Eveniment editorial la Fundatie

Fundația Europeană Titulescu – Centrul de Cercetare organizează miercuri, 20 februarie 2019, începând cu ora 16:30, lansarea volumelor:

„MĂRTURII DIN RĂZBOIUL DE ÎNTREGIRE”
Editor: Sorin Cristescu

și

1918. REINTRAREA ROMÂNIEI ÎN RĂZBOI”
Autor: Daniel Silviu Niculae

Cu alocuțiuni din partea:
Prof. univ. dr. Ion GIURCĂ
Dr. Alin SPÂNU
Lect. univ. dr. Sorin CRISTESCU
Dr. Daniel Silviu NICULAE
Moderator:
Prof. univ. dr. Adrian NĂSTASE – Președintele Fundației Europene Titulescu
Evenimentul este organizat cu sprijinul BIOFARM S.A. și SIF MOLDOVA și va avea loc la Casa Titulescu, Șos. Kiseleff nr. 47, sector 1, București.

Vă așteptăm!

3 gânduri despre “Eveniment editorial la Fundatie

  1. Din punctul meu de vedere UE, mai bine zis PPE, mai bine zis Germania, este impotriva statului de drept, cel putin in Romania. Insusi Presedintele Romaniei a dovedit ca este doar o simpla „scula”, care nu vrea sa existe stat de drept in Romania, prin apelul sau public de a se interveni in justitie, in cazul unui cetatean roman, anume a inchizitorului preferat al Occidentului (USA democrat + UE popular) in Romania. Au urmat piesele de domino care ne asteptam sa se dea pe spate: Kirschbaum, etern anti roman, Brok, etern pro basist si anti-roman, Siegrfried Muresan, „model” de tradator al intereselor Romaniei. Exista acest grup, de pe vremea lui Basescu, si care l-a sustinut pe acesta fara sa le pese de suferintele romanilor. Grupul si-ar ca, ideal prin vor democratic sa fie alese acele persoane care le desdrvestele interesele. Daca nu pot face asta, incep presiunile pe toate canalele, ce ii include pe acestia din grupul anti-romanesc.

    Bine ar fi ca romanii sa stie pe cine voteaza la euro-parlamentare, si sa se asigure ca astia sunt romani cu gindul la con-cetatenii lor si la viitorul tarii lor.

    Exista o limita pina la care Germania poate intinde coarda. Dupa aia va fi nasol si pentru ei, pentru ca s-au inconjurat deja de inamici si la Sud, si in centru si la est. Romanii de abia acum au inceput sa realizeze, dupa italieni si polonezi, ce inseamna sa fii considerat cetatean de mina a noua in UE, pardon Imperiul Germano-European.

  2. Se poate trasa o nefericita paralela intre campania din „justitia” comunista, in anii 50, cind ne-am lichidat intelectualii, cu campania „anti-coruptie” din ultimii 15 ani. Ambele campanii au fost sustinute de o ideologie, si de sprijin extern. Din pacate, s-au gasit in ambele campanii tradatori ai neamului, gata sa se faca slush in fata unui ordin extern. Nu cred ca cei din anii 50 au fost votati democratic, dar e trist ca in democratie, sunt alese si legitimate asemenea personaje. Ca element de noutate, odata ce am intrat in NATO si UE, au aparut interese externe foarte puternice care interfereaza cu ale romanilor, si care impun o anumita viziune, in mod nedemocratic (gen ingerintele continue ale ambasadelor). Chiar cei care vorbesc despre incalcari ale statului de drept nu au nici o emotie sa incalce aceste norme daca ii afecteaza pe ei personal. E clar ca dl. Iohannis e un asemenea personaj, si regret sincer sa spun asta, pentru ca am fost la un moment dat un fan (pentru foarte scurt timp, doar pe durata vizitei sale in SUA). Nu a fost si nu este un bun Presedinte. Iar daca dinsul se simte ofensat, sa vina sa explice ce are de raspuns romanilor, despre surzenia si orbirea sa in fata incalcarilor repetate ale drepturilor omului in Romania, in speta ale dreptului la un proces echitabil, fara implicarea altor puteri ale statului in justitie. Sa raspunda de ce apara pe cei care au abuzat, in mod dovedit.

    Romania nu a mai fost o democratie din 2005 si pina azi. Sigur, puterea e intotdeauna tentata sa se foloseasca de astfel de incalcari pentur a construi un sistem obedient, dar speranta e ca cei care sunt sau vor veni la putere le va pasa de drepturile individuale ale romanilor. Greu, foarte greu cu democratia…

Lasă un răspuns