„Vestele galbene” la Bucuresti

Fundația Europeană Titulescu – Centrul de Studii Strategice organizează miercuri, 27 martie a.c., începând cu ora 16:30, dezbaterea cu tema ”Vestele galbene – revolta celor abandonați”.

Invitați speciali: Marcela FERARU, jurnalist, Serge RAMEAU, consul general onorific al Republicii Madagascar la București, și Florin LUCA, economist-șef CEC Bank. Moderator: prof. univ. dr. Adrian NĂSTASE, președintele Fundației Europene Titulescu.

Evenimentul este organizat cu sprijinul BIOFARM S.A. și SIF MOLDOVA și va avea loc la Casa Titulescu, Șos. Kiseleff nr. 47, sector 1, București.

Mai multe detalii la: https://titulescu.eu/2019/03/vestele-galbene-revolta-celor-abandonati/

43 de gânduri despre “„Vestele galbene” la Bucuresti

  1. Turuie TV-urile despre Referendumul lui Krampus.

    Se vorbeste mult despre.

    Eu zic sa fie facut nu sa se vorbeasca despre faptul ca va fi facut.

    Dar daca nu se face cvorum sau nu se pune in aplicare, fiind pur consultativ, sa demisioneze, sa-si asume si esecul Referendumului pro-familie si sa nu mai candideze nici in Decembrie.

    • Are o mare problemă cu întrebarea, i-au spus, cu siguranță și juriștii lui. Unele sunt neconstituționale, altele sunt irelevante, unele nu vor avea niciun efect, altele sunt inutile.

    • Referendumul are rolul de a justifica oarecum uriaşa fraudă ce va avea loc la alegerile pentru parlamentul european, ca să poată fi justificat numărul uriaş de voturi cu care vor fi cadorisiţi nişte trădători de Ţară , care mai apoi vor fi folosiţi în masă pentru toate acţiunile birocratice ale acestei noi ununi sovietice europene ! Siktir !

  2. https://www.hotnews.ro/stiri-politic-23051002-scos-lista-psd-pentru-europarlamentare-pascu-transmite-mesaj-taios-lui-dragnea-fiecare-pasare-limba-piere.htm

    Daca Dragnea isi permite luxul de a renunta la Ioan Mircea Pascu si Victor Bostinaru , singurele minti lucide din echipa PSD de la Bruxelles , inseamna ca acesta chiar si-a pierdut mintile ! Sa o preferi pe Natalia Intertoto , pe doctorul ala traseist din Iasi si pe alte fufe in locul acestor doi grei , mi se pare o miscare de toata jena si de un amatorism total . Dragnea chiar isi merita soarta !
    Sunt ok nominalizarile lui Chris Terhes si Maria Grapini care isi merita locul prin lupta pe care au dus-o .

    • Vă amintesc că un șef de partid nu face lista de unul singur. Există un organism de conducere colectiv, există niște membri în teritoriu, trebuie promovați și tinerii, și doamnele, unii care au fost europarlamentari poate nu mai vor să mai fie…Sunt multe considerente de care trebuie să ții seama.

    • Îl detest pe dragnea, despre care am convingerea că-i trimis în PSD ca să-l distrugă, dar pascu chiar n-are ce căuta în PE, după ce, vicepreședinte fiind, n-a făcut nimic pentru a o opri pe m.macovei să acuze România în PE!

    • @Adrian B.

      Avand in vedere activitatea propagandistica actuala a PSD, meshurile stradale care au acel enunt care te indeamna practic sa votezi altceva (numai un partid din opozitie folosea un slogan similar – sigla PSD e acolo mica-mica- pare parca promo pentru ailalti), lipsa referendumului pentru suspendare, desi trebuia facut (cu acceptarea pe de alta parte a celui inutil care nu genereaza nicio consecinta si care incalca exact recomandarile „Clubului” Venetian), precum si multe alte inactiuni si alegeri, nu este de mirare ca PSD-isti experimentati au fost inlocuiti cu oameni care nu se stie ce fac imediat dupa alegeri.

      Utilizarea shortcuturilor de tot felul e un obicei in Romania si partidele in mod surprinzator accepta asta pe liste.Daca e nevoie de non-membri baga-i in josul listei, sa traga si aia in campanie, nu in varf unde intra sigur ,fara sa miste un deget.

      Poate PSD-ul actual isi doreste doar 25% la vot, nu in sondaje, ca sa participe la Presedintie din postura de „norocos”.Multe succesuri daca asta e strategia.

      Uzual, dupa europarlamentare, si nu numai , dupa ce se foloseste PSD ca vehicul, si votul oamenilor de buna credinta, sunt unii care se sucesc si musca mana care i-a votat si creat politic.Sunt zeci de exemple.

      Daca acel doctor, fost ppededist, pedist, pesedist si ce o mai fi fost, e considerat un fel chemare pentru ieseni , se face o greseala.
      Daca s-a sucit odata se va mai suci, dar nu o va face pe votul meu, nu vreau asta.
      Eu pe tipul ala nu-l votez.

      Mai bine erau cu ALDE pe liste comune decat cu ala.

      Am mai povestit aici ca omul isi poate schimba optiunea chiar la momentul in care are stampila in mana, imediat dupa ce citeste listele.
      E bine ca e ala pe lista, asa scap si de Referendum, nu voi merge la circul din Mai.

      Apropo, PNL -istii care vor promova Referendumul sunt siguri ca nu vor avea soarta lui Dragnia, si degeaba (e un Referendum doar consultativ) ?
      Nu m-ar mira sa profite URS-ul si sa devina „penali” pedenelistii imediat dupa referendum, indiferent de rezultat, cine se ocupa de campanie ar trebui sa-si puna intrebari.😀

      2.Ieri in presa a fost o presiune incredibila in legatura cu Referendumul, sociologi vestiti explicau ca nu stiu cand, in 20xx au fost la vot nush cat la suta, si ca legea noua are cvorumul mai jos, si ca iese, bla-bla, etc.

      Sa le reamintim domnilor ca referendumurile in Romania nu prea au succes.

      Pe legea noua anul trecut, dupa doua zile , DOUA ZILE foarte frumoase, au venit la vot mai putini decat era necesar.Si subiectul e FOARTE CALD.Romanii nu sunt chiar adepti ai vietii moderne.Unii nu s-au dus pentru ca scapa Dragnea.

      La Referendumul Pro-Familie, daca spuneai DA, si cvorumul era indeplinit, SE MODIFICA Constitutia.Deci era o consecinta imediata.

      In 2012, cand s-a votat masiv, lumea era hotarata sa rezolve problema, n-am vazut atatia oameni la sectia de vot niciodata, veneau din blocuri nu din autobuze, si cu toate astea nu s-a obtinut finalitatea, demiterea.
      Ceilalti, fanii, faceau ceva cu ID-urile, pentru a petrece ulterior la mare.

      De la Referendumul pentru ultima modificare a Constitutiei, nu s-a obtinut cvorum pentru niciun Referendum care genereaza consecinte legale imediate.
      Ajustarea cvorumului s-a facut probabil din dorinta eliminarii din calcul” a celor ce lipsesc”.

