NATO – 15 ani după…

Pe 29 martie 2004, am depus instrumentele de ratificare, la Washington, pentru aderarea la NATO iar, câteva zile mai târziu, in 2 aprilie, a fost inaltat steagul României la sediul NATO de la Bruxelles.

Am scris si am vorbit, de-a lungul anilor, despre importanta istorică a acestei decizii. Si după 15 ani, realizăm semnificatia unei realizări la care au contribuit toate partidele politice din România. Cu toate acestea, efortul final cel mai important a fost depus de Guvernul PSD pe care l-am condus iar depunerea instrumentelor de aderare de catre mine, in calitate de prim-ministru si ceremonia de pe Peluza din fata Casei Albe  rămân, in amintirea mea, unele dintre cele mai frumoase amintiri.

Astăzi, Parlamentul organizează Sedinta Comună Solemnă a Camerei si Senatului dedicată aniversării a 15 ani de la acel moment. Ieri m-au sunat mai multi prieteni pentru a mă intreba dacă am fost invitat. Nu stiam nimic. In această dimineată m-am interesat. In final, la ora 12, am primit o invitatie pentru ora 14! In aceste conditii, din păcate, nu voi putea participa…

34 de gânduri despre “NATO – 15 ani după…

  1. Felicitari pentru ceea ce faceti. Dovedeste profesionalism. Parerea mea personala este ca ROMANIA era mai bine sa fie neimplicata – sa fie precum ELVETIA . Aveam nevoie de economie care sa prospere, locuri de munca si un nivel de viata ridicat. Investitiile sunt enorme in domeniul militar si sa fiu sincera – nu ma intereseaza ca sunt ”aparata'” cand viata mea este mizera si cand nu vad pe termen lung o schimbare calitativa. Romania se depopuleaza, suntem indiferenti si reactionam la nivel macro agresiv…in concluzie dvs si alte persoane care au putere de a schimba lucurile si comportamentele ar trebui sa se implice mai mult.

    • Înțeleg că trăiți în mizerie, dar aveți telefon inteligent, laptop și internet (probabil și părul vopsit…). Mai înțeleg că faptul că trăiți într-o Românie independentă vă e indiferent, și că, dacă România ar fi fost invadată de Rusia, precum Crimeea, ar fi fost totuna pentru dv. Păi, eu aș zice să vă mutați în Rusia.

    • @Mirela Watt

      Romania nu poate fi neutra ca Elvetia, si asta si din pricina geografiei, iar prosperitatea e data si de siguranta, NATO da aceasta siguranta.

      NATO costa mai putin decat mentinerea propriilor forte armate up-to-date, in numar suficient, sistematic, la acest moment.

      Daca nu ma credeti priviti langa noi, la Iugoslavia si Ucraina, doua state neutre.

      Romania acum, cand vorbim se dezvolta economic, iar o parte din cei plecati vor reveni pentru ca salariile nu mai sunt de 500 de lei ca pe vremea lui Boc.

      Odata initializate investitiile in infrastructura vor incepe sa se vada si mai multe rezultate.Si exista loc de crestere destul.

      Cu alti presedinti in ultimii 15 ani, am fi fost departe la ora asta.

      In cazul in care nu stiati cam toti romanii au autoturism la acest moment.Asta e un semn al prosperitatii nu al subdezvoltarii.

      KWI a fost azi in Parlament ca de Centenar, daca analizam mai bine.😀

      E congruent cu sine insasi.

  2. Herr Gauleiter
    tinu discurs despre NATO si Romania.
    A uitat mici amaunte ..
    https://www.stelian-tanase.ro/wp-content/uploads/2014/04/bush-iliescu-4.png

    https://www.stelian-tanase.ro/wp-content/uploads/2014/04/bush-iliescu.png

    https://scms.machteamsoft.ro/uploads/photos/652×450/652x450_b851f26061778cd121740253751297.jpeg

    În momentul în care preşedintele Ion Iliescu mă prezenta, ploaia s-a oprit şi a apărut un curcubeu foarte clar. S-a întins pe cer până în spatele balconului care era luminat ca memorial al libertăţii. A fost un moment uimitor, iar eu am şoptit: «Astăzi, Dumnezeu ne zâmbeşte»„, George Walker Bush

    Insa nu a uita sa se autoeleogieze EU EU EU ….

