Mesajul Consiliului Mondial Roman

Am primit de la domnul Mircea Popescu următorul comunicat foarte interesant (textul l-ati putut citi si pe blog):

 

Consiliul Mondial Român dă publicității următoarea poziție, la care invităm să se alăture orice alte asociații și organizații care se simt solidare cu ideile cuprinse.
Menționăm că un exemplar va fi trimis Administrației Trump.

Mircea Popescu
4 Aprilie 2019

=========================
4 Aprilie 2019

Recenta scrisoare publică din 3 Aprilie 2019, a 12 ambasade din România adresată Guvernului României, a creat o stare de frustrare în cadrul societății românești.

Convenția de la Viena, din 18 aprilie 1961, cu privire la relațiile diplomatice, prevede printre altele că orice comunicare oficială a ambasadelor acreditate într-un stat
privind preocupări sau clarificări față unele probleme de politică ale statului respectiv se face direct cu Ministerul de Externe sau cu instituțiile aferente.

Comunicatele publice din partea unei ambasade, pot contribui la o stare de animozitate și de suspiciune a populației care consideră că în aceste mod are loc o imixtiune directă în politica suverană a țării gazdă.

Tocmai de aceea, constatând starea de nervozitate creată în rândul populației românești, The World Romanian Council-Consiliul Mondial Român consideră necesar să-și exprime consternarea față de asemenea  practici neconvenționale neoficiale ale unor ambasade străine în România și să solicite pozițiile oficiale ale statelor respective, nu doar a ambasadorilor acreditați.

Un caz aparte îl constituie ambasadorul Statelor Unite în România, Hans Klemm, care prin permanentele poziții publice la adresa politicii interne a Guvernului României, unul dintre cei mai loiali aliați ai Statelor Unite, a reușit nefericita performanță de a crea o stare de spirit, cel puțin confuză a populației la adresa intereselor americane în această țară.

În consecință, The World Romanian Council – Consiliul Mondial Român, organizație înregistrată în Statele Unite, solicită Administrației Americane să investigheze întreaga prestație a ambasadorui Hans Klemm și să întreprindă măsurile cuvenite pentru restabilirea încrederii depline a populației României în aliatul său de nădejde Statele Unite

Președinte WRC-CMR            Director Executiv CMR-USA
Mircea Popescu                                Sorin Roiban

 

PS Am adaugat o fotografie a vechiului palat al Ministerului roman de externe

33 de gânduri despre “Mesajul Consiliului Mondial Roman

  1. Excelenta atitudinea! Subscriu cu toată convingerea!

    sâm., 6 apr. 2019, 10:04 ADRIAN NĂSTASE a scris:

    > Adrian Năstase posted: „Am primit de la domnul Mircea Popescu următorul > comunicat foarte interesant (textul l-ati putut citi si pe blog): > Consiliul Mondial Român dă publicității următoarea poziție, la care invităm > să se alăture orice alte asociații și organizații ca” >

    • Da toți suntem de acord cu faptul ca reacția CRM este excepțională. Eu personal nu o consider excepțională sau excelenta ci pur și simplu normala,fireasca pentru orice stat cu un minim simt al suveranității și un respect fata de cetățenii proprii.Dar din păcate actualii “nostri”reprezentanți se comporta ca niște nevertebrate deși nu e nevoie, pentru ca oricum cei 12 “furioși” nu dau semne ca ne-ar considera demni de a ne pune cu ei la masa pentru a ne spune pasul.

