Mitică Iohannis

Duminică, vor fi alegeri pentru Parlamentul european si un surogat de referendum cu două intrebări – pe care nici Iohannis nu si le aminteste.

Iohannis a transformat ceea ce trebuia să fie o dezbatere despre proiectul european intr-o pre-campanie prezidentială, gândită in folosul propriu.

Acum, aproape de finalul mandatului său, pot să-mi confirm ceea ce scriam in 2014, inainte de alegerile prezidentiale – Iohannis este mai balcanic decât noi toti. De la nemti nu are decât numele. Conduita sa permanent partizană, lipsa de corectitudine in relatia cu altii, continuarea complicitătii cu segmente ale serviciilor si justitiei (preluată de la Băsescu), lipsa de elegantă publică, grobianismul din exprimările referitoare la PSD si la guvernul Aliantei PSD/ALDE, incapacitatea de dialog  cu guvernul, cu parlamentul si cu segmente mai largi de cetăteni dovedesc faptul că cei care si-au inchipuit că Iohannis ar putea fi un nou Carol I, integrator si constructor de institutii, s-au inselat foarte tare. Iar incăpătânarea  pentru realizarea unui referendum ce nu-i va fi util nici măcar lui  dovedeste lipsă de capacitate strategică. M-a intristat si  lipsa de creativitate in politica externă, precum si incapacitatea de a face compromisuri cu guvernul pentru a debloca situatii jenante – cum ar fi numirea unor ambasadori.

De aceea, pentru mine (inclusiv pentru motive ce tin de atitudinea sa in alegerile prezidentiale din 2004 – de sprijin pentru Stolojan si apoi pentru Băsescu, desi PSD avea un acord politic cu FDG – Karl Werner Iohannis va fi perpetuu Mitică Iohannis.

PS Am răsfoit cartea sa EU.RO. M-a dezamăgit. Este un fel  de documentar de popularizare. Nu presedintele tării face o astfel de lucrare. Cartea putea fi usor asamblată, de exemplu, de Reprezentanta UE de la Bucuresti, bine informată altfel, inclusiv in ceea ce priveste cantitatea de mazăre importată din Madagascar (ce mojicie!)

39 de gânduri despre “Mitică Iohannis

  1. Cum s-ar spune , Iohannis este un neamt din Targu Neamt …
    Cred ca am mai spus o data ; in zona mea exista o vorba veche :

    ” Daca la o casa de sasi nu gasesti un prostalau , atunci la urmatoarea casa sigur vei gasi doi prostalai . ” Vorba veche de sute de ani .

    In rest , sa ne distram cu un alt roman neaos : dl. Ludovic

    https://www.cotidianul.ro/miorita-pindita-de-alt-cioban/

  2. Cat priveste ” cartea sa ” , sa-mi fie cu iertare ! Nu stiu cine i-a incropit aceasta carte dar eu nu-l vad pe inghesuitul asta de Iohannis sa scrie nici 3 pagini ! Omul e ingust rau la minte ; e de nivelul lui Gabi Oprea .

  3. Cata dreptate si ce frumos spuneti adevarul domnule Prim Ministru,adevar pe care Iohannis si sustinatorii lui nu-l vad, sau il vad dar se tem ca pierd putere cu totul si sunt disperati !

  4. Refondarea Uniunii Europene: Sursa secreta a federalizarii Europei (SUE). Ultimele euroalegeri?

    Legarea prezentei la vot la europarlamentarele din 26 mai de atitudinea fata de proiectul european originar din 1950 e o interpretare dusa mult prea departe. Prezenta la urne va fi un indicator fata de directia UE din ultimii 5 ani, 2014-2019.

    Partidele anti-statu quo si anti-establishment nu sunt „antieuropene”. Ele sunt autentic reprezentative pentru interesele europenilor si Europei si sunt critice la derapajele birocratiei conducatoare de la Bruxelles.

    Cred ca mai realista ar fi clasificarea partidelor europene in partide nationaliste si partide globaliste, o diviziune care inseamna Doua Europe, reproductibila in fiecare stat membru al UE, asa cum la noi avem Doua Romanii.

    Partidele nationaliste sunt cele care in mod real sunt spre centrul sau mijlocul esichierelor nationale, deci sunt echilibrate. Doar limbajul orwellian, al dublu-ganditului si dublu-vorbitului le deconoteaza ca „extremiste” si le conoteaza pe cele globaliste ca „normale”.

    Partidele globaliste sunt adepte ale centralizarii birocratice prin federalizare, formarea unui suprstat european, SUE, dupa modelul SUA. Pentru cei care nu au observat, Parlamentul European este o institutie a federalizarii, prin de-nationalizarea statelor UE. In fapt, moartea natiunilor.

    Nu e nevoie de un Parlament European (PE), de europarlamentari, asa cum ONU nu are nevoie de mondoparlamentari. Consiliul European, care reuneste liderii nationali, alesi prin vot national, de electoratele din tarile lor, este cel mai reprezentativ posibil ale intereselor nationale.

    Protestacii la ideea ca PE este un instrument de federalizare si o curea de transmisie a intereselor globaliste, le recomand sa analizeze cu atentie mandatele presedintilor acestui forum malformator al directiei de inaintare a UE, de indepartare de interesele nationale.

    Referitor la liderii europeni din PPE, partid transnational prin definitie si scopuri, nu cred sa existe vreo rezerva privind birocratizarea europeana prin federalizare (SUE). Si Traian Basescu canta daunazi la tv aria sa indragita „SUE”, „SUE”…

    Mai grav e la stanga, de unde a pornit primul plan concret de federalizare, cu termen pentru realizarea SUE pana in 2025, dar si de metisare a populatiei Europei. Acest plan globalist a fost articulat de fostul lider german al SPD si fost presedinte al PE, Martin Schulz.

    Influencerii americani Steve Banon si George Soros, primul de dreapta, al doilea de stanga, un alt exemplu de cooperare pentru federealizare europeana (SUE) si, intr-un final, pentru globalizare politica a Lumii (Guvern Mondial) si-au ratat misiunile federalist/globaliste in UE.

    Daca 30 % – 35% vor vota cu suveranistii – nationalistii, „populistii” sau „radicalii” cum defetist globalistii ii pun in aceeasi oala pe toti europenistii, care sunt simultan patrioti europeni si patrioti nationali -, procentul va arata ca UE nu merge in directia cea buna.

    Suveranistii vor fi indispensabili noilor institutii de putere europene, fara ei nu se va putea face o majoritate functionala, si atunci reforma UE, atat de mult bajbaita si amanata, va fi musai declansata si infaptuita, pe mandatul urmatorilor cinci ani, 2019 -2024.

    A doua caracteristica majora a europarlamentarelor 2019 va fi ca vor inregistra cea mai scazuta prezenta la vot. Cel putin, in Europa Centrala si de Est (ECE), asupra careia sunt cele mai multe si mai mari presiuni de conformare din partea birocratiei conducatoare de la Bruxelles.

    Pentru ce sa validezi o noua birocratie conducatoare, cand inca nealeasa emite sentinte, ultimaturi, discriminari? Va fi clar un indicator de nereprezentativitate, care va pune in discutie utilitatea PE. Pentru ECE, ar putea fi ultimul act din piesa birocratilor bruxellezi.

