„Politica externă a României” – lansare de carte la Fundatia Titulescu

Fundația Europeană Titulescu organizează Marți16 aprilie 2019, începând cu ora 17:00, lansarea volumelor: Politica externă și diplomația României pe parcursul unui secol de la înfăptuirea României Mari – Volumul I: Momentele cruciale; Volumul II: România, factor activ în viața internaționalăcoordonator: Ion M. ANGHEL.

Cu alocuțiuni din partea:

Acad. Victor SPINEI

Ambasador Constantin VLAD

Nicolae MAREȘ

Prof. univ. dr. Ion M. ANGHEL

Moderator:

Prof. univ. dr. Adrian NĂSTASE – Președintele Fundației Europene Titulescu

Evenimentul este organizat cu sprijinul BIOFARM S.A. și SIF MOLDOVA și va avea loc la Casa Titulescu, Șos. Kiseleff nr. 47, sector 1, București.

Vă așteptăm!

52 de gânduri despre “„Politica externă a României” – lansare de carte la Fundatia Titulescu

  1. Turpitudinea morala are un nou nume ….

    Faptul că imunda campanie împotrivă procurorului general, omul care le stă că un os în gât infractorilor care au capturat puterea guvernamentală în România, este coordonată de oamenii securistului (colaborator sau ofițer) Felix și ai lui Ciripoi (SRS) este probă irefutabiilă că avem de-a face cu o mârșăvie.

    Una la fel de inflamată precum frica acestor jivine de justiția independentă. Așa văd eu distincția necesară la acest tulbure ceas istoric: Augustin Lazăr simbolizează valorile societății deschise.

    Detractorii săi reprezintă forțele beznei, represiunii, infamiei. Vladimir Tismăneanu in https://newsweek.ro/marginalia/vladimir-tismaneanu-augustin-lazar-si-claritatea-morala

    • Pentru că a îndrăznit să păstreze în biroul său un portret cu Nicolae Ceauşescu, fost, cu bune şi cu rele, preşedinte al României timp de un sfert de veac, primarul unei comune prahovene este pasibil de pedeapsă pentru încălcarea nu ştiu cărei legi, dar tembelii de la GDS nu păţesc nimic pentru că premiază o fosilă încă vie a fostului regim, ajuns din procuror zbir al condamnaţilor politici de atunci, în cea mai înaltă postură de procuror general al unei Românii ajunsă bătaia de joc a tuturor nemernicilor autohtoni şi străini, de teapa unor Macovei, Preda, Liiceanu, Patapievici, Tismăneanu, Cioloş, iohanis,Băsescu, Kovesi, sau a unor junkeri, timermani şi alte câteva caţe internaţionaliste ce se strâng în haită pentru a ataca România !

  2. Julien si sicoritatea

    „Dacian Cioloș a fost fiul unui ofițer de Miliție. Băiatul a intrat la Facultatea de Agronomie în Cluj. Din informațiile mele , să iasă și să prezinte livretul militar nu vorbe, la Brigada de Securitate Cluj, adică la trupele se Securitate. Pentru a nu intra în contact cu diplomați și jurnaliști străini casa doamnei Doina Cornea a fost pusă sub supraveghere. Securitatea a făcut atunci un plan de măsuri pentru izolarea ei. Dacian Cioloș a fost sprijinit de tatăl său să facă Armata la trupele de Securitate, unde era mâncarea mai bună”

    Oe mine nu ma mira ca Julien a fots incadrat la trupele de Securitate (azi jandarmi) . La Securittae erau alesi cei mai dezirabili recruti. Mai scoliti decat media, baieti „curati” (adica care nu se remarcasera prin excese ale adolescentei – batai, betii, dezmat) din familii sa zicem „onorabile” (adica fara antecedente penale de nici un fel, fara scandaluri la activ, fara betii samd) . Tineripe care sapoti sa ii pui de paza la aeroproturi, depzoit5e „spefiale”, p[incte de”interes stradtegic”, la unitati ecomomice mai „specvale” (adica inclus alaeacu rois cmare de a exploda in mod catstrofic) sau puscarii . Insi capabili sa intelega ca misounea lor de santinela prezinta unele paticularitati inclus riscuri .. nu iti trebuia idioti care sa se culce in garda (am avut 2 pufani pe care i-am prins dormind .. Nici sa se cace pe ei de frica nu au fost in stare! Dar ce dracxu era depoziti de munitie a garnizoanei Botosani, adica depozit de munitoe ptr un regiment mecanizat si un deivion AA. Se ducea drtacului juma din oras!!!) Eu insumi eram genu de garda in nstrea sa traga in plin daca se indeplineau conditiile regulamentare (si ca atare interizis ptr unele posturi de exemplu poarta sau drapel. Excelent ptr depozit de munitie!!!) „Recunosc” era cat pe ci sa pic la Securitate .. dar a fost un dar (nu am voie sa conduc autovehicole)

    UNsa Julien nu a facut garda la depozit cu inalt risc de explozie, tuek CF extrem de impritant, aeroport international, nici macar ambasada Israel sau OEP..

    N u .. La Doina Cornea in poarta!
    Por ptr un asa post se mai cera si o alta calitate decat aia de a constientiza importnanta postului tau …

    El rememorează că, atunci când era militar în termen la Cluj-Napoca – în 1988 – a fost pus în situaţia, împreună cu alţi tineri soldaţi cu care făcea armata obligatorie, să facă de pază la intrarea pe strada unde Doina Cornea era arestată la domiciliu sau să patruleze pe lângă statuile din oraş unde împrăştia manifeste împotriva regimului.

    Citeste mai mult: adev.ro/pbd4n1

    Si sa stitica aia nu erau prosti … nu punrau in astfel de postn pe unu care avea rusine!!!

    • Domnule Bizonu, Cioloș nu merită să-i dăm atenție! Cu cât îl criticăm mai mult, cu atât mai mult halstagiștii îi fac propagandă. Eu nu știu ce este cu acest popr! Dacă sondajele sunt reale, acest individ, care nu a făcut nimic pentru România ( nici în calitate de Premier, nici în calitate de comisar european) are un precentaj destul de mare, acordat de votanții ce se vor prezenta la urne. Ăștia nu vor să audă, nu vor să înțeleagă, nu știu decât ceea ce scrie pe facebook.

    • „Pentru a nu intra în contact cu diplomați și jurnaliști străini casa doamnei Doina Cornea a fost pusă sub supraveghere. Securitatea a făcut atunci un plan de măsuri pentru izolarea ei.”
      Pot confirma această măsură securistă deoarece, fără să vreau am trăir nişte momente teribile în acea perioadă ! O cunoştinţă ştiind că merg des la Cluj , m-a rugat să-i duc un pachet unchiului să, care era Şeful Ocolului Silvic din Cluj .
      Când am făcut la dreapta pe strada care începea să urce spre locuinţa acestuia, după nici o sută de metri am fost oprit de un filtru mixt de miliţie şi securitate, legitimat, dus într-o clădire din centru, cu maşina lor, a mea fiind reţinută pe loc, unde după mai multe ore am aflat că eram suspectat că încercasem să iau legătura cu doamna Doina Cornea, iar trecutul meu, cu origine politică nesănătoasă ( exmatriculat din trei facultăţi şi o şcoală tehnică pe acelaşi tip de comportament politic) nu făcea decât să le întărească convingerea asta ! ! Doar după ce a intervenit cel la care voiam să ajung şi mai ales pentru că era şi el cineceva prin conducerea judeţului, după multe cercetări am fost lăsat să-mi văd de treaba mea, dar deja pierdusem examenul la care trebuia să mă prezint la Facultatea de Istorie şi Filosofie a Universităţii din Cluj pe care până la urmă, în ciuda tuturor piedicilor securistice am reuşit să o absolv !
      P.S. Credeţi că mi-am putut închipui vreodată că unul ca Lazăr, ca Patapievici, sau ca Tismăneanu, de ce nu şi unele ca Macovei, sau ca Kovesi , cu trecutiul lor securisto-comunist, transmis de la o generaţie la alta vor ajunge să taie şi să spânzure din nou, dacă nu la propriu, ca înainte , mai ales cei veniţi pe tancurile sovietice în frunte cu Ana Pauker, măcar la figurat cum fac acum într-o Românie ce riscă să-şi repete Istoria prin această lipsă de reacţie naţională de duce la somnul na(ra)ţiunii !