  2. Foarte bine-venita aceasta intampinare la adresa ambasadelor si centralelor de politica externa ce le dirijeaza – ajunge cu tratamentul injurios aplicat Romaniei. Romanii trebuie sa invete odata pentru totdeauna sa fie demni si curajosi in relatiile ce angajeaza Romania cu parteneri externi. Aveam parte de mai mult respect pe vremea comunismului; ori acum e scadenta la concesiile facute cateva zeci de ani in comunism? Sa invatam dela evrei, unguri sau polonezi cum sa promovam interesele nationale. Desigur ca aici merita discutata calitatea indoielnica a majoritatii reprezentatilor Romaniei din ultimii 15 ani ce a dus tara la statutul de cvasicolonie. Romani, alegeti cu intelepciune pe cine doriti sa va reprezinte pana nu e prea tarziu…

  3. Cine apără civilizația europeană!!!
    https://www.activenews.ro/externe/Avertisment-al-unui-cardinal-african-Occidentul-va-disparea-din-cauza-migratiei-in-masa.-Islamul-va-invada-lumea-asa-cum-Roma-a-fost-invadata-de-barbari.-Uniunea-Europeana-nu-mai-protejeaza-popoarele-din-interiorul-ei-ci-bancile-155331

    „Dacă Europa dispare, și odată cu ea dispar și valorile neprețuite ale vechiului continent, Islamul va invada lumea”, a avetizat Sarah.

  4. Excepțională pozitie , de adevarati romani , deși locuiesc în SUA..!!! F. multi romani ce locuiesc in strainatate , indiferent de pozitia sociala ne trateaza pe noi, cei din tara ,ca pe niste handicapati mintal … ceeace este o insultă adusă românilor de aici ..!??

    sâm., 6 apr. 2019, 10:05 ADRIAN NĂSTASE a scris:

    > Adrian Năstase posted: „Am primit de la domnul Mircea Popescu următorul > comunicat foarte interesant (textul l-ati putut citi si pe blog): > Consiliul Mondial Român dă publicității următoarea poziție, la care invităm > să se alăture orice alte asociații și organizații ca” >

    • Probabil îi mai dădea ceva să tragă pe nas şi lui ta-su, că alltfel nu se explică unele din gropile filosofice în care cade tot mai des bătrânul filosof uns cu toate alifiile ideologice !

  5. Nu avem prea multe organizatii romaneshti de lobby in lume, asa ca sa-l felicitam pe Don Poepescu pentru activitate, pe dinsul si colegii dinsului care au la inima Romania profunda.

    Ce pacat ca nu avem asemena organizatii si in Canada, Germania, Austria, Suedia, Finlanda si Olanda, tari ale caror guverne le ofera cit se poate de mult fake-news despre „coruptia” din Romania.

    Cine poate sa inteleaga de ce Timmermans, Junker, Vera Jourova si alti oficilali ai Comisiei UE stau legati la ochi, cu dopuri in urechi, si nu aud, nu vad ce a facut Kovesi in Romania? De ce il sustin pe Toader? Niciodata nu au amintit de abuzurile comise, niste abuzuri pe care nu le-ar fi acceptat in statele de unde vin. MCV-ul exista de zece ani, si niciodata nu a reusit sa „verifice” daca au fost aburi masive in justitie si incalcarea statului de drept. Nu au tresarit nici cind Basescu decreta ca media este un pericol national (si deci trebuie pusa in CSAT si impinzita cu securisti). Toate lucrurile astea s-au intimplat sub nasul oficialilor Comisiei, si a Ambasadei UE la Bucuresti.

    Vrea Dragnea slabirea statului de drept, a justitiei? Sa listeze clar care sunt problemele aduse de reforma justitiei. Sectia de Investigatie a Magistratilor? Dupa cite abuzuri s-au facut era necesara,

    Sigur ca intotdeauna exista un pericol ca Justitia sa fie controlata de politicieni. Ce exemplu mai bun decit controlul Justitiei de catre Primul politician al Tarii, temporar in functa de Presedinte? Omul care nu a observat nici o problema cu justitia in Romania. Cum ar putea cind il serveste politic inca?