    Controlul asupra Consiliului European, inclusiv retragerea de mandate, se poate efectua mult mai usor si mai eficient in cadrele nationale, asupra liderilor alesi de catre electoratele tarilor membre.
    Este mult mai usor sa convoci un referendum national, alegeri anticipate nationale sau motiune de cenzura nationala, decat cele europene. Interesul national va fi explicit in prim plan, cel birocratic, al functionarilor bruxellezi, in plan secund.

    Ca institutie a democratiilor reprezentative si directe nationale, Consiliul European poate exercita prerogative decizionale chiar mai bine si mai legitim decat actualul Parlament European.

    Cred ca si denumirea de Consiliu European ar trebui mai „traditionalizata”, ca in alte tari si regiuni. Cea de Concilium (lat), format din Conciliabili, lideri europeni care se aduna pentru a se pune de acord, ar exprima o traditie europeana.

    Conciliu si conciliabil mi se par inaintea termenilor de parlament si parlamentar. Mai importanta decat discutarea nesfarsita, uneori anatagonica, este ajungerea la un acord, la o decizie comuna. Diferentele calitative institutionale sunt evidente.

    PS/NB: Nu pot incheia fara o explicatie scurta, privitoare la cauza pentru care PSD este tinta criticilor de campanie si extra-campanie ale presedintelui Klaus Iohannis si PNL, conjugate cu atacurile politice si electorale ale birocratiei conducatoare bruxelleze.

    Romania politica a etapei este scindata in Doua Romanii, potrivit impartirii ei in tabara independentistilor si tabara vasalistilor: o Romanie independenta si o Romanie vasala.

    http://www.contributors.ro/editorial/aici-uniunea-europeana-urmeaza-ora-exacta/

  5. Poate ii idealizam prea mult pe nemti.

    Incepsaii vad ca fiind mincinosi nerusinati, prefacuti, plagaciosi la extrem, besnic nemultumiti . Si imi vine sa zic capretentiuile lor de Herrenvolci sunt doar o traducere a ..”Poporului Ales”!!!

    Si hai sa nu ne extaziem inutil cand zicem despre Carol 1roman. ma rpg a avit merituldeafi impus tunulKruooin armia romana (o alegere excelenta!) si cam atat. In rest s-a comportat cf cresterii sale (adica ..nu amnate pe gata ca „localnicii”, rezervat … ) plus inclinatieilor sale(zgarie branza .. ) samd . Si trugas cat cuprinde – ca era Hohenzollern! Da cehstia asta cupkata cu ocoarana de otel da bine .. cat timo nu uiti cine a platit cu sange otelul!!

    Daca e vrenu care sacreaza ca am fost nedept cu nemtii … mai am destule de zis!!

    • Pe nemti ii idealizeaza imbecilii si ignorantii ! Doar aia pot trai cu impresia ca unii ca Werner , Ludovic si Barna pot fi salvatorii Romaniei !!!

      Nemtii sunt cei mai mari CRIMINALI de pe pamant . Au pornit 2 razboaie mondiale si au lasat in urma lor zeci de milioane de crime ! Au fost primii care au folosit armele chimice in razboi ( primul razboi Mondial ) . Si sa nu uitam de Holocaust .

      Deasemenea , sunt unii dintre cei mai mari TZEPARI din lume : vezi scandalul emisiilor poluante , scandalurile in care e implicata Deutsche Bank , mita data de nemti pentru contracte militare si comerciale in Grecia , furturi de piese de arta in razboaie , etc.

      Niste ticalosi si criminali imbracati in blana de oaie …

      Nu cred ca exista vreo familie de romani care sa nu fi avut de suferit din cauza nemtilor in cele 2 razboaie mondiale . Eu am avut un strabunic mort si un bunic invalid de razboi ( fara un brat ) , ranit de nemti in Muntii Tatra . Numai ca romanul are mintea scurta .
      Cred ca se invart strabunii nostri in mormant votandu-i pe acesti ticalosi …

  6. Cin-se-asemănă se-adună :
    Am crezut că cineva a postat ceva cu primele aventuri, nu numai politice ale acestei creaturi, când după campania electorală din 2004 sau 2009 nu mai reţin exact tot staful de campanie al PD-Leprelor aştepta de vreo jumătate de oră, îmbarcaţi în autocare şi maşini să coboare din hotelul din Fălticeni şi specialista în replici orale, care nu mai binevoia să apară !
    Într-un târziu a apărut şi ea şi T.Stolojan şi astfel caravana s-a putut urni din loc !

  7. RESPECT RADU MAZARE !

    Radu Mazăre a remis presei, prin intermediul avocatei Haralambie Lizeta, un comunicat în care denunță un presupus abuz al justiției împotriva sa și anunță că se va descurca ” onorabil și demn ” în pușcăriile din România.
    Mazăre descrie în comunicat și condițiile din închisoarea din Madagascar în care a fost ținut până la extrădare: ”apelul detinutilor se facea intr-o curte cu pamant si mizerie pe jos, 1400 de oameni stateam in genunchi si cu mainile la ceafa, fara paturi si toalete”.
    Crede cineva că nu o să supraviețuiesc în pușcăriile din România? Amintirile si iubirea nu mi le poate lua nimeni!” sunt cuvintele așternute de Radu Mazăre într-un comunicat de presă transmis din închisoare.

    …………………………………..

    Ceea ce i se intampla lui Radu Mazare NU ARE NIMIC DE-A FACE CU JUSTITIA !
    Acest om a fost unul din adversarii de temut ai turnatorului dovedit Traian Basescu si a fost VANAT de politia politica creata de turnatorul Basescu si de guvernatorul numit de Germania in Romania , Klaus Iohannis .
    Acest om este in acelasi timp si victima LASITATII si FRICII partidului de guvernamant PSD condus indoielnic de Dragnea si de alti cacaciosi ( gen Dancila , Birchall , etc, ) , care nu au fost in stare sa curme abuzurile din Romania si sa desfiinteze statul securist creat de turnatorul Basescu .

  8. I-ati gresit numele in ultimul paragraf…
    Sigur nu ati citit alta carte, de unde a izvorat greseala?

  9. Ce sa mai spunem de Margaret Thatcher a sefului de Stat Iohannis , Dl Ciolos .
    Un tip temator sa-si asume cea mai mica raspundere , iesit in public cu binecuvantarea asilor Securitatii din Salaj , rude – nasi de familie cu Maria Sa .
    Raspunsul lui la declaratia ministrului Transporturilor Cuc , care semnala o completa atonie a activitatii in mandatul lui Ciolos , este o bomba atomica de grosolanie si prostie : ” l-am dat afara pe Cuc care s-a dus in padure si canta ” cu – cu ” ” cu – cu ” ?! ?! ?!

  10. Mi- greu sa inteleg de ce, daca s-a dovedit ca securitatea interfereaza activ in societate (economic, politic, in justitie) nu se face nimic! E clar ca iohanis este rezultatul manarelilor acesteia, care, dupa cum se vede, este infestata pana la refuz de agenti germani, austrieci si maghiari( vedeti ale cui interese sunt aparate constant). Pana acum, mai ales dupa desconspirarea protocoalelor odioase, ar fi trebuit sa fie intoarsa pe dos, sa nu mai existe un agent care sa nu fi fost evaluat si rasevaluat, toti sefii de acum ar fi trebuit sa fie dupa gratii, pentru ca au complotat impotriva statului de drept. Dar, nu! Se demasca zilnic cate o oroare comisa de acestia si… nimic! Pana cand?! In contextul acesta e normal ca anomalii politice, cum este acest iohanis, sa se intample. Si se vor mai intampla atata timp cat tara e condusa de masoni si securisti (sau masonii securisti)

  11. Președintele are mai mult ca numele de la nemți: gândirea înceată ( mariile genii germane au fost evrei), aroganța dată de mentalitatea rasei pure aeriene, superioară tuturor raselor, care a generat atâtă ură, răutate, sadism tuturor celor care au crezut în această teorie, devenită ideologie oficială în vremea lui Hitler. De asemenea, este educat în spiritul ascultării și executării poruncilor date de șefi pe care să le execute orbește ( cum o făceau mamelucii din armata turcă), el executând tot ceea ce-i poruncesc stăpânii lui și așteptând, la rândul lui, ca românii să execute tot ce el poruncește. Înă românii sunt, prin excelență, un popor indisciplinat.

