NATO Enlargement. Romania and the Southern Dimension of the Alliance

M-am gândit că ar fi util, la implinirea a 15 ani de la aderarea României la Tratatul de la Washington, să adaug la lista cărtilor mele in varianta on-line si volumul, in engleză,  referitor la pregătirile pentru aderarea la NATO.

 

Puteți citi cartea mai jos:

 

nato enlargement1 6nato enlargement1 7nato enlargement1 8

71 de gânduri despre “NATO Enlargement. Romania and the Southern Dimension of the Alliance

  1. Bine faceți că nu lăsați pradă uitării acțiunile și demersurile dv. Amintiți-le amnezicilor din când în când până li s-o întipări în memorie!

  2. La un supermarket din apropiere, au apărut casele de marcat și încasat fără casier.
    Câți oameni vor rămâne fără loc de muncă?
    Am mai văzut undeva în Europa, parcă prin Sicilia. Era o hărăbaie de magazin cu câțiva cumpărători care se certau pe mutește cu mașinile. Din când în când, ageamii ca mine chemau o supraveghetoare care îmblânzea hardughia încăpățânată, iar clientului îi scădea la loc tensiunea.
    Peisajul era dezolant: parcă ar fi fost după o molimă cumplită care lăsase doar câțiva oameni în viață.

    • @Amalia

      😀Incepe robotizarea, e mai ieftin pentru angajator, omul va deveni desuet ca angajat la ghiseele din banci si magazine, nu cere pauza de masa si poate lucra 15 ore pe zi fara probleme.
      Eficienta maxima.
      Viitorul suna bine.
      Probabil si medicii chirurgi vor avea aceeasi soarta 😀.

  3. Incerc sa inteleg de ce insistati pe subiectul ,,NATO”. Ce s-ar fi intamplat daca nu am fi fost in NATO ?
    Nu am fi fost acceptati in UE ?

      • Doamnă, sunt liniștit pentru că am devenit complet imun la manipulare.
        Veți spune:
        ,,Da, dar și ceilalți, de dincolo de cortina de fier, manipulează.”
        Vă răspund în atare scenariu ipotetic:
        ,, Probabil, dar de unde știți ? A… înțeleg… știți ce spun ai noștri despre ce spun ceilalți.”
        😉

      • Tocmai ca odata cu intrarea in Nato si mai ales cu baza de la Deveselu , Romania a devenit o tinta ! Daca , Doamne fereste , ar fi un conflict , unde credeti d-voastra ca s-ar duce acest conflict ? Romania si Polonia ar fi linia frontului ! Eu nu sunt linistit deloc … Poate ca o situatie de neutralitate sau macar fara baza de la Deveselu ar fi fost o solutie ceva mai buna pentru Romania . Zic si eu , nu sunt politician …

    • @ZeV

      Fara NATO sunt sigur ca Romania ajungea ca Iugoslavia sau Ucraina, facuta bucati adica, impartita felie cu felie.

      • Iugoslavia a ajuns cum a ajuns CU, nu FĂRĂ NATO.
        Iar Ucraina a ajuns cum a ajuns datorită implicării NATO în zona tampon dintre Occident și Rusia.

  4. Ca tot vrea guvernul sa aduca o jumatate de milion de muncitori musulmani din Pakistan, e poate o chestiune putin stiuta de romani: „honour killing” (ucidere pentru onoare) este o practica si o mare problema in cultura pakistaneza (musulmana)

    Din Wikipedia:

    „Honour killings in Pakistan[1] are known locally as karo-kari (Urdu: کاروکاری‎)[2]. Pakistan has the highest volume of documented and estimated honour killings per capita of any country in the world; about one-fifth of the world’s honour killings are performed in Pakistan (1000 out of the 5000 per year total).[3] An honour killing is the homicide of a member of a family or social group by other members, due to the belief the victim has brought dishonour upon the family or community.[4] The death of the victim is viewed as a way to restore the reputation and honour of the family.[5]”

    „Italian-Pakistani woman Sana Cheema was murdered in an honour killing last May. Her father, upper right, a brother and an uncle are charged with her murder.”

    Nu cred ca Romania va putea aduce multi „highly skilled workers” din Pakistan, iar cei care nu sunt educati cum trebuie, ramin de obicei in cultura lor locala, agresiva la adresa femeilor si a crestinilor (non islamicilor, vezi conflictul etern cu indienii) in special.

    https://torontosun.com/news/world/canadian-islam-convert-strangled-in-honour-killing-cops

  5. Foarte trist ca la 30 de ani de la schimbarea de regim sa ai un Presedinte care se vrea un far de moralitate si care vorbeste tuturor despre cine e moral si cine nu, dar care in fapt este un campion al imoralitatii, prin nedemiterea lui Lazar si oferirea sansei acestuia la acea pensie uriasa. O palma imensa data poporului roman care l-a votat.

    • Hai lasati….. va uitati pe paginile comunitatilor de romani americani si canadieni ? Ati si citit comentariile ? Da? Deci, despre ce vorbim ? Min 90% din diasporenii de peste ocean il vor re-vota pe Iohannis.
      E si normal, au acces doar la mesajele si informatiile permise de administratori. DACA ar citi, macar, acest blog… as mai avea o speranta ca pot fi recuperati pentru tara si interesele ei reale…

  6. Prin simplul fapt ca i-a refuzat eliberarea acelui biet detinut politic si l-a mai tinut doi ani, poti spune ca Lazar a fost tortionar. Monstruozitatea creaturii asteia e dovedita si de declaratia sa „cer scuze institutionale”. Adica el nu isi cere scuze personal, desi a tinut un om la inchosoare mai mult decit trebuia. Institutia era de vina.

    Nu stiu ce „asalt” da PSD justitiei, dar sl. Iohannis sigur asalteaza cu disperare bunul simt in ce priveste „anti-comunismul” si apararea „valorilor europene”. De cind apararea tortionarilor din functia suprema in stat e o „valoare europeana”? Plus jegul ce sta ascuns sub pres, pe care o sa-l vedem in curind…Nu stiu daca an vazut ceva mai urit, in afara de episodul cu „tiganca imputita”, si „hai pe masa sa-ti arat cum se face”. Niste oameni cu inima buna si bun simt nu putenm alege presedinte?

  7. ZeV spune:
    aprilie 16, 2019 la 11:05 am

    Trebuie sa recunosc ca in masura timpului disponibil va citesc comentariile si de cele mai multe ori admir precizia inginereasca a argumentelor. Cat despre continutul acestor argumente, aici va trebui sa mai discutam. Constat ca v-am creat un mare disconfort desi de fapt am incercat doar sa prezint un alt unghi de vedere pe principiul Audiare et altera pars. Probabil ati petrecut cei ”cinci ani la rusi” ai d-lui Iliescu la o varsta mult mai frageda, fapt care v-a influentat in mod decisiv personalitatea. Urmarea ar fi ca Romania nu este prima, ci a doua dv, tara. Nu va condamn pentru asta. Doar ca sunt invidios pe rusi pentru modul in care reusesc sa-si fidelizeze oamenii. Daca romanii ar fi avut astfel de avocati la fel de priceputi si dedicati meseriei Romania ar fi fost astazi pe un loc fruntas intre statele lumii din toate punctele de vedere. Dar sa vedem cum stam cu argumentele.

