Brad Parscale – President Trump’s campaign manager

Brad Parscale a devenit o legendă pentru cei care se ocupă sau se intereseaza de campanii electorale. De-a lungul a 30 de ani, am participat la multe astfel de campanii si am observat transformări extraordinare, nu atât in ceea ce priveste construirea mesajelor ( calibrate in functie de focus grupuri), cât in ceea ce priveste metadele. Internetul, in mod evident, a determinat trecerea de la cunoscuta formulă „door to door” la utilizarea social media, smart phone-uri, calculatoare.

De aceea, m-am bucurat să-l ascult ieri, in Aula Academiei Române, pe Brad Parscale – coordonatorul campaniei presedintelui Trump – vorbind despre tehnicile folosite la alegerile prezidentiale din SUA. Seara, am participat la un dineu, oferit de organizatori, unde am stat de vorbă mai mult cu cel care se va ocupa si de campania presedintelui Trump din 2020. Este vorba de o campanie de un miliard de dolari si care implică mii de voluntari. Care implică si o utilizare masivă a mijloacelor electronice de comunicare.

In ceea ce priveste continutul mesajelor de politică externă, la acest moment, presedintele Trump este preocupat – consideră Parscale – de trei teme: Venezuela, Coreea de Nord si Arabia Saudită – fiecare având un posibil impact asupra viitoarei campanii.

Initiativa lui Adrian Thiess si a companiei McCann si Thiess Events mi s-a părut foarte utilă pentru că, in mod evident, o persoană atât de apropiată presedintelui va putea să-i vorbescă si despre preocupările românilor in ceea ce priveste relatia cu SUA dar si in legătură cu viitorul relatiilor euro-atlantice. In acest context, reamintesc dezbaterea de acum câteva zile, de la Fundatia Titulescu, cu participarea lui Mircea Geoană si a colonelului Ion Petrescu, unde am analizat toate aceste chestiuni.

PS I-am oferit lui Brad Parscale a doua editie a cărtii mele „Romanian-American Partnership – My Contribution”, pe care să o răsfoiască in avion…

15 gânduri despre “Brad Parscale – President Trump’s campaign manager

  1. Foarte ok tipul din ce-am vazut la TV.

    La A3, la Radu Tudor , se spune destul de des, PSD e la guvernare din 2012, adica de sase ani, fara Zero.Ceea ce e corect in modul.
    Trecem peste faptul ca oricum vreo doi ani din 6 au fost guverne USL, colaborari cu PNL, partid care avea exact Ministerul Transporturilor in sarcina daca nu ma insel.
    Se mai spune ca-n sase ani nu s-au facut autostrazi, si tema actuala liberala e calata pe acesr subiect.
    Foarte bine.

    Bun, pai daca PSD e la guvernare de 6 ani pun si eu niste intrebari:

    Cat era salariul minim in 2012 si cat e acum?

    Cati angajati erau inregistrati in 2012 si cati sunt acum?

    Cate joburi erau disponibile in 2012 si cate sunt acum?

    Cat era pensia pe categorii in 2012 si cat e acum?

    Cati angajati erau la stat in 2012 si cati sunt acum?

    Cat era PIB in 2012 si cat e acum?

    Cat era salariul unui medic in 2012 si cat e acum?

    Cat era salariul unui profesor in 2012 si cat e acum?

    Cati bani erau alocati pentru sanatate si educatie si cati sunt acum?

    Cat era salariul unui magistrat in 2012 si cat e acum?

    Cati bani erau alocati anticoruptiei in 2012 si cati sunt acum ?

    Si lista poate continua, sa vedem ce a preluat PSD de la PDL si cum e acum.Valori absolute, procente si Euro.

    • …Cat era suma alocata pentru aparare si cat este acum ?
      Si ce folos ? Corvete canci, blindate inca pe plansete proiectantilor, cateva avioane de doi parai gauriti…plus cateva rachete Patriot relativ depasite moral (vezi Thaad) inapte impotriva misilelor de croaziera, sau rachetelor hipersonice.
      Deci ? Suntem mai in siguranta, sau dimpotriva?