  12. Estimare preliminara: Iohannis va pierde referendumul si PSD euroalegerile

    Poate este inca prea “cutezator” sau “nepotrivit” sa exprimam o opinie privind rezultatul euro-alegerilor si ro-referendumului care vor avea loc peste cateva zile. Dar nu putem pur si simplu sa asteptam, suspendandu-ne gandirea si analiza, pana duminica seara. De altfel, apelul la prognosticuri si oracole sunt ceva obisnuit.

    Incercand, prin urmare, sa ridic coltul “perdelei” care invaluie cele trei rezultate, corespunzatoare celor trei buletine de vot – unul pentru candidati si cate unul pentru fiecare intrebare a lui Mitica Iohannis -, analiza, opinia sau premonitia mea imi spune ca Iohannis va pierde referendumul, la ambele intrebari, si PSD va pierde euroalegerile.

    Incoerenta constitutionala si partizanatul electoral-prezidential ale referendumului lui Klaus Werner Iohannis, care nu are nimic de-a face cu justitia, doar cu injustitia, neconstitutionalitaea si un nou mandat la Cotroceni – deci totul este o tentativa de inselatorie cu anticipatie, din perspectiva scrutinului prezidential din toamna -, sunt deja lucid si adanc constientizate in mentalul colectiv al romanilor.

    Pe acesti indicatori de opinie publica, sunt trei variante de estimare. Fie va fi (1) un absenteism ridicat, indus nu atat atat de euroalegerile in sine, cat de confiscarea lor in contul presedintelui, caruia, deci, eventualul absenteism fara precedent ii va fi direct imputabil. Fie (2) cei mai multi alegatorii vor opta pentru a lua cu ei in cabina de vot doar buletinul cu candidatii. Ori, majoritatea celor care vor merge in cabine cu toate cele trei buletine de vot vor raspunde “Nu” la cele doua intrebari.

    Acest rezultat probabil al referendumului nu va fi insa o bucurie pentru PSD, pentru ca si el va cadea intr-o groapa de potential, ca si presedintele Iohannis. Ultimul sondaj IMAS inainte de alegeri indica PNL in fruntea intentiilor de vot, cu 28,5%. PSD este cotat in preferintele euro-electorale la mare distanta de liberali, cu doar 21,1%. Acest scor va fi pentru PSD ca un plebiscit privind majoritatea si guvernarea, pe care se vor declansa presiuni irezistibile, ca si in cazul lui Iohannis. De luni, a doua zi dupa euro-alegeri si ro-referendum, ipoteza ca presedintele si guvernul nu se mai bucura de sustinere populara, pe care se intemeiaza legitimitatea, s-ar putea sa nu mai fie deloc fantezista.

  13. Pana astazi am considerat-o pe doamna Dancila o femeie foarte ok , cu mult bun simt si am pus greselile sale pe seama tracului si a emotiei . Mai ales ca este o femeie . Dar citind declaratia de mai jos a acestei doamne , realizez ca si ea este slaba rau de minte . Mircea Badea este poate prea dur cand o numeste ” imbecila pamantului ” dar oricum , este slaba rau , rau de minte …
    Oricum ar fi , vina ramane a lui Dragnea deoarece nu a reusit sa se inconjoare de oameni de calitate ci numai de tradatori , jigodii si lingai .
    Cum sa pornesti la razboi cu personaje ca Birchall , Tudose , Grindeanu si altii ?

    https://www.dcnews.ro/premierul-dancila-a-intervenit-in-emisiunea-oanei-zamfir-merg-pe-acest-drum_656465.html

    • Pai si pe Dragnea l-ai inclus in aceeasi oala a orgoliilor desarte, lasitatii, incoerentei si duplicitatii…ai uitat ?
      La urma urmei, eu, sau d-ta, am propus premierii ? Nu, a facut-o Dragnea pe persoana fizica, punct.
      Si de la capat… 😉

  14. Ponta si ProRomania cersec voturi …
    La ce bun sa imi irosesc viotulpe niste …impotenti?!

    Da.. impotenti ca un mosneag de 90 „iertat de pacate” care isi doreste un harem de fete de17-20 de ani .. ce sa faca cu asa ceva ?!

    Ca tontelu a avut voturile, a avut majoritatea si ce facu ?

  15. Întrebările de la acest referendum reflectă fidel (in)capacitatea intelectuală a acestui Gogea Mitu, sau mai exact Augustin Prostul, o probă de imbecilitate care putea să şi lipsească ! Oricum individul s-a demascat în repetate rânduri că-i un mediocru perfect, un hoţ încă neprins şi un înrăit adversar al poporului român ! Convins că n-o mai duce mult în jilţul Cotroceniului, pe care-l împarte săptămânal cu patul comjugal din Sibiul pe care l-a hăcuit după bunul plac cu simpatii de-adreptul naziste, s-a gândit să mai păgubească Guvernul ăsta, adică pe fiecare dintre noi, cu vreo câteva milioane de euro într-o încercare tembelă de a se afla în prim plan politic şi altfel decât prin statura-i de Golem alogen !

    • Cel mai simplu ar fi să fim mai atenţi şi să nu-i mai lăsăm pe cei care ni l-au pus în cârcă odată să ni-l mai pună şi a doua oară, alegându-l, de fapt numindu-l din nou !
      De data asta o să le fie şi mult mai greu s-o facă deoarece teotontul s-a demascat complet : E un individ ce nu-şi poate ascubde dispreţul şi ura faţă de un popor ce i se pare lui că nu-l merită ! Când de fapt e taman pe dos, vorba lui Botezatu şi ai lui !

  16. UN DISCURS LA FEL DE ISTORIC CA SUMMITUL DE LA SIBIU

    Într-o dimineață de mai, anul 2019, președintele nostru s-a trezit cu împunsătura unei dorințe de neoprit între coaste… păi, nu e el un scriitor recunoscut de toată lumea literară, cu trei bestselleruri pe piață? este! și atunci ce mare lucru ar fi să țină un discurs fără hârtiuță la Iași, de exemplu, și să uimească audiența cu calitățile lui de orator desăvârșit? Simplu și fain!