      Restul cred ca au fost sondaje de opinie cu turism electoral, nimic mai mult.

      Pentru punerea in aplicare a Referendumurilor lui Gollum, spre exemplu, adica modificarea Constitutiei, ca sa fie unicameral cu 300 de spartani ( filmul a dictat cifra) , e nevoie de un alt Referendum, cu un enunt care suna similar cu cel de la Pro-Familie, de anul trecut.

      Pentru presupusul rezultat pozitiv al Referendumului lui Krampus, va mai fi nevoie de inca un Referendum similar cu cel pentru familie, cu enunt similar, criptic
      PENTRU ca CEL DE PE 26 MAI e PUR CONSULTATIV.

      Daca Krampus doreste finalitate dupa ce iese asta consultativ, are nevoie de schimbarea sefilor ambelor camere, adica Dragnea si Tariceanu, preluarea majoritatii, votarea modificarii dupa ce se vor fi strans semnaturile necesare in popor, si propunerea unui alt Referendum, care culmea tre’ sa treaca si asta.

      Daca propunatorii sunt oameni seriosi, avem asa:
      -obtinerea de cvorum in sondajul din Mai
      -demiterea pentru Dragnea si Tariceanu
      -schmbarea majoritatii cu maidane si antikoruptionen
      -strangere/ trimitere semnaturi
      -vot in parlamentul „convertit”
      -programare Referendum cu finalitate obligatorie, la care nu va veni nimeni, ca sa nu scape Dragnea.

      Referendumul lui Krampus e o farsa ca si listele unor partide.

      Profita doar astia care vor democratie in grup pe strazi.
      Aceste alegeri din Mai ar fi fost potrivit sa fie organizate pe 1 Aprilie.

  3. https://news.yahoo.com/russian-military-planes-deliver-troops-cargo-venezuela-sputnik-195954106.html?.tsrc=daily_mail&uh_test=1_03

    Ceea ce-au facut americanii in Ucraina fac astazi rusii in Venezuela ! Practic , axa Rusia- China – Iran si Turcia le pun bete in roate americanilor pe oriunde ii prind si le blocheaza orice tentativa de expansiune , de lovitura de stat , etc.
    Ma repet , cred ca episodul Ucraina a fost cea mai mare greseala geostrategica facuta de americani EVER si aceasta a reprezentat punctul de cotitura sau momentul T0 de la care rusii n-au mai dat niciun pas in spate ! Probabil ca va insemna si momentul de inceput al decaderii imperiului American care aflat in imposibilitatea de a se mai extinde si a inghiti noi resurse si piete de desfacere , se va prabusi ! Incet sau zgomotos , urmeaza sa vedem …

    p.s. Dupa episoadele Kosovo si Guaido , americanii mai batjocoresc inca o data Dreptul International si orice norma de bun simt !

    https://www.aljazeera.com/indepth/opinion/trump-recognised-israel-claim-golan-heights-190326110207566.html

    • Daca rusii cred ca au bani de risipit ii priveste…

      Insa cestia cu Ucraina trbe privita mai larg ..
      Dintai este adevarat ca muricanii, de fapt gasca O’Laba-Killary- Project for the New American Century (PNAC) si-au bagat picerele in „probela ucraineana”.Nu numai chicerele ci si banii si sfaturile .. Ca urmare delocatul echilibru al Ucrianei a fost .. sa zicem „dezechilibrat” ib sensul vest.Cica o matrweata victorie a USA ..carenu a tinut cont ca Ucraina depindea dramatic de hidrocarburile rusesti pe carele le cumpara de la Rusia la un pret demamre faviare. Dar n ice cu pretu ala nu reuseau sa le plateasca .. asa ca Ucraina tocmai aranjase un imprumut de 15 mld $ de la Rusia … INsa muricanskii nu au inteles sa iasa cu banu (15 mld) la interval.. iar Angelika von Stassi , cu o inocenta teutonica, a intrebat Moscova „Volodea nu-i asa ca le vei imprumuta alea 15 mld $?” .. cestie ce ptr orice iuns fara prejudecati inseamna „ba noi ne-ma luat laba de peastia! Fa-le ce vrei!!!” .
      Si a urmat Crimeea, agiataia din Novo Russia .. darasta fu doar Actu I.

      Si ptr ca Crimeea (re)deveni rusa …. au fost puse niste sanctiuni economice menite a falimenta in 2-3 luni acea „benzinarie mafiota” cum considerau muricanskii cei destepti (Killlary and Eliot A. Cohen et ceteri ejusdem farinae ) ca e Rusia …. Da ‘ „benzinariea mafiota” rezista si tot revedea filmul ala The Empire Strikes Back si intr-i f proasta zi ptr inteligenti Rusia a intervenit in Siria .. O avalansa de rachete „de croaziera” a caut in bazele ISIS … Plus ca bimbardiere Tu 160 „backgiere” au landat si ele niste rachete .. insa dupaun parcurs f ciudat si neasteptat. Adica cam toata umnea a zis „Tu 160? Asa o distanta? Asa o raza de actiune?” ….. Apoi a urmat trimitere de ceva trupe si scoaterea la plimbare a unicului portavion….
      Si de aici ISIS a inceput sa se „restranga” … ISis care seastepta sa alunge pe Bashar si sa impuna califatau in Siria (inclus prin decapitarea a nu stiu cator crestini si deviationisti de la ce zicea ISIS ca e adevarata credinta).Au mai inceput doiversi sa zica ca nu e frumos ca SUA sa se …. aprppie de al Nusra care era filiala al Qaeda (aia cu 9/11)
      Asta a fost Actu 2 (adica voi a zice ca Siria a fost cetsia cu chletuiala minima care a produs maxim de „dammages” ..)
      Ma rog zilili astea se cam termina cu ISIS inclusiv cu ajutorul „nenorocitlui” de Trump si nici sperante de un rezbel cu Iranu nu (prea) mai sunt …..

      Cat despre puterea imperiala a SUA … ei bine este pe plan inclinat da’ din alte motive.(na .. de exemp0lu cautai sa vedeti cate modele mai fabrica in SUA concernele GM si Ford …. cu adaugirea ca GM se poa salva sinizandu-se!!!)
      Asa cum Rusia ar face bine sa isi vaza de trebsoarele ei interne ca altfel trebsiarele fintre Urali si Baical vor deveni trebsoare interne chinezesto (ca alea dela Baical pana la Pacific sigur ca vor fi !!!)

  4. Sunt curios daca si in Marea Britanie vor aparea veste galbene veritabile( nu cele de pana acum), in contextul Brexit, avand in vedere ca May a pierdut controlul procedurii prin votul recent al Camerei Comunelor.

    Tot Parlamentul UK mai decisese ca Brexit-ul trebuie sa fie cu acord, dar nu cu cel obtinut de Premier, in contextul in care Junker a zis ca nu va fi un al treilea document.

    Componenta vamala ( in legatura cu Irlanda) si pescuitul (conflictele pescarilor britanici cu spaniolii si francezii) par sa fie teme critice, si greu de depasit.

