O metodă mai simplă ca să schimbi un procuror

Vicepresedintele american Joe Biden a fost mai multi ani dirigintele României. Dar si al Ucrainei. El a fost desemnat de presedintele Obama ca om de contact cu Ucraina, după ce in 2014, Viktor Ianukovici „a plecat” in Rusia.

La doi ani după incheierea mandatului, Biden a povestit cum l-a schimbat pe procurorul general al Ucrainei, Viktor Shokin. Pe scurt, Biden l-a amenintat pe presedintele Petro Poroshenko că dacă nu il schimbă, in sase ore, pe procurorul general, Ucraina nu va mai primi imprumutul de un miliard de dolari care ii era vital. S-ar putea ca vicepresedintele Timmermans să nu creadă, dar procurorul general chiar a fost schimbat.

Ulterior, s-a aflat insă că procurorul respectiv investiga firma de gaze naturale Burisma Holdings care il angajase pe fiul lui Biden, Hunter, ca membru al Boardului.  In perioada 2014-2015, firma acestuia, Rosemont Seneca Partners LLC a primit lunar sume mai mari de 166.000 de dolari.

Nu intru in amănunte. Dacă doriti să aflati mai multe detalii, puteti citi articolul lui John Solomon din The Hill. ( „Joe Biden 2020 ukrainian nightmare a closed probe is revived”)

 

22 de gânduri despre “O metodă mai simplă ca să schimbi un procuror

  1. Orice observator atent si obiectiv va fi de acord ca, pentru a supravietui in marasmul politicii internationale/si nu numai, cei implicati au nevoie de mult cinism si piele groasa. Restul e pentru ‘idiotii utili’ care sunt regulat alimentati cu praf in ochi, multi dintre ei fiind racolati cu pretul unui inel hashtag.

    • „Statele UE au aprobat deja candidatul francez Bohnert.
      Protestele domnului Juncker și ale domnului Tusk au suferit un regres neașteptat. Un Parlament european ales în urmă cu cinci ani nu are dreptul să ignore dorințele exprimate de actualii șefi de stat și de guvern și chiar de o majoritate foarte mare.
      Dacă în ultimii ani dl Juncker, și doamna Merkel a reușit să impună nominalizare Tusk, care în patria lui Polonia este considerat a fi un trădător, de data aceasta nu par să fi reușit într-o operațiune similară.
      Ei au cu siguranță o majoritate în acest Parlament european, dar nu este absolut sigur că o vor (ob)ține și în cea nouă.
      Manfred Weber, președintele Partidului Popular European de centru-dreapta și candidatul grupului la conducerea Comisiei Europene, a declarat că este „foarte preocupat” de noua acțiune în justiție împotriva doamnei Kovesi.
      Acest lucru este absolut inacceptabil în Europa și fără precedent pentru un președinte al Consiliului UE în exercițiu.
      https://senzanubi.wordpress.com/2019/04/02/affaire-kovesi-financial-times-cosi-furibondo-da-pubblicare-senza-blocchi/

  2. Fără să devin anti-UE și anti-SUA, UE și SUA mă dezamăgesc în fiecare zi.
    Mă consolez cu ideea că asta e cea mai bună dintre lumile posibile…

    • Va deveni si mai buna cand vor disparea complet statele nationale. Mar rog, cu exceptia catorva, cum ar fi: SUA, Germania, Franta, Olanda, Austria….poate in extremis Ungaria si Polonia…

    • Eu cred, sper să n-o iei personal, că mai mult te minți singură!
      Măcar dacă nu ne-ar împinge spre autodistrugerea ființei umane.

  3. Domnu Rodica Dumitrescu,

    S-a investit în companii naționale: în Transelectrica 420 milioane lei, în Transgaz 687 milioane lei.
    A fost achiziționat Vest Mold Transgaz.

  4. Celebrare NATO LXX non-consensuala: Mike Pence critica Germania, repetand greseala lui Donald Trump de a zdruncina public unitatea Aliantei

    Presedintele american Donald Trump a lipsit de la celebrarea varstei de 70 de ani a NATO, care a avut loc, miercuri, la Washington. Sa fi fost absenta sa o tactica personala, pentru a evita penibilul de a lauda ceea ce tot critica de la inceputul mandatului? Ori o strategie oficiala nedeclarata privind rolul SUA in NATO? Unilateralistul de la Casa Alba si-a transmis insa adjunctului emitatorul de pretentii si cereri globaliste. O data cu acesta, si-a transmis si greselile de abordare.