    Firește, deoarece el e președinte, nimeni n-a îndrăznit să-i spună că-i mai bine să se abțină, ca să nu râdă lumea cu gura până la urechi. I-au pus totuși un aparat în ureche, în așa fel încât să poată fi strunit de vreun purtător de cuvânt al PNL, Dancă Ionel, spre exemplu, că el îmi vine în minte, în caz că bate câmpii nepriponit… dar nimeni nu s-a gândit că președintele nu va deschide aparatul, încrezător în retorica lui de neînvins…

    Vizita de la Iași a început bine… un cetățean cu flori în mână a venit grăbit în întâmpinarea lui . Klaus s-a bucurat și s-a îmbujorat discret: „Vai, ce frumos!…mi-ați adus flori” numai că omul , puțin încurcat a zis :„… ăăă… eu le duc la teatru… dar veniți la teatru, nu? ” și a plecat la fel de grăbit, cu flori cu tot … iar în urmă a rămas o pereche de buze umflate, peste niște dinți uriași, de cabalină aflată pe pajiște…

    În fine… iubit de mulțime, ovaționat în fel și chip, Klaus a dat drumul unui discurs pe care l-aș numi EPOCAL și extrem de util… cam la fel de util ca summitul de la Sibiu… Căci acolo, la Sibiu, România a avut un câștig clar, de necontestat: niște inși îmbrăcați aproape identic, cu excepția unei doamne, Angela, care avea o tunică verde-brotăcel, foarte elegantă, din pricina căreia mulți au crezut că dânsa e Rareș Bogdan, au mâncat și au băut pe banii noștri, s-au tras în poze iar la sfârșit ne-au zis că nu intrăm în Schengen, deoarece suntem corupți și nu mai avem un stat de drept european, în care să poată fi arestat cine trebuie la momentul oportun, de preferință în campanie electorală.

    Discursul lui Klaus a sunat așa:

    „FOARTE FRUMOS aici… Soarele, vremea, dar CEL MAI FRUMOS este că vă întâlnesc pe voi. Bravo! O echipă FOARTE BUNĂ care s-a prezentat astăzi AICI. Şi m-am bucurat FOARTE MULT că m-au invitat şi pe mine. E o MARE PLĂCERE să fiu AICI. Ştiţi că am fost de multe ori, cineva a numărat, cred ca asta este a şasea sau şaptea vizită pe care o fac la voi, în dulcele târg al Ieşilor. Parcă ÎMI PLACE DIN CE ÎN CE MAI MULT şi asta datorită vouă.”

    Aceste vorbe înțelepte fiind rostite, președintele a trecut la „miezul problemei”:

    „Ei ( ieșenii inimoși, n.n.) m-au invitat să vă vorbesc despre referendum. Şi cu siguranţă asta o să şi fac (!!! n.n.). Mă întreabă unii ce-i cu referendumul ăsta (!!! n.n.). Istoria nu este lungă, dar trebuie să mergem puţin în urmă ca să înţelegem de ce este important să votăm(…) Aşa nu se mai poate! Îmi doresc în România o justiţie liberă (…) Avem infractori în fruntea statului. Atunci s-au gândit să îndoiască legile. Exact asta face PSD, de doi ani şi jumătate încearcă să îndoaie legile, nu pentru voi, ci pentru ei, ca să scape ei.”

    Măi, da’ și ale dracului legi, nu se lasă ele îndoite de doi ani și jumătate… însă nu PSD-ul, ci Klaus încearcă să le-ndoaie, că toată ziua le trimite ținându-se de șale la Curtea Constituțională și cu toată această strădanie, ele se întorc de-acolo erecte și cu nasul pe sus, de nici nu-ți mai vine să le trimiți …

    Ușor încălzit pe dinăuntru, căci și roboții plâng, nu-i așa? prezidentul a continuat, imperturbabil:

    „Românii vor plăti. Din acest motiv, vă spun: Aşa nu se poate! Noi nu suntem hoţi. Noi suntem români, care vrem să mergem înainte cu ţara noastră. Ce e de făcut? E simplu, trebuie să mergem la vot! Votul vostru, al românilor, contează.”

    Ați auzit, cetățeni, discurs mai idiot și improvizație mai catastrofală? Până a terminat alocuțiunea, președintele era cât pe ce să uite de referendum, deși asta părea să fie tema, la început. Platitudinile și truismele au curs lin, ca o ploicică de primăvară, și au lăsat cu gura căscată participanții la miting… sau oricum erau gură-cască… nu știu, nu mi-am dat seama.. dar, pe neașteptate, și-a adus aminte:

    „Oamenii nu reacționează suficient. Nemerniciile făcute de PSD-iști în justiție ne afectează pe toți.Pentru aceste mârlănii, pentru aceste atacuri la justiție veți plăti voi, toți românii pentru CĂ CAlitatea vieții va scădea semnificativ. De aceea am convocat acest referendum, nu pentru că n-aveam ce să fac, că aveam ce să fac.( !!! n.n.) Am convocat acest referendum pentru a da șansa românilor să dea un răspuns clar PSD-iștilor, să înțeleagă PSD-iștii că România este o țară cu oameni care-și doresc stat de drept, o economie funcțională.( !!! n.n.)”.

    Ce-are „economia funcțională” cu „prefectura”, e greu de spus. Că n-am găsit întrebarea de la referendum cu privire la economia funcțională. În scurt timp, cum Klaus nu știa ce să mai spună, și tăcerea ar fi devenit jenantă, a sărit Rareș Bogdan să îl salveze cu un discurs îndemnând la calm, rațiune și înțelegere între oameni:

    „Să vă fie frică, pesediştilor! Moldova se ridică! Iaşiul, Suceava, Neamţ, Vrancea, Bacău, Botoşani, Brăila, Vaslui!. Se ridică împotriva celor preocupaţi de drepturile infractorilor, cei care se preocupă ca cei din fruntea PSD să scape de puşcărie. De doi ani de zile PSD guvernează împotriva românilor. L-au atacat pe preşedinte, căruia toți liderii europeni i-au mulţumit. L-au atacat spunând că nu e român. Infractorule! Klaus Iohannis e mai român decât tine şi toţi din gaşca ta!”

    Vă mărturisesc că după ce m-am luminat spiritual, direct de la președinte și PNL, a trebuit să mă odihnesc câteva minute bune, ca să-mi revin….și m-am gândit: păi, când inteligenții neamului vor mai aminti de-acum încolo despre „analfabeta” Veorica, eu cred că ar fi de dorit să recitească alocuțiunea de mai sus. Astfel vor deveni mai buni și mai toleranți, și vor zări, printre genele mijite, cam la ce „genunchiul broaștei” prezidențiale a coborât ăsta ștacheta!

    P.S. Vedeți că, la un moment dat, în timpul discursului, a pus mâna la urechea stângă, deoarece în dreapta avea un aparat. Exact ca-n bancul cu ardeleanul care avea un morcov în ureche și unul, văzând asta, strigă la el: „Bade! măi, bade! vezi că ai un morcov în ureche!” „Ceee?” „Ai un morcov în ureche, măi!!” „Cuuum?” „Ai grijă că AI UN MORCOV ÎN URECHE!!!” „Nu-nțeleg, no, dragule… vorbește și dumneata mai tare, că eu am un morcov în ureche și nu prea aud!”