    • Cică în anul 1989 șeful statului KWJ a ieșit în stradă, alături de toți ceilalți oameni după semnalul dat la Timișoara. Ăsta iese cam prea uşor în stradă, mai ales în geacă roşie amestecat printre alde Bot, Bădiţă, Dide, Ceauşescu Moroşan sau missecu Şerban, dar foarte greu din casă(e) !
      Nici măcar atunci când există hotărâri judecătoreşti definitive ! :mrgreen:
      P.S. Acuma, să recunoaştem că îi va fi mai greu să iasă din casă, cu nu va ştii din care…
      Adică pe care o va mai pierde dacă Justiţia Română va reuşi să iasă de sub 45-ii lui !

    • Primul dintre ele este că-i evreu, al doilea că-i obraznic şi nesimţit comportându-se la fel ca-n colonia de unde a venit ultima dată unde-şi avea probabil sediul în vreun boabab şi ne consideră şi pe noi colonie ! Al treilea e că Trump are destule pe cap ca să se mai ocupe şi de ninicul ăsta, iar al patrulea este nepăsarea românilor, care în loc să-l scoată în şuturi pentru încălcarea continuă a prerogativelor , amestec impertinent în treburile interne ale României, se mulţumesc să primească şuturi de la acest neica nimeni !
      P.S.
      S-ar mai putea ca încă să nu se fi găsit vreun post pe la Proprietatea, fond românesc doar cu numele deoarece toţi banii noştri sunt scoşi din ţară de nişte alogeni în frunte cu cel care a fost înlocuit de Klemm la ambasada SUA !

      • Realitatea crudă – „Capital Research Center”, prin Jacob Grandstaff, ne-a spus multe despre influiența sorosistă în România. Tot J.G. ne-a lămurit și cum s-au reușit atât de multe debarcări în atât de multe state – prin acapararea întăi a Partidului Democrat din USA care a permis acapararea Departamentului de Stat, unde 90% din personal este angajat de Partidul Democrat! Repet 90%!!!

  6. Sunt de aceeași părere cu Dom Popescu. Domnii ăștia și doamnele astea au sărit calul, adică pe franțuzește ils ont sauté le cheval, leur maman…!

  7. Rodica Dumitrescu, lăsați prostiile și citiți aicișea:

    Părinții pot depune pentru copiii lor, într-un cont de economii, sume care vor avea dobândă 3% pe an. Dacă suma depășește 1200 lei într-un an, statul acordă o primă anuală de 600 lei.

  8. Noul Nationalism si noua “Diaspora”

    O observatie de fond, pentru a evita deraparea discutiei in detalii secundare, potential parazitare ale esentialului. Noul nationalism, care este deopotriva suveranist, deschis si cooperativ, nu inseamna „izolationism”, “inchidere”, sindrom de “societate asediata”. Noul nationalism inseamna apararea intereselor romanilor de pretutindeni, din tara si din diaspora, impotriva globalismului, care este unilateralist si malformator al competitiei libere si cinstite si, prin acestea, distrugator al viitorului natiunilor si statelor multilateraliste, pe care acestea si-l merita cu adevarat, in clasamentul economiei mondiale.

    Prin parghiile statalitatii, noul nationalism sustine, ocroteste si promoveaza interesele legitime ale romanilor din diaspora, care, intr-o ingrijoratoare proportie crescanda, sunt supusi abuzurilor, peresecutiilor si discriminarilor politice si economice in tarile ocidentale de rezidenta. Aceasta noua functie protectiva pentru diaspora a nationalismului tarilor de origine s-a nascut din noile realitati, ale liberei circulatii a persoanelor, capitalurilor, marfurilor si serviciilor. Ea nu a existat pana in 1989 in Est, datorita fostelor societati inchise, ale fostelor regimuri.

    Nimeni altcineva decat nationalismul, al celor de acasa si din diaspora, nu se sesizeaza si nu reactioneaza la nedreptatile la care sunt supusi romanii de pretutindeni, de oriunde acestia s-ar afla. Nu are rost sa pierd timp cu reiterarea unor discriminari arhicunoscute la care sunt supusi romanii in Occident, la salarii, alocatii pentru copii, pensii, asigurari de sanatate, vize etc. Pentru aceeasi munca in Occident, un estic este platit revoltator de putin comparativ cu un vestic. Nu de putine ori, un estic este mai calificat decat un vestic. Noul nationalism este, daca vrem, un “sindicat” al drepturilor economice ale romanilor din tara si diaspora, o alcatuire entitara si identitara unica, care refuza sa fi tratati ca oameni “second hand”.

