Mark Rutte si Declaratia de la Sibiu

Întrebat de un reporter când va fi momentul în care România va

adera la spațiul Schengen, premierul olandez Mark Rutte a

raspuns: „Când veți respecta toate regulile statului de drept și ale

democrației. Nu vă îndreptați în direcția bună”.

 

Si, acum, va rog sa cititi Declaratia de la Sibiu. Ma intreb daca  premierul Olandei, Mark Rutte, a fost si el prezent acolo. Sau au dreptate cei care considera acest text doar o retorica fara substanta, „in marja” campaniei pentru alegerile euro-parlamentare?

Declarația de la Sibiu

Noi, liderii Uniunii Europene, ne-am întrunit la Sibiu pentru a discuta și a privi înainte spre viitorul nostru comun.

Peste câteva săptămâni, cetățenii europeni își vor alege reprezentanții în Parlamentul European, la patruzeci de ani după exercitarea, pentru prima dată, a acestui drept fundamental. O Europă reunită în pace și democrație este doar una dintre numeroasele realizări. Încă de la începuturile sale, Uniunea Europeană, cu valorile și libertățile sale ca forță motrice, a oferit stabilitate și prosperitate în întreaga Europă, în interiorul granițelor Uniunii și dincolo de ele. De-a lungul anilor, a căpătat un rol important pe scena internațională. Cu o populație care se ridică la aproximativ jumătate de miliard de cetățeni și o piață unică competitivă, Uniunea Europeană este un lider în comerțul internațional și conturează politica mondială.

Ne reafirmăm convingerea că, uniți, suntem mai puternici în această lume tot mai neliniștită și care prezintă tot mai multe provocări. Recunoaștem că avem responsabilitatea, ca lideri, de a face Uniunea noastră mai puternică și de a ne crea un viitor mai bun, recunoscând totodată perspectiva europeană a altor state europene. De aceea, convenim astăzi în unanimitate asupra a zece angajamente care ne vor ajuta să ne ridicăm la înălțimea acestei responsabilități:

  • Vom apăra o singură Europă – de la est la vest și de la nord la sud. În urmă cu treizeci de ani, milioane de oameni s-au luptat pentru unitate și pentru a fi liberi și au doborât Cortina de fier care a împărțit Europa în două timp de mai multe decenii. Nu vom lăsa loc de diviziuni care vin în contra interesului nostru colectiv.
  • Vom rămâne uniți, la bine și la greu. Vom da dovadă de solidaritate în vremuri dificile și vom sta întotdeauna alături unii de ceilalți. Putem să ne exprimăm și ne vom exprima la unison.
  • Vom căuta întotdeauna soluții comune, ascultându-ne unii pe ceilalți într-un spirit de înțelegere și respect.
  • Vom continua să protejăm modul nostru de viață, democrația și statul de drept. Drepturile inalienabile și libertățile fundamentale ale tuturor cetățenilor europeni au fost dobândite cu mari greutăți și le vom prețui întotdeauna cum se cuvine. Vom apăra valorile și principiile noastre comune consacrate în tratate.
  • Vom obține rezultate acolo unde contează cel mai mult. Europa va continua să fie un actor important în chestiunile importante. Vom continua să acordăm atenție preocupărilor și speranțelor tuturor cetățenilor europeni, aducând Uniunea mai aproape de cetățenii noștri, și vom acționa ca atare, cu ambiție și hotărâre.
  • Vom respecta întotdeauna principiul echității, nu doar pe piața muncii, ci și în serviciile sociale, în economie sau în transformarea digitală. Vom reduce într-o mai mare măsură diferențele dintre noi și îi vom ajuta întotdeauna pe cei mai vulnerabili din Europa, punând oamenii pe primul loc, și nu politica.
  • Ne vom înzestra cu mijloacele potrivite ambițiilor pe care le avem. Vom oferi Uniunii mijloacele necesare pentru a-și realiza obiectivele și a-și duce la îndeplinire politicile.
  • Vom proteja viitorul următoarelor generații de europeni. Vom investi în tineri și vom construi o Uniune pregătită pentru viitor, capabilă să reziste celor mai presante provocări ale secolului XXI.
  • Ne vom proteja cetățenii și le vom oferi siguranță investind în puterea pașnică și în puterea coercitivă și colaborând cu partenerii noștri internaționali.
  • Europa va fi un lider mondial responsabil. Provocările cu care ne confruntăm astăzi ne afectează pe noi toți. Vom continua să colaborăm cu partenerii noștri la nivel internațional pentru a menține și a dezvolta ordinea internațională bazată pe norme, pentru a valorifica pe deplin noile oportunități comerciale și pentru a aborda împreună probleme globale, cum ar fi conservarea mediului și combaterea schimbărilor climatice.