    Subalternul s-a achitat constiincios de sarcina. Mike Pence si-a laudat seful pentru “insistentele” privind o “împărţire mai echitabilă a poverii” cheltuielilor militare cu intretinerea NATO (a “mortului viu”, cf. unor comentarii malitioase din retele). Vicepresedintele american a notat ca “mulţi dintre aliaţii nostri (sintagma “aliatii nostri”, suparatoare prin posesivitate si supraordonare, ar fi putut fi evitata prin cuvantul simplu, “aliatii”) îşi respectă de acum angajamentele” de a creste bugetele lor de apărare la 2% din PIB, pana in 2024. Dar “multi altii” nu fac acest lucru, si “Germania este prima in cauza.”

    Pence s-a aratat ingrijorat de ceea ce a numit “slabiciuni flagrante” ale armatei celei mai mari economiii europene, care, potrivit opiniei sale, ar fi “profitat de protecţia americană în Europa timp de generaţii” (probabil ca la numararea “taxelor de protectie”, americanii au vazut ca germanii platesc cel mai putin, n.m.). “Şi totuşi – a continuat sa faca tendentios caz vicepresedintele american – Germania refuză astăzi în continuare să facă investiţiile necesare” pentru a atinge obiectivul de 2% din PIB stabilit de NATO, riscând chiar să nu-şi respecte angajamentul de a ajunge la 1,5% din PIB în 2024. Prin reiterarea unor critici acide chiar si in ziua de aniversare a venerabilului NATO, Pence a repetat greseala lui Trump de incalcare a consemnului consensului si zdruncinare a unitatii Aliantei.

    https://www.agerpres.ro/politica-externa/2019/04/03/nato-mike-pence-considera-inacceptabila-atitudinea-germaniei–286151

    • Germania este deja mai mult alături de Rusia, decât de USA!
      A încercat să se apropie și de China, dar cu aroganța tipică, pe care Rușii se fac că n-o observă.

    • 1.Democratul din imagine are zilele astea, conform presei americane, si alte probleme, datorate afectivitatii exacerbate, reprezentata dealtfel si in imaginea de mai sus.

      Trump a pus si dat deoparte, prin propria administratie, mai multi americani cu activitati anterioare in Ucraina, a folosit si epitete interesante pe tuiter, pentru unii, dar ulterior.

      2.Avand in vedere ultimele declaratii ale unor „dudes” de la UE, probabil ca NATO e singurul club care mai merita accesat.

      Nu poti sa ceri o independenta a Justitiei (desi ataci sectiile cu independenta garantata de CSM) fata de politicul intern, dar sa ceri fapte ale justitiei, necesare politic tie, dinspre exterior, daca intradevar te intereseaza asa zisa independenta.
      De asemenea nu i-au interesat „derapajele” sau protocoalele in aceeasi zona.

      Mi s-a parut aseara ca astia fac „misto” de noi, adicatelea ne cred prosti.

      Pai astia au facut ieri impotriva simpatiei mele fata de UE cat n-ar fi reusit sute de propagandisti anti-UE, asta fiind adaugat la ce-am vazut anul trecut impotriva Romaniei.Si vedem asta si impotriva Ungariei, Poloniei,Italiei,etc.

      Situatia o pun tot in cheia tevilor de gaz, nu vad alta motivatie.

      Colegul ZeV stie ca Streamurile Septentrionale sunt cheia.

      Daca vor doar control total, pe tari, sa spuna direct, sa nu ne mai pacaleasca cu asa-zise principii.
      Si sa ne spuna direct si ce cantitati de migranti trebuie sa primim, pentru ca din Turcia va mai veni o transa in contextul crizei ce se prefigureaza.
      Romania e stat suveran, iar UE nu trebuie sa impuna nimic ( aici) fara o decizie colectiva unanima, in nicio tara si nu pe orice domeniu, si oricum nu cand mai au o luna de mandat in efect.