    Extinderea Aliantei nord atlantice spre estul continentului s-a facut la cererea statelor din aceasta regiune si pentru ca acestea aveau un deficit istoric de securitate. Imi amintesc deranjul resimtit de romani atunci cand in ”97 nu am fost primiti in alianta ca si declaratia d.lui Iliescu din 2001 dupa distrugerea turnurilor gemene si care afirma ca Romania va actiona fata de acest atentat ca o tara membra a aliantei. (Din cate stiu bulgarii au dat o declaratie identica, posibil in urma unor consultari anterioare.)

    Ce as face in locul lui Putin: Nu il invidiez pe V. Putin, sa conduci o tara de marimea Federatiei ruse este o misiune aproape imposibila. Mai ales daca sub presiunea evenimentelor mai faci si greseli cum ar fi anexarea Crimeei.(Apoi incepi sa ameninti cu toate armele din dotare.) Cred ca ar fi trebuit sa negocieze mai mult cu ucrainienii sau sa amane problema pentru mai tarziu, chiar daca Crimeea le apartinuse. (In fond detineau de cateva decenii un teritoriu care nu le apartinuse, enclava de la Marea Baltica si care intamplator sau nu este aproape identica dupa suprafata, numar de locuitori si importanta strategica.)

    In legatura cu mentalitatea de roman am niste precizari; sunt intradevar foarte conservator si am reusit sa-l enervez si sa-l dezamagesc chiar si pe Marx pentru refuzul de a participa la revolutia mondiala. Mai am uneori si nesimtite puseuri de independenta, ceea ce a dus printre altele si la blocarea (involuntara) a drumului Imperiului Rus spre Constantinopol si mai departe spre Locurile Sfinte. (Aceasta a fost de fapt si pricina razboiului Crimeei din 1853-56.)

    Si inca ceva despre traznaile facute de rusi si incercarile de a se dezvinovati dand vina pe altii. Dupa scufundarea submarinului Kursk oficiali rusi au emis pretentia sa inspecteze toate submarinele americane pretinzand ca ar fi avut loc o coliziune, cerere care in mod evident ca nu a fost acceptata. Dupa cativa ani cand submarinul a fost adus la suprafata cu ajutorul unei firme norvegiene (fiind deci vorba de niste capitalisti din Vest cu un potential limitat de colonizare) s-a constatat ca scufundarea submarinului a fost cauzata de explozia accidentala a unei torpile.

    • Este foarte corect, daca stam pe pamant si privim (prin lentila sticla de sudura) soarele, putem spune ca soarele se invarte in jurul Terrei. Nu-i bai, timp de mii de ani o intreaga omenire a crezut in geocentrism.
      ps
      De ce mi-ati crea, dvs, un disconfort ? N-am nimic cu dvs, eu urmaresc doar ideile exprimate prin textele pe care le citesc. In plus, foarte multi romani cred ca lucrurile stau exact asa cum le prezentati dvs. E de inteles, daca totul se invarte in jurul NATO, se poate spune ca nu el (NATO) este in expansiune. Altii se apropie de noi. (Z)

    • PS
      Nu ,,5 ani”, ci doua saptamani, nu la o varsta frageda, ci dupa terminarea studiilor in Romania.
      Dar in acele cateva zile am fost impresionat de edificiile culturii ruse, atat la Moscova, cat si la Leningrad (actualmente Sankt Petersburg).
      Sper sa revin pe acele meleaguri si, ca si domnul Nastase, sa admir modul in care Rusia a stiut si stie sa faca afaceri cu Occidentul. Eventual poate prind un spectacol la Balsoi, stiu ca e greu… Apropo, daca politicienii l-ar fi ascultat pe Ion Tiriac, poate ca Mercedes ar fi deschis o uzina (si) in Romania…
      Este foarte greu de spus daca Romania este, la ora actuala, mai putin izolata decat Rusia. Revin, prin sugestie, la teoria sistemelor de referinta, schematizata in crochiul de mai sus…
      Nota finala:
      Ce ati fi vrut sa faca Putin in Crimeea ? Agricultura, dupa Deveselu si comandament NATO la Marea Neagra ?
      Evident, daca as fi fost in pielea liderului de la Kremlin (in spate cu responsabilitatea apararii tarii mele), ceea ce a facut Vladimir Putin as fi facut si eu. Mai mult, dupa lovitura de stat de la Kiev (cu rolul de a duce NATO la granita Rusiei), cred ca as fi eliminat cu totul Ukraina din Marea Azov, ca sa nu construiesc poduri costisitoare si stau cu inamicul in coasta mea.
      Stiu ca nu va place, dar asta este…unii (admit ca destul de putini) definesc in mod diferit si mai nuantat ce inseamna securitatea Romaniei pe termen lung….cand vom gandi toti la fel, cu siguranta in acel moment fatidic vom fi cu totii morti. Macar sa punem sub cheie orice sursa potentiala de foc, daca mirosul gazului din si de sub Marea Neagra se va intensifica. (Z)

    • Nu-l cunosc personal pe ZeV, dar nu cred că-i meritată jignirea ce-i aduci („Probabil ati petrecut cei ”cinci ani la rusi” ai d-lui Iliescu la o varsta mult mai frageda, fapt care v-a influentat in mod decisiv personalitatea.”).
      Fi sincer – crezi că este bine că nu mai suntem prezenți pe piața Federației Ruse ?! Te bucuri de faptul că se fac eforturi pentru ca nu cumva să menținem relații normale cu Republica Populară Chineză, Comunistă evident?!

    • Mi se pare că @Zev este unul dintre cei mai imparţiali şi obiectivi comentatori de pe acest blog, iar faptul că este de multe ori un apărător al vecinului de la Răsărit se datorează exclusiv faptului că dreptatea este de partea lor. A ruşilor !
      Este mizerabil să tot dai vina pe ruşi că atacă America în situaţia politică actuală, dar unii o fac fără pic de ruşine şi se pare că mai sunt câţiva care şpun botul şi la astfel de manipulări ordinare !

  8. @Petrache – numitul ” ZeV ” este un agent rus profesionist .
    Nici vorba de vreun sentimental iesean indignat de persecutiile suferite de Maica Rusie din partea bestiilor de americani , belgieni , lituanieni sau canadieni , e un agent rus , educat sa faca diversiune , sa minta , sa devieze subiectul … avea , acum doi ani , reactia invatata de cei ca el de la superiori , repetata de zeci de trolii rusi pe alte pagini si alte situri , abandonata de atunci , cu o reactie de genul ” vrei razboi cu Rusia ? du-te in prima linie , treci pe front imediat , bate-te ” .
    Nu e singurul pe aici , putem numara o adevarata colonie de vacanta , o mica tabara Navodari , a agentilor rusi pe aici , cu varii denumiri .
    PS – tehnica a trollilor serviciilor ruse pe Internet – asa zisa discutie in trei – unul se declara opozant al Rusiei putiniste , cu argumente grotesti contra – al doilea se declara indignat si in fine intra in joc un al treilea , care se alatura celui de-al doilea , intr-o discutie in care primul ” opozant ” este desfiintat .