Deciziile pe care le luăm vor urma spiritul și litera acestor zece angajamente. Uniunea de astăzi este mai puternică decât cea de ieri și dorim să continuăm să o facem tot mai puternică pentru ziua de mâine. Acesta este angajamentul nostru pentru generațiile viitoare. Acesta este spiritul de la Sibiu și spiritul unei noi Uniuni în 27 pregătită să își îmbrățișeze viitorul ca un corp unitar.

20 de gânduri despre “Mark Rutte si Declaratia de la Sibiu

  1. Daca propaganda anti-romaneasca , netulburata de nimeni , reuseste sa ne prezinte ( dupa ce in anii 1990 eram handicapatii , saracii lumii si muritori de foame ) ca statul Korupt si Kriminal prin excelenta , cu Ungaria lui Orban si Azerbaidjanul lui Aliev exemple de moralitate pe langa noi …
    De ce nimeni in sala la Sibiu cand , surprinzator , Macron se repede agresiv la Romania ( ” daca vrea sa fie o tara puternica trebuie sa respecte … ” nimeni nu l-a intrebat – concret , la ce va referiti ?
    De ce cand Weber vorbeste de ” coruptia majora din Romania ” nimeni nu-i cere un caz concret , detaliat , al acestei ” mari coruptii ” ?
    Dar cine sa reactioneze ?
    Rovana Plumb ? Tudose ? Grindeanu ? Corlatean ? Ponta ? Cretu ?
    Presa romaneasca – TV , scrisa , Internet – a acestor ani este la un nivel catastrofal .
    Sa aud eu la TVR , la buletinul meteo de dimineata ” vest europenii ar face o crima pentru un pic de soare ” ?! – expresia imbecila e tradusa din engleza .
    Sau sa vad pe animatorul unei emisiuni de la Antena 3 ( ieri , cu ministrul Transporturilor ca invitat ) complet in afara subiectului , ignorand absolut totul despre programele de investitii – Cuc vorbeste de ” autostrada de centura – pasajele Domnesti – Berceni , metroul Drumul Taberei ” si animatorul tace , habar nu are ca este vorba de ” centura Nord ” , ” centura Sud ” , ” autostrada de centura Sud ” si ” autostrada de centura Nord ” – nu stie ca autostrada de CENTURA NORD are probleme cu cormoranii de la Cernica deci acord de mediu – birocratie – Sfantu’ Asteapta etc deci nu intreaba nimic de ea , tot ce pune ca intrebare , absolut idioata , este ” cand va fi gata centura Bucuresti ” ? – care , Nord e blocata la Voluntari in ” Justitie ” , Sud sunt pasajele si autostrazile de centura sunt cu totul altceva !?

  2. Eu respect cunostintele si varsta dvs. Ba mai mult, la incidentul de acum cativa ani v-am aparat in fata celor care au calificat gestul dvs in fel si chip, uitand ca anumite situatii cer sa fim oameni inainte de toate. Insa imi este de-a dreptul sila ca oameni pregatiti, cu scoala si capacitati de conducere nu sunt acum la carma unui stat, ci niste oameni cu un nivel sub mediocru, de care imi ese rusine, cu care nu ma identific, cu care nu pot sa ma mandresc. Penibilul lipsurilor lor este direct proportional cu atitudinea sfidatoare pe care o au, odata ce au fost pusi completely nemeritoriu, acolo. Am 12 ani de cand am plecat din Romania si singurul moment in care as fi simtit ca m-as intoarce a fost vara trecuta cand am simtit cati alti oameni educati, similari ca si gandire, pregatire, simtire au iesit in strada pentru ca spera si vor sa fie parte din schimbarea atat de necesara. Nu am idei idealiste, insa am vazut ce e afara si am trait intr-un mediu competitiv, organizat, civilizat, pus pe progres si in care cetateanul respecta legea, pentru ca legea e facuta ca sa sustina un sistem si sa il ajute sa progreseze. Acum scurt timp ati facut si dvs o calatorie pe meleagurile astea sterpe si izolate. In 50 de ani de identitate nationala, aici s-au realizat lucruri ce nu pot fi decat descrise la superlativ. Nu va simtiti dator sa aduceti macar un sambure de bine acum, in ultim ceas, catre un popor care stie ce vrea? Oameni de vasta fiului dvs, oameni educati, cu familii, spirit antreprenorial, cu tot ce le trebuie, lasati sa fie batjocoriti in piete pt ca cer normalitatea? Asta sa va fie mostenirea?