      Ultimele declaratii practic anuleaza tot ce zic de-acolo de 15 ani, despre justitie si instrumente.S-au facut de ras.

      Nici n-as mai dialoga cu astia pana nu vin noii sefi, de cine or fi ei pusi, ca la Europarlamentarele lu’ peste de astia nu stim, apar dupa.Deh, democratie adevarata, votati, ca negociem noi dupa.
      De ce nu sunt votati direct domnii care-s sefi?

      Cat despre bani europeni, cand mai degraba accesam valoarea propriilor noastre cotizatii , am putea sa folosim banii din propriul buget si direct, fara trecerea prin conturile din vest.

      3.OUG 114, a fost infranta de sistemul bancar.Ratele vor evolua galopant, iar politicul va deconta electoral, pentru ca n-a tinut cu dintii de decizie.O fi de la „degetzelele” promise.

      Problema care se pune este daca Brexitul va infrange el sistemul bancar, inainte sa ne saraceasca el pe noi.Un om sarac e oricum mai usor de influentat electoral, decat unul asezat financiar.

  5. @ ZeV spune:

    aprilie 4, 2019 la 11:49 am

    Nu-mi este foarte clar, care sunt tarile slave care ,,la un semn al Rusiei ne-ar ataca fara jena” ?
    …………………………………………………………………………………………………………………….

    Serbia si Bulgaria , prietene ! In cazul unui conflict pe scara larga , chiar crezi ca aia ne-ar alege pe noi in locul rusilor ?
    Si in special Ucraina ! Oricum , ucrainenii ne-au facut si in anii trecuti numai probleme ( canalul Bastroe , vasul scufundat intentionat la Sulaina , sicane la granita , terorizarea minoritatii romanesti , etc. ). In cazul unui conflict , ucrainenii isi vor aduce aminte primii cat de bine le-a fost cu rusii si isi vor pune din nou dosul la dispozitia alora , exact cum l-au pus de-a lungul istoriei la nazisti , la rusi , la americani si probabil , din nou la rusi .
    Noi vom fi VICTIME !
    Hai sa nu fim naivi …

    P>S> Cand a fost conflictul din Georgia am citit un interviu cu un instructor israelian care m-a pus pe ganduri . Armata georgiana era antrenata de instructori israelieni si americani si dispunea si de armament american iar actiunea din Abhazia a fost pregatita minutios .
    Doar ca in timpul ostilitatilor , soldatii georgieni AU REFUZAT SA MAI LUPTE !!! Isi abandonau armamentul si se predau pe capete … La fel s-a intamplat in Crimeea !
    Asta n-au luat in calcul cei de la Washington cand au inceput conflictul si probabil ca la fel se va intampla si in Ucraina daca va incepe o invazie sine vom trezi cu rusii la granita .

    Cred ca din Romania , numai analistul si consilierul lui Basu 🙂 – Iulian Chifu – credea ca georgienii ii pot invinge pe rusi . Si probabil ca si Radu Tudor .

  6. PSD-ul ar trebui sa inceapa si ei ( pe model USRI ) o initiativa cetateneasca si o campanie de strangere de semnaturi de genul :

    ” Jos tortionarii , tradatorii de tara si cozile de topor ale strainilor din politica romaneasca ! ” .

    Inclusiv cu nominalizarea acestor tortionari si tradatori si lustrarea lor !

    Trebuie luptat cu aceleasi arme …

  7. Iohannis, 15 ani România – NATO. Hartmann: Lătratul unui Ciobănesc german în aplauzele cățelușilor
    Klaus Iohannis, discurs în Parlamentul României

    Au trecut 15 ani de când România a fost acceptată în rândurile celei mai puternice alianțe pe care umanitatea a cunoscut-o în ultimile milenii. Imperii ale ambiției umane s-au succedat, religii și temple s-au ridicat și au căzut, dar nimeni nu a văzut o alianță militară mai impresionantă ca aceasta. Au trecut 15 ani care au dat eroii contemporani ai armate române de astăzi, morți sau răniți în teatre de război pe care numai geografia și hărțile ți le pot descoperi. Au trecut 15 ani de seriozitate, de eroism, de fraternitate.