    Oare cum ar fi un UE cu un UK membra pe jumatate, fara europarlamentari, dar contributor.
    Ar fi o situatie destul de ciudata si inacceptabila pentru Brexitzi, Marea Britanie ar fi in haos, si asta ar starni satisfactie si hohote de ras in cancelariile din vest.

    Ratarea Brexit ar distruge complet credibilitatea sistemului politic din Marea Britanie, sistem care parea superior pana acum cateva saptamani.

    S-ar parea ca nici britanicii nu mai sunt ce-au fost.

  5. Rodica Dumitrescuuuu! Alo! Mai sunteți aici?

    Au fost eliminate 102 taxe, între care: taxa pentru pașaport, pentru timbrul de mediu, pentru înscrierea la Registrul Comerțului, radio-tv, pentru obținerea cazierului judiciar, pentru obținerea cetățeniei…
    102 (o sută două).

  6. Pitagora spunea că râsul omului îți aratî cât de bun sau de rău este acesta, fapt demonstrat la noi la Prezident și la Președinte. Eu, ca și mulți psihologi, consider că ochii omului îți arată cât de întreg la minte este acesta. Privindu-le ochii unor magistrați din România, mă întreb, cum cei care i-au pus în funcție nu au văzut că aceștia nu sunt normali, din punct de vedere mintal. Uitați-vă la ochii lui Kovesi, la cei ai lui Tarcea sau la acei ai lui Lazăr. Cât despre ultimul, mă întreb: cât tupeu trebuie să ai ca să candidezi la un nou post de Procuror General, după ce Ministrul Justiției a propus revocarea ta? Aici nu e vorba de tupeu, ci de tulburări ale personalității, a neputinței de a te evalua corect. Aceleași tulburări le are și doamna Tarcea. Și domnia sa consideră că este de neînlocuit la Înalta Curte de Justiție și Casație și va candida pentru un nou mandat. De asemenea, consideră că România s-a grăbit să ratifice Convenția pentru Apărarea Drepturilor Omului și Libertăților Fundamentale. Doamna Tarcea, vă informez că acest eveniment a avut loc în anul 1994, România nefăcând altceva decât să confirme că va respecta drepturile și libertățle fundamentale ale omului, pe care le-a acceptat în anul 1955, când a semnat Declaraţia Universală a Drepturilor Omului, atunci când a fost admisă în rândul statelor membre ONU. Stimată doamnă atotștiutoare, care vă credeți și onirolog, românii știu care le sunt drepturile și libertățile sale ( mai puțin știu care le sunt obligațiile), dar dumneavoastră, ca judecător, nu le știți și nu le respectați și nerespectarea acestora le considerați drept ,, dramolete”.
    Cât despre celelalte două doamne, Livia Stanciu sau Camelia Bogdan, ce să mai zic? Camelia Bogdan , cred că este fană a personajului din filmul ,,Studenta de la drept” încât, a ajuns să se identifice cu aceasta, copiind-o în gesturi, mers, îmbrăcăminte.
    Doamne, mare Îți este grădina, dar ce vină avem noi să trăim alături de aceste ființe și si libertatea noastră să depindă de ele?!

    • La Augustin Lazar nu este vorba de tupeu ci de ordin. Nu poate fi pus din nou sef daca nu candideaza deci i s-a dat ordin sa candideze. De restul se ocupa cei care au dat ordinul si vor mai da ordine in continuare.

  7. Caraghios este ca ,in oaresce masura, belele lui Micron pot fi in legatura cu „globalismul” si „europenismul” sau si .. colaborarea cu Mutti Angela ….

    De ce scriu asat ?
    Sucarul galben a inceput ca cand Micron et sa bande au decis sa majoreze pretu la motorina … nu neaparat din motive bujeatre ci iecologiste . Pesemne ca in legatura cu (in)evolutiile germane ..unde motoarele diesel au devenit brusc nedorite ( din cauza ca VW s-a fdacut de ras .. rau da rau!) ..

    Insa Micron et sa bande nu au gandit la Franta profunda .. aia a localitailor mai mici .. unde (citeam) cica transportu in comun are 2 mari calitati : e scump si nu prea se egzista! Si unde mansina este mai muot decat utila si fr preferinta este una cu motir diesel (nu chiar noua ..).Les bons gens s-au scurmat la buzuanr si au luat diesel si ptr ca consumul pekm parcurs eramic si la cat cricula se merita (t imerfect) Azi nu prea… Si in gnl nu e vorba de oameni prea avuti …
    Si oricum meschinaria este o virtute nationalain Franta.
    Si nemultumirea a activat o alta vortudete nationala franceza – aia de a fi vesnic nemultumit!!!
    Care a activat alta virtute franceza …. aia de a protesta (sa fiu politicos).

    PLus .. plus Franta a fost prea linistita.Si cand sunt prea linistiti fierbe sangele in ei … si trebuie luat ceva sange ….
    Scriu asta ptr ca eu nu uit 68-ul ….

    • Ghiță, nu te supăra pe o fetiță!
      Substantivul gens e ciudat: e feminin când e precedat de un adjectiv calificativ, și masculin când adjectivul e plasat după el.
      Așadar, les bonnes gens, désolée.

      • De ce sa ma supar? Ca si gemeile aveau masini cu motro diesel!
        Dar , ptr ca in strada sunt in gnl barbati (dronici decaft) corectez les bonhommes (e si mai bine asa..in evul mediu era formapoliticosa de a zice taranoi ca burghezii aveau dreptu la maitre [jupan])

        Primeste te rog cu complimentele mele :

    • Apreciez preocuparea dv pentru aer curat/chiar si pe mari si oceane; v-as aduce in atentie poze cu B52 la decolare sa-mi spuneti daca mai vedeti cerul.
      It’s all to do with clearing the air.

  8. India Shakti se ridica in Asia-Pacific: A treia superputere multilaterala si a patra din lume care detine arma anti-satelit

    Shakti, “marea divina mama” a hinduismului, responsabila pentru creatie si agenta tuturor schimbarilor, inspira si ridica India tot mai activ in afirmarea cosmica. De altfel, Shakti este existența cosmică, precum și eliberarea, cea mai semnificativă formă fiind Kundalini Shakti, o forță psiho-spirituală misterioasă. O semnificativa inspiratie a Indiei Shakti s-a intamplat recent.

    Premierul Indiei, Narendra Modi, care este un nationalist hindus, a anunţat miercuri că fortele spatiale ale tarii sale au doborât cu o rachetă un satelit, aflat pe orbită joasă, în cursul unui exerciţiu militar. India a devenit astfel cea de-a patra ţară din lume, după SUA (unilateraliste) si China şi Rusia (multilateraliste), care a reuşit această performanţă tehnologică.

    Operaţiunea, numită Mission Shakti (forţă în hindi), a durat trei minute. “Satelitul era o ţintă prestabilită şi a fost doborât cu o rachetă anti-satelit”, a explicat Modi. “Oamenii noştri de ştiinţă au doborât un satelit aflat pe orbită joasă, la o distanţă de 300 de km”, a declarat premierul, într-un mesaj national televizat, cu două săptămâni înainte de alegerile legislative din India.