    • Doamnă, m-ați făcut curios, cine sunt ,,oamenii pregătiți, cu școală și capacități de conducere” care nu sunt la conducerea statului ?
      Dați-mi vă rog câteva exemple.

  3. „…Vom rămâne uniți, la bine și la greu…”

    Da uniti pe vecie, ei „la bine”, noi „la greu” 🙂

  4. SI la ce bun Prezidelu Romaniei alias Marele Blond cu o Minijupata ? Sau un summit für nichts

    Am încercat să construiesc o relație normală cu o instituție a statului român pentru beneficiul României și al românilor. Acest lucru nu a fost o rugăminte, a fost un gest de normalitate. Văd realitatea, văd că interesul personal, interesul electoral al președintelui Iohannis este cel care contează. Îi solicit domnului președinte Iohannis ca în cadrul Summit-ului de la Sibiu să ceară aderarea noastră la spațiul Schengen și încetarea Mecanismului de Cooperare și Verificare, pentru că orice reuniune trebuie să aibă un rezultat concret pentru cetățeni. În rezultatele acestui Summit trebuie să se regăsească și interesele României și ale românilor„, a declarat miercuri Dăncilă, la începutul ședinței de Guvern.

    https://www.hotnews.ro/stiri-politic-23128786-viorica-dancila-traseaza-sarcini-lui-klaus-iohannis-solicit-cadrul-summit-ului-sibiu-ceara-aderarea-spatiul-schengen-incetarea-mcv.htm

    Si dua asta veni Dela Marcuat si delira „Când veți respecta toate regulile statului de drept și ale
    democrației. Nu vă îndreptați în direcția bună
    ” Da cu demcratia ce o fi avut Ruda asta?!

    Si in fine ne iecsolica Sica Maimutica .Loli Organ pe numelelui de santajat ca daca nu sare mege-n inchisoare :

    Despre Schengen trebuie să vorbească Guvernul României, care la nicio reuniune a JAI, pe Interne, la care participă Carmen Dan, nu a deschis subiectul Schengen. Este obligaţia Guvernului de a pune pe masă şi de a solicita primirea României în Schengen. Cu toate astea, vă repet, Guvernul PSD-ALDE, prin Carmen Dan, la nicio reuniune JAI, cât a deţinut Preşedinţia Consiliului Uniunii, deci şi a JAI-ului, nu a pus problema pe tapet, deşi noi am solicitat acest lucru în mod repetat. De altfel, PPE a iniţiat o rezoluţie la solicitarea noastră în Parlamentul European, tocmai prin care Parlamentul European s-a pronunţat pentru susţinerea integrării României în spaţiul Schengen. Nici măcar când Parlamentul European a adoptat rezoluţia, Guvernul PSD-ALDE nu a pus pe ordinea de zi şi nu a făcut niciun demers concret pentru a obţine integrarea României în Schengen. Ca atare, dacă vreţi să vorbim despre Schengen, singurul vinovat pentru faptul că România astăzi nu este membru în Schengen este PSD şi cu Guvernul pe care îl conduce„, a declarat Ludovic Orban, citat de Agerpres.

    Referitor la negocierile pe care PNL le-ar fi putut purta pe acest subiect atunci când s-a aflat la guvernare, preşedintele liberal a spus că din momentul îndeplinirii condiţiilor tehnice, partidul său nu s-a mai aflat la putere.

    Din momentul îndeplinirii condiţiilor tehnice, la putere a venit Guvernul Ponta iar din 2012 până astăzi a fost la putere PSD, cu o foarte mică pauză a unui guvern tehnocrat, care a fost sprijinit şi de PSD. Pentru că, de obicei, propaganda PSD pune Guvernul Cioloş în spinarea noastră, dar uită că, de fapt, au sprijinit acest guvern şi mai mult decât atât, vă readuc aminte că mâna dreaptă a lui Cioloş a fost Vasile Dâncu, un exponent de bază al PSD-ului iar PNL nu a avut niciun ministru, nu a avut niciun secretar de stat, nu a avut niciun reprezentant în prima linie şi în a doua linie„, a subliniat Ludovic Orban.

    https://romanialibera.ro/politica/orban-despre-schengen-trebuie-sa-vorbeasca-guvernul-romaniei-783309

    Si cica ca el Primul Falksificatir al Tarii, Joianus pe numele lui , cica „reprezinta Romania:. Si a rpereznatat-o laSibiu la summit.
    Si olandezu zice Schengen ? Cotu si pisoctu,labele si botu! Schengem ca cand o zbira porcu!