    Pentru cine nu a fost în Afganistan, Irak sau Africa este foarte greu să înțeleagă imensul pas făcut de către România și armata sa. Cine nu a văzut cu ochii săi căderea din istorie a umanității, atunci la New York, cel care nu a înghițit praful fin, auriu dar înecăcios al deșertului arab sau nu a fost orbit de lumina clară a munților afgani nu va înțelege distanța cosmică pe care România a străbătut-o în ultimii 15 ani de fraternitate NATO. Acolo, în acele spații ale războiului altor imperii, a avut loc fondarea noii republici românești, nicidecum la București.

    Distrugerea promovată de regimul Băsescu

    Căci la București distrugerea promovată de regimul Băsescu a redus imensul prestigiu al națiunii române, iar dezastrul Iohannis a neantizat urmele soldaților români din istoria contemporană. Prin ceea ce a făcut ieri Iohannis la Palatul Parlamentului, tot acest drum al onoarei și mândriei românești pare a fi fost aruncat la gunoi.

    Iohannis și detestarea oricărui element local

    Până acum eu am crezut că Iohannis este doar un domn înalt. Până la a auzi scrășnirea de ură din gura lui, eu am crezut că Iohannis este doar un încet produs al unei psiho-motricități virusate natural. Abia acum am realizat că el, pe lângă sclavia germane-rusă pe care o propune României ca politică de stat, urăște sincer și pasional poporul român. Am descoperit un Iohannis obsesiv, zero în idei, împuținat în cuvinte, dar expresiv prin ura pe care o are împotriva României. Iohannis vorbește numai cu ură. Și atunci când tace o face pentru că urăște națiunea care l-a ales. Reprezentant al unei statalități care consideră el că nu îl merită, produsul otrăvitor al mitului civilizator printre barbarii Transilvaniei, acest individ detestă orice element local. Lătratul imperialist din Parlament, cu ocazia sesiunii solemne și aniversare, asigură de departe, veridicitatea diagnosticului pus de orice clinician experimentat în obsesiile neînțeleșilor frustrați, găzduiți în saloane specializate.

    Însă nimic nu m-a pregătit pentru moartea publică (onirică de-a dreptul, dacă nu ar fi fost simplă, delirantă si perpetuu mascată sub lozinci goale) a înaltului președinte. Cum nimic nu m-a oripilat mai mult ca slugăreala lui Ciucă, general cu patru stele, cel care aștepta umil la portiera mercedesului blindat, coborîrea imaginarului comandant de oști.

    Am ascultat mârâitul ciobănescului negru în cerul gurii, care a venit să latre la Parlamentul României. Cum am ascultat aplauzele celor votați de sistemul lui Lazăr și Kovesi, de securiștii crescuți sub comunism, cu feciorii lor astăzi purtând batistuțe multi sau pan-sexuale.

    A fost aplaudat de cei care nu existau atunci când un Emil Constantinescu a rupt liantul care ne unise de genocidarele identități etnice și religioase regionale, pentru a ne împinge, mai mult cu forța, în oceanul universalității civilizatoare. Iohannis nu exista atunci, cum nu existau indivizi ca Lazăr sau Kovesi, atunci când Ion Iliescu, un comunist educat la Moscova a decis că drumul european al României nu mai trece prin Kremlin (și nici pe la Berlin). Aprigii purtători de chiloți prin metrouri, plătiți de pe internet de inexistente entități, nu existau când un prim ministru socialist, Adrian Năstase, depunea instrumentele aderării României la NATO. Băsescu se lupta cu dosarul Flota și fugea de răspundere penală atunci când România decidea viitorul său global. Toți acești cățeluși adoratori ai ciobănescului german nu au fost acolo unde soldații români au plătit cu viața apartenența la alianța mondială, cimentând pentru veșnicie dreptul nostru de a nu mai fi slugi. Căci dacă NATO ne dă securitate, libertatea ne-o dau numai soldații români.

    Sub cupola Parlamentului toți cei care nu au existat atunci au aplaudat acum transformarea României într-o colonie a imperiului european. Mai mult, aceștia vor să ne transforme în slugi. Slugile noului binom germano-rus, cel cu două capitale. Căci Iohannis este obișnuit cu dubla coroană. Ales președinte al României el face exclusiv politica Germaniei. Desigur, acum nu mai există Austro-Ungaria, cea care transformase românii în sclavi, acum este dubla coroană germano-rusă.