  17. REMEMBER …

    „SUMMITUL MEU, CU PARTIDUL MEU, ÎN CAPITALA MEA IUROPEANĂ”

    Abia când am văzut cum arată Piața Mică și Piața Huet din Sibiu, amplasamente de unde au dispărut piețele și unde, în schimb, au crescut falnice „nește corturi” babane, sobre, pentru evenimente de excepție, mobilate cu canapele pentru suferinzii de sciatică, dar și altele micuțe, obraznice, model „cu turnuleț”, pentru informare, abia atunci, zic, am înțeles ce înseamnă o viziune iuropeană într-o zonă unde, e clar, luxemburghezii au fost primii veniți, limba luxemburgheză -o limbă foarte populară printre băștinași!- se vorbește mai peste tot iar Partidul Național Liberal deține „guvernarea mică și bleagă, din umbră”. Căci, dacă guvernul legitim a lipsit și Dragnea a umblat cu nasul pe sus – și-am înțeles că a fost și criticat prin presa externă că de ce n-a venit, că de ce face nasoale și e arogant și lipsește de la summit- în schimb Rareș Bogdan, Ludovic Orban și Raluca Turcan erau peste tot și se trăgeau în poze cu mărimile Iuropei. Pe deasupra, mai aveau și morga aia de gânditori preocupați de soarta țărișoarei, pe care doar ei o mai pot salva din ghearele CIUMEI ROȘII, cu ajutorul neprecupețit al frăției sciaticilor de pe bătrânul continent, cei care au introdus moda șăgalnică a pantofilor de culori diferite în picioare care pornesc dintr-un unic ansamblu de fese.

    Nu am înțeles de ce Dragnea ăsta e așa de îndărătnic … putea să vină măcar să asiste la concertul Deliei, cea care a cântat și a savurat în direct ACADELE. Și-ar fi îmbogățit și cultura, căci dânsa, Delia, e și poetă- adică îmbracă în versuri minunate piesele muzicale pe care le interpretează într-o luxemburgheză populară impecabilă … Iată:

    „Dacă inima le cere
    Dă-le acadele, dă-le, dă-le acadele
    Dă-le doar lapte și miere

    Dacă le face plăcere
    Dă-le acadele, dă-le, dă-le acadele
    Pune zahăr în eclere

    Boicot, boicot
    Dacă țin regim nu pot
    Azi e ziua mea, vreau tort
    Azi e ziua mea, vreau tort”

    Sau poate că n-a cântat-o pe asta cu boicotul, că se putea interpreta…

    Însă în timp ce Delia, care a susținut programul artistic al summitului, voia tort, putem constata că Manfred Weber, candidatul la președinția Comisiei Europene din partea PPE, voia „decât” să votăm cu Partidul Național Liberal, așa că aveți mare grijă în ce dreptunghi puneți ștampila pe 26 mai, prieteni, ca să nu-l supărați pe Manfred. Citez din discursul acestuia:

    „Comparativ cu celelalte două partide de guvernământ din România, PPE e un partid puternic. Românii sunt asigurați că votând pentru PNL votează pentru România.”

    Eu zic că trebuia să ne facă și o listă cu țările pentru care votăm în caz că punem ștampila pe alte partide!

    Mie îmi place mult cum România a plătit campania electorală deșănțată a PPE-ului și paranghelia aferentă, desfășurate pe teritoriul patriei, sau, mă rog pe teritoriul Sibiului, căci mi se pare că toți participanții au avut senzația că sunt în Republica Hermannstadt, cu președinte Klaus, cu largă majoritate parlamentară PNL, cu premier Orban Ludovic și ministru de externe Turcan… Și să nu uităm dejunul, pe care nu pot să-l încadrez la „paranghelie simplă”… ci ar merge la „paranghelie sofisticată” …DEJUNUL e ceva festiv și tehnic – adică oamenii mănâncă și dezbat problemele serioase ale Iuropei printre chifteluțe și gogoșari umpluți cu varză acră… DEJUNUL este cuvântul acela magic și necunoscut rudimentarului public român, cuvânt pe care Klaus însuși a simțit nevoia să-l explice pentru vulg:

    Klaus Iohannis, preşedintele României: “Nu vă imaginaţi că e un dejun festiv, este un dejun tehnic, în timp ce vorbim şi mâncăm”.
    Reporter: “Dejunul va fi cu produse româneşti? ”
    Klaus Iohannis: “Dejunul va fi cu mâncare”.

    Discursurile au fost atât de bla-bla-bla încât mi s-au ofilit urechile. Un val de „să fie bine , ca să nu fie rău” a țâșnit în microfoane iar Klaus a spus că e un lucru foarte, foarte bun și extraordinar de frumos că au venit oamenii să-i vadă pe liderii iuropeni, din curiozitate, dar în mod absolut spontan, acesta fiind, după părerea lui cel mai mișto lucru de la summit.

    După ce a mâncat „mule de pasăre în aspic” și „canapele de castraveți verzi cu pastă de somon picant” , lingându-se pe degete, premierul olandez, Mark Rutte, a declarat cu privire la data când va intra România în Schengen :

    „Când vă veţi CONFORMA tuturor regulilor statului de drept, democraţiei. Nu mergeţi în DIRECȚIA CORECTĂ în acest moment”.

    Altfel, „canapelele de castraveți verzi cu pastă de somon picant” cred că au fost OK și se CONFORMAU regulilor iuropene iar „mule-ul de pasăre în aspic” părea să meargă, totuși, sfidător, fix în DIRECȚIA CORECTĂ!

  18. O DECLARAȚIE ISTORICĂ, ÎNTRE „DRAGII MEI ” ȘI „M**E PSD”

    MOTTO: „Distribuie zâmbete, strângeri de labă,/ Câte o amendă/ Sau, mai degrabă,/ Admonestare/ Și toată lumea e atentă/ Și recunoscătoare.//(…) În această situație năzdrăvană/ Mi se pare normal/ Că Arpagic nu-și mai încape în blană/ Și se crede fenomenal.” ( Ana Blandiana, O VEDETĂ PE STRADA MEA)
    …………………………………………………………………………
    Cică versurile de mai sus au fost scrise de Ana Blandiana în efortul eroic de a-l parodia pe Ceaușescu Nicolae. A avut și unele consecințe pentru autoare bășcălia cu ARPAGIC… dar a fost pe vremuri, asta…când eu cred că era mai vigilentă doamna Ana Blandiana și avea vederea mai bună… adică observa mai repede când un președinte o lua razna… azi, în schimb, mucles! Noul ARPAGIC, cu un număr excedentar de măsele, taie și spânzură în declarații de presă năucitoare, dar marii intelectuali ai patriei consideră că ARPAGICUL contemporan e de partea bună a ISTORIEI (sau a ISTERIEI, nu știu exact cum se scrie) și îl aplaudă.

    Căci ARPAGIC a mieunat la Palatul Cotroceni, pe 25 aprilie 2019, o declarație de presă care m-a lăsat mască… Discursul, rezultat din multiplele arsuri din ficații prezidențiali, a fost atât de stupefiant încât am simțit nevoia să-l aprofundez. Stupefiant este, din punctul meu de vedere, un discurs care în sinteză arată așa: „…dragi români… dragii mei… haideți ca împreună, voi și cu mine, să le luăm gâtul ălora de i-ați votat voi, dragi români, pe 11 decembrie 2016 !!!” Din acest punct de vedere, textul declarației de presă este limpede :

    „Avem alegeri pentru Europa, avem un referendum pentru Europa, dar avem mult mai mult. Acest referendum este mai important astăzi decât oricând.
    După doi ani și jumătate de abuzuri și excese, românii au șansa de a da un răspuns clar actualei guvernări. Au șansa de a vota și de a transmite ce cred despre PSD și despre ofensiva pesedistă împotriva justiției. Pesediștii au votat Codurile. Au votat Codurile penale fără să țină cont de nimeni! Își dau legi ca să poată fura mai departe în liniște! (…) Pe mine, în final, mă interesează CARE ESTE RAPORTUL DINTRE CEI CARE SUNT ALĂTURI DE PSD în acest atac asupra justiției, în această proastă guvernare, fără autostrăzi, fără spitale, fără școli modernizate, ȘI CARE SUNT DE CEALALTĂ .
    Vreau să văd cine este ÎMPREUNĂ CU MINE pentru o Românie europeană, vreau să văd cine este ÎMPREUNĂ CU MINE pentru o guvernare europeană, cine este ÎMPREUNĂ CU MINE pentru o justiție dreaptă și pentru o societate românească performantă. Asta îmi doresc și asta vreau să știu de la voi.”