    Rationamentul este valabil pentru orice natiune care nutreste mandria si vointa ca cetatenii ei sa fie respectati de catre liberalism si globalism. Vechiul nationalism a fost sovinist si responsabil de razboaie si acaparari teritoriale (v. trecutul Europei celor doua razboaie mondiale si prezentul anexarilor teritoriale din Orientul Mijlociu etc.). Globalismul este cel care continua si azi razboaiele si interventiile militare, pentru teritorii (Siria, Afganistan), resurse (Venezuela) si control geopolitic (Ucraina). Deci, neindoielnic, globalismul este sovinist. Ultimul sovinist. Globalismul este unilateralist. Nationalismul este multilateralism. Antagonismul dintre globalism si nationalism este ireductibil.

    Pentru a discuta pe argumente, in deplina cunostinta de cauza, pentru a ingradi fake news-urile, sa privim pe scena globala, la cine se situeaza deasupra dreptului international, la cine nu respecta acordurile si organizatiile multilaterale (inclusiv ONU), din care se retrage unilateral, la cine si-a cuibarit teocratia in politica, pe care o bazeaza pe apartheid si colonizare (v. teritoriile palestiniene) – toate pe acelasi calcul de sovinism discretionar. Daca vorbim de un nou nationalism, protector al diasporei, va trebui fara indoiala sa vorbim si de o noua diaspora. Anticul termen de diaspora, care desemna totalitatea comunităților evreiești dispersate și stabilite în afara Palestinei ca urmare a distrugerii Ierusalimului și alungării populației de către Nabucodonosor al II-lea, regele Babilonului, mai ales în urma captivității babiloniene, nu mai este de actualitate. In primul rand chiar pentru evrei si cu atat mai mult pentru celelalte natiuni si popoare, care isi au propriile lor “camine nationale”. Intre “diaspore” si guvernele nationale din tarile/popoarele de origine exista o legatura naturala de etnicitate, influenta si protectie care functioneaza si trebuie sa functionez in permanenta in ambele sensuri. Un popor intra in starea de diaspora cand nu mai are tara si guvern, protectorii sai de drept si de fapt. Cand tara de origine cu statalitatea si guvernarea ei inceteaza sa mai existe, libertatea reala individuala si colectiva a unui popor, si a oricarui membru al sau aflat in strainatate, este in primejdie. http://www.contributors.ro/editorial/de-ce-nu-avem-o-opozi%c8%9bie-pentru-ca-nu-e-rentabila/ http://www.contributors.ro/editorial/batalia-pentru-romania-2-%e2%80%93-diaspora/

    • PS/NB: Un popor intra in starea de diaspora cand nu mai are tara si guvern, protectorii sai de drept si de fapt. Cand tara de origine cu statalitatea si guvernarea ei inceteaza sa mai existe, libertatea reala individuala si colectiva a unui popor, si a oricarui membru al sau aflat in strainatate, este in primejdie. A se vedea memoria istoriei privind cucerirea Iudeei in 587 î.Hr., cucerirea capitalei Iudeei in 586 î.Hr., distrugerea Templului si inrobirea evreilor. Deci exista precedentul si demonstratia ca atunci cand nu ai tara, stat si guvern devii rob, impreuna cu neamul tau. Poate e de invatatura de minte.