  3. Un alt model de politică externă:

    https://www.b92.net/eng/news/business.php?yyyy=2019&mm=04&dd=15&nav_id=106627

    Lucrările de construcție pe șantier vor fi deschise oficial, a declarat Brnabic la o conferință de presă după ce guvernele Serbiei și Ungariei au organizat o ședință comună la Subotica, nordul Serbiei, transmite Tanjug.

    „Am lansat deja lucrări pregătitoare, astfel încât vom emite autorizații de construcție pentru primele două secțiuni până la sfârșitul lunii”, a spus ea.

  4. „Franța ocupă un loc în Consiliul de Securitate al ONU și deseori servește drept gazdă pentru negocierile cu tratate importante, inclusiv cel mai recent acordul privind clima de la Paris. În perioada postbelică, Franța a menținut, de asemenea, o abordare unică a relațiilor internaționale.

    În timp ce Marea Britanie și Germania de Vest au devenit state membre NATO în anii ’40 și ’50, Franța – sub fostul președinte Charles de Gaulle – a urmărit o politică externă independentă ca parte a „politique de grandeur”. Cooperare militară completă cu NATO începe în anii 1960.

    Francezii, memorabili și pe bună dreptate, au torpilat sprijinul ONU pentru războiul din Irak. Sub fostul președinte Francois Hollande, țara a intervenit în Mali, o fostă colonie asediată de rebeli islamici.
    De asemenea, Franța deține o pârghie asupra Israelului. În calitate de membru al Uniunii Europene, Franța ar putea ajuta sau ar putea împiedica eforturile statului evreu să continue o cooperare economică și politică mai strânsă cu UE.
    Intervenția franceză în conflict nu ar fi o simplă chestiune de altruism: Franța are multe de câștigat în a împiedica o dezvoltare politică care ar putea declanșa ciocniri sângeroase nu numai în Orientul Mijlociu, ci și pe teritoriul francez.

    Relațiile dintre comunitățile evreiești și musulmane din țară – cele mai mari din Europa – au fost mult timp tensionate.

    Ori de câte ori apare o erupție în Cisiordania sau în Gaza, Franța este martora la spiritele crimelor antisemite de ură – cele mai multe dintre acestea fiind efectuate de tinerii musulmani de origine africană. Această tendință este atât de pronunțată – confirmată de statisticile naționale privind incidentele rasiste – că Hollande a avertizat despre ” importul ” conflictului Israel-Palestina în politica și societatea franceză.

    Actele antisemite seamănă frică în rândul evreilor francezi, dăunează sensului vivre-ansamblului (coexistenței) pe care statul speră să-l favorizeze, ceea ce devine apoi piedică împotriva comunității musulmane mai largi. Astfel de incidente dăunează și prestigiului internațional al Franței, contribuind la percepția greșită că societatea franceză este ostilă față de evrei . Ajungerea la o înțelegere și stingere a conflictului ar putea aduce pacea nu numai în Israel-Palestina, ci și pe străzile Franței.”

    https://dannyhurley007.com/2019/04/15/british-chief-of-defense-staff-visits-israel/

    • vezi ca unele lucuri sunt cam invers decat le prezinti.Franta a fots unu dintre membrii fondatori ai NATO , ca apoi in 1966 a decis sa se retraga din structurile militare , ramand numia politic.

  5. Un incendiu a izbucnit la Moscheia Al-Aqsa din Ierusalim, simultan cu flăcările care au devastat Catedrala Notre Dame din Paris.

    Imagini care arătau fum și foc provenind de pe acoperișul unei structuri cunoscute sub numele de Camera de rugăciune Marwani, sau Stablele lui Solomon, puteau fi văzute pe social media. Agenția de știri palestiniene, oficiul oficial al Autorității Naționale Palestiniene, a citat un gardian care a declarat luni că „focul a izbucnit în camera de gardă din fața acoperișului camerei de rugăciune din Marwani, iar brigada de pompieri al Waqf-ului islamic a rezolvat problema cu succes.”

    Știrea despre incidentul petrecut la Moscheea Al-Aqsa, al treilea loc sfânt în Islam și centrală a conflictului arabo-israelian în curs, a fost în mare parte umbrită de un incendiu mult mai mare, care înconjura catedrala Notre Dame în același timp.

    https://eldorhaan.wordpress.com/2019/04/16/jerusalems-al-aqsa-mosque-fire-burns-at-the-same-time-as-flames-engulf-notre-dame-cathedral-in-paris/

  6. Mă întreb dacă laicul președinte adolescent al Franței, Emanuel Macron, mai ridică și astăzi privirea din pământ. Ar fi putut afla până acum, de la profesoara sa per persoană fizică, care sunt semnificațiile adânci ale Catedralei Notre Dame, edificiu care a jalonat istoria și Credința Franței mai bine de 800 de ani.
    Umilit și transformat în muzeu de o societate laică – adeptă a relativismului valoric – pentru turiștii obsedați de selfie-uri, inventate de cei care pun ego-ul omenesc în centrul Universului, bătrânul edificiu probabil nu a mai dorit să trăiască în secolul 21, secolul tehnologiei.
    Tehnologia s-a dovedit, din nou, neputincioasă în confruntarea cu stihiile naturii. Sau…ar fi putut să facă mai mult dacă diriguitorii administrației ar fi avut un mic sâmbure de credință și ar fi investit în sisteme de prevenție și protecție la incendiu mai eficiente ?
    Societatea franceză, prin hebdomadarul Charlie Hebdo, s-a obișnuit să ia în derâdere convingerile și credințele religioase ale mapamondului, oricare ar fi ele, după ce și-a demonizat și izolat în case propriul crez creștin și a interzis simbolistica religioasă în spațiul public.
    Astăzi, dragi francezi, în săptămâna patimilor, și El este Charlie.
    Nu vă supărați pe El, pentru că se amuză în timp ce suferă, El nu a făcut altceva decât să vă respecte liberul arbitru.
    ..Iar voi ați ales.

  7. Petrache spune:
    APRILIE 15, 2019 LA 6:22 PM

    Aveti repere complet distorsionate. NU Federatia Rusa a concentrat forte in apropierea granitei de est a Aliantei, ci Alianta a tot,,impins” aceasta granita, spre est, chiar in coasta Rusiei.
    Dvs ce-ati face ? Ati repatria fortele din Crimeea, probabil de frica de a va apara ?
    Daca Rusia va avea la Kremlin, in locul lui Putin, demult ar fi devenit colonie a Vestului, intocmai ca Romania…dar asta e mentalitatea de roman…nu-si da seama ca este a unui sclav care se crede stapan. Nu mai e nici la el acasa, ideologia occidentala punand nevasta (sau concubina, ca e mai cool) pe primul plan. (Z)

  8. „Doar Trump poate să salveze China”, spune unul. Alții îl numesc „ofițer de presiune” al reformei și al deschiderii Chinei.