    Iohannis, atacuri pe bandă rulantă

    Rupți de șale, îngenuncheați la vederea marelui ciobănesc, cățelușii ne spun că românii sunt corupți și că un procuror comunist este apărătorul democrației anti-corupție. Iohannis a lătrat ura lui genetică la adresa unui popor care nu mai dorește să fie sclav al unui nou imperiu european. Tocmai de aceea a atacat, nevolnic mare, pe cei care înfăptuiseră practic și legal integrarea în NATO. Iar aceștia se cheamă Emil Constantinescu, Ion Iliescu și Adrian Năstase. Adică o alianță politică a tuturor partidelor politice sănătoase și reponsabile din România. Alături de ele au fost, la dreapta sau la stânga, deținuții politici supraviețuitori ai lagărului comunist (aceia pe care Augustin Lazăr le refuza eliberarea când era procuror ceaușist). Iohannis ne-a spus că istoria începe doar cu el, așa cum în manualele de istorie austro-ungară, istoria Transilvaniei nu începea cu imperiul roman, ci după descălecarea maghiară. Numai ura, minciuna și disprețul se aud din lătratul de sub cupola Parlamentului. Iar aplauzele izmenarilor de la metrou, reprezentând inteligența restrânsă data de lipsa de carte serioasă la școală, aduc aminte de aplauzele mancurtizaților de la întâlnirile de prin tavernele întunecoase ale unui Munich din anii 1930. De la PNL cu turnătoriile sale penale, la USR, alături de Ponta internaționalistul, până la Cioloș plus, iubitor de trai în grup, toți au aplaudat noul imperiu. Pentru armata română a fost mai simplu, eroii morți sub steagul NATO fuseseră din nou doborâți de Ciucă, marțial așezat la portiera iohannistă.

    La 15 ani de la intrarea în NATO, România a asistat la decesul oniricului cotropitor. După 15 ani de fraternitate NATO, izvoarele românești stau să descopere imensul ocean de mândrie creat de acest deceniu și jumătate de egalitate cu istoria și dreptele ei valori. Acest ocean va mătura pentru totdeauna pe toți cei care refuză României măreția sa istorică. Căci devenind membru al celei mai puternice alianțe militare din lume, România scrie, astăzi și în onoare, dreptul său la independență și suveranitate. Înaltul domn poate să latre. Măreția României există fără el și cățelușii din jur. Și o va face căt va exista istorie de scris.

    Nota redacției – intertitlurile și titlul de homepage aparțin DC News.
    P.S.
    Un articol excepţional !
    Dacă era amintită şi ratarea totală a Centenarului, tot din vina impardonabilă, dar intenţionată a acestui nedemn preşedinte impus României ( e din ce în ce mai evident , prin fraudarea alegerilor :mrgreen: ) poate că ar fi fost şi mai concludent !

  8. 1.Ma uit la astia care se dau „anti-comunisti”, si vad ca de cate ori se aduce vorba despre lustratie se dau pe dupa copaci, ca a trecut vremea ca bla-bla-bla.
    Care-o fi explicatia ?😀Intrebarea e retorica.
    Macar sa renunte la subiect, se vede ce-au fost majoritatea.

    Se tot chinuie lumea cu organismul ala inept condus candva de glumetul Dinescu, care a generat doar scoaterea Monei Musca din politica , o tipa destul de ok in PNL la momentul ala, si care n-a descoperit lucruri evidente in contextul zilelor noastre pentru nimeni.
    Efectul e fix zero, bani aruncati pe fereastra.

    2.Astia cu Gengie continua cu facturile cretine in care-ti baga soldul pe gat in acelasi cod de bare.
    Subiectul facturi, cum le fac astia si cum se platesc, noi fiind practic consumatori captivi, nu intereseaza pe nimeni din Guvern.
    Din cauza intarzierilor pe lantul de plata ramane mereu sold, pe care esti fortat sa-l platesti cam peste tot, adica platesti de doua ori ca sa poti scapa de factura.
    Probabil revenirea la butelie e o solutie.