    Excact ptr motivele invocate de Marele Blond

    Atunci ce reprzinta sau oe cine repreinat Presedintele Romaniei ?!

  5. Dar iată şi declaraţia acestui penal , alături de care au stat aleşii europeni, deşi ştiau, sau poate nu, că este unul din simpatizanţii hitlerismului a cărui organizaţii le-a împroprietărit criminal cu aproape jumătate din imobilele Sibiului, drept urmare nişte afacerişti veroşi pretind şi încasează acum chirii uriaşe pe imobile care de fapt aparţin Stastului Român, numai că o parte din aceste sume ajung la cel care permis prin fals,şi influenţă politică toate aceste jafuri ! Un asemenea infractor nesimţit are tupeul să vorbească despre corupţie ? Siktir, escrocule ! :În ce ţară UE aşa ceva s-ar mai putea întâmpla , dar despre asta nu scot o vorbă alde Junker, Timermans, Guy, sau Gunther cu tot neamul lor de profitori nesimţiţi !

    „Președintele Klaus Iohannis a transmis că a purtat discuții cu liderii europeni despre problema Schengen, iar aceștia i-au răspuns imediat. Președintele României a lansat încă un atac dur la adresa Partidului Social Democrat.

    Klaus Iohannis a explicat că motivul pentru care România nu este primită în spațiul Schengen este din cauză că nicio țară nu dorește să-și conexeze sistemul informatic ultra sensibil cu o Românie care nu controlează lupta împotriva corupției.

    ”Discuția despre Schengen este veche și faptul că nu suntem în Schengen are două motive:

    O motivație este legată de modul în care ne comportăm noi: corupția și lupta împotriva statului. Nu vrea nimeni să-și conexeze sistemele foarte sensibile cu o țară care nu poate ține în frâu corupția. Ne-o spun oamenii pe față: rezolvați-vă problema corupției și mâine sunteți în Schengen. Asta mai durează un pic, că nu se poate rezolva cât timp sunt ăștia la putere și știți la cine mă refer.

    A doua problemă nu ține de noi: nu au încredere că putem să ținem sub control fenomenul migraționist.

    Am discutat cu toți liderii europeni. Am fost atât de aproape, atât de aproape să intrăm în Schengen, dar au câștigat PSD-iștii și totul s-a dus pe apa sâmbetei, totul s-a resetat. PSD-iștii sunt de vină că nu suntem în Schengen. Dacă continuam lupta împotriva corupției, consolidarea statului de drept, astăzi eram în Schengen și o spun cu toată răspunderea pentru că știu ce vorbesc! Nu din cauza voastră, nu din cauza francezilor nu suntem în Schengen, ci din cauza PSD-ului. O spun cu toată răspunderea!”, a spus Klaus Iohannis.”

    • MInte ca un neamt ce se afla…..

      România îndeplineste criteriile tehnice pentru aderarea la Schengen

      F.A.
      Politică / 15 ianuarie 2011

      România este mai pregatită tehnic decât Bulgaria să facă parte din spaţiul Schengen, potrivit Realitatea.net.

      Echipa de experţi Schengen care au investigat condiţiile tehnice în aceste zile a constatat că România, spre deosebire de Bulgaria, îndeplineşte toate condiţiile cerute. În România, criteriile tehnice sunt îndeplinite.