    “Scopul nostru este de a stabili pacea (prin descurajarea oricarei agresiuni straine, n.m.) şi nu de a crea o atmosferă de război. Acest lucru nu este îndreptat împotriva nici unei ţări”, a argumentat Modi. “Este un moment de mândrie pentru India”, a mai spus premierul indian, afirmând că ţara sa cu 1,25 miliarde de locuitori de alătură astfel “superputerilor spaţiului cosmic”.

    India a fost remarcata de catre analisti si politici si observatori internationali ca o superputere cu una dintre cele mai mari cresteri militare din ultimul timp. Ea a venit puternic din urma, cu o proiectie de securitate si aparare semnificativa pentru protectia militara a statului indian si a cetatenilor indieni, impotriva oricarei agresiuni externe. In acelasi timp, India Shakti a devenit o forta de luat in seama in regiunea Asia-Pacific, unde schimba balanta dintre multilateralism si unilateralism.

    https://www.agerpres.ro/politica-externa/2019/03/27/india-anunta-ca-a-doborat-un-satelit-aflat-pe-orbita-joasa-cu-o-racheta-in-cursul-unui-exercitiu–281676

    • Ina istoria plina de istorii a lui HAL Tejas (avion usor de vanatoare) a umbrit imaginea industriei aerospatiale indeiene

  9. Nişte imberbi ( ca să nu le spun direct pe nume cu „cili” la urmă ), de la Uniunea Lui Soroş pentru România ( USR)propun propun măsuri drastice pentru promovarea ideilor comuniste, dar se fac a nu le vedea pe cele naziste ce încă mai produc efecte prin neatenta şi inexplicabila pasivitatea a organelor în drept, dat mai ales prin abuzurile patronate de cel ajuns, drept recompensă, probabil , în fruntea statului Român ! :mrgreen:
    –––––––-
    Înaintașii lui Hildegard Brandl, membri ai Grupului Etnic German

    Un asemenea subiect avem în dezbatere în acest articol. În speța de față vorbim despre procesul deschis de Hildegard Brandl (în calitate de mandatară a familiei sale), o apropiată a Iohanniștilor, pentru recuperarea mai multor imobile și terenuri din Sibiu, care ar fi aparținut înaintașilor ei. O parte din aceste bunuri revendicate, astăzi, de Brandl au fost proprietăți luate abuziv de statul totalitar din vremea războiului unei familii de evrei, în baza legilor punitive din timpul celui de-al doilea război mondial și care au ajuns atunci, în 1940, pe mâna unor străbunici ai doamnei (familia Fleischer), privilegiați de statutul de membru al Grupului Etnic German.În concluzie, putem spune că s-a făcut dreptate pentru familia Avram, în anul 2018, și pentru familia Matyaș, în anul 1946, în fața intențiilor ”opresive” de deposedare de bunuri ale familiei lui Hildegard Brandl, ai cărei înaintași au fost lideri marcanți ai regimului nazist. Dreptate câștigată în instanță, după mulți ani de umilințe și tendințe discreționare ale autorităților locale, de atunci și de acum. Atunci, sub dictatul Grupului Etnic German, acum, sub autoritatea unei primării abuzive.

    Cine este Hildegard Brandl?

    Parteneră de viață a omului de afaceri Dragoș Anastasiu, patronul de la Eurolines, Hildegard Brandl este membru PNL, candidată la alegerile din 2016, fără succes. Prietenă bună cu Carmen Iohannis și foarte apropiată de FDGR, este săsoaică de origine și a emigrat în Germania pe când avea 5 ani. Și-a petrecut cinci ani în Venezuela (concindență sau nu, se pare că străbunicul său, Iohann Fleischer, s-a refugiat în această țară după război), unde a lucrat la câteva proiecte imobiliare, apoi s-a întors în țară. De profesie este arhitect, iar în politică a aterizat la îndemnul prietenului ei Dragoș.
    https://www.catavencii.ro/casa-cu-casa-hildegard-brandl-a-incercat-sa-si-retrocedeze-proprietati-pe-care-familia-ei-le-a-dobindit-in-anii-nazificarii-grupului-etnic-german-de-la-o-familie-de-evrei/

    • C palmă şi cât dispreţ pentru magistraţii români, după ce Mălai mare , după întâlnirea cu alde Bădiţă, Guşeth, Teniţă ( Dide, Bot, Angi Şerban şi celebrul Bot ) n-au putut onora invitaţia , binevoieşte a-i chema şi pe ei, pe cei ce reprezintă Justiţia Tomână, aşa cum e ea, cu uscăturile ei, la nişte consultări !
      „Nu credeam s-ajung a trăi vreodată” asemenea nesimţire !

  10. 1.O intrebare pentru Referendum ar putea fi , in contextul ultimelor zile :”Cat e halatu’?”

    Pai lucrul bine facut nu e ala facut ad-hoc pe jenunchi, ci e ala gandit, asezat, calculat „germanic”, cu muuullt timp inainte.

    Dupa doi ani nu stii sa intrebi?!😀

    2.Ultimele declaratii in legatura cu Conventii Internationale referitoare la Drepturi Fundamentale, trebuiau sa aduca demisia personajului, ca doar nu suntem in URSS si Romania nu e pe „Planeta Maimutelor”.
    Toti tac.

    Romania ar trebui sa faca parte dintr-o Conventie a Torturii probabil.

    Sa fie ca-n vremile bune ale Sigurantei, Stasiului, Nkvdului, Gestapoului si Securitatii, si „nemernicii” care nu fac si nu spun ce trebuie sa fie trasi pe roata ,”contopiti „cu „fecioara de fier” sau sa le fie aplicat „waterboardingul” pe filiera antiterorista.

    3.Pentru a evita campania electorala continua a Presedintilor in functie, nu cumva un singur mandat de 4-5 ani e suficient?
    Si poate un mandat de 4-5 ani este destul pentru orice functie numita sau aleasa in administratie si sisteme bugetare.
    Cred ca astfel nimeni nu mai poate fi banuit de coruptie, si mai cauta si aia alte teme pentru a face politica.Ar ramane Khmerii Rosii fara obiectul muncii.

    4.Eu sunt un fan al Doamnei Tapardel si-mi pare rau ca nu e pe lista, in ciuda faptului ca a fost destul de combativa la TV si PE.
    Si pozitia Doamnei Pana mi se pare foarte jos.
    Doamna Grapini probabil trebuia sa intre din lista ALDE?
    Singurul „extern” cu care sunt de acord 100% e Terhes care a avut mereu aceeasi directie in declaratii, sper sa fie combativ crestineste si in UE.

    Poate nu era rau cu mai multi clerici pe lista, UE e putin prea libertin in forma actuala si desi se depopuleaza nicio masura nu vine de la UE sa stimuleze natalitatea.
    Decrestinarea s-ar parea ca duce la distrugerea Europei.

    5.Parlamentul britanic a devenit o comicarie.

    N-au fost in stare sa ia intelegerea de la UE si s-o discute articol cu articol, si sa lase pentru eventuale renegocieri ce era fara acord intre partide.