    • Îmi permit să mă autocitez:
      serbanfl spune:
      APRILIE 14, 2019 LA 6:58 PM
      Despre comoditatea preluării unor judecăți de valoare formulate de unii profesioniști ai manipulărilor nu vreau să mai scriu. În fond fiecare trebuie să se dumirească de ce este în situația de a căra o greutate pe umeri.
      În relația România – Rusia mie mi se pare c-ar fi cazul să amintesc de „modelul” franco – german. De la momentul în care a fost forțată să nu mai poată face eforturi în domeniul tehnicii/tacticii militare și să orienteze caracteristicile de disciplină și conștiinciozitate, specifice poporului german, de la domeniul militar la cel economic, Germania nu numai că și-a subordonat Franța, pe care și-a atras-o de partea ei până a reușit să scoată Marea Britanie din UE, dar, practic, și-a subordonat toată Europa!
      Pe de altă parte, mi se pare caraghios că s-a încheiat un acord Rusia – USA pentru colaborarea în spațiul extraterestru, adică, vrând-nevrând, acces reciproc la tehnologia de înalt nivel, dar se menține și vechea sperietoare cu pericolul rusesc!
      Sigur, s-a încercat și se încearcă și cu sperietori de rezervă (Irak, Iran, Coreea de Nord) dar de impresionat impresionează tot Rusia – pentru că Marea Finanță încă n-a găsit un alt vehicol de antrenare a economiei, în afara industriei de înarmare!!!
      Se tot spune de Crimeea, dar oare cine le-a spus ucrainienilor să facă fițe cu portul închiriat flotei ruse? Mai curând cred că a existat interesul ca Rusia să fie ajutată să-și recupereze Crimeea, dăruită de Hrusciov Ucrainei!
      Ce se întâmplă la noi cu hau-hau că ne fac praf rușii, este ceva de genul zgomotelor ambientale, ca nu cumva să se trezească cineva că România o ia pe drumul Germaniei, Ungariei, Austriei și în final să nu mai fim o piață de desfacere, ci o țară care-și valorifică corect bogățiile naturale, adică o țară prosperă.
      Personal nu pot uita jegoșenia alinei mungiu, care a ajuns la ticăloasa acuzație că familia Botnariu că este sub influiență rusească! Chiar atât de jos nu a mai coborât nimeni.

      P.S. Vezi că aplicația te dă de gol că-ți schimbi pseudonimul, ca să păreți mai mulți! (Ți se menține „stema”)

    • Poate e o situatie comica, dar lucrurile stau cam asa: Eu credeam ca e vorba de un inginer, care locuieste in Iasi iar o doamna ne daduse parca si numele. Mi-am spus ca poate provine dintr-o familie mixta si cu gandul la miile de copii ai romanilor plecati in Occident si ai caror parinti poate nu mai doresc sa se intoarca in tara am crezut ca poate sufera de un sindrom de adaptare si ca dezvaluindu-i boala poate il ajut pe bietul om sa depaseasca situatia… Oricum, e posibil ca dupa ce actualul razboi rece se va incheia si relatiile dintre cele doua state vor merge spre normalizare sa aflam mai multe amanunte despre astfel de situatii.

  9. Si , cum Petrache atinge subiecte legate de nave si marina , descopar uimit istoria atacului naval sovietic de la Constanta , din 26-27 iunie 1941 , necunoscut in Romania .
    Doua escadre sovietice , cu conducator de formatie distrugatoarele Harkov si Moskva , crucisatorul Perjamaia Komuna , urmate de navele de razboi Vorosilov , Sobramicenai , flancate de submarine rusesti , alte nave in spate cu trupe de desant , parasesc Sevastopolul spre a se indrepta spre Odessa de unde schimba directia spre coasta romaneasca .
    Misiunea lor ?
    Distrugerea Constantei si o debarcare ruseasca in zona Midia .
    Sunt vazuti la 30 de km de Constanta in plina noapte , la trei dimineata , de submarinul romanesc Delfinul si de distrugatoarele romanesti Regina Maria , Marasti si Marasesti ( ofiterul de cart de pe Regina Maria – ” ce cauta nava Regele Ferdinand acolo ? ” – nu e nava noastra ! ! ALARMA !
    Harkov si Moskva incep un bombardament distrugator , un obuz greu la zece secunde , 350 proiectile in total , care lovesc instalatiile portuare constantene .
    Artileria de coasta romaneasca si bateria germana Tirpitz , distrugatoarele Marasti , Marasesti si Regina Maria deschid focul asupra armadei sovietice .
    Harkov , avariat , face manevra de intoarcere . Moskva ( cea mai puternica nava ruseasca din flota Marii Negre ) explodeaza si se rupe in doua .
    Armada rusa se retrage .

    • Uiţi, sau eşti obligat să o faci , cine erau cei care conduceau atunci URSS -ul !
      93 % dintre cei din PCUS erau evrei, cam cum a fost şi FSN-ul la noi !

      • Si Isus , si Fecioara , si apostolii sunt evrei .
        Sa ma ierti , Stalin , Beria , Molotov , Vorosilov , Timosenko , Malenkov , Jukov , Tolbuhin , Konev Rokossovski , Visinski etc etc nu erau evrei .
        Nici Putin , nici Mussolini , nici Hitler sau Mao nu sunt evrei .

  10. Criza diplomatiei globaliste: Mike Pompeo, indezirabil in relatiile internationale: Gangsterism de cartier in loc de stiinta si arta negocierii. O palma pe obrazul culturii diplomatice

    Rotatia globalista a cadrelor de catre Casa Alba, in stil iudeo-comunist, se confrunta cu o impotmolire internationala neprevazuta. Aducerea de catre Donald Trump a lui Mike Pompeo de la sefia CIA la conducerea Departamentului de Stat se probeaza in teren ca o privare a SUA de acea “manusa de catifea” a diplomatiei soft, confectionata de scoli si doctrine, care abiliteaza diplomatia de succes. Mike Pompeo a parvenit pe postul actual cu un bagaj saracacios de cultura diplomatica, fara sa cunoasca metodele si tehnicile de abordare, discutie si negociere specifice rafinamentului diplomatiei. El a adus cu sine concepte si unelte de serviciu secret, obscure si unilaterale, departe de altitudinea culturala si principiala a diplomatiei si negocierilor, bazate pe concesivitate, reciprocitate, echilibru. Din aceste motive, diplomatii internationali rasati, care s-au lamurit repede de diletantismul diplomatic al lui Pompeo, nu-l considera pe acesta drept egalul lor, ci un intrus in diplomatie, o palma pe obrazul culturii diplomatice. Stiinta si arta negocierii nu pot fi substituite prin gangsterism de cartier. Au inceput sa apara primele efecte ale indezirabilitatii diplomatice internationale de a lucra cu Mike Pompeo. Coreea de Nord a cerut joi Statelor Unite să îl înlocuiască pe Pompeo cu un negociator “mai atent şi mai matur”. Un reprezentant al Phenianului a explicat că „ori de câte ori îşi bagă nasul Pompeo, dialogul dintre cele două ţări merge prost, fără rezultate, fără măcar să se apropie de succes”. „Mă tem că, dacă Pompeo se va implica din nou în aceste discuţii, masa va fi din nou mizerabilă şi discuţiile se vor împotmoli”, a declarat oficialul nord-coreean Kwon Jong Gun. „De aceea, chiar în cazul eventualei reluări a dialogului cu SUA, aş dori ca partenerul nostru de dialog să nu fie Pompeo, ci o altă persoană, mai atentă şi mai matură în comunicarea cu noi”, a adăugat diplomatul. https://www.agerpres.ro/politica-externa/2019/04/18/coreea-de-nord-cere-sua-sa-il-inlocuiasca-pe-secretarul-de-stat-mike-pompeo-la-negocieri–294471