      Chiar şi experţii germani au acceptat că România a respectat tot ce i s-a cerut, în timp ce Bulgaria încă are probleme. Doar experţii francezi amână să îşi dea avizul pozitiv, probabil având în spate o motivaţie politică.

      http://www.bursa.ro/romania-indeplineste-criteriile-tehnice-pentru-aderarea-la-schengen-83906019

      Preşedintele Senatului a arătat că ţara noastră îndeplineşte deja toate criteriile tehnice pentru aderarea la spaţiul Schengen şi nu solicită altceva decât o abordare corectă şi principială din partea Statelor Membre. Vasile Blaga a subliniat, în acest context, că pentru prima dată în istoria Uniunii Europene aderarea la spaţiul Schengen a fost condiţionată de evoluţii în alte dosare ale integrării, respectiv Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV), şi nu doar de îndeplinirea criteriilor tehnice aşa cum se stipulează în Tratatul de aderare la Uniune, criterii care au fost valabile în cazul altor ţări europene”. Preşedintele Senatului,in acel moment … Vasile Blaga ! http://madrid.mae.ro/romania-news/1462

      Băsescu avertiza din iunie că Olanda a devenit „vârf de lance” împotriva aderării la Schengen

      Preşedintele Băsescu avertiza încă din luna iunie că Olanda devenise „vârful de lance” al adăugării de condiţii pentru aderarea la Schengen, în timp ce Leonard Orban spunea din noiembrie 2010 că, dacă aderarea se amână în martie 2011, atunci „rişti să fii amânat nu cu câteva luni, ci cu câţiva ani”.
      Termenul iniţial pentru aderarea României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen era martie 2011.

      La sfârşitul lunii noiembrie 2010, Olanda şi Franţa au condiţionat aderarea României şi Bulgariei la Schengen de progresele realizate în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV). În decembrie, Franţa şi Germania au cerut Uniunii Europene să amâne aderarea României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen. Miniştrii german şi francez de Interne au trimis Comisiei Europene o scrisoare în care au apreciat că este „prematur” să se permită aderarea celor două ţări la zona Schengen în martie 2011, adăugând că România şi Bulgaria trebuie să facă „progrese ireversibile” în lupta împotriva corupţiei şi crimei organizate.

      La acea vreme, Leonard Orban, care era consilier prezidenţial pentru Afaceri Europene, declara că nu este sigură intrarea României în Schengen în martie 2011, menţionând, în acest context, că, „dacă rişti să fii amânat în martie, rişti să fii amânat nu cu câteva luni, ci cu câţiva ani”.

      Aderarea la Schengen a fost amânată în primăvară, invocându-se unele criterii tehnice care ar mai fi trebuit îndeplinite de Bulgaria. În plus, unele state, precum Franţa, Germania, Suedia şi Austria au susţinut amânarea luării unei decizii până după publicarea raportului CE privind MCV din vară.

      În aprilie, preşedintele Traian Băsescu declara că
      Obiectivul de intrare în Spaţiul Schengen a fost anul 2011. Este adevărat că noi ne-am scris primăvara, prima parte a anului, martie, dacă nu mă înşel, mai, undeva aici. (…) Nu cred că este obiectiv ratat, oricât s-ar bucura unii de eşec, cum s-ar fi bucurat şi de o intrare în derapaj a României, ca să-şi facă jocurile politice. Am refuzat şi intrarea în derapaj cu costuri politice enorme şi pentru mine şi pentru Guvern. Refuz şi ideea că România nu intră în Schengen
      (21 sep 2011)
      https://www.mediafax.ro/politic/basescu-avertiza-din-iunie-ca-olanda-a-devenit-varf-de-lance-impotriva-aderarii-la-schengen-8781610

      Vineri, 9 decembrie 2011, Traian Basescu, despre Olanda: Nu noi am legalizat prostitutia si drogurile pentru ca nu am putut lupta cu ele. Decizia lor de a se opune intrarii noastre in Schengen este un abuz https://www.hotnews.ro/stiri-esential-10897342-traian-basescu-atac-frontal-olanda-nu-noi-legalizat-prostitutia-drogurile-pentru-nu-putut-lupta-ele-decizia-lor-opune-intrarii-noastre-schengen-este-abuz.htm

      si Miercuri, 21 septembrie 2011, Ministrul olandez al imigratiei: Blocarea tirurilor cu flori este inca un motiv pentru a tine Romania in afara Schengen

      Ministrul olandez al Imigratiei, Gerd Leers, considera ca blocarea transporturilor de flori din Olanda in vamile romanesti este un motiv in plus pentru mentinerea Romaniei in afara spatiului Schengen, relateaza publicatia AD, citata de Radio Netherlands Worldwide in pagina electronica.

      „Disputa dintre Olanda si Romania a devenit rapid cunoscuta ca Razboiul Lalelelor”, potrivit publicatiei citate.