    Astia care vand energie vor aduce cetatenii la sapa de lemn, iar in timpul asta politicienii se uita dupa ” fumigene” cu referendumuri ca-n Weimar Republic.

    Probabil o sa trebuiasca sa instalam si eoliene si fotovoltaice pe blocuri cat de curand, sa ne mai puten permite luxul unui frigider in priza.

    3.Ceausescu, era comunist, dar si ecologist.Era chiar un avangardist liberal in multe domenii.

    Pe timpul sau :

    1.Se oprea lumina, seara de la 6-7, apropo de ora in care au fost inchise luminile prin toata lumea pentru Sanatatea Planetei, week-end-ul trecut;
    2.Se colectau deseurile de sticla organizat, se primeau bani pentru asta, la ora actuala sistemul e total dezorganizat;
    3.Se colectau deseurile de hartie tot organizat, se primeau bani pentru asta;
    4.Se ascultau telefoanele , iar convorbirile erau stocate pe banda orwo trasa pe Kashtanuri si Tesla, iar mailurile (scrisorile) erau deschise preventiv pentru a proteja statul de elementele rele, care unelteau in scris impotriva statului de drept.

  9. Nastase – Presedintele Romaniei !!!! cand puteti reveni in politica? asteptam ziua aceea.
    cu multa prietenie, iuli71

  10. Adrian Năstase: Dacă-l pui pe Rareș Bogdan, e TRIST Narcis Popa / 4 apr 2019,

    Adrian Năstase spune că este trist ca PNL să-l aibă ca vârf de lance pe Rareș Bogdan.

    Năstase spune că are foarte bune relații cu foștii liberali și lasă de înțeles că aceștia ar fi trebuit să deschidă lista PNL la europarlamentare.

    „N-am nimic cu Rareș Bogdan, dar, dacă el este steagul sub care vor defila cei de la PNL, e, totuși, destul de trist. Îi cunosc din anii ’90 încoace pe marii liberali. Am avut relații de respect și de prețuire cu ei,” a spus Adrian Năstase la România TV.
    P.S.
    Se spune că în spatele fiecărui bărbat puternic se află o femeie şi mai puternică !
    La unul ca Rareş Bogdan, cu asemenea ascensiune fulgerătoare unii spun că se află tot o femeie… pe care unii o vor ceva mai departe de el ! Şi după cum arată, şi ea şi el, se pare că au dreptate !

  11. Ce se întâmplă acum prin dezvăluirile privindu-l pe Augustin Lazăr, fost procuror comunist ajuns acum procuror general al României, democrate şi mare acuzatoare de ciumă roşie, devoalează perpetuarea unui sistem ce se foloseşte de oameni compromişi, cu schelete în dulap, care pot fi uşor manipulaţi în vederea scoaterii castanelor politice din focul luptei pentru îngenuncherea României !
    Legătura strânsă între unii ca Lazăr, Kovesi, Johannis , indivizi plantaţi cu bună ştiinţă, dar cu rea credinţă în posturi cheie ale statului Român , dovedeşte un plan diabolic ce nu ţine cont de nici un fel de principii democratice, ci doar de nişte încrengături malefice, în care se împletesc interese străine cu lichele autohtone de cea mai joasă speţă !
    Are mare dreptate Codruţa când spune că se loveşte în ea, Lazăr, şi ceilalţi procurori ( Onea, Portocală, Man şi toţi ceilalţi) care şi-au făcut treaba ! Şi-au făcut-o ! Şi încă mare …. Pe tot ceea ce înseamnă Justiţie şi Stat de drept !
    De cap să vă fie ! Că aşa-i când lucrezi cu coorul ! :mrgree:

  12. Consiliul Mondial Român dă publicității următoarea poziție, la care invităm să se alăture orice alte asociații și organizații care se simt solidare cu ideile cuprinse.
    Menționăm că un exemplar va fi trimis Administrației Trump.

    Mircea Popescu
    4 Aprilie 2019

    =========================
    4 Aprilie 2019

    Recenta scrisoare publică din 3 Aprilie 2019, a 12 ambasade din România adresată Guvernului României, a creat o stare de frustrare în cadrul societății românești.