      • Mai în zilele noastre – KURZII !!!
        Mai pe românește – Degeaba au cerut aromânii ca armata română să nu se oprească la 80 km de Sofia, căci, prin românii din valea Timocului, se putea realiza legătura regiunii locuite de aromâni și cuțovlahi cu România. Mai influienți, pe lângă rege și Brătieni au fost ardelenii, oricum mai numeroși băjeniți în Regat.
        Sigur mulți macedoneni au venit în țară, dar restul? Nici Grecia, nici Bulgaria și nici Albania NU RECUNOSC MINORITĂȚI NAȚIONALE, iar timocenii din Serbia, care chiar vorbesc românește, surprind cu deosebita rezistență la deznaționalizare.

  9. Felicit initiativa.

    Trebuie sa reactionam si sa nu mai stam ca sacii de box ai planetei, oriunde am fi.

    Intorsul obrazului nu se aplica in aceste cazuri.

    Trebuie mers pana la capat, altfel ajungem ca Iugoslavia si Ucraina.Si stim cine „a lucrat” acolo, au aparut carti.

    M-a uns pe suflet editorialul Ziaristului Cornel Nistorescu, disponibil pentru citire si pe luju.ro.
    Surprinde esenta lucrurilor.

    Pacat ca restul de asa-zisi ziaristi stau cu capul infipt in nisip DE FRICA.

    Daca regimul lui KWI e democratic de ce le e frica?

    Mai era candva unul , facea o emisiune pe la Antena 1.Si ala tace.

    Tolerarea unor personaje ca ala va duce la renasterea trecutului odios.

    Au stat in puscarii degeaba Ratiu, Coposu,Campeanu, etc.Unii sunt pregatit sa repete.
    Toti asa zisii ‘telectuali de ‘reapta ai lu’ peste tac.

    Stati tacuti ma, ca si inainte de ’89!

    • Oricum Rațiu n-a stat în Pușcărie, dar ca mare conducător al uneia din organizațiile diasporei a făcut și măgăria cu organizarea în pripă a unei reuniuni a diasporei la București, ca apoi să acuze pe Adrian Năstase, care doi ani se ocupase de corelarea agendelor unor somități române din lumea universitară și/sau de afaceri, ca a organizat o contra manifestație.
      V-am spus că am rezervă de nicotină, chiar dacă nu mai fumez din 2007.

  10. In sfarsit! Cineva ia atitudine impotriva obrazniciei fara seaman a acelor ambasadori care se pare ca au o norma de indeplinit in tragerea la raspundere a guvernului Romaniei! Si in special acest enervant Klemm! Sper ca documentul de mai sus sa aiba si o anexa detaliata referitor la activitatea acestui klemm, care se plimba pe la toate autoritatile publice facand presiuni, in special pt Kovesi si Lazar. Donald Trump trebuie sa fie informat cu privire la tupeul nemasurat al acestui omulet si sa il zboare urgent din functie! Si sa afle si faptul ca se infrupta din bani soros-isti!