    • Radu Tudor este calul troian si omul introdus de servicii in colectivul celor de la Antena 3 ! Are o prestatie jalnica si este fatis antipsd si anti adevar . Am remarcat si ca este individul ( alaturi de inca cateva persoane , inclusiv Geuana Mircea ) care transmite in media mesajele ambasadei americane .
      Asta asa , ca o observatie personala …

  2. Chemare extrema urgenta: Premierul Viorica Dancila lasa balta treburile Guvernului pentru o intalnire de trei zile in Statele Unite cu o organizatie bietnica

    Oare ce-ar putea sa fie atat de important si de urgent incat sa justifice lasarea balta a treburilor Guvernului de catre premierul Viorica Dancila si plecarea val-vartej a acesteia in SUA, la o intalnire de trei zile, intre 23-26 martie 2019, cu un ONG, Comitetul Americano-Israelian pentru Politici Publice (AIPAC)? Dintr-o ochire, din discrepanta de reprezentare oricine isi poate da seama ca la mijloc este asteptarea ca un peste foarte mare sa fie prins in navod. Neindoielnic, s-ar fi gasit o entitate cu rang similar sau apropiat, in Romania, ori cel mult un consilier guvernamental, care sa mearga la Conferinta AIPAC. Chiar daca invitatia a fost nominala, agenda extrem de incarcata a premierului cu probleme interne si europene, rezultate in ultimul caz din presedintia romana a Consiliului European, ar fi facut ca o delegare de reprezentare sa fi fost perfect cutumiara. O idée de raspuns poate fi facuta din evaluarea ONG-ului AIPAC, despre care din denumire si autodefiniri aflam ca este o organizatie bietnica, ceea ce este o sursa de neobisnuit, “nonprofit” si “bipartizana”, cu sustineri comune republicane si democrate, iar de la criticii ei aflam ca este o organizatie de “lobby sionist”, care actioneaza ca agent al Guvernului Israelului si o “strangulare” a Congresului Statelor Unite cu puterea și influența sa. Prin urmare, s-ar putea aserta ca AIPAC isi va exercita functia de lobby pe langa premierul Dancila, urmarind sa cumpere preferentialitate, subiectivitate si concesivitate guvernamentale, adica, altfel spus, avantaje unilaterale. https://www.hotnews.ro/stiri-esential-23043359-viorica-dancila-pleca-sua-conferinta-unui-comitet-americano-israelian.htm

  3. Ca tot e vorba de un strateg electoral, sa fac niste observatii de simplu pieton.

    Am vazut mesurile (sper ca asa le zice) publicitare ale partidelor pe strada.

    PSD propune unul care suna ceva de genul:” Romania merita mai mult”

    Mi se pare impersonal, nu se adreseaza nimanui si nu stim cum vom merita mai mult si cine e cel care va face..E lipsit de rezonanta.E doar un text cu adresare generala, sa fie.

    Dar daca scria, dau un exemplu, imaginat acum:

    „Noi reindustrializam Romania.Iti dam de lucru.Din PE putem sa facem mai multe pentru tine.”

    Nota: Habar n-am daca textul a mai fost utilizat, nu-mi asum drepturi de autor.E doar un exemplu.

    Pai parca cineva vorbeste cu mine si-mi transmite ceva ca alegator.Ma baga in seama.

    2.Am uitat sa mai adaug ceva la postarea anterioara, si anume o intrebare, tot retorica, referitoare la numarul de autoturisme , comparatie 2012 cu 2019.

    Lipsa taxei auto, eliminata de PSD, a generat o crestere masiva a numarului de autoturisme, adica bunastare, nu mai astepti rata, dar in circulatie sugruma caile rutiere.

    Partea pozitiva este ca mai multa lume are autoturism din cauza PSD , deci traieste mai bine , chiar daca nu constientizeaza, dar asta vine la pachet cu blocajele din trafic, negativul utilizat de liberali.
    Te poti lauda cu partea pozitiva catre electorat.