    Lăudele lor semi-serioase reflectă disperarea adâncă a celor din China, care se tem că țara lor se află pe un drum greșit. Un străin agresiv, precum președintele Trump, poate ajuta China să-și găsească din nou drumul.

    Partidul Comunist a devenit mai implicat în afaceri, economie, discurs public și alte elemente ale vieții de zi cu zi. Multe dintre aceste elite se tem că după 40 de ani de reformă și deschidere, China se retrage și închide. Pentru a nu face ca lucrurile să se înrăutățească, nimeni nu pare a fi dispus sau capabil să lupte împotriva acestei tendințe. Președintele Xi Jinping a devenit cel mai puternic lider al țării de la Mao Zedong, afectând și anulând șansele opoziției interne.

    Apoi a venit domnul Trump și războiul său comercial. Printre alte cerințe, negociatorii americani cheamă China să joace un rol mai mic în economia țării. Ei doresc ca guvernul chinez să nu mai arunce bani la companii controlate de stat. Ei doresc bariere comerciale mai mici și condiții de concurență echitabile pentru întreprinderile private.

    Asta îl pune pe dl. Trump, ciudat, în sincronizare cu un număr de intelectuali și tipuri de afaceri chinezești. În cazul în care Partidul Comunist se retrage din economie, ar putea să-și piardă strânsoarea în restul societății.

    „Războiul comercial este un lucru bun”, a declarat Zhu Ning, economist la Universitatea Tsinghua de la Beijing. „Ne dă speranță atunci când suntem fără speranță.”

    „Diferitele cerințe ale guvernului american ne-ar putea forța să continuăm reformele”, a declarat Tao Jingzhou, partener la biroul de avocatură al Dechert din Beijing. „Există o afirmație chineză potrivit căreia realizarea unei reforme este echivalentă cu „un bărbat care își tăie brațul”, ceea ce este foarte greu. Ar putea ajuta dacă cineva te forțează să o faci.

    Chiar și unii oficiali pensionați au declarat că războiul comercial ar putea avea efecte pozitive. Long Yongtu, care a condus negocierile pentru intrarea Chinei în Organizația Mondială a Comerțului, a declarat într-un forum de luna trecută că fricțiunea comercială ar putea fi „un lucru bun”.

    Ar putea fi „o presiune sănătoasă care împinge China să avanseze”, a spus el.

    Șansele domnului Trump de a schimba metodele sunt extrem de subțiri. Partidul Comunist riscă să pară slab dacă este de acord cu prea multe dintre cererile sale. Reforma adevărată ar trebui să vină din interior.

    „Nu putem conta pe forța externă pentru salvarea Chinei”, a spus Wang Gongquan, un milionar activist liberal și fost capitalist de risc. El a fost printre primele grupuri de persoane care au fost reținute sau închise după ce partidul a intensificat represiunea împotriva disidenței și a neascultării civile în urmă cu șase ani.

    https://blog.lowmillercg.com/the-new-new-world-donald-trump-china-savior-some-chinese-say-yes/

    • Cam nashpa Apoi a venit domnul Trump și războiul său comercial. Printre alte cerințe, negociatorii americani cheamă China să joace un rol mai mic în economia țării. Ei doresc ca guvernul chinez să nu mai arunce bani la companii controlate de stat. Ei doresc bariere comerciale mai mici și condiții de concurență echitabile pentru întreprinderile private.

      Lincoln Continental (ninth generation) – Tenth generation (D544; 2017–present)
      Sales
      Calendar year United States China[89]
      2016[90] 5,261 204
      2017[91] 12,012 10,501
      2018[92] 8,758

      Shanghai General Motors in 2011 a vandut 1 200 355 masini in China …. na un exemplu:
      Buick Regal Sales
      Calendar year United States China Canada
      2009 N/A 79,930 N/A
      2010 12,326 79,358 820
      2011 40,144 78,844 2,846
      2012 26,383 85,440 1,767
      2013 18,685 86,050 740
      2014 22,560 111,245 816
      2015 19,504 110,637 968
      2016 19,833 69,300 841
      2017 11,559 662
      2018 14,118

      Sa zic asa marca Buick se bazeaza pe fidelitatea de nezdruncinat a cadrelor medii ale PartiduluiComunist Chinez ramase credincioase stilului american in timp ce calsa medie americana prefera masinile germane si nipone..

      Sunt curis in ce masrata Lincoln se bazeaza pe fidelitatea de4 nezdruncinat a aceloarasi din PCC ….
      Ca Cadillac XTS in 2015 a vndut in SUA numa juma din productie … si cum petriseciii nu mai cumpara cate 12 Cadillacuri odata imi vine sa zic ca tot China

      Cam nasha … da ptr USA ….

      Sisepoa sadevina si mai nashpa … daca nationalismul chinez ce dateaza din vremea lu Confuzius o sa ii faca pe fidelii comunisti chienzi sa prefere Roewe .. nroccainca nu au un modelnou cu un motor mai tzapan ca ofinisare Rover de stil vechi … era …. cam a 3 dupa RR-Bentely si Daimlere (aia englez nu german)

    • E cea mai mare aberatie citita de mine in ultimii ani. Cu alte cuvinte, sa desfiintam ONU, celelalte organisme internationale, etc, si sa admitem ca legitim comportamentul discretionar al SUA, bazat pe taxarea unilaterala a comertului, dispretul fata de mediu, sanctiuni arbitrare de tot felul, ba chiar si un razboi cu sute de mii de victime, ar trebui sa fie ,,bun” daca este initiat de unchiul Sam, oriunde in lume.
      ..In niciun caz China nu va ceda si isi va continua dezvoltarea programatica. Are de cateva ori populatia SUA si o cultura de 5000 de ani.

    • „Apoi a venit domnul Trump și războiul său comercial. Printre alte cerințe, negociatorii americani cheamă China să joace un rol mai mic în economia țării. Ei doresc ca guvernul chinez să nu mai arunce bani la companii controlate de stat. Ei doresc bariere comerciale mai mici și condiții de concurență echitabile pentru întreprinderile private.”
      E ca şi cum ar veni unul la tine, din alt oraş şi ţi-ar spune să laşi naibii grija familiei tale, să nu mai cheltui bani cu asigurarea bunăstării ei, că are el grijă de ea ! El şi cu încă vreo câţiva, pe care nu-i cunoşti, dar fi convins că-ţi vrea binele tău şi al familiei tale !
      Adică, îţi vor binele şi ţi-l şi iau, de rămâi ca România după 30 de ani de capitalism sălbatic în coorul gol. C-aşa-i la modă , spun ei ! 😉
      P.S.
      Numai că 85 % din obligaţiunile de stat ale SUA sunt cumpărate de …China !

  9. Mircea Popescu

    ,,Deci, dezbinare, dezbinare, dezbinare pentru stăpânire, asta este deviza pravoslavnicilor de la Moscova.”