      Aceasta aminteste de faptul ca autoritatile romane se tem de o „bacterie periculoasa” si verifica orele de lucru si defectiunile tehnice ale camioanelor, ceea ce nu reprezinta o practica normala.

      Intre timp, ambasada Romaniei a refuzat sa comenteze.

      Este citat si ministrul roman de externe Teodor Baconschi, care a afirmat ca „Olanda isi permite sa fie captiv in agenda politica anti-europeana si anti-imigratie al unui partid extremist”, referindu-se la Partidul Libertatii.

      AD scrie ca nu este clara legatura dintre cele doua chestiuni. In timp ce disputa continua pentru a patra zi, florile incep sa se ofileasca, iar blocada a costat sectorul horticulturii 100.000 de euro.

      https://www.hotnews.ro/stiri-esential-10193233-ministrul-olandez-imigratiei-blocarea-tirurilor-flori-este-inca-motiv-pentru-tine-romania-afara-schengen-presa.htm

      Ma rpg ce pretentii sa ai de la un neamt? Caasa cum se stie literatrsalor incepe cu …Hotiii !!!

      • Sefu crez ca cevas intra la spam ca am vreo 5 linckuri.
        Dale[un casa sa nnu creaacadelirez din cauza Alzhaimerului .;..

  6. Poza este excepţională şi surprinde fidel cele două hiene arătându-şi colţii sub forma unui zâmbet mascat !

  7. Offtopic

    In campania prezidentiala din 2009 a aparut, pentru a crea emotie probabil, acea posibila repatriere, si vizta nocturna la domnul X.

    Zilele astea, in plina campanie, avem:
    – „capturarea” lui M din M.Acolo unde a fost capturat, conform TV-urilor, exista si riscul ciumei negre;
    -avem cazul „Petrov” , in seara asta Gollum era foarte calm si pe alocuri chiar politically corect;
    -avem posibila rechemare a ambasadorului din SUA;
    -dosarele mineriadei sau ale revolutiei (sunt confuz aici).Simt lipsa discutiilor despre luceafarul huilei deja.

    Joaca cineva sah sau sunt simple coincidente ?
    Sunt curios ce se va intampla in ultima saptamana de campanie.

    On-topic

    Premierul in cauza, care parca a pierdut alegerile, e chiar din grupul prietenului lui C.A.Asta mi se pare interesant.Deci nu e din ppe.

  8. Offtopic

    Eu cred, asta cred eu, e o opinie, n-am date sau informatii, ca aceste manifestari agresive sau ce sunt, grupurile astea care fugaresc politicieni si oameni de stat, care urla pe strazi si se strang prin social media, ca sunt de fapt niste grupari anarhiste care lupta sub steag fals, care voluntar sau involuntar fac jocurile Rusiei si lui Putin.Asa au operat si-n Ucraina.
    Mastermainzii doar se muleaza pe niste discursuri, pentru a influenta mentalul colectiv ulterior prin agresivitate.

    Deci aia care fac galagie cred nu-s nici penelisti, nici useristi, nici pesedisti, nici din vreun serviciu romanesc.
    Romanii nu sunt asa.

    Si mai cred ca daca fortele de ordine i-ar pune sub control niciun politician roman nu le-ar lua partea.

    Sunt practic un colusion in forma fizica.
    Si in campania lui Trump au fost aplicate aceste tehnici si proceduri.
    Razboiul psihologic al serviciilor ruse a atins perfectiunea.

    • Mi se pare mai plauzibil că obsesia dumitale a atins cote patologice. Scuze, dar rareori mi-a fost dat să citesc un comentariu atât de lipsit de cea mai elementară logică.
      Adică ce vreți să spuneți, că Mălin Bot, ,,Ceaușescu” , Bădiță, Oana Pellea, Tudor Chirilă și Caramitru junior sunt oamenii lui Putin ? (Z)

  9. Globalistul Donald Trump risca un razboi ilegal, cu extensie mondiala: Fortele expeditionare si de ocupatie ale SUA in Orientul Mijlociu sunt pentru jaf si teroare

    SUA disloca in Orientul Mijlociu forte militare ca pentru un nou razboi local de invazie si ocupatie. Actiunile globaliste de acest tip au o istorie inacceptabila si indelung structurata. Ele s-au apropiat de o limita critica, insuportabila, dincolo de care reactiile coordonate, regionale sau globale, vor fi inevitabile. Nava de război USS Arlington şi o baterie de rachete Patriot se adaugă desfăşurării în Orientul Mijlociu a portavionului USS Abraham Lincoln şi a unor bombardiere B-52. In legitimarea ilegitimabilului, privind concentrarile sale de forte si mijloace, SUA invoca “iminenta unor atacuri” atribuite Iranului, dar intr-un format de drept international ele pot fi de aparare nationala si de eliberare regionala.