    • Daca PSD ar fi scris ce spui, n-ar fi crezut nimeni. Trebuie ca cineva sa fie bine spalat pe creier sa creada ca ,,din interiorul UE” se va putea reindustrializa Romania.
      As fi multumit daca s-ar simplica procedurile de achizitii publice pentru infrastructura, astfel inca sa poata participa si intreprinzatori romani care cer foarte putin de la stat pentru 1 m de autostrada, prin comparatie cu marile trusturi europene si americane.
      …In concluzie (vorba maestrului Cristoiu): Avem cel mai bun mesaj electoral care putea fi adoptat de PSD.

  4. Sper ca Brad Parscale sa le dea ceva directii celor din PSD care au pierdut grav de tot batalia cu online-ul ( retele de socializare , motoare de cautare , fluxuri de stiri internationale , etc. ).
    Daca PSD nu va face ceva sa contracareze propaganda si manipularile din online , la urmatoarele alegeri va avea mari probleme .

    Recenta actiune # Sieu a fost un test pentru ceea ce va sa vina ! Probabil ca urmatoarele actiuni vor avea loc cu ocazia alegerilor iar sloganurile vor fi adecvate acelor momente ( # josciumarosie , etc.)

    Exista solutii pentru contracararea acestor manipulari ( un organism de monitorizare a postarilor cu caracter politic sau defaimator , blocarea acestora si chiar actiunea in instanta impotriva Facebook , Google , Yahoo , etc. care se implica fatis in lupta politica din alte tari ) .

    Iar daca nu , atunci PSD sa se adapteze acestor vremuri , sa se organizeze si sa lupte exact cu aceleasi arme ca si adversarii

    • In toata lumea pare sa existe aceasta spargere in doua a opiniei publice, iar anumiti „mapeti” (ziaristi,feisbucari si politruci) stimuleaza fara nicio emotie, pana la paroxism, in folos electoral aparent, si impotriva propriilor natiuni, aceste felieri.

      Nu cred ca e vorba doar de simpla politica aici, pare mai mult de atat.

      Ma uit la Franta, o tara aparent liberala care a fost condusa intr-o spirala semi-revolutionara fara o finalitate sau un folos.
      Aparent sunt implicate partide de opozitie, dar pana la urma nici nu ies sute de mii sau milioane, nici nu merg acasa sa astepte urmatorul rand de alegeri, cum ar fi normal intr-o democratie.

      Incapacitatea minoritatilor politice de a-si accepta infrangerile electorale e destul de ciudata si lipsita de sens in ultima vreme.

      Gica Contra a parasit practic meleagurile romanesti si s-a intrupat si in alte tari , pretutindeni, si face treaba foarte buna din ce se vede.

      Cand pierzi la vot sau in sport te duci acasa te pregatesti si mergi iar la confruntare data viitoare, nu stai pe strazi sa enervezi lumea, deranjul public scade numarul de aderenti nu-l creste.Pentru Franta s-ar parea ca mitingisti aduc deja pagube economice, pare mai degraba o confruntare cu accente de razboi hibrid.

      La fel si in SUA, hartuirea continua din ziua unu a mandatului nu a facut decat sa enerveze, insa, paradoxal, la momentul aparitiei lui Obama nu prea a fost mare frasuiala.
      Poate smarfoanele erau inca prea putine si feisbucu prea mic.

      In legatura cu campania viitoare a lui Trump, strategul vorbea de prezentarea rezultatelor catre alegatori, o parte din promisiuni devenind fapte, asta conferind sansele de castig.

      Pai cam acelasi lucru trebuie sa faca si PSD, prin fiecare membru, sa prezinte ce s-a facut si e palpabil.

      Ca doar un membru PSD nu s-o astepta sa vina un tertz (ziarist/analist/opozant,x) sa faca propaganda PRO guvernare si sa spuna ce e facut..