    Domnule, devii exasperant cu fake-urile dumitale. Dezbinarea a fost indusa din afara, pentru a-i separa pe ortodocsii rusi si ucrainieni, asa cum au fost dezbinate popoarele rus si ucrainian in urma propagandei si imxtiunii occidentalilor in sistemul politic si in afacerile interne ale Ucrainei.
    Cate argumente iti mai trebuie, atat din partea mea, cat si (mai ales) dinspre colegul Fragmentarium, sa intelegei ca, in epoca actuala, politica de dezbinare, peste tot in lume, este promovata de unilateralismul american ? Imtamplator, oficialii americani, spun (ca si Iohannis), ca Prutul desparte doua natiuni diferite si independente ? Nu e intamplator, ci necesar, conform politicilor americane de pulverizare a coerentei statale, nationale, culturale, religioase, educationale, etc. in numele unei asazise ,,diversitati”. Asta este politica de stat PE TERMEN LUNG, indiferent cine este la Casa Alba.
    Mereu am spus ca esti un pseudo-roman (sau in cazul fericit un roman naiv), care crede ca noi, cei din Romania, chiar inghitim aparenta dumitale sustinere a intereselor de fond ale acestei tari. Nu vrei o Romanie cu adevarat independenta, nu poti sa crezi in suveranitate si totodata sa ne spui fara rezerve ca directia americana este unicul drum, aproape divin, spre Rai. In numeroase state ale lumii s-a vazut si se vede incotro duce acest drum ,,pavat cu bune intentii” : Spre destabilizare, distrugere, moarte, crize economice, deznationalizare si disolutie comunitara (cu ajutorul agentilor patogeni numiti/te oengeuri, grupuri sectare, pseudo-psihologi, promotori de reclame, produse inutile, sex si tehnici de indobitocire – chipurile pentru dezvoltare personala), instrainare, dezradacinare, migratie, umilire a insasi conditiei umane.

    • Sa fie clar -nu ii inghit pe ucrainieni.
      INSA . e un insa … O Ucraina independenta are tot atat drept cat si Rusia la o biserica autocefala

    • Trebuie înţeles şi Popescu : Este foarte riscant să trăieşti în SUA şi să combaţi oboectiv ! Eu unul îl înţeleg deoarece am văzut cum le moare curajul multor cunoscuţi şi rude de-ale mele udată stabiliţi acolo ! Eu îl înţeleg, dar nu-i înţeleg în schimb combativitatea absolut hilară uneori !

  10. Denunt impotriva laicitatii: Crucea crestina din nou pe steaguri? Ca semiluna islamica si steaua iudaica?

    Incendiul de la Catedrala Notre-Dame sau, de loc exclusa, incendierea acestui simbol material al crestinatatii catolice, caz in care ar fi ceva satanic, a provocat emotie si tristete aproape globale. Nu numai Trump, ci si Putin le-a exprimat-o, ca “durere in inima rusilor”. Evenimentul este insa consumat, mai importante vor fi concluziile si ce urmeaza.

    Reconstructia din cenusa a Catedralei ar putea fi mult mai miraculoasa decat nasterea ei. Incepand de a doua zi, au inceput sa curga donatiile. Dar cea mai semnificativa mi se pare proba de solidaritate, fara frontiere, intra-crestina si inter-religioasa. Daca in Saptamana Patimilor pentru Catolici a fost o incendiere globalista, de altfel singura sursa arhicunoscuta de a face rau si a supune prin teroare, ar fi maleficenta cea mai neinspirata si contrara, ca de bumerang.

    Pe de alta parte, trebuie avute in vedere ca sacrul este spirit, care e imaterial, ca simbolurile spirituale sunt eterne si ca ele sunt cele care fac ca o natiune sa dainuie. Cred ca acestea sunt motive suficiente de imbarbatare. Sediul spiritului e in suflet, care creeaza legaturi invincibile intre oameni ai credintei. Simbolurile credintei sunt in inima si in minte. Rugaciunile si unirile in cuget pot avea loc in orice punct al spatiului si in orice moment al timpului. Credinta si unirea prin credinta sunt dincolo de ziduri. Prin urmare, emotiile privind arderea sau ruinarea unui simbol material, perisabil trebuie stapanite, vindecate.

    Inteleg ca autorul denunta ipocrizia laicitatii. Crucea crestina ar trebui, oare, sa fie ridicata din nou pe steaguri? Precum semiluna islamica sau steaua iudaica? Intr-adevar, radacinile Uniunii Europene sunt iudeo-crestine. Dar, dupa parerea mea, acestea sunt radacini politice, crescute se pare din interese convergente, cel putin secventiale si temporale. Religios insa, cred ca e prea mult si nefondat spus “iudeo-crestinism”, cel putin prin prisma realitatii potrivit careia crucea si steaua sunt diferite.

    In fine, vehicularea ideii de “iudeo-crestinism” ar putea fi insotita la fel de bine de circularea sintagmei de “crestino-islamism”. Aceasta ultima varianta s-ar putea intemeia pe abordarea apropiata a unor probleme precum cele privind dobanda sau sexualitatea. http://www.contributors.ro/editorial/doamna-noastra/

  11. Mă întreb, ce a făcut România, în ultimii ani, ,,ca factor activ” în politica internațională? Pe cine am slujit noi în politica externă, pe cine slujește actualul Președinte și cât timp vom mai fi slujitorii intereselor anumitor Puteri? Mă tem, că poporul meu, care se crede suveran, îl va vota tot pe Iohannis, că la Bruxelles vom avea tot cozi de topor, că halstagiștii vor prospera ori de câte ori vor sufla în surle și trâmbițe, că cei care apără democrația de Ciuma Roșie vor premia pe cei care au slujit cu foarte multă sârguință pe ,,ciumații roșii”.
    L-am auzit pe Președinte, acum câteva minute, cum dezinforma și manipula. Înțeleg că Președintele recunoaște cât este de bolnav, pentru că ne-a informat că a fost internat în multe spitale ( nu ne-a spus la ce secții !) și cunoaște situația din spitale, lăudându-i pe medici, în timp ce doamna ministru ,, face măcel” prin țară. Eu nu am auzit-o pe doamna ministru criticând pregătirea profesională a medicilor, ci criticând mizeria din spitale, luând măsuri împotriva medicilor-manageri. De asemenea, a dezinformat pe cetățeni că Guvernul nu a dotat spitalele cu aparatură și tocmai acest lucru a făcut acest Guvern! Și mai mult a făcut: le-a dat doctorilor demnitatea profesională, mărindu-le salariile, ca să nu mai fie plimbați prin fața ziariștilor și duși la DNA, pentru că au primit peșcheșuri în bani sau în produse. Se așteaptă Președintele că va fi votat de medici, dacă o critică pe Sorina Pintea? Oricum, va fi votat de o parte dintre medicii care l-au votat și prima dată. Ceilalți, nu-l vor vota!
    Mare boală este ura și neliniștea prilejuită ,, de grija altora”! Cred că Președintele se culcă cu PSD în gând, visează pesediști, se scoală cu PSD în minte , vede pesediști în farfurie, în pahar, îl urmăresc ca niște umbre prin Cotroceni, pe la Sibiu, pe la Bruxelles și Strasbourg și ce este mai grav, îi iese din gură, prin viu grai, PSD și pesediștii, indiferent de tema abordată în discursul său.

    • ..Pana mai ieri, Iohannis si guvernul lui din 2016 au facut una cu pamantul sistemul medical romanesc.
      Sub impactul emotional al dramei de la Colectiv, multi cereau pur si simplu demolarea spitalelor si arestarea a cel putin jumatate din personal.
      Dar daca ministrul PSD face controale, totul este in regula, doar guvernul nu face si nu drege.
      Ce ti-e cu patima si orbirea politica….ne duce instantaneu in ridicol absolut, daca ne lasam prada ei..

  12. Putina politica externa de rit nou.Politica externa romaneasca nu mai e de mult proprie.

    De unde nu e nici Dumnezeu nu cere, dar se pot face schimbari.