    Păi, nu mai bine comandai tu, mărite ARPAGIC, un sondaj de opinie? Costa și mai ieftin- cam 300 000 de coco, întreabă-i pe prietenii liberali , cu care ești „cur și izmană”, potrivit unei expresii neaoșe consacrate ( să nu mă întrebi, prezidente, cine-i „curul” și cine-i „izmana” în propoziția de mai sus, că n-aș ști să-ți spun pentru că acestea două sunt atât de … interșanjabile în context).

    ARPAGIC nu a știut să reproducă în declarația lui istorică întrebările la care dorește ca poporul să răspundă. Căci ele îi depășesc ținerea de minte… așa că le-a simplificat… Poate și pentru că se adresa unui public anume, mai… puțin pregătit, mai puțin educat, mai superficial, poate. Nu e ceva nou în asta… în ultimii ani, discursurile prezidențiale, ca și cele liberale țintesc către acel segment de populație dispusă să înghită orice inepție, orice hidoșenie, orice afirmație total neargumentată. Asta în ciuda propagandei „dă dreapta” care îi prezintă simpatizanții „dă stânga” ca pe niște troglodiți, fără gândire proprie și, mai ales, fără nici un viitor.

    De ce l-ar însoți cineva, cât de cât inteligent și informat, cineva care-și pune întrebări și nu așteaptă să fie hrănit cu idei „de-a gata”, direct în gușuliță, ca puiul de vrabie, pe ARPAGICUL nostru care deja a depășit orice măsură? Pentru ca el să afle care sunt „românii lui”, singurii care îl interesează.

    Ceilalți…hmmm… cetățeni de rang inferior, rebuturi. Nu sunt „dragii lui”. Pentru ei, prezidentul ales în noiembrie 2014 nu a avut NICIODATĂ vreun mesaj . Ascultați-l:

    „Nu contează! Nu contează că se opune PSD! Contează ceea ce doriți voi, românii, care mergeți la vot! Ați văzut ce legi fac pentru ei, ați văzut cum vor să se protejeze?De data asta, există șansa unei schimbări reale! Semnalul, dragii mei, se va da pe 26 mai la referendum și la europarlamentare.
    Am fost acuzat că politizez acest referendum. Nu, PSD politizează acest referendum, prin abuzurile pe care le face, prin asaltul continuu asupra justiției de când au ajuns la guvernare. Asta este, dragii mei, adevărata politizare și acest referendum ESTE ȘI DESPRE PSD. Cine merge la vot POATE SĂ DEA O LECȚIE PESEDIȘTILOR (…) Au nevoie să le dați o lecție, iar această lecție se va da, în prima etapă, cu referendumul din 26 mai.”

    Îndemnul cel mai frecvent al lui Ludovic Orban, președintele PNL, este ca militanții liberali „să dea cu parul ” în orice pesedist mai de soi. Îndemnul președintelui este „să se dea o lecție pesediștilor”. Combinând cele două proiecte, probabil că „lecția” prezidențială ar trebui aplicată cu „parul” orbano-turcan, pentru a se îmbina utilul cu plăcutul de natură liberală.

    Dar partea de discurs la care m-am întors, citind-o o dată și încă o dată- și nu pentru că ar fi fost vreun diamant de gândire în ea- a fost aceasta:

    „Dacă românii vor veni la vot și vor spune că nu sunt de acord cu PSD, atunci NOI AVEM UN MANDAT SĂ ACȚIONĂM . Imediat, a doua zi!”

    Întrebați-vă, cetățeni, ce anume a vrut ARPAGIC să spună cu fraza de mai sus și abia apoi hotărâți-vă dacă răspundeți sau nu la întrebările perfect inutile ale unui referendum perfect inutil. Aș spune că în această atmosferă saturată de suprarealism prezidențial doar PERICOLUL din fraza de mai sus este cât se poate de REAL .

  19. Interesată, imprevizibilă și plină de farmec este viața politică românească…..
    Domnul Dragnea ne anunță sibilinic că duminică seara ne va spune ceva,
    fără să ne ofere vreun indiciu că partidul ar ști despre ce este vorba.
    Ceea ce noi ceilalți știm cu certitudine, este că domnul Tăriceanu, candidat anunțat la prezidențiale din partea ALDE, s-a declarat surprins de anunțul intempestiv al colegului său de coaliție.
    Dar ceva și mai ieșit din comun s-a petrecut ieri (23.05.2019 n.r.). Doamna Viorica Dancila le-a răspuns jurnaliștilor că va merge să voteze, INCLUSIV la Referendum, dar a precizat că nu ne spune cum votează (sic!). Prieteni, vă mărturisesc că am rămas interzis. Probabil că și colegii de partid ai doamnei Dancila sunt în acest moment în blocaj mental, unii întrebându-se, probabil, dacă PSD mai are prim ministru loial, în condițiile în care liderul partidului și premierul nu s-au pus de acord pe această chestiune de tip ,,nod gordian”, care, cum ne arată istoria, se rezolvă doar prin metoda cunoscută incă din Antichitate. Încercarea lui Codrin Ștefănescu de a drege busuiocul nu a fost convingătoare, deoarece organizarea de către guvern a Referendumului este doar o obligație legală, nu o inițiativă asumată de executiv care să impună sefului Guvernului să voteze in calitatea sa oficială și nu pe persoană fizică.
    De ce cred că este o declarație pripită a primului ministru ? Pentru că dă impresia că nu înțelege despre ce este vorba, acesta fiind cazul fericit. Cazul nefericit ar fi dacă și al treilea premier în exercițiu al PSD a fost ,,extras” de sistem din zona de influență decizională a partidului.
    Ce cred că ar trebui să ia în calcul doamna premier este că acest Referendum (fără nicio legătură cu statul de drept dar intim legat de interesul electoral al lui Klaus Werner Iohannis), suprapus parazitar, în contra recomandărilor Comisiei de la Veneția, peste un scrutin de alegeri extrem de important/e pentru Europa, are două etape de desfășurare:
    1. Votul împotriva PSD și în favoarea domnului Iohannis – prin simpla participare;
    2. Introducerea formală în urne a buletinelor de vot cu răspunsurile la cele două întrebări pe care nu le înțelege nici măcar Președintele.

    În fine, până la urmă există și un sens util, sau o concluzie pertinentă, în tot ceea ce se întâmplă în jurul nostru:
    Nu există oameni providențiali cărora să le acordăm fără rezerve cecuri în alb pe termen nedeterminat și nici repere absolute, în afară de Dumnezeu. Este singurul care nu ne va trăda și nu ne va dezamăgi niciodată.
    În rest, va invit, prieteni, ,,pe gard” (adică ,,departe de lumea dezlănțuită” cu întregul cortegiu de patimi asociat) să contemplăm panorama…sau panarama…este corect în ambele denominări. Eventual să ne și distrăm, dacă reușim să ne păstrăm simțul umorului. Chiar nu merită să ne agităm într-o banală ceașcă, lingurița care ,, învolburează” apele fiind oricum în mâini străine.
    După alegerile de duminică, în Romania va fi, după părerea mea, și mai rău. Singura speranță este legată de scorul pe care îl vor obține partidele naționale și suveraniste ale Europei, în raport cu rezultatul electoral al partidelor globalist – populiste care conduc actualmente coșmelia gurmandă și diformă ueuropeană.