    Parlamentul nostru pare superior procedural.De fapt chiar este.

    Acolo sunt spectaculoase combaturile la masuta intre Premier si Opozitie , dar meticulozitatea lipseste cu desavarsire.

    Lipsa de logica a fost de asemenea uluitoare.

    Dupa discutia pe al doilea draft /a doua intelegere, incheiata de doi oameni aflati in pragul lacrimilor (Junker si May), am avut in Camera Comunelor, prima data un vot pentru draftul care nici nu fusese citit , pentru ca mai apoi a doua zi sa decida din nou daca e Brexit cu acord sau fara, desi nu au o a treia sansa.

    Surpriza, dupa ce-au votat impotriva draftului si-au dat seama ca de fapt nu vor Hard-Brexit, ci vor Deal.

    Ieri au scos-o din calcule pe May, iar zilele astea vorbesc iar de cel de-al doilea draft si vor s-o faca sa si demisioneze 🤓OMG!

    Par sa fie intr-un proces de autodistrugere ireversibil.

    • @Cetatzean: ”Singurul “extern” cu care sunt de acord 100% e Terhes care a avut mereu aceeasi directie in declaratii, sper sa fie combativ crestineste si in UE.”.
      ==========
      Despre ”aceeași direcție” a lui Terheș, o scurtă privire în ”Biserica și Politicul”, scris în 2012 (https://mipopescu.wordpress.com/2-reflectii/biserica-si-politicul/).
      Preot greco-ortodox, susținător al democraților americani, făcând o campanie intensă pentru reprezentanta democrată Loretta Snachez printre enoriași, chiar în cadrul bisericuței și susținător la fel de înfocat al Monicăi Macovei, inclusiv a lui Băsescu.
      După apariția articolului pe care l-am semnalat, am avut un lung schimb de mesaje în care-și justifica poziția.
      Tocmai de aceea nu înțeleg PSD-ul care-l promovează la Bruxelles, doar pentrucă și-a schimbat cameleonic poziția.
      Această atitudine coroborată cu poziția pe care un senator PSD o are față de ”calitatea” de europarlamentar (vezi ultima parte din articolul ”Politica suverană” – https://mipopescu.wordpress.com/legi/politica-suverana/ ) mă determină să boicotez aceste parodii de alegeri europarlamentare, total nereprezentative pentru români.

      Scuzați, greșesc, există un singur candidat cu coloană vertebrală care merge ca independent cu o agendă națională, George Simion și care a obținut cele 100.000 de semnături, prin eforturi proprii, vânzându-și și apartamentul pentru a avea fonduri de campanie.

  11. Cât primesc unii ca să înjure România ?! :
    În România au avut loc, până acum, trei scrutinuri pentru alegerea membrilor Parlamentului European: în noiembrie 2007, în iunie 2009 și în mai 2014. Anul acesta, alegerile pentru Parlamentul European au loc, în România, pe 26 mai. E o lună bună, luna mai, pentru politicienii care vor să pună deoparte niște bani buni timp de cinci ani, muncind la Bruxelles, Strasbourg și în studiourile televiziunilor din România. Printre eurodeputații români care își termină mandatul în luna mai se află unii cu vechime, care au deja trei mandate (chiar dacă unul mai scurt, de doar un an și jumătate), unii cu câte două mandate și unii aflați la primul și, poate, ultimul mandat. Unii dintre actualii eurodeputați speră la un nou mandat, alții se retrag în glorie, dar toți au în comun ceva: conturi mult mai pline decât atunci când au candidat prima dată.

    Unul dintre eurodeputații români care au făcut realmente avere în timp ce se afla la Bruxelles este Cristian Bușoi, membru al PNL. Cristian Bușoi se află la al treilea mandat, fiind europarlamentar din 2007. În conturile sale și ale soției se aflau, în luna iunie 2018: 117.800 USD, 1.361.115 de euro, 1.903.781 de lei. De asemeni, familia Bușoi mai avea: bijuterii, ceasuri și tablouri în valoare de 71.000 de euro, opt terenuri, dintre care două agricole, și patru case, dintre care una la Bruxelles și una cu suprafața de peste 900 de metri pătrați. Cristian Bușoi a acordat împrumuturi de 1.397.000 de lei și 163.585 de euro și mai are 14.752.521 de acțiuni la Fondul “Proprietatea”, în valoare de aproximativ 12.900.000 de lei. Datoriile familiei Bușoi sunt de 250.000 de euro. Dar Cristian Bușoi nu acumulează doar din salariu, diurne și alte beneficii pe care le are ca europarlamentar. Împreună cu soția câștigă, din activitatea cabinetului lor notarial, aproximativ 1.000.000 de lei anual.

    La celălalt capăt al lanțului trofic se găsește europarlamentarul Traian Ungureanu. Acesta se află la finalul celui de-al doilea mandat de eurodeputat, dar afișează o declarație de avere extrem de sărăcăcioasă. În conturile sale erau, la jumătatea lui 2018, doar 59.000 de euro și 1.100 de lire sterline, iar ca proprietăți deținea un apartament moștenit în 2012 și jumătate dintr-un apartament de 48 de metri pătrați în Londra, cumpărat în 1998, pe când lucra la BBC. Cum domnul Ungureanu a câștigat în zece ani de mandat peste 800.000 de euro doar din salariul de eurodeputat (plus alte 570.000 de euro din diurne), faptul că a economisit doar 59.000 de euro ni-l arată drept un mare iubitor de cărți, căci probabil pe asta își cheltuiește toți banii. Pe coafor sau frizer în nici un caz.

    Foarte promițători sunt tinerii care vin din spate, eurodeputați la primul mandat. Astfel, Siegfried Mureșan, intrat în PE ca membru PMP, trecut la PNL, de unde așteaptă un nou mandat, a reușit deja să acumuleze, la nivelul lunii iunie 2018, 571.706 euro. Din suma asta, 121.866 de euro reprezintă bani pe care domnul Mureșan i-a primit pentru cheltuielile cabinetului său parlamentar, dar nu i-a cheltuit. I-a depus într-un cont, dar nu este obligat să-i returneze, pentru că sumele respective nu trebuie decontate.

    Are și PSD un star al acumulării. Claudia Țapardel este la primul și, posibil, ultimul mandat de europarlamentar, dar nu s-a descurcat deloc rău. În iunie 2018 avea în conturi 359.873 de euro, toți economisiți din 2014, anul preluării mandatului în PE, și până la data completării declarației de avere.

    Până pe 26 mai vom continua să vă prezentăm averile adunate de către europarlamentarii români. Nu de alta, dar merită să știm de ce votăm, nu?

    • Atâta timp cât plătești impozit pe venitul realizat în urma publicării unei poezii, a unui studiu de specialitate sau a unei povestioare, de ce n-ai plăti o taxă pentru porcul pe care-l comercializezi! Să nu-mi spuneți mie, că o familie crește 6 porci, pentru consum propriu! De asemenea, această măsură impune evitarea răspândirii unor boli și respectarea condițiilor igienice în gospodăria respectivă.

