am înțeles de ce e nevoie de cineva care să le facă cunoștință cu membrii de partid, căci fără asta, chiar nu știu cum s-ar lipi ideile alea de oameni! Numai că doamna reușește, deoarece, zice dânsa nu e arhitect de case, ci e ARHITECT DE ORGANIZAȚII și DE GUVERNE ( ei, să fi știut el, Klaus, că dânsa e arhitect de GUVERNE, cred că-i comanda pe banii administrației prezidențiale o mândrețe de GUVERNUL MEU cu șaisprezece etaje, de-ar fi stat mâța-n coadă!)

    Dar să revenim la interviu…

    R: „Ce fel de partid? Mai pe dreapta? mai pe stânga?”
    OB:„Mai pe centru-dreapta… ne gândim să testăm în partid democrația participativă și apoi să o propunem României.”
    R:„ Care ar fi principalele valori? Cu ce vă diferențiați față de alte partide?”
    O.B: „Noi avem CINCI valori cu care lucrăm: UNA este solidaritatea, CEALALTĂ este demnitatea.”

    Și-atât. Deci, cetățeni: „…cei patru evangheliști au fost trei, Luca și Matei !” pentru că restul de trei valori cu care lucrează dânsa când scoate partidul din silozuri, au rămas necunoscute marelui public.

    Imediat, Dan Tapalagă murmură, nemulțumit…

    R: „Astea nu sunt valori ideologice… solidaritatea, demnitatea… ”
    OR: „Ba da, solidaritatea mai de STÂNGA și demnitatea ar fi o valoare de DREAPTA . Banii vor veni din stimularea antreprenoriatului, din eficientizarea administrației , ca să luăm acele măsuri în educație , sănătate, statul e un facilitator… nu îți dă, crează oportunități. Apoi- măsuri de stânga… să rezolvăm inechitabilitatea socială, să eradicăm sărăcia…
    R: „Ideologic, cam «struțocămilă»…”

    …iar între timp ne apropiem vertiginos de ideile cu privire la proprietate:

    R: „Explicați afirmația că am fi mult mai buni dacă nu am mai avea proprietăți, și am trăi în grupuri…”
    OB: „Toate problemele pe care le avem vin de la stabilirea de granițe, de la individualism, de la bătaia pe resurse, de la posesiuni… eu cred că se poate trăi și altfel… a trăi în grup se referă la ceea ce se întâmplă deja în vest, au apărut noi forme de locuire- oamenii locuiesc în grup, există familii în continuare, evident, dar că aceste familii sunt PROPRIETARI ÎMPREUNĂ, și se grupează pe vârste, deci ai o familie de oameni mai în vârstă și o familie de oameni cu copii, și se ajută … cei bătrâni nu mai trebuie să meargă la azil, cei mai tineri au grijă de ei, ei au grijă de copii, și au SPAȚII COMUNE, BUCĂTĂRII, SUFRAGERII , proprietatea gândită diferit, oamenii au acțiuni DIN MAI MULTE CLĂDIRI (!!!) în care SE MUTĂ DE-A LUNGUL TIMPULUI (!!!) , când ești tânăr-garsonieră, când ai copii stai într-o căsuță în același cartier, când ești în vârstă te muți într-un apartament pentru că nu vrei să urci scări… noi forme de conviețuire… pe care oamenii le caută de nevoie . Eu nu am vorbit de abolirea proprietății, ci de RENUNȚAREA DE BUNĂVOIE… și poate nu renunți cu totul…e un alt mod de raportare la proprietate… N-am spus că mâine ne apucăm de treaba asta… am zis că ar fi o lume mai bună dacă nu ne-am mai lupta pe pământ, pe resurse…”
    R.:„Dar lupta asta nu e în ADN, în firea umană?”
    OB.:„Da, dar trebuie să încercăm SĂ SCHIMBĂM asta…”
    ……………………………………………………………………………………….
    Bucătării și sufragerii comune, da? Adică, din câte ne amintim, coșmarul Rusiei comuniste urbane, transplantat cu succes și în România veacului trecut …e bine că totuși, doamna arhitect nu vrea să se apuce chiar mâine de revoluție.

    Și apropo, doamna Oana… poate fi schimbat ADN-ul … în România treaba asta o fac îndeobște jandarmii, când dau cu gaze lacrimogene în timp ce Dragnea, cocoțat pe cisternă și mânuind abil tulumba, îl stropește pe Mălin Bot, ca să crească mare !

  2. In mai putin de doua zile ne vom indrepta spre vot. Sa asteptam alegerile si rezultatele cu incredere si implicati activ. Mai mult ca niciodata, cetatenii stiu ce vor. Gâsca nu se.îneacă!