  3. Președintele nu se dezminte niciodată! Este consecvent! Știu că prostia și răutatea nu se vindecă niciodată și de aceea, persoanele purtătoare ale acecestor însușiri sunt consecvente! Președintele nu a învățat încă să facă deosebirea dintr-un discurs electoral și unul omagial. Am mai spus-o pe acest blog. El și consilierii lui ne sfidează inteligența, mizând pe ignoranța semenilor: plebea ne va aplauda și va gândi: ,,Bine le-a mai zis-o!”
    Mă întreb: Președintele a crezut că nu va fi hulit într-o adunare solemnă și aniversară, unde majoritatea este formată din reprezentanții partidului care a finalizat pregătirile intrării în NATO, când critică tocmai guvernarea acestui partid, fără a aminti pe cei care au făcut posibilă această aderare?.
    Domnule Președinte, ai ținut un discurs incoerent: când ai vorbit despre NATO, când ai criticat Guvernul, după cate ai dat indicații pentru NATO, erijiându-te în lider, după care iar ai criticat Guvernul și PSD, te-ai lăudat, finalizând cu Marea Neagră, omițând să faci un bilanț al eforturilor noastre în NATO, al sacrificiilor umane pe fronturi unde România nu avea niciun interes, fără să mulțumești foștilor președinți și în special Premierului Năstase. Te fălești cu ceva, la care nu ți-ai adus nicio contribuție!
    Îmi pare bine că ai fost hulit, chiar dacă nu se cădea, că ai stat roșu ca racul, că ai transpirat și că a trebuit să bei apă, ca să te calmezi!

  4. Stimate domnule Adrian Nastase,
    multe ne despart, stiti aceasta (si) din putinele mele postari, nu toate publicate. Mi se pare impardonabil gestul „actualului PSD” de a va omite din lista invitatilor. Din pacate cred ca fiecare ar trebui sa-si invete lectia. Tacerile, atatea cate au fost, legitimeaza. Partidul/alianta cere ne guverneaza are legitimitatea votului absurd primit in conditiile de ostilizare si polarizare a optiunilor de la ultimele alegeri. In schimb camarila ce a acaparat conducearea trebuia sanctionata (in sensul punitiv al acestui cuvant) la desele derapaje. Multa greutate ar fi avut luari de pozitie ale adevaratelor personalitati ale acestui partid, chiar daca nu mai au functii executive. Poate alta ar fi fost evolutia guvernarii si a preocuparilor perlamentului. Pacat.
    Cu stima si regret pentru ceea ce puteati fi,
    Eugen

  5. Va mulțumesc pentru curajul si inspirația care v-au condus sa obțineți aceasta victorie pentru România acum 15 ani ! Gelozia celor mici nu poate știrbi noblețea celor mari iar Dumnezeu vede si-i binecuvântează pe cei adevărați !

  6. Mda…ceremoniile sunt frumoase si lasa amintiri pe masura…cat despre efectele aderarii Romaniei la NATO, cred ca sunteti constient ca v-ati semnat singur sentinta, pusa in executare mai tarziu..
    Libertatea natiunilor si cea a liderilor patrioti vor avea o sansa semnificativa, abia dupa autodizolvarea acestei relicve a trecutului incrancenat si a razboaielor preventive…pana atunci, nu ne ramane decat sa ne facem iluzii ca oaia este mai desteapta decat ciobanul si cainii sai de paza: servicii, procurori, judecatori corupti si/sau santajabili, comisari politici interni si suprastatali, ambasadori, presa securistoida, Mark Zuckenberg, Soros, LGBT…etc.
    Oaia sfarseste transata, sau, in cel mai bun caz, este in prealabil tunsa pana la piele…

  7. Este cât se poate de trist ca un om de valoarea lui Adrian Năstăse este ținut pe tușa și un diletant,un individ cât se poate de obtuz face pe președintele.Lipsa de respect fata de cei care au contribuit in mod determinant la orientarea României către spațiul democratic al Europei și al lumii este similară cu ceea ce s-a întâmplat in primii ani ai comunismului.Din păcate trăim momente ale oamenilor “mărunți”lipsiți de viziune,limitați dar fuduli.Nu pot decât sa va amintesc “marunteilor”un vechi proverb românesc “Prostul nu-i prost destul dacă nu-i și fudul”.