    • 1.Taxa pe porci, ca trebuie sa fie 5 grasi, nu e pe porc e pe porci.Iar daca sunt 5 taxati nu sunt 2-3 cat sunt in orice gospodarie normala la tara.

      Multi porci fara controale medicale sunt focare de pesta si nu numai.

      Eu as implementa in Romania,in orase, taxa pe caine, sunt pline trotuarele de …, iar in Bucuresti m-am ingrozit sincer, printre blocuri cainii domestici transformasera asa zisele spatii verzi in WC-uri.

      Primariile pot face bani frumosi in orase cu taxarea cainilor de companie pentru ca stapanii nu strang dejectiile oricum.

      2.Daca tot suntem la agricultura sa aruncam un ochi pe compozitia/ingredientele scrise pe etichetele de pe painea vanduta in comert, doua exemple de la niste firme care scriu ce contine, sunt si care nu prea scriu.

      Painea 1, Paine alba impletita:
      -faina alba de grau tip 650(cu gluten),
      -apa
      -drojdie de panificatie
      -sare iodata?
      -antiaglomerant?
      -carbonat de calciu
      -faina de Soia
      -antioxidant:acid ascorbic
      -agent de tratare al fainii:cisteina?
      -enzime?
      Faina de soia o fi din soia modificata genetic?Nu se spune, oricum nu stim de ce e inclusa.

      Painea 2 ,paine alba feliata:
      -faina alba de grau 650
      -apa
      -drojdie
      -sare iodata
      -ulei vegetal de floarea soarelui?
      -conservanti(propionat de calciu,acid ascorbic)?
      -otet de vin?
      -agent de tratare a fainii
      (acid ascorbic).
      Acid ascorbic apare de doua ori la asta.Ce e ala propionat de calciu? Acidul ascorbic parca nu e Vitamina C.

      E o adevarata chimie la paine
      acum, reteta normala cu faina, apa, sare neiodata, drojdie este de mult uitata.

      Politicile pe sanatate in Romania ar trebui sa vizeze alimentele.De ce? Pentru ca la atata cancer prezent la populatie trebuie sa faci ceva.

      Daca asa zisa paine contine altceva decat faina, apa, sare, drojdie in mod sigur nu e paine si trebuie sa aibe alt nume pe eticheta.

      Punctul pozitiv e ca acum scrie ce contine.
      Inca nu are adeziv, dar daca mai asteptam pun si d-ala.

      Nu mai vorbesc de pret, care e prea mare pentru calitate.

      Cu atatea reduceri de TVA pe lant pretul e foarte mare nejustificat.
      Probabil doar cu cele 4 ingrediente ar avea si calitate si pret mai bun.

      Mai are legatura aceasta asa zisa paine cu painea calda ce era odata, nu prea?!

      3.Romania nu e colonie germana!

    • Cine se ocupă de găinării mărunte se supără dacă-i taxat pentru mai mult de 5 porci. Mie acești ciubucari mărunți îmi provoacă silă. Dacă asta-i afacerea vieții dumitale – condoleanțe!

      • @ serbanfl

        Cred ca si matale , cu tot dispretul aratat , te tragi tot dintr-o familie de tarani sau de ciubucari cum le spui cu emfaza . Ca intre timp ti-ai depasit conditia si ai ajuns militian sau ca ingustimea mintii te face sa-i dispretuiesti pe cei necajiti , asta-i alta problema .

        Aici nu e vorba de mine pt ca eu nu ma ocup cu porci ( desi , din cand in cand te mai injur pe dumneata si pe Banciu ) ! Aici e vorba de satul romanesc , de produse traditionale , de incurajarea producatorilor romani , de faptul ca incet , incet se incearca sa se interzica cresterea porcilor in gospodarie ca sa cumparam din strainatate din aia hraniti cu medicamente ! Si pentru asta se folosesc motivatii de rahat ( pesta porcina , niste bani in plus de la niste oameni chinuiti ) si goarne frustrate asa ca dumneata si ca altii .
        Mai bine dl Daea i-ar pune la lucru pe aia de la DSV pentru ca pesta porcina este boala veche si nu tb sa distrugi o industrie si niste traditii vechi ca sa rezolvi problema tehnic .

        Oricum , ramane o alta decizie JENANTA a actualului guvern psd .

    • Guvernul ar putea pune impozit pe porci, asta dacă românii vor deține mai mult de cinci capete. În direct la România TV, ministrul Agriculturii a dat explicații cu privire la acest proiect legislativ.

      ”Acest ordin ține de un regulament european pe care trebuie să îl implementăm în România. Motiv pentru care trebuie să elaborăm și noi acte normative care să reglementeze prevederile acestui regulament. Până la cinci porci poate crește orice cetățean din România. Porcii sunt destinați autoconsumului. Tot ce este peste cinci înseamnă că te-ai gândit să faci o activitate comercială. Eu știu foarte bine ce înseamnă viața la țară. (…) Ordinul spune cinci porci de la 30 de kilograme. Dacă o scroafă va face purcei, proprietarul îi crește până la 30 de kilograme și rămâne în gospodărie numai cu cinci porci. Dacă depășește efectivul se duce și să se înscrie, fără a plăti o taxă, se ia în evidență pentru că porcii urmează să fie vânduți…”, a precizat Petre Daea, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, în direct la România TV.

  12. In completare la https://adriannastase.ro/2019/03/21/lansarea-astazi-a-unei-carti-exceptionale-la-fet/

    cititi
    https://gandeste.org/adevaruri/atrocitatile-sasilor-impotriva-romanilor-ardeleni/93509
    Nu e astfel nici o mirare dacă şi astăzi poporul cel mai bogat în Ardeal sunt Saşii. În gospodăriile admirabile ale ţăranilor saşi, în averile instituţiilor lor e truda şi sunt lacrimile a sute de generaţii româneşti exploatate mai rău decât nişte cete de robi. ” (Vasile Stoica, „Suferințele din Ardeal”)

  13. A newly released survey has claimed that nearly four out of every ten French believe that a full-on revolution is the best way to solve the country’s political problems.

    The poll, which was taken by polling firm IFOP, shows that 39 percent of French surveyed said that a revolution was needed to effect real change in the country, a figure much higher than elsewhere in Europe, Atlantico reports.
    https://www.breitbart.com/europe/2019/03/24/four-in-ten-french-say-revolution-the-solution-to-countrys-problems/
    https://media.breitbart.com/media/2019/03/e7a1f0_french-street-artist-pascal-boyart-created-work-based-on-delacroix-monumental-640×480.jpg

  14. Confirmare indirecta a banuielii privind decaderea tehnologica a SUA in ierarhia superputerilor cosmice: Americanii vor ajunge pe Luna in cinci ani!