  11. Domnul Septimiu pune o intrebare extrem de pertinenta. Ratiunea mentinerii domnului Klemm in functie decurge din politica externa a SUA elaborata pe termen lung pentru tarile din Europa de Est, care a ramas aceeasi dupa alegerea domnului Trump, din simplul motiv ca strategiile cu impact global ale Statelor Unite nu sunt gandite de presedinti, acestia doar le aplica, desigur, cu nuantele de rigoare.
    Politica SUA in tarile foste socaliste este intrinsec legata de principiul ,,rule of law”, special conceput pentru zonele -tampon ale aliantei NATO. Sa nu se uite niciun moment ca infiintarea PNA (devenit ulterior DNA) este una dintre principalele conditionalitati de indeplinit pentru aderarea la NATO. De asemeni, procurorii acestei institutii stat in stat (mai ales cei in functii de decizie), au fost instruiti de agenti FBI si ai Departamentului de Justitie American, astfel incat DNA a devenit un instrument de forta al Departamentului de Stat, prin intermediul Ambasadei SUA la Bucuresti. Laura Codruta Kovesi a fost intodeauna un invitat de top la toate manifestarile importante si aniversarile organizate de Ambasada SUA, ca sa nu mai vorbim de onorurile, diplomele si medaliile primite de campioana anticoruptiei.
    Cine crede ca Hans Klemm face declaratii si da comunicate de capul lui, este cel putin naiv.
    Asa ca, dupa parerea mea, demersul CMR este unul pueril si nesemnificativ, fara vreun impact asupra politicii americane cu anvergura globala legata de atitudintea de fond fata de coloniile Americii. Unii colegi tot incearca sa arunce responsabilitatea amestecului unora in afacerile interne ale Romaniei doar pe umerii ambasadorilor tarilor UE si ai birocratilor de la Bruxelles. Nimic mai fals, UE este la randul ei sub control american, prin NATO si prin alte parghii coercitive, cu toate puseele de orgoliu ale Germaniei atunci cand are interese economice divergente de cele ale SUA. Dar pe domeniul Justitiei exista o unanimitate si o unitate totala a occidentalilor. Nimeni nu va ajuta statul roman, toti vor inchide ochii la abuzurile din Justitie, oricat de strigatoare la cer ar fi ele si vor sustine in functii cheie slugi obediente care sa garanteze ca nu exista nicio sansa ca Romania sa se apropie, fie si timid economic, de Rusia si nu va ,,tusi” in front cand i se vor cere tot mai multi parai si noi facilitati pentru baze militare.
    Asta am ales, nu este nimic de facut. Doar sa ne resemnam.

    • Nu cred că ai dreptate. Nu numai Germania se mișcă aproaoe independent. Ungurii sunt în pas cu nemții. Polonezii sunt consecvenți anti Rusia, dar nu înghit pe nemestecate tot ce li se livrează!
      Ponta reușise să reia relația bună din guvernarea Năstase, cu Republica China, cu Rusia a avut tatonări (Corlățean) în ritm mai lent, căci gașca dresată de brucan urla ca și acum.
      Eu chiar cred că vom ieși repede din strânsoare, mai ales dacă scăpăm de falșii sociali-democrați ai lui dragnea!

  12. Off-topic:

    Daca nu gresec, urmeaza sa se intample niste inlocuiri in posturi importante, care vor schimba total balanta puterii , iar daca Dragnia are probleme, lucrurile vor fi transate definitiv probabil, in baza emotiei.

    -Urmeaza nominalizari la CCR,
    -Urmeaza nominalizare la Avocatul Poporului,
    -Urmeaza nominalizare la BNR,
    -Urmeaza nominalizari la sefia procuraturilor.Aici avem si comportamentul ciudat al ministrului, si conflictele in legatura cu OUG-urile fantoma, si nu trebuie uitat cum s-au facut propunerile precedente cu Ponta si Ciolosh si in folosul cui.
    Daca se dau OUG-uri va exista motivatia pentru flashmoburi, mallurile sunt destul de populate zilele astea.

    Odata creat vacuumul de putere, pentru ca e o vulnerabilitate aici, se poate obtine pentru Parlament controlul pe ambele Camere in vederea obtinerii urmatoarelor posibile rezultate:
    -preluarea controlului asupra tuturor nominalizarilor enumerate;
    – schimbarea Guvernului sau dizolvaarea Parlamentului dupa caz.
    Despre dizolvare am mai adus vorba anul trecut, pentru a genera anarhie petitionarii externi ar putea viza si acest obiectiv.
    Ar ramane pe functie plina doar Presedintele ferit de suspendare, atentie.E si aici un context cu nominalizari dupa lupte prin instante.

    Asadar e de inteles lipsa de reactie din ultimele zile pentru cazul cap de afis, chiar si din partea ambasadelor.Scopul pana la urma scuza mijloacele.

    Presiunea din UE nu mai pare intamplatoare la acest moment si nu cred ca are legatura cu procuratura europeana, scopul final este vizibil.Astia pregatesc ceva , probabil un fel de 10 August, dar mai organizat.
    Gazele de orice fel sunt un trofeu foarte ravnit, dar si controlul Romaniei la momentul Brexit, ca doar avem ceva bani prin buget in ultima vreme.
    Situatia pare destul de complexa.