      Partidele pana la urma sunt niste organisme vii colective, si nu grupari amorfe, lipsite de initiativa..

      Oamenii de pe feisbuc merg si la supermarket si la mall si prin tot felul de locuri, deci si campaniile astea online rusesti (care culmea sunt pro liberale) pot fi contrate prin alte mijloace de comunicare.

      Iar meshurile alea, cu niste mesaje si imagini bine facute pot ramane pe retina.

      Din ce-am vazut toate partidele „benficiaza” de meshuri cu mesaje lipsite de sens sau stupide, lipsa de imaginatie e destul de evidenta.

  5. Baiatul tinar din poza e al dvs? Semanati…

    Vad cau au scos FIDEZ din PPE, acum PPE tipa sa scoata PSD din grupul socialist. SI uite-asa, tot ce nu convine PPE: Raus! Foarte democratic, nu ne convin ideile unora, afara! Sic e-i tot mai tutruie gura lui Manfred cu vezi Doamne democratia, saracutza, si staul de drept, frumushelul, cum sunt ele atacate in Ungaria , Polonia si Romania…

    In paralel, Merkel, Presedintele Germaniei nu irosesc nici o vizita (ultima in Croatia) unde primul lucru pe care il infiereaza e „nationalismul”. Bad, very bad, nationalismul, avem nevoie de o UE unita (in jurul Germaniei evident), si care sa rezoneze la unison, prin clopote gen Iohannis in statele cuprinse de nationalisme. Tov. Ludovic Orban, e momenul sa scoatem acel „N” din „PNL”, ce naiba, da prost la sefii matale din PPE…

    Triunghiul se inchide cu latura „money money money”. Cum Brexitul va costa Germania, Olanda si alte tari bogate miliarde de EUR, de unde sa taie, decit de la…invalizii din Est. Ca orice putere care se respecta: sa se taie de la saraci! La munca mai multa est europeni, doar munca va elibereaza!

  6. Place unora sau nu, Fox News este cel mai vizionat post american TV, constant in ultimii 3 ani, si mult inaintea CNN, ca sa nu mai spunem de alte posturi si publicatii. Fox News este un sustinator al republicanilor si Trump si este cu viziune anti globalism, si pro-nationalism.

    Fox News e un fel de Antena 3 a americanilor. Si acolo se dezbat intens toate incercarile democratilor sau a unor grupuri care sustin democratii non stop de a il debarca cumva pe Trump. Si acolo cu securistii lor si cu media „progresista”…interesant cum temperatura politica in SUA e comparabila cu cea din Romania.

  7. ,,Ana spune:
    MARTIE 22, 2019 LA 9:57 AM
    Deja Mutul a spus că suntem DOUĂ popoare. Atunci bine. Eu nu doresc nicio Reunire. Spre binele lor, al basarabenilor. Nu aşa, nu în condițiile UE. Ar fi fost sublim însă va rămâne o dragoste neîmplinită.”

    Excelent, asazisii unionisti din Republica Moldova sunt aceleasi scursuri tefeliste si useriste de la noi, fara patriotiem autentic si fara respect fata de valorile nationale ale poporul roman.
    Blocul ACUM condus de Maia Sandu este echivalentul USR-PLUS din Romania. Ambele formatiuni vor, pe termen lung, dizolvarea suveranitatii ambelor state romanesti in creuzetul progresismului putred si dispretuitor al familiei, istoriei, satului romanesc si ortodoxiei. Ei vor unire, dar fara granite si sub ,,umbrela” chipurile protectoare a suzeranilor occidentali, nimic altceva decat vamesi – perceptori de taxe de protectie.
    Basarabenii nu vor renunta usor la piata de desfacere pentru vinurile si produsele lor agricole de cea mai buna calitate si nici la obiceiul de a manca sanatos (alimente naturale si proaspete, nu stele de mare re-re-decongelate si bineinteles toxice), de dragul directivelor europene stupide gandite doar pentru intereselor celor mari din UE.

Lasă un răspuns