    Exacerbarea tensiunilor dintre SUA si Iran are drept cauza înăsprirea in aceasta luna a sancțiunilor la adresa Iranului. Aceste sanctiuni sunt calificate de catre cea mai mare parte a lumii, mai mult sau mai putin manifest, ca fiind ilegale si imorale. Teheranul a răspuns prin suspendarea aplicării unor angajamente din Acordul nuclear international, încheiat in 2015 la Viena cu marile puteri, privind programul nuclear iranian. Trump a denuntat unilateral acest Acord, anul trecut. Astfel, Iranul a anunţat că nu-şi va mai limita rezervele de apă grea şi uraniu îmbogăţit. Pe baza unor informatii ale CIA si ale Pentagonului, SUA au avertizat navele comerciale americane care se îndreaptă spre Orientul Mijlociu că ar putea fi atacate de Iran. Teheranul a anunțat că nu va purta discuții cu Washingtonul, iar un cleric iranian a amenințat că navele americane ar putea fi distruse cu o singură rachetă.

    O declaratie de intentii si motivare a secretarului american al Apararii, Patrick Shanahan, a fost primita foarte critic. “Este important ca Iranul să înţeleagă că un atac asupra americanilor, sau a intereselor americane, va primi un răspuns adecvat. Suntem în Orientul Mijlociu ca să învingem terorismul”, a afirmat Shanahan. Potrivit celor mai multe opinii islamice si nu numai, fortele si interesele SUA in Orientul Mijlociu sunt de jaf si teroare. Povestea cu “suntem aici sa invingem terorismul” este rasuflata. Unde au fost sau sunt trupe americane exista si terorism, fara exceptie.

    Pe de alta parte, Iranul e o natiune cu aceleasi drepturi ca ale SUA, inclusiv in privinta dreptului la aparare si la cresterea capacitatilor militare. Ceea ce distinge Iranul de SUA, care vin de la mii de kilometri pentru petrol islamic si violenta multipla in Orientul Mijlociu, este ca el se afla acasa, in regiunea sa, ca teritoriul si frontierele sale sunt acolo, intrinseci si nemijlocite, fata de care are responsabilitati nationale, cat si regionale in privinta Golfului Persic si a stramtorii Hormuz, care fac parte din zona sa de prealarmare si securitate timpurie, cand aceasta este traversata de forte declarat sau potential ostile. Teritoriul si frontierele SUA nu sunt in Orientul Mijlociu.

    A venit timpul ca orice amenintare, invazie si ocupatie straina privind orice tara care este parte inseparabila a Orientului Mijlociu, sa fie tratata ca o agresiune impotriva intregului regional. Ca Orientul Mijlociu sa-si dezvolte un mecanism propriu de aparare colectiva si de solidaritate islamica, pe deplin consonant cu dreptul international. Fortele expeditionare, de atac si ocupatie ale SUA din Orientul Mijlociu sunt in afara dreptului international. SUA risca sa declanseze si sa-si atraga impotriva doua surse de razboi mondial, in Orientul Mijlociu si in America Latina. Ambele duc catre portile Americii, pe al carei teritoriu ar putea sa fie al treilea razboi mondial.

  10. Ah .. fits tanaru Titulescu ..

    În condiţiile în care SUA, Europa, NATO, ne arată foarte clar ce a însemnat influenţa rusească la Brexit, la alegerile din Italia, România azi îşi taie banii de la serviciile de informaţii pentru că Dragnea are un război cu Hellvig şi cu Vlase.

    În mai iunie e vizita Sanctităţii Sale Papa, nu vine doar la Bucureşti. Înainte, la Sibiu avem Summit-ul 27 de şefi de state din UE.

    Şi noi tăiem bani de la SPP.

    Noi tăiem bani de la instituţii din prostie, din ticăloşie.

    Că e vândut ruşilor, sau din prostie, Dragnea s-a luptat azi cu serviciile, lovind şi ajutând ca Rusia să intervină în alegerile din Moldova, Ucraina şi România şi ajutând România să se facă de râs, neacordând resurse ca vizite atât de importante să se desfăşoare în condiţiie normale.