  11. Ocupați-vă voi de „clasa politică”, și eu mă ocup de „clasa alegătorilor ipocriți”.

    O mătușă dintr-un sat din apropiere de oraș vine zilnic cu produse pe care le vinde lângă un supermarket.
    Pe lângă faptul că are marfă tot timpul (ce gospodărie e aia? cine lucrează grădina? și vara, și iarna?…), s-a întâmplat în două rânduri s-o văd venind cu taxiul la locul faptei.
    Deci nu tu lege a comerțului, nu tu taxe, nu tu nimic, metoda e să strârnești mila pentru a fi protejat.
    Și respectarea acestor norme face parte din statul de drept. Dacă vrem ca numai politicienii să respecte statul de drept, iar noi – pe sărite, atunci măcar să nu dăm din gură.
    Nu mai spun de peisajul neplăcut pe care-l oferă acești comercianți ambulanți clandestini…

  12. Crestinatatea si Islamicitatea, tinte ale grozaviilor Globalismului: Christchurch, Notre-Dame si Al-Aqsa

    Lumea este inca stapanita de oroarea globalista a incendierii din 15 aprilie a Catedralei Notre-Dame din Paris. Este a treia grozavie savarsita de globalisti intr-o luna de zile. Tintele lor, Crestinismul si Islamul. Scopul globalistilor, preluarea ostila a controlului asupra Lumii. Nu exista frontiere intre Globalism si Terorism. Deosebirea dintre ele este cea dintre Scop si Mijloace.

    In aceeasi zi în care flăcările devastau Catedrala Notre Dame din Paris, un simbol si un loc sfant al Crestinismului, un incendiu avea loc in interiorul Moscheei Al-Aqsa din Ierusalim, al treilea loc cel mai sacru al Islamului. Catedrala si Moscheea au ars in acelasi timp. Din fericire, s-a reusit sa se controleze focul din Al-Aqsa. Pe 15 martie, a avut loc atacul antiislamic de la Christchurch (NZ), cu 50 de morti.

    Este vital ca emotia sa nu ne focalizeze exclusiv pe evenimentele prezentului si sa le uitam pe cele ale trecutului, mai apropiat sau mai indepartat. Conexiunile dintre cele doua paliere temporale sunt prea numeroase si importante ca sa fie accidentale si nu un proiect sau o viziune, in care pot fi citite sensuri si viitori posibili.

    Ce va urma? Foarte probabil, un Decret Executiv, „Global” de aceasta data, daca ar fi sa-l luam in seama, ceea ce ar fi o alta discutie, in genul celor deja de trista celebritate, emise de catre Unilateralismul American impotriva Multilateralismului Mondial. Contra Lumii, de fapt. Prin aceasta utopie „juridica”, Ierusalimul, aflat sub incidenta ONU si a dreptului international si loc sfant pentru primele trei religii monoteiste, va fi „declarat” Capitala Mondiala a Globalismului si a unei „Religii” Unice si Absolute. In realitate, va fi vorba eminamente de Politica tiranica la scara globala, egotica, bigotica si grupusculara, de Globalism cu fata inumana si pretentie de „Religie”.

    PS/NB: Probabilitatea dramatica a unui Razboi impotriva Lumii devine din ce in ce mai provocatoare si mai agresiva. Fostul presedinte afroamerican Barack Obama a evitat Razboiul deschis prin ocolirea angajamentului militar major si decisiv. Presedintele iudeoamerican in exercitiu, Donald Trump, pare sa aleaga o directie contrara, neechivoc belicoasa si subjugatoare. Speta globalista trumpista ar putea fi numita „mondofobie”.

      • A creat emotie si pentru Macron.

        Era foarte speriat, chiar transfigurat, in seara in cauza, asa parea la TV.

        Numai ca desi incendiul a pornit exact la ore de maxima aglomeratie, dand un avans bun fenomenului in mod natural, si cu cateva zeci de minute inaintea unui discurs prezidentiabil (probabil urma sa vorbeasc despre reducerea suplimentara a impozitelor la milionari). pompierii au stins totusi incendiul cu cateva zeci de minute inainte de distrugerea iremediabila a zidurilor.

        Curata sincronizare.

  13. Daca mos petrache lupu vorbeste serios, este de un haz urias! Asa deci, agentii rusi misuna prin Romania! Centrul lor de instructie este la Maglavit!

  14. @Don Popescu, v-am citit expunerea din 2003 despre UE. Desi unii vad interventiile dvs ca fiind hazli, eu cred ca ati avut citeva punct acolo foarte tari, care s-au adeverit. UE a fost un copil crescut de doua mame, una nationalista si alta federalista, fiecare traind cu iluziile ei. Si a crescut asa, „golaneshte”, in „adultul” de azi cu vesta galbena mereu pe el, cu „lumina” care ii vine de la telefonul celular, absolvent al „Scolii Facebook”.

    @Cetatean, multumesc pentru comentariu. Nu mi-e clar ce vrea Guvernul, sau daca stirea e chiar „fake news”, dar Romania are o problema mare de forta de munca pe care nu vad cum o sa o rezolve in timp suficient pentru ca sa poata avansa cu proiectele mari de infrastructura. In ce priveste politicile demografice sunt posibilitatti de a stimula natalitatea, si de a ajuta familiile mai sarace nu doar sa aibe copii, dar sa poata sa si-i creasca.

    • Dumnezeule, nu vă dați seama că loviți în mișcările progresist-feministe din Occident ? Și dvs sunteți influențat de rusisme ? (Z)
      Exact despre natalitate a vorbit și Viktor Orban și i-au sărit în cap femeile suedeze care susțin dreptul necondiționat al femeii la avort, carieră și sex la liber.
      După familia ,,altfel”, diversitate, desacralizare și relativizare, a apărut o nouă idrologie progresistă, care se traduce sintetic cam așa:
      Femeia este în COMPETIȚIE cu bărbatul, nu în COMPLEMENTARITATE, cum spun părinții noștri spirituali ,,perimați”.