  8. M.E.P.
    ,,Deşi actualele pretenţii ale NATO (expansionism şi cheltuieli militare sporite) depăşesc în mod clar capacitatea şi interesele României, acestea sunt în continuare preţul ce trebuie plătit pentru garantarea integrităţii teritoriale a ţării noastre.”

    Doamna, nu vreti sa platiti dvs si fara banii mei acest pret ? Despre ce integritate vorbiti ? Mai avem foarte putin si ramanem si fara Guvern si fara Parlament, dupa ce ne-am cedat celelalte institutii ale statului, terenuri, paduri, rezerve si tot cortegiul. Atunci, ocupatia va fi deplina…si, culmea, platita integral de contribuabili, cat timp vor mai fi multinationalele interesate de profitul facut cu salariatii romani in Romania. Probabil ca astia suntem, o natie de prosti lemn fara sanse de vindecare…..cine naiba sa ne mai ameninte peste ani, din moment ce totul va fi parjolit, luat, furat, instrainat, sau distrus? Eu cred ca v-ati facut deja bagajul… 😉

    • 1.@ZeV

      Esti tu sigur ca nu astilalti din UE sunt aia care fac si dreg?

      De Ribbentrop si Molotov ai auzit?

      N-am auzit niciodata oficiali NATO facand politica partizana antiguvern sau anti-partide din Romania, etc.

      Probabil confunzi NATO cu Manfred Club.

      2.Mi se pare mie sau Tariceanu a devenit non-combat ?

  9. Din păcate se dovedește încă o data ca nu știm sa ne omagiem personalitățile. Regret ca nu ați fost invitat la aceasta ședința solemnă, poate erați singurul cu adevărat îndreptățit sa va aflați acolo. Dar a avut grija președintele actual sa minimizeze și acest eveniment , sa-i dea o turnura de bârfă balcanica ( pardon , saseasca).Va doresc numai bine!

  10. Din nefericire evenimentul a fost stricat de unu’ care e in campanie electorala cu orice ocazie si cu orice pret.

    Desi n-a organizat nimic el , aniversarea nefiindu-i probabil de interes, fiind totusi invitat, s-a gandit sa dea cu batu’ in balta, sa faca valuri.

    N-a zis nimic in propriul context, despre blocarea Bugetului, care indirect a generat anumite intarzieri in industria de aparare.

    Sa vezi asa ceva la un eveniment solemn e destul de socant, nici macar presedintele anterior nu si-a mai permis asa ceva, adica politica partizana intr-un context solemn, neutru politic.

  11. Domnule Prim Ministru, din pacate suntem mai rau ca niste animale: fiare, brute, primitive, frustrati…. Cautam vinovati pentru propriile neimpliniri si ii gasim adesea in altii, desigur. Pe dumneavoastra „v-au lucrat” cum s-au priceput ei mai bine, in loc sa va foloseasca potentialul la maxim. Nu s-a vrut. Eu nu stiu daca sunteti un sfant, este posibil sa fi facut si dumneavoastra niste greseli, ASA CUM TOTI OAMENII FAC! In niciun caz nu ma refer la tampeniile din rechizitoriile pe care vi le-au facut brutele alea mediocre. DAR, a nu accepta partile bune, a nu recunoaste realizarile imense, a nu recunoaste valoarea din om, mi se pare sub nivelul pamantului. Am vazut o inregistrare cu dumneavoastra, in Parlamentul European, in ce limba va intrebau aia, pe limba lor le raspundeati, cu o fluenta ametitoare. Cred ca, asa cum a spus bestia chioara, ati fost cel mai bun prim-ministru al tarii si inca o data spuns, CHIAR DACA ATI FI GRESIT, meritati recunoastere pentru lucrurile bune pe care le-ati realizat. Astazi, bovina de Sibiu nu avea ce cauta in Parlament, sa culeaga lauri, este rusinos de prost, acolo ar fi trebuit sa fiti dumneavoastra in primul rand, pentru ca daca acum 15 ani bovina era in fruntea tarii, nu ne primeau nici in alianta tarilor de lumea a 15-a! Cu stima si recunostinta!
    A.