  13. Piratii din Caraibe by Maxi-SoundTrack

    O melodie mai degraba stelara, a sferelor inalte, decat pamanteana, a lumilor joase, cum sugereaza titlul filmului. De cate ori o ascult, ma visez la bordul unei navei cosmice, intr-o minunata calatorie interstelara, cu speranta intalnirii cu Infinitul, un alt nume al Divinitatii. Auditie inspiratoare!

    https://youtu.be/zbiX0HVfFg4

  14. SUA si UK sunt cam singurele aliate strategice care au un interes strategic in zona Romaniei. Este deconcertant sa nu poti avea incredere macar in primul tau aliat strategic, SUA, ca Ambasadorul acestei tari sa bata palma cu Germania in a mentine acest tip de control rusinos (pentu noi) in Romania.

    Ambsadorii nostri in aceste tari nu ar cuteza gesturi similare, nu doar pentru ca nu au mandat diplomatic asupra justitiei in tarile unde sunt acreditati, dar si pentru ca suntem foarte singuri, si aratam slabi in exterior. Cind un stat este gasit slab, atunci el este atacat in aceste moduri. NIci macar in Bulgaria nu se intimpla asemenea aberatii diplomatice, ceea ce ne arata clar unde suntem ca „putere” europeana. Rusii nu au nevoie sa ne atace, ne atacam singuri.

    Este problema tuturor in Romania, de la partidul de guvernamint, la opozitie, de la Presedinte la serviciile secrete sa intareasca imaginea Romaniei, si sa nu permita altor puteri sa joace barbut pe spetele Romaniei si a romanilor.

  15. Un articol recent in Foreign Policy despre Turk Stream si dansul rusilor cu tari mici din Sudul, estul si centrul Europei mi- a adus in minte ca Romania nu are neaparat dusmani in jur, ci are competitori. Rusii ii provoaca la kazaciok pe bulgari, sarbi si unguri, momindu-i cu promisiuni, dar pasaindu-le costurile uriase de executie a acestui gazoduct pe teritoriile lor. Rusii continua sa trateze aceste tari ca niste sublaterni, desi clameaza legaturi „de singe slav” cu Serbia si Bulgaria.

    Romania s-a trezit si ea in razboiul asta al resurselor, cu niste companii majore care nu mai sunt ale Romaniei (OMV-Petrom), si care par ca fac jocul rusilor. De aici si preferinta noastra sa jucam cu carti americane. Si americanii par din ce in ce mai interesati de Romania, cu specificul sau istoric in relatia antagonica cu Rusia, dar si din interesul lor de a contracara relatia din ce in ce mai puternica a Germaniei cu Rusia in defavoarea SUA. Acum, nu stim inca nici noi daca SUA ne vor trata ca pe un „subaltern” sau ca un partener de business din care ambele parti cistiga bine. Sper in a doua varianta, dar semnalele de la Ambasada SUA in ultimii ani au fost la fel ca cele din Germania, catre subalterni care trebuie sa execute.

    https://foreignpolicy.com/2019/03/12/russia-turkstream-oil-pipeline/

  16. Dupa 30 de ani de la Revolutie, si 30 de ani de mers prin desert, Romania se intoarce in sfarsit la originile de dinaine de ’89, sub supervizarea atenta a ambasadelor s-ar parea.

    Astfel prevad ca din Decembrie 2019, Romania va redeveni un stat comunist, mai exact marxist, cu accente fasciste, cu acelasi mod de organizare dar fara Ceausescu, pentru ca probabil in 89 planul era un RSR DOAR fara Ceausescu, dar nu cu Iliescu.

    Aiudurile vor fi probabil pline cu „politici” din Ianuarie 2020.

    Restauratia va castigat prin emotie si anticoruptie.