  3. Iată o mişcare excelentă care face mai mult decât toate mitingurile cu huiduieli sălbatice :
    Premierul Viorica Dăncilă a transmis că a reanalizat contextul politic şi că a decis să nu voteze la referendumul convocat de Klaus Iohannis.

    „Am fost hotărâtă să particip la referendum. Sunt un om al echilibrului şi am vrut să demonstrez acest lucru. În urma ultimelor intervenţii ale preşedintelui Iohannis, am văzut de fapt că acest referendum nu are o miză decât pentru interesul propriu, pentru dărâmarea Guvernului şi pentru a se poziţiona împotriva partidului din care fac parte. De aceea le-am transmis tuturor colegilor mei că nu o să fiu părtaşă la această atitudine a domnului preşedinte – ultimele declaraţii au demonstrat acest lucru – şi că nu voi vota la referendum”, a afirmat Dăncilă, la Antena 3.

    Ea a precizat că nu va ridica cele două buletine de vot pentru referendum.

    „Am tot crezut că poate preşedintele Iohannis, cu toate că nu prea a demonstrat acest lucru, poate măcar la acest referendum să aibă un pic de imparţialitate, dar am văzut şi ultima declaraţie, care este destul de elocventă, şi anume, faptul că vrea un alt guvern, un guvern mai bun. Deci e clar că domnul preşedinte Iohannis foloseşte referendumul în interesul campaniei electorale, atât a lui, cât şi a partidului pe care îl reprezintă”, a adăugat premierul.

  4. Anomalii strigătoare la cer :
    – Un penal ca Iohanus, cu vreo 40 de dosare penale are tupeul şi neobrăzarea să ceară românilor :
    ” Votaţi pentru o justiţie dreaptă !”, adică aia care să-l bage la zdup….
    – În ultimul dosar al lui Dragnea, celebrul „Bombonica”, deşi „uriaşul” prejudiciu de 8.ooo de euro a fost recuperat în întregime şi-n primă instanţă Liviu Dragnea a fost condamnat la trei ani şi jumătate într-un proces instrumentat de DNA deşi această instituţie era abilitată să preia cazuri cu prejudicii de la 100.000 de euro în sus, nu în jos , acum procurorul cere chiar mărirea acestei pedepse !
    – O personalitate ca Adrian Năstase nu are voie nu numai să fie ales, dar nici măcar să voteze !

  5. @ Zev

    Gabi Oprea este un patriot ? Esti simpatic …
    Patrioti au fost bunicii , strabunicii si strabunii nostri care au luptat si s-au jertfit pentru tara asta si altii ; poate si noi un 0,1% pentru ca zbieram de ani de zile cate nelegiuiri se intampla in Romania de la Basescu incoace .

    Gabi Oprea e patriot din ala pe sute de milioane de lei/luna ca majoritatea celor din servicii si politie ! Patrioti din aia moderni care au vandut tara strainilor si s-au transformat in potera strainilor .

    Niste smecheri care au in cap numai bani , grade si privilegii si care in caz de razboi ar fi primii care ar fugi din tara . Dealtfel , parcursul si ascensiunea acestui ZERO este demna de emisiunile lui Mihai Bendeac . Iar matricea dupa care functioneaza generalul 🙂 a explicat-o chiar el :

    ” am aflat ca lui ala ii plac micii de la Cocosatu si i-am dus mici de la Cocosatu …”

    ” am aflat ca lui alalalt ii place fasolea cu ciolan si l-am invitat la popota la o fasole cu ciolan …”

    ” daca tot ne-am trezit cu niste bani in buget i-am zis lui Victor sa mai cumparam 10 avioane F16 si niste masini la MAI … ”

    Simplist de tot … La fel Ponta , Maior , Kovesi , Coldea , Stanciu si toti ticalosii astia care au transformat tara asta intr-o puscarie !

  6. Stiti ce ma bucura dupa ce v-am citit cateva articole din luna aceasta, ma bucura ca si eu gandesc la fel, si n am studiat stiinte politice sau dreptul ci medicina – totul se rezuma la “common sense” pana la urma. Zic common sense ca nu-i gasesc o traducere care sa nu-i piarda intelesul.
    Si astia de se auto-definesc intelectuali au o ura si un limbaj de denigreaza omul intr-adevar intelectual(aici fac referire la dumneavoastra) si fac politica dintr-asta fara sens. Eu n-am mai votat de cand a iesit Dl Basescu presedinte prima data. N-am mai fost la nici un vot de atunci la noi in tara pentru ca n-am mai inteles rostul votului, al presedintelui, premierului, ministrii cand exista acelasi obiectiv. Din pacate s-a demonstrat de atatea ori ca fiecare face de vrea si e liber sa se abata de la programul/ideologia partidului incat am ajuns sa gandesc despre ce pot face eu ca cetatean, medic, om in limitele pe care le am. Si sunt multumita ca facusi cateva lucruri si fara vot 😉

Lasă un răspuns