  20. Franta: Influencerii ostili din mass-media, comandati cu fake news-uri globaliste, o pata pe acuratetea informarii de presa si un risc de securitate nationala

    Franta e in fierbere: Exista o complicitate intre influenceri din mass-media si servicii de informatii straine?

    Ca patrie a democratiei si libertatii de informare, Franta a fost de multe ori o victima fizica a agentilor globalismului, care si-au pus in act intentiile ostile folosindu-se chiar de aceste doua caracteristici esentiale. Atacurile teroriste, instigate indirect (v. speta insultatoare a caricaturilor antiislamice) si gravele devastari patrimoniale, necondamnate sau ocolite cu abilitate (v. distrugerile provocate de grupuri de soc infiltrate in demonstratiile Vestelor Galbene sau incendierea catedralei Notre Dame din Paris) au fost riscuri la adresa securitatii nationale si a cetateanului.

    Unele riscuri de securitate si aparare au fost neindoielnic germinate si/sau vehiculate in presa de catre agenti globalisti, care s-au autodemascat, si la fel de involuntar o vor face si in viitor, prin produsele lor de presa care in mod vadit slujesc interesele globalismului, ostile tuturor. Destabilizarea politica, intimidarea si slabirea statului de drept, competitia neloiala sunt pe agenda globalismului. Franta nu-si poate permite prin urmare sa nu fie circumspecta si sa nu investigheze, prin mijloace informative si juridice conforme legii, situatii din presa care in mod rezonabil sunt susceptibile sa aiba drept surse de informare fake news-uri sau elemente de razboi informational provenind de la servicii secrete straine.

    O situatie de presa din Franta, aparuta miercuri, este posibil incadrabila in acest profil de legatura, intre influenceri din mass-media franceze si servicii secrete straine. Tipator este si modul ei de prezentare, cativa influenceri de presa sunt supranumiti “numeroase voci”, iar mandatul popular national al presedintelui Emmanuel Macron este denigrat ca “regim” personal. O jurnalistă a emisiunii ”Quotidien”, de la canalul de televiziune TCM, a declarat că a fost convocată în februarie de către poliţişti ai Direcţiei generale de securitate internă (DGSI) pentru o anchetă privind vânzările de arme către Arabia Saudită. De ce “dezvaluirea” a venit atat de tarziu?! Acum a intrat tainul pe card sau fisa in “tonomat”?

    Numărul jurnaliştilor interogaţi sau urmând să fie interogaţi de către DGSI se ridica la opt, în patru luni. Ei au prezentat date, cu titlu de “dezvaluiri”, privind două asa-zise dosare sensibile din punct de vedere politic. Unul se refera la vânzări de arme către Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite (EAU), dintre care unele se presupune ca sunt folosite în războiul din Yemen. Celalalt, la scandalul Benalla, după numele lui Alexandre Benalla, un apropiat al lui Macron. Benalla e acuzat de violenţe împotriva manifestanţilor antiguvernamentali si de alte nereguli ce afectează preşedinţia din vara trecută.

    Jurnalista in cauza a denunţat o procedură “de intimidare” vizând identificarea surselor de informatii. Preocupari privind convocarea unor jurnalisti de catre serviciile secrete franceze pentru aflarea identitatii surselor de informatii aparute in presa au exprimat atat asociatii jurnalistice cat si opozitia socialista. Totusi, alerta serviciilor de informatii franceze ramane si probabil va cunoaste si alte concretizari, la care sunt obligate prin lege. Problema nu e atat daca informatiile incriminate sunt adevarate sau false, cat temerea unei complicitati intre influenceri media si servicii secrete straine. O solutie trebuie sa existe in acest caz, dreptul la secretul sursei e limitat cand e vorba de riscuri de securitate si aparare. Mai cu seama, pe istoricul de securitate recent al Frantei, incarcat cu terorism, violente si devastari. O rezolvare ar fi audierea cu usile inchise in cadrul unei comisii parlamentare de resort. Sau, o alta varianta, pe care o vedem si in SUA, desemnarea, de catre una dintre cele trei puteri ale statului, a unui procuror special de caz.

    https://www.agerpres.ro/politica-externa/2019/05/23/franta-val-de-indignare-dupa-noi-convocari-de-jurnalisti-de-catre-serviciile-secrete–312421

    • PS/NB: Brandusa Armanca puncteaza pe Contributors o problema veche, cu necontenite reverberatii in (orice) actualitate: „Verifică jurnaliștii minciunile din campanie?” Pe tema, intrebarea este la fel de valabila: Influencerii din mass media, care au conexiuni cu agenti globalisti si servicii de informatii straine, verifica sau au cum sa verifice fake news-urile acestora?

  21. ”Fostul director SRI George Maior, actualmente ambasadorul României la Washington, a transmis, prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe (MAE), Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ) că nu se va putea prezenta la audierea de joi, 23 mai, din motive care ţin de sănătate.
    El a fost citat de către procurorii Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie (SIIJ) pentru joi, 23 mai, în dosarul privind extrădarea lui Nicolae Popa, în care Laura Codruţa Kovesi are calitatea de inculpat, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare“.
    Săracul maior, sau colonel, ce-o fi acest individ, nu se poate prezenta la audieri din motive de sănătate ?! S-ar putea ca ficatul să-i fie făcut praf de la sticlele golite, dar acum şi cu imaginea praf e şi mau greu să te încumeţi a da ochii cu nişte anchetatoti, mai ales din ăia pe care marele licurici, dar nici marele mut, nu-i au sub control !
    P.S.
    Cea mai mare ruşine a Justiţiei române şi a Statului de drept din România este faptul că unul ca Maior , după toate câte le-a făcut este ambasador , iar Darius Vâlcov este chemat în judecată pentru că a făcut public protocolul secret, criminal şi ilegal dintre PICCJ şi SRI !
    Vă daţi seama în ce ţară ne obligă ăştia să trăim ?!
    Avem acum ocazia să dăm cu ei de pământ, până nu ne bagă ei pe noi în pământ !
    Un infractor dovedit, ca Klaun Iohanus, dar încă nepedepsit, ca actualul preşedinte are tupeul să atace mizerabil o mulţime de români pentru că nu pun botul la mediocritatea lui nu doar politică, dar şi intelectuală şi nu-l urmează în planul lui de distrugere a României şi îngenuncherea ei definitivă unor interese străine de neam şi Ţară !
    Cineva zicea că „cine-o mai iubi străinii…..”, noi nu trebuie să mergem atât de departe, îi putem stima, chiar iubi, dar nu trebuie să ni-i mai cocoţăm prin votul nostru în cele mai înalte demnităţi ale Statului ROMÂN !
    Prea şi-au dat toţi arama pe faţă !