  12. Am văzut marea măgărie de la A3, pe imaginea Casei Albe, cu fanfara cântînd imnul României, a fost suprapusă imaginea lui Geoană nu a domnului Năstase!
    Păi și doamna Dana Năstase a avut o mult mai mare contribuție decât Geoană pentru aderarea la NATO! Geoană a fost un bun Ministru de Externe, dar dacă Președintele Bush nu se interesa cine-i doamna ce era în biroul soției sale și apoi cam cum s-a exprimat, nu era invitat Prim Ministrul Adrian Năstase, la o întâlnire neprogramată cu Președintele USA!!! Că după intrevederea reușită a lui Adrian Năstase cu George W.Bush, Geoană și Pașcu și-au realizat bine atribuțiile lor este foarte bine.
    Observ că voiculescu, după ce și-a arătat talentul de trădător, reușește să ne dezvăluie și cât de lipsit de caracter este!

    • Lucrurile au stat altfel. Eu am depus la Washington, in 29 martie 2004, instrumentele de ratificare. Am publicat cateva fotografii de acolo cu presedintele Bush. Pe 2 aprilie, la Bruxelles, a fost ridicat steagul României la Cartierul general NATO. Acolo a fost prezent M. Geoană. Imaginea a fost corectă.

      • Pentru cine avea 10 – 15 ani atunci și 25 -30 ani azi se induce ideea că Geoană este cel ce a realizat intrarea României în NATO. Repet – mai mult a contat ce afăcut soția dumneavoastră decât faptul că Geoană și Pașcu au avut apoi de realizat atribuțiile ce le reveneau.
        Nu vă supărați, dar dacă tot ați venit cu o precizare, cred că mai curând era cazul să amintiți insolitul situației în care musafirul, Președintele Bush, solicită gazdei, Președintele Iliescu, să facă împreună o plimbare prin parcul Palatului Cotroceni!!! În toată lumea asemenea întălniri sunt înregistrate, deci Bush NU a vrut să lase istoriei o dovadă clară a unor aranjamente speciale!
        Da, dar Geoană a fost prezent la înălțarea drapelului ……. foarte important!
        Eu am fost fumător și am inhalat destulă nicotină – stimulent al capacităților intelectuale, în special a memoriei – dar azi suplimentul alimentar (medicanentul?) Nicorette nu prea are vânzare.

    • Am mai subliniat că artizanul intrării României în NATO a fost, în principal Ambasadorul Mircea Geoană, Ministrul de Externe Mircea Geoană doar finisând opera Ambasadorului.
      Sigur că arhitectul a fost Adrian Năstase
      Ca unul care în acea perioadă m-am aflat în Statele Unite, luînd parte activă la o serie de acțiuni ale românilor în permanentă cooperare cu ambasadorul Mircea Geoană și apoi Sorin Ducaru, știu foarte bine ce spun.
      Meritul este deopotrivă al amândorora. Cum spuneam, arhitect și constructor.
      Și acest tandem Prim Ministru-Ambasador/Ministru de Externe a fost unul de excepție în politica externă a României.
      Bâlbâiala și lipsa de perspectivă a politicii externe de astăzi se vede și de pe Lună.
      Sigur, unii ascultă doar ce partitură este interpretată de massmedia preferată pe care apoi o fredonează după ureche … fluierând în vânt.