  15. @ZeV,
    Nu vad ucrenieni in strada protestind ca bisercia lor ortodoxa – azi autocefala – nu mai e sub comanda Rusiei. Nu vad ucraenieni in strada protestind ca tara lor vrea in directia „gresita”, spre NATO si spre Vest. Nu vad ucraenieni in strada protestind ca ei vor in continuare sa fie sub comanda Rusiei, suparati ca au intrat in sfera de influenta a americanilor.

    Referitor la modul in care te-a impresionat Rusia, asa, ca turist, nu vad o problema. Stiu insa cit sunt de capabili sa influenteze anumite persoane mai sensibile sa actioneze in interesul lor. Multi din cei care traiesc acolo, in mod natural devin mai pro-rusi decit rusii insisi mergind chiar impotriva tarilor lor de origine. Puteti face o analogie cu persoane de tip „Macovei”, azi o mare aparatoare a „valorilor europene”, dar care de fapt isi apara interesele de grup, si astfel pe cele individuale.

    Referitor la intrebarea „pe cine sa aducem in Romania sa munceasca?”, sigur ca nu putem aduce rusi. Ei de obicei veneau pe tancuri, neinvitati, si nici ei nu veneau sa munceasca. Azi insa, mai modern, vin pe cablul de internet.

    In ce priveste idea pe care ai exprimat-o aici din nou (nu stiu daca e a ta sau a altora) de a „eficientiza” relatia cu diaspora si a le lua cetatenia romana diasporenilor (cu citeva „exceptii”) e una din aia care cere rapid o a doua solutie „de masa”. De ce nu i-am si lichida la granitza, si apoi sa vezi ce economie o sa facem la Serviciul Pasapoarte? Acum, serios, care roman ar lua cetatenia altui roman cu asemenea lejeritate?

    • Există și altfel de ucraineni în estul Ucrainei… și nu puțini.
      PS
      Adică Macovei apără valorile euroatlantice în detrimentul celor românești, pentru că nimeni nu rezistă influenței grupurilor în preajma cărora își desfășoară activitatea, sau trăiesc pur și simplu.
      Asta vreți să spuneți ?
      Dacă da, înseamnă că am dreptate să fiu reticent față de discernământul Diasporei…

  16. Referitor la NATO, e sansa noastra istorica sa ne consolidam relatiile de alianta militara, politica dar si economica. E si o sansa sa ne reconstruim aramata, si sa o inzestram in asa fel incit sa descurajam orice atac. Evolutiile pozitive se vad cu ochiul liber. Sigur ca e loc de mai bine, dar trendul este bun pentru Romania, pentru ca o intareste, si, chiar daca altii nu vor, va trebui sa devenim o voce egala in UE.

    Revenind la Rusia, e o tara care traieste istoric cu anumite complexe de putere, unele de superioritate ce s-au dezvoltat din complexe de inferioritate. Nu am spatiu sa merg spre Napoleon, dar venind mai apropae in epoca sovietica, rusii au avut permenent un complex de inferioritate fata de americani, care s-a manifestat prin capitularea lor in cursa inarmarilor, dar si a razboiului ideologic, cistigat de americani. Azi, pentru cei care nu stiu, in Rusia exista un sistem capitalist, cu specificul sau, dar american in esenta.

    Daca au vazut ca nu pot sa cistige in razboiul cu americanii in acest fel, s-au repliat, si au inceput sa invete insa tot din experienta americana in ce priveste modul operational in care se construieste o zona de influenta – ma refer la Siria.

    Daca mai demult ei clamau orice inventie ca fiind a unui rus (in afara de cele valide), azi rusii sunt si ei in lipsa de idei inovatoare. Merg pe razboiul de resurse unde sunt semne ca nu cistigat inca in fata americanilor., dar razboiul e in toi. Cum rusii nu au inventat internetul – tot americanii i-au umiliat si aici, se remarca lipsa lor de modele atractive, care sa le dea un avantaj pe pietele mondiale. Aici China i-a devansat complet, dar si Coreea de Sud si Japonia.

    Mai exista o competitie unde rusii sunt un competitor intre cei mari: cucerirea spatiului cosmic. Poate aici sa reuseasca mai multe avind in vedere experienta lor vasta, dar si infrastructura lor solida in domeniu.

    In rest, nu am auzit de vreo inventie geniala rusa care sa schimbe viitorul omenirii. Poate ZeV sa fie mai informat si sa ne aduca pe internetul american niste stiri ruseshti care nu sunt fake.

    • Da, și eu aștept efectele economice benefice derivate din apartenența la NATO.
      În fond am așteptat vreo 60 de ani miracolul american, nu mai contează alți 50-100.
      … înțeleg că acolo, la dvs în Canada, curg fake-rile rusești pe cablul de Internet.
      Dați-mi și mie un link, o adresă măcar, să înțeleg și eu cum arată un fake. (Z)
      Încerc o speculație (din imaginație):
      ,,Procurorul federal Muller nu a găsit nicio dovadă a implicării administrației Trump în presupusa denaturare a alegerilor americane de către serviciile secrete rusești.”
      Ei ? Nu este fake-ul rusesc perfect ? Imposibil, toată lumea știe că Trump a fost parte a scenariului. Altfel ce sens are să ajuți un președinte de al cărui comportament viitor nsă nu fi sigur ?
      (Z)

  17. In ce priveste intoxicarea cu „diaspora” care se manifesta pe diferite canale media, politice, si manipularile puse la cale de anumite „orgnanizatii” ale romanilor sau indivizi ce sa dau reprezentativi, Eu am fost mereu sceptic, pentru ca stiu, ca si dl Popescu cum organizatiile astea sunt infiltratre si treptat directionate de interese politice din Romania. Nu toate, sau nu toate in acelasi timp. Nici eu nu am acceptat lupta electorala a partidelor romanesti in alte tari pentru voturi ale diasporenilor, desi e o practica internationala acceptata de unele state si neacceptata de altele. Dar critic ca termenul „diaspora” e o generalizare absurda cind se vorbeste despre anumite actiuni izolate. Toate acestea duc la inflamarea unor voci, care vad oportunitate de a mai invrajbi pe mai departe pe romanii plecati cu cei din tara, cu idei gen retragerea cetateniei romanilor plecati. E si asta un atac la Romania, cred eu, pentru ca romanii din strainatate sunt prelungirea Romaniei in lume, si in cele mai multe cazuri fac mare cinste tarii lor de origine.

    • Da, și eu îi respect pe diasporenii care nu votează, pentru că nu au timp, sau au bunul simț și decența să nu se amestece în viața politică dintr-o țară în care nu mai locuiesc, totodată necunoscând în suficientă măsură realitățile acelei țări.
      Aceștia muncesc, inovează, conduc companii, etc, făcând astfel o bună imagine țării lor de origine.