    Convenția de la Viena, din 18 aprilie 1961, cu privire la relațiile diplomatice, prevede printre altele că orice comunicare oficială a ambasadelor acreditate într-un stat
    privind preocupări sau clarificări față unele probleme de politică ale statului respectiv se face direct cu Ministerul de Externe sau cu instituțiile aferente.

    Comunicatele publice din partea unei ambasade, pot contribui la o stare de animozitate și de suspiciune a populației care consideră că în aceste mod are loc o imixtiune directă în politica suverană a țării gazdă.

    Tocmai de aceea, constatând starea de nervozitate creată în rândul populației românești, The World Romanian Council-Consiliul Mondial Român consideră necesar să-și exprime consternarea față de asemenea practici neconvenționale neoficiale ale unor ambasade străine în România și să solicite pozițiile oficiale ale statelor respective, nu doar a ambasadorilor acreditați.

    Un caz aparte îl constituie ambasadorul Statelor Unite în România, Hans Klemm, care prin permanentele poziții publice la adresa politicii interne a Guvernului României, unul dintre cei mai loiali aliați ai Statelor Unite, a reușit nefericita performanță de a crea o stare de spirit, cel puțin confuză a populației la adresa intereselor americane în această țară.

    În consecință, The World Romanian Council – Consiliul Mondial Român, organizație înregistrată în Statele Unite, solicită Administrației Americane să investigheze întreaga prestație a ambasadorui Hans Klemm și să întreprindă măsurile cuvenite pentru restabilirea încrederii depline a populației României în aliatul său de nădejde Statele Unite

    Președinte WRC-CMR Director Executiv CMR-USA
    Mircea Popescu Sorin Roiban

  13. M-am uitat pe lista „sindicatului ambasadelor” si nu am vazut semnatara Ambasada Angliei, care era pina acum prezenta la toate lectiile despre democratie si statul de drept. Nici Italia, nici Spania, nici vreun stat din centrul sau estul europei nu au semnat acea scrisoare penibila din doua puncte de vedere:
    1. Ambasadele nu au dreptul sa se pronunte la afaceri din Justitie din alta parte. E o insulta la adresa Romaniei, considerindu-l unul bananier, colonie a statelor semnatare;
    2. Scrisoarea nu numeste nici un motiv concret pentru a sprijini cerintele si afirmatiile ce le fac semnatarii. E praf in ochi;
    3. Scrisoarea e o insulta grava adusa poporului roman suveran, si arata duplicitate maxima. Scrisoare practic venita in sincron cu criticile lui Timmermans si somatiile PE de a inceta urmarirea penala impotriva lui Kovesi, arata ca aceste Ambasade, cu acceptul Guvernelor lor sunt de partea unei justitii de tip nkvdista insaurata de Kovesi si predecesorii, cu participarea larga a seviciiilor de informatii. Pur si simplu deturneaza principiile pe care le-au sprijinit pina acum: cele privind libertatile individului si procese corecte, fara implicare politica sau a unor alte puteri.

    Am remarcat ca au semnat Ambasadele SUA si a Canadei. In ce priveste Ambasada Canadei, ar trebui sa fie mai modesti cind dau lectii despre coruptie altora, si asa gratuite si insultatoare. Canada lui Trudeau e in plin scandal, unul imens de coruptie la cele mai inalte nivele, deci ar fi trebuit macar sa aibe bunul simt sa stie cind sa taca.

    Am inteles mai demult ca dl. Melescanu urma sa discute cu ambasadele si ambasadorii, si daca a facut-o vad ca este ignorat. Vad ca nu ii invita sa dea explicatii, Eu i-as chema pe rind la MAE pe fiecare sa raspunda la citeva intrebari, asa cum sunt chemati toti ambasadorii din tarile unde sunt acreditati cind isi depasesc mandatul.

  14. Aproape off-topic

    Nu cumva Aiudul a fost tot o Bastilie , chiar prin rotatie?
    Creata de habsburgi si utilizata pe rand de Siguranta si Securitate.

    Nu cumva ar teebui sa aibe soarta Bastiliei?

    KWI de ce taci in privinta lui Lazar?

Lasă un răspuns