    Acum ceva luni era ceva isterie cu un personaj, care continua, intru marirea Romaniei, caci Capitala nu mai e suficienta.

    Stire care face politica externa.

    Articol, The Jerusalem Post, 16 Aprilie 2019,
    „Bucharest deputy Mayor wants to erect statue of WII fascist leader”

    „His comments come folloeing a decision by the city in February to change the designated spot for a Holocaust museum from a place in the heart of Bucharrst to a more remote location”
    Continutul poate fi citit pe site-ul ziarului.

    La spectacolul fascist de pe langa cladirea ICCJ de ieri, se adauga si vesti ca asta.Ce poate crede un strain?Numai de bine.

    Politicienii trebuie sa creeze un filtru antifascist printr-o lege in Parlament, ACUM.

    Cum identificam un fascist o sa fie o intrebare.
    Foarte simplu, aplicam un algoritm american :” IF IT LOOKS LIKE A DUCK, QUACKS LIKE A DUCK AND WALKS LIKE A DUCK, IT’S A DUCK”.

  13. Mare pierdere, pentru turismul francez, au provocat distrugerile incendiului de la Notre Dame. Am scris turism și nu francezi, pentru că aceștia în procent de 51 sunt fie fără nicio religie, fie atei ( acei care se declară fără religie, nu înseamnă că nu cred într-o forță supranaturală, dar nu o pot defini!). Francezii au lansat în ultimul timp diferite idei, care-i descalifică, aprobând niște măsuri luate de stat, care, din punctul meu de vedere, contribuie la distrugerea unor valori, cum ar fi: interzicerea recensămintelor cu caracter religios, interzicerea scrierii pe certificatul de naștere a sexului copilului, interzicerea scrierii, în cataloage, foi matricole, diplome la numele părinților: mamă, tată și multe alte ciudățenii. Valorile lor culturale au devenit doar profit. Unii spun că este un semn divin incendiul de la Notre Dame, alții spun că este neglijență sau o mână cfriminală a provocat acest dezastru. Indiferent, care sunt cauzele incendiului, francezii ar trebui să înțeleagă, că așa cum strămoșii lor au creat o cultură și civilizație , care au constituit modele pentru alte culturi și civilizații, tot așa ei pot distrugere, prin nepăsare, imoralitate tot ce li s-a lăsat moștenire de strămoșii lor (chiar dacă aceștia nu au fost întotdeauna morali, dar au avut bunul simț să transmită valori morale). Dacă revoluționarii iluminiști au schimbat lumea prin cele trei mari valori Libertate, Egalitate, Fraternitate, care stau la baza tuturor democrațiilor, mă întreb, ce valori vor lăsa moștenire revoluționarii Jachetele Galbene?

    • Sa fim atenti cine participa la miscarea ,,Jachetele galbene”. S-ar putea sa fie dintre aceea care vor intoarcerea la valorile traditionale. Este adevarat ca intotdeauna se strecoara in miscari populare grupuscule violente cu interese obscure…este o regula in toate revolutiile, sau lovilutiile istoriei.

    • PS
      Ateii nu sunt doar fara religie traditionala, ei urasc religiile de orice fel si ar vrea sa le suprime prin orice mijloace.
      De fapt, religia lor este intoleranța.

      • ZeV,
        Aveți lacune în lecturarea comentariilor. E o tipă care a spus că actuala guvernare n-a făcut nimic în afară de modificarea legilor Justiției pentru scăparea oamenilor ei. Eu i-am promis că-i voi aduce la cunoștință câte ceva din ceea ce a realizat guvernarea.

  14. Mă îngrijorează ura aceasta patologică, atent iniţiată şi dirijată de nişte forţe subterane, împotriva unuia care se face vinovat de faptul că două salariate angajate undeva în subordinea Consiliului Judeţean pe care îl conducea, dar de fapt acele persoane prestau servicii la sediul partidului din care făcea parte şi persoana respectivă, ba chiar o şi conducea la nivel de judeţ !
    Să recunoaştem că astfel de cazuri sunt cu miile , toate partidele folosindu-se de asemenea tertipuri birocratice în activitatea lor politică, dar nimeni nu se sinchiseşte măcar să le critice, d*apoi să le condamne, aşa cum s-a întâmplat în cazul lui Dragnea, mai ales că prejudiciul , o nimica toată faţă de adevăratele tunuri în care nu se găseşte nici un vinovat, a fost recuperat în întregime ! Cine sunt cei care urlă, zbiară şi se dau cu coorul de pământ că Dragnea nu-i în puşcărie ? Nişte indivizi pe care la intrarea lui Dragnea în puşcărie, ar fi trebuit să-l întâmpine şi să-i povrestească cum o duc ei de câţiva ani pe acolo, condamnaţi pentru dispariţia Flotei româneşti, sau pentru retrocedări ilegale, criminale le-aş spune , acordate unei organizaţii ce moştenea, inclusiv ideologic probabil o organizaţie fascistă ale cărei bunuri, în toate ţările au fot confiscate ( nu ne punem acum problema dacă moral, sau nu) şi trecute în proprietatea Statelor respective !
    Dar Băsescu şi Iohanis, cei mai mari contestatari şi acuzatori ai lui Dragnea sunt bine mersi, înconjuraţi şi apăraţi cu îndârjire de forţe oculte pe care le-au servit, şi le-au adus la un nivel de parazitare a României, fără precedent în Istoria ei !
    De cealaltă parte avem nişte maimuţoi, peltici şi reduşi mintal, cu acte în regulă, dar deosebit de agresivi ce încalcă legea într-o formă continuată fără a păţi absolut nimic ) amenzile ajubse la summe astronomice, nu pot fi recuperate, deoarece prăpădiţii n-au nici o altă ocupaţoe, iar banii veniţi de la Soroş şi ai lui nu le vin pe state de plată oficiale ! Astfel că unii ca Dide, Moroşan-Ceauşescu, Angi, sau Bot produc prin ieşirile lor adevărate juisări unora ca Pora, Preda, Tăpălagă şi altor slujitori ai celor doi foşti, şi actuali preşedinţi !

    • Se ştie că din câteva sute, chiar mii de cazuri de incompatibilitate instrumentate de ANI, Iohanis a fost scos din cauză prin diferite tertipuri nu doar josnice, dar şi ilegale ! Dar cazul lui nu este singular, sistemul a avut grijă de toţi cei racolaţi şi ajutaţi să ajungă în funcţii de conducere a Statulu Român ! Cunosc un caz la nivel mai mic, cu un fost colaborator al Securităţii, comuniste, cu nume conspirativ Alin, ajuns primar, acum la al patrulea sau al cincilea mandat, pe care „ochii din umbră” îl supraveghează şi-l protejează în continuare deoarece a continuat să rămână un om al servicilor actuale schimbarea sde stăpân făcându-se în urma unei burse primite la un ong sosrosist !
      Culmea este că la ultimele alegeri, tipul şi-a trecut la declaraţia de candidat faptul că a fost colaborator al Securităţii, dar candidatura nu i-a fost respinsă pe motiv că dacă a recunoscut, nu-i nici o problemă ! :mrgreen:
      Vorba cuiva :
      În ce ţară trăim ?
      Dar mai ales mai vrem mulţi şi mult să trăim într-o astfel de socitate pretins democratică ?
      Sau e de ajuns dacă aşa vor unii ca Klemm, Junker, Timermans, Merkel şi alţi decidenţi străini şi slugile lor din această ţară în frunte cu Băsescu, Iohanis, Maior, Coldea, Macovei, Kovesi, Bot, Preda, Liiceanu, Tismăneanu, Dide, Angi sau Moroşan- Ceauşescu ! !