  18. Total Off-topic:

    La a3, intr-o emisiune, se vorbea de scumpirea vinului.
    Bine, la radio si TV se ameninta de cateva zile cu scumpiri la carnea de pasare si porc de pana la 30%, din cauza pestei africane (n-am inteles legatura intre gainile de ferma si pesta).
    Omul zicea ca vinul se va scumpi din cauza cresterii preturilor substantelor, a electricitatii, euroiului si motorinei.
    Pai parca vinul sta la beci in intuneric si nu contine, daca e de calitate , alte substante decat alea din struguri.
    Descrierea motivatiei presupusei scumpiri ma ducea cu gandul la produse de rafinarie si nu la vin din struguri.

    Speculantii din comert ne cred prosti cred.

  19. mos petrache lupu a spus ce a spus in data de:
    APRILIE 19, 2019 LA 8:51 AM
    (in continuarea celuilalt Petrache, probabil unul si acelasi, sau in echipa…..acesta fiind stilul contondent dreptac intalnit de mine pe blogurile basesciene de altadata)

    Cumva, asaltul propagandistic useristo-cioloșist începe să penetreze, cu tot mai mult tupeu și insolență, unicul blog independent din Romania ?
    Ia să vedem și să citim știrea anului, evident ,,provenită” di la agenturili rusesti, recte, DCNews (Z):
    ,,Mesajul lui Andrei Caramitru:
    Știrea anului 2021 sunt sigur că va suna așa: „Dosarul PSD: procurorii susțin că lotul inculpaților, membri in conducerea guvernului și parlamentului din perioada 2017-2020, a colaborat cu agenți ai Rusiei pentru destabilizarea constituțională și economică a țării, favorizând interesele economice ale Rusiei in detrimentul României – fapte prevăzute de art 394 CP. Procurorii cer pedeapsa maxima – 20 de ani. Inculpații rămân in arest preventiv.”

    Conducerea aliantei din opozitie tace, deocamdata. Dar nu pentru mult timp, sunt convins ca se va marșa tot mai intens pe ideea influenței rusesti in alegerile din Romania, dupa ,,amestecul” Rusiei in alegerile americane (chiar daca maculatura de zeci de mii de pagini a procurorului Muller s-a dovedit un uriaș fâs) si după extinderea acestui prezumtiv amestec in Marea Britanie, soldat cu un..Brexit. De fapt, intregul eșafodaș birocratic ueisto-pepeist tot mai rupt de interesul cetateanului european, se dă de ceasul morții că Rusia vrea să distrugă valorili iuropene prin ,,trolli ideologici” care se revendică patrioți și suveranisti (in genul domnului Salvini, sau Dragnea – in Romania…preluand locul lui Victor Ponta care, între timp, ,,a evoluat”, abandonând diletantismul juvenil specific celor care cred cu naivitate in valorile romanesti).
    Se va spune tot mai apasat ca suveranismul si pledoaria pentru independenta sunt incercari ale Rusiei de a-si impune lideri cu grad mai mare de favorabilitate si că doar unitatea de monolit in jurul liderilor de fier de la Washington si Bruxelles ne poate feri de agresiunea rusească, desfasurata in toate mediile: pe apa , pe uscat, in aer. in eter si în…virtual. Ba chiar si prin..telepatie (oare ce mai face domnul Voiculescu ?) (Z)
    ….Deja contraofensiva dreptei a inceput cu dosarul Revolutiei, care nu se vrea altceva decat decat un rechizitoriu impotriva domnului Ion Iliescu (DAR NU NUMAI), acuzat, printre altele, ca ar fi solicitat interventia armatei sovietice. Practic, asistam la o constructie politico-juridico-mediatica in desfasurare sustinuta din cancelariile occidentale, destinata a insemina credinta ca miscarea populara a fost deturnata de forte ostile cu sprijin extern sovietic si tot ce a urmat nu a fost altceva decat o CONTINUARE a influentei de la rasarit prin intermediul formatiunilor de stanga, regasite astazi sub sigla CIUMA ROSIE.
    Acesta este planul malefic, stimati colegi, domniile voastre cred ca avem vreo sansa sa vedem luminita de la capatul tunelului ? Voi chiar credeti ca reforma in Justitie – devenita unealta politică in mana terraformatorilor occidentali de constiinte, va avea sansa de a fi finalizata ? Daca nu ar de plans, zau ca as rade….
    In fine, domnul Adrian Nastase…..ce a fost acest politician-jalon din perioada post decembrista ?
    Un instrument util la un moment dat, necesar implementarii in legislatie si Constitutie a tuturor conditionalitatilor impuse de partenerii strategici in vederea aspirarii fortate in NATO si UE.
    O sa spuneti: ,,Nu-i adevarat, noi am vrut asta…am vrut libertate de miscare si libertati in general..”
    Va spun: ,,Aveti si voi dreptate..ati primit libertatea sa va cautati norocul si sansa pe coclauri straine….sunteti fericiti ? ”
    Ce s-a intamplat cu Adrian Nastase ? Dupa ce le-a facut pe plac stapanilor (inca ,,soft” in acele timpuri) a fost dus un pic la sterilizare, ca orice instrument folosit. A inceput etapa consolidarii ocupatiei prin ,,lupta anticoruptie si stat de drept”…doua mituri puerile inventate pentru noile colonii din estul european, ca nimeni sa nu miste in front in fata cerintelor politice ale vestului si ale corporatiilor multinationale.
    Din fericire, ,,sterilizarea” nu a dus si la spalarea creierului distinsei noastre gazde. Acum intelegeti de ce postez aici ? Pentru ca domnia sa este modelul meu si sursa de speranță…oricat de firava ar fi ea.
    …Voi, unii dintre voi, nu aveti decat sa continuati sa credeti ca lucrurile se vor schimba in bine, chiar daca presiunea Portilor este in sens invers, in crestere exponentiala si, mai ales, sa credeti ca suntem protejati de orice ,,amenintare” a rusului primitiv si salbatic. ,,Toarceti” linistiti, stimati colegi. ,,FNI ne vegheaza…sau FMI…nu conteaza..”
    Intrebati-va totusi, daca nu cumva ,,monstrul” este in interior si nu in afara si daca este asa, cum putem sa ne aparam in calitate de animale domesticite…altfel decat prin unitate.
    Ceea ce unii cred ca sunt pasi inainte pe calea reformarii Justitiei pentru a deveni independenta, cei care ne conduc (inclusiv prin cozile de topor de nationalitate romana) sustin ca aceste demersuri sunt de fapt ,,atacuri” asupra independentei acestei institutii si ele trebuie combatute cu toate armele, mai mult sau mai putin legale. Chiar si prin imixtiune cu bocancii in dosare pe rol sau in deciziile CCR si, previzibil, cu puscaria si excluderea din politica.
    Situatia in care ne aflam este , dupa parerea mea, extraordinar de grava si, cu toate acestea si din pacate, mai mult de jumatate dintre romani dorm linistiti si increzatori. Somn usor, natiune.
    Suna ce scriu apocaliptic si necredibil ? Aveti rabdare…….
    PS
    Apropo, ca sa glumim un pic, ce facem cu Germania cea ipocrită, care ne sfideaza pe toti prin incurajarea NORTH STREAM 2, in timp ce noi ne-am blocat cu BRUA intr-un sit amărât ?
    Cine ne scoate din izolare, domnilor Petrache ? (Z)

    • @Zev

      Da , probabil vor folosi rusii ca sperietoare, desi nu sunt implicati direct in politica europeana.In Ucraina subiectul prinde mult mai bine politic insa, desi „maidanul” nu de rusi a fost creat.