  22. Cred ca declaratia premierului Viorica Dancila potrivit careia va vota si la referendum a fost inteligenta si diplomata. Cum va vota? Aceasta este o alta problema, care tine de stiinta, constiinta si, pe baza lor, de perceptia fiecaruia. Dar este nevoie ca raspunsurile la cele doua intrebari sa fie cat mai transant exprimate prin NU sau DA. Personal, ma alatur expertilor constitutionalisti care au explicat incongruenta prezidentiala, din motive lesne de inteles, personale, de campanie pro domo, si falsa prioritizare, prin situarea coruptiei in varful unei ierarhi absolute a infractiunilor, care nu are cum sa fie inaintea tradarii de tara, omuciderilor, violurilor, pedofililor, actelor grave de crima organizata etc. Plus ca unele acuzatii sunt fara probe, incalca prezumtia de nevinovatie, dreptul la cainta si a doua sansa, nu in ultimul rand posibilitatea unei erori judiciare etc. Domnul profesor de fizica stie tot atata Drept si tot atata Constitutionalism cata Muzica stim toti cei care suntem amatori si cantam dupa ureche. Regret ca la Cotroceni a ajuns o persoana care trateza Dreptul lautareste. Anticipez un NU majoritar la ambele intrebari. O felicit pe doamna premier pentru ca prin nuanta politica exprimata isi onoreaza genul caruia ii apartine. D-na Viorica a aparat preventiv integritatea guvernului de acuzatii de boicotare a referendumului, care se anunta un esec major al presedintelui Iohannis si pentru care acesta va cauta tapi ispasitori in PSD si in Guvern. Desi, secretul lui Polichinelle e ca singurul vinovat se afla (inca) la Palatul Cotroceni.

  23. 427 de milioane. Este numărul de cetăţeni cu drept de vot estimat de Parlamentul European. Cu un atare corp electoral, scrutinul european este al doilea cel mai important din lume, după cel din India. În cea mai mare parte a statelor UE drept de vot au cetăţenii de 18 ani. În schimb, grecii pot vota de la vârsta de 17 ani, iar austriecii şi maltezii de la 17 ani. 42,6% procentul prezenţei la vot. Procentul de participare la vot din 2014 este cel mai slab înregistrat la un scrutin european. Prezenţa la urne a europenilor a scăzut constant de la primul scrutin, cel din 1979, când a fost de 62%. În 1999, ea a ajuns sub 50%. În 2014, belgienii au fost cei care sau înregistrat cea mai mare prezenţă, cu 89,7%, urmaţi de cei din Luxemburg (85,6%). Însă în aceste două ţări votul este obligatoriu, ca şi în Bulgaria, Cipru şi Grecia. Slovacii, cu 13,1%, cehii, cu 18,2%, şi polonezii, cu 23,8%, au înregistrat cel mai scăzut procent de prezenţă la urne.
    751 aleşi. Este numărul eurodeputaţilor ce vor fi aleşi. Repartizarea fotoliilor variază în funcţie de populaţia fiecărei ţări. României îi revin 33 de locuri, Germaniei 96, Franţei 74, Italiei şi Marii Britanii 73, iar Malta, Cipru şi Luxembrurg au câte 9. Când Marea Britanie părăseşte UE hemiciclul va avea 705 de deputaţi: o parte din locurile britanice vor fi suprimate, iar alta redistribuită. Ca urmare, Franţa şi Spania vor câştiga 5, iar Olanda 3. În pofida incertitudinii privind data retragerii britanice, statele ce urmează să primească noi locuri trebuie să facă alegeri pentru acestea, care vor fi ocupate doar după retragerea efectivă a Marii Britanii.
    Dreapta proeuropeană. De departe, grupul cel mai important este cel al Partidului Popular European, are are 217 deputaţi din cei 751.Analiştii spun că, în mod cert, el va pierde teren după scrutin. Partidele membre: CDU/CSU (Germania), Republicanii (Franţa), Forza Italia, Partido Popular (Spania), Fidesz (Ungaria), etc. PPE şi-a ales ca lider de grup şi candidat la preşedinţia Comisiei (Spitzerkandididat) pe germanul Manfred Weber, membru CSU, partidul frate bavaraz al UCD al Angelei Merkel. Inginer de 46 de ani, el a făcut carieră la Bruxelles. Este eurodeputat şi preşedinte al grupului parlamentar al PPE din 2014.
    Social democraţii. Pe locul al II-lea în Parlament cu 186 de eurodeputaţi, Partidul Socialist European (PSE) riscă la fel ca PPE să piardă considerabil din influenţa sa. Partide membre: social democraţii germani (SPD), SPO (Austria), Partidul Socialist (Franţa), Partidul Laburist (Marea Britanie), PSOE (Spania), PD (Italia), Partidul Social Democrat din România (PSD), Partij van de Arbeid (Olanda; pe care nu l-aş fi trecut dacă nu ar fi vorba de nocivul Timmermans, candidatul PSE la preşedinţia Comisiei. Vicepreşedinte al CE, el este mâna dreaptă a lui Junker. Dreaptea eurosceptică. Cu 76 eurodeputaţi conservatorii şi reformiştii europeni sunt a treia forţă a Adunării de la Strasbourg. Printre membrii săi, Partidul Conservator al premierului britanic, Theresa May, care ar putea suferi pierderi importante ca urmare a bâlbâielii provocate de Brexit; Partidul Dreptate şi Justiţie
    (Polonia), la putere, cât şi partidul naţionalist berlgian, Alianţa neo-flamandă (NVA) sunt pe cai mari. Partidul suveranist francez „Debout la France”, prezidat de Nicolas Dupont-Aignan, care a susţinut-o pe Marine Le Pen între cele două tururi de scrutin la prezidenţialele din 2017, s-a asociat pentru scrutinul european cu aceşti „suveranişti europeni” într-o coaliţie pentru o Europă a naţiunilor. Spitzerkandidat-ul lor este cehul Jan Zahradi, 56 de ani
    Extrema dreaptă. Clasat pe locul opt cu 37 de eurodeputaţi, acest grup are în mod limpede vântul în pupă şi va înregistra un număr mare de noi deputaţi după actualul scrutin. Europa Naţiunilor şi Libertăţilor (ENL), care regrupează partidele de extremă dreaptă naţionaliste, precum Adunarea Naţională, condusă de Marine Le Pen (Franţa), Liga Nordului din Italia, lider Matteo Salvini, partidul de extremă dreapta din Austria, FPO, lovit de un scandal uriaş, care a dus la ruperea coaliţiei
    cu conservatorii. De reţinut că 21 de eurodeputaţi nu aparţin niciunui grup.
    Mai multe la :

    https://www.cotidianul.ro/scrutinul-paneuropean-mize-protagonisti-aliante-si-spectrul-populismului/?unapproved=205007&moderation-hash=2422f7ef0cec7b2a2a80f20587bf5f44#comment-205007

  24. Domnule Prim Ministru, ar trebui sa stiti ca Iohannis nu este neamt ci este SAS, iar pe la noi prin Blaj este o vorba despre sasii din zona : „fie Hantzi (nume specific sasesc) cat de prost numa’ lung sa fie sa ajunga la slanina”. Cat il priveste pe Carol I, putem sa o lasam si pe asta mai moale, caci constructia de institutii si legislatie moderna, le-a cam facut Alexandru Ioan Cuza, iar lui Carol putem sa-i recunoastem meritul de a fi stiut sa culeaga roadele muncii domnului Cuza si nu a distrus ceea ce a gasit gata facut, asa cum ar fi facut daca era sas.

Lasă un răspuns