    Deci in timp ce milioane de oameni au avut vieti distruse de aceasta trazitie nenorocita, indivizi din sisteme vechi , ascunsi , calmi, cu saange rece, lupeste, care nu au fost pusi pe liber, au reusit sa recreeze trecutul glorios si se vor reinitializa din Decembrie probabil full throttle, la adapostul „antipenalelii”.

    Mii de raniti si morti la Revolutie, impuscati unii probabil si de securitate, si milioane de oameni cu vietile deturnate sau distruse de tranzitie se pot uita acum inmarmuriti la razbunarea finala si daca nu constientuzeaza gravitatea vor vedea pe propria piele probabil de la anul.

    Tot sacrificiul a fost DEGEABA, am strans curelele DEGEBA, au fost oamenii someri DEGEABA, am fost la vot DEGEABA domnule Tariceanu.

    Pai daca Romania ar fi stat fara cap in acele momente , create si de „agenturi”, am mai fi avut o tara intreaga sau evenimentele din Martie 90 , insotite si de cele din Iugoslavia (stat neutru ZeV), ar fi avut un deznodamant clar sub forma unui razboi interetnic si-n Transilvania?

    30 de ani prapaditi din vietile tuturor, DEGEABA.

    Lagarul comunist din Romania va fi restaurat, daca tinerii fara legaturi directe sau indirecte cu sisteme , nu vor fi implicati direct din Decembrie in viata politica.
    Probabil oameni mai experimentati politic vor trebui sa faca un pas in spate, chiar daca va exista o mica emotie.

    Asa se intampla cand lupul e pus paznic la oi, si cand facand mereu acelasi lucru crezi ca poti obtine rezultate diferite.

  17. Din pacate adrisantu e gresit….

    Nu Trump e responsabilu’ cu Despartamantu de Stat care continua politica inaugurata … nu stiu de cine si de cand.
    Ca de fapt Donald are mari necazuri acasa- exact cu aceiasi insi cu care avem si noi… De abia a scapat de acuzele ca ar fi presedintele american ales de Putin … insa ce citim la Radio Europa Libera Romania ? Asta :
    Raportul Mueller nu-l acuză, dar nici nu-l disculpă pe președintele Trump

    Adica ca cam ce zicea Danlilet (aprox) „achitarea nu înseamnă nevinovatie”

    Asa ca Popescule evziu ca nu cumva USA sa se ucrainizeze nitel …..

  18. Positionen 15: Der Tiefe Staat – Mythos oder Wirklichkeit? – Statul subteran – mit sau realitate
    https://www.youtube.com/watch?v=-4n6J6q4G5A

    Noi nu avem nici un post tv si mai ales jurnalisti. Nu aflati nimic de la acestia, deoarece sint inchisi intr-o nisa interna, care le taie orizontul pina aproape de nas. Lipsa lor de experienta este cronica. Tinind cont de ceea ce s-a intimplat intre 1930-1970, era putin probabil sa fie altfel. Se putea remedia, dar aceasta situatie cerea o mare deschidere din partea unor oameni care, datorita unor carente de caracter, nu sint in stare de asemenea fapte. Egoismul si fudulia maririi ii impiedica sa ajunga la un nivel care sa le permita o alta viziune, respectiv o alta intelegere a evenimentelor pe care le vad.
    Poate incercati sa vedeti aceasta emisiune si, daca veti reusi, veti constata un nivel al discutiilor la care noi nu putem ajunge. Romanul nou nu vrea sa invete nimic, isi doreste doar comfort si prefera spatiile mici. Ca asta inseamna pierderi si situatii care pot deveni periculoase, nu-l intereseaza, in primul rind pentru ca nu le poate percepe ca atare.
    Am ajuns o natie lipsita de coloana vertrebrala si ne comportam ca atare. Cine ne-ar respcta si care ar fi motivul?!
    Cine este Danile Ganser, unul dintre participantii la discutie:
    https://www.danieleganser.ch/
    https://en.wikipedia.org/wiki/Daniele_Ganser

Lasă un răspuns