    • Habar nu am de speta, ce si cum, justitia decide pana la urma, insa superficial nu vad o legatura directa intre omul in cauza si femeile nemultumite de joburi.
      Nu vad nici cum si de ce omul in cauza trebuia sa faca prezenta zilnica a persoanelor, si sa le verifice batistutele, pana la urma micromanagementul nu duce nicaieri managerial.

      Presupusa fapta este una pozitiva, niste femei au fost angajate, nu li s-a facut rau, n-au fost sechestrate, fortate, batute, etc..

      Asta e si un exemplu pentru orice om care are intentii bune cand ajuta, aici presupusa fapta crestineasca, de a ajuta doua persoane sa aibe job(asta am inteles eu), se transforma intr-o pedeapsa pentru N indivizi, desi nu vorbim aici de angajati ai vreunui lagar nazist sau stalinist.

      In Franta, concurentul lui Machrohn, un politician cu mari sanse, de dreapta, a pierdut (sau a avut justificarea sa piarda ?!), pentru ca era acuzat de ceva angajari fictive parca, pe la biroul parlamentar propriu.
      N-am vazut frasuieli cu anticoruptie in Franta dupa alegeri, desi scandalul a fost utilizat pentru neutralizarea politica a pretinului lui Sharkozi.
      Avand in vedere „rezistenta” lui Maxhronh la veste galbene e totusi de inteles finalitatea politica, scopul si directia.

      Pana la urma Franta a fost si ramane un model, dar ei au reusit totusi sa transforme Bastilia intr-un simbol pozitiv al victoriei.

      2.N-am reusit sa inteleg ce a dorit sa transmita Badea aseara la TV, intr-o parte a dizertatiei sale, si n-am inteles nici de ce azi, Domnul Tariceanu s-a urcat pe scuter.
      Sa ne reamintim ca actualul foloseste bicicleta uzual, dar desi multi cetateni au biciclete nu multi au scuter, deci nu vad posibilul castig electoral.
      2004 reloaded?

      Gollum pe de alta parte parea foarte interesat azi de un viitor fost ministru si-l tot saluta cu patima in vazul camerelor TV.

      • Cam asa este, oricum, chiar daca s-ar fi prezentat la serviciul care le asigura veniturile , ar fi taiat frunze la caini. Care copil, care protectie ?
        Totusi, este greu de crezut ca Dragnea nu stia despre ce este vorba. Dar daca prejudiciul este recuperat, fapta trebuie speculata de adversari si pedepsita doar politic si electoral, ca in Franta.
        Daca pe Dragnea vor sa-l incarcereze pentru cativa ani, ce pedeapsa ar trebui administrata unui violator ? Evident, pedeapsa capitala.

      • Are si Tariceanu o varsta. D-ta poti merge prin traficul din Bucuresti kilometri intregi pe bicicleta si sa si ajungi la timp la serviciu ? (Z)
        Mai dati-o incolo de,,cheie” electorala in care analizam tot ce misca.

  15. Zi grea, dar, totuși, plină de umor!
    Nu vreau să comentez, vreau numai să pun o întrebare: DE CE TOȚI COMENTATORII, CHIAR ȘI CEI CU MARE EXPERIENȚĂ, ÎL CRITICĂ PE TUDOREL PENTRU TOT CE A FĂCUT, MAI PUȚIN SCOATEREA LUI KOVEȘI DE LA D.N.A.?!
    Păi doborârea codruței se datorește lui Tudorel Toader ? Zău?!
    Nu cumva Sebastian Ghiță este adevăratul „vinovat”?
    Mi se par cam mulți cei ce nu vor să se vadă că, după coldea a căzut și koveși – ambii datorită lui Sebastian Ghiță!

  16. Ce se întâmplă acum la PSD sper să fie de bun augur !
    Se poate rupe pisica arătată de atâta timp lui Dragnea …..

  17. Din 2005 incoace , politica externa si diplomatia romaneasca = ZERO ! Ce-o sa relateze cartea asta : despre licuriciul mare la care-i facea felatie Traian Basescu , despre prestatiile Monicai Macovei si Cristi Preda care-si injurau tara la Bruxelles , despre securistii trimisi ca ambasadori , despre activitatea lui George Maior in SUA , despre autoizolarea Romaniei si transformarea ei in colonie , despre cedarea suveranitatii tarii unor smecheri de la Bruxelles ?

  18. Nu stiu cit de mult a incercat Romania sa aduca inapoi romanii plecati, dar se pare ca e mai usor sa aduca pakistanezi ca forta de munca decit romani plecati (se discuta si cu alte tari). Diplomatii romani de la Islamabad au mandat sa negocieze aducerea a sute de mii de pakistanezi in Romania, sa munceasca, spun ei temporar. Am mari rezerve ca odata ajunsi in Romania pakistanezii se vor reintoarce in tara lor. Cunosc citiva, oameni destepti de altfel, si cu bun simt, care povestesc ce fel de societate bolnava au in Pakistan. Normal ca nu vor sa se mai intoarca intr-o tara corupta, mult mai corupta decit in Romania. Plus ca Romania e in UE, deci o poarta pentru ei pe mai departe, daca e cazul.

    De aici, se deschid tot felul de bifurcatii pentru Romania. Romania va deveni o tara multi-culturala, si mult mai multi-etnica si multi-religioasa. Romanii vor plati de la buget multi bani pentru integrarea lor, chiar si temporara, ca de exemplu finantarile sociale pentru ei, caci vor avea nevoie de servicii de sanatate, de scoli, de centre de invatare a limbii romane. Probabil in citeva generatii cei care vor veni in Romania vor deveni cea mai mare minoritate din Romania.

    Nu stiu daca Romania e pregatita pentru asa ceva, desi, nevoia te invata. Daca americanii nu vin sa munceasca la infrastructura, daca nemtii nu vin, daca austriecii nu vin sa dea la pila, daca olandezii nu bobineaza, iar romanii plecati nu se-ntorc, tu ca tara, cum sa te dezvolti fara forta de munca? Aduci ieftina de unde poti, doar ca, odata cu forta de munca, e un intreg univers de probleme cu care te vei confrunta. Fa bine si fii macar pregatit sa faci fata!

    2020 e dupa colt, vine foarte repede. Ma tem ca Romania nu e pregatita sa absoarba 0.5 milioane pakistanezi. Unde o sa stea astia inghesuiti? In casele lui Iohannis? Pai noi nu am fost in stare sa acceptam mai mult de o mie de refugiati, si vorbim de 0.5 milioane care sa vina pina in 2020?

    https://www.app.com.pk/romania-keen-to-import-0-5-mln-pakistani-workforce-by-2020-envoy/?fbclid=IwAR15cjjIIEkQZKc8eSbAf5EyP8xLSpvXxav6vH3fbbqFn8y3o_adbnTPv0c

    • Vedeti dvs romani plecati pe coclauri dupa caini cu colaci in coada, dispusi sa munceasca din greu in constructii ? Sa fim seriosi. Astia se intorc doar daca primesc servicii prin birouri cu aer conditionat, unde sa faca ce vor ei si, in schimb, sa fie remunerati de la 1000 de euro in sus.
      Nu ne trebuie, sa stea acolo unde stau si sa-si plateasca ipotecile si taxele datorate statului strain. Si-asa, daca urmariti comunitatile semianalfabete de romani din America iti pui mainile in cap citindu-le prostiile si rautatile. Toti, pana la unui, nu stiu decat atat: ,,M…e PSD”. Parca sunt toti, cu putine exceptii, spalati pe creiere.
      Duca-se si sa nu mai auzim de ei in veci si in pururi. Daca ar fi dupa mine le-as anula si cetateniile si dreptul de vot, pentru denigrarea tarii, la unison cu macoveicile si tot neamul lor de tradatori de tara.