  13. Off topic, dar legat de activitatea PSD în America:
    Am citit și nu mi-a venit să cred:
    „Această puternică organizaţie (PSD-America n.b), care are de azi un preşedinte cu o notorietate incontestabilă, precum Ilan Laufer, vine în contextul în care, preşedintele PSD Diaspora, Lilla Debelka, a reuşit o reorganizare puternică a filialelor din afara graniţelor ţării”, arată PSD Diaspora într-un comunicat de presă .
    „Avem o responsabilitate mare în toate statele din lume, de aceea ne bucurăm să îl avem în calitate de coordonator pe domnul Ilan Laufer, care sunt convinsă că va aduce un plus de valoare organizaţiei SUA şi va întări relaţiile transatlantice. E nevoie de multă muncă, de construcţie de proiecte, care să contribuie la dezvoltarea organizaţiilor din diaspora.”
    =======================
    În trecut am contestat apariția unor asemenea cangrene politice în diasporă care nu fac decât să dezbine și mai mult societatea românească din afara granițelor.
    În Statele Unite au mai existat încercări ca cea a PSD-ului, respectiv a PD-ului (aflat atunci la guvernare).
    Iată că astăzi, alt partid aflat la guvernare în România înțelege să-și întindă tentatculele în Statele Unite în încercarea de a fărâmița și mai mult diaspora.
    Cred că își face socoteală greșită, deoarece asemenea încercări vor conduce la o rezistență suplimentară a comunității românilor americani obișnuiți să nu se înregimenteze politic.

    Față de această situație, pot declara că dacă CMR s-a arătat dispusă să coopereze cu orice guvern român pe proiecte în favoarea țării și pentru întărirea relațiilor transatlantice, cum se spune în comunicatul PSD-ului, totuși nu vom colabora politic pentru întărirea influenței acestui partid sau al oricărui alt partid politic.
    CMR este o organizație care militează și acționează strict în interes național, dar nu pentru prozelitismul politic și promovarea intereselor de partid.

    • Stimabile, tot o atitudine politică este și ce propovăduiești!
      Întrebare – mai este valabilă afirmația „românii din America votează tradițional cu republicanii”, deci cu dreapta politică ?!

      • @serbanfl: ”Stimabile, tot o atitudine politică este și ce propovăduiești!”
        ===========================
        Nu, este anti-politică. Dezbinarea pe criterii politice în diasporă devine astfel o extindere a dezbinării românilor din țară, până la momentul în care nici nu mai putem vorbi de unitate românească. Ura dintre români va deveni trăsătură națională. Asta doriți? Probabil, dumneavoastră vă place ce se întâmplă astăzi în societatea românească din țară. Mie, nu.
        În general, românii votează, cu republicanii. Ah, și cei din zona Washington D.C. Virginia, Maryland sunt în majoritate democrați.

  14. E de neinteles motivul pentru care nu ati fost invitat, oricare ar fi el, mi se pare total irational, ca sa nu spun rusinos pentru noi ca neam. Au dorit sa va bage sub pres, sa nu mai afle nimeni ca Guvernul condus de dvs. a dus Romania in NATO.

    Presupunind ca Romania este un stat democratic, care imbratiseaza valorile europene, e la fel de neinteles cum dl. Lazar inca e inca mentinut in functie de dl. Iohannis. Vad ca se apara in presa afirmind ca el nu facea decit niste calcule nepolitice la Aiud in comunism, si nu avea legaturi cu Securitatea. La fel de „nevinovati” erau si nazistii de la lagarele de exterminare care nu omorau direct, ci doar numarau cadavrele.

    Ca absurdul sa fie total, Manfred Werner, posibil next Sef al COmisiei UE, cere procurorilor romani, in mod total democratic si cu stima fata de principiile statului de drept, sa inceteze cercetarile in cazul doamnei Kovesi. Wow, cu asa Sef, UE nu mai are nevoie de dusmani. o termina Werner rapid.

    https://www.mediafax.ro/social/augustin-lazar-respinge-acuzatiile-de-politie-politica-lansate-de-lia-olguta-vasilescu-se-incearca-decredibilizarea-mea-document-18016991