    Uneori, reputatia poate sa fie cu mult inaintea realitatii sau sa nu aiba nicio legatura cu aceasta. Exista opinii, unii spun ca si dovezi, ca in aceasta situatie s-ar inscrie o pretinsa reputatie “cosmica” si „lunara” a SUA. Dupa multmediatizata ajungere a primului om pe Luna (16 iulie 1969), care a fost american, nimeni nu s-a indoit ca SUA nu ar ocupa locul intai in ierarhia superputerilor cosmice. Ulterior, anumite indicii si situatii inexplicabile din timpul aselenizarii, care puneau la indoiala evenimentul, despre care criticii spun ca a avut loc intr-un studio de pe Pamant, a facut ca sa paleasca reputatia SUA de cea mai avansata si exploratoare tara a spatiului cosmic si, in particular, a celui selenar. Cu toate acestea, la momentul “primului om pe Luna” si mult timp dupa aceea, SUA au cules multi lauri si multe beneficii politice.

    In scenariile competitiei bipolare a razboiului rece, se evoca aproape mistic ca cine a ajuns pe Luna era capabil de multe alte performante tehnologice, la care nimeni din Lume nu putea nici macar sa viseze. SUA se bucurau de o reputatie tehno-cosmica imensa, cel putin virtuala, care era data de ceea ce se vedea pe sticla sau se auzea pe calea undelor. In cultica selenara si ozenistica, SUA pareau sa fi dat mana cu zeii si sa fi capatat puteri comparabile cu ale acestora. Primele indoieli si intrebari care au zgaltait acest mit privind SUA au aparut dupa inceperea crizei financiare a globalismului (2008), si, mai ales, dupa debutul crizelor sale in relatiile geopolitice cu Rusia (2014-2016) si in relatiile comerciale cu China, Europa (2018) si nu numai.

    Unde disparuse potentialul tehnologic, spatial si cosmic al tarii care debarcase primul om pe luna si care parea sa fie cu un secol inaintea tuturor tarilor?! Oare performanta americana a trimiterii primului om pe luna nu putea fi repetata oricand de catre SUA, asa cum de pilda o data invatat mersul pe bicicleta acesta nu se uita si poate fi exersat fara probleme toata viata? De ce cand competitori multilateralisti inregistreaza succese spectaculare in cucerirea Lunii – ca ajungerea pe fata selenara nevazuta (China), performanta tehno-spatial-cosmica care, in treacat, e de neexplicat cum de nu a apartinut americanilor -, ori au planuri credibile de a trimite oameni pe Luna, unilateralistele SUA bajbaie in chestiuni cosmice marginale, cu poze laudaroase, neverificabile si neconvingatoare despre Planeta Pitica, Ultima Thule etc?

    Vanitosul leadership politic al SUA ar fi putut, cel putin teoretic, dar practic in mod cert impulsionat geopolitic, sa utilizeze superioritatea achizitiilor stiintifice din domeniu pentru o noua misiune umana pe Luna, poate chiar mai multe, pentru o asteptata confirmare a suprematiei tehnologice, reeditand acel “Wow!” din 1969, cu noi “Apollo 11” si noi “Neil Armstrong”. Nu numai ca in trecut nu a fost nici pomeneala de asa ceva, dar nici in viitor nu va fi prea curand: SUA se vor stradui sa ajunga pe Luna, “din nou”, in urmatorii cinci ani! Vicepreședintele american Mike Pence a declarat ieri că dorește ca astronauții americani să ajungă din nou pe lună în cel mult cinci ani. El a sustinut ca NASA trebuie să îndeplinească acest obiectiv ,,prin orice mijloace are la dispoziție”.

    In caz contrar, daca NASA nu va reuși să trimită astronauți pe Lună până în 2024, ,,va trebui să schimbăm organizația, nu misiunea”, a avertizat Pence, intr-un discurs la întâlnirea Consiliului Național Spațial, care a avut loc în Huntsville, Alabama. Pe unii astrofizicieni i-au socat cerinta si avertismentul lui Pence, de un arbitrariu si voluntarism care amintesc de cele ale fostilor lideri comunisti care trasau sarcini pentru “indeplinirea planului cincinal in patru ani si jumatate”. Insa intr-o replica umoristica si satirica de tip ridendo castigat pe aceasta tema, s-ar putea face urmatorul comentariu de elucidare: SUA nu au invatat niciodata sa mearga cu bicicleta! Coborarea lor in ierarhia mondiala se va opri atunci cand SUA isi vor ocupa locul real pe care il merita in Lume!

    https://www.hotnews.ro/stiri-international-23052618-pence-vrea-astronautii-americani-ajunga-din-nou-luna-5-ani.htm

    • Bravo Fragmnetzel! Cap ai..minte ce iti mai trebuie?!

      Ulterior, anumite indicii si situatii inexplicabile din timpul aselenizarii, care puneau la indoiala evenimentul, despre care criticii spun ca a avut loc intr-un studio de pe Pamant Cand a fots acest ulterior ? Ca in anii 70 URSS nu a contestat ..ba mai mult a abandonat propriul program ….
      A da.. Am citi si eu traznaile alea ..”Nelamuriro” gen #rezist cf carora pensia mea nu a crescut .. Dar cum zic principalaul interesat a montiorizat la sange si aveau mijloace …

      Ajungerea pe fata selenara nevazuta (China), performanta tehno-spatial-cosmica care, in treacat, e de neexplicat cum de nu a apartinut americanilor Lipsa de enteres.. Prooma data gata nevazuta a fots fotografiata de soviectici
      cu Luna 3 …. Sa fii al doilea safotografiezi acelasi peisaj sterp nu prezenta interes

      In cultica selenara si ozenistica, SUA pareau sa fi dat mana cu zeii numaptr imaturii care cred ca adevarul filmului Independence Day sau ala in care Brcuce Willis foreaza pe cometa.

      voluntarism care amintesc de cele ale fostilor lideri comunisti Pai ce a fost altceva dezicia lu JFK?!

      Si acu.Poa nu ai auzit insa Saturn V (racheta misiunilor Apollo) era scumpa foc si dpv al eficeintei o absoluta ineptie .. NUmai ambitia politica poate justifica asa o nebunie .. Si dupace publicu s-a cam plictisit … finita la comedia si Apollo 17 a fost ultima misiune (initial fusesera planificate mia multe) …
      De ce a fost oprit ? Pai costa enorm si propulsorul era ridicol de ineficient … (o minune a tehnicii insa masa totala si masa utila care se intoace… Si sa aduci 100kile de pietroaie depeLuna ..devine poatralunara mai scumpa ca diamantu flowers blue!! Flowers blue e diamantu de bijuterie … absolut clar)

      De ce sinejii? Pai dintai isi fac propaganda cam in stilu :
      https://www.youtube.com/watch?v=9NL7nP61-hk

      sau

      https://www.youtube.com/watch?v=MRQ86U1MKL8

      Insa liderii sineji zic ceva despre exploatari miniere… su i zic de vreo 25 se anu… Daca nu e obinuita propaganda cu tractoru cel pasnic asta ar inemna ca au un propulsor cosmic sau asa ceva sai macar un motor non chimic…Insa nu se vede nica.. Ca daca s-ar vedea toti am zice sarut mana si ne-am juca frumos cu galetsa la groapa cu nisip…

      Si dece nu acum , numaine sau panna la Craciun.
      Simlu. CXhiar daca au planurile de la Saturn V … sia r vrea sa reia rachetaq aia … pai asa ceva nu se face de azi pe maine.