    • PS
      Romania multi-religioasa ? Pai mai bine (si) cu muslumani cu frica de Dumnezeu, decat cu atei care, in loc sa se roage pentru Romania (macar o data pe saptamana), urla ca animalele: ,,Vrem spitale, nu catedrale !”

      • …Spunea cineva: Unde nu este credinta si biserica, se inmultesc spitalele. De psihiatrie.

    • @diasporean:

      În 2003 am scris teza ”Provocarea Europei” pentru cursurile de științe politice (diplomație) de la o facultate din California, în care analizam perspectivele Uniunii Europene .
      Traducerea în română (din 2012) se află la adresa (https://mipopescu.wordpress.com/12-ue-si-nato/provocarea-europei/) de pe blogul meu.
      Voi reda ”predicțiile” pe care le făceam în 2003 pentru Uniune Europeană:
      ========================
      a. Tarile renunta la independenta si suveranitate. Se vor desfiinta ministerele de externe si ambasadele nationale ca urmare a existentei unei singure politici externe stabilite la Bruxelles.
      b. Ca federatie, UE nu este compatibila cu ONU si cu NATO.
      c. UE are tendinta creerii unei forme tip imperiu colonial, in care cateva tari dominante vor suplini rolul de puteri coloniale si vor impune conditiile de dezvoltare economica si subordonare politica pentru restul tarilor.
      d. Subordonarea dezvoltarii economice a fostelor tari independente si suverane unor grupuri de interese va duce la cresterea decalajului Est-Vest.
      e. Se vor impune norme de comportament liberal excesiv care ignorand specificul national, vor crea conditiile unei recrudescente a fortelor nationalist-extremiste.
      f. Cresterea tensiunilor inter-regionale va culmina cu diverse forme de faramitare a federatiei.
      g. Pentru anularea efectelor negative subliniate mai sus se impun cateva conditii sine-qua-non:
      – Uniunea Europeana sa fie conceputa ca o confederatie de state egale in drepturi, suverane si independente politic, conlucrand intr-o structura asociativa economica.
      – Dreptul la secesiune (iesirea din confederatie fara aplicarea sanctiunilor sau despagubirilor)
      – Inlocuirea conceptiei de subordonare politica prin aceea de consultare politica.
      – Eliminarea conceptului de armata unica europeana si pastrarea structurii NATO.
      ======================
      Sigur, în cele câteva capitole am încercat să aduc argumente din punct de vedere politic, socio-economic, militar, etc.
      Trebuie ținut seama de faptul că această analiză era făcută acum 16 ani, în condițiile în care societatea românească vedea numai râuri de lapte și miere scurgându-se spre România. De aceea, cele scrise, păreau o erezie.
      Dar ce bine ar fi fost dacă în etapa pregătitoare pentru aderarea la UE, negociatorii din partea României ar fi deschis ochii și la unele aspecte ca cele pe care le supuneam atenției.

  19. Dupa starea de perplexitate si blocajul mental colectiv – consecințe imediate după catastrofa de la Notre Dame, a urmat entuziasmul unitatii in jurul ideii de reconstructie a ,,simbolului Frantei”, iar donatiile au inceput sa curga. As spune ca este tot efectul arogantei si o timorata incercare de spălare a pacatelor, fara insa sa le recunoasca cineva in mod explicit. Poate miile de tineri care se roaga pe strada, in proximitatea simbolul ranit, in aceste zile premergatoare Pastelui catolic, ne transmit mesajul corect pe care il putem asocia, fie si figurativ, cu tragicul eveniment.
    Treptat, au inceput sa apara specialisti in constructii, arhitectura si restaurare, care au exprimat puncte de vedere mult mai precaute si mai realiste privind termenul angajat de Macron (cca 5 ani) si costul reabilitarii, care ar putea fi unul cu mult mai mare decat s-ar putea imagina, la prima vedere.
    O personalitate in materie spunea ca piatra din care este construita catedrala trebuie analizata in detaliu, pana la analiza microscopica de esantioane prelevate, intrucat, expusa la caldura intensa, piatra devine casanta, fragila si faramicoasa. Practic, trebuie verificata in prealabil intreaga structura de rezistenta. Dupa care, sunt posibil necesare ample si laborioase lucrari prealabile de consolidare.
    In ceea ce priveste sarpanta din lemn, construita din sute de copaci seculari cu diametrul de peste doi metri si jumatate si lungi de peste 20 metri cand au fost taiati pe la 1300, este foare greu sa fie refacuta ad literam avand in vedere raritatea unor asemenea arbori in timpurile noastre.
    In plus, se subliniaza, nu mai exista meseriasi, la nivelul celor medievali, capabili sa lucreze arabescuri in piatra, zidarie si lemn. Poate or fi cateva sute prin Rusia, unde mii de biserici au fost reconstruite si aduse la starea initiala, dupa dezastrul stalinist.
    Altfel spus, reconstructia ar putea dura zeci de ani, dar, cum frumos spunea un francez, este sarcina generatiei noastre pentru viitorime, pentru ca nu putem improviza, trebuie sa garantam o perspectiva de rezistență pe durata multor secole, macar la nivelul inaintasilor, care ne-au daruit, peste timp, un edificiu de 1000 de ani.
    Iata o tema de reflectie…Secolul 21, cel supertehnologizat, cel atat de arogant, eficient si autosuficient, față in față cu aceasta imensa provocare. Tehnologia, divinizata pentru gadgeturile ei din sticla, plastic si metal, pana dincolo de limita indobitocirii umane, va trebui sa dea un examen pe bune si aici nu merge cu…trisatul ca la scoala. Adica, ca sa parafrazez un mit al prezentului, nu merge cu ,,chinezarii”. (Z)
    Noi, cei de azi, vom trai sa vedem Notre Dame renascuta ca Pasarea Phoenix din propria-i cenusa ? Nu stiu, dar nu cred ca informaticienii vor fi suficient de potenti incat sa faca mult mai mult decat un 3D pe calculator. Pana la urma trebuie sa realizam ca lumea reala este cu mult mai vasta si complet diferita de cea virtuala in care ne place sa ne balacim dulce-acrisor in ,,calitate” de milioane de mici ,,dumnezei”.

    • Ptiu!!!

      In 1990 restuarea Petridvoretului nu era terminata!!!
      Si Mon Plaisir din Petridvoret erainca in amenajare (din cuza tapiseriilor.Un artist capabil sagaca o tapiserie din matase dupa vechilegotohrafii …lucreaa cu doar 2 cam pe an!!)
      De costuri decamai vorbim ? Cel mai nou canal -vreo 300 metri ,construit traditional cu malul acoperit de placi de granit idemntice cu celelate (vechi de 200ani) a costat doar 800.000 ruble pe metru …..

      Asa ca restuarareal;uiNotre Dame deParis va dura si va COSTA!!!

  20. @diasporean

    Ne putem imagina urmatoarele, si putem face asta in baza premiselor actuale.

    Probabil unii vor sa puna PUNCT Romaniei.