    Primarii PSD din orașe resimt cel mai mult problemele liderului de partid, Liviu Dragnea, a spus Victor Ponta, fost președinte al partidului, la Digi24. El a spus că vede „teleormanizarea” României.
    Eu vorbesc de teleormanizarea României, prin faptul că un model de a face politică, și economie inclusiv, s-a mutat la București și se dorește să fie implementat în toată țara. Ați văzut că la marea problemă a autostrăzilor, domnul Dragnea a avut o soluție pe care a aplicat-o la CJ Teleorman, cu Tel Drum: să le facem pe toate pe compania noastră. Eu nu cunosc o altă țară din Europa, cel puțin, care și-a făcut o companie a lor și e plină de autostrăzi. Nu se poate chestia asta. Dovadă că drumurile din Teleorman nu sunt mai drumurile mai bune, sunt doar mai scurte”

    Cosmin Prelipceanu, jurnalist Digi24: De ce nu au fost ma jorate pensiile la începutul anului?

    Victor Ponta, președinte Pro România: Pentru că nu avea bani, așa cum nu au nici acum. Evident, ce premier din lumea asta n-ar vrea să mărească pensiile și salariile. Toți ar vrea, dacă s-ar putea în fiecare zi. Important este să le mărești atunci când sunt sustenabile, când știi că economia privată îți produce venituri de natură să ții partea asta de pensii.

    A venit legea doamnei Olguța Vasilescu care spune așa, în cifre: „În 2019, cam 60 de miliarde dăm pentru pensii, în 2021 dăm 140 de miliarde”. M-am dus și i-am întrebat pe toți: Chiar credeți că se va întâmpla? „Nu”. Voi credeți că găsim 80 de miliarde de lei peste noapte? „Nu”. Și atunci de ce votați? „Păi cum să zicem că nu…”.

    Îmi mințiți mie părinții. Mama mea aș vrea să aibă pensia dublă, dar nu pot să îi spun „Stai liniștită că în 2021 îți dă Olguța”.

    I-am întrebat ce vor face în 2021. „A, păi n-o să mai fim noi la Putere, o să vină ăștia USR, PNL și o să zicem – Ați văzut că ăștia nu vă mai dau…”.

    E un cinism… Politica este destul de cinică, nu spun că e așa… numai trandafiri… E un cinism dus dincolo de acceptabilitate și care va duce în rândul tuturor românilor la o dezamăgire și la un dezgust care e foarte rău pentru țară.

    Mare om! Mare politician! 192 cm !

  11. Mark Rutte o fi intrat in calduri, este perioada rutului, a imperecherii, si probabil mintea nu o mai avea cu el! Una se spune in Declaratia de la Sibiu si alta o spune acest individ. Este un tradator al UE. Spre exemplu, in declaratie la pct.2 se prevede;Vom ramane uniti, la bine si la greu. Vom da dovada de solidaritate in vremuri dificile si vom sta intotdeauna alaturi unii de ceilalti. Iar,la pct 4, vom continua sa protejam modul nostru de viata, democratia si statul de drept,etc,etc,etc. Pai cum domnule Mark, dumneata nu respecti democratia UE?.Romania nu face parte din UE? Atunci pentru ce bietii romani s-au caznit sa ajunga in UE, nu pentru a o duce mai bine alaturi de celelalte tari europene? Eu cred ca Romania a respectat toate cerintele prevazute in Statutul UE, numai dumneata din rautate nu vrei sa le vezi! Dar, daca Romania Ti-ar ceda Portul Constanta si alte pretentii pe care le ai, atunci ar fi bine si Romania ar intra in spatiul Senghen? Dumneata si Tara dumitale, intotdeauna sunteti un Gica contra! Dar, daca vamesii nostri ar intoarce toate marfurile incarcate in tiruri de la granita, cu florile voastre si alte produse care au invadat Romania, gasind tot felul de noduri de papura in ele, cum ar fi? Eu zic sa va bagati mintile in cap si sa judecati corect politica unei tari! Noi de mincinosi,lacomi si de tradatori ne-am saturat. Ne-am saturat de atatea imperii care, ne-au luat toate bogatiile tarii!!!

  12. Domnule Presedinte nu a aparut raspunsul meu la articol, cumva v-am suparat, sau s-a suparat Rutte?

Lasă un răspuns