      Dar si implicati si neimplicati rusii nu vor nega convingator pentru ca le place conflictul din interiorul UE.Si in cazul Trump baga batul prin gard pentru ca anarhia le convine si e normal, e vorba de rivalitate.

      Vor merge la doua capete pentru ca disolutia UE si disparitia NATO sunt scopuri pe care le vizeaza si e logic.

      Gazul va fi de fapt arma numarul unu cu care se va recladi URSS 2.0 (Belarus urmeaza sa revina la pieptul mamei Rusia in viitorul apropiat) si care va si demantela acest UE, unde aroganta occidentala tipica va genera rezultate pozitive pentru rusi in general.

      UE pare sa fie concentrata pe crearea unui Turn Babel si la nivel fizic si electoralo-politic, si pentru ca insistenta este asa de intensa le va reusi, si e si in in folosul Rusiei.Babilonia din UE va duce la distrugerea proiectului.

      In legatura cu partidul amintit ma frapeaza asemanarea dintre sigla proprie si sigla unei banci foarte mari, care nu e din Rusia.

    • @ZeV, nu stiu ce „muzee” ai vizitat tu la Moscova si ce lucruri noi ai invatat acolo in timpul sederii, dar scrii din ce in ce mai bine in romaneshte, in sens diversionist. Vorbesti pe de o parte de unitatea dorita a romanilor, dar nu eziti sa il numesti pe dl. Popescu „fals roman”, sau sa instigi la adincirea conflictelor intre romani cu idei gen „sa le luam cetatenia romanilor din diaspora”. Eu vad un rationament tipic rusesc aici.

      Nu stiu despre relatia ta aparent apropiata de dl. Nastase, dar dupa modul in care iti permiti sa ii mai infigi putin cutitul in spate, ce speranta ai ca va face dinsul exact? Sa ne scoata din NATO, dupa ce ne-a dus in aceasta alianta? Sa ne scoata din UE dupa ce ne-a bagat in UE cu echipa sa de atunci?

      Iti spun eu ce sper: sa poata face acea bresa pe care marii diplomati o reusesc rar in relatia intre state, desi vad in cartile de joc ale domniei sale ca nu sunt chiar de o chinta royala. O bresa din care Romania sa poata cistiga in dosarele cu Rusia. Dar realist, tinind cont de nivelul acelor vizite nu cred ca se poata crea o bresa semnificativa fara aportul altor actori. De exemplu, nu vad cum ne-am putea uni cu Republica Moldova, aducind Transnistria in NATO. Cineva ar trebui sa negocieze din partea Romaniei, insa cred ca Rusia si Germania nu vor ca Romania sa aibe succes in acest demers. Dar nu poti avea succes daca nu incerci macar.

      Nu e nimic perfect in nici o tara. Toate sunt o imbinare de bine, rau si nuante, si toate in proportii schimbatoare in timp. Dupa ferma ta convingere exprimata aici deseori, SUA e in mod constan Iadul pe pamint, in timp ce Rusia e o tara a fagaduintei pentru Romania. Totusi, nu ne explici si noua, romanilor, cum ai vedea tu Romania ideala si cum ar putea ea iesi din „inchisoarea Occidentala” ca sa traiasca in „Paradisul rusesc”?

  20. Vedem cu ochiul liber cum puterea Romaniei a fost erodata puternic din interior, cu sprijin extern, si asta da argumente celor ce ne vad iesiti din toate parteneriatele actuale, cu UE, cu SUA, cu statele NATO.

    Am auzit de protocoalele secrete care au stat la baza unor abuzuri comparabile cu cele din timpul comunismului. Practic principiile justitie comuniste, unde Securitatea facea dosare politice, au devenit „principiile statului de drept”. Noua Securitate are azi puterea, inclusiv mijloacele, de a face dosare politice si de a pune presiune pe justitie in sensul de a fi dependenta si nu independenta. Au,cum se numeau in comunism, „parghiile” necesare de a antrena operatiuni la scara nationala de supraveghere si santajare a tuturor cetatenilor, dar, mult mai grav, a magistratilor si a aprocurorilor. La jumatate din judecatorii Romaniei (cam la 2000 din 4000) li s-au creat dosare fictive la DNA, devenita mina executiva a Securitatii, pentru ca acestia sa poata fi santajati la un moment dat sa dea decizii dorite de DNA-Securitate. E infiorator si de neimaginat cu, dupa 30 de ani retraim acest cosmar, care apare insa intr-o haina „democratica”, in concordanta cu „valorile europene”. E la fel de socant ca UE a inchis ochii desi a avut MCV, si nu a gasit nici azi vreo problema cu justitia din Romania, alta decit propaganda despre dorinta lui Dragnea de a scapa. In fata dovezilor incontestabile, UE este surd si orb. Facind asta, UE a devenit o URSS, o entitate totalitara si dictatoriala in sensul ca dicteaza ce e bine si ce e rau membrilor sai, in ciuda realitatilor din aceste tari, nelasind procesele de reforma, democratice, sa aibe loc. Speranta e ca noile alegeri parlamentare europene sa schimbe status quo-ul impus de PPE si conducerea statelor care se considera „viteza 1”, adica a celor care dicteaza statelor mici sau care au aderat mai tirziu.

    Partide foste democratice, parti importante din media, organizatii ale „societatii civile” care au fost create cu scopul de a apara drepturi si libertati fundamentale s-au transformat in mijloace de represiune si aparare a drepturilor tortionarilor. Presedintele insusi este captiv al acestui sistem si in numele luptei „anti-comuniste”, apara tortionari. Se intreba multi: dar ce este „statul paralel”? Ghici ciuperca…

  21. https://www.cotidianul.ro/video-ceausescu-si-a-pus-iar-poalele-in-cap-ai-uitat-cand-erai-o-sifonara/

    Problema cu acesti dementi # rezist se poate rezolva usor si legal

    https://e-psihiatrie.ro/art-8-internarea-nevoluntara/

    Cretinul ala de Ceausescu impreuna cu Bot , Dide , Sandi Sandilaul and Co. chiar au nevoie de ajutor medical specializat pe care ei nu-s capabil sa-l ceara pentru ca n-au discernamant . Si cei de la Jandarmerie sau Militie ar trebui sa li-l ofere cat de curand posibil ! Cate o camasa de forta si o seringa din aia uriasa …

  22. Off-topic:

    Astia nu fac pauza nici macar in timpul sarbatorilor crestine, pe care le strica sistematic din 2005 incoace.

    Pe dcnews am citit azi doua stiri despre adunatura pedenele de la Alexandria si despre ce gogomanii au debitat.Nu seamana a discursuri politice, ci mai degraba sunt injuraturi de cartier.