    De ani buni romanii „de rand” sunt „incurajati” (salarii mici, industrie inchisa) sa paraseasca Romania, sa plece la munca in exterior, pentru ca salariile sunt mai mari acolo, e mai.bine ACOLO (Gollum sfatuia doctorii la TV fara retineri sa plece).Asta se intampla deja, au plecat milioane si vom mai pleca, pentru ca nu mai sunt fabrici, uzine sau salariile sunt foarte mici, dar si pentru ca bruma de democratie e intr-un pericol real.Astfel se face loc.

    De ani buni se lupta impotriva coruptiei, cu rezultatul sporirii ei, iar prada au fost elitele din orice domeniu, care sunt distruse.Nu mai exista leadership, doar multimi generice, amorfe, fara obiective, fara coada fara cap, feisbuc ready.

    De ani buni se face „Restitutio in Integrum”
    care este se pare o alta componenta importanta in a coloniza cu succes acest spatiu.Astfel se poate repopula cu oameni ce nu sunt „afectati” de boala numita patriotism,

    De ani buni mancam alimente de import care ne cancerizeaza.Cei bolnavi vor fi eliminati pe cale naturala.Astfel se mai elibereaza niste locuri.

    Desi procesul de analiza e pur imaginativ cele enumerate mai sus sunt realitati si genereaza o imagine a unui scenariu pe care-l cred plauzibil acum.

    Probabil dupa infrangerea ultimilor mohicani politici, se va trece la intinderea gardurilor cu sarma ghimpata pentru ca cei ramasi sa se poata alinia viitoarelor politici.

    Odata restaurat vechiul establishment, atelierele cu belciuge coroborate cu infuzia de lucratori ieftini externi, vor definitiva procesul de dizolvare al statului si asimilare populationala, procese pe care nimeni nu pare sa le blocheze.

    2.Tot ceea ce se face de unii in politica interna distruge iremediabil imaginea externa a Romaniei, pentru ca totul se dezvolta in directia unui stat de tip politienesc modern, cu „zgomot” controlat.

    Aceasta impingere in fata, in numele anticoruptiei, a unor personaje care poarta pe frunte secera si ciocanul, LA 30 DE ANI DE LA REVOLUTIE, ca instrumente salvatoare, intr-o lume atat de dezvoltata informational nu face decat sa ne readuca la momentul mineriadelor ca si credibilitate.

    Cand strainul vede cine ocupa functiile de conducere in stat, ce-si imagineaza in baza foilor informative.Capii sunt mai toti ” fosti” , la 30 de ani dupa Revolutie.
    Sutele de mii de absolventi tineri de facultati, fara „pedigree”, unde sunt?

    Concluzia pentru un american, cu nivelul de informare specific, este aia exprimata public de ziaristul grasutz si marmotat cand vorbeste despre pesedisti, in gluma.

    3.Pe mine ma mai intereseaza ceva si poate pe multi altii.

    Spun asta in lumina lucrurilor vazute azi la Palatul fara rege, tipul care salasluieste acolo ma inspaimanta la fiecare expunere de idei cretze.
    Sincer sunt speriat de ce-mi imaginez si de moliciunea celor care inca pot face si nu fac.

    Odata reinstaurat sistemul pre ’89 , aripa „bastilieza”, pentru un enforcement bine facut al statului de drept, vom benficia noi toti de ceea ce aveam inainte de 89 , unii fiind foarte mici atunci ?

    Vom mai putea oare sa stam in frig la bloc, vom mai putea oare sa stam in intuneric cu program, ca-n Venezuela, vom avea oare din nou 2 ore de emisie la TV unde Tovarasul Presedinte sa fie laudat si difuzat, vom avea in sfarsit niste circuri ale foamei bine facute, vom mai cumpara margarina tare ca piatra si cipsuri de raci vietnamezi, apa minerala sarata, cartofi la plasa cat nuca, iar copiii vor uita din nou cum arata untul, branza , ciocolata, jucariile, cascavalul, bananele si kiwi-ul ?
    Si daca tanarul elev nu va rosti corect numele tovarasului presedinte pe viata , va fi dom’le pocnit peste nas de tovarasul invatator pentru limbaj necuviincios?

    Ce vor astia sa faca din Romania?
    Doar o mare puscarie de tip habsburgic ?
    Ce propune ala in afara de puscarii pentru ceilalti „corupti” si educatie cu injuraturi politice?

    4.Alianta DA pare sa functioneze din plin chiar si acum, pe toate palierele.

    Omul de la Senat vorbea aseara de legea lustratiei , si se spala pe maini -noi am dat-o da’ au blocat-o aia/astia, cu nu stiu cati ani in urma.
    Halal anticomunism daca la primul hop se opreste.

    Se mai plangea si de ambasadorul din SUA, desi Ministrul de Externe este in curtea proprie.
    Ministrul revocat se saluta intens cu Gollum ieri, din cauza tristetii motiunii.
    Oare in 2012, dupa Referendum, s-or fi salutat?Doar intreb.

    BECULE, STAI APRINS BECULE !? Sau emigram ?

    5.Domnule Dragnea faceti domnule remanierea prin Parlament.
    Daca ALDE s -a sucit vor plati electoral.
    E bine sa se stie cine si cum mai e pentru o imagine corecta in legatura cu prezidentialele.

    Trebuie aflat cine e in Bastilia Club/Manfred Clab si trebuie aflat si cine mai crede ca-n Romania trebuie sa fie in sfarsit o democratie in care votul majoritatii determina evolutia pentru fiecare ciclu de 4 ani..

    6.Imi face impresia ca acum atat „principalul” cat si si „vicepresedintele” sunt „doar candidati” si functiile sunt practic vacante, pentru urmatoarele sase luni.Problema e ca-si fac campanie cu institutuiile in spate, pe banii contribuabililor.
    Mi se pare ca aici e o incompatibilitate crasa, fair-play era sa se autosuspende pana la prezidentiale.

    • 1.@ ZeV

      Cand esti Presedintele Senatului, practic Vicepresedinte, Numarul Doi in stat, nu te expui unor accidente utilizand acel vehicul.
      Statul ofera masina si protectie, adica tot ceea ce trebuie, pentru siguranta, rapiditate si confort.

      Din punct de vedere politic nu am o incredere deosebita in dansul datorita Aliantei DA, asta e.
      Daca vrea incredere din punct de vedere electoral trebuie SA FACA lucruri.
      Scuterul nu e suficient, cel putin pentru mine.

      2.Parola la mail nu prea a mers astazi, de ce oare?!Sper ca este doar o coincidenta in context.😀

  21. Doua remarci la doua contributii ale unor colegi de blog:
    Dragnea e dus in iad si inapoi pentru ceva nereguli administrativ-birocratice care n-ar trebui sa i se impute tocmai lui. Culmea este ca seful opozitiei ce nu conteneste sa pomeneasca de acestea primeste un salariu substantial dela o firma ciudata pentru ‘nu se stie ce servicii’/nah, ca iar am pomenit de servicii!
    Cat priveste importul de muncitori din Pachistan, e o treaba oabla din start; chiar nu se gandeste nimeni in tara ca vietnamezii ar fi de multe ori mai dezirabili? Admitand ca in ambele cazuri cei mai multi ar ramane in Romania, e mult mai preferabila imigratia vietnameza decat din alte parti. Acestia sunt cunoscuti ca foarte muncitori, dornici sa se integreze si sa respecte randuielile pamantenilor. Copiii lor cu siguranta vor fi dintre cei mai silitori, in buna traditie asiatica, ce aduce aminte de vremurile bune din invatamantl romanesc de acum 40-50 ani.

Lasă un răspuns