  15. 1.Am vazut azi ca un ambasador , nu spui cine, apartinator al unei tari care are foarte multe banci in pioneze din cauza evaporarii capitalurilor in mod suspect si dar si datorita viitorului Brexit, tara mare producatoare de flori, tara in care euroscepticii neo-nazisti au masura egala cu partidul de la putere, si unde PSD-ul local are 7%, face vizite sa afle despre Codurile Penale ale Romaniei.
    Guvernul acestei tari fiind oricum in pioneze, datorita rezultatului alegerilor, si urmand probabil sa cada.

    Cum Romania nu e o tara africana, nu producem nici banane si diamante si nu vorbim nici afrikaans, solicit Guvernului sa trimita aceasta doamna acasa, parca la noi lobby-ul nici nu e legiferat ce sa mai vorbim de dialoguri interpretabile.

    Nu suntem colonie germana si nici olandeza.

    2.Aceasta implicare olandeza intensa prin Romania imi aduce aminte de filmul block-buster „Arma Mortala 2” (1989) cu Mel Gibson.Story-ul e cel mai serios din serie.

    3.Apropo week-endul trecut au fost ceva intruniri prin mall-uri.Se coace ceva?

    4.Exemplu intrebare consultativa pentru Referendum:

    -Doriti suspendarea lui KWI din functia de Presedinte al Romaniei?
    E pur consultativa.

  16. 1.Felicitari domnilor Liviu Dragnea si Aurelian Pavelescu pentru ziua de astazi.

    Azi 28 Martie 2019 , dreapta romaneasca a renascut, si politica in Romania are in sfarsit reprezentare pe ambele capete ale potcoavei.

    Sa fie intr-un ceas bun.

    2.Pe 28 Martie 1923 era promulgata Constitutia Romaniei Mari.

    Presa a ignorat.
    Toti toaca subiectul Referendum, desi e doar o farsa politica.

    3.Ieri 27 Martie a fost de asemenea o zi speciala , dar ca de obicei a fost ignorata public.Ala se intrunea ieri din motive pur politice in loc sa puncteze istoria.

  17. Săptămâna trecută ne plimbaserăm prin conturile extrem de variate ale europarlamentarilor Cristian Bușoi, Traian Ungureanu, Siegfried Mureșan și Claudia Țapardel. Primul avea, la nivelul lui 2017, economii de peste patru milioane de euro, al doilea de-abia dacă atingea 60.000 de euro, tânărul Mureșan nu stătea rău, cu 571.706 euro, iar Țapardel se putea lăuda, și ea, cu 359.873 de euro. Azi vom merge mai departe, pentru a vedea cum stau alți câțiva dintre oamenii care ne reprezintă la Bruxelles și Strasbourg.

    Norica Nicolai este unul dintre europarlamentarii cu vechime, aleasă fiind prima dată în 2009, pe lista PNL. Tot pe lista PNL a fost aleasă și în 2014, dar între timp a trecut la ALDE, unde speră să mai prindă un loc eligibil și anul acesta. Norica Nicolai a strâns bijuterii și tablouri de vreo 27.000 de euro, iar de când e europarlamentar nu și-a mai cumpărat decât un teren, restul proprietăților avându-le dinainte sau dobândindu-le prin moștenire. În conturi, Norica Nicolai a strâns, până la începutul lui 2018, 510.626 de euro, vreo 48.000 de lei și are investiții sau a acordat împrumuturi în valoare de 20.500 de euro și 51.202 lei. Nu-i rău, neapărat, pentru zece ani grei de muncă prin străinătățuri, dar încă cinci ani ar putea aduce conturile la mult visatul prag de peste un milion de euro.

    Cristian Preda, care a intrat și el în Parlamentul European tot în 2009, din partea PNL, se află deja la al treilea partid. În 2014 a candidat din partea PMP, după cum frumos ne anunța șefa sa de partid de atunci: „Lista va fi deschisă de Cristian Preda, dar vom avea și nume grele, cu rezonanță“. Astăzi, domnul Cristian Preda este membru al +PLUS, dar nu va mai candida. Prezența sa pe listă, însă, dă dreptul Alianței 2020 să aibă observatori în secțiile de votare.

    Cristian Preda are două terenuri și un apartament de 207 metri pătrați, dobândite toate din 2009 încoace, iar în conturile deschise tot de atunci adăpostește 431.109 euro și 138.347 de lei, dintre care 115.151 de lei sunt ai soției. Tot Cristian Preda a mai investit în titluri de stat 392.141 de euro, ceea ce-i ridică averea, la nivelul începutului lui 2018, la peste 800.000 de euro și ceva mizilic în lei. Cu ce mai intră pentru 2018 și pentru jumătate din 2019, domnul Preda se poate retrage în glorie, cel mai probabil milionar în euro din politică.

    Maria Grapini, intrată în Parlamentul European de-abia în 2014, are șanse mari să-și vadă al doilea mandat cu ochii, fiind pe o poziție bună pe lista PSD. Dacă te uiți, însă, pe declarația de avere completată în 2018 pentru 2017, nu prea înțelegi cum de doamna insistă să se autodefinească drept fost mare om de afaceri și persoană care se pricepe măcar la economii, dacă nu și la economie. După o viață de muncă în mediul privat și ani de zile în Parlamentul European, Maria Grapini n-a reușit să agonisească mare lucru. Are un teren, de prin 2005, o casă de locuit de 430 de metri pătrați din 1998, o casă de vacanță din 2005 și un apartament de 200 de metri pătrați luat în 2014. A investit în bijuterii, tablouri și sculpturi 300.000 de lei, a mai investit în acțiuni la trei firme 178.000 de lei, dar declară că n-are în conturi sume care, totalizate, să depășească 5.000 de euro, așa că nu-și trece în declarația de avere nici măcar un singur cont bancar. Altfel, ar trebui să ni se rupă inima, căci biata doamnă Grapini mai are și datorii de 60.000 de euro și 26.000 de lei. Probabil că cei aproape 200.000 de euro pe care-i încasează sub diverse forme (indemnizație, diurnă, cheltuieli nedecontabile pentru cabinet) de la Parlamentul European anual sunt cheltuiți pe manuale, cărți și cursuri de gramatică. Fără succes, după cum bine știm.

    Mai e și săptămâna viitoare o zi, ca să zicem așa.

  18. Fostul premier Adrian Năstase a declarat, joi, că este o greșeală ca Ioan Mircea Pașcu să nu se găsească pe lista PSD pentru alegerile europarlamentare din luna mai.

    „Nu cred că este normal ca în aceste alegeri să nu partipe Ioan Mircea Paşcu, un vicepreşedinte al Parlamentului European. Eu cred că era necesar ca el să participe. Sigur, eu sunt în afară, comentez din când în când, nu înţeleg multe din lucrurile care se întâmplă, dar m-aş bucura ca PSD să demonstreze că are o strategie câştigătoare”, a declarat Adrian Năstase la România TV.

    https://evz.ro/nastase-psd-alegeri.html

Lasă un răspuns