    Dupa „succesul” discursului tacut/mut al unui fost ministru al culturii grupul asa zis politic evolueaza spre alte culmi de tipul anilor ’30.

    Desi suntem in Ajunul Pastelui Catolic si cu o saptamana inainte de Pastele Ortodox ” crestinii ” din partidul „yellow” s-au gandit sa jigneasca intr-un mod incredibil prin atacuri la persoana exagerate.
    In loc de liniste, impacare, bunatate, intelegere, smerenie, necesare oricarui crestin in aceasta perioada, imprastie ura.In loc de campanie electorala pozitiva, cadouri pentru copiii cu situatie grea sau batrani singuri (cate altele nu se pot face daca esti om)prefera calea discursului tartarian si violent.

    Li s-a casunat si pe doamna Grapini mai nou, dupa atacurile suburbane la doamna Premier, niste adevarati gentlemeni in partidul in cauza.
    In afara de puscarii si injuraturi astia nu propun nimic.
    Amenintarile cu parul sunt scandaloase.
    Asta vor astia , batai pe strazi de Paste?

    Si pentru ca s-ar parea ca vor sa distruga procesul de vot prin paraciune (o fi vreo traditie), rezultatele Referendumului vor fi probabil de-a dreptul rusinoase pentru initiator.

    Tot ce face partidul in cauza va duce la scaderea prezentei, care in final va aduce scoruri dezastru pentru partid si Referendum.

    Nu ma indoiesc ca sistemele electronice vor bloca „turismul” in ziua votului.

    Practic acest partid, fost partid istoric si national, vrea sa transforme Romania intr-o tara bananiera fara banane, aducandu-i credibilitatea la zero prin orice mijloc.

    Oare ei vor putea guverna la mementul rotatiei sau externii vor rade cu pofta de orice si-ar propune, pentru ca vor avea pe frunte exact dejectiile pe care le arunca acum.
    Sau nu realizeaza ca lovind in credibilitatea Romaniei, doar pentru a castiga politic acum, isi taie si propria craca pentru viitor.

    Ce s-a ales de partidul Bratienilor, pff ?!
    Nu-mi vine sa cred.

    • Si tu, Luminita?!

      Valul civizational a mers spre vest apoi a facut cale intoarsa ajungand la noi, incercand intr-o ultima sansa sa le reaminteasca europenilor pentru ce au construit catedralele. Catedrala mantuirii construita de romani dupa puterea si intelegerea lor este ultimul argument in acest sens. Si poate si cel de pe urma, pentru ca s-ar putea sa nu mai fie cale de intoarcere. Pentru ca s-ar putea sa ne aflam deja in vremurile de pe urma, desi se vor face incercari in acest sens, probabil nu va mai exista timpul necesar pentru ca mantuirea neamului sa devina distractia cartierului cum s-a intamplat prin alte parti. Si totusi, pe cand Catedrala lor este inca neterminata, romanii contribuie la refacerea altor catedrale, vezi si cazul primaritei generale; cu toata dragostea, un mesaj de solidaritate era suficient…

      • …valul civilizational, evident… Ar fi urmat o imagine cu Luminita de la capatul tunelului, dar pe care nu o mai gasesc. Sper sa nu fie un semn rau…

  23. Globalismul, noi crime împotriva umanităţii: Explozii cu sute de victime în Sri Lanka. Nevoia unei soluţii active şi globale. Lumea trebuie să-şi apere avuţiile de lăcuste şi şobolani. Cuiburile din diaspore

    Globalismul criminal a insangerat o noua zi, de Paștele catolic. Intr-un lant de explozii in biserici și hoteluri din Sri Lanka au murit 138 de persoane si peste 400 au fost rănite:

    http://stiri.tvr.ro/explozii-in-biserici–i-hoteluri-din-sri-lanka–cel-putin-138-de-morti–i-peste-400-de-raniti_844349.html#view

    Aceste crime impotriva umanitatii, care lovesc in toate culturile si religiile, sunt cu autor ideologic si istoric cunoscut si dovedit. Din pacate, Lumea nu le va putea opri doar prin reactii de condamnare pasiva.

    Este nevoie ca natiunile sa-si concerteze eforturile pentru a gasi o solutie activa si totala impotriva globalismului criminal si jefuitor. Natiunile trebuie sa-si apere culturile si avutiile de lacuste si sobolani.

    Se stie deja, cu probe, ca exista diaspore specifice care sunt adevarate cuiburi ale agentilor teroristi ai globalismului. Curatarea acestor cuiburi de agenti globalisti, destramarea retelelor lor si obturarea canalelor de circulatie si acces spre avutiile natiunilor ar fi un bun inceput, asteptat, legitim si necesar.

    • PS/NB: Bilantul ritualului sacrificial uman anticrestin din Sri Lanka a ajuns la cifre monstruoase: 207 morţi şi peste 450 de răniţi (poliţie). Apara-ne!, Doamne!, si nu lasa nepedepsite aceste crime abominabile ale globalistilor, care pe ei se vor stapani si pe toti oamenii ii vor sclavi. Toata suflarea pamantului trebuie sa se uneasca, fara odihna si crutare, impotriva onirismului demonic al globalismului.

  24. Trexsr, ,,România să negocieze ?”
    Cu cine? Arabii ne întorc spatele, sau anulează vizite la nivel înalt. Evreii ne mângâie pe cap pentru curaj, dar ori de câte ori sunt momente aniversare, ne-a trag cu crimele românilor sub conducerea lui Antonescu.
    Cu rușii ? Ce să negociem cu rușii în condițiile existenței bazei de la Deveselu ? Să spunem că ar fi o fereastră de oportunitate dacă ar acceptată o dublă comandă la Deveselu, ruso-americana.
    Evident o utopie. În plus, nimeni din România nu dorește, sau nu îndrăznește să negocieze știind că asta ar deranja partenerul strategic.
    Noi ne-am asumat la nivel înalt dizolvarea politice externe a României și cedarea prerogativelor în materie diriguitorilor NATO și UE, iar mare parte dintre cetățeni își doresc acest lucru.
    Este prin urmare evident că propaganda occidentală face legea in Romania, ,,cealaltă” fiind doar un mit mereu invocat. În fond pe asta se și bazează orice propagandă, adică pe mitologie.
    (Z)

  25. Foarte interesant rezultatul alegerilor din Ucraina.

    Castigatorul este un TANAR, actor, dar cu studii in drept.

    Se poate spune c-a folosit actoria pentru a se promova ca viitor presedinte, si i-a iesit.

    L-a batut pe Poroshenko cu 75%, si a fost recunoscut de diplomatia internationala foarte rapid, inclusiv de Rusia, ceea ce este chiar interesant.Omul se recomanda Pro-Nato si Pro-UE.

    Facand o paralela cred ca pot spune ca Liviu Plesoianu are posibilitatea sa obtina 75% lejer in turul doi, cu orice contracandidat, chiar fara sa joace in vreun serial TV , desi cine stie, poate ajuta.

Lasă un răspuns