  15. Amalia

    Nu va suparati, dar vreau sa cred ca nu v-a furat altcineva nick-ul, unul de referinta pe acest blog.
    Oricum, este greu de dat o replica la comentariul dvs, admitand ca va apartine, fara ca aceasta sa nu va ofenseze.
    Doamna, dvs comparati mere cu pere, ce legatura are Ucraina cu Romania ? Ucraina este un teritoriu eminamente rusesc, cu populatie ruseasca, care a fost anexat intr-un anume context, pe care nu-l mai detaliez (neavand sens, pentru ca prea de multe ori a fost expus pe acest blog). Pe scurt, este vorba de reactia de aparare a Rusiei la actiunea destabilizatoare a Ucrainei prin intermediul Euromaidanului, o tara cu multi cetateni de etnie rusa, cu putermice legaturi istorice cu Rusia si totodata o zona considerata tampon pentru interesele de aparare ale Rusiei. Nu s-ar fi intamplat nimic daca Ucraina ar fi dus o politica inteligenta a echilibrului intre este si vest, ar fi fost in interesul ei national pe termen lung. Un regim slab la Moscova a tolerat ,,natonizarea” tarilor baltice, desi si acolo sunt locuitori vorbitor de limba rusa, dar paharul s-a umplut atunci ca strategii SUA si NATO au decis sa izoleze complet Rusia prin absorbtia agresiva (prin lovituri de stat) a tuturor fostelor republici sovietice, mizand ca rusii vor fi pusi in fata faptului implinit si vor ceda. Nu s-a reusit, de aceea Rusia trebuie demonizata, sanctionata, decredibilizata, pentru a o sufoca, asa cum s-a incercat in Siria, Iran si mai nou in Venezuela.
    Imaginati-va ce s-ar fi intamplat daca Venezuela ar fi fost vecina cu SUA….ar fi fost ocupata integral in 24 ore, chiar daca in acea tara nu exista nativi americani in numar semnificativ.
    Si-asa este sub presiune prin incercarea de lovitura de stat recunoscuta (in contra tratatelor internationale si cartei ONU) de tari occidentale pretins campioane ale democratiei, prin blocada economica, sechestrarea rezervelor de aur, sau prin pene de curent induse cu pulsuri electromagnetice din afara. Noroc ca progresistii si militaristii de peste Ocean se cam tem de Putin, oricum mai credibil decat Kim al Coreei de Nord (inca novice in materie de arme nucleare).

    DA, Romania ar fi trebuit sa ramana neutra dpdv militar, dar pentru a deveni o Elvetie are nevoie de politicieni cu viziune care sa dezvolte economia nationala, sistemul bancar national si, pe termen lung, o armata puternica. Asa a fost si este Elvetia, tara care a rezistat sute de ani diverselor atacuri si incercari de invazie, si nu stiu cum Dumnezeu se face, aceasta natiune a avut intotdeauna forta (bazata pe unitate, manufactura de inalt profesionalism, coerenta culturala) si lideri puternici, patrioti si cu viziune.
    Iata ce inseamna o viziune azimutala inteligenta, Elvetia a ramas un teritoriu in afara marilor conflagratii mondiale si unul al negocierilor intre mari puteri aflate in stare de beligeranta. A primit (spre pastrare) si banii englezilor, si ai nazistilor, si ai altor tari aflate in diverse crize si conflicte militare.
    …Daca si dvs ati ajuns sa credeti povestile cu asazisul ,,pericol rusesc”, cand in realitate Romania este doar o piesa pe tabla de sah a expansiunii NATO, expunandu-se singura, prosteste si INDIRECT unor eventuale represalii (in caz de conflict major SUA-Rusia), nu stiu ce ne mai ramane de facut.
    Rusii nu au nimic cu romanii, dar nu acelasi lucru se poate spune despre bazele militare ale aliatilor pe care le-am acceptat cu o condamnabila usurinta pe teritoriul national. Nu Romania a intrat in NATO, ci NATO a ocupat Romania, facandu-ne sa credem ca ne face o favoare (inclusiv aderarea la UE)…si va cere mereu si mereu tot mai multi bani pentru livrari de arme si intretineri de baze militare APARENT defensive de la fraierii de contribuabili din colonii. Planul se vede limpede retrospectiv, o tara este mai intai acaparata militar in zona de influenta a NATO (inventandu-se false pericole), dupa care este dizolvata in UE, cu catalizatori de tip ONG-Soros. Foarte simplu si eficient. Dar lucrurile au mers mult prea departe, birocratia s-a rupt complet de cetateni si refluxul este inevitabil (demarat odata cu Brexitul).
    …In loc sa construim fabrici si uzine, sau sedii de banci cu capital romanesc, alocam terenuri si resurse pentru armatele altora. Ne asigura astfel de politici mai multa siguranta ? Nici vorba de asa ceva, dar mai multa saracie si ignoranta, sunt convins ca da.
    Vorba doamnei Ana, cand ii defineste pe romani : Inca prea multi si….lemn.

    • erata
      reformulez
      ,,ce legatura are Crimeea cu Romania ? Crimeea este un teritoriu eminamente rusesc, cu populatie ruseasca, care a fost anexat intr-un anume context…”

      scuze

  16. Mircea Popescu

    Pe toate paginile de facebook ale Comunitatii romanilor americani sunt prezentate exclusiv mesajele dreptei si mai ales ale ,,rezistentei” stradale din Romania. Daca incearca cineva sa exprime o idee diferita, este imediat asaltat si demolat in avalansa de ceilalti comentatori, sau i se interzice accesul de catre administratori. Credeti-ma ca stiu despre ce vorbesc. Chiar as fi curios sa aflu cine si ce sunt acesti administratori.
    De fapt, romanii americani mi se par extrem de rudimentari in atitudini politice si refractari la argumente. Probabil asa este in SUA, un cliseu odata instalat in creier, nu-l mai sterge decat nemurirea ulterioara mortii biologice.
    Dvs spuneti ca PSD trebuie sa lase diaspora americana in pace, pe motiv ca romanii americani nu sunt inregimentati. Ha ha…ati vrut sa faceti o gluma ? Sau sunteti de fapt impotriva ,,Ciumei Rosii” ? Spuneti, domnule, direct, aici nu se supara nimeni. Sper… 😉

  17. Iohannis şi referendumul său

    Tema referendumului lui Iohannis o ştim : respingerea oricăror modificări aduse legilor justiţiei şi mai ales a celor făcute prin Ordonanţe de Urgenţă. Ceea ce nu s-a decis încă Iohannis este cum să formuleze întrebarea pe care o va adresa poporului într-un mod care să nu fie considerat anti-constituţional, deoarece – aşa cum a explicat ministrul justiţiei Tudorel Toader – Constituţia permite modificarea legilor prin ordonanţe de urgenţă.

    Bietul Iohannis nu are decât doi cai de bătaie : anti-corupţia şi anti-comunismul, slogane găunoase şi utilizate până la saţietate de reprezentanţii dreptei în locul oricăror programe politice concrete. Cu asemenea lozinci răsuflate şi cu grosolănii primitive – care, prin comparaţie, îl fac pe Băsescu să pară un distins rafinat – încearcă actualul Preşedinte al României să-şi mobilizeze electoratul, susţinut de oportuniştii din jurul său : Augustin Lazăr, Monica Macovei, Laura Codruţa Kövesi, etc., mulţi dintre ei cu cariere frumoase în timpul regimului comunist şi toţi dovedind după 1989 că ştiu într-adevăr să sesizeze oportunităţile. Astăzi, le servesc lecţii de „democraţie” tinerelor generaţii de oportunişti şi tuturor celor pe care îi pot fanatiza cu cuvinte goale.

  18. Cetatzean spune/scrie:

    ,,Daca nu ma credeti priviti langa noi, la Iugoslavia si Ucraina, doua state neutre.”

    V-am ascultat si am incercat sa privesc la Iugoslavia pe harta….eu nu gasesc Iugoslavia, am dat doar de Serbia, dar si aceea ciuntita de provincia istorica numita Kosovo. Probabil va sfarsi in cele din urma si acest rudiment de tara in NATO si UE. Deja presedintele legitim de la Belgrad – oras (fost) bombardat de rusi – este asaltat de #rezistentii sarbi si nu cred ca poate contra-rezista mult timp, daca nu-si schimba radical atitudinea cum a facut-o, de exemplu, Victor Ponta in Romania, in speranta ca ,,stapanii” ii vor arunca, din mila, vreo ciosvarta de rontait pe la Parlamentul European.
    Cat despre Ucraina, lumea e foarte vesela si multumita acolo, tocmai au votat un comediant. 😉

    • 1.Până să le fure NATO-iștii, susținătorii albanezilor, Kosuvo, Tito, croat de neam, a trecut Kraina, de la Serbia la Croația!
      2.Constat că tot n -ai înțeles de ce a demisionat Ponta.
      3.Ponta a spus, chiar înainte de a face cunoscută lista pentru PE, că se va pune în fruntea listei pe post de lovomotivă, dar se va retrage – nu va merge la PE.

Lasă un răspuns